Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dacia
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 17:21   Citovat  

Máte nějakou přímou zkušenosti s Dacii? Nejlépe s DACII LODGY... co ty renaultí motory? Asi nic moc že? Rodiče od přítelkyně mají Logana v 1.4 a krom toho že jim to začíná reznout tak jsou poměrně spokojeni. :hehe:
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 17:28   Citovat  

mám velké zkušenosti s Dacia 1300 r.v. 1975 Úsměv
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 17:37   Citovat  

A nezačíná už taky trochu reznout? Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 17:38   Citovat  

ani bych se nedivil kdyby ty staré byly lepší kvality.. to mi hlava nebere
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 17:39   Citovat  

Minor napsal:

"prach jsi a v prach se obrátíš"
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 18:00  Naposledy upravil varuj dne 3.10.2013 , 18:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nejake tie skusenosti s Daciami mam. Svokor (tchan) ma uz par rokov Logana ktoreho pouziva ako denneho pracanta. Batozinovy priestor 700 litrov je idealny na prepravu roznych druhov nakladu.
Moji rodicia (rocnik 1942) si pred dvomi rokmi kupili Sandero a osobne v praci pouzivam od r. 2012 Daster s tovarenskou upravou na plyn.

Zhrnutie: ide - zatial - po motorickej stranke o spolahlive vozidla. Logan a Sandero su vo verzii 1.4 benzin a Daster je 1.6 benzin s plynom.
Logan a Duster jezdia po normalnych cestach + teren a zatial s nimi nie su problemy.
Je to Dacia, takze necakaj ziadny komfort HaHaaa pretoze je to to najlacnejsie co je na nasich trhoch dostat, tie vozy tomu aj zodpovedaju. Najlacnejsie tvrde plasty, vrzanie a rozne pazvuky v kabine, divna "vona" interieru aj po viacerych mesiacoch, hrozne sedacky (neviem ako je to pri vyssich stupnoch vybavy), mizerne (v porovnani s Honda ) jazdne vlastnosti - ale na presun z bodu A do bodu B postacujuce. Motory su zatial spolahlive - su od Renaultu...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 18:05   Citovat  

komfort neřeším... mám c6g v PU a prostě neřeším nějake povrznutí či tvrdší interier... jako... je za stejne prachy jako rapid... a přitom má 6míst... je to dobrý
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 18:20   Citovat  

Minor napsal:

pořádnej výtlem
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 18:25   Citovat  

Jagi napsal:
komfort neřeším... mám c6g v PU a prostě neřeším nějake povrznutí či tvrdší interier... jako... je za stejne prachy jako rapid... a přitom má 6míst... je to dobrý

Hele, a to ti vážně nevadí, že to vyráběj cikáni ? pořádnej výtlem
viz tvé neonacistické výlevy v topicu na téma Politika ...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 18:34   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
to vyráběj cikáni

přečti si to 5x a pak napiš znova... Ano když někdo něco vyrábí, pracuje je to dobrý a ti jsou mi milejší než nepracujíci češi... Hihi takže klííídek

a tu druhou pulku tveho komentáře považuju za dost zcestnou... už to neber, kazí to játra a asi i mysl zzzzzzz to že jsem řekl že dsss nejsou fašouni neznamená že jsem neonacista... to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 18:41   Citovat  

Jagi napsal:
přečti si to 5x a pak napiš znova... Ano když někdo něco vyrábí, pracuje je to dobrý a ti jsou mi milejší než nepracujíci češi... Hihi takže klííídek

a tu druhou pulku tveho komentáře považuju za dost zcestnou... už to neber, kazí to játra a asi i mysl zzzzzzz to že jsem řekl že dsss nejsou fašouni neznamená že jsem neonacista... to mi hlava nebere

No, dám si večeři a pak ti něco napíšu...
Protože než to napíšu tak by mi to vystydlo.
   Návrat  
LK8G je teď offline  LK8G
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 19:18   Citovat  

už máme jako firemní auto druhou dáčku, jsou to chrochtavý 1.5ky, logan i se střešním boxem jezdí kolem 6,5 litru, dokker s lehkou nohou kolegy co ji opatruje jako vlastní lehce pod 6, trhači asfaltu to nejsou, ale brzdy provozu taky ne, loganovy zadní dveře se špatně zavíraly (i před tím než schytal už druhý náraz ze zadu a to má 60tis. km) a někde něco probíjelo, auto po cca 3dnech už nenastartovalo , jinak pravidelný servis provozních kapalin ... jako levná firemní auta super
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 19:30   Citovat  

Lodgy má jeden kolega (už asi "bejvalej") auto je neskutečně velký uvnitř (čekal jsem menší dle vnějšku), na sedle spolujezdce se mi sedělo celkem dobře, na hlučnost nebo jiné negativa jsem se nezaměřoval, takže asi v klidu... je to nový takže problémy žádný neměl a krom toho že opproti fabce je to 3x tak velký, tak si na nic nestěžoval to mi hlava nebere

Soused co má Logana v naftě, je absolutně spokojen a s ničím nemá problém (první majitel).
Místama bublinky liščí, ale nic hrozného... accu je na tom mnohem hůř Tak to valím bulvy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 19:33   Citovat  

Jagi napsal:

ale oni právě jsou Chápeš!
ale to do tohodle topicu nepatří.no a není to dneska jedno jaký nový auto?dneska je spíš válka cenová než kdo vyrobí auto co vydrží 20 let...
hele motory Renault nevim ale chvástaj se že jsou mistři světa v F1 tak snad ten slogan nestavěj na hliněnejch nohách....
s naftou bych se asi moc netrápil pokud toho nenajezdíš mraky
a zřejmě to bude dělník co sice parádu nenadělá ale práci možná odvede stejnou jako auto za půl míče
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 19:38   Citovat  

PeteZ napsal:
ale oni právě jsou Chápeš!
ale to do tohodle topicu nepatří.no a není to dneska jedno jaký nový auto?dneska je spíš válka cenová než kdo vyrobí auto co vydrží 20 let...
hele motory Renault nevim ale chvástaj se že jsou mistři světa v F1 tak snad ten slogan nestavěj na hliněnejch nohách....
s naftou bych se asi moc netrápil pokud toho nenajezdíš mraky
a zřejmě to bude dělník co sice parádu nenadělá ale práci možná odvede stejnou jako auto za půl míče

No já na renault moc teda dobrých zpráv nemám Smutný kamarád dělal praxi v aut.servise a povím vám, že loctite řeší asi 80% problémů. to snad ne tak nevím.. jako já bych volil 1.6mpi a do toho plyn...

Puvodně to bylo CRV vs HRV vs IGNIS a ted když jsem upustil od 4x4 tak STREAM vs LODGY... to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 19:44   Citovat  

na streamu mě láká že 2.0 ve streamu nemá nějaké mezery ve spolehlivosti, což je super... ale už to bude ročník cca 2004 a to je skoro 10 let stará kára za 1XX tisíc... zatímco nové LODGY vyjde na nějakých 260-320 K a i přes kvalitu nekvalitu je to prostě nové auto... přátele nicmene EK3 co mám má super jízdní výkony, spolehlivost, a ta spotřeba!!!! je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 19:46   Citovat  

Jagi napsal:
na streamu mě láká že 2.0 ve streamu nemá nějaké mezery ve spolehlivosti, což je super... ale už to bude ročník cca 2004 a to je skoro 10 let stará kára za 1XX tisíc... zatímco nové LODGY vyjde na nějakých 260-320 K a i přes kvalitu nekvalitu je to prostě nové auto... přátele nicmene EK3 co mám má super jízdní výkony, spolehlivost, a ta spotřeba!!!! je to dobrý

a co místo Streamu FRV?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 19:56   Citovat  

PeteZ napsal:
a co místo Streamu FRV?

Vypadá jak multipla po faceliftu, těch víc míst je takových blbých... ve dnou to je fakt jak v Hummeru[hrozně daleko od sebe] a tři se tam musí si myslím mačkat... Palubovka se mi líbí, ale třeba zadek je... no nedobrý.

Vize: Auto by mělo být občas použito na cestu do zahraničí v 6ti.. 3 páry.. tak si myslím že i to rozložení je takové blbé. Ale nevím kolik místa je v třetí řadě streamu... dá se tam sedět? Či to je jaktrabant vzadu...?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 20:03   Citovat  

Jagi napsal:
Vypadá jak multipla po faceliftu, těch víc míst je takových blbých... ve dnou to je fakt jak v Hummeru[hrozně daleko od sebe] a tři se tam musí si myslím mačkat... Palubovka se mi líbí, ale třeba zadek je... no nedobrý.

Vize: Auto by mělo být občas použito na cestu do zahraničí v 6ti.. 3 páry.. tak si myslím že i to rozložení je takové blbé. Ale nevím kolik místa je v třetí řadě streamu... dá se tam sedět? Či to je jaktrabant vzadu...?

no myslim si že FRV je designově rozhodně hezčí než Lodgy a to i s tou přední sedačkou uprostřed.a že když je sklopená že jsou ty dva daleko od sebe?to se chceš s partnerkou za jízdy držet za ruku nebo proč? Velmi šťastný
a místa tam je dle mně dostatek pro ty tři
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 20:08   Citovat  

PeteZ napsal:
no myslim si že FRV je designově rozhodně hezčí než Lodgy a to i s tou přední sedačkou uprostřed.a že když je sklopená že jsou ty dva daleko od sebe?to se chceš s partnerkou za jízdy držet za ruku nebo proč? Velmi šťastný
a místa tam je dle mně dostatek pro ty tři

jako ano.. kor že mám droboulinkou přítelkyni a já taky nejsem nějakej hromotluk.. takže by jsme se tam jako vešli 3... ale .. nevím nevím neviděl jsem ji naživo...

ale pořád by to bylo stejne jako za stream... cena je stejna myslim cca...

a s tím že by jsme byli daleko od sebe.. ano občas se i držíme rukama Je to tam. ale spíše mi jde o to že člověk je pak nalepenej na dveřích a bojím se bezpečnosti...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 20:21   Citovat  

Jagi napsal:
jako ano.. kor že mám droboulinkou přítelkyni a já taky nejsem nějakej hromotluk.. takže by jsme se tam jako vešli 3... ale .. nevím nevím neviděl jsem ji naživo...

ale pořád by to bylo stejne jako za stream... cena je stejna myslim cca...

a s tím že by jsme byli daleko od sebe.. ano občas se i držíme rukama Je to tam. ale spíše mi jde o to že člověk je pak nalepenej na dveřích a bojím se bezpečnosti...

to auto není klasickej osobák jako Cíva takže člověk na dveřích není nalepenej
myslim že cenově to bude kolem 160 tisíc a stačí kouknout na net kde se prodává a zajet se tam podívat.nemusíš to hned kupovat ale budeš mít alespoň představu
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 20:25   Citovat  

PeteZ napsal:
to auto není klasickej osobák jako Cíva takže člověk na dveřích není nalepenej
myslim že cenově to bude kolem 160 tisíc a stačí kouknout na net kde se prodává a zajet se tam podívat.nemusíš to hned kupovat ale budeš mít alespoň představu

to jo ale pořád ta otázka... 160 za ojetinu či 300 za novku[čekám že 2-3roky jet lodgy bude stát 200K...tak nevím...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 20:36   Citovat  

Jagi napsal:
to jo ale pořád ta otázka... 160 za ojetinu či 300 za novku[čekám že 2-3roky jet lodgy bude stát 200K...tak nevím...

ale 6 let jetý FRV bude asi kvalitativně jinde než jetý Lodgy a pokud se ti to vysype tak jsi vv tom za bambilion.což ovšem neznamená že se nevysype ani ta Honda
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 21:00   Citovat  

když to je asi tak :
Srovnávej srovnatelný - ne cenu. Pokud chceš hodnotit cenu, musíš hodnotit stejně starý auta. Srovnávat 6letou Hondu a novou Dacii prostě relevantně nemůžeš, musel bys srovnávat 6letou Dácii nebo novou Hondu. Navíc , oboje jsou dost jiný auta, nemůžeš přeci rovnat hrušky s jabkama. Na druhou stranu, od novýho auta se tak nějak očekává, že vydrží víc ne6 6ti-letý. Proto se nový auta prodávaj.
Koukni na ty naše 20 a víc starý H+ , pokud nezrezli na prach, tak neumíraj, jen jsou stále rychlejší Úsměv. A nejsem tedy moc přesvědčenej, že ty auta, co se dneska prodávaj jako nový budem za dalších 20 let ještě na sinicích potkávat. Nebo možná i jo, ale né v takové míře jak dneska ty 20.
A úplně nakonec. Za kolik by seprodávala taková Lodgy , kdyby se vyráběla před 6 lety ? Viz cena Ochcávky před 6lety a dnes. Ten finanční rozdíl- na čem všem se ušetřilo při výrobě ? To radši ani nechcem vědět...

Já bych koupil legenda Úsměv nebo kdybych chtěl "dodávku" tak Mitsubishi Grandis
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 21:17   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
když to je asi tak :
Srovnávej srovnatelný - ne cenu. Pokud chceš hodnotit cenu, musíš hodnotit stejně starý auta. Srovnávat 6letou Hondu a novou Dacii prostě relevantně nemůžeš, musel bys srovnávat 6letou Dácii nebo novou Hondu. Navíc , oboje jsou dost jiný auta, nemůžeš přeci rovnat hrušky s jabkama. Na druhou stranu, od novýho auta se tak nějak očekává, že vydrží víc ne6 6ti-letý. Proto se nový auta prodávaj.
Koukni na ty naše 20 a víc starý H+ , pokud nezrezli na prach, tak neumíraj, jen jsou stále rychlejší Úsměv. A nejsem tedy moc přesvědčenej, že ty auta, co se dneska prodávaj jako nový budem za dalších 20 let ještě na sinicích potkávat. Nebo možná i jo, ale né v takové míře jak dneska ty 20.
A úplně nakonec. Za kolik by seprodávala taková Lodgy , kdyby se vyráběla před 6 lety ? Viz cena Ochcávky před 6lety a dnes. Ten finanční rozdíl- na čem všem se ušetřilo při výrobě ? To radši ani nechcem vědět...

Já bych koupil legenda Úsměv nebo kdybych chtěl "dodávku" tak Mitsubishi Grandis

to jsem chtěl já ale manželka si prosadila Mazdu 5 a dopadlo to jak dopadlo ale nutno podotknout že to nikdo nemohl předem vědět že se v tom vrtal ani ne tak kok.. jako spíš mentál naštvanej
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 21:30   Citovat  

PeteZ napsal:
to jsem chtěl já ale manželka si prosadila Mazdu 5 a dopadlo to jak dopadlo ale nutno podotknout že to nikdo nemohl předem vědět že se v tom vrtal ani ne tak kok.. jako spíš mentál naštvanej

Což je další potvrzení toho, že žena-manželka , může vybírat tak maximálně barvu vozidla ( je-li na výběr ). Ale rozhodně ne model, natož snad značku. Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 21:33   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Což je další potvrzení toho, že žena-manželka , může vybírat tak maximálně barvu vozidla ( je-li na výběr ). Ale rozhodně ne model, natož snad značku. Velmi šťastný

nebyl jsi tam tenkrát ukrytej že víš co byl jeden z jejích hlavních argumentů? Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 21:41   Citovat  

PeteZ napsal:
nebyl jsi tam tenkrát ukrytej že víš co byl jeden z jejích hlavních argumentů? Velmi šťastný

No to si děláš kiss me , že rozhodla barva pořádnej výtlem , tedy ehm, manželka.
Samozřejmě, že barva se vybírá až kdež je vybrána značka a model vozu, né napřed Úsměv
Jaký chcete auto, paní ?
Červený!!!
Velmi šťastný
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 21:42   Citovat  

Nemám sice s Dacií žádné osobní zkušenosti, takže můj příspěvek bude offtopic

Ale stačí se na to podívat selským rozumem.
Dacia je Renault vyrobený v Rumunsku, kde se šetřilo na čem šlo.
Už jenom tahle věta nevěstí nic dobrého a nízká cena to šetření potvrzuje.
Samotný Renault nepatří mezi nejkvalitnější značky a sami servisáci říkají: "kdyby neexistoval Renault, tak chcícpneme hlady"
A s "kvalitou" práce z Rumunska mám bohužel osobní zkušenosti.
Naše firma si tam nechávala dělat kabelové svazky do BMW - nešly rovnou do fabriky BMW ale přes naši kontrolu.
Výsledek kontroly kvality?
VŠEHNY opakuji VŠECHNY kabelové svazky z Rumunska se musely opravovat. Ani jeden nebyl v pořádku.

Můj osobní názor je, že za cenu nové Dacie se dá koupit kvalitní (mírně) ojeté auto, které tu Daciu přežije, bude pohodlnější, bezpečnější a ve finále i s nižšími provozními náklady.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 21:52   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
No to si děláš kiss me , že rozhodla barva pořádnej výtlem , tedy ehm, manželka.
Samozřejmě, že barva se vybírá až kdež je vybrána značka a model vozu, né napřed Úsměv
Jaký chcete auto, paní ?
Červený!!!
Velmi šťastný

no tak nejdřív si vybrala auto,pak že se jí v tom bude dobře sedět a vidět ven a nakonec jí uchvátily ty zadní dveře a když pak viděla tohle tak říkala tohle chci.no červený není spíš taková zelenomodrá metalíza a už to bylo-a na chudáka Legenda doma nezbylo místo protože já byl postavenej před rozhodnutí jestli doma zůstane Legend nebo C4g na jednu stranu mě to mrzí ale zas jsem se rozhodnul pro mě méně bolestivě neb kivík mi přirostl k srdci

teď už jenom dotáhnout do finále opravu na což jsem rezignoval a manželka mi řekla já si ho vybrala já si na opravu vydělám tak asi tak ale ještě existuje varianta že bazar se k tomu postaví čelem a né pr....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dacia
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina