Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: cena, kde tankujete a proč
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 36, 37, 38  Další 
Zaslat odpověď

Strana 31 z 38
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.2.2013 , 14:27   Citovat  

Kondik napsal:
šuk

tudy odkaz

tudy odkaz

šuk

Tak to by bylo "co", zůstává "kde"... Velmi šťastný nebo jinak - jak mám poznat,co ze těch "vif" +/- funguje a co je jen reklama... Se stydím
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2013 , 20:54   Citovat  

Hellborn napsal:
...nebo jinak - jak mám poznat,co ze těch "vif" +/- funguje a co je jen reklama... Se stydím

Asi jenom užíváním Úsměv
   Návrat  
Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 18:14   Citovat  

Empiricky :hehe:
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 14:14   Citovat  

Tak dneska Hypernova Pruhonice - po sleve za nakup nejlevnejsi Natural 95 - 33,70L - napalil sem rovnou 41litru do plne a k tomu VIF 46ml .. Nevim co tam maji zase za rozliseni Natural 95 , Ultra 95 a 98cka cože cože ? proste sem dal to nejlevnejsi a aditivoval-uvidime co to bude delat Úsměv

porad lepsi dat 1400,- u Hypernovy nez 1560,- u Shell - nemyslim,ze v benzinu bude vubec nejaky rozdil pořádnej výtlem

budu sledovat spotrebu u tohodle benzinu + VIF a dynamiku samozrejme taky + kultivovanost chodu motoru
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 16:07   Citovat  

Hlavator napsal:
Tak dneska Hypernova Pruhonice - po sleve za nakup nejlevnejsi Natural 95 - 33,70L - napalil sem rovnou 41litru do plne a k tomu VIF 46ml .. Nevim co tam maji zase za rozliseni Natural 95 , Ultra 95 a 98cka cože cože ? proste sem dal to nejlevnejsi a aditivoval-uvidime co to bude delat Úsměv

porad lepsi dat 1400,- u Hypernovy nez 1560,- u Shell - nemyslim,ze v benzinu bude vubec nejaky rozdil pořádnej výtlem

budu sledovat spotrebu u tohodle benzinu + VIF a dynamiku samozrejme taky + kultivovanost chodu motoru

Ola,
no vida.

Já včera bral cca 30l OMV Praha 4 - Chodovská Kč 36,90 za Natural 95. A aditivoval VIF. Zatím nejlepší funkce Naturalu 95 v ČR, co jsem po odzkoušení měl možnost vyzkoušet.

V Chrudimi jsem si večer v Neděli vzal Shell po letech 6,5l do 5l kanystru po hrdlo Natural 95 za Kč 35,90 a v Praglu jej nalil a jezdil po Prahé a dalo to od svítíciho oka asi 5km tak 80km, takže na město docela normální u mne a ještě nesvítíla, ale neriskoval jsem to.

OMV má u mne zatím nejelpší hodnocení pocitově, spotřebou. Popíši co se dělo o víkendu a řeknu vám, jaký to mělo vliv na spotřebu při tankování OMV N95 a VIF.

přátele
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 17:15   Citovat  

Jinak na aditiva VIF byla teď v Auto-Kelly akce za 190Kč(+ sleva klubová!). Já jsem začal VIF používat v CR-V, ještě je brzy na soudy. Nicméně kamarád na CR-V diesel zaznamenal po 6000km razantního snížení hlučnosti motoru a úsporu paliva v řádu 0,3-0,6l /100km. Což už není zanedbatelné.

Jinak tankuji u lokální benzinky "KONT" na opatovské ulici na Praze 11. Ceny nejnižší v širokém okolí a naftu mají "Top Q", tzn to co je standard u Benziny. Na kvalitu si nemohu stěžovat, mají velkou výtoč, takže jim to tam ani příliš dlouho neleží v tanku. Každou neděli, přestože už tak jsou nejlevnější v okolí, mají slevu 0,50kč/litr ...
přátele
Bohužel mají jen N95 a E85, takže sportovní miláčky tankuji u Benziny nebo OMV
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 19:29   Citovat  

Zdar chlapi... včera jsem jel z brooodu do olomouce a cestou mi začlo svítit hladové očko. Ihned jsem musel natankovat a tak jsem porušil zásadu a místo na OMV jsem zajel na stanici Q Group... natankoval jsem a odjel. Auto jede normálně, dokonce ani necuká jako když jsem před měsícem nabral u SHELL naštvanej no ale ted kouknu na net a píšou tu jak to lidem pokazilo plno aut to palivo od nich. Tak se ptám... tankuje tam někdo prosím? Nebo se mám bát... jako mám najeto asi 100km a v pohodě... ale nevím no. Každopádně to dotankuju tu nádrž carrerou 1OO... Smutný dík chlapi to mi hlava nebere
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 13:20   Citovat  

Ahoj Jagi,
máme tady na to téma.

Takže slučuji a tímto dávám UP!!!

Děkuji.
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 13:26   Citovat  

o víkendu dotankována půlka nádrže na rakouský Shellce... jak je ____ možný, že mi hladový oko začalo svítit až při 700KM ??? To je ten benál fakt tak rozdílnej???
-> Acco Tourer 2,0 benál a komplet naloženej po střechu na zimákách....
-> jízda bez důrazu na spotřebu tzn. 90-150 podle provozu
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 13:42   Citovat  

Doktor napsal:
o víkendu dotankována půlka nádrže na rakouský Shellce... jak je ____ možný, že mi hladový oko začalo svítit až při 700KM ??? To je ten benál fakt tak rozdílnej???

Ano Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 13:43   Citovat  

Doktor napsal:

Ahoj Pavle,
ano je ... viz tohle téma - tudy odkaz , od strany 24 to máš s fotkama i zkušenostma.

přátele je to dobrý

Jinak po celoročním používání OMV N95, LukOil N95, Shell N95 a zejména ČEPRO N95 a HyperAlbert a Globus Ultra 95 ... jsem 26.10. vyzkoušel na AutoMotoDromu Most N98 a překvapený. Vždy používám rakouské aditivium distribuované firmou VIF,a.s.

Tak jsem v Praze vyzkoušel N98 od Tank-Ono, cena Kč 35,50 je rozhodně lepší, jak "lepší" N95 od OMV, Shell apod., kde cena u Kč 40. Benzín pěkně voní /Jofrey někde psal, že se tam nesmí přidávát síra či nesmí koncentrace přesáhnout daný objem/ a auto jede krásně od spoda, běží tišeji atd. Uvidíme, jak se to projeví na spotřebě.

přátele
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 14:06   Citovat  

M@jk napsal:
.... a auto jede krásně od spoda....[/b]

přátele

swap TDI ? pořádnej výtlem HaHaaa Pjomin, ale ja proste musel pořádnej výtlem
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 16:08   Citovat  

Benzín už neřeším, ale pozoruje někdo podobné rozdíly např. v tom dojezdu u různých čerpacích stanic LPG? Jestli má cenu zkoušet nějakou jinou, případně jakou Úsměv
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 18:03   Citovat  

silenec napsal:
Benzín už neřeším, ale pozoruje někdo podobné rozdíly např. v tom dojezdu u různých čerpacích stanic LPG? Jestli má cenu zkoušet nějakou jinou, případně jakou Úsměv

Jistěže má. Vyzkoušet Kralupol a Tomegas. Nebo i jinnou , ale aby brala z Ingolstadtu ...
Naopak nebral LukOil. Je to o míchání poměru propanu a butanu, případně dalších příměsí. Kralupol ( napč. EuroOil a Benzina ) a Tomegas mají správný podíl propanu a butanu.
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 18:29   Citovat  

Po letech přikládám pokračování své zkušenosti s Tank-ONO... na mé EK3 již 60 tkm tankuji převážně tam, problém žádný. Pár nádrží jsem vyjel i na Jazzu 1,4 i-DSI a nově i na C9G 1,8 i-VTEC... ani jedno auto s tímto prodejcem (resp. jejich benzínem) nemělo problém přátele aktuální ceníková cena 32,90,- OK
   Návrat  
+Hard-Core+ je teď offline  +Hard-Core+
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 20:52   Citovat  

Beru jen na Petronal - ta nová benzinka u spalovny v LBC, N95 za 33.90,- Vždycky plná nádrž a no problem OK
   Návrat  
Davo09 je teď offline  Davo09
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 21:28   Citovat  

Beru na ONU v Zádveřicích a žádný problém. Natural tam mají teďka za 32,90.
   Návrat  
POG je teď offline  POG
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 17:02   Citovat  

nafta test tudy odkaz kouř
a co benzin hm? Úsměv
Jinak ja beru u nas na BENZINE,jelikoz to ma byt jedna z nej,ale otazka,zdali je to pravda. Bohuzel nemuzu ani nikde v okolo Blanska sehnat tu vervu 100 ,abych vyzkousel Smutný Nevite jestli to ma smysl? Shell vim ze nebrat,jelikoz firma DATART jezdila v MEEEDOOORECH a tankovali tam.Pry po par letech se zacali docela dobre nicit autaa tak to vymenili za Bnzinu. Nazor? to mi hlava nebere
   Návrat  
martinpetricek2 je teď offline  martinpetricek2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 12:11   Citovat  

Taky beru v Liberci u Petronalu naproti teplárnám Velmi šťastný Přesně naláduju tak za 600 a je to za 33.90 a spokojenost, mysím že v Liberci vyhlášená pumpa Velmi šťastný Taky tam jsou někdy pěkný fronty Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 12:54   Citovat  

Ola,
testujeme Natural 98 on Tank Ono, zatím nabráno 14,13l za K 35.50 a najeto 150km po Praze, krásně tahá odspoda, nesmrdí a motor je podstatně tišší ... tak uvidíme kolik bude finální nájezd do hladového oka ... super je, že jak podřadíte na nižší stupeň či přidáte od nižších otáček, motor se rychle sebere a vystřelí ...

přátele
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 13:44   Citovat  

M@jk napsal:
přidáte od nižších otáček, motor se rychle sebere a vystřelí ...
Bavíme se pořád o Hondě? to mi hlava nebere Úsměv
vespula.mortifer: Tomegas jsem u nás našel, zkusím OK
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 16:03   Citovat  

M@jk napsal:
Ola,
testujeme Natural 98 on Tank Ono, zatím nabráno 14,13l za K 35.50 a najeto 150km po Praze, krásně tahá odspoda, nesmrdí a motor je podstatně tišší ... tak uvidíme kolik bude finální nájezd do hladového oka ... super je, že jak podřadíte na nižší stupeň či přidáte od nižších otáček, motor se rychle sebere a vystřelí ...

přátele
N98 jsem praktikoval u C6g Aero,docela to byla příjemná změna a ta mrška docela i o malinko lip jela.
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 16:09   Citovat  

sablos napsal:
N98 jsem praktikoval u C6g Aero,docela to byla příjemná změna a ta mrška docela i o malinko lip jela.

a nebo sakra velký placebo efekt? Mrk
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 16:26   Citovat  

Petura napsal:
a nebo sakra velký placebo efekt? Mrk

No o tom bych pochyboval ... min. máš v motoru díky předpisům méně biosloky, objem síry nesmí přesahovat určitou hranici, popisoval ji tu Jofrey myslím. Takže ten benzín tolik nesmrdí. A že to funguje, snad bud cítíš nebo ne.
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 16:53   Citovat  

Obecně z vyšších oktanů můžou líp profitovat motory s knock senzorem, protože jinak řídící jednotka nemá na zjištění "kvality" paliva jiný vstup, než lambdu - a ta pouze indikuje bohatost/chudost..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 17:59   Citovat  

dj-bobr napsal:
Obecně z vyšších oktanů můžou líp profitovat motory s knock senzorem, protože jinak řídící jednotka nemá na zjištění "kvality" paliva jiný vstup, než lambdu - a ta pouze indikuje bohatost/chudost..

Přesně tak.
Každopádně nižší či min. obsah síry motoru neuškodí či naopak a určitě za 35.50 není o čem diskutovat, když na OMV či Shell se blíží cenou adekvátní benzíny ceně 40,- za litr.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 18:26   Citovat  

dj-bobr napsal:
Obecně z vyšších oktanů můžou líp profitovat motory s knock senzorem

A i to pouze některé - většinou má knock senzor vliv jen při natankování horšího benzínu než předepsaného, na zvýšení výkonu při natankování lepšího paliva než předepsaného jednotky nebývají naprogramované...
Mimochodem, např. auto s předepsanou 95tkou by udájně mělo mít na 100 oktan menší výkon než na předepsané palivo - 100 oktan hoří pomaleji a pokud se náležitě neupraví předstih, spalování už není 100% optimální). Při naladění auta na dané palivo lze samozřejmě dosáhnout lepších výsledků, ale bez úprav to může udělat víc škody než užitku... aspoň taková je teorie - může to někdo potvrdit nebo vyvrátit? Úsměv
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 18:45   Citovat  

tady zrovna jeden placebo test na naftu, evidentne minimalni rozdily (pominu-li hlucnost, cistotu motoru vstriku atd to tezko nekdo udela testy na 100tkm)

tudy odkaz

tudy odkaz
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 19:41   Citovat  

silenec napsal:
A i to pouze některé - většinou má knock senzor vliv jen při natankování horšího benzínu než předepsaného, na zvýšení výkonu při natankování lepšího paliva než předepsaného jednotky nebývají naprogramované...
Mimochodem, např. auto s předepsanou 95tkou by udájně mělo mít na 100 oktan menší výkon než na předepsané palivo - 100 oktan hoří pomaleji a pokud se náležitě neupraví předstih, spalování už není 100% optimální). Při naladění auta na dané palivo lze samozřejmě dosáhnout lepších výsledků, ale bez úprav to může udělat víc škody než užitku... aspoň taková je teorie - může to někdo potvrdit nebo vyvrátit? Úsměv

Vsichni co tu tankuji Vervu 100 ti to vyvrati. Prece by neutraceli vic za neco, co ve finale jede hur Velmi šťastný
Podle me to clovek proste nepozna, i kdyz jde mozna o kvalitativni rozdil smerem dolu. Ja poznam jenom PH natankovane v "zapadni" Evrope vs. CR- ale jenom na spotrebe. Resp. kdyz jsem si toho kdysi vsimal. Ten rozdil je ale v nekvalitnim ropnem zakladu z Ruska a vyssimu podilu bioslozek v PH. Bylo to na vsech pumpach, prast jako uhod.
   Návrat  
ICE.J je teď offline  ICE.J
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 21:53   Citovat  

Doktor napsal:
tady zrovna jeden placebo test na naftu, evidentne minimalni rozdily (pominu-li hlucnost, cistotu motoru vstriku atd to tezko nekdo udela testy na 100tkm)

tudy odkaz

tudy odkaz

Díky za odkaz OK Tankuju teď na Eurooilu Optimal Diesel a jsem spokojen, má to tišší chod, motor je pružnější a hlavně spotřeba klesla z 6,5 na 6,1 OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: cena, kde tankujete a proč
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 36, 37, 38  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina