Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 72 z 486
SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 20:03   Citovat  

Bully Já myslim že neexistuje auto co má 5x115 Úsměv Tam autor hodil nejakej bug Velmi šťastný

Mino21 ty penta kola se navic jeste delaji jak ve stribrne tak v sedive "gunmetal" viz ten ebay jak jsem daval odkaz Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 20:09   Citovat  

SpideX napsal:
Bully Já myslim že neexistuje auto co má 5x115 Úsměv Tam autor hodil nejakej bug Velmi šťastný

A sakra tak beru zpět nejspíš nejaka americka rozteč přátele Díky googlu za radu Je to tam.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 20:32   Citovat  

Dopis napsal:
Tak pružiny tam jsou opravdu H&R Uvádějí snížení 35mm, ale taky rozsah 35 - 50mm dle modelu. To moc nedává smysl, kombi je víceméně na zadek stejně težké.

Může někdo změřit výšku zadního blatníku s jinou značkou pružin? Já naměřil 63,5cm přes střed kola.

V reálu porovnat obě varianty v dohledné době nestihnu Smutný

Kombi ma jine rozlozeni hmotnosti nez sedan, samozrejme ma o neco vic vahy na zadni naprave. Jina hmotnost a tim i vyska bude v pripade plnohodnotne rezervy vs. lepici sady, ale ten rozptyl vysek uvadeji spis kvuli rozdilnym motorizacim (pokud H&R nepouzivaji pro ruzne motorizace ruzne pruziny). Stejne tak je vyska auta zavisla na spouste dalsich faktoru, viz predchozi prispevky, vyrobce proto uvadi snizeni jako orientacni hodnotu, pouziva urcite rozmezi.
Vyska podvozku u auta se meri stred kola- spodni hrana blatniku. Jine zpusoby jsou nepresne (deformace pneu podle vysky profilu a nahusteni). Idealni je na kazde naprave zmerit tuhle hodnotu na obou stranach auta a vydelit 2. Nikdy totiz nestojis na 100% rovine a snad zadne auto nema tuhle hodnotu naprosto stejnou.
Mne sel Accord Tourer 2,2i-CTDi (2007) s ProKit Eibach 35/30 treba oproti serii dolu o 40/35, tedy o 5 mm vic oproti udavanym pribliznym hodnotam snizeni. Ale mam kola 7,5x18" s ET 45, tim to slo taky o nejaky mm niz. Pruziny jsem daval na auto sam, kdyz nemelo jeste ani 1,5 roku a okolo 30 tkm. Meril jsem az po ujeti par stovek (tisicu?) km, az si to "sedlo".
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 20:45   Citovat  

Důvody toho rozdílu výšek jsou mi samo jasné, jen mě překvapil tak velký rozptyl. Zkusím to poměřit na střed kola, ať je to co nejpřesnější. Každopádně, jak tak prohlížím fotky na netu, tak na pohled to mám fakt hodně dole. Asi jsou ty pružiny opravdu už K.O. Podle papírů jsou tam od roku 2004 (auto je r.v. 2003) a od 19.923km Velmi šťastný (teď 135tkm)
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 21:25   Citovat  

Bully napsal:
Ze je to do Hondy Accord tedy uz vime, otazkou je jeste, do ktereho modelu vubec patri. Evropsky Accord 7G ma treba 5x114,3 (jako v pripade modelu z 1. odkazu- ten je k dohledani vsude), zatimco druhe kolo ma oznaceni "Accord 2005" a 5x115, coz by jako OEM rozmer pro EU A7G proslo tezko.

Spatny odkaz, dam rovnou cely seznam (https://1-800everyrim.com/search?query=63879). Jsou tam jak pro roztec 5x115, tak 5x114,3 (vedeno jako 5x4,5"). Kazdopadne to jsou asi jedina kola s ET45 pro A7G, ktera jsem kdy nasel.

SpideX: eBay uz prolezam, ale tezko rici, jak by to bylo s postou a podobne. Zas nechci, aby to vyslo moc draho a stale jeste nevim, zda pujdu do 16" nebo 17" kol. Uvazoval jsem o 17" z Civica 8G, tech se lidi hodne zbavuji za pomerne slusne ceny. Ted jsem mohl koupit celou sadu za petku, ale stav teda opravdu hodne mizerny...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 22:17   Citovat  

Mino21 + SpideX:
jde mne jenom o to se dopatrat jak to je Velmi šťastný Kazdopadne se vzdycky vsude uvadi, ze jedine vyrobcem oficialne povolene ET pro EU Accord 7G je 55 a je to uvedeno i dokladech od vozu (meli byste to mit taky tak). Pokud je ET jine, musi tam byt uvedena patricna zmena.
V odkazu ukazana kola jsou na US strankach a odpovida tomu i udaj v palcich a ne v metricke soustave. Coz zase ukazuje na nejakou vyjimku, ze to ma nekdo na aute jeste neznamena, ze jde o standart. I kdyby s takovymi koly byl treba Acco prodany uz jako novy- oficialni Honda-prodejci prodavali nove A7G treba obcas i s Eibach pruzinami a neznamena to jeste, ze se tam davaly standartne.
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 22:29   Citovat  

Tak víš jak, možná že v TP bude mít napsáno rovnou ET45 (třeba Type-S verze byla upravena tím, že měla širší rozchod kol díky jiným kolům a běžné verze s těmi designově samými koly byly více utopené s ET55, nevím).
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 22:39   Citovat  

Mino21 napsal:
Tak víš jak, možná že v TP bude mít napsáno rovnou ET45 (třeba Type-S verze byla upravena tím, že měla širší rozchod kol díky jiným kolům a běžné verze s těmi designově samými koly byly více utopené s ET55, nevím).

No to by nam mel rict spis nejaky ten majitel TypeS, ne? Velmi šťastný Ja jen tvrdim, ze pokud je ma SpideX na aute a tvrdi, ze jde s ET 45 o origo kola na EU A7G, musi to mit i zapsano v TP.
Kazdopadne "TypeS" nebylo oznaceni nejakeho zvlastniho sportovniho vozu, ale slo o stupen vybavy (u A7G jen v motorizaci 2,4i). Sirsi rozchod u A7G mel co vim jen Tourer, o 30 mm vic na zadni naprave oproti sedanu. A o 50 mm delsi rozvor.
   Návrat  
wokrhlak je teď offline  wokrhlak
PříspěvekZaslal: 5.10.2013 , 9:50   Citovat  

čaute měnil už někdo z duvodu unavy mater. pružiny ?? připadně při jakém nájezdu budu měnit tlumiče a uvažuju jestlimám při jednok vyměnit i pružiny
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr_cze je teď offline  Petr_cze
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.10.2013 , 17:25   Citovat  

Jelikož mi jeden člen zdejšího fóra psal "SZ" s prosbou o vyfocení prasklé čočky, tak to rovnou ukáži i Vám.

a1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
a1.jpg, 3.15 MB

a2.jpg

a2.jpg, 2.84 MB

a3.jpg

a3.jpg, 2.93 MB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 10:06   Citovat  

Bully napsal:
Vyska podvozku u auta se meri stred kola- spodni hrana blatniku. Jine zpusoby jsou nepresne (deformace pneu podle vysky profilu a nahusteni). Idealni je na kazde naprave zmerit tuhle hodnotu na obou stranach auta a vydelit 2. Nikdy totiz nestojis na 100% rovine a snad zadne auto nema tuhle hodnotu naprosto stejnou.

Tak rozměr střed kola - podběh je 33,5cm.

Můžeš prosím porovnat se svým? Popř. je tu někdo, kdo by to mohl změřit na sérii?
   Návrat  
wokrhlak je teď offline  wokrhlak
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 10:39   Citovat  

serie tourer 37,5cm po 260 tkm takže nevim v jakym sou stavu
Dopis napsal:
Tak rozměr střed kola - podběh je 33,5cm.

Můžeš prosím porovnat se svým? Popř. je tu někdo, kdo by to mohl změřit na sérii?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 15:18   Citovat  

wokrhlak napsal:

Díky je to dobrý Takže i kdyby ty tvoje nebyly vůbec unavené (spíš stářím než km), tak je to rozdíl poctivé 4cm Smutný

Škoda, že je to mám až moc nízko, protože odklony by se daly pořešit stav. rameny za cca 2K. Ale takhle to vidím nejspíš na výměnu pružin, protože jakmile bych to naložil, tak budu tahat výfuky po zemi HaHaaa
   Návrat  
pata.vfr je teď offline  pata.vfr
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 17:28   Citovat  

wokrhlak napsal:

Ano, potvrzuji něco mezi 37 a 37,5cm - ale nevím, jestli auto na zadku "nevisí" na ručce..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 20:17   Citovat  

Dopis napsal:
Díky je to dobrý Takže i kdyby ty tvoje nebyly vůbec unavené (spíš stářím než km), tak je to rozdíl poctivé 4cm Smutný

Škoda, že je to mám až moc nízko, protože odklony by se daly pořešit stav. rameny za cca 2K. Ale takhle to vidím nejspíš na výměnu pružin, protože jakmile bych to naložil, tak budu tahat výfuky po zemi HaHaaa

Nechapu, kde lidi casto berou podobne soudy. Kvalitni pruziny s jinou vyskou jsou samozrejme tuzsi, takze ti auto nepusti ani driv niz, ani absolutne niz nez ty originalni. Proste driv ztuhnou, jejich draha je kratsi jenom u zacatku, "neposune se" smerem dolu.
Zmeril jsem i vysku na te zadni naprave, s Eibach Pro-Kit 35/30 je to 345 mm.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 20:45   Citovat  

Bully napsal:
Nechapu, kde lidi casto berou podobne soudy. Kvalitni pruziny s jinou vyskou jsou samozrejme tuzsi, takze ti auto nepusti ani driv niz, ani absolutne niz nez ty originalni. Proste driv ztuhnou, jejich draha je kratsi jenom u zacatku, "neposune se" smerem dolu.
Zmeril jsem i vysku na te zadni naprave, s Eibach Pro-Kit 35/30 je to 345 mm.

Díky za změření přátele

To jak fungují snížené pružiny je mi známo a dovolím si nesouhlasit s tím "ani absolutně níž".

Ale to je jedno, fakt je ten, že auto je prostě moc na zemi, sjíždí to kola a jde o to nějak efektivně to vyřešit.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 13:56   Citovat  

ČAU, mám malý dotaz. Je v pořádku, aby kouř z výfuku byl cítit kysele (něco jako ocet) ?

Předem upozorňuji, že nejsem žádný degustátor výfukových zplodin Velmi šťastný , ale při nastartovaném motoru jsem šel dát nákup do kufru a ten divný zápach mě ůplně zarazil.
Klasický zápach naftového vozu poznám - je nezaměnitelný.

Auto jede normálně, žádná ztráta výkonu, jedná se o motor N22A1 ( 2.2 i-CTDi ) r.v. 12/2006 bez PDF.

Mě jedině napadá:

1) že to způsobuje aditivum VIF (zimní) - leju tam dvě plné odměrky na nádrž, což je 40 ml.
2) že odchází lambda sonda
3) že je nekvalitní nafta (velký poměr různých přídavků a biosložky) - naftu beru od kámoše

Jaký je váš zápach motorů 2.2 i-CTDi ? Možná je ten divný zápach normální a zbytečně plaším.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 14:02   Citovat  

Nafta smrdí kysele - to cítím za každým TDíííí.. Úsměv

U Acca ale nevím... Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 14:28   Citovat  

To máš pravdu, ale to to je jako ocet - nevím k čemu to přesně přirovnat. Autobusy, náklaďáky, tchánovo 406 HDI smrdí klasicky spálenou naftou.
   Návrat  
pata.vfr je teď offline  pata.vfr
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 18:12   Citovat  

Petr_cze> a nemáš olej před výměnou? Úsměv
   Návrat  
Jure je teď offline  Jure
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 18:18   Citovat  

Ahoj , mám lehkou korozi zadních lemů blatníků - zvedá se lak. Mám 7G sedan, rok 2003, najeto 160000km. Auto jezdilo do 2010 v Něměcku a potom u nás. Řešil už někdo podobnej problém?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 19:02   Citovat  

Petr_cze napsal:
ČAU, mám malý dotaz.

Ten kyselý smrad mi přijde hlavně u studených koncernů, bráchovy služební O2 i O3 páchnou přesně jako ocet. Podobně na tom byla ten 1,4 TDI superzázrak ve Fóbii 2. Třeba otcova stará Galaxy - 81kW TDI smrdí úplně jinak. Hodně se ten smrad mění s teplotou motoru, anebo mi to aspoň připadá.
   Návrat  
Davo09 je teď offline  Davo09
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 19:34   Citovat  

Jure napsal:
Ahoj , mám lehkou korozi zadních lemů blatníků - zvedá se lak. Mám 7G sedan, rok 2003, najeto 160000km. Auto jezdilo do 2010 v Něměcku a potom u nás. Řešil už někdo podobnej problém?

Čau, mám accorda 2006 milano red a nemám korozi nikde. Přijde mi celkem odolný vůči korozi, těžko říct proč se ti ty lemy chytly. Výhodou u accorda je že má plastové prahy, tam se vetšinou objeví ta koroze nejprve.
   Návrat  
Davo09 je teď offline  Davo09
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 19:38   Citovat  

Zdravím, chci se zeptat nedával někdo na accorda nějaké lepší kotouče na předek, řekněme nějaké vrtané nebo drážkované. Dochází mi právě origo kotouče, tak zvažuji co dát zda origo nebo něco lepšího. Mám průměr 280mm, tak mě zajímají nějaké zkušenosti.
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 20:12   Citovat  

Davo09 napsal:
Zdravím, chci se zeptat nedával někdo na accorda nějaké lepší kotouče na předek, řekněme nějaké vrtané nebo drážkované. Dochází mi právě origo kotouče, tak zvažuji co dát zda origo nebo něco lepšího. Mám průměr 280mm, tak mě zajímají nějaké zkušenosti.

Ahoj, daval som na Acco komplet kotuce EBC - v ponuke ich maju dost, hladke, drazkovane, vrtano drazkovane, ... staci si vybrat: tudy odkaz (pripadne skus napisat Danymu: tudy odkaz
Inak ohladom brzd a brzdovych dosticiek je tu cele samostatne tema: tudy odkaz staci sa v tom pohrabat a najdes toho dost
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 20:26   Citovat  

Davo09 napsal:

A co si od toho u A7G a zvlast u dvoulitru slibujes? Na urceni modelu brzdy staci, pro poradny ucinek klasika- tvrde nebo zavodni desticky, tvrde kotouce (treba i ty drazkovane nebo vrtane), zavodni brzd. kapalinu, mozna uz opletene hadice, ale utopis v tom minimalne 10 tkc, spis mnohem vic. Mozna i trochu zbytecne- nezauvazujes treba o 300 mm kotoucich? Prip. rovnou swap brzd z jinych motorizaci?
Pokud jde jenom o prdacky vzhled, pak tam dej jakekoli levne kotouce s drazkami nebo vrtane, ale muze ti to min brzdit, muzou praskat a normalni desticky ti budou asi dost rychle mizet.
   Návrat  
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 20:52   Citovat  

Davo09 napsal:

Tiež som dlho špekuloval a chcel niečo lepšie na rovnakého Acc7g, nakoniec som našiel niečo, čomu nešlo odolať:
TEXTAR 2352701 Brzdové desky destičky - Brake Pads 23527-15,0 16782 1 579,17 Kč
TEXTAR 2372001 Brzdové desky destičky - Brake Pads 23720-17,0 16461 1 548,33 Kč
TEXTAR 92144600 Brzdový kotouč - Brake Disc 98200-1446 17051 2 793,33 Kč
TEXTAR 92146600 Brzdový kotouč - Brake Disc 98200-1466 17310 2 1 371,67 Kč
Součet 3 292,50 Kč
Poštovné a balné 140,00 Kč
Daň 658,50 Kč
Celkový součet:4091kč

image.jpg

image.jpg, 1.17 MB
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 20:57   Citovat  

Jure napsal:

touer 2004, kupoval sem v autosalonu Honda Mnichov kdyz mel 40tkm pred 3 rokama, stacily 3 zimy tady a taky sem to nechaval zbrousit osetrit nalakovat... nekdo tu uz taky hazel fotky v nejakym tematu pohledej, hlavne to tamleze z kraje lemu vnitrniho jak je tam hrana toho dvojtyho plechu
   Návrat  
Jure je teď offline  Jure
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 21:11   Citovat  

Doktor napsal:
touer 2004, kupoval sem v autosalonu Honda Mnichov kdyz mel 40tkm pred 3 rokama, stacily 3 zimy tady a taky sem to nechaval zbrousit osetrit nalakovat... nekdo tu uz taky hazel fotky v nejakym tematu pohledej, hlavne to tamleze z kraje lemu vnitrniho jak je tam hrana toho dvojtyho plechu

Přesně tak jak to popisuješ to je, budu to muset udělat taky před zimou.. Smutný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 21:14   Citovat  

Jure napsal:
Přesně tak jak to popisuješ to je, budu to muset udělat taky před zimou.. Smutný

V Německu mají prý (info by Rom. a další dovozci) agrsivnější sůl.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina