Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 103, 104, 105 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 104 z 333
elpin je teď offline  elpin
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2013 , 14:13   Citovat  

Díky chlapy, už jsem se lekl že jsem tam cosik ulomil jak jsem tahal ten kryt ven kolem volantu.

No hej, my tu máme ve městě plno kruháčů a když to dobře naplánuju tak jedu furt rovně a odbočit musím jen na nich. Tak jsem to dneska prokličkoval aj bez blinkrů HaHaaa Ale třeba odbočovat doleva na hlavní cestě musí být o hubu Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 13:31   Citovat  

Ahonda panove,vyměnil jsem pylovy filtr,vyfoukal asi tunu jehličí a začal mi cca po 4 měsících piskat na 1 ventilátor,da se vyndat? Promazat atak. Tak to koukám! Dik
   Návrat  
sunnx je teď offline  sunnx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 14:25   Citovat  

Dá se vše jen to chce honda ESM a šikovné ruce Velmi šťastný
Jinak elpin víš že před jízdou mas kontrolovat jestli ti vše svíti a funguje že? Pak by se ti nestalo ze neblikas. Já si toho všiml hned jak sem zamikal auto ze neblikam Velmi šťastný

K tem super drahým opravám a investicím: Myslim že to auto toho zas tolik nepotrebuje kdyz je clovek rozumny a stara se o to co je potreba tak se mu bohate odmení. Chápu že sou i lidi co z toho chtej udělat o 10 let mladší vůz ale buďme rozumní. Já na takové veci taky nemám. Snažím se aby vše chodilo jak má byl v pohodě podvozek brzdy a motor ale jinak s poškozením laku sem to na sidlisti vzdal. Ted sem accoušovi udelal radost a zacal ho garážovat Úsměv Aby zas v zime netrpel.

A k žárovkám za 500 v hondě. UF chápu ze nekteří nejsou tak elektrotechnicky zdatni, ale myslim ze se daji koupit i samotne zarovicky nekde na GM nebo tak a vymenit je. Kdyz umis vyndat tu palubku což neni nic sloziteho tak bys zvladl i toto. Já osobne sel do ledek to je na dozivotí toho auta Úsměv

Jinak jestli nekdo seženete jak udelat tu klimu a radio dolu tak chci návod chlapy. S tim tabletem je to mega nápad predstava ze mam zaplej Torque na tabletu to by byl palubak OK ted mam na stredu okna nacuclé dva drzáky na dva telefony a je to teda extrem.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 15:38   Citovat  

Sunnxi, právě to mě s těma blinkrama zmátlo, protože na zamykání/odemykání normálně blikaly. Alarm tam mám extrovní se svojí vlastní řídící jednotkou tak možná proto.

Jinak to s těma žárovkama už taky vím. Ale víš jak, dělal jsem něco takového úplně poprvé a nevěděl jsem jestli pak budu moct jezdit s autem a nikdo mi nedokázal říct jaké přesně žárovky tam patří. Nechtěl jsem teda ještě zadělávat na další problémy tak jsem koupil origo abych měl jistotu. Ale to víš, taky jsem si myslel že dám max 200. Prostě jedno ke druhému.

Na držák na mobily mám super věc. Na naše auto se dělá takový klip který strčíš do výdechů ventilace a na ten klip pak přiděláš pasující držák na mobil. Neblokuje to výhled a máš to pěkně po ruce.
Mrkni: Sunnysoft.cz
   Návrat  
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 15:41   Citovat  

Ja som vymenil všetky tie žiarovky za ledky a zatiaľ bez problémov (klop-klop). Čo sa týka mobilu, tak ja ho hádžem do stredovej priehradky, keďže inde naň nie je miesto Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 16:02   Citovat  

Jasně a ja na ne chci videt Úsměv jeden mam na torque ( PALUBÁK ) a druhej na navigaci
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 16:16   Citovat  

Poslední dobou mě hodně láká udělat ambientní osvětlení v autě tak jak to maj nové prémiovky:

Kontury palubky a dveří podsvítím nejspíš tímhle a držáky nápojů a kaslíky možná tímhle

Ale úplně přesně nevím co hodím do prostoru na nohy a jak to zapojit aby se to rozsvěcovalo společně se světly které se rozsvítí když se otevřou dveře.

Handsome ty jsi tam dával klasické led žárovky na 12V? Mohl by ses prosím tě podělit jak jsi to zapojoval a uchycoval? Se stydím A jestli ještě víš kolik lumenů ty tvoje žárovky maj? Chtěl bych aby to svítilo tak stejně jasně jako origo žárovky co jsou na stropě a nevím kolik ty 5W sufitky tak můžou mít?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 20:18   Citovat  

Elpin:

Prepáč, že tak neskoro... neviem presne koľko lumenov majú moje ledky, ale áno do celého auta som dával ledky na 12V a to v troch farbách. Bielej, modrej a červenej. Tlačidlá v palubovke, tlačidlá na okná, displej klímy, displej budíkov, "displej" pri riadiacej páke, zapaľovač sú červené. Tlačidlá v klíme, podsvietenie nôh 4x, dverí 2x, priehradka v strede palubovky, priehradka pred spolujazdcom, kufor, a osvetlenie v strope je biele. Budíky a funkcie aktivovania funkcií napr. hmlovka, tempomat sú do modrej.

Do tlačidiel na palubovke, do tlačidiel klímy, do osvetlenia tej priehradky v stredovej konzole (tá nad tou čo sa otvára) a do osvetlenia priehradky pred spolujazdcom išli klasické ledky s odpormi. Do tlačidiel na otváranie okien išli ledky bez odporov. A led pásiky išli do podsvietenia riadiacej páky (automat), do displeja klímy, osvetlenie na nohy (predné aj zadné sedadlá), do kufra a do budíkov.

Zapájanie a uchytenie?

Tlačidlá na okná som klasicky preletoval kus za kus.
Tlačidlá na palubvke som rozmontoval a nasadil do nich namiesto žiaroviek tie ledky. Stačí kúpiť ledky s nejakou bežnou päticou do auta, nejaké lacné, vybrať z nich ledky a zasadiť ich namiesto žiaroviek do patíc, ktoré sú v tlačidlách na palubovke.
Budíky som komplet rozmontoval, dosť vnútorne upravil a pásiky následne vytvaroval a prilepil. Napájanie išli opäť spôsobom, že som kúpil ledku, vybral z nej žiarovku a káble od pásikov priviedol do tej pätice a klasicku ju zapojil (zakrútil) ako by v nej bola ledka.
Displej klímy som riešil rovnako ako budíky vyššie.
Pásiky na osvetlenie nôh som klasicky prilepil na miesto, pričom som použil iba kúsky dlhé cca 5 cm, s 3ks diód, pretože som nechcel nič čo by svietilo silno, káble pretiahol vrchom, aby nezavadzali a napojil na káble od senzorov dverí (príslušný kábel ku každým dverám. Jeden pásik je pod mechanizmom volantu (šofér), jeden pod tým spodným plastom klímy (spolujazdec) a vzadu sú oba pod prednými sedadlami na výstuhách namierené smerom do zadu, teda osvetlujú priestor na nohy pre ľudí sediacich vzadu.
Osvetlenie do dvier bolo robené rovnako ako na nohy, s tým rozdielom, že káble bolo treba ťahať cez tie gumenné prepojenia medzi dverami a autom čo bolo skutočne o hubu a o nervy naštvanej ale nakoniec sa to podarilo, osvetlenie do zadných dvier som nerobil, pretože sa mi už nechcelo a vzadu vozím ľudí minimálne.

Zapojenie ambient osvetlenia som zvažoval aj ja, ale bál som sa, že z toho bude už kolotočiareň.

Ináč zapojenie na okruh otvárania dverí je ľahké. Potrebuješ zistiť, ktorý kábel vedie k jednotlivým dverným senzorom + potrebuješ 12V na napájanie, prepojíš spojíš a je to je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 21:41   Citovat  

Díky moc za vyčerpávající odpověď. Dal jsi do toho osvětlení fakt dost námahy a je to na obrázkách i vidět.

Tobě zapalovač a tlačítko na výstražné blinkry svítilo už od výroby a jen jsi to hodil do ledek nebo jsi to osvětlení dělal úplně nové? Mě třeba zapalovač ani tlačítko výstražných blinkrů nesvítí Smutný

Kudyma vedeš drát od přední sedačky jak to svítí na místo pro nohy vzadu? Provrtal jsi díru do koberce a pak to vedeš pod ním dopředu?

A ještě prosím tě jak to funguje s těma senzorama na dveřích? Musel bych připojit vlastní relé které mi po sepnutí okruhu dveřních senzorů sepne okruh na napájení 12V? Napadlo mě že bych ty světla pro nohy napojil přímo na 12V co vede na stropě ke světlům. Takhle bych nemusel hledat kabely co vedou k senzorům a kutit vlastní spínače. Je to dobrý nápad?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2013 , 21:46   Citovat  

Ani zapaľovač ani tlačidlo výstražných mi nesvietilo, v oboch prípadoch za to mohla vypálená žiarovka. V tlačidle som ju klasicky vymenil za červenú ledku.

Zapaľovač bol väčší oriešok...

Podsvietenie je riešené tak, že sa svetlo zo žiarovky ťahá po oranžovom plaste dookola kokovevej konštrukcie zapaľovača, problém bol, že akákoľvek ledka bola príliš bodová aby to nasvietila rovnomerne celé dookola. Tak som zobral tenký led pásik, odstrihol dĺžku ktorá tvorila obvodoranžového plastu okolo zapaľovača a obalil ho ním. Uchytil som ho plastovou eská-páskou, napojil na pôvodné osvetlenie žiarovky, ktoré viedlo do zapaľovača a výsledok bolo silnejšie, rovnomernejšie a pekné červené podsvietenie zapaľovača je to dobrý

Ledky pod predné sedadlá vediem spolu s káblami, ktoré vedú k airbagom, teda som nemusel nič vyrezávať. Ochytené sú na prednej časti kovovej konštrukcie sedadiel. je to dobrý ak sa mi to podarí odfotiť tak to nafotím přátele

Ja som to chcel tiež pôvodne napojiť na stropné svetlá, ale lepšie pre mňa bolo napojiť to v rámci každých dvier jednotlivo.

Nepotrebuješ žiadne relé, ja som našiel 12V v akomkoľvek drôte (musí v ňom byť ale 12V aj vtedy keď nemáš kľúčik v zapaľovaní, proste stále, aby sa ti vedeli ledky rozsvietiť keď otvoríš), ktorý som našiel vo zväzku káblov, ktorý je v plastových trubiciach, ktoré vedú pod kobercom pri vnútornej strane plastových tapacírov. V oboch zväzkoch po stranách sa nachádzajú aj káble od samotných senzorov, to ktorý kábel vedie ku ktorému senzoru zistíš tak, že v prípade predných odstrojíš stĺpiky a uvidíš aký drôt (farba a vzor, prípadne zaň môžeš zaťahať aby si videl ktorý sa ti pohne vo zväzku v tej plastovej trubici) vedie od ktorého senzoru. Plus napojíš na 12V a mínus na káblik od senzoru a je hotovo. Ten istý postup aplikuješ v prípade zadných senzorov, tie sú zdá sa mi schované pod bočnými časťami sedačiek (odstrojíš ich tak, že odmontuješ spodnú časť plastov, odskrutkuješ po jedne skrutke na každej strane a vytiahneš ich smerom nahor)

přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 22:58   Citovat  

Díky handsome! Zapojit plus na stálých 12V a mínus na senzory dveří by mě nenapadlo. Dobrý nápad. Ale nerožíná se ti potom dycky jen to světlo u těch dveří které otevřeš?
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 23:09   Citovat  

to na stropě to mi hlava nebere to svíti vždy když má důvod HaHaaa (proto ho mám vypnutý)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 23:15   Citovat  

Ne ne, to co má handsome dodělávané na nohy.

To na stropě je dobrý náhodou. Rozsvěcuje se když auto odemknu, zhasne hned jak zamknu... nebo se rozsvítí i když jen vyndám klíček ze zapalování... nebo když ho tam dám... a někdy i když si nahlas us*** Velmi šťastný Ještě bych chtěl vykutit aby se mi zaply světla když odemknu auto jak to má Audi. To se mi líbí Hihi
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 0:06   Citovat  

mam řešení nevymýslej kraviny nebo si kup audi Mr. Green
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 0:29   Citovat  

Ty, mě to baví, víš jak. Dělám u kompu, tak aspoň trochu fyzické práce pročistí hlavu a člověk má radost když to pak všechno funguje jak má. Navíc tím že se inspiruju něčím co docela dobře funguje u jiných aut se snad nedopouštím tuzingu.

Jinak Audi? Neblázni... v tom bych jezdit nemohl. Vyjdu na parkoviště a nevím které je moje. Na druhou stranu jim ale nemůžu odepřít jisté inovace a nápady které se mi líbí. Otevírání kufru nohou nebo gay elektronická ruční brzda jsou nesmysly, ale třeba to ambientní osvětlení docela ujde.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 0:44   Citovat  

jasny Velmi šťastný hraj si. a na co je dobrý to rozsvícení svetel? mondeo to ma taky a nejak sem to nepochopil. jako asistenta prichodu do baraku chapu ale po odemceni? snad vim kde mam auto ne?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 1:00   Citovat  

Nevim, líbí se mi to Velmi šťastný Asi to má stejnou funkci jako když se po odemčení rozsvítí interiér. Lepší identifikování auta? Osvětlení okolí když jdeš k němu? Na to druhé docela spolíhám. Docela často stojím na místech kde prostě nesvítí ani jedna lampa a jak jdu k autu tak vidím fakt úplné h**no. No a jak tak poprší a je všude bláto... otázka jestli když se rozsvítí světla mě to spíš neoslní Velmi šťastný To by chtělo vyzkoušet možná...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 1:39   Citovat  

Tohle je super! Přetočte na 9:12. Akorát to chce udělat o dost světlejší a žádný výkal vám cestu k autu nezkazí Velmi šťastný

Odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 10:28   Citovat  

S tím střešním světlem to bylo myšleno, že si z něj můžeš vzít signal pro ambient světla Úsměv
co se vnějšího osvětlení týče, tak to udělat jde, ale než nad tím začneš přemýšlet jak, tak zvaž následky...
Při každém odemčení by ti začlo svítit auto, bude to žrát baterku a navíc, žárovky nesnášejí kolísání. Což při startování rozhodně kolísá, navíc budeš brát proud starteru.... to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 11:15   Citovat  

Aha, jo Bubaku, vzít to od stropního světla mě taky napadlo, jen jsem se zajímal jak to má Handsome protože třeba to má vymyšlené líp když to sám neudělal. Minimálně nemusel shazovat stropní tapec.

Tak jasně, větší nároky na baterku to budou, ale není to zas nic hrozného na tu chvilku než nastoupím. S tím proudem při startu je to horší, můžu na chvíli světla při startování vypnout, ale nevím jestli nebudu zapomínat nebo se mi bude chtít Velmi šťastný Při nejhorším to dám zase dolu když mi budou praskat žárovky.

Tady jsem na ty světla našel super návod:
8thcivic.com

Je to na 8G civica, ale mohl by jít i na naše Acco.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 15:44   Citovat  

elpin napsal:
Díky handsome! Zapojit plus na stálých 12V a mínus na senzory dveří by mě nenapadlo. Dobrý nápad. Ale nerožíná se ti potom dycky jen to světlo u těch dveří které otevřeš?

Áno presne tak Úsměv a tak som to aj chcel. Nepotrebujem, že by mne svietilo na nohy, keď spolusediaci vystúpi a naopak je to dobrý

btw: ja som to napájal na dverné senzory a stálych 12V aj preto, lebo mi to prišlo jednoduchšie ako hladať signál zo stropného svetla, nakoniec sa mi to páči viac tak ako to mám ja, viz dôvod s tým spolusediacim je to dobrý
   Návrat  
forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 21:29   Citovat  

Čaute chci se zeptat má svítí tlačítko výstražných blinkrů ? Úsměv Protože mi nesvítí a nevim jeslti má jelikož mamka má civika 8g a tam je nepodsvícené to tlačítko nebo aspoň to tvrdí v hodně Velmi šťastný No a jestli má jak se dostanu k výměně žárovky ? Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 22:11   Citovat  

Teď jsme to tady řešili. Handsome říkal že by svítit mělo, akorát máš asi stejně jako já kaput žárovku Smutný Jak se do toho leze ale bohužel nevím, já bych ti jen mohl poradit jak se k tomu spínači dostaneš, ale dál... to mi hlava nebere
Počítám že to nebude nic složitého. Jakmile ten spínač vyndáš tak jen vycvakneš packy a rozebereš ho...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 8:56   Citovat  

Ale vubec. ROzepisovat se jak rozebrat palubku nebudu to uz je tu řečeno asi 1000x kdyz pak mas spinač venku tak je z boku na bajonet objimka s zarovickou. vsechny tlacitka sou tak podsvícené
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 14:06   Citovat  

Kuci, chybí mě 4 origo matky ke kolům (na obrázku). Neválí se někomu v garáži a byl by ochotný mi je poslat? Samozřejmě zaplatím poštovné a i něco za ty matky bych přihodil... Se stydím

PS: Nevěděli byste co je to za typ přesně? Je to M12x1.5 nebo M12x1.25? A počítám kruhová dosedací plocha, ne kuželová?

Honda_nuts.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Honda_nuts.jpg, 147.07 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 14:17   Citovat  

Od povodní jsem neviděl ty co jsme měl navíc Smutný
jinak M12x1,5 a já mám kuželový, víc zkoseny než ty co máš na obrázku to mi hlava nebere
Zkus napsat komukoliv co rozprodává auto na ND, snad na všech Hondách jsou stejný cože cože ?
   Návrat  
k.twenty je teď offline  k.twenty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 16:38   Citovat  

kdyby se nahodou nekomu libila?.) a jaka je podle vas realna prodejni cena? Úsměv

tudy odkaz
   Návrat  
xan je teď offline  xan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 17:07   Citovat  

nazdar koukal sem ze se tady resi osvetleni vnitrku tak se pochlubim taky takhle to vypada v mim acordeonu je to foceny na pomalou zaverku takze to zaři vic nez normalne to osvetleni pedalu neni za normalniho svetla skoro videt mam tam led neony napojeny prez relatko na spinackovej proud radicku me osvetlujou packovy vypinace ktery sou zabudovany v loketce a maj na konci ledku (ovladani kapacitoru a svitici ho hv loketce budiky delal bejvalej majitel robbie vcera sem si misto hodin namontoval teplomer s hodinama a ukazatelem napeti
intas
teplomer
loketka
puvodni nepuvodni hodiny
   Návrat  
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 17:51   Citovat  

...hele kluci zas pitoma otazka mam moznost koupit tlumice i s pruzinama z ATRka a premyslim ze je nahodim...nemate nekdo predstavu o kolik je ATRko nizsi pripadne na co si dat pozor? Úsměv...

xan...ktere indigo budiky mas namontovane? Úsměv presne same bych chtel dat do accordeona...

AFY
   Návrat  
xan je teď offline  xan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 17:57   Citovat  

to nevim daval je tam Robbie je to zakladatel tohodle tematu kdyz to tu prolistujes treba to najdes nebo mu napis
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 103, 104, 105 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina