Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: cena, kde tankujete a proč
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 36, 37, 38  Další 
Zaslat odpověď

Strana 32 z 38
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 22:18   Citovat  

silenec napsal:
A i to pouze některé - většinou má knock senzor vliv jen při natankování horšího benzínu než předepsaného, na zvýšení výkonu při natankování lepšího paliva než předepsaného jednotky nebývají naprogramované...
Mimochodem, např. auto s předepsanou 95tkou by udájně mělo mít na 100 oktan menší výkon než na předepsané palivo - 100 oktan hoří pomaleji a pokud se náležitě neupraví předstih, spalování už není 100% optimální). Při naladění auta na dané palivo lze samozřejmě dosáhnout lepších výsledků, ale bez úprav to může udělat víc škody než užitku... aspoň taková je teorie - může to někdo potvrdit nebo vyvrátit? Úsměv

Přesně jak napsal Bully.
Ještě doplním, že benzín s vyšším oktanovým číslem rozhodně nemůže napáchat na motoru žádné škody.
Naopak benzín s nižším okt. č. může napáchat škody při detonačním spalování, když motor nemá senzor klepání.
U každého auta máš na víčku nádrže nebo manuálu napsanou minimální hodnotu oktanového čísla. Nikdy maximální, tam neexistuje omezení.
U Škody Fabie 1g byl v technických údajích u 16V motoru udávaný maximální výkon při použití benzínu s okt. č. 98. Na 95 byl výkon nižší tuším asi o 10%.
Jde spíš o to, že v obyčejném motoru 100 okt. benzín nepoznáš a ani nevyužiješ jeho přednosti.

Vyšší okt. č. neznamená pomalejší hoření, ale větší odolnost vůči detonačnímu spalování / samozápalům, které můžou nastat třeba při příliš vysokém kompresním poměru.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 22:53   Citovat  

citace:
Vyšší okt. č. neznamená pomalejší hoření, ale větší odolnost vůči detonačnímu spalování / samozápalům, které můžou nastat třeba při příliš vysokém kompresním poměru.

Nevím, výsledky hledání googlu tvrdí trochu něco jiného - že naopak hoří pomaleji / plamen se nešíří tak rychle a právě proto mají větší odolnost vůči detonačnímu spalování, ale třeba máš pravdu ty...

citace:
High octane gasoline burns slower than low octane gasoline. The slow burn prevents engine knock when cylinder pressures are high.

If your engine runs well and does not knock or ping on low octane gasoline, there is no advantage in switching to higher octane gasoline.

http://mn.gov/commerce/weights-and-measures/topics/fuel/GasolineOctaneFacts.jsp

Ve zkratce bych to viděl asi takto:
- pokud motor nedetonuje, není potřeba vyšší oktanové číslo
- pokud motor detonuje s předepsaným palivem, je něco špatně (v motoru nebo s palivem)

Samozřejmě že nižší než předepsané je špatně a vyšší neuškodí, ale že má palivo vyšší oktanové číslo ještě neznamená, že to něčemu pomůže.
Pokud má někdo příliš vysoký kompresní poměr, tak to auto asi nebude úplná sériovka a v tom případě je potřeba motor naladit / jezdit na jiné než předepsané minimální oktanové číslo atd., ale já se bavil o tankování 100 oktanu do neupravených motorů.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 22:57   Citovat  

Petr78:
ted ale nevim, jak to myslis ty. Ja to myslel jako ironii. Ze prece nikdo z tech, kdo tankuji "premiove" PH (jako Verva 100 do vozu, ktery je urceny pro klasickou 95-ku) neprizna, ze jediny dosazeny efekt je pouze a jenom prazdnejsi penezenka.
   Návrat  
Davo09 je teď offline  Davo09
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 23:22   Citovat  

Bully napsal:
Petr78:
ted ale nevim, jak to myslis ty. Ja to myslel jako ironii. Ze prece nikdo z tech, kdo tankuji "premiove" PH (jako Verva 100 do vozu, ktery je urceny pro klasickou 95-ku) neprizna, ze jediny dosazeny efekt je pouze a jenom prazdnejsi penezenka.

CO se týče 100 oktanového benzínu od shellu, tak mám zkušenost, že v accordu 2.0 to dělá rozdíl na spotřebě asi -0,5 litru, ale při cenovém rozdílu mezi 95 a 100 máš pravdu, že člověk má jen lehčí peněženku, ba naopak u některých aut jde spotřeba nahoru (př. mazda 3 o +1 litr), a na výkonu to nejde poznat podle mého názoru.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 0:09   Citovat  

Davo09 napsal:
CO se týče 100 oktanového benzínu od shellu, tak mám zkušenost, že v accordu 2.0 to dělá rozdíl na spotřebě asi -0,5 litru, ale při cenovém rozdílu mezi 95 a 100 máš pravdu, že člověk má jen lehčí peněženku, ba naopak u některých aut jde spotřeba nahoru (př. mazda 3 o +1 litr), a na výkonu to nejde poznat podle mého názoru.

Jestli ten rozdil neni spis v kvalite, ktera je u Vervy snad opravdu takova jaka ma byt vs. nejaka 95-ka, ktera to jednoduse nesplnuje. Nekvalitni PH na spotrebe a chodu motoru poznas, kvalitnejsi PH nez pozaduje tvuj motor (kompresni pomer a naladeni RJ) uz zadny vliv nemaji. Mozna pri nejakem labolatornim testu, ale to uz v realu vic poznas vitr v zadech nebo teplotu a vlhkost vzduchu.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 0:41   Citovat  

Bully napsal:
Jestli ten rozdil neni spis v kvalite, ktera je u Vervy snad opravdu takova jaka ma byt vs. nejaka 95-ka, ktera to jednoduse nesplnuje. Nekvalitni PH na spotrebe a chodu motoru poznas, kvalitnejsi PH nez pozaduje tvuj motor (kompresni pomer a naladeni RJ) uz zadny vliv nemaji. Mozna pri nejakem labolatornim testu, ale to uz v realu vic poznas vitr v zadech nebo teplotu a vlhkost vzduchu.

S tím tak nějak souhlasím. OK
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 29.11.2013 , 0:05   Citovat  

Tankuje nekdo u eurooilu ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.11.2013 , 0:16   Citovat  

Sakul napsal:

Ola,
občas já.

Beru tam nárazově N95 - Čepro, prý záruka toho, že to je přímo ze zdrojů Čepra!!!

Nikdy žádný problém.

přátele
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2013 , 1:10   Citovat  

já vzal dvě nádrže ve spytihněvi na tank ono... a páni kluci... ono to jede lépe cože cože ?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.11.2013 , 1:18   Citovat  

Ola chlapci,
poslední čtvrt roku tankuji bud:
1) Ultra 95 Aholh či Globus 34,5-36,- Kč litr
2) OMV 95 34,9-36,- Kč litr
3) Natural 98 Tank Ono 35,90 Kč litr

Mohu řici, že motor si přede kultivovaněji, odspodu tolik nevibruje a jede mnohem živěji. Na Natural 98 je dlouhodoběji i při krátkých trasách čistší výfuk, i po týdnu je čistý.

A roční průměrná spotřeba se mi ustálila v roce 2013 po 21.000km na 7.00l/100km kombinace.

Přičítám to i v lednu swapované převodovce, kde byl 3 a 4 rychlostní stupen zkrácen a 5 stupen prodloužen.

přátele
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2013 , 10:38   Citovat  

ONO Spytihněv, půl na půl E85 : N95, v ECU bohatší mapa z 1.4, jede to .. no hodně solidně. Dolito stejným poměrem paliv u ONO Praha-Kutnohorská a jede to stejně solidně, podle výkyvů lambdy takřka stechiometrická směs.
Jede to líp, než originál 1.5 mapa na N95..
   Návrat  
ICE.J je teď offline  ICE.J
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.11.2013 , 16:13   Citovat  

Sakul napsal:

Já tam tankuju, o stránku zpět jsem psal zkušenost s naftou, ale začal tam tankovat i Xenon04 s C8G 1,8 benzín a už tankuje jen tam Úsměv
U ostatních benzínek vlastně taky tankuješ palivo od ČEPRA, protože N 95 u něj bere většina, ale pak je otázka, co do toho míchaj za přísady, každá benzínka má svůj postup.
Dobrý je, že u Eurooilu (ČEPRA) natankuješ palivo bez biosložky, což je pak hodně znát. Cena benzínu i nafty není nejlevnější, ale zase přiměřená kvalitě OK
   Návrat  
Vergas je teď offline  Vergas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 13:02   Citovat  

Mohu potvrdit, od známého, který pracuje v Čepru brzy už jako interní auditor. Většina benzinek bere od Čepra, nově od nich bude brát taky OMW. Pár jich pak bere ještě od Petronas a minimum od Slovnaft. Na závěr taková perlička - ty slavné paliva od Shell (základ dodává Čepro), ale přísady si dodává Shell a pánové to jsou takové sajrajty (ty přísady) je to nějaké karcinogenní a ještě různé jiné "přívlastky", že se tu musí stáčet v těch kombinézách na jednou použití, ochranných brýlích, maskách a rukavicích. Ty se samozřejmě co nejdříve po použití likvidují (všechny ochranné pomůcky)
P.S.: Já tankuju pokud možno už jen u Eurooilu, kde mám slevu 40 haléřů na litr a vyjednávám ještě vyšší. Tankuju ten jejich Optimal 95 E nebo jak tomu říkají a musím říct, že nájezd už na první natankovanou nádrž se mi zvýšil o 50 km - měřeno na stejné trase při stejném stylu řízení. Absence biosložky je opravdu znatelná hlavně na naftě, kdy náš nafťák po natankování Optimal dieselu téměř přestal kouřit při prudkém sešlápnutí plynu.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 13:14   Citovat  

Vergas napsal:
Mohu potvrdit, od známého, který pracuje v Čepru brzy už jako interní auditor. Většina benzinek bere od Čepra, nově od nich bude brát taky OMW. Pár jich pak bere ještě od Petronas a minimum od Slovnaft. Na závěr taková perlička - ty slavné paliva od Shell (základ dodává Čepro), ale přísady si dodává Shell a pánové to jsou takové sajrajty (ty přísady) je to nějaké karcinogenní a ještě různé jiné "přívlastky", že se tu musí stáčet v těch kombinézách na jednou použití, ochranných brýlích, maskách a rukavicích. Ty se samozřejmě co nejdříve po použití likvidují (všechny ochranné pomůcky)
P.S.: Já tankuju pokud možno už jen u Eurooilu, kde mám slevu 40 haléřů na litr a vyjednávám ještě vyšší. Tankuju ten jejich Optimal 95 E nebo jak tomu říkají a musím říct, že nájezd už na první natankovanou nádrž se mi zvýšil o 50 km - měřeno na stejné trase při stejném stylu řízení. Absence biosložky je opravdu znatelná hlavně na naftě, kdy náš nafťák po natankování Optimal dieselu téměř přestal kouřit při prudkém sešlápnutí plynu.

Ola,
tak tak, jak píšeš, vše je věda. Aby člověk, jakožto spotřebitel byl odborník i na PHM .. .atd.

Já právě loni testoval paliva laicky a vyšlo mi z toho OMV N95, Čepro N95, Optimal 95E, rakouské a německé benzíny, dále pak jsem zkoušel Ultra 95 od Globus/Albert a nyní jezdím už jen na Tank-Ono pro Natural 98 a to je paráda. Výkon, průběh, nájezd, spotřeba a ve spojitosti s upravenou převodovkou a odlehčeným setrvačníkem jiná liga.
   Návrat  
ICE.J je teď offline  ICE.J
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 13:23   Citovat  

Vergas napsal:

OK
   Návrat  
enzim je teď offline  enzim
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 14:25   Citovat  

Když to tady tak čtu, tak je asi mnohem užitečnější natankovat na Ono pumpě N98 a případně dolít aditiva VIF, než se chlácholit tim, že Shell je lepší ?

Co ta spotřeba u 98 z ONA? Stejná,vyšší,nižší ?

Ještě by mě zajímala jedna věc, sám sem si toho taky všimnul a protože jsem z příhraničí, tak tam asi občas zajedu.
Německej benzín = lepší benzín ?

Neznáte někdo stránky, kde by se dala najít aktuální cena paliva v určitých městech např.Heidenau,Dresden?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 21:26   Citovat  

enzim napsal:
Když to tady tak čtu, tak je asi mnohem užitečnější natankovat na Ono pumpě N98 a případně dolít aditiva VIF, než se chlácholit tim, že Shell je lepší ?

Co ta spotřeba u 98 z ONA? Stejná,vyšší,nižší ?

Ještě by mě zajímala jedna věc, sám sem si toho taky všimnul a protože jsem z příhraničí, tak tam asi občas zajedu.
Německej benzín = lepší benzín ?

Neznáte někdo stránky, kde by se dala najít aktuální cena paliva v určitých městech např.Heidenau,Dresden?

Ahoj,
určitě.

Výborné stránky: clever-tanken.de

Spotřeba je super. Jezdím město a pak dálky a poslední byla jízda viz výše. Už jen tím, že menší obsah biosložek a síry. V německu je rovnou míchaný. Super 95 E5 a Super 95 E10, E5 - do 5% ethanolu a E10 - do 10%.

Fakt nejen lépe voní, ale i jede a hlavně méně spotřebovává.

přátele
   Návrat  
mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 21:39   Citovat  

Taky jsem teď 2 nádrže natankoval na ONO N98 na popud Majka a musim říct, že spotřeba je o něco nižší, chod motoru celkově hladší a taky lepší studený starty kouř
   Návrat  
feroF je teď offline  feroF
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 22:19   Citovat  

OT:
Bavite sa aj o tom, kde je aky benzin, teda kolko je v nom bio. Ale ako to zistit na Sk? (Toto ma napadlo po precitani tohto clanku:
- tudy odkaz
Je jasne, ze prvenstvo vo vyrobe bio nemusi este znamenat aj to, ze na Sk benziny ( vsetkych dvoch - troch relevantnych ) predajcov obsahuju (len, resp. vyznamny podiel) bio.
M@jk - netusis, ako to je?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 22:22   Citovat  

feroF napsal:
OT:
Bavite sa aj o tom, kde je aky benzin, teda kolko je v nom bio. Ale ako to zistit na Sk? (Toto ma napadlo po precitani tohto clanku:
- tudy odkaz
Je jasne, ze prvenstvo vo vyrobe bio nemusi este znamenat aj to, ze na Sk benziny ( vsetkych dvoch - troch relevantnych ) predajcov obsahuju (len, resp. vyznamny podiel) bio.

no já ti to klidně řeknu už tak nikdy nenatankuju... jel jsem do trenčína... a tak si říkám když majk zkouší ty zahraniční benziny tak zkusím taky a natankoval doplna...a vubec to nejelo naštvanej a za litr 37Kaček... to snad ne
   Návrat  
josa je teď offline  josa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 22:28   Citovat  

Ja som tankovaval na Shell, spotreba 7l. potom som presiel v meste na taku jednu vo dvore (real hm ci ako sa volaju) a spotreba 6,5l. stale jazdim rovnakym stylom rovnaku trasu a pritom je lacnejsi o 0,05€/l od shell
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 22:38   Citovat  

V tomto clanku
- tudy odkaz
je struktura dovozu paliv do CR a kedze dominantny podiel rafinerky na Dunaji je evidentny, mam dojem, ze na Sk to bude este vyraznejsie.
V CR je predsa len aka-taka moznost narazit na benzin z inej rafinerky, ale na Slovensku? Mozno ak by prisiel z Ukrajiny -))).
Myslim, ze je to jasne -(((
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 22:41   Citovat  

feroF napsal:
OT:
- tudy odkaz

Ahoj,
jasné riešime tu cenu a tiež kvalitu a poznatky. Na Spotřebu tu máme Téma - PHM: Spotřeba

To Jagi: já jsem Ti ale o SK benzínu nic neříkal, na ten mi auto jezdí stejně/podobně jako na CZ benzín, klasický N95. Jediný rozdíl je v tom, že je oproti CZ PHM nekřesťansky předražený.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 23:04   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,
jasné riešime tu cenu a tiež kvalitu a poznatky. Na Spotřebu tu máme Téma - PHM: Spotřeba

To Jagi: já jsem Ti ale o SK benzínu nic neříkal, na ten mi auto jezdí stejně/podobně jako na CZ benzín, klasický N95. Jediný rozdíl je v tom, že je oproti CZ PHM nekřesťansky předražený.

jojo však neříkám Velmi šťastný jen jsem chtěl být v tu chvíli taky dobrotinec že to zkusím i za ty prachy... a prostě příště raději tlačit na hranice... Je to tam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 23:20   Citovat  

Ahoj M@jk, a kedze sa bavime o cene, tak troska o "zahranicnej" cene.
Na Sk mame rafinerku ( co nie je podstatne na cenotvorbu v tejto oblasti, ale prvoplanovo to cloveka napadlo) a ceny? No, vselijake.
Tankujem ( neviem preco, ale najradsej) na Lukoil a cena 95? Prosim pekne 1,44€ = 39,47 CZK ( podla dnesneho kurzu tudy odkaz )a to je ten lepsi pripad, "premiove znacky" su este vyssie....
Pre cestovatelov na Sk idealna orientacia cenoviek:
- tudy odkaz
Pred par dnami otvorili v Liptovskom Mikulasi novu cerpacku (Gulf) a iduc okolo skoro mi oci vypadli: N95 - 1,39€= 38,1 CZK. Nuz som si nieco nacapoval. A ked som odchadzal, tak som uvidel cenovku aj pre N98 - 1,40€ = 38,38 CZK. (Bezna cena - 1,54€ = 42,21CZK). A oci mi vypadli druhykrat .... O par dni ceny skoncili na slovenskom priemere a mojich sest hrncekov pyta jest -))))
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.12.2013 , 9:34   Citovat  

feroF napsal:
Ahoj M@jk, a kedze sa bavime o cene, tak troska o "zahranicnej" cene.
Na Sk mame rafinerku ( co nie je podstatne na cenotvorbu v tejto oblasti, ale prvoplanovo to cloveka napadlo) a ceny? No, vselijake.
Tankujem ( neviem preco, ale najradsej) na Lukoil a cena 95? Prosim pekne 1,44€ = 39,47 CZK ( podla dnesneho kurzu tudy odkaz )a to je ten lepsi pripad, "premiove znacky" su este vyssie....
Pre cestovatelov na Sk idealna orientacia cenoviek:
- tudy odkaz
Pred par dnami otvorili v Liptovskom Mikulasi novu cerpacku (Gulf) a iduc okolo skoro mi oci vypadli: N95 - 1,39€= 38,1 CZK. Nuz som si nieco nacapoval. A ked som odchadzal, tak som uvidel cenovku aj pre N98 - 1,40€ = 38,38 CZK. (Bezna cena - 1,54€ = 42,21CZK). A oci mi vypadli druhykrat .... O par dni ceny skoncili na slovenskom priemere a mojich sest hrncekov pyta jest -))))

Fero,
presne tak, na SK jazdím už od roku 2005, takže viem, o čom presne hovoris. Dokonca pamatam SKK a €, kedze benzin staval aj Skk 47,- a ked prislo €uro, tak na Shell v Michalovciach € 0.99. Vlani v tzv. krízi tak € 1.61 a ked začaly ceny padat dole pocas našej dovolenky, tak presne bola vidiet - prepac mi to - vychcanost sk. podnikatelov, ktorých nic nenutí sa chovat konkurečne, ceny v Česku a Rakúsku šly počas 2 týždnov dole o koruny až pár desiatok €urocentov a na Slovensku??? Ha ha o z € 1.6x na € € 1.58 a nakonec padly na € 1.48, ale až po našom odchodu. V Rakúsku už dávno boli u € 1.45 za liter ovela kvalitnejsieho PHM a najme bez siry.

Zatial som mal najhoršiu zkúsenost v BA, kde zásadne netankujem. Lebo namiesto konkurenčného tlaku a tedy logicky nizkym cenam, kuprikladu ako vo Videni, su tu ceny najvyssie snad z celej republiky. Vychod pomali dorovnava, ceny su nepriec Slovenskom dosti podobne.

Takže tak.

přátele
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.12.2013 , 20:15   Citovat  

Ola,
tak dnes opět Tank-Ono Natural 98 a už poskočila na Kč 36,50. Ale na rozdíl od Natural 95, který z Kč 32,90 už poskočil za poslední měsíc na Kč 34,90, je to menší skok.

Tak hned tankováno do plna 42l a Super Benzin Aditiv od LANG CHEMIE, Austria.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.12.2013 , 22:15   Citovat  

M@jk,
vyborna slovencina, klobuk dole.
OT: vies co je zaujimave? Mozno tretina (mozno o nejake percento aj menej-)))) mojich rodinnych prislusnikov zije v Prahe, resp. tam sa aj narodila a hovoria krasnou slovencinou - samozrejme, len ked pridu "domov" teda na Slovensko. Ale napr. Moravaci, od Přerova aj ked boli tri tyzdne na prazdninach na strednom Slovensku, moravacku cestinu neopustili ani po desiatej teplej borovicke s pivom Tatran -))). Tymto som nechcel povedat, ze snad Moravaci ...., len aj v tomto smere som citil rozdiel.
Ked pojdes cez Novodvorsku, resp. cez Karlstej (Hlasna Treban) tak mozes zatrubit a pozdravit moju rodinu-)))

Ale k cenam a benzinu.
Ano, mas pravdu, na SK je podnikanie v plienkach so vsetkym, co s tym suvisi. (A v tomto mal V. Klaus absolutnu pravdu, hoci to nikdy nevyslovil - Slovensko meska. Vtedy sme sa na to hnevali - hoc sme tusili, ze ma pravdu a aj po tych strasne dlhych rokoch je to fakt.)
Ceny su sialene nekonkurencne az ma clovek dojem, ci to nie je kartel ....
Ale k benzinu. Ked prisiel do Presova Lukoil, tak prvy sok bola vona benzinu. Absolutne nezamenitelna, specificka, krasne vonava. Postupne to islo do stratena a teraz uz nepoznas podla vone, ze si na "ruskej" benzinke. Aj ceny maju slovenske a pritom spociatku isli s cenami pekne pod mainstreem.
Vies kde bola podobna vona benzinu? Len v Michalovciach. Bol som tam na vylete - klasika, ideme rovno a uvidime, kam zajdeme - a ked sme zastali na benzinke (s.ell), tak mi dcera hovori, ze nieco smrdi. Tak jej hovorim, ze je to ukrajinsky benzin a jeho nezamenitelna vona. Ale ci to mali aj v nadrziach, alebo to bol len zavan z okoloiducich aut, ktore prichadzali z Ukrajiny ....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.12.2013 , 22:43   Citovat  

feroF napsal:
M@jk,
vyborna slovencina, klobuk dole.
OT: vies co je zaujimave? Mozno tretina (mozno o nejake percento aj menej-)))) mojich rodinnych prislusnikov zije v Prahe, resp. tam sa aj narodila a hovoria krasnou slovencinou - samozrejme, len ked pridu "domov" teda na Slovensko. Ale napr. Moravaci, od Přerova aj ked boli tri tyzdne na prazdninach na strednom Slovensku, moravacku cestinu neopustili ani po desiatej teplej borovicke s pivom Tatran -))). Tymto som nechcel povedat, ze snad Moravaci ...., len aj v tomto smere som citil rozdiel.
Ked pojdes cez Novodvorsku, resp. cez Karlstej (Hlasna Treban) tak mozes zatrubit a pozdravit moju rodinu-)))

Ale k cenam a benzinu.
Ano, mas pravdu, na SK je podnikanie v plienkach so vsetkym, co s tym suvisi. (A v tomto mal V. Klaus absolutnu pravdu, hoci to nikdy nevyslovil - Slovensko meska. Vtedy sme sa na to hnevali - hoc sme tusili, ze ma pravdu a aj po tych strasne dlhych rokoch je to fakt.)
Ceny su sialene nekonkurencne az ma clovek dojem, ci to nie je kartel ....
Ale k benzinu. Ked prisiel do Presova Lukoil, tak prvy sok bola vona benzinu. Absolutne nezamenitelna, specificka, krasne vonava. Postupne to islo do stratena a teraz uz nepoznas podla vone, ze si na "ruskej" benzinke. Aj ceny maju slovenske a pritom spociatku isli s cenami pekne pod mainstreem.
Vies kde bola podobna vona benzinu? Len v Michalovciach. Bol som tam na vylete - klasika, ideme rovno a uvidime, kam zajdeme - a ked sme zastali na benzinke (s.ell), tak mi dcera hovori, ze nieco smrdi. Tak jej hovorim, ze je to ukrajinsky benzin a jeho nezamenitelna vona. Ale ci to mali aj v nadrziach, alebo to bol len zavan z okoloiducich aut, ktore prichadzali z Ukrajiny ....

Ola,
dakujem za poklonu. No tak mám za manželku "východńarku" sice už takmer 10rokov pražskú, ale mám. Len sa snažím, ale nikdy som nemal problém s jazykmi.

Máš TEL, Skype, ICQ? Že bysme poklábosili? Zkadzi pochádzas??? Myslíš Praha 4 - Novodvorská??? Ty kokso, byváme odtailto asi 2km vzdušnou čarou. Velmi šťastný

Add benzin.: je to tak, ako hovoris. K tomu nie je vola čodávať. Na druhou stranu máte super cesty (najma hlavné tahy ako je D1,D2, D3, D4, R1, R2, R3, R4, 18tka, aj ty okresné, aj ked sa to posledné roky vyrovnává.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.12.2013 , 23:09   Citovat  

Aha, spominam si, ze si jeden cas robil obchodneho cestujuceho do D, takze asi to mas v krvi - teda v genoch. Ale chodil si aj na SK -)))

Jasne, Pha 4. Naproti cez cestu vyskumak, do krcmy sme chodili dozadu cez park, okolo skoly. V nedelu rano, v ruke hlineny dzban na pivo. A stamgasti nas privitali: No nazdaaar, co si date? Jo, pivicko -)))

ICQ - budem musiet oprasit spojenie .... Ale ked pojdes na vychod, tak len cez Presov a skocime na obed.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: cena, kde tankujete a proč
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 36, 37, 38  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina