Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Lotus
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 21:56   Citovat  

Téma o nejlepší automobilce musím začít klasickou Lotusovinou Velmi šťastný Já to ty automobilce snad ani nemůžu udělat Se stydím

Kdo Lotus zná, tak ví, kdo ne, pak nevim ani proč jezdí Hondou..
Zakladatel Anthony Colin Bruce Chapman, snad nejgeniálnější konstrukter v automobilovém průmyslu, co kdy žil, dal světu nový pohled na auta, nešlo o motor, šlo o to, aby to pracovalo jako celek (kdo ví, ví proč nepíšu fungovalo Velmi šťastný )
Colin nám dal lehký auta, ovladatelný auta, zábavný auta a při pohledu na Hondu, musim jen kývnout hlavou a říct děkuji, děkuji že si z Colina vzali příklad!

Již první Lotus Mark 1, upravený Austin Seven který vznikl roku 1948, vynikal nízkou hmotností a perováním které rozhodně tvrdé nebylo, měkčí pružiny doplnili tvrdší tlumiče a na rallycross, kam bylo auto určeno, to fungovalo víc jak geníalně...
Následovali Lotus Mark VI a snad už všem známý Lotus 7. Dnešním pubertálním dětem znám spíš jako Caterham Seven, který jako jediný je právoplatný pokračovatel tehle ikony (koupil licenci na Seven S3). O Sedmičce snad nemusím říct ani píp, to by totiž byla děsná ostuda!!!
Těsně na to Lotus Eleven dokázal, že i se čtyřválcem lze porážet V8, chce to jen trošku lehkosti Mr. Green , v tý době dal na zadnici na Le Mans i o třídu silnější autům HaHaaa
Takže při vzniku prvního auta se samonosnou laminátovou karoserii/ramem, ano Lotus Elite, už to ani nebylo tak vtipný HaHaaa a joo bylo!!!
Bohužel jeho následovník Lotus Elan, měla být trošku vyměklejší, ale nesměl by do ní rejpat Colin Chapman, aby nepokračovala v serii, kterou tak krásně začali, no, zeptejte se u Mazdy na Elan Sprint, asi jen smutně zatlačí slzu a začnou něco blekotat o MX5 HaHaaa A najednou tu byla Europa, nejrychlejší rakev na světě. A o pár let Esprit, dle mě, to nejdokonalejší auto co kdy vzniklo, hlavně verze Sport 300 Se stydím
A Elišku a její klony snad znáte Se stydím
Lotus dokázal, že super sport nemusí mít V8, ani R6/V6, protože i se čtyřma hrnkama lze zahrát slušný divadlo, stačí trošku lehkosti a dobrý podvozek je to dobrý
Takže tolik zkrácená historie osobáků od Lotusu HaHaaa a teď můžu napsat tu Lotusovinu pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 22:03   Citovat  

Já nemůžu pořádnej výtlem
Lotus dnes oficiálně oznámil, že v létě jde do seriové výroby Lotus Exige S roadster pořádnej výtlem

Ten komu to nepřišlo vtipný, pak snad ani nečte dál pořádnej výtlem

Má se jednat o Lotus Exige S V6, ale bez střechy, nyní má auto omezovač na 230km/h aby mu neodletěla střecha, je o 10 kg lehčí (o střechu a zadní křídlo), rám je stejný jak u verze se střechou, teda z Elise, jen má jiný nosný rám motoru .... a pár blbostí.

Jen nesmím říct, že z Exige V6 se střechou jde střecha odšroubovat a nedostanete omezovač ...
Dřív Exige byla tvrdá a surová a Eliška byla její milosrdna segra s větrem ve vlasech, teď v tom začíná být guláš.

Achjo Tak to valím bulvy
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2013 , 0:05   Citovat  

Bubaaku doufám že tě to nenaštve ale v mejch očích(brejlích Velmi šťastný )je nejkrásnější Lotus Cortina Mk I.
a hvězda formule 1 60.let Jim Clark s ní uměl věci......bohužel se pak i v monopostu Lotus na Hockenheimu zabil Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.5.2013 , 7:22   Citovat  

Toto je muj milaaasshhheeeekkkkk .. treba jednou :twisted:

Lotus Exige Cup 260
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2013 , 7:38   Citovat  

Lotus nedelal jen sve lotusoviny, ale pomohl odladit i jina vozidla - napriklad ikonickou MR2 je to dobrý Delal na ni podvozek (ne nadarmo se rika MR2 turbince Impreza killer)..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2013 , 7:53   Citovat  

tak jsem něco našel... Velmi šťastný

tudy odkaz
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2013 , 10:10   Citovat  

PeteZ napsal:
tak jsem něco našel... Velmi šťastný

tudy odkaz

nedaly pak tenhle motor do zigulaku v TOP GEARU Velmi šťastný

bohate by mi stacila ta prvni verze karoserie s motorem z motocyklu Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2013 , 10:15   Citovat  

PeteZ: rozhodně ne i když bych volil jinak HaHaaa
ReNo: CUPy jsou super auta HaHaaa Odlehčený, výkonější, tužší okruhový speciál HaHaaa
Gizmi: Kdyby jenom Toyota HaHaaa i když za MR2 dostal lotus trošku spolehlivosti pro svůj Excel HaHaaa

ten motor v žigulíku upravili, motor z cortiny se objevil v Elanu Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2013 , 10:26   Citovat  

Bubaak napsal:
PeteZ: rozhodně ne i když bych volil jinak HaHaaa
ReNo: CUPy jsou super auta HaHaaa Odlehčený, výkonější, tužší okruhový speciál HaHaaa
Gizmi: Kdyby jenom Toyota HaHaaa i když za MR2 dostal lotus trošku spolehlivosti pro svůj Excel HaHaaa

ten motor v žigulíku upravili, motor z cortiny se objevil v Elanu Se stydím

jsem na tohle autíčko zaměřenej-skoro celý moje dětství jsme Cortinu měli samosebou s hoodně jinym motorem
a bylo to auto vyrobený eště v dobách kdy neplatilo Fordem tam vlakem zpátky Velmi šťastný

jinak jako Lotus Esprit pátý generace se mi vždycky líbil OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 8:21   Citovat  

Tak už jsou na světě první testy Exige bez střechy, nemyslím tím elise Velmi šťastný
Piston Heads = tudy odkaz
Autocar = tudy odkaz

Jsem rád že na ní šáhli trošku víc než jen šroubovákem a odhozením pár dílů HaHaaa
   Návrat  
petju je teď offline  petju
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2013 , 14:57   Citovat  

Aaa.. Lotus Úsměv
Pred par lety jsem mel moznost blize se seznamit s mym NEJ Lotuse - Esprit V8.
tudy odkaz

Uzasnej stroj s naprosto dokonolym zvukem.
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2013 , 8:13   Citovat  

jednou jsem viděl úplně stejnýho na vlastní oči a myslel sem že si krůpnu do trenek Úsměv ten zvuk je fakt masakr. celkově je to nádherný auto...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2013 , 11:19   Citovat  

Jojo Esprit, snad nejhezčí auto na světě, když si vzpomenu jak ve své době bojoval o titul supersportu v době, kdy si všichni řikali že supersport musí mít minimálně 6 válců HaHaaa Pak ho osadili Turbem a rejpelové ubejvali, nakonec udělali 300 Sport a najednou 4válec byl na pružném zrychlení rychlejší jak Viper a Testarrosa dohromady Mr. Green

A teď si lotus vzpoměl na to co uměl nejlíp, "přidáme trochu lehkosti" a kompresorem dopovaný prius v rouše Eliščiným prošel odlehčovací kůrou HaHaaa
tudy odkaz
tudy odkaz

Dle mě by mohla zhubnout ještě trošku, alespoň něco...

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2013 , 12:10   Citovat  

tady si lidi z EVA dali vzpomínku na Elise a její minulost Se stydím
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2013 , 16:16   Citovat  

A konečně dobrá zpráva Je to tam.

tudy odkaz

Lotus sice zastavil původní plán na vývoj Esprita, Elanu, Elitu, Elise a ten poslední čtyřdvéřák si nevzpomenu jak se jmenoval to mi hlava nebere
Esprita možná obživnou, prý vývoj byl celkem pokročilý a obživení nebude drahy Se stydím
Za to ale nový majitel Protonu (tedy i Lotusu) potvrdil finanční injekci pro Lotus a jejich podporu, nadále rožšíření ingenýrského centra Lucy
Teď se ještě něco šeptá, že Proton podepsal nějakou smlouvu s Hondou, že by další Proton Satria byl civic to mi hlava nebere
Nikdo nechce spekulovat, tak si počkáme, možná nakonec jen bude nějaká Honda made in Malajsie, když teď Honda chce globálně obsadit svět a nezaměřovat se jen na USA Se stydím

Teď nezbude, než lotusu držet palce, hodně štěstí kluci přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2013 , 16:30   Citovat  

A kdyby taky někdo měl bordel v tom, jaký vztah má Lotus s Caterhamem a Renaultem, pak tahle Exige, je budoucí Alpina, kterou testuje Caterham pořádnej výtlem

tudy odkaz

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2013 , 21:57   Citovat  

jestli chcete pracovat pro Lotus, nyní máte možnost to mi hlava nebere Maj nábor nových lidi Mr. Green
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2014 , 13:54   Citovat  

Tak Lotus se už zbrojí na sezonu a ve vývoji maj okruhový speciál postavený na Lotus Elise S.
Jak u Lotusu je zvyekm, bude se jmenovat Elise S Cup R
Motor bude stejný jak v Elise S, takže Toyota 2ZR-FE s objemem 1,8 litru a fouknutý kompresorem Magnuson R900 a výkonem 220k a 250Nm.
Hmotnost maj držet pod 924kg.
Dostane řadu aerodinamických doplňků, který budou zaručovat přítlak, plně stavitelný podvozek, splnění FIA pravidel...
Ve výsledku to znamená, že na domací trati v Hethelu (2,2 milé dlouhá trať), nadělí seriové Elise S 4vteřinky Mr. Green

Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2014 , 16:01   Citovat  

To vypada moc zajimave.Uvidime jak si povedou mezi konkurenci Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2014 , 0:22   Citovat  

Lotus žádná novinka zatím, divný, většinou představujou touhle dobou limitované serie se vzpomínkou na nějaký ročník v F1 to mi hlava nebere

Ale ať nejsem takový rejpal zas Mr. Green
Lotus se začíná probírat ze své, docela brutální, krize ( -168 milionů liber to mi hlava nebere ), ke který napomohl dřívější šef Dany Bahar (k Lotusu tehda přišel od Ferrari to snad ne ). Vysmaženej mozek z italie vykopli a hůrá do boje... Mr. Green

Lotus díky velkému rozšíření a náboru nových prac. míst dostal finanční injekci od Britské vlády, podmínkou je, že výroba zůstava ve staré dobré anglii Je to tam.

V anglii se zvednul prodej lotusů o 86 procent a k tomu pomáhá čína, kde Lotus taky docela prodává, takže teď si v pořadníku na jakýkoliv nový model počkáte 4 měsíce, nynější produkce je 40 aut/týden je to dobrý

Lotus se opět chce dostat na výsluní v tom, co umí nejlíp, pomáhat jiným automobilkám a dostat se na technickou špičku (prosím bez pošklebků, toyota, BMW, Citroen, Audi, .... všichni se chodi vybrečet k Lotusu, když nevědí jak dál). Takže nyní maj rozpracováno přes 100 ingenýrských zakázek.

A do toho se Lotus snaží zlepšit dílenské zpracování svých automobilů Mr. Green

Co říct na závěr, "lotus nepředvede takový naval nových modelu jak sliboval Bahar, ale v rámci rozvoje a vývoje máme připraveno pár zajímavých modelů" Lucy

Držím palce je to dobrý
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2014 , 10:04   Citovat  

Jeste, ze tak.Docela jsem se bal, ze prijde konec Lotusu Smutný Ale je videt, ze Britove nedaji na sva auta dopustit a pomuzou.Take drzim palce at se dari co nejlepe je to dobrý
Kdo vi, treba tam byl nasazeny aby Lotus "konkurenci" zlikvidoval Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2014 , 14:34   Citovat  

Nejvíc jsem se bál stěhování do Malajsie to snad ne ještě že maj občas rozum zmatenej
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 17:53   Citovat  

Chtel jsem se drzet zpatky, ale nejde to Se stydím Dokud nebude doma, tak tomu stejne neuverim, ale tady je fotka te priserky, na kterou prave skladam zalohu- Exige S 240, Old English White, Performance Packet, Sport Packet. Jenom nebude mit ty 2 pomocne reflektory dole vpredu a bude mit trosku jina kola, ale taky OEM a v cerne barve:

lotus_exige_s_240.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
lotus_exige_s_240.jpg, 91.35 kB
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 17:59   Citovat  

Bully napsal:
Chtel jsem se drzet zpatky, ale nejde to Se stydím Dokud nebude doma, tak tomu stejne neuverim, ale tady je fotka te priserky, na kterou prave skladam zalohu- Exige S 240, Old English White, Performance Packet, Sport Packet. Jenom nebude mit ty 2 pomocne reflektory dole vpredu a bude mit trosku jina kola, ale taky OEM a v cerne barve:

Gratulace nejvetsi je to dobrý .
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 19:22   Citovat  

Bully napsal:

Moc pěkný OK takže bude spz CZ 2014? HaHaaa a co CTR bude jako doplněk, nebo pujde pryč?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 20:33   Citovat  

Diky. CTR spi u nas v garazi dneska uz naposledy Bueee , od zitrka ho bude prohanet novy majitel. A ja se pak budu znova ucit ridit, 900 kilovou zadokolku s motorem uprostred/vzadu a rozvorem 2300 mm.
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 20:42   Citovat  

Tak to je velká pecka ! má to ještě motor z toyoty ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 20:51   Citovat  

Toyota 2ZZ-GE s kompresorem ŘJ jednotka je od lotusu

Bully gratulace, ale Elišku mám raději HaHaaa
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 21:12   Citovat  

Bully napsal:

Proč nepočkáš pár let na nový CTR ? Bude nejrychlejší na světě , tomu se nějaký lotus nikdy nevyrovná Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 22:26  Naposledy upravil Bully dne 24.10.2014 , 22:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bubaak napsal:
Toyota 2ZZ-GE s kompresorem ŘJ jednotka je od lotusu

Bully gratulace, ale Elišku mám raději HaHaaa

Jestli ten motor neni vic Yamaha nez Toyota Úsměv Kazdopadne i nejnovejsi Exige V6 s kompresorem je z Toyoty- Camry (ten stejny ma i Evora a s kompresorem Evora S).
Elise SC ma kompresor Magnusson (Eaton) M45, od r. 2011 dodnes Magnusson R900. Exige S ma oproti tomu ve vsech SC verzich Eaton M62. Ten muj bude mit navic o cca 20k vic nez Elise SC nebo Exige S- je to verze s 243 k.(pri 8000 ot/min), rev.max 8500, 230 Nm/5500 ot/min. Cca 3,8 kg/PS. "Hardwarove" je vlastne stejny, jako verze Cup s 260 k., lisi se v naladeni ECU. Navic ma s Perf. Packetem i silnejsi spojku, big brake kit- 4-pist od AP Racing vpredu + jine brzdove hadice, vykonnejsi chladice, kontrolu trakce s promenlivym nastavenim, Launch Control s volitelnymi otackami, nastavitelny silentblok na predni naprave aj.. . Je proste vic zamereny na okruhy, nez Eliska.
Ten hardtop se da lehce sundat i u Exige a jezdit bez strechy, jenom se pritom silne nedoporucuje kvuli aerodynamice a hlavne chlazeni jet zadnou sodu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Lotus
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina