Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotím, fotíš, fotíme…
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 97, 98, 99  Další 
Zaslat odpověď

Strana 79 z 99
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 10:41   Citovat  

handsome napsal:
7D má 100% ale 70D má "iba" 98%. Aká je stará tá 7D o ktorej hovoríš, lebo pochybujem, že tých 21tisíc bude skutočných Ble

Ten chlap mi říkal do telefonu že je první majitel a že to zjišťoval přes nějaký soft...jnak 7D je myslím 2009 rok výroby..alespon co vím že se začal vyrábět.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 10:47   Citovat  

handsome napsal:
Tak ja sa hlavne bojím, že v prípade tela to napríklad bude skok späť vzhľadom na to ako dopadol príchod 60D, ktorá už mala plastové telo a nie magnéziové ako jej predchodca 50D. Ten výklopný displej je fajn, ale životnosť foťáka podľa mňa skráti ale v prípade točenia videa je to plus. No procesor bude mať digic 5 nie? Zdá sa mi že duálny digic 5, tak či onak, pri testoch medzi digic 4 a digic 5 procesormi vyšli oba procesory v prípade šumu a rozsahu úplne rovnako. Digic 5 by mal mať lepšie ostrenie v rámci videa, s čím canon spojil následne objektívy 18-55 a 18-135, ktoré dostali STM motor, aby lepšie spolupracovali s digic 5 procesormi. No v praxi to skôr vyzerá tak, že to ostrenie nie je žiaden zázrak a je to iba slabí pokus o to dostať sa na úroveň continuálneho ostrenia videokamier. Wifi vo foťáku vnímam skôr ako mínus ako plus, keďže to bude iba sať baterku a nemá to pre mňa žiadne praktické využitie, teda až na prípady keď sa odfotí skupina dievčat v nákupnom centre a v momente to dajú zdieľať na Facebook Velmi šťastný ale to je iba môj názor na wifi v zrkadlovke Velmi šťastný

Tajne stále dúfam v niečo ako 7DmkII Se stydím

souhlas Úsměv
jen mít ty kačky Velmi šťastný

já beru wifi jako takový benefit... někde v cizině/na výletě cvaknu hezkou fotku, přepošlu hned do mobilu (na 5,5" se dá i něco základního upravit) a pak dál třeba mailem Úsměv
nějak doufám, že s apkou v mobilu půjde třeba i foťák ovládat/nastavovat na dálku
výklopný display je určitě výhoda při focení nad hlavou/ze země, natáčení videa (občas ze stativu ostřím přes live view a výklopný lcd by se šiklo Úsměv )
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 20:04   Citovat  

handsome napsal:
S čím fotím ja? Všetky objektívy až na jeden sú staršie, manuálne, no hlavne ostré a kvalitné, vyrobené z kovu a (myslím) so slušnou svetelnosťou

co na to používáš za redukce? Nahlodal jsi mě a zvažuju nějakou starší 85mm f1.4 Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 22:05   Citovat  

Klasické M42 - EOS s čipom, takže blikne a pípne ostriaci bod, v závislosti od toho, aký mám nastavený Úsměv

staršia 85mm f1.4? hmm to bude oriešok... vzhľadom na prijateľnú sumu je mi známy napr. starší ruský Jupiter-9 85mm f2, ktorý sa dá zohnať približne v cene okolo 100€. Ak by si chcel niečo lepšie tak tam už cena ide podstatne vyššie a najvýhodnejšie sa potom (paradoxne) javí Samyang (Rokinon) 85mm f2, ktorý sa dá zohnať od cca 200€ vyššie. Pokiaľ ale viem tak na Canon neexistuje verzia s potvrdením ostrenia a na 85mm a pri clone f1.4 už bude skutočne umenie trafiť niečo tak aby to bolo ostré, teda najmä cez hľadáčik...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 22:22   Citovat  

ten samyang vypadá cenově dost reálně ale jakožto "aktovej" objektiv ho chci na focení aktů a ten bokeh je takovej nemastnej neslanej (spíš horší). věřim, že u takovýhle značky bude kvalita kus od kusu dost proměnlivá. Na jednu stranu mi to přijde jako dost muziky za málo peněz ale na stranu druhou nevim jestli zrovna takovejhle objektiv dávat na 5D a myslet to vážně

megapixel.cz

Sehnat tohle za rozumnou cenu tak bych byl hodně šťastnej Úsměv Zeiss Planar 85/1.4 MMJ lens
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2013 , 22:48   Citovat  

noční time
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 8:03   Citovat  

MártyKL napsal:
noční time
tudy odkaz

OK
   Návrat  
Monia je teď offline  Monia
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 15:24   Citovat  

MártyKL napsal:
noční time
tudy odkaz

tak to už je jinej level Úsměv klobouk dolů Úsměv krása OK je to dobrý
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 20:59   Citovat  

Monia napsal:
tak to už je jinej level Úsměv klobouk dolů Úsměv krása OK je to dobrý

Ještě to budu muset doladit,časem budou delší videa,tohle je začátek a je to celkem časově náročný...díky OK
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 22:18   Citovat  

MártyKL napsal:
noční time
tudy odkaz

OK
   Návrat  
Parker je teď offline  Parker
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 20:21   Citovat  

Setkal se už někdo s tím, že v manuálním režimu měl ostřící bod na střed, ale ostřilo to vedle? to mi hlava nebere Mám zprasený všechny fotky, co jsem před chvílí zkoušela. Všude je zaostřeno mírně vlevo, na stejné úrovni

f/4.5, 1/160s, 35mm

full

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 20:58  Naposledy upravil 83427 dne 16.7.2013 , 21:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Parker napsal:
Setkal se už někdo s tím, že v manuálním režimu měl ostřící bod na střed, ale ostřilo to vedle?

seš si jistá že se jen nejedná o front/back focus? Na týhle fotce je evidentní zaostření cca na list v trávě vlevo od kotěte. Ostřila jsi klasicky na oči kotěte? nebo na květináš s tím, že kotě se při danym ohnisku a cloně vejde do hloubky ostrosti?

Koukám, že máš 400d. ten má 9 ostřících bodů s tím, že postranní jsou hodně postranní takže to nemá mimo střed čím ostřit. Zkus otestovat objektiv na backfocus tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 21:05   Citovat  

83427 napsal:
seš si jistá že se jen nejedná o front/back focus? Na týhle fotce je evidentní zaostření cca na list v trávě vlevo od kotěte. Ostřila jsi klasicky na oči kotěte? nebo na květináš s tím, že kotě se při danym ohnisku a cloně vejde do hloubky ostrosti?

Na oči kotěte, resp. na hlavu, je dost malej. Objevuje se to na každý fotce
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 21:08   Citovat  

přijde mi, že na týhle foce je prostě a jednoduše zaostřeno "za" kotě. sice málo ale kdyby to bylo v jedný rovině, muselo by být kotě ostrý. ve stejný vzdálenosti od objektivu máš trávu ostrou jak nalevo tak i napravo. Zkus ten test a uvidíme co dál Mrk
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 21:09   Citovat  

Hoď na dřevěný stůl 1kč česká a vyfoť jí tak, aby leta na stole šli jak po žebříku z 45°, ostři na korunu to mi hlava nebere

Staří objektivu u tebe, nespadl, nebo tělo na zem ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 22:35   Citovat  

Bubaak napsal:
Hoď na dřevěný stůl 1kč česká a vyfoť jí tak, aby leta na stole šli jak po žebříku z 45°, ostři na korunu to mi hlava nebere

Staří objektivu u tebe, nespadl, nebo tělo na zem ?

Už jsem vytiskla ten test, hodím sem výsledek.
Tělo mám už asi 4 roky z druhé ruky, co bylo dřív nemůžu říct, za mě určitě ne. A objektiv jsem kupovala nedávno, květen/červen, tak nějak, taky nespadl.

Zkusila jsem všechny tři objektivy, co mám. Všechno na 50/55mm.

Metr:
Canon 18-55mm f/3.5-5.6 nastaveno 43mm, f/5

Canon 18-55mm f/3.5-5.6

Sigma 17-50mm f/2.8

Canon 50mm f/1.8

Koruna svislé čáry:
Canon 50mm f/1.8

Sigma 17-50mm f/2.8

Canon 18-55mm f/3.5-5.6

Koruna vodorovné čáry:
Canon 18-55mm f/3.5-5.6

Canon 50mm f/1.8

Sigma 17-50mm f/2.8
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 23:04   Citovat  

A jakým si to fotila? protože vyrazně blbě ti fotí jen pevná 50 Se stydím
Doporučoval bych poslat na seřízení Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 23:37   Citovat  

Bubaak napsal:
A jakým si to fotila? protože vyrazně blbě ti fotí jen pevná 50 Se stydím
Doporučoval bych poslat na seřízení Smutný

Sigmou. Ale taky jsem po těch testech koukala, že ta 50tka je nějaká mimo. Je fakt, že tu jsem vytáhla všeho všudy 2x, na portréty.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 8:39   Citovat  

pevná padesátka má jasnej frontfocus. Ta sigma k němu má taky lehkej sklon ale na fotkách by to nemělo být znát. Zkus schválně vybrat jiný ostřící bod a ostřit nim. Zjistíme tak, jestli to neni třeba problém těla
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 11:45   Citovat  

Tak od vcerejska mam doma D5100, zatim jen s 55-200mm protoze 18-55mm jsem prodal spolu s D60, tak ted premyslim co za objektiv/vy k nemu koupit. Vidim to na 18-105 a pevnou 35
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 11:52  Naposledy upravil Parker dne 17.7.2013 , 14:10, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

83427 napsal:
pevná padesátka má jasnej frontfocus. Ta sigma k němu má taky lehkej sklon ale na fotkách by to nemělo být znát. Zkus schválně vybrat jiný ostřící bod a ostřit nim. Zjistíme tak, jestli to neni třeba problém těla

Ostřím stále na jeden bod na minci, ale různými ostř.body:

Canon 50mm f/1.8
Dolní // Horní // Levý dolní // Levý horní // Levý // Pravý dolní // Pravý horní // Pravý // Střed

Sigma 17-50mm f/2.8

Dolní // Horní // Levý dolní // Levý horní // Levý // Pravý dolní // Pravý horní // Pravý // Střed
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 14:00   Citovat  

Zeptám se jako blbec, rozhodně to neber jako provokaci nebo urážení či jinak, ale dnes už mám plnou hlavu zmatenej

je aktivní ostřící bod na těch fotkách vždy na koruně? to mi hlava nebere tedy když je levý ostřící bod, tak sním musiš posunout doprava aby byl zaměřen na minci to mi hlava nebere

Omlouvám se za hloupost svého dotazu zvláště po poslední větě ale....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 14:08   Citovat  

Bubaak napsal:
Zeptám se jako blbec, rozhodně to neber jako provokaci nebo urážení či jinak, ale dnes už mám plnou hlavu zmatenej

je aktivní ostřící bod na těch fotkách vždy na koruně? to mi hlava nebere tedy když je levý ostřící bod, tak sním musiš posunout doprava aby byl zaměřen na minci to mi hlava nebere

Omlouvám se za hloupost svého dotazu zvláště po poslední větě ale....

Je Úsměv Konkrétně jsem ostřila mezi korunku a jedničku, jakoby na patku 1. Ale posouvala jsem mincí, ne stativem. Není doprava kam. Leda zkusit na něčem jiném, víc dřevěných stolů u kterých rozevřu nožičky stativu nemáme.

EDIT: Teď by to mělo být přehlednější je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 21:36   Citovat  

na výsledky pevný padesátky jsem vzhledem ke zjištěnýmu frontfocusu moc nekoukal ale podle výsledků na sigmě to ostří jak má. Akorát je na podobných fotkách vidět limit daný optiky (ostrost klesající ke krajům, což se ovšem mění se zvoleným ohniskem a clonou). Zkrátka a dobře pokud budeš fotit sigmou tak bys měla mít fotky ostrý tam kde máš zaostřeno. A pevnou padesátku bude potřeba nechat seřídit. Canon servisuje AWH servis tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 21:59   Citovat  

Lubosh napsal:
Tak od vcerejska mam doma D5100, zatim jen s 55-200mm protoze 18-55mm jsem prodal spolu s D60, tak ted premyslim co za objektiv/vy k nemu koupit. Vidim to na 18-105 a pevnou 35

rád bych poradil ale nikon jde mimo mě a objektiv typu 17-70mm f2.8 nikdo nedělá. Na výběr objektivu doporučuju tenhle sajt, je to snad největší databáze skel (alespoň o který vim): lensbuyersguide.com

Pokud jsi "pevnou padesátku" předtim neměl, doporučil bych její zapůjčení od někoho známýho. Spousta lidí si to pořídí a pak to nepoužívá. u 50mm f1.8 to neni problém páč je levnej, 35mm varianta ale stojí dle mého skromného odhadu 2-3x víc takže tady už se vyplatí si to rozmyslet.

Robik napsal:
Ten chlap mi říkal do telefonu že je první majitel a že to zjišťoval přes nějaký soft...

program pro zjištění počtu expozic pro canon se jmenuje EOSinfo. tudy odkaz Já jen kdyby to někoho zajmalo
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 22:05   Citovat  

Parker, pokud si ji kupovala novou nebo se zárukou, tak jí seřizují na tělo v rámci záruky (zdarma)
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 22:27   Citovat  

83427 napsal:
...u 50mm f1.8 to neni problém páč je levnej, 35mm varianta ale stojí dle mého skromného odhadu 2-3x víc takže tady už se vyplatí si to rozmyslet...

Pevnou 35ku Nikon 1,8 DX sezenes v CR novou lehce pres 4000,- Kc, jde o vyborne sklicko. Lubosh ho mimochodem zkousel, ten muj.

Luboshi, mas ode me SZ.
   Návrat  
CJMonty je teď offline  CJMonty
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 10:20   Citovat  

Bully napsal:
Pevnou 35ku Nikon 1,8 DX sezenes v CR novou lehce pres 4000,- Kc, jde o vyborne sklicko... [/b]

Muzu jen potvrdit, taky tohle sklo mam a naprosta spokojenost.
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 10:49   Citovat  

S pevnou 50 jsem fotil jen par fotek kdyz chteli nejaky holky v kavarne vyfotit a koho jinyho poprosit nez pingla Velmi šťastný Mozna casem, ale ta 35 mne zaujala, ma ji i kamos, takze jeji zapujceni prozatim neni problem Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2013 , 23:15   Citovat  

BMW Alpina B3 Biturbo 2013. Až se prohrabu fotkama, bude toho k vinění víc
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotím, fotíš, fotíme…
Fórum: Fotky