Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 117, 118, 119 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 118 z 333
sunnx je teď offline  sunnx
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.12.2013 , 15:05   Citovat  

elpin napsal:
Vítej ve spolku liftbackářů! přátele Dle mého ta nejlepší karosářská verze pod sluncem... vypadá to dobře jako sedan a přitom parádní přístup do kufru a velikost. A teď mě sedanáři ukamenujte Hihi

Jinak pěkný Accordík, koukám že na masce se minulý majitel vyřádil HaHaaa

Naprostý souhlas na lifta nedam dopustit Úsměv Jinak taky vítám Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sajfi je teď offline  sajfi
PříspěvekZaslal: 4.12.2013 , 17:31   Citovat  

To sem nečekal,že mně někdo uvítá . Všem moc děkuju Mrk

Dneska sem vyměnil ten kabinový filtr,byla to celkem hračka,ale před filtrem to bylo plný jehličí a samého humusu. Předchozí majitel ho asi nikdy neměnil,protože to už ani nefoukalo vzduch z výdechů.......
No a ted mi aspon auto topí Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sunnx je teď offline  sunnx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.12.2013 , 17:34   Citovat  

sajfi napsal:
To sem nečekal,že mně někdo uvítá . Všem moc děkuju Mrk

Dneska sem vyměnil ten kabinový filtr,byla to celkem hračka,ale před filtrem to bylo plný jehličí a samého humusu. Předchozí majitel ho asi nikdy neměnil,protože to už ani nefoukalo vzduch z výdechů.......
No a ted mi aspon auto topí Velmi šťastný

Hm taky pekny Úsměv No az poznas co jsme za skvadru tak pochopis ze H-C je fajn
   Návrat  
sajfi je teď offline  sajfi
PříspěvekZaslal: 4.12.2013 , 17:51   Citovat  

sunnx napsal:
Hm taky pekny Úsměv No az poznas co jsme za skvadru tak pochopis ze H-C je fajn

Moc pěkný to nebylo,hold si to budu muset vymazlit a udělat z toho zase krásku Úsměv

No doufám,že si budu s Váma rozumět Mrk Honda VTEC Velmi šťastný
   Návrat  
enzim je teď offline  enzim
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.12.2013 , 18:31   Citovat  

Potřebuju radu zkušenějších.

Čekám na výměnu lambdy v neděli to vezu do servisu. A chtěl jsem se zeptat, pracuje auto v nějakym nouzovym režimu,kdybych odpojil lambdu na svodech?

Když zařadim volnoběh při jízdě, tak mi to chcípne.Je to docela nebezpečný.

Řek bych dost podobný video mýho problému. Otáčky držej když nepřidám plyn ve volnoběhu, ale jakmile přidám,tak jak se vracej otáčky dolů,tak se propadnou kolikrát až na nulu. Při stání mi to nechcíplo,ale při jízdě už několikrát.
tudy odkaz

Tady sem byl nahrát ten můj případ

tudy odkaz
   Návrat  
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.12.2013 , 22:01   Citovat  

...tak koukam ze liftaku tu bude zachvili vic jak placaku Velmi šťastný...jinak liftback rullez Úsměv...a kdyz jse se tu uz tak pekne sesli jak silne ostrikuje zadni ostrikovac? mne jenom tak cura pořádnej výtlem ...

AFY

PS rano jsem zjistil ze mam na prednim skle malou prasklinku a to sem si rikal ze ted bude na chvili s auti klid naštvanej
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.12.2013 , 22:28  Naposledy upravil Kendik dne 4.12.2013 , 23:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

enzim napsal:
Potřebuju radu zkušenějších.

Čekám na výměnu lambdy v neděli to vezu do servisu. A chtěl jsem se zeptat, pracuje auto v nějakym nouzovym režimu,kdybych odpojil lambdu na svodech?

Když zařadim volnoběh při jízdě, tak mi to chcípne.Je to docela nebezpečný.

Řek bych dost podobný video mýho problému. Otáčky držej když nepřidám plyn ve volnoběhu, ale jakmile přidám,tak jak se vracej otáčky dolů,tak se propadnou kolikrát až na nulu. Při stání mi to nechcíplo,ale při jízdě už několikrát.
tudy odkaz

Tady sem byl nahrát ten můj případ

tudy odkaz
Tak to koukám! To musi byt asi zazitek z takove jizdy ne? Smutný To Tvoje video se mi sice pusti ale je to spis jako kdyz si pustis fotky.
Me to tedy nechcipalo, ale rucicka otackomera sla az dolu, kdyz jsem odpojil baterku a zpet zapojil.Musi se zase samy nastavit idealni otacky.Ale to asi nebude Tvuj pripad, kdyz Ti to chcipa.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.12.2013 , 22:42   Citovat  

Pred serizenim ventilu mi to taky nechcipalo,az po..

Je to naky divny,asi to bude kombinace vic veci.Buh vi..

Chtel sem to prave odpojit,jestli se da jezdit i bez ni do nedele.
Pak bych si byl aspon jistej jestli to je lamdou,nebo v tom ma prsty i privod vzduchu treba.
   Návrat  
elpin je teď offline  elpin
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.12.2013 , 17:24   Citovat  

chalejkum napsal:
...tak koukam ze liftaku tu bude zachvili vic jak placaku Velmi šťastný...jinak liftback rullez Úsměv...a kdyz jse se tu uz tak pekne sesli jak silne ostrikuje zadni ostrikovac? mne jenom tak cura pořádnej výtlem ...

AFY

PS rano jsem zjistil ze mam na prednim skle malou prasklinku a to sem si rikal ze ted bude na chvili s auti klid naštvanej

Stačí to takhle? Úsměv

Odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.12.2013 , 17:26   Citovat  

enzim napsal:
Pred serizenim ventilu mi to taky nechcipalo,az po..

Je to naky divny,asi to bude kombinace vic veci.Buh vi..

Chtel sem to prave odpojit,jestli se da jezdit i bez ni do nedele.
Pak bych si byl aspon jistej jestli to je lamdou,nebo v tom ma prsty i privod vzduchu treba.

Přijde mi to docela logický. Po jakékoli úpravě motoru si musí řídící jednotka osahat nové hodnoty a podle toho upravit vstřikování. Pokud máš vadnou lambdu a nechal jsi seřídit ventily, počítám že jednotka pořád jede na starých hodnotách, proto ti to chcípe.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.12.2013 , 17:38   Citovat  

elpin napsal:
Přijde mi to docela logický. Po jakékoli úpravě motoru si musí řídící jednotka osahat nové hodnoty a podle toho upravit vstřikování. Pokud máš vadnou lambdu a nechal jsi seřídit ventily, počítám že jednotka pořád jede na starých hodnotách, proto ti to chcípe.

Asi máš pravdu, za dnešek mám prostudovaný snad všechny problémy co se týče kolísání táček ve volnoběhu.

Pak jedině kdyby to lambdou nebylo, tak asi škrtící klapka,váha vzduchu,volnoběžnej ventil, nebo nějaký podtlakový hadičky že ?

Dotaz, kde najdu volnoběžný ventil na 6g?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2013 , 18:03   Citovat  

elpin napsal:
Stačí to takhle? Úsměv

...diky pardale...ja si to myslel ze zas mam neco vneporadku :/...

AFY
   Návrat  
KingsKiller je teď offline  KingsKiller
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 13:16   Citovat  

Poradil by někdo kde najít odlehčené řemenice na F20B5 (acco coupe1999) Po přesedlání z civica D16Z6 mi roztáčení motoru a celkova pruznost neak chybí... Chtěl bych mu trošku odlehčit at se snadneji roztáčí VTEC Nebo čím dalším bych mu mohl popřípadě pomoci....Neberu do toho svody nebo trubku sání....
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 13:58   Citovat  

KingsKiller napsal:
Poradil by někdo kde najít odlehčené řemenice na F20B5 (acco coupe1999) Po přesedlání z civica D16Z6 mi roztáčení motoru a celkova pruznost neak chybí... Chtěl bych mu trošku odlehčit at se snadneji roztáčí VTEC Nebo čím dalším bych mu mohl popřípadě pomoci....Neberu do toho svody nebo trubku sání....

Bojím se, že Alu nebo jinak odlehčenou řemenicí tomuhle motoru nepomůžeš.
Mám doma to samé auto se stejným motorem a řekl bych, že pružnost mu vůbec neschází ale je to motor vymyšlený do dospělých a kultivovaných aut a k tomu mu pomáhá i vyvažovací hřídel ... ale to je zase na úkor agresivnosti (rychlého nástupu do otáček)
   Návrat  
isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 14:33   Citovat  

Rom. Má pravdu,žádná odlehčená řemenice na motoru ti k ničemu nebude. Taky jsem byl překvapen pomalejším nástupem,dříve Concerto 1.6i bylo živejší ,ale jen při zrychlení. Acco chytne vtec a potom ti nestačí ani přeplňovaný traktory je to dobrý
   Návrat  
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 18:02   Citovat  

Pružnosť ti spraví v prvom rade prevodovka, ktorá je v accorde robená skôr smerom na komfort a spotrebu, ako na rýchlosť a dynamiku. Výnimku tvorí akurát ATR, ktorý má prevodovku kratšiu, takže ak chceš lepšiu pružnosť, dynamickejšie zvezenie a aby sa motor ľahšie dostával do otáčok, tak sa poobzeraj po kratšej prevodovke je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 18:16   Citovat  

...no jo u acca si clovek musi zvyknout ze od 3500 se to rozjizdi az pak se dat rict ze auti oziva a ukaze se potencial motora Úsměv...taky si nekdy v accu pripadam jak mastodont ale chce si to jenom uvedomit ze vtec je tam kde jini uz radi Velmi šťastný...

AFY
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 19:15   Citovat  

Co se týče převodovky a spotřeby: už mě delší dobu napadá taková otázka... Když vezmu, že rychlost pohybu je v podstatě úměrná energii která se do toho dává a že energie vzniká ze spalování benzínu... Je rozdíl ve spotřebě jestli pojedu 90km/h na 5tý převodový stupeň s nějakýma 2500 otáčkama motoru a nebo tou stejnou rychlostí pojedu na 3ku s dejme tomu 4000 otáčkama? to mi hlava nebere

Selský rozum mi říká že ano, páč otáčky žejo, ale z pohledu energie mi vychází že při stejné rychlosti by se do válců mělo při vyšších otáčkách cpát méně benzínu a spotřeba by tedy měla být stejná... teoreticky.
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 19:28   Citovat  

zkus jet na kole 30, jednou 3 - 7 a pak 1 - 1 to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 19:32   Citovat  

A sledovat kolik rohlíků za cestu zdlabu? Velmi šťastný

EDIT: U jízdy na kole člověk hodně energie spotřebuje vůbec samotným šlapáním, zvláště pak pokud bych nohama točil tisíc otáček za minutu Velmi šťastný Takže to se mi nezdá jako úplně dobré přirovnání.
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 19:42   Citovat  

jojo, ale pokud jedeš po rovince, más stejný odpor vzduchu a tudíž motor není v zátěži, pak na vyšší převod se motor otočí míňkrát na ujetí stejné vzdálenosti, takže potřebuje míň paliva.
Na palubním počítaši u fabie to bylo asi 0,3l paliva 80 na 4 vs 5 ve prospěch pro 5
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 19:50   Citovat  

Bubaak napsal:
...pak na vyšší převod se motor otočí míňkrát na ujetí stejné vzdálenosti, takže potřebuje míň paliva...

No to právě zpochybňuji, protože se do válců musí na nižší otáčky vstříknout větší množství paliva než na vyšší otáčky (aby produkce energie byla stejná).

Ale každopádně jestli jsi to vyčetl z palubáku tak je to jasný... na palubák si musím počkat na 7G Velmi šťastný
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 21:40   Citovat  

elpin napsal:
No to právě zpochybňuji, protože se do válců musí na nižší otáčky vstříknout větší množství paliva než na vyšší otáčky (aby produkce energie byla stejná).

Ale každopádně jestli jsi to vyčetl z palubáku tak je to jasný... na palubák si musím počkat na 7G Velmi šťastný

Obecně lze říct, že motor (atmosféra) má nejnižší spotřebu v oblasti maximálního krouťáku. A6G, F20B6, má 90% krouťáku od cca. 2500 ot./min, takže dle tvého úsudku (mimochodem s ním souhlasím) je v podstatě jedno, na jaký kvalt jedeme, od těch 2500 ot./min výše. Samozřejmě při srovnatelných podmínkách pro měření spotřeby.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 21:53   Citovat  

Ale neee, těch 90% je mnohem výš. Dyť to v 2500 vůbec netáhne Smutný Jenom rozdíl před sepnutím VTECu a po něm je možná 20%... aspoň tak pocitově bych řek...

Jinak našel jsem na toto téma hodně dobře napsaný článek (odkaz). S tou nejnižší spotřebou v maximu krouťáku máš v podstatě pravdu a dokonce i to přirovnání ke kolu co napsal Bubaak je ok. Čím jsou totiž otáčky výš, tím víc energie se spotřebovává na prohánění pístů samotných a není to vůbec zanedbatelné množství energie, jak jsem si původně myslel. Ale na druhou stranu taky platí, že při hodně nízkých otáčkách se spotřebuje víc paliva, než když motor běží v optimu (což byla vlastně moje prvotní myšlenka). To mi připomíná jednoho mojeho kamaráda, co to pořád dusil na 1200 a nedal si říct že je to blbost Velmi šťastný

EDIT: A z toho vlastně vyplývá, že sehnat převodku z ATR a strčit do ní 5kové kolečko z převodovky z 2.3l není vůbec špatný nápad HaHaaa
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 22:12   Citovat  

elpin napsal:

EDIT: A z toho vlastně vyplývá, že sehnat převodku z ATR a strčit do ní 5kové kolečko z převodovky z 2.3l není vůbec špatný nápad HaHaaa

Zkousis to dobre kamo, ale tady se asi nikdo nechytne (bez urazky OK ). Taky bych do toho sel ale cim dal tim vic si myslim na jinci...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 22:37   Citovat  

elpin napsal:
Ale neee, těch 90% je mnohem výš. Dyť to v 2500 vůbec netáhne Smutný Jenom rozdíl před sepnutím VTECu a po něm je možná 20%... aspoň tak pocitově bych řek...

Jinak našel jsem na toto téma hodně dobře napsaný článek (odkaz). S tou nejnižší spotřebou v maximu krouťáku máš v podstatě pravdu a dokonce i to přirovnání ke kolu co napsal Bubaak je ok. Čím jsou totiž otáčky výš, tím víc energie se spotřebovává na prohánění pístů samotných a není to vůbec zanedbatelné množství energie, jak jsem si původně myslel. Ale na druhou stranu taky platí, že při hodně nízkých otáčkách se spotřebuje víc paliva, než když motor běží v optimu (což byla vlastně moje prvotní myšlenka). To mi připomíná jednoho mojeho kamaráda, co to pořád dusil na 1200 a nedal si říct že je to blbost Velmi šťastný

Pocitově možná jo, ale těch 90% je skutečně od těch 2500 ot./min, viz. tudy odkaz Paradoxně z toho grafu nejsem schopen vyčíst, odkdy je vlastně VTEC "aktivní".
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 23:20   Citovat  

krtekm napsal:
Zkousis to dobre kamo, ale tady se asi nikdo nechytne (bez urazky OK ). Taky bych do toho sel ale cim dal tim vic si myslim na jinci...

Čeká mě výměna spojky, takže vážně uvažuju že to někdy na jaře při jednom provedu. Snad mě s tím kámoš nepošle do háje, páč sám na to teda nemám.

Neví někdo na kolik taková starší převodovka vyjde? Počítám tak dvojku? Z ATR asi bude dražší co? Smutný

piskot napsal:
Pocitově možná jo, ale těch 90% je skutečně od těch 2500 ot./min, viz. tudy odkaz Paradoxně z toho grafu nejsem schopen vyčíst, odkdy je vlastně VTEC "aktivní".

Jen jestli to měřené auto nebylo nové HaHaaa V úterý jdu na nějaký servis, tak se při jednom zeptám jestli mi to nemůžou i změřit.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2013 , 9:28   Citovat  

elpin...ja mnel prevodovku za 100€ ale to byla taky z 2,0 a co jsem zjistoval tak z ATRka sehnat prevodovku nebude taka sranda pac vetsinou vsichni berou motor+prevodovku takze ta je vzdy jako prva vpr...jinak repas vyjde asi takhle:

citace:
chalejkum napsal:
ahoj streete
co by stala na acco 6g 2,0 108kw
1. repas sada (synchrony, přesuvníky, ložiska)
2. repas sada (synchrony, přesuvníky, ložiska) + prodlouzeni 5tky
3. predelani klasicke prevodovky na ATRkovou + prodlouzeni 5tky?

Velmi šťastný ja vim ja vim zas jde zima a ja spekuluju

marek

ahoj,
píšu až teď, ale píšu Úsměv
1) jetá sada zachovalé synchro a přesuvníky, slušná ložiska 2500,-, s montáží 4000,-
2) viz výše plus delší 5ka 5000,- vč. montáže
3) tady je lepší koupit rovnou ATR skříň, ale nejsem si jistý jestli na 2.0 blok sedne. Mám tu i kola na zkrácení tvojí 2.0 skříně plus prodloužení 5ky. Tady by byla cena asi 5000,- ale muselo by se to upřesnit až by se stavělo

Dej vědět. Víťa

...doufam ze vita nebude proti uverejneni Úsměv...
...jinak jak moc vam skrta 2-3? Velmi šťastný...
...k tomu grafu od 2800-4800 krutak a raketa to neni! Velmi šťastný...

AFY
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2013 , 9:40   Citovat  

chalejkum napsal:
elpin...ja mnel prevodovku za 100€ ale to byla taky z 2,0 a co jsem zjistoval tak z ATRka sehnat prevodovku nebude taka sranda pac vetsinou vsichni berou motor+prevodovku takze ta je vzdy jako prva vpr...jinak repas vyjde asi takhle:

citace:
chalejkum napsal:
ahoj streete
co by stala na acco 6g 2,0 108kw
1. repas sada (synchrony, přesuvníky, ložiska)
2. repas sada (synchrony, přesuvníky, ložiska) + prodlouzeni 5tky
3. predelani klasicke prevodovky na ATRkovou + prodlouzeni 5tky?

Velmi šťastný ja vim ja vim zas jde zima a ja spekuluju

marek

ahoj,
píšu až teď, ale píšu Úsměv
1) jetá sada zachovalé synchro a přesuvníky, slušná ložiska 2500,-, s montáží 4000,-
2) viz výše plus delší 5ka 5000,- vč. montáže
3) tady je lepší koupit rovnou ATR skříň, ale nejsem si jistý jestli na 2.0 blok sedne. Mám tu i kola na zkrácení tvojí 2.0 skříně plus prodloužení 5ky. Tady by byla cena asi 5000,- ale muselo by se to upřesnit až by se stavělo

Dej vědět. Víťa

AFY

Kdo chce raketu, ať se dá k NASA.. Úsměv Kdo chce pohodové auto, pořídí si A6G. kouř
A na ten krouťák koukáš jen do jeho maxima, "my" máme min. 90% krouťáku až do otáček max. výkonu, což u jiných motorů rozhodně pravidlem není.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.12.2013 , 10:55   Citovat  

chalejkum napsal:

AFY

Wow, takže existují borci kterým můžeš říct že chceš nějaký stupeň prodloužit nebo zkrátit a oni to udělaj?? To čumim... nevíš jestli to ten tvůj kámoš ještě dělá a i pro lidi z venku nebo jen pro kámoše?

Co myslíš tím škrtá? Přes zuby mě nejde vůbec, dycky tam tak krásně zapadne přesně na místo. Ne jak u jiných aut kde je to gumový a nevíš jestli už to tam je nebo ne... ehm, Ford, ehm ehm HaHaaa
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 117, 118, 119 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina