Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
kontrolka+spatne brzdi A6G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Dejv je teď offline  Dejv
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 9:09   Citovat  

Zdravim chlapi, mam takovy problemek.

V patek jsem jel 100 km a vse v poradku, kdyz jsem jel ale zpatky, auto zacalo hure brzdit, brzdovy pedal musim obcas vice seslapavat nez kdy vubec slo a navic mi ke konci cesty zacala svitit kontrolka rucni brzdy. Dnes jsem jel a prislo mi ze auto pomalu nebrzdi, takze jsem jel jen velmi opatrne, 1 kilometr..
Myslel jsem si ze to bude brzdovka, ale po jizde jsem se koukal a kapalina je po vicko (je mozne ze kdybych se podival kdyz auto stoji, bude to jinak). Netusi nekdo v cem by mohl byt zakopany pes?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 11:01   Citovat  

Ahoj,vypadá to na totálně na sjeté zadní destičky nebo kotouče Smutný

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 11:06   Citovat  

Je pravda, ze posledni dobou mi brzdy piskaji, ale kdyby byly sjete desticky nebo kotouce, tak mi to prece neprestane brzdit jen tak z nenadani, ale bude to znat spise postupne ne? Úsměv

Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 11:11   Citovat  

Pokud si plech na plech, proč ne... a brzdy pískaj, protože je tam plíšek, který pískáním indikuje že nemáš brzdy to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 11:34   Citovat  

ze by to odeslo tak rychle? Tak brzdovka, pokud tedy po chodu neni vice u vicka bude asi ok, svetlo rucky (resp. brzdoveho systemu) asi take nesviti jen tak. Takze myslite, ze to budou kotouce..? Ja prave premyslim jak to vubec diagnistikovat.

Diky moc Úsměv

CINIC je teď offline  CINIC
1 háčko
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 13:03   Citovat  

Viděl bych to na sundání kol, šuplerou změřit tloušťku kotoučů a zkontrolovat destičky jak jsou na tom.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 18:21   Citovat  

Tak aktualizace. Ted jsem s autem prejel z nadrazi domu a uz s nim nejedu.
Uz co jsem nasedl tak bez nastartovaneho motoru sel pedal brzdy velmi z lehka a vice dolu nez obvykle. Po nastartovani to brzdilo velmi spatne a jen s nohou na podlaze, jedine co, tak fungovala rucni brzda (zadna slava, ale na lepsi pribrzdeni a uplne zastaveni to stacilo), takze si myslim ze to sedi na total ko predni kotouce...jen nechapu ten zlom ze to bylo ok a najednou za par minut takovy skok ...

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 21:07   Citovat  

Na co bych koukal jako laik by byly desticky.Ty se mohou rozpadnout behem par vterin.A staci na jednom kole

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 12:24   Citovat  

Zdravím hoši. Tak se jedná o prasklou brzdovou trubku. I ostatní trubky jsou prý nic moc a potřebovaly by vyměnit. Nevíte o někom v Praze kdo by to dělal a na kolik by to mohlo vyjít? Automech který mi to diagnistikoval říkal, že do toho nejde, že by se to muselo nechat udělat na míru atd. Předem díky za odpověď.

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 12:57   Citovat  

Ze spodku auta co? Tak to si priprav dobrou palku. Originalni dil stoji strasny love. Vic jak 10ku urcite. Pokud mas v haji brzdovy trubky, budou nacaty i benzinovy. Vede tam myslim 5 trubek celkem. I vymena za neoriginalni trubky (delane primo na miru - jinak to nejde) nebude uplne levna. Je to casty jev u A6G to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 13:17   Citovat  

jj ze spodku. No origo co jsem cetl asi zadna slava no, ale co jsem tak pocital, kdyby se to delalo na miru, tak si myslim ze i s praci by to mohlo vyjit kolem 6 tis. No premyslim ze bych to takhle spis prodal..

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 14:46   Citovat  

Dejv napsal:
jj ze spodku. No origo co jsem cetl asi zadna slava no, ale co jsem tak pocital, kdyby se to delalo na miru, tak si myslim ze i s praci by to mohlo vyjit kolem 6 tis. No premyslim ze bych to takhle spis prodal..
¨

to nemám rád... jako jak to chceš prodat? to mi hlava nebere že to zatím docela funguje nebo že to naoko spravíš a nebo že by někdo chtěl auto co nebrzdí? to mi hlava nebere ježiši, měděný trubky a pertlovací sadu a nějakýho šikovnáho mechanika[ne toho co se bojí něco spravit - se mi zdá že je čím dál víc meniču dílu a mechanik skoro žádnej]. Za mě doporučuju Odose z Otrokovic. přátele jako spravit ty trubky a pak zase máš 200K km klid... kouř

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 17:46   Citovat  

Nee, kdybys cetl vic nahore, tak vis ze to "docela nefunguje", prodat to tak jak to je s tim ze si to kupujici opravi nebo si s tim udela co bude chtit. Opravovat to na oko, to bych taky nedelal.. Auto mi v lete preslo kroupama a ted tohle a pokud by to melo stat kolem 15 tis. tak se mi spise vyplati ho prodat, nez davat do kupy. nj otrokovice, ja bych potreboval spis nekoho u Prahy.. Velmi šťastný

piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 19:31   Citovat  

krtekm napsal:
Ze spodku auta co? Tak to si priprav dobrou palku. Originalni dil stoji strasny love. Vic jak 10ku urcite. Pokud mas v haji brzdovy trubky, budou nacaty i benzinovy. Vede tam myslim 5 trubek celkem. I vymena za neoriginalni trubky (delane primo na miru - jinak to nejde) nebude uplne levna. Je to casty jev u A6G to mi hlava nebere

Jestli je to u A6G častý jev, tak moje Acco je světlou vyjímkou. 14 let staré, posledních 9 let parkované ve "venkovní" garáži, celoročně provozované, a na spodku je jen zrezlý kryt palivového filtru.
Můžeš sem dát odkazy na popis toho častého jevu? Dík.

Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 13:15   Citovat  

tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 13:46   Citovat  

piskot napsal:
Jestli je to u A6G častý jev, tak moje Acco je světlou vyjímkou. 14 let staré, posledních 9 let parkované ve "venkovní" garáži, celoročně provozované, a na spodku je jen zrezlý kryt palivového filtru.
Můžeš sem dát odkazy na popis toho častého jevu? Dík.

No tak ono to hlavne neni dobre videt, protoze je to pod krytem. Kazdopadne byl jsem na to upozornen v servisu minuly rok behem podzimni servisni kampane... Casta zavada u A6G. Trubky ti proste proreznou...

Stejne tak jako ramy oken pod tesnenim, spodni hrany dveri, kryt palivaku jak si uz psal atd. Skryty mista na ktery je treba dbat i kdyz zatim nereznou.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 13:51   Citovat  

krtekm napsal:

Ola,
no je to nesmysl. Paradoxně 2 palivové stojí asi 700 či 800 Kč OEM Honda a brzdové jsou nesmysl. Zkus pohledat, někdo to tu řešil: Lukaš28 myslím, nejsem si jistý.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 14:46   Citovat  

Tohle mi rekli v Autoelegance Brno. Taky nad tim kroutili hlavama Tak to koukám!

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 14:56   Citovat  

krtekm napsal:
Tohle mi rekli v Autoelegance Brno. Taky nad tim kroutili hlavama Tak to koukám!

Martine,
právě noooo je to dobrý přátele Já to vím od Alda Servisu.

piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 22:16   Citovat  

krtekm napsal:
No tak ono to hlavne neni dobre videt, protoze je to pod krytem. Kazdopadne byl jsem na to upozornen v servisu minuly rok behem podzimni servisni kampane... Casta zavada u A6G. Trubky ti proste proreznou...

Stejne tak jako ramy oken pod tesnenim, spodni hrany dveri, kryt palivaku jak si uz psal atd. Skryty mista na ktery je treba dbat i kdyz zatim nereznou.

Tak zrovna kryt paliváku moc skrytý není... Velmi šťastný
Brzdové trubičky vedou v plastovém perforovaném kanále, jsou hezky vidět. Co by na nich mělo proreznout? Jako zevnitř? Díky tomu kanálu jsou chráněné od mechanických oděrek, co by mělo donutit tu barvu na nich se odloupnout (když pominu vadu z výroby)? Konkrétně spodní hrany dveří je názorný příklad místa, které rezne, ale jen díky " mechaniokému namáhání" ... Úsměv A u dveří přeci stačí pohledem zkontrolovat, zda-li odtokové díry plní funkci, aby se uvnitř dveří nehromadila voda. Vše, co jsi uvedl, není "častý jev" u A6G, to je jev nedbalosti majitele auta.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2013 , 5:43   Citovat  

piskot napsal:
Tak zrovna kryt paliváku moc skrytý není... Velmi šťastný
Brzdové trubičky vedou v plastovém perforovaném kanále, jsou hezky vidět. Co by na nich mělo proreznout? Jako zevnitř? Díky tomu kanálu jsou chráněné od mechanických oděrek, co by mělo donutit tu barvu na nich se odloupnout (když pominu vadu z výroby)? Konkrétně spodní hrany dveří je názorný příklad místa, které rezne, ale jen díky " mechaniokému namáhání" ... Úsměv A u dveří přeci stačí pohledem zkontrolovat, zda-li odtokové díry plní funkci, aby se uvnitř dveří nehromadila voda. Vše, co jsi uvedl, není "častý jev" u A6G, to je jev nedbalosti majitele auta.

Ola,
tak nevím nevím. Můj kamarád, je tomu 2 roky, koupil Accord 6G Type R. Auto, které předešlý majitel koupil a měl 10-11 let, měnily se jen náplně a jezdilo. Opravdu to byl dělník.
To, že musel měnit brzdy, podvozek a GO motoru, kompletně se čistil interiér atd. je věc další.

Co jsem byl překvapen, tak brzdové potrubí/ABS bylo uvnitř motoráku takové oslizlé a už mělo korozi - uvnitř motoráku? A to auto nějak dlouho nestálo, aby to stihlo takhle chytit patinu a začít pracovat.

Ale souhlasím, že vesměs je vše přičinou ne/péče majitele.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2013 , 22:25   Citovat  

Chlapi nevite teda prosim kdo by mi to nekde kolem prahy mohl udelat a na kolik by to cca vyslo, komplet vymena vsech trubek a udelani na zakazku? Dikes Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2013 , 8:53   Citovat  

Tak to skus poptat u toho Alda servisu. Je tu na to vlakno s kontaktem. Pokud je to jak pise Majk tak to nebud tak strasny. Vymenu ti pak udela kdokoli sikovnejsi... Hlavni je ale ten matros a pokud to budes menit 1/1 tak to bude easy OK Ja to mam v planu taky ale nestiham casove Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
kontrolka+spatne brzdi A6G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina