Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Značky pneu a jejich výrobci
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 7
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2012 , 8:57   Citovat  

tie regaly som obul minuly tyzden - 195/50/15... nebrat... mam cerstvu geometriu, na dvoch inych sadach pneu volant rovno a vsetko ako ma byt, na regaloch ho mam natoceny asi 10°... ked prehodim gumy tak na druhu stranu... co sa tyka samotnych pneu, maju brutalne makku bocnicu, auto na nich plava, ma spomalene reakcie na riadeni - musel som dost zvysit tlak, trakcia nic extra, priemerna guma... na vode stopu drzia aj dobre odvadzaju vodu v rychlosti, ale klzu pri brzdeni, pocitovo ako namydlene... vyzera ze dlho nevydrzia (chvalabohu)...
este uvidim co kamos, tento tyzden by mal obut na svoje auto 225/45/17 XL, tak mozno tam bude rozdiel...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Madvad je teď offline  Madvad
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2012 , 10:01   Citovat  

este mam jednu otazocku aky najnizsi hmotnostny index mozem dat na C5G hb?.....odkaz tieto by som tam mohol dat?
diky za rady lebo v tych hmotnostnych indexoch sa nevyznam az tak dobre je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2012 , 10:05   Citovat  

Madvad napsal:
este mam jednu otazocku aky najnizsi hmotnostny index mozem dat na C5G hb?.....odkaz tieto by som tam mohol dat?
diky za rady lebo v tych hmotnostnych indexoch sa nevyznam az tak dobre je to dobrý

Nemáš index v TP? Já měl na Accordu od bývalého majitele nižší a docela jsem se na podzim po sundání pneu zděsil,jak byla pneu (vzorek 5mm, stáří 4roky) popraskaná... Bohužel foťák nebyl po ruce... Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2012 , 10:18   Citovat  

Hellborn napsal:
Nemáš index v TP? Já měl na Accordu od bývalého majitele nižší a docela jsem se na podzim po sundání pneu zděsil,jak byla pneu (vzorek 5mm, stáří 4roky) popraskaná... Bohužel foťák nebyl po ruce... Smutný

nie nemam nic v TP jedine tu je napisane najvacsia pripustna hmtnost na napravu 1/2/3/4 780/715 kg a ak by som to rozdelil ze tych 780kg je predok na hmotnostny index 77 co je 412 kg asi na koleso tak dokopy predok ma 412*2= 824 kg co je asi v norme ...takze asi som si odpovedal sam ak sa mylim tak ma opravte Je to tam. přátele

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2012 , 10:24   Citovat  

Madvad napsal:
nie nemam nic v TP

Já tam mám rozměr pneu i s rychlostním a váhovým indexem... to mi hlava nebere

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2012 , 10:42   Citovat  

pajo napsal:
tie regaly som obul minuly tyzden - 195/50/15... nebrat...maju brutalne makku bocnicu, auto na nich plava, ma spomalene reakcie na riadeni...
Ja zas obul ty kumho ku31, stejny rozmer - bocnice hodne tuha - bylo to znat i pri prezouvani, i lehce podhustene se chovaly pocitove dobre, reakce na volant ma auto hodne rychle, takze asi opak regalu Úsměv jak drzi jsem zatim netestoval, ale verim ze to bude ok.

feroF je teď offline  feroF
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2012 , 17:14   Citovat  

Madvad napsal:
mal som namysli skor znacky ako ...

Nebal by som sa pouzit v tom odkaze uvadzane Roadstone - je to vyrabane fy Nexen. Mam od tohto vyrobcu 205/65/15 a nemozem sa stazovat (teda ak je mozne sa stazovat, ked clovek jazdi vyletnym tempom)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2012 , 19:22   Citovat  

odkaz
a tieto pneu mozu byt na daily car na pouzivanie sem tam tomu prikurit a inokedy sa len tak povozit Úsměv ...maly by stacit vsak? je to dobrý

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.4.2012 , 10:11   Citovat  

REGAL RACER 195/50 15:
pneu zakoupeny a nazuty a zatím lehce odskouseny.Zatím mám opačné zkušenosti než Pajo.Po výjezdu na nových pneu reakce byla průměrná ale to jsem chápal jelikož guma byla studená po nějaké době ježdění a dejme tomu lehce ohrate gumy jsem na vti přidal na plynu a byl jsem velice překvapen pneu dobře drží v zatáčkách.Co se týče geometrie tak nic takového co píše Pajo se nekonalo.Volant rovně nic nikam netahne.Jsou tiché a komfortni.Bocnice je měkká ale neni to nic silenyho mam na tarze nafoukano vpředu 2 a vzadu 1.8 a že by to bylo něco silenyho tak to teda ne. Na mokrý nemám odzkoušeno ale uvidíme. označení semi-slick ta guma nesplňuje ale vzorek je měkký dost že do něj zapichnu nehet takže když se ohrejou věřím že hodně podrzej.Včera se moc na ty studený silnici nedali zahrát a byl jsem i tak překvapen.Celkem za mě a první lehčí test zatím nelituji peněz za 4600 jsem spokojen guma komfortní, pěkná na suchu funguje velmi dobře.
Jinak kola s těmito pneu jsem půjčil i Matymu89ul na civica 4g Vtec a měl stejný dojmy a pocity a sám uznal že za ty prachy spokojenost a jde do nich taky.Až je odzkousim na okruhu či sprintu ci jinak tak opět poreferuji

Tuomas je teď offline  Tuomas
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2012 , 9:10   Citovat  

Zdravím,
mám H City a za měsíc jdu na STK, tak jsem provedl kontrolu techničáku a v něm je
rozměr pneu bud 175/65 nebo 185/55. Ale já mám už od prodejce Honda LIBEREC litá kola OZ a rozměr pneu 205/45.
A dle informací STK jsou přípustné jen ty co mám v TP.Ale kola mi tam dal autorizovaný prodejce od Hondy, takže mám
dotaz zda to bude problém na STK nebo mám zajít do Hondy, aby ten rozměr doplnily do TP.
Nerad bych měl, problémy.Když to auto přivezly od Hondy nové úpřed 3 roky, tak už tam ty kola byly a technickou dělal asi prodejce.Ale prý došlo
k nějakému zpřísnění, tak bych nerad abych mě kvůli tomu neprošel.Takže když budete mít někdo nějakou praktickou radu tak budu rád.Tuomas

njn je teď offline  njn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 20:58   Citovat  

Zdarec, uvažuju že koupím tyto: tudy odkaz je to na každodenní ježdění na c5g... schvalte nebo doporučte lepší v podobné cenové relaci Úsměv Dík přátele

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 21:29   Citovat  

Tuomas napsal:
Zdravím,
mám H City a za měsíc jdu na STK, tak jsem provedl kontrolu techničáku a v něm je
rozměr pneu bud 175/65 nebo 185/55. Ale já mám už od prodejce Honda LIBEREC litá kola OZ a rozměr pneu 205/45.
A dle informací STK jsou přípustné jen ty co mám v TP.Ale kola mi tam dal autorizovaný prodejce od Hondy, takže mám
dotaz zda to bude problém na STK nebo mám zajít do Hondy, aby ten rozměr doplnily do TP.
Nerad bych měl, problémy.Když to auto přivezly od Hondy nové úpřed 3 roky, tak už tam ty kola byly a technickou dělal asi prodejce.Ale prý došlo
k nějakému zpřísnění, tak bych nerad abych mě kvůli tomu neprošel.Takže když budete mít někdo nějakou praktickou radu tak budu rád.Tuomas

Legislativne k zadnemu zprisneni nedoslo, mozna jenom zacinaji vic kontrolovat to co ma byt. Jestli ti auto prodal autorizovany prodejce Hondy tak po nem zadej zapis do TP nebo financni nahradu ve vysi uvedeni za kterou uvedes auto do stavu aby proslo STK. Ev. ti na auto muzou dat sami kola co tam maji byt vymenou za ty O.Z. s plasti co tam byt nemaji (predpokladam ze O.Z. nebudou mit stejny prumer, sirku nebo minimalne ET shodne s tim co mas v TP).

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 13:22   Citovat  

njn napsal:
Zdarec, uvažuju že koupím tyto: tudy odkaz je to na každodenní ježdění na c5g... schvalte nebo doporučte lepší v podobné cenové relaci Úsměv Dík přátele

tak po preskumani roznych aspektov a a clankov by som si tu pneu nekupil uz z jedneho hladiska ze prilnavost ma aku ma ked uz gumu tak prilnavocst c po pripade b.......a zaroven by som si vyzistil aku ma vydrz dezenu danej pneu matiky přátele

Toyo Proxes T1-R 195/55 R15 85V ja sa zaroven chcem oyptat ci nevie niekto z vas aku ma odolnost dezen z vlastnych skusenosti a co aka je prilnavost a ako drzi pneu?....
Mam este jednu otazocku na ukor prilnavosti ze cim je lepsia prilnavost tym je rychlejsie opotrebenie bezenu danej pneumatiky? diky za odpoved

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 13:35   Citovat  

njn napsal:

sice o malinko dražší ... ale možná v jiném shopu ... doporučil bych raději tyhle

pro Madvada, ano přilnavost a případně odvod vody z dezénu jde proti sobě s nájezdem km

lidově řečeno "buď se svezeš nebo hodně najedeš" Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 13:58   Citovat  

Rom. napsal:
sice o malinko dražší ... ale možná v jiném shopu ... doporučil bych raději tyhle

pro Madvada, ano přilnavost a případně odvod vody z dezénu jde proti sobě s nájezdem km

lidově řečeno "buď se svezeš nebo hodně najedeš" Úsměv

asi je nedela tak ta niejako nedokazem pochopit Velmi šťastný Velmi šťastný vies mi to aj inac napisat?...lebo podla toho co si napisal ze ked si kupim kvalitnejsiu gumu znamena ze sa ma len vozit ale sem tam clovek sa chce aj vysalit myslim bezpecne ......takze po dalsie kazda pneu by mala vydrzat niejaku odolnst ci 2 roky alebo tri napr mi vies povedat o tejto pneu Continental FR ContiPremiumContact vid tuto udavaju prilnavost B a zivotnost dezenu ma 5 hviezdicok ci este ake aspekty mam prat do uvahy?.....dakuejm za vysvetlenie pomozete mi velmi přátele

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 14:20   Citovat  

"kvalita" je pro každého něco jiného

když budu kupovat gumy na služební auto, co najezdí 120t km za rok, tak je nájezd km celkem zásadní kritérium kvality
když na rychlejší auto "na neděli" tak úplně jiné
když bud bydlet na jihu Itálie nebo Španělska, mohu koupit klidně tvrdší směs a méňě /prořezenou" gumu než u nás

na roky ti nikdo trvanlivost pneu nezaručí

moje info třeba od zastoupení Pirelli je, že předpokládaná životnost pneu. na sportovní auta (npř. P Zero Nero) je 15-20t km při správném zacházení, huštění atd.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 14:27   Citovat  

Rom. ako si potom mam vybrat pneu na leto ked cca na letnych pneu prejdem cca 4500 km a z toho sa chcem aj vysalit ale aj aby som mal urcite bezpecie na mokrej vozovke a podobne ......a ako si mam pozriet zmes pneu ked ju predajcovia nepisu a aj tak sa do toho prd vyznam .....ja uz teraz neviem absolutne aku pneu na leto Bueee Se stydím VTEC

tapras je teď offline  tapras
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 14:53   Citovat  

mate nekdo zkusenost stemato pneu ? tudy odkaz
[url=http://http://www.nejvyhodnejsipneu.cz/detail.asp?kod=SV1955015VFTZ&utm_source=heureka.cz]odkaz[/url]

Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2013 , 10:37   Citovat  

Nemá někdo tušení kde se doopravdy vyrábí pneu Goodyear? Dostal jsem info že v Číně a JAR, přičemž je mezi nimi obrovský rozdíl v kvalitě. Případně způsob, jak ovlivnit to, aby objednané gumy byly ty z Číny a ne ty u JAR? Velmi šťastný

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2013 , 10:58   Citovat  

Místo výroby se bude lišit podle konkrétního modelu pneu a konkrétního rozměru.
Měl jsem odkaz na zahraniční shop kde uvádí u každé pneu i zem výroby, teď ho ale nějak nemůžu najít Smutný

Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2013 , 11:02   Citovat  

Jarek napsal:
Měl jsem odkaz na zahraniční shop kde uvádí u každé pneu i zem výroby, teď ho ale nějak nemůžu najít Smutný

Jde mi o Eagle F1 asymetric 2 (225/45 R17). Kdyby jsi to nakonc přeci jen našel, bylo by to super je to dobrý

Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2013 , 11:46   Citovat  

Hory88 napsal:
Nemá někdo tušení kde se doopravdy vyrábí pneu Goodyear? Dostal jsem info že v Číně a JAR, přičemž je mezi nimi obrovský rozdíl v kvalitě. Případně způsob, jak ovlivnit to, aby objednané gumy byly ty z Číny a ne ty u JAR? Velmi šťastný

Já mám třeba Goodyearky z Germánie...

deimos9 je teď offline  deimos9
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 12:29   Citovat  

Jarek napsal:

Presne tak, dokonca aj v ramci jedneho rozmeru a dezenu sa mozu pneumatiky vyrabat v roznych krajinach a nikdy nemozte vediet dopredu, ktore dostanete. Pochybujem teda, ze ten shop ma 100% informacie. Inak napriklad Sava sa vyraba v rovnakej tovarni ako niektore HP dezeny Goodyear...

n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2013 , 23:17   Citovat  

Budu si kupovat zimáky, ty současný už jsou hodně sjeté a samozřejmě bych rád ušetřil, ale když koukám na aukro a vidím tam ceny (a značky) jako toto

tudy odkaz
tudy odkaz

za takové ceny, tak už fakt nevim v čem je problém. Hlavně u těch michelinů je napsáno "nerozpoznání od úplně nové pneu" což teda netušim co to má bejt. Vypadá to na nějakej polskej dovoz.
Zkušenosti?

deimos9 je teď offline  deimos9
1
PříspěvekZaslal: 29.9.2013 , 23:47   Citovat  

Otazka je, ci ide o setrenie na spravnom mieste... Protektory su sazka do loterie. Na staru kostru pneu vam daju novy 'dezen', ale nemate sancu zistit, v akom stave bola kostra, co za materialy pouzivaju,zmesi... To ze tam je dezen podobny Michelinu neznamena, ze aj kostra je michelin a ze ma vysledok aspon podobnu kvalitu... Ale to je len moj nazor, niekomu to na kratke obcasne jazdy stacit moze...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 13:20   Citovat  

Však já ani netušil že jsou ty pneu nějak sestavované to mi hlava nebere

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 13:32   Citovat  

n3uro napsal:
Však já ani netušil že jsou ty pneu nějak sestavované to mi hlava nebere

Vždyť to tam máš napsané v popisu...celoprotektorované.

Dej si do googlu vyhledat slovo "protektor" a můžeš číst do večera.

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 14:01   Citovat  

protektor... no nevíém hodně ldií na to nadává, ale je to asi jako na magnatec.. dle mě jsou ty předpisy a kontroly tak přísné, že prostě pokud koupíš kvalitní protektor tak na zimu pohoda, dokonce až sjedu ty co mám zimáky tak uvažuju nad vranikama green diamond. Na leto protektory nebrat, mužou mírně házet.

Jinak kdo nechce experimentovat tak si myslím že barumky polarisky nikoho nijak zásadně nezklamou, omlouvám se, možná to tu není moc oblíbená značka, ale prostě za ty prachy jsou naprosto pruuuuměrné jak to jen jde. Nájezd slušný, bok poměrně pevný při zachování komfortu normální penu, cena přijatelná, přilnavost pro normálního řidiče co trochu přemýšlí a není levý bezpečná i obstojné jízdní vlastnosti. je to dobrý

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 20:15   Citovat  

Ja uz byl parkrat hodne rad ze jsem vymenil prumerne pneu za UHP, ktere drzi na silnici a hlavne brzdi uplne jinak nez ty predchozi pneu co byly na aute, takze mirne vyssi ceny nebo toho ze se rychleji sjizdi vubec nelituju... to same zimaky, radsi dam penize za lepsi gumy, nez za opravu auta po nehode, ke ktere by treba diky lepsim pneumatikam nemuselo vubec dojit Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 21:13   Citovat  

Stepa napsal:
Vždyť to tam máš napsané v popisu...celoprotektorované.

Dej si do googlu vyhledat slovo "protektor" a můžeš číst do večera.

Leč je to neuvěřitelné ale přehlídl jsem to to mi hlava nebere
Jdu číst názory na protektory. Chtěl bych je stejně jen na zimu.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Značky pneu a jejich výrobci
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina