Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Mitshubishi lancer evo - názory, servis, ceny?
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
tastyer je teď offline  tastyer
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 9:07  Naposledy upravil tastyer dne 16.7.2013 , 9:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím hondaře,

poslední dobou jsem se nějak zamiloval do Mithubishi lancer evo - ať už je to 8,9 nebo současná 10. Jsou to nádherný auta.

Chci se zeptat na vaše zkušenosti s tímto autem, případně mně hodně zajímá, jak je na tom servis v ČR. Je moc drahý? Je tohle auto opravdu pro vyšší vrstvu, nebo může být spokojený i člověk s průměrným platem, aby toto auto mohl uživit nejen co se týče benzínu ale také nákladů na případné opravy?

PS: Pokud bych někdy zvažoval koupi, tak samozřejmě ojetinu Úsměv

Díky za všechny reakce Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 9:18   Citovat  

marfiiiiiiiii Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 9:23   Citovat  

presne todle jsem chtel napsat Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 9:26   Citovat  

Nějak nerozumim kluci Úsměv)
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 9:29   Citovat  

Marfi ho vlastni(l) to mi hlava nebere
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 9:31   Citovat  

Bubaak napsal:
Marfi ho vlastni(l) to mi hlava nebere

Aha. Tak to si rád počkám na nějaké info, pokud bude mít čas Úsměv
   Návrat  
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 9:36   Citovat  

pro zacatek

tudy odkaz

nejake zakladni info tam je Úsměv
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 12:55   Citovat  

Byl to muj sen kterej jsem si splnil.
Auto mě řidičsky posunulo o velkej kus vpřed jelikož to auto fungovalo neskutečně.

Za mě:V zimě pěkne svezení ale aby se stim člověk svez fakt pěkne at na sněhu nebo bez musí bejt bezmozek za mě jsem to auto ovládal tak na 70%
V serii brzdy nic moc takže jsem hned kupoval pořádné náklad cca 45tis,Výkon mě na serii překvapil ale člověk si na to zvykne a chce víc takže Stage 2 cca 100tis 370ps.Každej mi říkal jak evo žere nevěřil jsem tomu než sem si to vyzkoušel a slovo žere je moc slabé tam to teče přímo proudem.200km na nádž a na okruhu 100km na nádž.
Jednou sem jel z Prahy na Moravu a věř že 120kmh aby ti nefoukalo turbo a jel si za 13litru se neda:-)takže cesta na moravu 2nádže tam a 2zpětÚsměv)
Já jsem s Evem za celej rok vyjel 3x když byl sníh a asi dvakrát na sraz podle mě tady na to auto nejsou podmínky pokud nejezdíš rally.Takže to beru jako splnenej sen auto sem si vyzkoušel a auto je to fakt super jen má prostě pár ALE..
Kupoval jsem ho s 30tis km najel cca 14tis a neměl jsem ani jednu závadu ty se většinou objevujou až od 5Otis se říká diferáky atd takže u mě servis skoro žádný až na běžnou údržbu.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 13:08   Citovat  

Marfi to je šílený Tak to koukám!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 13:21   Citovat  

To auto nebo ten muj sloh;)))
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 13:37   Citovat  

To auto, takovej průtokovej ohřívač benálu Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 13:54   Citovat  

Marfi, díky za informace. Já nejsem takovej závodník, abych potřeboval úpravy co máš na evu ty. V každém případě jsem překvapenej. Je to mazec. Hlavně ta spotřeba mně dost zaskočila. To ale asi každý auto, který má turbo a jezdíš s tím rychleji tolik žere.

Myslím, že seriovka by stačila na druhou stranu, asi je pravda, že to auto není jen tak pro "obyčejný lidi" a už vůbec ne na každodenní ježdění. Co na plat. Třeba jednou jako druhý auto by bylo super mít ho v garáži ale teď asi nemá moc smysl nad tím uvažovat Úsměv Ale máš nádhernej stroj, to se musí nechat. Nádhera.
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 15:25   Citovat  

Kamos ma uz nejakou dobu Evo X.Neni zadnej zavodnik a auto ma spis na denni dojizdeni do prace.I kdyz stim jezdi jak paprda tak prumer je kolem 15/100.Rikal ze auto jako takove je spolehlive a funkci ale proste ta spotreba je takova na h.....
Tak na jezdeni do hokny koupil novyho hybrid Lexuse Velmi šťastný .
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 16:27   Citovat  

No a já bych řekl, že to měl Marfi ještě levné, když srovnám svých 25tis km v EVU 9... Ale stálo to za to, bohužel nejlepší to je na sněhu a toho je u nás málo... Ta zima prostě musí být... Na asfaltu je to trošku nuda i s 380HP, to auto má limit asi tak o 20-50% dál než já dokázal na suchu akceptovat... Na sněhu už to bylo lepší, člověk se nepohybuje v takových rychlostech, ale základem je spotřeba 15-40 lt /100km
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 17:56   Citovat  

me prijde spotreba odpovidajici autu. turbo benzin 4x4 cca 400 kobylek tak s timdle se za obligatnich 6 nebude jezdit.
V top gearu jerremy testoval FQ 400 a na okruhu se udrzel gallarda a jako minus tomu dal velky turbo / ze mu trva nez se roztoci/ - a kdyz se turbo roztoci tak ze mu nadrz vydrzi na 70km
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 19:10   Citovat  

Taky jsem viděl do jednoho Eva X do kterého jsem montoval pár součástek a musím říct, že auto peklo po všech stránkách, ale člověk platí. Měl ho známý kupoval brzdy z důvodu co psal Marty a komplet 60tis. dávali jsem spojku (setrvák keramická lamela, přitlačák ložisko) za ni cena nebyla hrozná snad 15.000 za sadu, větší intercooler cca 8.000. podvozek cca 30.000,-kč výfuk a svody os Miltec či tak nějak asi 50.000,-kč pak ladění a mělo to snad 400k. spotřeba při normálním jezdění 15l a níž to nešlo. to že píšeš že to bude serie a jezdit se normálně je nesmysl, proto si auto nekupuješ, to auto chce jezdit a i v serii si myslím to nepujde normálně pod 11litrů... a ted si nejsem jistý ale do upraveného eva se lil 100ctanový benzín a do serie nevím, ale myslím si že taky a to je cena někdě jinde s tou spotřebou. je to dobrý
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 19:16   Citovat  

Ta spotřeba je celkem úměrná výkonu a tomu za jakýho obsahu to tahají. U jinýho auta ať už NA nebo FI s tímhle výkonem by nebyla o moc jiná. Kdo si to auto kupuje, tak s tím holt musí počítat.

Podle mně je tohle výborná platforma pro stavbu závodního auta, ale používat to jako daily nebo na víkendový projetí je celkem nesmysl. Když pominu spotřebu, tak to auto má limity posazený tak vysoko, že při jejich dosažení už pojede člověk hodně nesmyslnou rychlostí a na obyč silnici to bude regulerně o hubu a když zas pojede nějakou přijatelnější rychlostí, tak to řízení bude relativně nuda.

Jako takový zábavný daily se mi líbí nová GT86. S tímhle autem se pobavíš i při o dost nižších rychlostech a co sem viděl, tak motor má hodně velký potenciál pro navyšování výkonu.
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 8:06   Citovat  

Na Mitsubishi foru byl chlapík-EvoMan, který měl X od novoty a hodil ji do plynu. Jezdil s tím děnně i dlouhý štreky po Evropě a byl spokojen. Na servis s tím jezdil do němec(snad to tam i kupoval) A průměrné náklady na roční provoz vyčíslil tak na 100.000(gumy/brzdy/náplně) Diff mu zlobil snad někdy kolem 50-70tkm?už přesně nevím, ale řešil to reklamací. Jinak na to stojí všechno šílenou raketu Bueee Evo žere i v sérii. Praha-Brno 1. nádrž. Brno - Praha 2. nádrž. Tak to koukám!
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 8:43   Citovat  

....mam souseda, sam o sobe rika ze je Petrolhead. Jeho historie je ClioRS - Accord Type R ( v urcite dobe jsme byli dva 50 metru od sebe s fialovyma ATR) - Evo IX. Prubezne jezdi motokary.
Co rikal tak spotreba 12+, mizerny seriovy brzdy, a menil zadni diferak - 80tKc. Taky rikal neco o nude a nevyuzitelnejch limitech auta, pokud neni nasnezeno.

V utery byla moznost se svezt spolecne v ITR DC2 serie. Po chvili, co za to sedl, zacal hykat a slintat. To mu vydrzelo celych 20km, az mi to lezlo na nervy. Po prijezdu zpet jeste meditoval nad otevrenym motorem, obchazel kolem dokola, drbal se na hlave. Loucil se se slovy: "no nic, nebudu uz zdrzovat, jdu hledat na netu".
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 8:59   Citovat  

Marfi: je to dobrý

Co tak ctu o poruchach, tak pokud budu jezdit takovym stylem jako s Evem s cimkoliv od novoty, tak po 50t se to zacne sypat na 100% (spis driv) Úsměv a resit spotrebu u Eva? pořádnej výtlem Tak nejak mi dochazi, ze problem Cechu neni znacka Skoda, ale spis to kouzelne sluvko "spotreba" a koncern na nej umi dobre hrat.. Jezdim s motorkou za 9, s targou za 11 a golfem za 7 - pokud se chci svezt, tak proste spotreba jde stranou a neresit..

PS: kousek za Plzni je udajne nejlepsi servis na EVA a co jsem tam parkrat byl, tak z 80% zakaznici z Nemecka. Delaji tam hodne upravy na zavody a udajne jako jedni z mala proste EVA umi je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 14:16   Citovat  

No ono je spotřeba a spotřeba:-)Nejde o to že by to člověk neutah ale stim autem nedelas nic jiného než že stojiš na benzínce Velmi šťastný
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 18:57   Citovat  

Marfi: jasny, ale tak je to vykoupene svezenim - nebo se pletu? je to dobrý
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 19:10   Citovat  

gizmi napsal:
Marfi: jasny, ale tak je to vykoupene svezenim - nebo se pletu? je to dobrý

Jo, svezením během přejezdů mezi benzínkama HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 19:24   Citovat  

[quote="gizmi"]Marfi: jasny, ale tak je to vykoupene svezenim - nebo se pletu? :

Mozna kdyz na to mas koule;))
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 21:05   Citovat  

Kandik: to je az k nevire, ze cloveka co ma Evo dostane ITR Úsměv
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 0:17   Citovat  

kandik napsal:
....mam souseda, sam o sobe rika ze je Petrolhead. Jeho historie je ClioRS - Accord Type R ( v urcite dobe jsme byli dva 50 metru od sebe s fialovyma ATR) - Evo IX. Prubezne jezdi motokary.
Co rikal tak spotreba 12+, mizerny seriovy brzdy, a menil zadni diferak - 80tKc. Taky rikal neco o nude a nevyuzitelnejch limitech auta, pokud neni nasnezeno.

V utery byla moznost se svezt spolecne v ITR DC2 serie. Po chvili, co za to sedl, zacal hykat a slintat. To mu vydrzelo celych 20km, az mi to lezlo na nervy. Po prijezdu zpet jeste meditoval nad otevrenym motorem, obchazel kolem dokola, drbal se na hlave. Loucil se se slovy: "no nic, nebudu uz zdrzovat, jdu hledat na netu".

Hehe dobrej pribeh..ona Integra ma neco do sebe..kdyby mela jeste alespon o neco vetsi vykon aby byla konkurenceschopnejsi i v primce tak bych k ni nenasel asi zadnyvyhrady..

Jinak jsem chtel hlavne napsat..k tomu EVU..takova ta vecna valka mezi Subaru a Evem...EVO jasne vitezi..hlvne na servisu..to,co slycham od majitelu Imprez je az k placi..prijde mi,ze pulku Imprezy dela Starline (nadsazeny vtip) takze jedina spravna moznost je EVO..ale jak tu jiz nekdo psal...na tohle uz clovek musi mig sakra koule jinak to jsou vyhozeny penize..ja osobne je na tohle auto treba nemam a na jeho limit bych se asi nikdy nedostal..bude asi stacit ta Integra Úsměv
   Návrat  
PhoB je teď offline  PhoB
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 12:50   Citovat  

Moje pulrocni zkusenosti s Evo8.
Auto koupene zanedbane na servisu, ale vzhledem k tomu ze tyhle auta uz starnou a hlavne je tu uz par lidi co rozebiraji levna UK auta na dily, tak je vsechno bez vetsich problemu sehnatelne. Lec stale za vyssi cenu nez na oktavku v nafte, kde se spokojite s polskym motorovym olejem,brzdovymi destickami z lisovane cinske slamy a cele to menite pri 2x delsich intervalech.
Spotreba paliva skutecne vysoka, evidetne diky odporu 4x4 pohonu (je to hodne znat pri volne jizde z kopce). Siroke tovarni pneu(235) tomu taky nepridavaji. S preladenim na E85 s durazem na eko provoz, klidnou jizdou se da jezdit kolem 12-13L tzn kolem 10 benzinu. Novejsi modely jdou naladit jeste vice ekonomicteji diky mivecu. 6tikvalt na dalku taky pomuze. Sice existuje takove to klise, ze kdo chce opici musi mit na banany, ale kdyz dojde tvrde na tvrde tak i bohatej clovek hleda kde se da usetrit.
Seriovy podvozkove paradni, podporuje velmi ostremu rizeni. Kazda dira na ceste je citit, ale v pozitivnim smyslu slova, citite jak je auto stabilni. Kdyz presednu do naftoveho c-maxe tak je to skutecne, jako presednuti do traktoru.
Brzdy jsou opet subjektivni nazor. Na oktavce vam nejake 280mm jednopistkove staci, a na lanceru 320mm brembo 4pist, ne? O kombinaci znacek a materialu netreba mluvit.
Co me vadi je prevodovka, ne moc presne razeni, ale to uz je asi tim, ze ji puvodni majitele davali za usi. Opet, je to sportovni auto, nikdo s tim nejezdi jako s "beznym" autem.

Jinak je celkove znat robustnejsi konstrukce aute, i v primem porovnani se seriovym atmosferickym lancerem. Skoro se da rict, ze se jedna o jine auto.

A nuda to samozrejme po case je, zvlaste kdyz je to prakticky seriove auto. Mam jiny splaseny kontejner na plasty, kde je adrenalinu vice i pri pomalejsi jizde Úsměv
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 13:58   Citovat  

Jen jestli to nebude tím, že ochta nemá z nuly na sto pod 5s a celkově není tak ostrá jak EVO to mi hlava nebere
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Mitshubishi lancer evo - názory, servis, ceny?
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina