Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 60 z 486
Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.6.2013 , 21:15   Citovat  

jj, na ten přitlačák to vypadá, v hondě nakonec taky říkaly že ten setrvačník měnili několikrát, ale vždy po 200tkm.
nechci to zakřiknou, ale jak to vypadalo že se to zhoršuje, tak od té doby co jsem se na to začal ptát tak už mi to neproklouzlo. A to jsem to zas tak moc nešetřil. Asi se Accord polekal a ještě se mu do servisu nechce. Stejně jak mě k doktorovi....

Hondak napsal:
Ja som spojku menil pri 160 000 km na sedane a pri 190 000 km na Toureri, zacala preklzovat a vzdy bol problem v pritlacnom taniery, lamela bola vzdy v pohode, pritlacny tanier nema taku zivotnosti pri tomto aute, sa unavia casom tie pruzinky co pritlacaju. Daval som original spojku Honda, ale je to LUK, takze ked si objednas LUK mimo Honda, tak budes mat to iste, aj zotrvacnik je LUK. Na Toureri som zotrvacnik nemenil a na sedane som ho vymenil, viac menej preventivne, lebo som ho zohnal pouzity takmer novy za super cenu, takze ked to uz bolo rozobrane, tak by bola hovadina ho tam nedat, lebo je dost prace. Cely spojkovy set na toto auto nieje extremne drahy, takze sa to celkom da. Honda

Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2013 , 21:57   Citovat  

Ono preklzovanie je dost zavisle aj na teplote, takze ked je vonku teplejsie, tak to je lepsie, ked sa ochladi, tak horsie. Mrk
   Návrat  
Dawe260 je teď offline  Dawe260
PříspěvekZaslal: 26.6.2013 , 22:45   Citovat  

Ahoj Hondak,
moc diky za info.
Ten EGR jsem vratil a auto jede porad spatne Bueee
za 3tydny me ceka chorvatsko 1000km tam a pak zpet.
Nejhorsi je ze jak pises zadnou chybu to nehlasi, pri jizde se studenym motorem auto cuka na plynovy pedal az se motor zahreje jede jak vino.
Jeste jsem dostal info z Hondy ze by to mohl byt nejaky senzor na plynovem pedalu, pak jsem jeste jednou volal do hondy a tam mne rekli ze zadny senzor tam neni Smutný divne to info. Pokud se nepletu tak by tam melo byt cidlo nebo senzor, protoze auto ma el. tempomat a taky dost pochybuju ze tam bude jen lanko na plyn Smutný
Hlavne se modlim, aby to nebyly vstriky nebo turbo.
Moc diky za info David

Hondak napsal:
EGR je na tomto aute dost zacarovana vec, dost sa kazy a robi kraviny na predface, v poface uz to prerobili inak, lebo zistili, ze toto riesenie je velmi poruchove a take meno Honda mat nemoze. Ventil nieje vzdy nejak moc spinavy, horsie, ze je elektronika v nom velmi tepelne manahana a este aj mechanicka cast, videl som viac ventilov, ktore mali ohnutu osku vnutri a potom to robi kraviny. Auto nejde dobre po plyne v nizkych otackach a sem tam este cukne, je to tym, ze ked sa oska zohne, tak nedosada dobre na uzatvaracie plochy a prepusta tlak, tym padom nieje v systeme dobry tak v nizkych otackach. Dalsia zaludnost je, ze ventil umiera postupne a mne az do v podstatne uplneho umretia nezasvietila ziadna kontrolka, ze by bolo nieco v neporiadku, ani potom, ked bol uplne zly. Dalsia vec, ze ta oska vnutri ventila sa otaca a niekedy dosadne dobre a niekedy zle, takze auto ide niekedy dobre a niekedy horsie, tolko moje skusenosti s EGR preface, cert ho bol dlzen. Velmi šťastný

Návrat  
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2013 , 23:05   Citovat  

Osobne by som to videl skor na to EGR, lebo to pracuje s roznymi teplotami. Plyn na diesli je taka kombinacia elektrickeho a lankoveho, od pedala ide.klasicke lanko do krabicky pod prednym oknom, tam je snimac, ktory snima polohu lanka a podla toho pridava elektronicky. Na mojom aute uz bol tento snimac meneny, co som pozeral v servisnej historii, ale tam bola vypisana konkretna chyba, ktora zasvietila, ked bol zly. Ale ja uz co sa tyka hlasenia chyb neverim tomuto autu ani slovo. Kamarat mal trebars uplne zlu vahu vzduchu a vobec nic nezasvietilo, jeho auto malo vykon odhadujem asi polovicky a auto sa tvarilo, ze je vsetko v najlepsom poriadku. Aj som tu jeho vahu prehodil do mojho a tiez nic nezasvietilo, takze tolko. Takze mozes este skusit skontrolovat v akom stave je vaha a pripadne map senzor na skrtiacej klapke. Ale podla priznakov by som upodozrieval v prvom rade EGR.
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 11:53   Citovat  

Tak už mám také spojkový problém na Acco 7G 2.0 poFL 51tkm. Spojka začala vrzat těsně před došlápnutím (něco jako zvuk zbrusu nové kožené boty při ohnutí), v Hondě to namazali, 1000 km pohoda klid, pak to začalo křupat těsně před puštěním nohy ze spojky (pedál nahoře). Po chvíli se znovu přidal zvuk při došlápnutí k podlaze, asi už nezávisle na teplotě (předtím zásadně od 21°C výše). A v Hondě mě straší výměnou celého mechanismu spojkového pedálu za 4+ tisíce. že prý váleček jen nestačí. Smutný Tak jsem zvědav.
   Návrat  
Santi je teď offline  Santi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 12:50   Citovat  

Mino21 napsal:
Tak už mám také spojkový problém na Acco 7G 2.0 poFL 51tkm. Spojka začala vrzat těsně před došlápnutím (něco jako zvuk zbrusu nové kožené boty při ohnutí), v Hondě to namazali, 1000 km pohoda klid, pak to začalo křupat těsně před puštěním nohy ze spojky (pedál nahoře). Po chvíli se znovu přidal zvuk při došlápnutí k podlaze, asi už nezávisle na teplotě (předtím zásadně od 21°C výše). A v Hondě mě straší výměnou celého mechanismu spojkového pedálu za 4+ tisíce. že prý váleček jen nestačí. Smutný Tak jsem zvědav.

Taky mi to dělalo, rozdělal jsem kryt zespoda palubky a namazal silikonovým olejem ve spreji a je klid. Ono, jak byly teď ty tepla, tak to mohlo vyschnout. Kdoví co ti tam kluci z Hondy dali.
   Návrat  
C.M.Burns je teď offline  C.M.Burns
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 13:05   Citovat  

Mino21 napsal:

Tohle se tady dost intenzivně před nějakou dobou řešilo... Prý s tím mají Hondy (nejen Accordy) problém obecně. Nějak si nevzpomínám jakému výsledku se tehdy došlo (nějak si matně vzpomínám, že to až takový problém není), ale někteří mazali a stejně to po nějaké době začalo znova.
Mi to dělá taky.
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 13:13  Naposledy upravil rotker dne 27.6.2013 , 13:14, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Vrzání z pod kapoty je z vidličky, která tlačí na spojkové ložisko a vrže to v místě, kde se vidlička opírá o čep, namazání pomůže asi tak na 2 měsíce (má zkušenost, kdy mi Dany repasoval převodovku, tak byl klid přesně 2 měsíce a už to opět vrže), prostě to brát jako vlastnost. Lupání spojkového pedálu má na vině primární spojkový váleček, je tam nějaký vystavující mechanismus či co...jak tu bylo psáno, stříknout tam silikonový olej a je klid...mám to takto vyzkoušeno na CTR i na CRV3G
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 13:14   Citovat  

Mino21 napsal:
hele jak na acordu 2.4 tak na CTR 7.g mi to dela taky a vzdy to promazu a ok na funkci to nema vliv. Kamos to menil na accu 7.g 2.0 a kupoval cely hlavni brzdovy valec a mel klid a v honde to nedelal a pres 4 tis se taky nedostal je to dobrý
   Návrat  
Tranďák je teď offline  Tranďák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 13:32   Citovat  

rotker napsal:
Vrzání z pod kapoty je z vidličky, která tlačí na spojkové ložisko a vrže to v místě, kde se vidlička opírá o čep, namazání pomůže asi tak na 2 měsíce (má zkušenost, kdy mi Dany repasoval převodovku, tak byl klid přesně 2 měsíce a už to opět vrže), prostě to brát jako vlastnost. Lupání spojkového pedálu má na vině primární spojkový váleček, je tam nějaký vystavující mechanismus či co...jak tu bylo psáno, stříknout tam silikonový olej a je klid...mám to takto vyzkoušeno na CTR i na CRV3G

Tak tak, dělá to skoro každému. Já to mažu jednou ročně vazelínou ( nepoužívat mazadla typu WD apod. - je tam gumička , kterou by WD časem rozežralo.
A mám klid. Úsměv
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 14:09   Citovat  

mne to vrzga od pedala ako vrata na stodole ale nejak to neriesim, mam stale pustenu hudbu... ked uz to ale chcete mazat, bude lepsia vazelina alebo obycajny olej (na bicykel napr.) ako silikonovy olej, ktory rychlejsie vyschne. Ale dnes si to mozno namazem aj ja Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 14:32   Citovat  

scream napsal:
mne to vrzga od pedala ako vrata na stodole ale nejak to neriesim, mam stale pustenu hudbu... ked uz to ale chcete mazat, bude lepsia vazelina alebo obycajny olej (na bicykel napr.) ako silikonovy olej, ktory rychlejsie vyschne. Ale dnes si to mozno namazem aj ja Úsměv

No vazelína a olej leptá gumu a jak tu bylo psáno, jsou tam gumová těsnění. Když už, tak silikonovou vazelínu OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 15:57   Citovat  

No uvidíme. Asi se na to zkusím kouknout svépomocí, protože z toho nemám dobrý pocit. Fotky jsem nějaké našel, přesto mi připadá, že každý maže něco jiného Úsměv Stále jsem si nezvyknul na zabírání spojky (to, co na Nissanu byl jemný dobře korigovatelný prokluz, tu už je plný záběr, občas tak pustím spojku až moc rychle a auto mi cukne) a to vrzání tomu moc nepomáhá.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 16:12   Citovat  

Dutch napsal:
hele jak na acordu 2.4 tak na CTR 7.g mi to dela taky a vzdy to promazu a ok na funkci to nema vliv. Kamos to menil na accu 7.g 2.0 a kupoval cely hlavni brzdovy valec a mel klid a v honde to nedelal a pres 4 tis se taky nedostal je to dobrý

Neměl jsi na mysli spíš hlavní spojkový válec? O tom mi mluvil Alda při výměně mé spojky. Origo H stojí cca 6000,- neorigo (avšak úplně stejného výrobce) polovinu, takže asi tak.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 16:18  Naposledy upravil SaKaL dne 27.6.2013 , 20:39, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Mino21 napsal:
No uvidíme. Asi se na to zkusím kouknout svépomocí, protože z toho nemám dobrý pocit. Fotky jsem nějaké našel, přesto mi připadá, že každý maže něco jiného Úsměv Stále jsem si nezvyknul na zabírání spojky (to, co na Nissanu byl jemný dobře korigovatelný prokluz, tu už je plný záběr, občas tak pustím spojku až moc rychle a auto mi cukne) a to vrzání tomu moc nepomáhá.

K těm zvukům... ono je potřeba rozlišovat zvuky dva Úsměv
Jeden, to je takové spíš tahavé "pískání", to dělá spínač u spojkového pedálu (signalizace vyšlápnuté spojky) - tam je potřeba namazat tu osičku, která zajíždí do toho válečku
edit: už asi stárnu - napsal jsem kravinu, protože to dělá to táhlo / tyčka, která zajíždí do toho pístku / "válečku", který prochází skrz stěnu u pedálů do motorového prostoru a její stěny (té tyčky) drhnou o ten okraj (někde jsou tady ode mě fotky).
A ten druhý, to je spíše takové lupání / křupání, tak to je ten hlavní spojkový válec, tam se to dá vyřešit pouze (alespoň dle Aldy) výměnou za nový, neb namazání buď nepomůže vůbec nebo jen na pár dní / týdnů.
   Návrat  
v-tech24 je teď offline  v-tech24
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 17:05   Citovat  

mě to nedělá Je to tam. protože AT HaHaaa

Jinak vím jak to člověka znervozní, sám, jakmile někde něco klapá nebo vrže jsem na prášky dokud to nepřestane Se stydím
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 20:02   Citovat  

Mám sice Acco jen pár dní, ale už jsem taky řešil to vrzání. Jestli se nepletu, tak pedál tlačí na váleček podobným principem - čepem - jako je použitý na vidličce v převodovce na spojkové ložisko. Já použil nestékavé mazivo ve spreji a zatím je to O.K., ale uvidím až po pár měsících.
   Návrat  
Trebor je teď offline  Trebor
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 23:15   Citovat  

mam takovy problem, jestli jste se s tim uz taky treba nekdo nestkal.

Cosi mi chrasti nekde pod palubkou na strane spolujezdce, jako by snad priblizne pod vydechem topeni-klimatizace u dveri spolujezdce. V tomhle mesici sem to uz pozoroval 3x a to pri jizde po dalnici - a "vtipny" na tom je to, ze se to zacne vzdy ozyvat az kdyz jedu tak 160 a vyse.

Tak mne napadlo, ze ve vyssi rychlosti tam nekam proudi vic vzduchu a tim se tam neco rozezni - nejaka vrtulka nebo cosi jineho? Jo, a kdyz to vydava ty zvuky, tak v tom miste tlaceni na palubku nebo i bouchani do ni to neutisilo. Vzdy az pri snizeni rychlosti to ztichne a pak pri zvyseni se opet ozve.

Nejaky napad Cooo???
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 23:31   Citovat  

Trebor napsal:

Cosi mi chrasti nekde pod palubkou na strane spolujezdce, jako by snad priblizne pod vydechem topeni-klimatizace u dveri spolujezdce. V tomhle mesici sem to uz pozoroval 3x a to pri jizde po dalnici - a "vtipny" na tom je to, ze se to zacne vzdy ozyvat az kdyz jedu tak 160 a vyse.

Tak mne napadlo, ze ve vyssi rychlosti tam nekam proudi vic vzduchu a tim se tam neco rozezni - nejaka vrtulka nebo cosi jineho? Jo, a kdyz to vydava ty zvuky, tak v tom miste tlaceni na palubku nebo i bouchani do ni to neutisilo. Vzdy az pri snizeni rychlosti to ztichne a pak pri zvyseni se opet ozve.

Nejaky napad Cooo???

Větráky naplno jsi zkoušel? Mně tam v Civicu rachtal list, který tam zapadl...
   Návrat  
v-tech24 je teď offline  v-tech24
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 13:45   Citovat  

Hellborn napsal:
Větráky naplno jsi zkoušel? Mně tam v Civicu rachtal list, který tam zapadl...

pjesněěě OK to bývá nejčastější problém. Když vymontuješ kastlík u spolujezdce, měl by ses dostat a pylový filtr a k vrtuli (aspoň u HRV jsem to tam kdysi měl)tak mrkni i tam-tipuju to na bordel ze stromů Velmi šťastný
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 14:02   Citovat  

SaKaL napsal:
Neměl jsi na mysli spíš hlavní spojkový válec? O tom mi mluvil Alda při výměně mé spojky. Origo H stojí cca 6000,- neorigo (avšak úplně stejného výrobce) polovinu, takže asi tak.
jezis, ano spojkovej Velmi šťastný to je tak kdyz chlap mysli na dve veci najednou pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 14:09   Citovat  

Dutch napsal:
jezis, ano spojkovej Velmi šťastný to je tak kdyz chlap mysli na dve veci najednou pořádnej výtlem

Na sex a ta druhá? Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 14:18   Citovat  

Hellborn napsal:
Na sex a ta druhá? Velmi šťastný

Sex? Velmi šťastný
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 16:19   Citovat  

Trebor napsal:

Nejaky napad Cooo???

Ked na toto prides si kral, mne to robilo len na pravej strane uz to robi aj na lavej, je to presne zvuk ako rachtajuca vrtulka ventilatora vo vetre.
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 17:22   Citovat  

to rachtani,podobne me trápilo pres rok,mel jsem rozebrane cele dveře,malem i palubku.Nakonec to byl volný držák prahu.Dělalo mi to nad 80km/h a jenom když foukal vítr Úsměv na palici na to přijít.Mel jsem pk velkou radost když jsem na to přišel.Tak na to mrkni je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 14:35   Citovat  

SaKaL napsal:
K těm zvukům... ono je potřeba rozlišovat zvuky dva Úsměv
Jeden, to je takové spíš tahavé "pískání", to dělá spínač u spojkového pedálu (signalizace vyšlápnuté spojky) - tam je potřeba namazat tu osičku, která zajíždí do toho válečku
edit: už asi stárnu - napsal jsem kravinu, protože to dělá to táhlo / tyčka, která zajíždí do toho pístku / "válečku", který prochází skrz stěnu u pedálů do motorového prostoru a její stěny (té tyčky) drhnou o ten okraj (někde jsou tady ode mě fotky).
A ten druhý, to je spíše takové lupání / křupání, tak to je ten hlavní spojkový válec, tam se to dá vyřešit pouze (alespoň dle Aldy) výměnou za nový, neb namazání buď nepomůže vůbec nebo jen na pár dní / týdnů.

Hmm, tak to u mně vypadá spíše na problém číslo dva Smutný Není to pískání, ale spíše několik tlumenějších zvuků za sebou, jako vrzání kůže, v horní poloze to někdy téměř neznatelně cvakne/křupne. Namázání pomohlo na cca tisíc km, tak buď to mazat každý měsíc nebo to vyměnit (a kdo ví, kdy nový váleček začne vrzat zas). To táhlo, které jsi označil na fotce jedničkou, jsem dnes zkoušel a je mastné. No, doufal jsem, že když koupím Acco s 50tkm přímo od Hondy DE (pravděpodobně nestočené), že budu takových blbostí ještě nějakou dobu ušetřen... Ale asi se více projevuje věk než najeté km Úsměv
   Návrat  
Gulash je teď offline  Gulash
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 16:15   Citovat  

Taky mam problem cislo dva, jde to trosku citit i v leve noze,jak to krupe nahore, kdyz poustim spojku. Kazdopadne moje reseni je vetsinou zesileni hlasitosti na autoradiu, jak mi kdysi poradil jeden mechanik a docela to funguje HaHaaa
   Návrat  
GoomIce je teď offline  GoomIce
PříspěvekZaslal: 2.7.2013 , 11:28  Naposledy upravil GoomIce dne 15.7.2013 , 13:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

po letech pasivního čtení, zdravím hondaclub Honda
rok jezdím taky s Acco 7g 2.4 LPG předface, koupené od jednoho z členů (při 178tkm), najeto zatím 20tkm a tohle jsou problémy co jsem řešil/řeším/jsou v plánu k řešení, které by mohly trápit i jiné majitele, některé jsou tu již několikrát, ale některé jsem tu s řešením nezaznamenal, tak třeba někomu pomůžou/někdo pomůže mně:

kovové rázy od náprav+tahání na pravou stranu - také zvlášní rozevlátější chování v zatáčkách, měněno horní přední rameno + přední stabilizátory + silentbloky rázy zmizely, chování v zatáčkách a tahání se zlepšilo, ale 100% není
startér - hlavně za studého počasí po nastartovaní někdy následoval zvuk jak kdyby se startér nevracel - startér vyčištěn a promazán - zvuk jak nový, vyřešeno
nefunkční ruční brzda na jednom kole - nový třmen, vyřešeno
pískání za studena a vlhka z motoru - drážkový řemen, vyřešeno
AUTO vytahování stahovačky řidiče - v poloze úplně dole při stisknutí AUTO UP stahovačka trochu vyjela a sjela zase dolů, bylo nutné vyjet 2-3cm manuálně a poté až dát AUTO UP - guma z kolejnice stahovačky byla mírně vysazená - vnitřek promazán a zasazeno zpátky, vyřešeno
náhradní klíč - druhý klíč dodán k autu byl od jiné Hondy (wtf?!), origo klíč cca 7-8k, klíč objednán z číny za cca 500Kc+1000Kc vyřezání a spárování s immo, funkčně i vzhledově stejný jak originál, vyřešeno
loketní opěka - otravně vrzala, rozebrána, promazána + na šrouby použita teflonová páska, už vrzne velice výjimečně
ovladač oken+zrcátek - na nerovnostech šíleně rachotil - rozebráno, teflonová páska, vyřešeno
volná sedačka řidiče - v zatáčkach/brždění lze cítit rány v zadnici, vůle v kolejnicích, sem tam vrzuní v těle sedadla, částečne pomohlo aplikování hliníkové podložky co se používá na výpusť z olejové vany pod přední šrouby Návod zde v zatáčkách už sedadlo pouze vrzne, ale při zastavování stále nějaký tlumený kovový ráz jde cítět, ovšem už si nejsem jist, zda-li ze sedačky, jelikož se tak nestává vždy a ne jenom při velkém brždění, takže dále sleduju
řachtání/klepání "zpod palubovky" - popsáno o pár příspěvku výše, projevuje se pouze ve větru nebo v rychlostech nad 140kmh, po bádání na zahraničních fórech, nejspíše způsobeno čelním sklem, respektive uchycením a těsněním na A sloupcích, zvuk se velice podobá tomuto
Odkaz
TSB - po zkontrolování okna jsem se zděsil, okno předchozí majitel měnil, lajdácky odbyto, půlka klipů chyběla, v autoskle mi doporučili než objednávat klipy lišty zalepit, což jsem našel i na zahraničních fórech potvrzené. Bohužel to problém nevyřešilo, dost možná že to zalepili na rychlo a klipy na liště zůstaly, takže teoreticky můžou dál klepat..plánuju nechat věchny klipy odstranit a pořádně lišty zalepit.. na trase valencie=>lyon kde šíleně foukalo to s takovým klepáním bylo dost o nervy, když je zbytek auta tak tichý..
vibrace - lehké až střední vibrace auta pouze při rychlostech nad 100kmh, jen někdy, nezávislé na akceleraci, do volantu i auta, čím lepší asfalt, tím znatelnější. Několikrát převáženy kola, nepomohlo. Problém je, že auto nevibruje vždy, jen někdy a také nezávisle na akceleraci. Jak budu dělat brzdy, nechám zkontrolovat vnitřní klouby, které jsou všude zmiňovány, ale kvůli takovému projevu neprojevu docela pochybuju. Nějaká další nápady?
teplý start- kolísání otáček, až skoro k chcípnutí (obvzkláště s klimou), pouze jednou za čas, řeší přidání plynu/přepnutí na LPG. Mám v plánu se zastavit v Hondě na update ECU, který by to měl řešit dle info tady na HC, zajímavé je, že kolegovi s 04 Acco ve FOMI řekli, že ECU updatovat u předface nelze.. - vyreseno - v Honda Ostrava se name jako vzdy divali jak na vola, ze to neresili jeste (jako snad vsechny zname prolemy s Acco) ale flash PGM sel a volnobeh uz krasny
olej - 5w50 Mobil 1/Valvoline VR1. Spotřeba! Při Euro tripu 6500km si vzal 2l oleje (cca 0,3l/1000km), tohle mi nedá spát, kontroluju paranoidně olej co týden, nejsem na to zvyklý (minulý Civic D14A4 si nikdy nevzal ani kapku), nechci ať se spálí kat. Řešil někdo výměnu pístních kroužků a gufer ventilů? Pomohlo to? (četl jsem, že první modely TSX měly měněný v záruce blok motoru kvůli spotřebě oleje a výrobní vadě). Na kolik by vyšel v Hondě materiál?

Už jenom čekám, kdy mi odejde lambda/začne vrzat spojka a můžu si odškrtnout snad všechny nemoci co Acco trápí HaHaaa No ale za ty prachy to je stejnak parádní auto, které snad dostojí Honda pověsti a stejně jako předchozí Civic mě vždy doveze na místo určení ještě dlouhou dobu Úsměv[b]
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.7.2013 , 11:16   Citovat  

GoomIce napsal:
po letech pasivního čtení, zdravím hondaclub Honda
rok jezdím taky s Acco 7g 2.4 LPG předface, koupené od jednoho z členů (při 178tkm) ...
...

Hergot, 1. příspěvek a hned takovejhle román... klobouk dolů a pochvala, takhle to má vypadat... je to dobrý
K té spotřebě oleje - já po koupi dal 5W40 (jako předchozí majitel), ale ten Accouš doslova pil Úsměv , po přechodu na 10W40 je to lepčejší, nicméně do ideálu (jako to má třeba Hellborn) to má ještě dost daleko, docela by se mi hodila alespoň základní elektronická měrka jako to má třeba můj služební Partner Smutný , přitom auto nějak nehulí ani bílej ani černej čoud, tak to beru jako fakt (zatím).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2013 , 11:30   Citovat  

SaKaL napsal:
Hergot, 1. příspěvek a hned takovejhle román... klobouk dolů a pochvala, takhle to má vypadat... je to dobrý
K té spotřebě oleje - já po koupi dal 5W40 (jako předchozí majitel), ale ten Accouš doslova pil Úsměv , po přechodu na 10W40 je to lepčejší, nicméně do ideálu (jako to má třeba Hellborn) to má ještě dost daleko, docela by se mi hodila alespoň základní elektronická měrka jako to má třeba můj služební Partner Smutný , přitom auto nějak nehulí ani bílej ani černej čoud, tak to beru jako fakt (zatím).

A já teď zkouším 0W-40.. Se stydím Protože v zimě to v těch mrazech i s 5W otáčelo hodně ztuha...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina