Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
spojka a ševelenie voľnobehu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
jamin je teď offline  jamin
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 9:16   Citovat  

ahojte,

chcel by som sa spýtať, po naštertovani ked auto bezi na volnobehu okrem zvuku motora je pocut aj take jemne ševelenie. Ked vymacknem spojku prestane to. Mam podozrenie na lozisko spojky ale niesom si isty. Je to normalne alebo je fakt neaka porucha? mam CRV rv.99. Nerad by som menil celu spojku ak je to zbytocne. Rýchlosti sa radia v poriadku.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 9:21   Citovat  

Je to tak, spojkové ložisko se hlásí Smutný

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 9:24   Citovat  

je to uz v takom stave ze to musim vymenit hned alebo to este vydrzi nieco? buduci tyzden idem na dovolenku len v ramci republiky ci to mam este predtym vymenit. urcite to bude zrobene do konca augusta ale teraz momentalne mi to moc nepasuje.

sumy je teď offline  sumy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 9:31   Citovat  

Těžko říct. Co jsme měli kdysi v práci Daihatsu Hi-Jet(taková ta krabice od mléka postavená na bok), tak tak chrochtalo po celou dobu, co jsme to auto měli-cca 60.000km po městě, ale sázet na to Ble

0
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 9:35   Citovat  

no budem to musiet riskunt, akosi som v rozpocte na leto takuto palku nepocital a uz vobec nie na 6 dni pred dovolenkou ked s toho teraz 3 dni je volno. robi mi to uz mesiac musi este dva tyzdne vydrzat. kupil som auto pred rokom ma cca 180tis.KM takze aj chapem ze uz je na case ale musi dva tyzdne vydrzat. Úsměv Aj tak dik za radu a utvrdenie ze problem co som si myslel to bude. vymenim celu spojku ked bude prevodovka dole.

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 19:09   Citovat  

Nemusí to vůbec dělat ložisko spojky, ale klidně některé ložisko převodovky. Pokud to není nijak moc hlasité nebo nedělá opravdu divné zvuky, jako pískání nebo chrastění a jen "šeptá", tak to klidně počká.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 19:50   Citovat  

Nipper napsal:
Nemusí to vůbec dělat ložisko spojky, ale klidně některé ložisko převodovky. Pokud to není nijak moc hlasité nebo nedělá opravdu divné zvuky, jako pískání nebo chrastění a jen "šeptá", tak to klidně počká.

Přesně tak. Určitě to bude ložisko v převodovce,které se tam nejspíš točí i s hřídelkou a nějakým ozubeným kolem. Při vyšlapnutí spojky se zastaví,proto to ztišení. Mě to i po výměně komplet spojky dělalo dál. Dělá to několik desítek tisíc km,možná stovek. Je to úplně normální

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 19:55   Citovat  

Nemám sice zkušenost s CRV, ale na spoustě targ mi tak jak popisuješ při vyšlapnuté spojce šustí ložisko a ani výměna kompletní spojkové sady nepomohla, ani ložisko v setrvačíku. Musí to být někde v převodovce.

majys je teď offline  majys
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 20:03   Citovat  

mal som ten isty problem na mojej byvalej civice, je to lozisko na hlavnej hriadeli v prevodovke. mali by tam byt dve, odporuca sa vymena oboch Mrk

0
PříspěvekZaslal: 5.7.2013 , 6:31   Citovat  

tak isto mi to spominali na slovenskom fore ze to robi mnohym a velmi dlho, len osobne nemam rad ten pocit ze nieco je zle. neviete kde by som mohol zonhat tie loziska? mate nieko osobne skusenosti s vymenou? nemam problem zhodit tu prevodovku, len ci je moc komplikovana praca s vymenou lozisk.

0
PříspěvekZaslal: 5.7.2013 , 11:28   Citovat  

bol som za mechanikom a ten mi povedal ze je to spojkove lozisko, vraj keby to bola prevodovka by to robilo naopak, pri stlaceni pedala spojky by to neprestalo robit. V tomto pripade je to vraj lozisko spojky. Tak teraz chalani som v dileme. aby som zbytocne nemenil spojku alebo nerobil prevodovku. Asi ked si je taky isty sa s nim dohodnem ze ak to nakoniec bola prevdovka, tu spojku mi nenauctuje Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 5.7.2013 , 12:31   Citovat  

spojkove lozisko pracuje prave vtedy, ked je stlacena spojka, cize by ti sevelilo ked ju mas stlacenu.
ak stojis a pocujes hrkanie a potom stlacis spojku a prestane to, znamena ze os prevodovky sa oddelila od motora a prestala sa tocit -> loziska sa zastavia a vtedy sevelenie zmizne.

ak to chces vymenit, musis rozhodit celu prevodovku. loziska kupis v honde.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2013 , 12:46   Citovat  

jamin napsal:
bol som za mechanikom a ten mi povedal ze je to spojkove lozisko, vraj keby to bola prevodovka by to robilo naopak, pri stlaceni pedala spojky by to neprestalo robit...

Já teda nevim,ale motor se točí se spojkou a s nějakou vstupní hřídelí převodovky. A na té asi šustí ty ložiska. Pokud šlápneš na pedál spojky,odpojíš tu vstupní hřídel převodovky od motoru,abys k ní přiřadil ostatní ústrojí převodovky. Nevim jestli se ta hřídel jmenuje předlohová,to bych kecal. Ale budou to ložiska na ní a nebo je ti její normální zvuk. Nevim,proto to neřeším. Prostě když stojíš s běžícím motorem,tak sešlápnutím spojky zastavuješ ty předlohou hřídel a proto to ztichne. Pokud to je zvuk nejakej hodně divnej,může to být spojkové ložisko,ale řekl bych že se obáváš zbytečně. Zkus nahrát ten zvuk...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2013 , 12:49   Citovat  

Koukám že než jsem to napsal tak mě kolega předběhl

0
PříspěvekZaslal: 5.7.2013 , 14:41   Citovat  

no chalani dik asi zmenim mechanika. Inac neviete aka by bola cena vymeny toho loziska? myslím na ako dlho je to robota, viete nemam predstavu o tom kolko casu to zaberie a ci to mozem dat normalnemu mechanikovi robit. Loziska som nikde nevidel na nete predavat takze jedine asi v honde objednat. ked som pozeral na civic ktore su na automatejicek.cz vyjdu cca 70kč.
Mate niekto skusenosti s touto vymenou ložisk?

0
PříspěvekZaslal: 5.7.2013 , 16:27   Citovat  

no pokial viem, tak uzivatel na SK klube streetkid (asi bude aj tu pod tym nickom) sa vyzna do prevodoviek, tak on by to vedel porobit, byva blizko hodonina. cenu lozis si teraz nepamatam presne, ~ 130 eur (asi?) a robotu si kazdy uctuje sam. Mrk

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2013 , 16:32   Citovat  

70Kč určitě to ložisko stát nebude - určitě nad tisícovku, záleží na autě. Já sehnal na Civic 5g ložisko SACHS za 801Kč u autodily-cardo.cz, jinak běžně (Intercars, Auto Kelly) 1500-2000Kč.

Práce bude obnášet sundání převodovky od motoru, protože mrkev (hřídel) prochází skrz to ložisko..

EDIT: jo aha, já tohle psal o spojkovém ložisku, jsem se v tom textu nějak nevyznal Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2013 , 19:51   Citovat  

jamin napsal:
no chalani dik asi zmenim mechanika.....

Jo, to určitě udělej, pokud máš svoje auto rád.
Vypadá to na dalšího "profíka a odborníka"

Nechat dělat převodovku bych doporučil jenom u někoho, kdo opravdu převodovky umí a nejlépe se specializuje na Hondy nebo má alespoň dílenský manuál a umí ho používat.

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2013 , 19:58   Citovat  

Dej to ke Streetkidovi, je asi i nejblíž je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 8:49   Citovat  

Ahojte,
tak prevodovka vymenena, kupil som starsiu ale dal som ju skontrolovat a vsetko v poriadku nijake lozisko nieje poškodene. rovno som dal vymenit aj spojku komplet. vsetko ide v poriadku len pri neutrali mi to tak trochu popiskuje tak jemne. staci sa mi len dotknut pedala spojky tak cca 1cm a popiskne to viac je to take cvrlikanie ako ked sedite vecer s kockou na lavicke a cvrcky cvrlikaju okolo vas HaHaaa . Ked spojku uplne vytlacim prestane to. myslite ze si musi este spojka sadnut? lebo je novy komplet spojkovy kit alebo nieco nieje namazane, zavzdušnené ,.. (vidlicka, spojkove lozisko a to vydava zvuky?) Niekde som nasiel ze moze sa cez neaku manzetu primazat ta vidlicka ale to netusim kde je. inac ked zaradim rychlost a a rozbehnem sa neni pocut absolutne nic uz ziadne hucanie auto ide tichucko. preto prevodovku vylucujem, to by robilo aj za jazdy

stretli ste sa s tym?

Obsah fóra Honda-club.cz   
spojka a ševelenie voľnobehu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina