Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 80 z 158
Lukoil Česká republika je teď offline  Lukoil Česká republika
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 12:26   Citovat  

Dobrý den,

e-mail na Gmailu byl dříve používán z technických důvodů pro soutěže probíhající na naší facebookové stránce - tudy odkaz

Samozřejmě jsme si vědomi určité nedůvěryhodnosti, proto nám neváhejte napsat na Facebooku a prověřit si nás! Mrk
Případně je možné zaslat nám posudek z autorizovaného autoservisu také prostřednictvím právě facebookové stránky.

Přejeme pěkný den!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 16:40   Citovat  

Lukoil Česká republika napsal:
Dobrý den,

e-mail na Gmailu byl dříve používán z technických důvodů pro soutěže probíhající na naší facebookové stránce - tudy odkaz

Samozřejmě jsme si vědomi určité nedůvěryhodnosti, proto nám neváhejte napsat na Facebooku a prověřit si nás! Mrk
Případně je možné zaslat nám posudek z autorizovaného autoservisu také prostřednictvím právě facebookové stránky.

Přejeme pěkný den!

Dobrý den. Nemám problém s tím Vám něco napsat, klidně zašlu i posudek ze servisu ve kterém jsem dnes byl. V tom samém servisu řešili minulý a tento týden - auto přede mnou - to samé , dokonce mnohem větší zašpinění, ucpámí. Dle slov mechanika, je to auto staršího pána, který jezdil pouze na Vaši čerpací stanici. Museli vypustit a vyčistit celou nádrž na LPG v tomto vozile, Tu špínu, kterou obsahovala, jsem viděl na vlastní oči. Vozidlo je staršího pána, nejezdí nijak mnooho a tankoval doposud právě pouze na LukOilu na konkrétní stanici.
Nechtějte po mně , ale abych něco takového posílal na Vámi výše uvedený mail na gmailu. Nemíním nijak společnost LukOil poškodit, není to můj styl. Pokud uvedete skutečný email na Vaši firmu ,společně se jménem kompetentního člověka a spojením na něj, nemám problém celou záležitost komunikovat, rád se s odpovědným pracovníkem sejdu i osobně. Vyhneme se tím anonymitě internetu.
Nezlobte se na mne, ale přes Facebook s Vámi komunikovat nebudu, takových stránek a profilů může mít každý kolik chce.
Uvedený kontakt mi můžete zaslat soukromou zprávou zde. Přeji hezký den. V.M.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 19:10   Citovat  

a mimochodem- dnes vyměněny oba fitry - kapalné i plynné fáze, byly dost zasekaný, v kapalný fázy byly i nějaký oštiny, přes ten fitr toho moc projít nemohlo ... A auto jede jak má, zítra jedu ještě na nastavení, neměl tam toho technika s PC , kterej to ladí. Ale esinka zas frčí a zatím nic nehouká, nesmrdí. Údajně to, pokud je filtr kapalný fáze čistý, může dělat reduktor, tak si držím palce aby to bylo tím filtrem. Navíc mi občas skutečně asi mechanicky blbne jeden vstřik, problém ale je, že tam ještě mám celou tu lištu, kde se nedaj jednotlivý vstřiky měnit. Uvidíme co se zítra poladí.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 17:03   Citovat  

Tak se nepoladilo nic, ne volnoběh to totiž běží děsně... asi tak na 3,5 válce. Pouze na plyn. Na benál to jde dobře.
Tak mě napadá - lambda ? svíčky ? Dneska jsem si uvědomil, že tam mám pořád ty Brisky LPG co jsem tam původně dal jen zkusmo. Nemlatťe mně Se stydím ...
Ráno nastartuju až po několikátý , tak 6-8x to točí jakoby tam nebyl benzín, pak to trochu slíbí, pak to blafne , zakucká se to a pak se to chytne. Pak už to celý den chytá normálně na cvrnknutí. to mi hlava nebere Svíčky nebo lambda?

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 17:58   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Tak se nepoladilo nic, ne volnoběh to totiž běží děsně... asi tak na 3,5 válce. Pouze na plyn. Na benál to jde dobře.
Tak mě napadá - lambda ? svíčky ? Dneska jsem si uvědomil, že tam mám pořád ty Brisky LPG co jsem tam původně dal jen zkusmo. Nemlatťe mně Se stydím ...
Ráno nastartuju až po několikátý , tak 6-8x to točí jakoby tam nebyl benzín, pak to trochu slíbí, pak to blafne , zakucká se to a pak se to chytne. Pak už to celý den chytá normálně na cvrnknutí. to mi hlava nebere Svíčky nebo lambda?

Na lambdu zapomeň , znám několik Honda co fungují skvěle na LPG i s nefunkční sondou.

Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 21:26   Citovat  

Ahoj, mám na mojej Accordke LPG systém zn. Elpigaz 2, zatiaľ 12 tisíc km, všetko funguje ako má. Som spokojný. Spotreba 10-12l/100km. Tankujem len na Slovnafte.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 21:41   Citovat  

Já mam BRC v 3.0 a je tam už 55tkm a zatim pohoda.

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 21:42   Citovat  

Gabo napsal:
Ahoj, mám na mojej Accordke LPG systém zn. Elpigaz 2, zatiaľ 12 tisíc km, všetko funguje ako má. Som spokojný. Spotreba 10-12l/100km. Tankujem len na Slovnafte.

...no neviem koľko ti Acc papala benzínu,ale toho plynu ti papa nejako moc. Môj Acc 7G 2.0 papa do 9.5L/100km

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 22:03   Citovat  

turkpet napsal:
...no neviem koľko ti Acc papala benzínu,ale toho plynu ti papa nejako moc. Môj Acc 7G 2.0 papa do 9.5L/100km

Mě papá A7G 2,0 průměrně na benzín 10L a na LPG 12L. Za 9,5L LPG jezdí civic 1,6 Úsměv

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 22:06   Citovat  

mě papá civic aerodeck 1,5 tak 10+-, stejně jako všechny auta pořádnej výtlem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 22:13   Citovat  

hopit napsal:
Mě papá A7G 2,0 průměrně na benzín 10L a na LPG 12L. Za 9,5L LPG jezdí civic 1,6 Úsměv

Mne papala toľko plynu ako tebe, než som si to nechal doštelovať v Prostějove... teraz do nádrže dostanem 42L plynu (mám ohnuty plavák)a ujdem 450-480 km....pokiaľ divočim, tak okolo 420km...ale pokiaľ si spokojný,tak je to o.k P.S: nemám dôvod tu písať nezmysly přátele

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 22:15   Citovat  

připadám si blbě, ale když Accorda nehonim umi jet za 10-11 LPG, je něco špatně????ale když pospícham tak i za 18 Se stydím Se stydím

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 22:35   Citovat  

..inak som sa chcel podeliť a opýtať:
Po cca 50 tis. Na LPG som mal rozštelovane hlavne výfukové ventily(pri 30tis.boli o.k), ale dnes som zisti, že mi netesni hadička na šroube, ktorým sa flashlube do sania,okolie mastné,tak snáď to bude o.k
Privodna hadička primazavania do sania je u mňa len jedna(nemám rozbočku na každý valec víz odkaz: tudy odkaz )
a zaujalo ma, že na ňu je cez T-spojku napojená ešte jedna hadička, ktorá sa stráca niekde v motor. priestore nevedno kam.. už bola tma..nevie niekto, čo to je za hadičku?

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 22:59   Citovat  

turkpet napsal:
..inak som sa chcel podeliť a opýtať:
Po cca 50 tis. Na LPG som mal rozštelovane hlavne výfukové ventily(pri 30tis.boli o.k), ale dnes som zisti, že mi netesni hadička na šroube, ktorým sa flashlube do sania,okolie mastné,tak snáď to bude o.k
Privodna hadička primazavania do sania je u mňa len jedna(nemám rozbočku na každý valec víz odkaz: tudy odkaz )
a zaujalo ma, že na ňu je cez T-spojku napojená ešte jedna hadička, ktorá sa stráca niekde v motor. priestore nevedno kam.. už bola tma..nevie niekto, čo to je za hadičku?

Zřejmě někdo použil stávající hadičku podtlaku a připojil na ní přimazávání. Já nemám v Accordu žádnou ochranu ventilů a lehce se zaklepávají pouze výfukové ventily. Tímto tempem zaklepávání ta hlava motor v pohodě přežije Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 23:45   Citovat  

turkpet napsal:

Prečo sa Ti zdá, že moc? Keď jazdím viac mesto, tak 11-12, keď viac diaľnice, pohybuje sa okolo 10. Kľudne si pozri tudy odkaz Keď som ešte jazdil na benzín, bolo to od 8,2 do 8,6 Mrk Všetko záleží od premávky a vodiča.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 7:40   Citovat  

Gabo napsal:
Prečo sa Ti zdá, že moc? Keď jazdím viac mesto, tak 11-12, keď viac diaľnice, pohybuje sa okolo 10. Kľudne si pozri tudy odkaz Keď som ešte jazdil na benzín, bolo to od 8,2 do 8,6 Mrk Všetko záleží od premávky a vodiča.

... Ja jazdím viac menej mesto-mimo mesto 1:1...
Tých 8.2-8.6/100 o.k, ale prečo po prechodu na LPG taký nárast spotreby?Zmenil si štýl jazdy?Možno už pri pocite, že od dnes neriesiš ceny pohoných hmôt už proste človek jazdí svižnejšie...,
U mňa je spotreba najnižšia v zime, keď chodím opatrne zo strachu z klzkého povrchu..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 7:44   Citovat  

Gabo napsal:

....ešte som si všimol, že maš automat.... Ak sa nemýlim, tak aj to proti manuálu máva väčšiu spotrebu

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 8:42   Citovat  

...ja mam acco 6g 2.0 108kw a spotreba je okolo 10l plynu pri jazde 15km do prace a zpet...jinac kdyz sem sel do tater plne nalozen a valil sem si to 140 + klima spotreba sla cca na 11-12l Velmi šťastný...

...dotaz muze se pri tankovani dostavat do nadrze i vzduch?...

AFY

honda je teď offline  honda
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 11:29   Citovat  

Zdravím
jen pro srovnání taky uvedu svou spotřebu
auto: Accord Tourer 2,4 převodovka manuální. Když jsem to minulý rok koupil, spotřebu jsem měl na LPG 11-12 L. No a po pár měsících jsem se stím naučil jezdit za 9-10l. Předposlední tankování 9,44 L/100km. Poslední jen 9,09L. Hrozně záleží jak často se jede na volnoběh, což se relativně dá i na rovinách. Jo a najeto mám poctivých 507 000 Km. Na LPG to jezdí už 420 000 Km. A jediný problém - při 456000 se měnila hlava (použitá) - nemožnost seřízení ventilů. Takže se nikdo nedočkáte, že by hlava "pžežila" motor. (pokud si ho sami nezničíte). Občas se rozsvítí kontrolka motoru a opět po nějaké době zhasne (je to kvůli spalování na LPG - lambdě, takže není důvod řešit) . A čištění LPG vstřikovačů a seřízení ventilů si dělám sám.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 11:59   Citovat  

turkpet napsal:
....ešte som si všimol, že maš automat.... Ak sa nemýlim, tak aj to proti manuálu máva väčšiu spotrebu

Podľa výrobcu má, ale v skutočnosti som skôr zaznamenal opak. Ano máš pravdu, že teraz, keď jazdím na LPG, jazdím trošku iným štýlom, ale stále v rovine pomerne kľudnej Úsměv S automatom to naozaj nie je na športové vozenie a vo väčšine prípadov sa ani nedostanem nad 3000ot. Pri 130km/h to točí len 2800ot.

Takáto spotreba sa mi podarila pri jazde 20% mesto, 80% mimo:
A to ešte boli aj zimné nahodené Úsměv
tudy odkaz

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 12:21   Citovat  

honda napsal:
Zdravím
auto: Accord Tourer 2,4 převodovka manuální. Když jsem to minulý rok koupil, spotřebu jsem měl na LPG 11-12 L. No a po pár měsících jsem se stím naučil jezdit za 9-10l. Předposlední tankování 9,44 L/100km. Poslední jen 9,09L. Hrozně záleží jak často se jede na volnoběh, což se relativně dá i na rovinách. Jo a najeto mám poctivých 507 000 Km. Na LPG to jezdí už 420 000 Km. A jediný problém - při 456000 se měnila hlava (použitá) - nemožnost seřízení ventilů. Takže se nikdo nedočkáte, že by hlava "pžežila" motor. (pokud si ho sami nezničíte). Občas se rozsvítí kontrolka motoru a opět po nějaké době zhasne (je to kvůli spalování na LPG - lambdě, takže není důvod řešit) . A čištění LPG vstřikovačů a seřízení ventilů si dělám sám.

Pokud hlava vydrží 400tis.km na LPG , tak to opravdu nemám obavu že 99 % motorů přežije je to dobrý

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 12:44   Citovat  

I kdyby nepřežila, za to co ušetříš po 400000km na lpg si koupíš celé nové auto... nebo dvě Velmi šťastný
Vyšší spotřeba LPG je dána mimo jiné tím, že na jednotku objemu obsahuje méně energie než benzín (čísla co jsem teď honem vygooglil: litr LPG váží 0.54kg, litr benzínu 0.74kg).

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 14:02  Naposledy upravil vespula.mortifer dne 13.10.2013 , 13:02, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tak jsem namontoval dnes NGK V-line svíčky, chod motoru se skutečně velice zlepšil. Jedna ta Briska LPG vypadala, že snad vůbec nepálila, byla hodně černá. I ostatníma evidentě utíkal tlak směsi okolo, hnědej porcelán. Tak uvidím ráno jak to bude startovat, sázím na to, že to bude OK.

Edit: Tak raní startování je OK !!! Brisk již nikdy více !!!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 23:47   Citovat  

honda napsal:
Zdravím

Honda, to sú veľmi slušné km ! Vedel by si sem pridať jednu fotku z interiéru, ako to vyzerá po toľkých km? Len pre zaujímavosť Mrk Díky.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 13:10   Citovat  

Kde kupujete díly na LPG ? Nějak nemůžu nic dobrýho najít a hledat to tady v tolika stránkách se mi taky moc nechce... Budu muset koupit buď celou tu lištu,kde se ty jednotlivý vstřiky nedaj měnit, protože tam takovou mám a nevím na kolik se mi vyplatí nechat udělat repasi, čekat na ní a po tu dobu jezdit na benzín. To to možná bude lepší rovnou koupit. A možná by se to dalo swapnout na ty 4 vstřiky kde se daj případně jednotlivý měnit. Je to Tartarini, takže vstřiky nejspíš Valltek. A reduktor taky budu asi potřebovat , protože mi v něm občas houkne a ufoukne - prý membrána.A s repasem to samý - jestli není lepší koupit rovnou novej.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 21:33   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Kde kupujete díly na LPG ? Nějak nemůžu nic dobrýho najít a hledat to tady v tolika stránkách se mi taky moc nechce... Budu muset koupit buď celou tu lištu,kde se ty jednotlivý vstřiky nedaj měnit, protože tam takovou mám a nevím na kolik se mi vyplatí nechat udělat repasi, čekat na ní a po tu dobu jezdit na benzín. To to možná bude lepší rovnou koupit. A možná by se to dalo swapnout na ty 4 vstřiky kde se daj případně jednotlivý měnit. Je to Tartarini, takže vstřiky nejspíš Valltek. A reduktor taky budu asi potřebovat , protože mi v něm občas houkne a ufoukne - prý membrána.A s repasem to samý - jestli není lepší koupit rovnou novej.

tudy odkaz

GoomIce je teď offline  GoomIce
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2013 , 12:21   Citovat  

tak jsem si nechal pred mesicem lepe nadimenzovat lpg pro moje acco:
Nove Valtek T30 vstrikovace - trysky 3,5 krmene z obou stran jednim vyvodem z reduktoru
Magic 3 Compact reduktor
Nove hadice

Mechanicke veci mi delal mechanik, ladil (Stag 300 ISA2) jsem si sam, trochu me mrzi ze mi nedal BFC vstrikovace, protoze klasicke Valteky docela nestihaji. Momentalne jezdi auto opravdu skoro jak na benzin, ale aby vstrikovace stihaly nad 5k RPM a nehlasily chyby, musim bezet na tlaku 1.3bar, coz jako takove neni ani problem.

Problemy mam jine, muze nekdo zkusenejsi trochu objasnit?:

1. sem tam jde lehce citit plyn - typicky po zastaveni a behu na volnobeh, ale jenom nekdy, takze tezko pojedu za mechanikem aby odzkousel cichacem a zjistil odkud to muze utikat, muze to ale souviset i s druhym problemem nebo taky funkci STAGu - redukce tlaku nad 1.6, momentalne mam nastavenou na 5Hz, ovsem nezda se mi ze by fungovala

2. Tlak plynu pri volnobehu je hezky 1.3, v max zatezi klesne az na 1, ale pri brzdeni motorem roste na 1.5 a pri jizde na benzin vzroste az k 2bar..coz uz je hodne, k vstrikovacum by snad melo jit max 1.5 aby nepropoustely.. Jak je vubec mozne ze tlak takto vzroste na benzin/kdyz lpg vstrikovace nepracuji, urcite to neni normalni, bez uvolneni tlaku prece ani nelze udelat autokalibraci..

3. prakticka nemoznost presne prekryt mapy u dlelsich dob vstriku (pravych 30% 2D mapy, ne 100% zatizeni ale zatizeni 70-90%), pri dlouhych vstricich na dalnici 5/6 rychlost 150+ zrychlovani je plyn chudsi nez benzin, ale pri zrychleni na 2-3rychlost je zase bohaty, toto nelze idealne doladit ani ve 3D mape..jelikoz nezalezi na otackach, ale na rychlosti vytaceni motoru (2/3 se vytoci hned, 5/6 zrychluje pomaleji.. je toto normalni?

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2013 , 13:09   Citovat  

GoomIce napsal:

1. sem tam jde lehce citit plyn - typicky po zastaveni a behu na volnobeh, ale jenom nekdy, takze tezko pojedu za mechanikem aby odzkousel cichacem a zjistil odkud to muze utikat, muze to ale souviset i s druhym problemem nebo taky funkci STAGu - redukce tlaku nad 1.6, momentalne mam nastavenou na 5Hz, ovsem nezda se mi ze by fungovala

Taky jsem citil plyn byl vadnej elektromagnetickej ventil

GoomIce napsal:

2. Tlak plynu pri volnobehu je hezky 1.3, v max zatezi klesne az na 1, ale pri brzdeni motorem roste na 1.5 a pri jizde na benzin vzroste az k 2bar..coz uz je hodne, k vstrikovacum by snad melo jit max 1.5 aby nepropoustely.. Jak je vubec mozne ze tlak takto vzroste na benzin/kdyz lpg vstrikovace nepracuji, urcite to neni normalni, bez uvolneni tlaku prece ani nelze udelat autokalibraci..

To ze pri jizde na benzin mi software ukazuje vetsi tlak pozoruju taky, nedokzu rict proc tomu tak je, ale vzhledem k tomu ze nemam zadny problemy to povazuju za normalni chovani

GoomIce napsal:

3. prakticka nemoznost presne prekryt mapy u dlelsich dob vstriku (pravych 30% 2D mapy, ne 100% zatizeni ale zatizeni 70-90%), pri dlouhych vstricich na dalnici 5/6 rychlost 150+ zrychlovani je plyn chudsi nez benzin, ale pri zrychleni na 2-3rychlost je zase bohaty, toto nelze idealne doladit ani ve 3D mape..jelikoz nezalezi na otackach, ale na rychlosti vytaceni motoru (2/3 se vytoci hned, 5/6 zrychluje pomaleji.. je toto normalni?

Jaky mas maximalni casy vstriku? Prijde mi ze mas uz hodne velky trysky.

kamčany je teď offline  kamčany
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2013 , 13:11   Citovat  

Ahoj všem...chtěl bych se zeptat kam jezdíte v Praze na servis s LPG. Nejlépe z Phy 9 jestli byste mi nedoporučili kam mohu zajet na revize a servis...mam od Dopise Aerodeck 1.5eko 3stage a lpg Magic3

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2013 , 13:15   Citovat  

Nepotesim te ale v praze neznam nikoho. Mam 2 negativni zkusennosti - HL popan Praha, Auto Srajer Praha 6. Od ty doby resim vse sam pripadne po porade s HL propan Ostrava.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina