Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 13
lhator2 je teď offline  lhator2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 22:40   Citovat  

A nezabudnuť pak vypnúť a vytiahnuť klúč na cca minutu a pak znova naštartovať. Neviem ako si myslel to odelani lambdy vymontoval si hu alebo si hu presunul za zvody ?? môže to byť aj špinavý voľnobežný ventil znečistený a podobne musiš to odladiť rekurzívne Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
CINIC je teď offline  CINIC
1 háčko
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 7:29   Citovat  

Abych to uvedl přesně, tak sem lambdu vymontoval a nechal ji mimo svody tzn. svody byly úplně bez lambdy, viděl bych to spíš na na ten volnoběžný ventil. Při resetu sem akorát nevytáhl ten klíč. Takže to ještě vyzkouším resetnout tímto způsobem: zahřeju motor na provozní teplotu -> vytáhnu pojistklu Backup 7,5A -> vrátím pojistku -> nastartuju a nechám to brumlat na volnoběh cca 2 min. -> pak to zdechnu a vytáhnu klíč na cca 1 min.. Tak by to mělo být správně ne? Úsměv
   Návrat  
Vaciii je teď offline  Vaciii
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 10:18   Citovat  

Tak tak.. Pdodle toho, co máš v garáži, máš stejnej motor jako já, tudíž k IACV,musíš sundat klapku, jinak ten ventil nedáš dolu.. Možná jo, ale s klapkou dole je to půlka práce Mrk Taže odpojit 2 hadičky z iacv, 2 konektory a plynový lanko.. Pak 4 šruby na klapce až ji budeš mít venku, tak 2 šrouby na tom ventilu.. V autokelly za 80kč čistič karburátorů a klapek a pořádně prostříkat, nechat uschnout, smontovat a znovu reset jednotky a nastavení volnoběhu..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 11:04   Citovat  

Velmi šťastný Teď už aspoň vím proč je sání do boku lepší Velmi šťastný Velmi šťastný než to sání nahoru Velmi šťastný Velmi šťastný to bude makačka Velmi šťastný. Ale vidím to takhle zkusím to resetnout nejdřív bez toho aniž bych něco sundával, třeba jsem tu jednotku opravdu špatně resetoval pokud se problém vrátí tak to udělám jak píšeš Úsměv.
   Návrat  
martinpetricek2 je teď offline  martinpetricek2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 11:12   Citovat  

A mužu jen dotaz ? Resetování jednotky jsi dělal zkratovou metodou a nebo diagnostikou ?? Úsměv Já jen když mě ukazoval motor chybu že chudá směs, tak jsem vyndal kastlík a klasicky výmaz zkratem no a nepomohlo to, chyba pořád byla Velmi šťastný Předtím mě motor taky jako zvedal otáčky, je to jako jiná chyba, ale třeba by to pomohlo taky Velmi šťastný No tak mám doma kabel z aukra ELM 327 no a napíchnul jsem si to vymazal závady a už je to 2 měsíce a auto jde tak jak má otáčky zustanou, všechno OK bez chyb Velmi šťastný Ale jako říkám jen co pomohlo mě, nečetl jsem to tady calý tak jen takovej nápad Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 11:19   Citovat  

Když to řeknu hodně "jednoduše".. Jsou chyby, který se daj vymazat vymazat z paměti resetem a který nedaj.. Ty který jdou jen resetem, jsou třeba čidla atd, který se snímaj třeba při startu.. No nechci zbytečně plácat, tady najdeš pod kolonkou "MYTH" a "REALITY" proč mu diagnostika nepomůže.. Mrk odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 11:25   Citovat  

Jasnačka chápu Úsměv No zase jsem o něco chytřejší, ajinak zajímavá stránka Úsměv OK OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 13:27   Citovat  

No to co si psal je čistě jen diagnostika závady plus vymazání chyb přes ELM 327 nebo její restart pokud to ELM 327 umožňuje. Ale když nemáš doma ELM 327 tak reset jednotky je takový, že vymažeš dosavadní informace v jednotce tím, že ji odpojíš od stáleho napětí a po znovu připojení k baterii si jednotka musí načíst defaultní informace, které má uložené v paměti. Takhle bych to jako amatér viděl já Úsměv koneckonců reset ECU je v návodu. A dále už to co psal Vaciii + jeho odkaz na stránky.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 15:52   Citovat  

Jasný no já to chápu, ale jak sem psal nečetl jsem celej problém, jen jestli by třeba něco neřekla diagnostika, aby jsi pak zbytečn nehledal Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 15:58   Citovat  

No diagnostiku sem udělal zkratováním servisního konektoru, ale jediná kontrolka, která si na něco stěžovala byla ABS Velmi šťastný , CHeck Engine bohužel svítil tudiž mi říkal, že je vše OK a, že tento problém si musím vyřešit sám Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 18:37   Citovat  

martinpetricek2 napsal:
A mužu jen dotaz ? Resetování jednotky jsi dělal zkratovou metodou a nebo diagnostikou ?? Úsměv Já jen když mě ukazoval motor chybu že chudá směs, tak jsem vyndal kastlík a klasicky výmaz zkratem no a nepomohlo to, chyba pořád byla Velmi šťastný Předtím mě motor taky jako zvedal otáčky, je to jako jiná chyba, ale třeba by to pomohlo taky Velmi šťastný No tak mám doma kabel z aukra ELM 327 no a napíchnul jsem si to vymazal závady a už je to 2 měsíce a auto jde tak jak má otáčky zustanou, všechno OK bez chyb Velmi šťastný Ale jako říkám jen co pomohlo mě, nečetl jsem to tady calý tak jen takovej nápad Velmi šťastný

Aký soft používaš mam doma tiež ELM 327 + redukciu z 3pin na OBD konektor ale Scan Master sa to nevie pripojiť ak vieš o niečom čo funguje tak poraď Úsměv

CINIC: ta lambda mimo zvodu to neni asi to pravé orechové na voľnobeh pokiaľ viem z mojích skúsenosti že po zahriatí ide motor na volnobehu aj podla lambdy prečo inak by sa emisie merali na voľnobehu Mrk, pred nedávnom som mal odvarenu lambdu a volnobežné otáčky boli vyššie aj motor išiel dosť tupo takže skor by som navaril mufňu zo závitom pre lambdu na koniec zvodov a ten origo otvor zaslepil. Ten ventil určite skontrolovať vyčistiť a skontrolovať doraz škrtiacej klapky a aj skrutku voľnobehu.
takže postup asi takto:
1.sundať klapku pri tom vyčistiš ventil a skontroluješ aj nastavenie dorazu klapky
1.1. ma napadlo ešte stretol som sa ajs tým že bola derava alebo poškodená hadička podtlaková alebo dokonca prdnute tesnenie na sacom potrubí a robilo to podobné výstrelky, ešte otázka klapka je origo lebo podobné indície bývajú pri väčšej klapke kedy voľnobežný ventil nedokáže vykryť nastavenú štrbinu ako doraz klapky kedy treba pokial sa dá posunúť doraz klapky viac hu privreť.
2.zmontovať a konektor od ventilu nedocvakávať na doraz aby sa ti ľahšie dal vytiahnuť
3.premiestniť lambdu tak akosom písal
4.naštartovať motor nechať ohriať (do prvého rozbehu sahary)
5.vytiahnuť šteker od ventilu voľnobehu
6.skrutkou voľnobehu nastaviť voľnobeh podla manuálu tuším cca 550ot/min ak sa pamätám opravte ak sa mýlim
7.zacvaknúť šteker späť
8.reset ECU
9.daj vedieť ako to dopadlo Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 18:46   Citovat  

No já používám bez redukce, prostě čistě origo Velmi šťastný a používám Touch Scan, a vždycky automatický vyhledávání a pak to najde a připojí. Jinak jestli se ti to nespojí, tak netuším čím to, jedině vyzkoušej stahnout jinou verzi, jako není problém, že ty co mám já ti někam dám na net a pošlu odkaz. Jen pro jistotu, klíček v zapalování máš zapnutý že jo (nemusíš startovat, jen prostě když svítěj kontrolky) ? Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 19:21   Citovat  

martinpetricek2 napsal:
No já používám bez redukce, prostě čistě origo Velmi šťastný a používám Touch Scan, a vždycky automatický vyhledávání a pak to najde a připojí. Jinak jestli se ti to nespojí, tak netuším čím to, jedině vyzkoušej stahnout jinou verzi, jako není problém, že ty co mám já ti někam dám na net a pošlu odkaz. Jen pro jistotu, klíček v zapalování máš zapnutý že jo (nemusíš startovat, jen prostě když svítěj kontrolky) ? Velmi šťastný Velmi šťastný

Velmi šťastný no neboj robievam diagnostiky Velmi šťastný ano klučik mám v zapalovaní a kontrolky svietia Velmi šťastný a kludne pošli bud sem odkaz alebo do SS Úsměv ja nemám totiž origo OBD konektor aj keď auto je z 2000 roku Úsměv zaujímave ale tak čo narobím ale rád by somto nakopol na komp keď som už kvôli tomu zohnal tu redukciu Úsměv
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 19:44   Citovat  

je možný že to začalo cukat z důvodu toho že jsem nahodil svody z D16Z6? takže asi stejnej problém s lambdou? od 2-3tis to jakoby mohutně cuká, po plným plynu to přestane a pak to leze do omezovače normálně..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 9:34   Citovat  

Klapku mám originál, akorát otázka ohledně těsnění pod klapkou asi ho bude lepší vyměnit, že?? nebo je možnost použít to, které tam teď je??
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 16:33   Citovat  

lhator2: Máš to v SZ Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 16:41   Citovat  

CINIC napsal:
Klapku mám originál, akorát otázka ohledně těsnění pod klapkou asi ho bude lepší vyměnit, že?? nebo je možnost použít to, které tam teď je??

To poznáš, moje bylo po 130 jak nový Mrk kdyby bylo v háji, tak se dá vystřihnout i z kartonu a to podle mě by jako nouzovka mohlo stačit..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 17:48   Citovat  

Jestli mužu dotaz na termostat ? Velmi šťastný Mám D14Z2 no a plánuju vyměnit termostat, tak se jen chci zeptat na zkušenosti se značkama výrobců Velmi šťastný Na kelly maj FEBI ,Nipparts Wahler, Tak nevím který je nejlepší z nabídky, no a taky zvažuju možnost OEM z Hondy ale zase nevím cenu ? Velmi šťastný Honda Díky
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 17:55   Citovat  

Kupuju vzdy Nipp a spokojenost je to dobrý
   Návrat  
mrfann je teď offline  mrfann
PříspěvekZaslal: 6.11.2013 , 20:15   Citovat  

Nevim jak zacit..,ale..nestrika mi to at to mackam jak mackam ani kapka Se stydím

Ted vazne motorek nevrci, pojistka je nejaka? Musim sundat predni naraznik abych se k tomu dostal? Za kazdou radu moc dik. 6G sedanek 1,5 r98.
   Návrat  
Doktor.cz je teď offline  Doktor.cz
PříspěvekZaslal: 6.11.2013 , 20:19   Citovat  

Měl jsem uplně stejný problém. Minimálně musíš sundat podběh, ale stejně k tomu bude naprd příštup, raději i nárazník.
Pojistka nějaká určitě bude, ale která netuším.
Já sem to zjišťoval tak, že sem prostě vzal zkoušečku a pustil to. Elektrika šla, jen motorek byl KO.
Pokud budeš měnit, mám vyzkoušené, že pasuje i z páté generace..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 22:33   Citovat  

DO budoucna mě čaká výměna svíček, no a tak bych chtěl iridiovky, protže s nima máme dobrou zkušenost na Renckoj Velmi šťastný Tak jen by mě zajímalo jaký jestli NGK nebo Densa a jakej typ Velmi šťastný co sem tak koukal ty konfigurátory, tak z toho mám hlavu kolem Velmi šťastný Tak jen jestli někdo taky nemá iridium na D14Z2 ? a jaký teda ? Honda Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.11.2013 , 12:58   Citovat  

Čo by ste odporúčali pre dosiahnutie čo najnižšej spotreby mám ekonóma 6G sedan ročník 2000
vymenil som palivový filter
Vzduchový filter v už pôvodnom airboxe
nový olej a olejový filter
Nove sviečky NGK podla predpisu teda verzia 5j
Nastavené ventilové vôle
Nastavený voľnobeh + vyčistený voľnobežný ventil
Vymenené zvody za neprasknuté originál

Čaka ešte EGR komora a asi aj 4 káblová lambda namiesto 1 káblovej

Čo vás ešte napadá a kde by mohla byť ešte zrada Úsměv
   Návrat  
Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2013 , 13:07   Citovat  

martinpetricek2 napsal:
DO budoucna mě čaká výměna svíček, no a tak bych chtěl iridiovky, protže s nima máme dobrou zkušenost na Renckoj Velmi šťastný Tak jen by mě zajímalo jaký jestli NGK nebo Densa a jakej typ Velmi šťastný co sem tak koukal ty konfigurátory, tak z toho mám hlavu kolem Velmi šťastný Tak jen jestli někdo taky nemá iridium na D14Z2 ? a jaký teda ? Honda Úsměv
/ Na D14Z2 jsem pouzil jen NGK jsou to proste svicky co tam patri.A startovani zadny cukani motor bezel sametove.Tak za me bych tam prdl ty NGK
   Návrat  
Giger je teď offline  Giger
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2013 , 14:14   Citovat  

Ahoj, sháním spolujezdcovi dveře na 6g, nejlépe stříbrné v elektrice, bez koroze a neodřené z poface civica, ale nemusí být. Tapecírung si dyžtak vyměním.

Nevíte někdo o nějakých? Nebo o někom kdo rozprodává poface civica?

Dík
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2013 , 14:58   Citovat  

Jojo tak NGK mám taky tedka , ale obyč. Velmi šťastný chci ty iridiovky právě. Přeci jen je to lepší a je to i znát..
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2013 , 17:21   Citovat  

Čaues, jaký máte názor na nový čelo z AutoKelly? Kupoval už ho někdo a použil? Potřebuju u svýho civica srovnat předek a je hnutý čelo, nebo případně kdyby někdo měl nějaký nebouraný origo za rozumnou cenu, v AK stojí 2 019,-Kč bez slevy Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2013 , 18:57   Citovat  

Martinpetricek: Znát je to leda na peněžence (naštěstí jen decentně) a placebo efektu. Na D14 ať už iridiový nebo obyč NGK rozdíl nepoznáš, naopak při častých jízdách po městě ji bude dýl trvat než se zahřeje na provozní teplotu... Nenutím, je to tvoje věc. Já bych dal obyč 5J.
Co se týká Denso vs NGK - jedině NGK.... je to dobrý

danTe: s čelem zkušenost nemám, ale co se týká druhovýroby např nárazníků a blatníků tak bývá problém s dopasováním přátele

lhator2: Napadá mě ještě průchodnost výfuku, origo rozměr pneumatik a gum (175/65 R14 nebo 185/60 R14), tlak v pneumatikách... zbytek je více méně v noze a trase kterou jezdíš.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2013 , 21:04   Citovat  

martinpetricek2 napsal:
Jojo tak NGK mám taky tedka , ale obyč. Velmi šťastný chci ty iridiovky právě. Přeci jen je to lepší a je to i znát..

Pokud nemá víc úprav, tak jsou to jen vyhozený prachy... Úsměv
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2013 , 21:21   Citovat  

Hellborn napsal:
Pokud nemá víc úprav, tak jsou to jen vyhozený prachy... Úsměv

Pochybuju, že bude mít jiný písty a vyšší kompresi meetallll

a kuli konusovýmu vzducháči (kterej je přeci základ Hihi ) iridia fakt nepotřebuješ OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina