Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
dj-bobr: Honda Civic 5G EG8 1992 - Znovuzrození
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 18, 19, 20  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 11 z 20
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.11.2013 , 17:57   Citovat  

Dobrej thriller Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2013 , 18:00   Citovat  

Největší thriller byl, když jsem hodil tu držku na dálnici Velmi šťastný takhle sprostej už jsem hodně dlouho nebyl..
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.11.2013 , 20:39   Citovat  

dj-bobr napsal:
Největší thriller byl, když jsem hodil tu držku na dálnici Velmi šťastný takhle sprostej už jsem hodně dlouho nebyl..

Ahoj,
gratuluji!!!

S tím plynem Ondřeji, nepřipomíná Ti to něco u mne??? Když se opravovaly všechny konektory, tak u TPS se otočily kabely, přeci? V poloze plynu 0 - byla voltáž 0, při poloze plynu FULL TROTTLE - byla voltáž asi 4V a přesně stejně to fungovalo:
1) dokud jel člověk v řežimu normal, vše ok
2) dokud jel člověk v řežimu svižně, vše ok
3) dokud jel člověk v řežimu více plynu, vše ok
4) jakmile jsem dal podlahu a do VTECU, okamžitý pokles otáček a šlo do chícpnutí
.

Nějaká analogie?

přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 0:38   Citovat  

No to je právě vono M@jku! Proto mám největší podezření na otočené TPS.. neboť jakmile dám podlahu, tak jednotka si myslí, že nemám vůbec sešlápnutý pedál plynu a tudíž odpojí vstřikování (stejná situace jako když se jede bez plynu z kopce s kvaltem)

Mimochodem - teď jsem projel pár desítek km s odpojeným TPS a auto jede nádherně, úplně normálně i s plným plynem. Jediné akorát co je, tak při náhlém přidání plynu trochu zacuká, což je logické, neboť jednotka neví, že prudce přidávám plyn a tudíž nemůže přidat akcelerační dávku..

auto teď jede pocitově stejně, jako Ondřejův VTEC VTEC

Zítra přefiknu přívody k TPS a nastavím delšími kablíky s čokoládou (svorkovnicí) a zkusím přehodit.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 0:55   Citovat  

dj-bobr napsal:
No to je právě vono M@jku! Proto mám největší podezření na otočené TPS.. neboť jakmile dám podlahu, tak jednotka si myslí, že nemám vůbec sešlápnutý pedál plynu a tudíž odpojí vstřikování (stejná situace jako když se jede bez plynu z kopce s kvaltem)

Mimochodem - teď jsem projel pár desítek km s odpojeným TPS a auto jede nádherně, úplně normálně i s plným plynem. Jediné akorát co je, tak při náhlém přidání plynu trochu zacuká, což je logické, neboť jednotka neví, že prudce přidávám plyn a tudíž nemůže přidat akcelerační dávku..

auto teď jede pocitově stejně, jako Ondřejův VTEC VTEC

Zítra přefiknu přívody k TPS a nastavím delšími kablíky s čokoládou (svorkovnicí) a zkusím přehodit.

Ahoj,
tak tak. Jinak něco pro Tebe mám, tak se ozvi.
přátele
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 8:32   Citovat  

jo bez Fíši bych to taky nedal. Taky jsem měl chut to polejt a zapálit. ale Fíša je kliďas OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 23:47   Citovat  

Update: ucvaknul jsem přívod od TPS, vzal jiný konektor s delším přívodem, svorkovnice (čokoláda) do cesty, měření multimetrem, šroubování, startování, .. TPS je už zapojeno správně a auto jezdí naprosto perfektně, tak jak má.

Ale ta kontrolka motoru je tam pořád, chyba 20 to mi hlava nebere mrcha jedna.

Poznatky a tipy:
- klapka na čtyřbodu se vůči čidlu TPS otáčí opačným směrem, než na starém dvoubodovém sání
- tudíž je potřeba otočit přívod napájení TPS čidla
- zem se pozná snadno, při odpojeném konektoru propískáváme multimetrem jeden pin po druhém vůči kovovému tělesu sání
- kam přivést +5V je taky jasné - měříme odpor od země do každého z dvou zbývajících kontaktů a vyhrává ten, který nemění odpor při tahání za lanko plynu
- no a výstup z TPS je ten třetí kontakt, měnící odpor vůči zemi i vůči +5V (odpory měřit s odpojeným konektorem jen na TPS!) při tahání za lanko (je dobré, když někdo sedí v autě a na pokyny šlape na plynový pedál)

Když je napájení TPS otočené, tak jednak jde jeho +5V napájení de facto do zkratu, neboť těleso klapky toto napětí ukostřuje.. (jednotka to přežije - po opravě tam zase +5V bylo a v pohodě)
Příznak otočeného TPS je vypnuté vstřikování při plném plynu; rázné cuknutí při plném plynu a otáčky klesající až cca do 1200ot./min, kdy otáčky vyletí tak do dvou tisíc a zase klesají..

Co ale sakra může bejt ta dvacítka? ELD je v jednotce vypnuté, Fish říkal o "obecné chybě někde v elektrice", že by mohlo být něco šlusnutý tam, kde bejt nemá .. grr, myslel jsem, že po opravě zapojení TPS to přestane. Reset jednotky odpojením baterie jsem taky zkoušel a furt chyba 20.

Zítra zkusím na pin odpovídající ELD připojit potenciometr a pohrát si..
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 23:58   Citovat  

O tom,že se TPS musí otočit jsem nevěděl Úsměv, V obou mapách je ELD vypnuté. Proč pořád svítí nemam tušení. Tahle chyba se většinou bezdůvodně váže na jiné chyby,ale samostatně se neobjevuje. Hlavně že to už jezdí na 100%. Potom ti pošlu upgrade mapy,aby si mohl vyhrávat nad sohc vtecama Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 0:14   Citovat  

Já to právě taky nevěděl, ale příznaky seděly na M@jkův dávný problém s cukáním při plném plynu, trochu googlu, pak jsem šel skoro na jistotu a ono ejhle, je to tak.

Právě mám jednotku otevřenou, pájím piny na CN2 pro datalogging a pak se mrknu po těch epromkách, jsem si téměř na 100% jistej, že je tu někde mám to mi hlava nebere
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 10:45   Citovat  

Mám dotaz, čím si barvil interierové plasty na černo? Mám pár plastových cancourů které nezvládnu počalounit a potřebuju je černé jako celý interier. Koukal jsem po tomhle... motip na díly by se nemělo sahat tak doufám že by to mohlo vydržet když píšou co píšou Tak to valím bulvy Loupe se ti to?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 11:58   Citovat  

Ahoj, barvil jsem to úplně normálním sprejem Dupli Color z OBI za pár desetikorun.. samozřejmě nejdřív pořádně odmaštěno lihem nebo čističem na brzdy, pak nástřik základem na plasty, následně dvě nebo tři vrstvy černého spreje a nakonec ještě do mokré černé zaprášit trochu matným přestřikovým lakem.

Loupe se to, pokud se do toho rejpne .. jinak OK.

Tu barvu na kůži už mi taky někdo radil, tu bych asi použil na tapecy a podobný materiál. Na plasty jsem ji nepoužil, neboť jsem ji nesehnal v běžné pražské maloobchodní síti hobbymarketů..

Prosímtě, když už tě tu vidím, chtěl jsem ti teďka psát - máš ještě ty stříbrný kufrový vrata s křidýlkem a brzdovým světlem na sedana?
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 12:04   Citovat  

njn napsal:
Mám dotaz, čím si barvil interierové plasty na černo? Mám pár plastových cancourů které nezvládnu počalounit a potřebuju je černé jako celý interier. Koukal jsem po tomhle... motip na díly by se nemělo sahat tak doufám že by to mohlo vydržet když píšou co píšou Tak to valím bulvy Loupe se ti to?

plast obrousit, základ na plasty, plnič, vybrousit pod vodou a pak je klid ... jinak na nerovném plastu se to bude loupat vždy Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 12:10   Citovat  

Petura: jasně, po obroušení a s plničem to drží líp, ale to zmizí ta struktura Ble kteroužto já jsem chtěl zachovat..
   Návrat  
jazzik je teď offline  jazzik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 12:20   Citovat  

ahoj pane,pokud chces kridylko s brzdovym,daval sem neco na sedana,mozna bych i nekde sehnal fotky... cenovka pro tebe - neco malo,uz fakt potrebuju co nejvic mista v garazi... kdyz budes mit zajem,sz nebo tel Úsměv mej se pane Úsměv
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 12:43   Citovat  

To jsou ale ty malé plastové zobáčky do kterých se zacvakávají stinítka + uchycení stínítka, prostě malé blbůstky, asi zkusím ten motip, za to nic nedám. A sorry za off klidně promaž Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 12:58   Citovat  

Co bych promazával, ono to je on-topic Úsměv

ty malé zobáčky jsou opruz, neboť jsem je stříknul normálním černým sprejem a on se postupně (i po důkladném několikadenním zaschnutí) omatlal postupem času na ty válečky na stínítku, takže to je umazaný Smutný no, chce to víc bezbarvého laku nahoru (asi)

jazzik: co všechno máš ještě na toho sedana? Úsměv zavolal bych ti asi, bude to jednodušší .. (ty dveře naložit teda mimochodem bylo moc vtipný, to ještě nahodím fotky Velmi šťastný)
   Návrat  
jazzik je teď offline  jazzik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 13:03   Citovat  

dj-bobr napsal:
Co bych promazával, ono to je on-topic Úsměv
jazzik: co všechno máš ještě na toho sedana? Úsměv zavolal bych ti asi, bude to jednodušší .. (ty dveře naložit teda mimochodem bylo moc vtipný, to ještě nahodím fotky Velmi šťastný)

zadni kridylko,zadni sedacky,plast na spz do kufru,zadni,predni sklo,nejaky dvere... tot uz tusim vse. jinak jestli si ty dvere nalozil do sedana,tak mas muj respekt,mne to tam nikudy neslo Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 13:06   Citovat  

Právě že ne, do sedana jsme to s M@jkem cpali čtvrt hodiny (marně), nakonec se to odvezlo v M@jkově C5g hatchbacku - a až je povezu na dílnu za účelem swapu stahovačky a gumy, asi je budu muset vézt na střeše na zahrádce Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 13:28   Citovat  

dj-bobr napsal:
Právě že ne, do sedana jsme to s M@jkem cpali čtvrt hodiny (marně), nakonec se to odvezlo v M@jkově C5g hatchbacku - a až je povezu na dílnu za účelem swapu stahovačky a gumy, asi je budu muset vézt na střeše na zahrádce Velmi šťastný

Olé,
u sedana je problém, že by musela přední sedačka ven a pak by tam možná šly. U hatchbacka je super, že nemusí nic ven a dovnitř ta vrata prostě dostanete.

je to dobrý přátele
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 15:26   Citovat  

Já sem úplně zapoměl na Primer (černá sra*ka z vagonky) Velmi šťastný Zkusil jsem ponatírat nějaké plasty co se válely ve sklepě tak se uvidí Tak to valím bulvy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2013 , 19:06   Citovat  

Pokroky:

Napínací kladka klimy je v řiti. Není však urgentní, tak jsem ji vyndal a jezdím dál, vyřeším časem (takže na jaře).

Po přehození drátů TPS auto jede parádně, ale kontrolka motoru furt a furt šajní - asi ji odpojím, oslňuje mě při jízdě Se stydím

Tak jsem zkusil připojit počítač - přes usb/serial převodník vykuchaný ze staršího kabelu od mobilu jsem navázal komunikaci s ECU pomocí programu freelog, leč hodnoty, co to servírovalo, jsou vesměs dost mimo cože cože ? sedí akorát gear (jak to ví? podle poměru otáček a rychlosti asi - ale jak, když RPM i SPD to ukazuje blbě?), sedí i TPS a MAP, ale tím to končí..

Položka P30_ELD ukazuje napětí baterie - za jízdy 13.9, s rozsvícenejma dálkovkama 13.8-13.85, se zaplýma všema elektrickýma spotřebičema, co mě napadly, kleslo na 13.75 a při kontrolním měření multimetrem to přesně koresponduje se skutečným napětím na svorkách baterie.

Znáte někdo freelog líp? (Fish? :hehe: ) Asi bych čekal, že mám jen blbě nastavená jednotlivá čidla vůči adresám v paměti..

Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2013 , 19:19   Citovat  

Určitě bych začal novější verzí a to X.X.93,pak už je to jen otázka nastavení Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2013 , 23:13   Citovat  

Má pravdu chlapec Tak to koukám! já tahal tu verzi, která byla na homepage projektu Freelog na titulce, a ona to jakási prastarost .. 1.0.93 funguje, díky je to dobrý

Odkaz

IAT a ECT už jsem přepnul na stupně Celsia, akorát mi není jasné, jak to najde lambdu s přesností na desetinu AFR (když mám normální a ne wideband) to mi hlava nebere a taky jsem zatím nezjistil, proč mi svítí kontrolka motoru Smutný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2013 , 1:04   Citovat  

dj-bobr napsal:
Má pravdu chlapec Tak to koukám! já tahal tu verzi, která byla na homepage projektu Freelog na titulce, a ona to jakási prastarost .. 1.0.93 funguje, díky je to dobrý

Odkaz

IAT a ECT už jsem přepnul na stupně Celsia, akorát mi není jasné, jak to najde lambdu s přesností na desetinu AFR (když mám normální a ne wideband) to mi hlava nebere a taky jsem zatím nezjistil, proč mi svítí kontrolka motoru Smutný

lambdu si můžes nastavit. přepni si jí na obyč. Tu chybu nevím.Bude to něco v elektrice. Protože jakmile ecu vezmu a zapojím ve svém autě,eld zmizí a kontrolka zhasne. S tím si zatím nevím rady..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2013 , 12:19   Citovat  

Můj první datalog, cesta do práce

11-20-2013_1007.txt
 Komentář:
(ve skutečnosti to je CSV, ale to sem na fórum nejde uploadnout)

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  11-20-2013_1007.txt
 Velikost:  2.48 MB
 Staženo:  243 krát

Návrat  
Váša je teď offline  Váša
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2013 , 19:56   Citovat  

Koukám že už někdo poladil koníky.... supr OK
a kolikatou ti to blika chybu?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2013 , 23:14   Citovat  

Váša: jo jo, to je to sání od tebe je to dobrý

chyba 20 - ELD, podle všech informací se jedná o nějakou chybu v elektrice - zatím nevím, budu ještě pátrat, chyba je zjevně někde v mém autě, protože v jiném autě se kontrolka nerozsvítí.. auto nicméně jezdí v pohodě.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2013 , 14:29   Citovat  

Na víkend je díky týmu Honda Team Březolupy plánovaná totální repase podvozku. Co to obnáší:

výměna silentbloků za nové
- přední náprava, horní rameno, originál Honda 51455-SR3-004
- přední náprava, spodní rameno, prostřední silent (tlumičový), originál Honda 51810-SH3-004
- přední náprava, spodní rameno, zadní silent do kastle, na zakázku polyuretan
- přední náprava, spodní rameno, silent "trojúhelníkového" ramene, na zakázku polyuretan
- zadní náprava, malý rohlíček s "motýlkem", průchozí silent, originál Honda 52395-SH3-004
- zadní náprava, malý rohlíček s "motýlkem", motýlek, originál Honda 52393-SR3-004
- zadní náprava, malý rohlíček se dvěma otvůrky uprostřed, originál Honda 52343-SR3-004
- zadní náprava, spodní rameno, zadní silentblok do kastle, originál Honda 52365-SH3-000
- zadní náprava, spodní rameno, prostřední silentblok, originál Honda 52622-SH3-010
- zadní náprava, podélné rameno, velký silent "puk", Yamato

výměna čepů za nové
- horní čepy Yamato
- spodní čepy 555
- čepy řízení byly měněny (555) nedávno a nemají vůle, takže zůstávají..

osazení opískovaných a zinkovaných ramen - nakonec na zlatý nátěr Alkytonem nedojde, ten zinek bude dostatečně efektní Úsměv

kompletsilentbloky.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
kompletsilentbloky.jpg, 267.46 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2013 , 15:02   Citovat  

Mimochodem, experimentálně jsem zjistil, že ze všeho, co jsem kdy použil na mazání gum oken a dveří, se nejlíp osvědčil klasickej lubrikační gel.. s glycerinem šuk klouže to jak zamlada, okna jezdí i za nízkých teplot krásně, dveře se nelepí, no pohádka kouř
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.11.2013 , 17:48   Citovat  

dj-bobr napsal:
Váša: jo jo, to je to sání od tebe je to dobrý

chyba 20 - ELD, podle všech informací se jedná o nějakou chybu v elektrice - zatím nevím, budu ještě pátrat, chyba je zjevně někde v mém autě, protože v jiném autě se kontrolka nerozsvítí.. auto nicméně jezdí v pohodě.

Napadlo mne, pokud je to ELD, tak to je z USDM či CADM trhu??? Nemůže to dělat rotiku i když je to vypnuté v ECU??? Neboť tam je to běžnou součástí elektroinstalace???
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
dj-bobr: Honda Civic 5G EG8 1992 - Znovuzrození
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 18, 19, 20  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina