Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 79 z 158
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 17:23   Citovat  

Plyn by rozhodne nemel byt citit (maximalne pri odpojeni hadice pri tankovani), zajed si s tim do servisu, at zjisti kde ti to unika a opravi...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 17:39   Citovat  

silenec napsal:
Plyn by rozhodne nemel byt citit (maximalne pri odpojeni hadice pri tankovani), zajed si s tim do servisu, at zjisti kde ti to unika a opravi...

Neutíká furt (ještě aby) , jen někdy to jako nějaký podtlakáčem nebo nevím čím jakoby trošku ufoukne, je při tom slyšet takový houknutí, nebo písknutí, jako by se pomalu zavíral někaký elektroventil. Dělá to při výraznějším ubrání otáček , sundaný noze z pedálu plynu a lehkém přibrzdění - automatická převodovka.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 21:23   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Já jezdím s esinou v automatu a teda 1,6 vtecem v plynu kolem 10. Ted teda nějakou dobu jsem jezdil okolo 9, pak jsem 3x natankoval na LukOilu už jezdím za 11, možná i víc a občas mi v tom zapíská a zasmrdí plyn. Ted mám natankovou druhou nádrž z ověřený čerpačky, kam jsem jezdil před tím a uvidíme ( EuroOil-Kralupol , Všebořická ul. Ústí ) ... Možná budu muset na seřízení, vyčištění ( vylovení, odbahnění, vysušení ) a pak už nikdy na LukOil a jeho víkendový akce.

Já v Ostravě jezdím na LukOil dost často a nemám jediný problém, teda pokud se neposerou vstřiky se kterýmá mám dosti vážné problémy. Jezdil jsem i měsíc v kuse na Flagu a vstřiky mi odešly taky, takže ať někdo nechytá za slovíčka.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2013 , 0:02   Citovat  

optimas napsal:
Já v Ostravě jezdím na LukOil dost často a nemám jediný problém, teda pokud se neposerou vstřiky se kterýmá mám dosti vážné problémy. Jezdil jsem i měsíc v kuse na Flagu a vstřiky mi odešly taky, takže ať někdo nechytá za slovíčka.

V oho, to není o chytání za slovíčka, to je prostě o pocitu, určitě to znáš taky, něco změníš a najednou jako na potvoru je to horší než předtím, nebo se něco vysype , tak hledáš důvod a první tě napadne ta změna... Já od jara jezdil na jedinou pumpu skoro- mimo dálek , když jsem musel brát třeba v Brně , teď minulej týden jsem to změnil- kvuli ceně samozřejmě- a jako na potvoru po dvou nádržích problémy. A už při první to nějak nebylo ono... Ale třeba se fakt mýlím a je to počasím, přeci jen se ochladilo.

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2013 , 16:23   Citovat  

Tak auto nevypíná, ale je u mně taky cítit plyn Smutný Takže to musím omrknout kde mi to utíká.
Mám stejné symptomy jako popisoval vespula..... Lucy

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2013 , 20:30   Citovat  

crxmann napsal:
Tak auto nevypíná, ale je u mně taky cítit plyn Smutný Takže to musím omrknout kde mi to utíká.
Mám stejné symptomy jako popisoval vespula..... Lucy

Tak sem zjistil, že mi to smrdí kolem reduktoru. Tak sem sundal tu převlečnou matku co drží trubku co přivádí plyn do reduktoru. Zatěsnil sem to páskou a přítáhnul. Pak sem sundal elektroventil, namazal si těsnění vazelínou a znova dotáhl citově. Pak jsem si všiml, že mám podivně usazenou tu pokličku co drží filtřík celý sem to rozebral znovu usadil obě těsnění a na citovku dotáhnul. Poklička sedí parádně a plyn cítit není. Tak snad se mi to povedlo.

PS: převrtal jsem vstřky z 1.5 na 1.8. Diag ukazuje stále malé vstřiky ale je to těsně na hranici. Tak uvidíme časem.

Zatím mám dobrou náladu, auto jezdí v poho, drží volnoběh, nehází chyby.... OK

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2013 , 21:15   Citovat  

crxmann: kdyz tady prubezne ctu tvuj pribeh tak me myslenka zastavby plynu docela desi Velmi šťastný

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2013 , 21:30   Citovat  

Becky napsal:
crxmann: kdyz tady prubezne ctu tvuj pribeh tak me myslenka zastavby plynu docela desi Velmi šťastný

Řekl bych, že je to vyjímka, ale každopádně se na tom ten co to instalovatl pěkně vyřádil to snad ne

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 8:01   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Neutíká furt (ještě aby) , jen někdy to jako nějaký podtlakáčem nebo nevím čím jakoby trošku ufoukne, je při tom slyšet takový houknutí, nebo písknutí, jako by se pomalu zavíral někaký elektroventil. Dělá to při výraznějším ubrání otáček , sundaný noze z pedálu plynu a lehkém přibrzdění - automatická převodovka.

...kurnik presne tohle mne udelal acco uz 3krat...prvne kdyz jsem natankoval u dalnice plnou hned po rozjezdu, druhy krat pri cuvani kdy se to rovno preplo na plyn a treti krat kdyz sem nalozil do acca 300kg zemaku Velmi šťastný do toho tretiho ufouknuti (prvne sem myslel ze mam neco s napravou a ze mne drhne pneumatika o podbehy) mne neustale svitila kontrolka motoru a pak uz ne Úsměv...
...jinak myslim ze to uprdne pokazde z filtru kapalne faze pac tam je taky ventil...mozno voda nebo luft Smutný...
...a do servisu nejdu pac jak vidim crxmana jak se v tom stoura tusim zacnu taky Velmi šťastný...

AFY

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 9:37   Citovat  

Becky napsal:

Becky on není problém v montáži plynu do auta. Ale umět to seřídit a diagnostikovat je umění.

Já měl smůlu, že auto plyn mělo namontovaný, ale nebyl k němu jedinej papír krom zápisu do tp. Takže sem musel všechno identifikovat sám. Druhej problém je, že v mém rozumně dosažitelném okolí se nikdo tímto systémem nezabejvá.

Jak jsem psal u accorda není jedinej problém s plynem.
A já snad už mám taky vyřešeno. Teď už jen doladit mapu jak si přeju já a bude to super.......doufám.

Pokud bys opravdu reálně chtěl přestavět auto, napiš a já ti dám kontakt na člověka a myslím, že budeš spokojenej jako želva.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 11:44   Citovat  

Já bych to viděl zase opačně, když se to dobře namontuje (správná volba komponent, jejich umístění atd.), tak potom není problém a v podstatě si to seřizuju a diagnostikuju bez problémů sám... ale asi opravdu záleží na systému - u těch neznámých, které se tu téměř nevyskytují a nejsou s nimi zkušenosti to problém být může.

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 13:35   Citovat  

Zdar poradi nekdo kdo zna Magica...mam jedinej ne az tak zavaznej problem, ale rad bych to vyladil k dokonalosti. Pri prepnuti to obcas pekne skubne, deje se to vicemene jenom kdyz je to studeny. Zkousel jsem zvednout teplotu reduktoru pro prepnuti na 40 stupnu. Dale jsem zvetsil interval postupnyho prepinani po valcich na 0.8 sec. A stejne to obcas skubne, vstriky jsou vicemene novy. Muze mit vliv tlak reduktoru? - nez to zacnu zase preladovat na vetsi tlak. Prece kdyz se to prepia jenotlive po valcich tak by to vubec skubout nemelo ne?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 14:00   Citovat  

Tak zkus dat klidne jeste delsi interval nez 0.8 a nebo naopak ho zkus zkratit...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 17:06   Citovat  

karnas napsal:
Zdar poradi nekdo kdo zna Magica...mam jedinej ne az tak zavaznej problem, ale rad bych to vyladil k dokonalosti. Pri prepnuti to obcas pekne skubne, deje se to vicemene jenom kdyz je to studeny. Zkousel jsem zvednout teplotu reduktoru pro prepnuti na 40 stupnu. Dale jsem zvetsil interval postupnyho prepinani po valcich na 0.8 sec. A stejne to obcas skubne, vstriky jsou vicemene novy. Muze mit vliv tlak reduktoru? - nez to zacnu zase preladovat na vetsi tlak. Prece kdyz se to prepia jenotlive po valcich tak by to vubec skubout nemelo ne?

Podle garáže máš Magic3...zkus si pohrát s překrytím paliv, tzn. jak dlouho ještě jedou B vtřiky po náběhu G vstřiků. Je to záložka Asistent konfigurace(F3) - podzáložka 2 Přepnutí. Dají se nastavit jak ms, tak i počet cyklů.

Pokud by se ti to nepodařilo, tak se můžu mrknout, jak to mám nastavené v Magic4 (přepnutí nejde vůbec poznat).

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 19:06   Citovat  

Dopis napsal:
Podle garáže máš Magic3...zkus si pohrát s překrytím paliv, tzn. jak dlouho ještě jedou B vtřiky po náběhu G vstřiků. Je to záložka Asistent konfigurace(F3) - podzáložka 2 Přepnutí. Dají se nastavit jak ms, tak i počet cyklů.

Pokud by se ti to nepodařilo, tak se můžu mrknout, jak to mám nastavené v Magic4 (přepnutí nejde vůbec poznat).

Jj tohle tam nastaveny mam tusim ze 1 cyklus 4 ms....takze pocitam ze prodlouzit prekryti....az bude chvile tak to napichnu a kouknu kolik tam presne mam

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 19:35   Citovat  

Jeden cyklus bych řekl, že je dost málo. Zkus tak 4 cykly a možná zvednout i ty 4ms...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 8:01   Citovat  

Kucí, máte někdo log z jednotky kde máte teplotu reduktoru? Zjistil sem že je kolem 5st a reduktor mi horko těžko vyleze na 22st. a to ještě nemrzne to mi hlava nebere
Takže to zkusím obalit nějakou termofolií a uvidím. Popřípadě teda ještě to teplotní čidlo reduktoru. Mr. Green

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 8:17   Citovat  

Dopis napsal:
Jeden cyklus bych řekl, že je dost málo. Zkus tak 4 cykly a možná zvednout i ty 4ms...

Hmm tak v dokumentaci ke G3 pisou ze hodnota je treba urcit experimentalne, zalezi na delce hadic od vstriku. Cas musi byt dostatecne dlouhy aby plyn nahradil vzduch v trubkach ale ne prilis dlouhy aby nebylo vstriknuto prilis plynu a benzinu najednou. Neni doporuceno pouzivat vice nez jeden puls. Tak nevim jestli je rozumny nastavit vice cyklu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 10:18   Citovat  

karnas napsal:
Hmm tak v dokumentaci ke G3 pisou ze hodnota je treba urcit experimentalne, zalezi na delce hadic od vstriku. Cas musi byt dostatecne dlouhy aby plyn nahradil vzduch v trubkach ale ne prilis dlouhy aby nebylo vstriknuto prilis plynu a benzinu najednou. Neni doporuceno pouzivat vice nez jeden puls. Tak nevim jestli je rozumny nastavit vice cyklu.

No právě, ale to co ty píšeš jako "čas" je právě počet cyklů, délka pulsu pak určuje kolik plynu se při daném cyklu vstříkne. Je otázka, jestli jeden cyklus (ať už je puls=množství jakkoliv dlouhý) stačí na "protlačení". Nejspíš ti nezbyde opravdu experimentovat...

Obecně je jasné, že je dobré mít co nejkratší hadičky a zaústění co nejblíž B vstřiku.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 11:04   Citovat  

Dopis napsal:
No právě, ale to co ty píšeš jako "čas" je právě počet cyklů, délka pulsu pak určuje kolik plynu se při daném cyklu vstříkne. Je otázka, jestli jeden cyklus (ať už je puls=množství jakkoliv dlouhý) stačí na "protlačení". Nejspíš ti nezbyde opravdu experimentovat...

Obecně je jasné, že je dobré mít co nejkratší hadičky a zaústění co nejblíž B vstřiku.

Hadicky mam kratoucky, nemam listu ale jednotlivy vstriky, takze cca 5 cm. Otazka teda je jestli mam zkusit tedy treba 2 cykly po 4 ms, nebo radsi jeden delsi. Neskubne to pokazdy...takze to bude asi nadlouho...mozna se stim radsi smirim.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 8:46   Citovat  

Sem z toho bulhar z toho epigázu. Včera mi jednotka vypínala plyn protože teplota plynu byla 19st. Nastaveno pro přepnutí mám 20st. Dnes mi jednotka přepnula na plyn při teplotě 10st a nevyhodila mi po celou dobu. Na 20st sem se dostal až po nájezdu na dálnici. Tak to mi ho vyndej.... Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 8:58   Citovat  

crxmann napsal:
Sem z toho bulhar z toho epigázu. Včera mi jednotka vypínala plyn protože teplota plynu byla 19st. Nastaveno pro přepnutí mám 20st. Dnes mi jednotka přepnula na plyn při teplotě 10st a nevyhodila mi po celou dobu. Na 20st sem se dostal až po nájezdu na dálnici. Tak to mi ho vyndej.... Velmi šťastný

A jak budeš jezdit v mrazech ? Na benzín ? Já mám nastavený přepínání na 30°C teplota motoru ( asi vody, a nějakou dobu myslím). Já tomu teda nerozumím, ale logicky to přece nemůže měřit tu teplotu plynu ....

Jinak já jsem na zejtra objednanej do servisu, když jsem mechanikovi říkal co mi to dělá ( k popisovanému se přidalo jjetě to, že je to strašně líný hlavně ve vysokejch otáčkách a v určitech nahoře to prostě nestíhá) , tak hned řek. Že vy jste tankoval na LukOilu ? To nesmíte, maj to špatně namíchaný a samej sajrajt. včera tady byl pán s oktávkou a tomu budem muset čistit nádrž , má to plný oleje. Počkejte až vyndáme ten fitr, to se budete divit.... Tak jsem zvědav co zejtra spatřím.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 9:57   Citovat  

crxmann napsal:

Jak to má Elpigaz nevím, ale Magic teplotu LPG normálně měří a dají se podle ní nastavit i redukce, pokud je plyn hodně chladný (asi to souvisí s tím, že se i přes normálně zahřátý motor resp. reduktor hodně studený pomaleji odpařuje to mi hlava nebere ).

Jak psal Vespula, teplota přepnutí je teplota chladicího okruhu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 10:19   Citovat  

Dopis napsal:
Jak to má Elpigaz nevím, ale Magic teplotu LPG normálně měří a dají se podle ní nastavit i redukce, pokud je plyn hodně chladný (asi to souvisí s tím, že se i přes normálně zahřátý motor resp. reduktor hodně studený pomaleji odpařuje to mi hlava nebere ).

Kdyz uz prisla rec na teplotu LPG, obcas mam v logu chybu prilis vysoka teplota LPG. Ma smysl nejak resit? Popripade jak?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 11:20   Citovat  

crxmann napsal:
Kucí, máte někdo log z jednotky kde máte teplotu reduktoru? Zjistil sem že je kolem 5st a reduktor mi horko těžko vyleze na 22st. a to ještě nemrzne to mi hlava nebere

crxmann napsal:
Sem z toho bulhar z toho epigázu. Včera mi jednotka vypínala plyn protože teplota plynu byla 19st.

To jsou dvě různé věci... teplota reduktoru cca odpovídá teplotě chladící kapaliny (pokud je jen 22C, je to hodně špatně), teplota plynu se měří nezávisle na ní a bývá nižší, např. v zimě byly před startem obě teploty 14C a když měl po trochu zahřátém motoru reduktor teplotu 70C, plyn měl 18C... při jízdě teplota plynu postupně stoupá, ale pomalu. Minimální teplotu plynu mám nastavenou na 0C, minimální teplotu reduktoru asi 25C...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 15:00   Citovat  

silenec napsal:
To jsou dvě různé věci... teplota reduktoru cca odpovídá teplotě chladící kapaliny (pokud je jen 22C, je to hodně špatně), teplota plynu se měří nezávisle na ní a bývá nižší, např. v zimě byly před startem obě teploty 14C a když měl po trochu zahřátém motoru reduktor teplotu 70C, plyn měl 18C... při jízdě teplota plynu postupně stoupá, ale pomalu. Minimální teplotu plynu mám nastavenou na 0C, minimální teplotu reduktoru asi 25C...

nene teplota reduktoru je v poho od 50 do 80 jak kdy. Tak co je kurna moje teplota pro přepnutí? Teplota reduktoru?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 17:45   Citovat  

U stagu si nastavíš minimální teplotu reduktoru i minimální teplotu plynu... pro přepnutí pak musí být splněny obě tyto podmínky (a jsou tam i další - minimální otáčky motoru, minimální tlak plynu, minimální čas od nastartování motoru atd.)... jak je to u tvého systému nevím, ale asi podobně.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 18:47   Citovat  

karnas napsal:
Hadicky mam kratoucky, nemam listu ale jednotlivy vstriky, takze cca 5 cm. Otazka teda je jestli mam zkusit tedy treba 2 cykly po 4 ms, nebo radsi jeden delsi. Neskubne to pokazdy...takze to bude asi nadlouho...mozna se stim radsi smirim.

...tak jsem nastavil interval pro postupny prepinani mezi valcema na 1 vterinu a prekryti paliv vypnul uplne. Zatim to neskublo ani minimalne...mam podezreni ze to s tim prekrytim bylo pri prepnuti uchcany - moc plynu a benzinu dohromady.

Lukoil Česká republika je teď offline  Lukoil Česká republika
-1
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 11:22   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
A jak budeš jezdit v mrazech ? Na benzín ? Já mám nastavený přepínání na 30°C teplota motoru ( asi vody, a nějakou dobu myslím). Já tomu teda nerozumím, ale logicky to přece nemůže měřit tu teplotu plynu ....

Jinak já jsem na zejtra objednanej do servisu, když jsem mechanikovi říkal co mi to dělá ( k popisovanému se přidalo jjetě to, že je to strašně líný hlavně ve vysokejch otáčkách a v určitech nahoře to prostě nestíhá) , tak hned řek. Že vy jste tankoval na LukOilu ? To nesmíte, maj to špatně namíchaný a samej sajrajt. včera tady byl pán s oktávkou a tomu budem muset čistit nádrž , má to plný oleje. Počkejte až vyndáme ten fitr, to se budete divit.... Tak jsem zvědav co zejtra spatřím.

Dobrý den, píšeme Vám jménem společnosti Lukoil Česká republika. Je nám velice líto, že vaše auto nejede, tak jak má. Ačkoliv věříme ve kvalitu našich paliv, prosíme Vás o spolupráci při jejich zlepšování.
Bylo by možné zaslat nám zprávu o stavu Vašeho vozidla z autorizovaného servisu na e-mail lukoil.cze@gmail.com, pokud bude existovat podezření na poškození vlivem paliva?

Děkujeme mnohokrát za spolupráci a doufáme, že Váš vůz bude již brzo jezdit tak, jak má!

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 11:36   Citovat  

Lukoil Česká republika napsal:
Dobrý den, píšeme Vám jménem společnosti Lukoil Česká republika. Je nám velice líto, že vaše auto nejede, tak jak má. Ačkoliv věříme ve kvalitu našich paliv, prosíme Vás o spolupráci při jejich zlepšování.
Bylo by možné zaslat nám zprávu o stavu Vašeho vozidla z autorizovaného servisu na e-mail lukoil.cze@gmail.com, pokud bude existovat podezření na poškození vlivem paliva?

Děkujeme mnohokrát za spolupráci a doufáme, že Váš vůz bude již brzo jezdit tak, jak má!

tys mi pobavil....jakože oficiální zastoupení lukoil ale email na gmailu pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

předpokládám, že chceš akorát nashromáždit špínu na lukoil, nebo jde jen o hloupý vtip.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina