Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Palubní Počítač Honda Civic
Fórum: Elektroinstalace
5
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Strana 16 z 23
micky1989 je teď offline  micky1989
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2013 , 14:33   Citovat  

Připravuji nějáké základní zobrazení pro oba typy displeje které se dále upraví podle návrhu od Sopty přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2013 , 21:23   Citovat  

nejaky posun? rysuje se uz nejake datum?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 5:46   Citovat  

O víkendu jsem dopsal knihovnu k displeji, počítám že dnes budu testovat komunikaci s PP a následnou synchronizaci Mrk

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2013 , 14:40   Citovat  

micky1989 napsal:
...Potřebuji cca měsíc na 100% odzkoušení nové verze PP, pak bude k dispozici...

Jak to vypadá?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2013 , 6:14   Citovat  

V tuto chvíli jsou napsané knihovny pro oba typy displejů a komunikace již funguje. Nahodil jsem nějákou základní grafiku a chystám se oslovit Soptu jestli už koukal něják na ten návrh grafiky s kterým se nabídl.

xBaryk je teď offline  xBaryk
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2013 , 19:48   Citovat  

Jestli to bude fachčit, tak si jeden kousek vezmu OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 16:26   Citovat  

Nějaké novinky když už máme říjen?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 5:58   Citovat  

Novinek je poměrně dost. Od Sopty jsem dostal návrh nové grafiky pro PP. Myslím že většina z vás bude spokojených. Poprosil jsem Soptu, ať jsem hodí fotku návrhu, aby se každý z vás mohl vyjádřit Úsměv

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 9:46   Citovat  

Tak tady je první návrh grafiky na plnobarevný PP. Hodím vám sem i to, co jsem psal včera Mickymu, abyste třeba víc pochopili proč a jak je tak, jak to je, protože to opravdu není střílení jen tak od boku, ale je za tím kus práce:

Nakonec jsem nad tím strávil poměrně dost času, protože jsem nejdřív prošel studiem "jako to dělají automobilky", což je asi nejrychlejší cesta jak znovu nevymýšlet kolo Úsměv Úsměv Překvapivě je ta grafika barevnější než by člověk řekl, protože se obecně klade dost velký důraz na optický zvýraznění toho opravdu důležitého a čím méně důležitá informace, tím má třeba menší písmo a méně kontrastní barvu...takže je to ve finále různorodější než by člověk řekl.

Trochu jsem bojoval s tím, že máme na jednom okně poměrně dost informací - schválně jsem procházel zpětně diskuzi ohledně PP, kde si vypisoval kde na jakým okně co bude a je to tedy udělaný přesně dle tvých požadavků. Zobrazuje se tedy čas, dále pak aktuální + průměrná spotřeba, aktuální + průměrná rychlost, palubní napětí a vnitřní + venkovní tepoty. Noo je toho požehnaně na to, že vše musí být přehledný a opticky mrknutím oka okamžitě lokalizovatelný. Automobilky tolik informací do jednoho okna necpou...
Nakonec to tedy dopadlo tak, jak vidíš. Shrnu to:
- nahoře vlevo logo + vpravo čas - toto zůstane neměnné na každém okně
- pod nimi je pak tedy blok informací o spotřebě a blok informací o rychlostech. Pokaždé je blok uvozen zleva kontrastní ikonou, která pomůže rychlé optické orientaci zraku po obrazovce, bíle vysvícena zůstává vždy jen měřená hodnota, vše ostatní není pro rychlý odečet důležité, proto je to barevně i velikostně potlačené (co je kde na monitoru si člověk velmi rychle zapamatuje a tudíž jsou pak tyto informace nedůležité). Barevně odlišeno je také barevné podsvícení aktuální hodnoty a hodnoty dlouhodobé - opticky výraznější je ta aktuální. Toto barevně odlišení zároveň tvoří jakési řádkování, které opět pomáhá rychlejší optické orientaci po display a rychlejšímu odečtu hodnot. ke stejnému účelu pomáhají také vodorovné oddělovací linky.
- úplně vespod je na šedém - barevně/opticky odlišeném pozadí - poslední blok informací - zleva palubní napětí, dále pak vnitřní a venkovní teplota vzduchu. Vše opět uvozeno ikonou. Tyto informace předpokládám nebudou tak často odečítány, proto jim byla dána nižší úroveň důležitosti a bylo jim vyhrazeno menší místo.

Co se týče barevnosti - teď je to celý v honďácký červeno - bílo - šedý kombinaci. Ale nebyl by problém udělat kombinaci třeba do modro - bílý tak, jak používá Honda na jejich PP i-Mid...třeba aby si mohli lidi vybrat Úsměv

palubni_pocitac_screen_1_red_830.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
palubni_pocitac_screen_1_red_830.jpg, 62.25 kB

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 10:26   Citovat  

Ten červený návrh je paráda je to dobrý

josa je teď offline  josa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 10:36   Citovat  

Parada.. Buduci rok vezmem jeden aj ja. Ale kedze mam interier rieseny osvetlenim do modra tak by som bral radsej v modrom. kazdopadne grafika excelentna. presne taketo nieco zhanam do svojho auta.
len taky dotaz.. aky velky ten displej teraz bude? zmesti sa na c5g miesto hodin?

neviem ako to bude s updatom SW. Myslim, ze ked si tam najdes nejaku chybu a vydas aktualizaciu, ci to bude jednoduche updatnut, popripade vyviest von s tlacitkami aj pini na update.

super praca chlapci. klobuk dolu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 10:44   Citovat  

Jak mi Sopta psal, pokud by se někomu nelíbila takto barevně kombinovaná grafika, byla by možnost i grafiky v Modro bílé barvě Úsměv

Velikosti displejů budou dvě. Přesné parametry dodám. Menší displej půjde zakomponovat místo originálních hodin je to dobrý

Tímto Soptovi veřejně děkuji za návrh a čas jemu věnovaný přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 11:23   Citovat  

Jsem rád, že se grafika líbí. Ještě počkáme na pár dalších komentářů.
Za mě ale mohu říct, že jsem již seděl v hodně autech a tak mám s palubákama nějaký zkušenosti...a tahle podoba je nejen hezká vizuálně, ale myslím si, že bude také funkční, což je asi to, co od toho hlavně všichni chceme Úsměv
Teď ještě bude záležet na velikosti těch displejů co icky přichystal - Micky tady bys moch trochu pustit víc info...i mě samotného to víc zajímá Úsměv Tohle je vymýšlený na ten 3,2" LCD/TFT co si zmiňoval tuším na 11. stránce této diskuze, tj. s rozlišením 320 x 240 px. Jak tedy bdeu vypadat realita a jaký 2 displeje se dostaly do finálního řešení?
Co se modré varianty týče, udělám jí během dneška, max. zítřka a hodím jí sem.
A pak tedy ještě screen dalšího okna - po přepnutí, kde se budou zobrazovat zbylé měřené hodnoty co Micky inzeroval, že bude PP umět VTEC

.:Generic:. je teď offline  .:Generic:.
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 11:24   Citovat  

Ten grafický návrh je neskutečná paráda! Krásně by zapadl do mojeho interiéru co mám ve stejných barvách Cool

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 11:40   Citovat  

Sopto OK
krasna prace, ted jeste aby chodil zbytek, drzim vam palce je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 11:45   Citovat  

V podstatě barevná kombinace by mohla být idividuální dle každého z vás. Grafika jako taková ( rozložení ikon a podobně) by zůstala stejná. Vzhledem k hraní si s myšlenkou vypuštění tlačítek si nyní hraju s tímto typem displeje

tudy odkaz

Ale jinak pro tlačítkovou verzi je to displej 3,2" TFT ten samý jako výše avšak bez Touch Screenu.
A menší 2.2" TFT tudy odkaz

Jsou to moduly používané pro Arduino. Použil jsem tyto vzhledem k dostupnosti knihoven Úsměv

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 11:56   Citovat  

Vypadá to suprově, klobouk dolu před vámi oběma pánové, jsem zvědav na zbytek a už bych ho měl rád v autě Se stydím Jinak pro mě bude taky lepší červená varianta je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 12:49   Citovat  

Návrh grafiky je perfektní,klobouk dolů,takhle to vypadat tak si časem koupim ještě jeden kousek. Koukám že jste zmenšili ještě ten menší display z 2,5" na 2,2" takže se to ještě lépe vejde místo hodin do C5g. Jelikož mě se zatím týká ten menší,musím se zeptat jak je to s grafikou u něj. Tam musí být jiná že? Pracujete i na této verzi?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 13:15   Citovat  

Kmóďa: Asi takhle, ty 2,5" se mi celkem špatně sháněli s nějákým slušným řadičem. Proto jsem sáhl po té 2,2" i vzhledem k prostoru místo originálních hodin. Soptu jsem zatím poprosil o pomoc s grafikou na ten 3,2". Nahodím ji na něj a vyzkouším jak to bude vypadat. Poté bych ji chtěl zkusit jen přepracovat (zmenšit) na ten 2,2", abych věděl jak to bude vypadat. Případně by se museli udělat nějáké změny.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 13:15   Citovat  

No, vzhledem k tomu, že Micky poodhalil detaily displejů teprve nyní (tedy krom toho non-touch-screen 3,2" 320x240 px na který je tato grafika stavěná), budou se muset udělat grafiky i na ty zbylé.
Vyvstává tedy pár dotazů:
1) touch-screen verze 3,2" displye - budeme tam dělat jakože nějaký tlačítko na přesun na další obrazovku nebo to prostě nebudem řešit a uživatel bude vědět, že kliknutím kdekoliv na obrazovku se dostane na další okno? Asi by ta pak chtělo někde nějaký tlačítko jak se dostat do prostředí na nastavování PP, ne? Tady je ale v grafice už tak plno a na takový tlačítko na této obrazovce jaksi nezbývá místo. Vadilo by, kdyby bylo toto tlačítko pouze na další obrazovce, kde bude o pár údajů méně a tudíž zde bude prostor?

2) 2,2" display má nižší rozlišení - 220x176 (vs. 320x240 u 3,2"), grafika tudíž musí s tímto počítat, pouhé poměrové změnšení na dané rozlišení mi nepřijde jako šťastné řešení, protože hrozí, že pak hodnoty i texty budou již příliš malé a špatně odečítatelné. Počítáš tedy Micky že by u této verze bylo třeba o třeba 2 obrazovky víc? Nemáš přehled kolik barev tento menší display umí? Ten 3,2" umí 260K, takže s barvami a efekty není problém, umí totéž tento 2,2"?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 13:19   Citovat  

sopta: Právě kvůli těmto detailům ohledně Touch Screenu a přepínání obrazovek bych si k tobě udělal výlet, nebo bychom se někde sešli a pořešily to osobně. Bylo by to lepší, než takhle virtuálně Tak to valím bulvy .

Něják jsem o tom už tak trochu přemýšlel, a mám pár nápadů, jak by se to nechalo vyřešit, ale jak říkám, raději bych to viděl na osobní dořešení Cool.

Tak podle dokumentů k displeji umí i 2.2" stejně barev jako 3.2" TJ 260K

spectrecz je teď offline  spectrecz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 13:29   Citovat  

Návrh:

šlo by do PP dodělat měření zrychlení z 0-100km/h? A to nejlépe tak aby bylo plně automatické. PP by časomíru spustil automaticky při zaznamenání pohybu vozidla a po dosažení 100km/h opět automaticky stopky zastavil.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 14:09   Citovat  

Este ma tak napadlo, co tak vytvorit napr. 3,4 farebne temy a v nastaveniach by sa medzi nimi prepinalo?
Presun medzi jednotlivymi obazovkami posunom prsta zprava do lava a opacne a vstup do nastaveni z hora dole.

Neviem ako narocne by to bolo, to ma len tak napadlo.

co som pozeral ten displej, neviem,neviem ci bude dobre citatelny, vyzera to ako ten stary rezistivny displej so zlou citatelnostou na slnku.

lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 15:49   Citovat  

je to parada .. sledujem tuto temu a cakam na hotovy vyrobok a urcite si ho kupim..micky uz som ti aj pisal davnejsie ohladom monochromatickeho.. len sa mi odpoved nedostala.. nevadi .. kludne pockam na farebny..

k tomu grafickemu navrhu.. je paradny..viem si ho predstavit v 8g.. na 5g alebo 6g mi tam pride, ze je tam neskutocne vela informacii.. ak to ma byt 2.2display a bude umiestneny miesto hodin, naco je tam priemerny rychlost, aktualna rychlost .. myslim si, ze v ramci dobrej citatelnosti by bolo dobre keby napr na prvej strane boli hodiny, priemerka, dojazd.. na druhej strane aktualna rychlost a priemerna rychlost, dalsia strana volty a na poslednej strane teplota vonkajsia vnutorna..

ale to je iba napad Úsměv neberte to v zlom Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 18:23   Citovat  

Este jeden napad..
Ak by teda fungovali gesta, tak
2,4" touch displej (mensi som nenasiel)
a vzhlad:
Horny riadok Logo + čas, nizsie 2 riadky spotreba aktualna a priemer, spodny riadok napatie a teploty.

To by sa tam este teoreticky mohlo zmestit miesto hodin a odpadol by problem s tlacidlami. Úsměv

tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 22:12   Citovat  

Tak takhle nějak by mohla vypadat modrá varianta. Logo Honda by však myslím mělo zůstat v červené. Zkoušel jsem ho ladit do modra, různé odstíny od světlé až do tmavé...a prostě mi to nějak nesedí, HONDA je prostě červená, né modrá to mi hlava nebere

Palubni_pocitac_screen-1_blue.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Palubni_pocitac_screen-1_blue.jpg, 69.54 kB

Easa je teď offline  Easa
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 22:32   Citovat  

Ide to aj do Integry? Do niecoho takehoto? tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 22:46   Citovat  

Easa napsal:
Ide to aj do Integry? Do niecoho takehoto? tudy odkaz

Do Integry to samozřejmě jde, výstup na jiný monitor možný nebude, pouze na plnobarevný display samotného palubního počítače - viz. doporučuju projít toto téma (ikdyž je obsáhlé). V první fázi byly monochrome PP, nyní se finálují právě plnobarevné - viz. posledních pár přízpěvků (a moje grafické návrhy).
Holt to chce nejdřív namáhat sám sebe = číst, než svými zbytečnými dotazy zaměstnávat jiné Mrk

Easa je teď offline  Easa
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 23:26   Citovat  

Ja som to celé čítal, nešlo mi o iný display, šlo mi o ten z návrhu, len či by nešiel do nejakého podobného puzdra dať aby to vyzeralo ako GPSka trebars

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 23:41   Citovat  

Easa napsal:
Ja som to celé čítal, nešlo mi o iný display, šlo mi o ten z návrhu, len či by nešiel do nejakého podobného puzdra dať aby to vyzeralo ako GPSka trebars

Aha, tak to jsem z toho prvního přízpěvku vážně nepochopil HaHaaa
Obávám se, že pouzdro a umístění bude skutečně na každém, Micky dodá jen hrubý HW a pak to bude na možnostech jednotlivce jak a kam si to osadí...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Palubní Počítač Honda Civic
Fórum: Elektroinstalace
5
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina