Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 73 z 158
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 22:23   Citovat  

optimas napsal:
citace:
crxmann

Tak jestli nemá tenhle problém i angel.CZ, který má stejné příznaky

proto to sem píšu ... musíme si pomáhat přece Mrk pifko
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 17:41   Citovat  

crxmann napsal:
proto to sem píšu ... musíme si pomáhat přece Mrk pifko

OK

marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 20:42   Citovat  

Lidi potrebuju radu jake mate zkusenosti s h22 a lpg?jezdi nekdo takto?

XYURY je teď offline  XYURY
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2013 , 12:45   Citovat  

Kluci kdyby někdo chtěl vyměnim za nějakou hondici v LPG tudy odkaz Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2013 , 10:15   Citovat  

Takze uz mi dosla trpelivost se vsema dilnama ohledne ladeni LPG, bohuzel jsem narazil na samy diletanty. Ktery tomu kulovy rozumej. Kdyz je pozadam aby najeli znova mapy, ze je potreba udelat novej model pro korekce tak na me koukaj jak na blazna a porad ladej jak sou zvykli v garazi na neutral coz nikam nevede. Objednal jsem proto kabel a pustim se do toho sam.

Kdyby to nekoho zajimalo tak opravdu uzitecne rady z praxe jsou zde

Jenom pripominam ze se jedna o Magic, ale myslim ze treba Stag bude podobnej. Dam vedet vysledek, pokud ma nekdo nejake tipy sem s nima Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2013 , 10:24   Citovat  

karnas napsal:
Takze uz mi dosla trpelivost se vsema dilnama ohledne ladeni LPG, bohuzel jsem narazil na samy diletanty. Ktery tomu kulovy rozumej. Kdyz je pozadam aby najeli znova mapy, ze je potreba udelat novej model pro korekce tak na me koukaj jak na blazna a porad ladej jak sou zvykli v garazi na neutral coz nikam nevede. Objednal jsem proto kabel a pustim se do toho sam.

Kdyby to nekoho zajimalo tak opravdu uzitecne rady z praxe jsou zde

Jenom pripominam ze se jedna o Magic, ale myslim ze treba Stag bude podobnej. Dam vedet vysledek, pokud ma nekdo nejake tipy sem s nima Velmi šťastný

taky jsem zvolil tuto metodu Velmi šťastný

angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2013 , 15:23   Citovat  

[quote="crxmann"]Tak sem zřejmě identifikoval závadu díky náhlému zásahu vyšší moci.

Opět mi to dělá to že na volnoběh má tendenci chcípnout, při sešlápnutí plynu lag jako prase atd.

No a včera jsem jel po dálnici nějakých 130km v podstatě pořád 150km/h pak jsem zastavil a nevim proč ,,asi bůh,, mi řekl abych mrknul pod kapotu hned jak sem zastavil.
Vyrovnávací nádobka až po víčko plná studené vody a trubky k tomu ,,směšovači,, či co to je,, kde jde voda a mění se kapalný plyn na plyn Úsměv taky studený. Takže... moje teorie je následující:
Minulý týden byla extrémní vedra, tudíž výměna kapalina/plyn probíhala jednodušeji a tudíž auto fungovalo. Nyní kdy je chladněji, dochází ke špatné přeměně a já vstřikuju kapalinu (čemuž odpovídají i zcela čisté vstřiky), místo plynu, což má za následek horší hoření atd.
S čímž by mohla souviset při těchto problémech se rozsvicující kontrola motoru s chybou vstřikování a chybě na lamda sondách.

Může mi někdo mou teorii potvrdit? Nicméně stejně ten okruh rozeberu a mrknu se na to.
pifko[/quote]

No to je pěkné, ale nevím kde to něják najít a dělá mi to jen když auto jede na plyn, na benzin uplně v pohodě. Stou teplotou to souviset bude, ráno při chladnějším počasí super, ale teďka od pondělka odpoledne to hapruje co pár sekund... ráno ani jednou... odpoledné pořád.... popiš či pošli fotku kam bych se měl kouknout a co zkontrolovat. Díky je to dobrý

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2013 , 15:34   Citovat  

Šáhni na reduktor a uvidíš, při zahřátém motoru by měl být horký...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 7:14   Citovat  

angel.CZ napsal:
No to je pěkné, ale nevím kde to něják najít a dělá mi to jen když auto jede na plyn, na benzin uplně v pohodě. Stou teplotou to souviset bude, ráno při chladnějším počasí super, ale teďka od pondělka odpoledne to hapruje co pár sekund... ráno ani jednou... odpoledné pořád.... popiš či pošli fotku kam bych se měl kouknout a co zkontrolovat. Díky je to dobrý

Reduktor je na fotce.
Jinak já vyčistil ten vstřik v kroužku a pomohlo to.

20130704_064725.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20130704_064725.jpg, 909.87 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2013 , 22:59   Citovat  

Diky. Zkusim to o vikendu.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2013 , 9:33   Citovat  

crxmann napsal:
Reduktor je na fotce.
Jinak já vyčistil ten vstřik v kroužku a pomohlo to.

Úsměv to není vstřik, ale elektromagnetický ventil, který pouští tekutý LPG z nádrže do redukoru

díky "kvalitě" českého LPG jsem s ním měl taky problémy, kdy ohřátý motor (a reduktor) po kratším zastavení třeba při tankování, už nechtěl přepnout na LPG, po ochlazení už zas nebyl problém to mi hlava nebere

nakonec pomohla až výměna celého ventilu (po vyčištění byl problém druhý den zpět)

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2013 , 22:56   Citovat  

boratko napsal:
Tak od cca března - dubna sleduju, že mi to papá tak o litr víc, než dřív. Najeto na LPG cca 23 tis. Po 20 tis se má zřejmě měnit nějaký filtr, ještě jsem neměnil. Může to být tím? V zimě s rakví bralo míň, než teď. Systém magic 3 od HL propan.

Takže jsem byl na seřízení LPg a bylo mi řečeno, že byl (myslím, že v redukoru) menší tlak. Má prý být 1.05-1,1 a já měl 0,9. Tím si to bralo více LPG než bylo třeba. Ukázali mi i mapu, vše bylo ok. Tak snad spotřeba zase půjde malinko dolů.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2013 , 23:28   Citovat  

boratko napsal:
Takže jsem byl na seřízení LPg a bylo mi řečeno, že byl (myslím, že v redukoru) menší tlak. Má prý být 1.05-1,1 a já měl 0,9. Tím si to bralo více LPG než bylo třeba. Ukázali mi i mapu, vše bylo ok. Tak snad spotřeba zase půjde malinko dolů.

Když se zvedne tlak plynu tak samozřejmě spotřeba roste Úsměv Tlak z reduktoru při jízdě kolísá podle zatížení motoru .

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 9:42   Citovat  

Tak vcera konecne prisel kabel na propojeni s plynovou jednotkou a ja se po nactenych vedomostech pustil do ladeni, mam system Magic II. Puvodni model co sem mel nastavenej od profiku z HL propan Praha byl totalne chudej. Udelal jsem jizdni testy a sbiral body pro model nejprve na benzin a pak na plyn. Zvolil jsem rozmezi otacke 2500 (+-250). Tohle rozmezi by melo dat nejpresnejsi mapu ale zase sber bodu trval celkem dlouho, najezdil jsem cca 30 km dohromady naz jsem nasbiral cca 50 bodu v celem rozmezi podtlaku.

Parametr nakloneni se po vypoctu noveho modelu zmenil z -5 na +18 benzinova mapa se krasne prekryva s plynovou. Pred tim plynova lezela vysko na benzinovou coz znamenalo ze je to chudy. To nakloneni by melo byt do +15, to ze mam vic znaci ze mam pravdepodobne mensi tlak, mozna jeste vyzkousim lehce zvednout tlak a naladit znova.

Co se tyka funkcnosti najel jsem zatim 25 km do prace, takze brzo soudit. Kazdopadne nezaznamenal jsem jedinej problem a motor je krasne klidnej i na volnobeh, coz za 2 roky co to mam prestaveny nikdy nebyl...volnobeh vzdycky zlobil. Plynari vzdycky rikali ze je to svickama at vymenim svicky coz jsem za ty 2 roky udelal 2krat - zbytecne vyhozeny penize.

Takze abych to shrnul HL propan Praha, LPG Srajer Praha 6 jsou totalni amateri, kteri nevedi jak ladit LPG system. Kdyz clovek prijede s problemem tak to pripojej v dilne a na volnobeh tam neco postelujou v mape zkasnou prachy a reknou ze to je hotovy. Nikdo z nich nesedne do auta a neudela jizdni testy aby sebral mapy na lpg a porovnala s mapama na benzin - bez tohoto tenhle system proste naladit spravne nelze.

Spousta lidi kontrolku motoru ingnoruje, plynari casto tvrdi ze je to normalni, ale jsou jenom lini, nebo proste nevi jak system ladit. Jak znamo spalovani chude smesi vede k vyssim teplotam a tedy v daleko vyssi zatezi ventilu atd. Domnivam se, ze za problemem poskozenych motoru pri provozu na LPG stoji hlavne spatne serizene systemy.

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 10:44   Citovat  

Kdyz clovek prijede s problemem tak to pripojej v dilne a na volnobeh tam neco postelujou v mape zkasnou prachy a reknou ze to je hotovy. Nikdo z nich nesedne do auta a neudela jizdni testy aby sebral mapy na lpg a porovnala s mapama na benzin - bez tohoto tenhle system proste naladit spravne nelze.

rovnaka skusenosť, ono jedna vec je namontovať LPG systém, a jedna vec je to správně naladiť na PC, tam už je treba zapojiť o niečo viac mozkových buniek Velmi šťastný
-len statické ladenie je k ničomu..moja dobrá zkusenosť s programováním :
tudy odkaz

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 20:26   Citovat  

hopit napsal:
Elpigaz tudy odkaz

ani jedna mi nechce detekovat ŘJ Smutný asi něco dělám blbě.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 20:46   Citovat  

Jinak nize jsou screeny z kalibrace budu rad za pripadne komentare, ci napady, ale jak sem rekl auto chodi asi nejlip co chodilo, jedine ta hodnota nakloneni 18 je vetsi nez by mela byt - max 15, asi by slo zvysit tlak a preladit to znova, mozna se do toho pustim o vikend, predpokladam ze to znamena zmenit tlak sroubem na reduktoru. Trysky sou o neco vetsi...vim ze s tim v HL propan Praha ze zacatku hrozne laborovali, nicmene jsem volal s panem z Ostravy a ten tvrdil ze to neva ze to doporuceni je orientacni. A ted jsem si nakonec jeste vsimnul ze tam je spatnej typ vstrikovacu...mam tam posledni MAGIC FX...tak nevim jestli to necemu vadi.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 21:43   Citovat  

karnas napsal:
Tak vcera konecne prisel kabel na propojeni s plynovou jednotkou a ja se po nactenych vedomostech pustil do ladeni, mam system Magic II. Puvodni model co sem mel nastavenej od profiku z HL propan Praha byl totalne chudej. Udelal jsem jizdni testy a sbiral body pro model nejprve na benzin a pak na plyn. Zvolil jsem rozmezi otacke 2500 (+-250). Tohle rozmezi by melo dat nejpresnejsi mapu ale zase sber bodu trval celkem dlouho, najezdil jsem cca 30 km dohromady naz jsem nasbiral cca 50 bodu v celem rozmezi podtlaku.

Takovým způsobem najetá mapa by u Stagu byla uplně k ničemu Tak to koukám! Já se při najíždění mapy naopak snažím naučit jednotku všechny možné režimy co mohou nastat , je tam dokonce i tabulka která ukazuje co je potřeba ještě naučit.
Tvoje benzínová mapa mě přijde hodně rozkolísaná.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 22:20   Citovat  

ted uplne nevim jak to myslis...je tam trochu dira pro podtlak 0,6 - 0,7 najedu to o vikend znova. Jestli mas na mysli otacky, tak u magicu se mapa najizdi v jednom rozmezi otacek, jinak to ani udelat nejde a cim mensi rozmezi otacek zvolis tim obtiznejsi a zdlouhavejsi je mapu najet, ale vysledny model je presnejsi. Toto sem vycetl z anglicke dokumentace a z nekolika zahranicnich for.

Jamarino je teď offline  Jamarino
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 22:53   Citovat  

Chtěl bych se s Vámi podělit o špatnou zkušenost s LPG servisem.Jedná se o servis L&B Auto v Sokolově.Před několika týdny jsem volal do tohoto servisu s dotazem na kolik by vyšlo vyjmutí LPG a následné namontování LPG do jiného auta.Řekli mi,že cca 3000 - 5000Kč. S tím jsem tedy prodal auto a nechal si systém vyjmout (to stálo 2500Kč).Následně jsem koupil auto nové a dal ho na stavbu.Druhý den jsem tam volal,abych zjistil orientační čas dokončení. No 2 a půl hodiny se mi nikdo kromě sekretářky neozýval. Poté mi volali,že auto je již hotové a že si pro něj mohu přijet.A nakonec řekli cenu... 10 500Kč ! .No po dlouhém hádání po telefonu jsem tam jel a hádka pokračovala.Nakonec jsme se dohodli na 7000Kč,ale stejně je to o dost více než slibovali.Bohužel mi to říkali jen do telefonu,takže jsem neměl žádnou páku proti nim.A tím to neskončilo.Včera jsem byl už po 3. na reklamaci,protože se mi z benzínu na LPG přepíná cca po 8km v těchto vedrech (civic mi s tímto systémem přepnul v tomhle vedru do 1km) a ještě to cuká. No a nejsem jediný. Přede mnou ve frontě stál pán,který má s nimi také dlouho potíže.Byl tam už na 4. reklamaci. No řeknu to takhle, už nikdy více.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 23:21  Naposledy upravil hopit dne 9.7.2013 , 23:33, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

karnas napsal:
ted uplne nevim jak to myslis...je tam trochu dira pro podtlak 0,6 - 0,7 najedu to o vikend znova. Jestli mas na mysli otacky, tak u magicu se mapa najizdi v jednom rozmezi otacek, jinak to ani udelat nejde a cim mensi rozmezi otacek zvolis tim obtiznejsi a zdlouhavejsi je mapu najet, ale vysledny model je presnejsi. Toto sem vycetl z anglicke dokumentace a z nekolika zahranicnich for.

Pokud dobře chápu tu mapu Magic , tak tvoje benzínová mapa končí někde u 10ms délky vstřiku. Kdybych najel mapu stejným způsobem na Stagu,tak tam mám nějaký nesmysl co vůbec neodpovídá realitě a veškeré nastavování plynové mapy by pak bylo zbytečné. Jak chceš pak ladit LPG v celém spektru benzínové mapy , když ji tam ani nemáš? Pro představu jak vypadala mapa na mém autě(modrá křivka benzín , zelená LPG)

mojemapa2.jpg

mojemapa2.jpg, 271.73 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 23:31   Citovat  

hopit napsal:
Pokud dobře chápu tu mapu Magic , tak tvoje benzínová mapa končí někde u 10ms délky vstřiku. Kdybych najel mapu stejným způsobem na Stagu,tak tam mám nějaký nesmysl co vůbec neodpovídá realitě a veškeré nastavování plynové mapy by pak bylo zbytečné. Jak chceš pak ladit LPG v celém spektru benzínové mapy , když ji tam ani nemáš?

Hmm abych rek pravdu tak takhle jsem nad tim uplne nepremyslel, v dokumentaci doslova pisou -

Collect points in range – choose range of RPM within which points are collected.
Recommended 2500RPM; for cars with automatic gearbox – 2000RPM. Since software version
3.0.3.4 it is possible to choose wider range of RPMs (e.g. R2500RPM: 1750-2750 in comparison
with ~2500RPM: 2250-2750). After that that collecting map is easier and takes less time, but
modeling by maps is less precise, especially, when the map strongly depends on the RPMs.

Ale je pravdu ze cim mensi interval zvolis, tim "uzsi" bude model, dokaze toto nekdo vysvetlit?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2013 , 8:53   Citovat  

Tak sem stáhnul jié ovladače, tak uvidíme. Program na diagnostiku připojení ukazuje že by to mělo fungovat.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 7:13   Citovat  

Ahoj, delší čas jsem se neozval, ale teďka ráno po strašné cestě (kvuli škubaní) z práce se mi podařilo zachtit můj neustalí problém...

tudy odkaz

BTW: po znovu zapnutí LPG to asi za 3 sekundy chcíplo (tak samo jako 3x při parkovaní (vypadal jsem jak nezkušená blondýna)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 7:37   Citovat  

angel.CZ napsal:
Ahoj, delší čas jsem se neozval, ale teďka ráno po strašné cestě (kvuli škubaní) z práce se mi podařilo zachtit můj neustalí problém...

tudy odkaz

BTW: po znovu zapnutí LPG to asi za 3 sekundy chcíplo (tak samo jako 3x při parkovaní (vypadal jsem jak nezkušená blondýna)

rozhodil si ten ventil? Co reduktor je teplej, studenej?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 7:40   Citovat  

[quote="crxmann"]rozhodil si ten ventil? Co reduktor je teplej, studenej?[/quote]

zatím ne, o víkendu jsem byl na dovolené, ale zkoušel jsem všechno osáhavat a vše teplé, až vařící... z té fotky co jsi mi poslal to moc rozluštit nejde, ale zdá se to spíše na filtr, než reduktor. odpoledné nahodím fotku motoru a zkusíš poradit kde to tam najdu je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 10:24   Citovat  

jinak já z čistě preventivních důvodů i pro jistotu objednal komplet nové vstřiky a ventil...za 900,- je to to nejmenší...jo a samozřejmě filtřík. Úsměv

Stále přetrvává problém s připojením dignózy? Smutný

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 16:17   Citovat  

hopit napsal:
Pokud dobře chápu tu mapu Magic , tak tvoje benzínová mapa končí někde u 10ms délky vstřiku. Kdybych najel mapu stejným způsobem na Stagu,tak tam mám nějaký nesmysl co vůbec neodpovídá realitě a veškeré nastavování plynové mapy by pak bylo zbytečné. Jak chceš pak ladit LPG v celém spektru benzínové mapy , když ji tam ani nemáš? Pro představu jak vypadala mapa na mém autě(modrá křivka benzín , zelená LPG)

Těch 10ms vstřiku nemusí být vůbec problém, v první řadě záleží na tom, jestli se B vstřikovače vůbec někdy (myšleno při max. zatížení)otevírají na delší dobu (např. u mě na 1,5 ekonomu to přes 10ms nejde).
To že se sbírají body v jen určitém spektru otáček taky není problém, protože jde o poměr časů otevření mezi B a G vstřikovači (resp. jde o to, aby se B vstřiky "otevíraly" stejně dlouho i při jízdě na LPG). B křivka se tvoří jako závislost času otevření B vstřiků a (pod)tlaku v sání a ne jako přímá závislost na otáčkách.

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 16:29   Citovat  

Dopis napsal:
(např. u mě na 1,5 ekonomu to přes 10ms nejde).
Ja mam na 1,5 ekonomu 15ms (aspon tak to ukazuje STAG).

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 16:41   Citovat  

[quote="crxmann"]jinak já z čistě preventivních důvodů i pro jistotu objednal komplet nové vstřiky a ventil...za 900,- je to to nejmenší...jo a samozřejmě filtřík. Úsměv

Stále přetrvává problém s připojením dignózy? Smutný[/quote]

Takže jsem to fotnul. na obrázku vidíš jak to mám já, pokud to není stejné. Co si myslel jako ten regulátor ?
A - Bylo teplé po chvíli jízdě
B - bylo vlažné (to se mi zdá, že je filtr, takže by ani teplý být neměl)

20130711_152705.jpg

20130711_152705.jpg, 1.66 MB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: