Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: spotřeba
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 87, 88, 89 ... 100, 101, 102  Další 
Zaslat odpověď

Strana 88 z 102
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2013 , 10:21   Citovat  

aktualne acco 3.0V6 lpg, od 11 do 23 (dalky v klude okolo 11, dalky palba cca 16, kratke trasy do 3km bratislava 23-24)
cicic d15b2 AT - cisto bratislava kratke trasy 12-13 Smutný ale to bude rozbite, neviem v akom stave su sviecky, zapalovanie, vyfuk nejak syci a auto celkovo mam pocit nejede…ako som kupil tak jazdim, musim sa na to vrhnut
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.12.2013 , 12:30   Citovat  

C7G sport LPG dlouhodobá spotřeba 75% město. Z 80% nejezdím eco jízdou dělám čest Hondám -> 9 litrů LPG / 100km
   Návrat  
Laci1 je teď offline  Laci1
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2013 , 13:06   Citovat  

Moje VTI na 98 bere prumerne cca 9 - 11 s VTEC
na 85 bere prumerne cca 10 - 12 s VTEC to uz je dira v nadrzi pořádnej pořádnej výtlem

tocim 3500rpm na 5 a jedu 90km/h mam trochu kradsi prevod...
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2013 , 19:36   Citovat  

Konečně se mi podařilo u Legenda vrátit vše do normálu a jezdit město kolem 14 litrů na E95 bez biosložek. Uvidíme jak si poradí s dálnicí. Na Éčko jezdil 130 km/h za 12 litrů, teď by mohl jezdit pod 10 litrů.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2013 , 19:57   Citovat  

Tak já se taky dneska zlepšil. 90% město 10% okreska natankováno na hladové oko 20L ježděno do hladového oka a najeto 190 km, takže průměrná spotřeba 10.5L zatím nejlepší moje spotřeba ve městě. Vozidlo Civic 7.g TypeR Velmi šťastný
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.12.2013 , 20:00   Citovat  

Na CTR mam ted neco pres 13. PP ukazuje 12,8 a vetsinou se pry sekne tak o pullitr, takze asi tech 13,3.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 24.12.2013 , 19:07   Citovat  

Zdravím,
celoroční průměr, nájezd cca 20-25000tkm, N95, Ultra 95, Optimal 95 E, N98 a 195/50 R15, zimní 175/70 R13 a čistých 7l/100km - město, mimo, dálnice, okruh v Mostě. Nejnižší 5.35 a nejvyšší 7.4-8l.

To vše ze zkrácenou 3,4 rychlost. stupněm a 5 rychlost. stupněm prodlouženým. Teď máme odlehčeným setrvačníkem z 8kg na 5.25kg, tak to bude ještě lepší.

pf 2014
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.12.2013 , 23:49   Citovat  

tak mě civic aero jezdí +-11
EJ hatch 1,4 cca 9
a VTI se letos přehouplo lehounce přes 20
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.12.2013 , 0:24   Citovat  

Me civic D16V1 jezdi za 7.5 po meste, accous 3.0 V6 jezdi za 13 LPG.
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.12.2013 , 12:07   Citovat  

D15Z6 dlouhodobý i krátkodobý průměr (po kompletní výměně výfuku i svodů za větší) cca 8l LPG = cenově 4l benzínu.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.12.2013 , 22:47   Citovat  

Dnes bylo krásně, tak jsem si udělal pěkný výlet po okreskách.
Rychlost kolem 100km/h ale spíš lehká noha na plynu, prudká akcelerace jenom velmi zřídka.

Resize of IMG_20131227_133237.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Resize of IMG_20131227_133237.jpg, 97.9 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2013 , 23:32   Citovat  

S Legoušem najeto necelých 200 km na čtvrt nádrže, tj. 17 litrů.
Neuvěřitelné se stalo realitou - Legend dokáže jezdit kolem 9 litrů při dálničním tempu plus něco málo po městě kouř
To vše po vrácení se k benzínu, kvalitnímu benzínu bez biosložek OK
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 3:23   Citovat  

Za sedum stovek jsem najel 270km a ještě trochu zbylo.. E85:N95 finančně 1:1 (350Kč E85, 350Kč N95, nevím kolik litrů). Směs víceméně stechiometrická (mám bohatší mapu). Spokojenost kouř
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 8:53   Citovat  

Petr 78 napsal:
Rychlost kolem 100km/h ale spíš lehká noha na plynu, prudká akcelerace jenom velmi zřídka.

OK nejmin sem dokazal na cca 200km udelat PP 4,6 - ale to uz sem se VAZNE snazil kuky kuk - ted pri normalnim jezdeni za poslednich 500km - PP 5,7 - okreska,dalnice,mesto,prazdne i narvane auto
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 9:33   Citovat  

Petr 78 napsal:
Moc pekna spotreba Úsměv je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 9:33   Citovat  

Jofrey napsal:
S Legoušem najeto necelých 200 km na čtvrt nádrže, tj. 17 litrů.
Neuvěřitelné se stalo realitou - Legend dokáže jezdit kolem 9 litrů při dálničním tempu plus něco málo po městě kouř
To vše po vrácení se k benzínu, kvalitnímu benzínu bez biosložek OK
Kde maji benzin bez bioslozek?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 12:48   Citovat  

Kendik napsal:

BA95, EuroOil Jihlava, Brněnská ulice a všechny EuroOily po celé republice. Jinak všechen BA98 a výše po celé republice.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 13:02   Citovat  

Kendik napsal:

Ola,
třeba na EurOilu: paliva Optimal: čili Opetimal 95 E a Optimal Diesel jsou bez biosložek. Dále by to měly být paliva BA98, vysvětlovat Jofrey pár píspěvků viz výše.

Zkus třeba:
rozhovor tudy tudy odkaz
EurOil tudy tudy odkaz

Jofrey napsal:
BA95, EuroOil Jihlava, Brněnská ulice a všechny EuroOily po celé republice. Jinak všechen BA98 a výše po celé republice.

Jen pro zajímavost jsem objevil zajímavost, že už xyz krát byl benzín přes třicet korun i u třicetipěti korun.

Pepo,
i natural mají bez BIO? Jinak na Vysošině třeba v Třebíči či Jihlavě to máte super, seženeš a koupíš tam Natural 98 poměřně snadno, na západ od Brna, není prostě problém. Na východ od Brno, katastrofa, kromě AGIPu a LukOilu. A v Třebíči mají Natural na S.V.A. a v Jihlavě na ICOMu. Za velice příjemné ceny. Zatím mám odzkoušené jen v Prahééé TankOno a občas LukOil, RobinOil.

Jediné, co jsem u všech zaregistroval, byla klidnější chod motoru, vůně po nastartování, ne ten smrad jako u N95. Tedy kromě OMV 95. A spotřebu zatím testuji, jezdím na to dlouhodobě od konce října. Průměrná je asi 7-7,19, mimo 6.-6.4l a město 7.5-8.1l. Takže spokojenost. Vzhledem k ceně Kč 36,50-37,50 - proč ne, oproti šponovanému Natural 95 s biosložkou.

M.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 13:35   Citovat  

M@jk napsal:

Pepo,
i natural mají bez BIO? Jinak na Vysošině třeba v Třebíči či Jihlavě to máte super, seženeš a koupíš tam Natural 98 poměřně snadno, na západ od Brna, není prostě problém. Na východ od Brno, katastrofa, kromě AGIPu a LukOilu. A v Třebíči mají Natural na S.V.A. a v Jihlavě na ICOMu. Za velice příjemné ceny...

Jak praví někteří pražští vidláci, tak u nás ve vidlákově, na konci světa, normální natural 95 není na EuroOilu, nebo ho prostě neprodávají, jenom Optimal 95 jako jejich, vlastně naše české palivo a ten je bez biohovínek na EO. Jinak 98 tu lze koupit téměř kdekoliv. Tesco, ICOM, OMV. Ale kdo chce jezdit bez biosložek, bude tankovat cokoliv, kromě klasického 95. I ty aditivované prémiové 95+, premium, superspeciál, megahustejspeciál, atd... jsou všude bez biosložek OK
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 13:44   Citovat  

Jofrey napsal:
Jak praví někteří pražští vidláci, tak u nás ve vidlákově, na konci světa, normální natural 95 není na EuroOilu, nebo ho prostě neprodávají, jenom Optimal 95 jako jejich, vlastně naše české palivo a ten je bez biohovínek na EO. Jinak 98 tu lze koupit téměř kdekoliv. Tesco, ICOM, OMV. Ale kdo chce jezdit bez biosložek, bude tankovat cokoliv, kromě klasického 95. I ty aditivované prémiové 95+, premium, superspeciál, megahustejspeciál, atd... jsou všude bez biosložek OK

Přesně Pepo,
díky díky. Tak tak to dělám já když jedu kolem raději vezmu Optimal. Já právě od nějakého září beru třeba paliva Ultra 95, Optimal 95 E.

Píši SZ.

Dík
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 20:37   Citovat  

Chlapi, já se nechci hádat, ale podle tohoto benzín optimal 95 E od Eurooilu není bez biosložky.
Navíc v tom M@jkovo odkazu jsem se dočetl, že podíl biosložky v benzínu je povinný minimálně 5%.
Tak jak to teda je?
Jinak premiová paliva by opravdu měla být bez biosložky. Ta s oktanovým číslem 98 a výš určitě.

Já osobně tankuju obyčejnou (ale kvalitní a prověřenou) 95 a přidávám do ní aditivum VIF Superbenzín, které by mělo negativní vlivy biosložky v benzínu eliminovat.
Nevím jestli to opravdu dělá, ale už jenom znatelné snížení spotřeby je důkaz, že to aditivum funguje.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 20:45  Naposledy upravil Jofrey dne 28.12.2013 , 20:48, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
Chlapi, já se nechci hádat, ale podle tohoto benzín optimal 95 E od Eurooilu není bez biosložky.
Navíc v tom M@jkovo odkazu jsem se dočetl, že podíl biosložky v benzínu je povinný minimálně 5%.

Nevím jak je to s povinností a jak u kterého dodavatele, výrobce benzínu, domácí, zahraniční, ale EuroOil má benzíny od Čepra, které jako český dodavatel pro síť EuroOil nemá povinnost domíchávat nějaká procenta biosložek do benzínu. Jinak co píší v odkaze chápu tak, že když jezdím na obyčejný N95 a mám ho v nádrži, neudělám nic špatného, když na EuroOilu natankuju jejich Optimal bez biosložek. Na jakémkoliv EuroOilu ti řeknou, že jejich Optimal je čistý, pouze aditivovaný. Jediný přímý důkaz ale bude rozbor paliva. Kdo se ho ujme dobrovolně Cooo??? Chápeš!

EDIT: O tom výše napsaném byla i reportáž na nějakém dílu autosalonu, nebo článek v autotipu, nebo auto motor sportu.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 20:46   Citovat  

Aktualne Plzen - Mannheim - Plzen, 940km, jedna plna nadrz, 4,89l/100km spotreba, tankovano na Benzine obyc nafta a jizda tam tempomat 133Km/hod dle GPS a cesta zpet v Nemecku prumer 150km/hod a v CR dle mista.

Jinak VTi dle dlouhodobeho pocitani stale kolem 10litru, ale snizuje mi to podstatne vzdycky nejaky delsi vylet, jinak po zahrati ihned VTEC
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 22:58   Citovat  

Jofrey napsal:
Nevím jak je to s povinností a jak u kterého dodavatele, výrobce benzínu, domácí, zahraniční, ale EuroOil má benzíny od Čepra, které jako český dodavatel pro síť EuroOil nemá povinnost domíchávat nějaká procenta biosložek do benzínu. Jinak co píší v odkaze chápu tak, že když jezdím na obyčejný N95 a mám ho v nádrži, neudělám nic špatného, když na EuroOilu natankuju jejich Optimal bez biosložek. Na jakémkoliv EuroOilu ti řeknou, že jejich Optimal je čistý, pouze aditivovaný. Jediný přímý důkaz ale bude rozbor paliva. Kdo se ho ujme dobrovolně Cooo??? Chápeš!

EDIT: O tom výše napsaném byla i reportáž na nějakém dílu autosalonu, nebo článek v autotipu, nebo auto motor sportu.

A jak mi teda vysvětlíš tu poslední větu v mém odkazu ze stránek Čepro a.s.?
"Kompensace negativních efektů přítomnosti etanolu na některé vlastnosti paliva"

Já tomu rozumím tak, že v jejich Optimalu 95 E biosložka (etanol) je, ale díky přidaným aditivům se její negativní působení eliminuje.
Rozumím tomu snad špatně?

Co jsem se na jejich stránkách zatím dočetl, tak bez biosložeky je jenom Optimal Diesel.
Optimal 95E je jenom aditivovaná 95. Kdyby v ní biosložka nebyla tak si myslím, že by se tím chlubili a netajili to.
Napadlo mě, že napíšu dotaz přímo do Čepro a.s. a třeba mi i odepíšou. Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 23:09   Citovat  

Ola,
jak to tak vidím, tak sloučím obě témata a bude klid, a to jak PHM: Spotřeba - řešení spotřeby při určitých stylech jízdy atd. a PHM: kde tankujete a proč ... kvalita atd. ... nějak to asi bude jednodušší, nebo to přesunu, co s Váma už ... Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 23:09   Citovat  

Ola,
jak to tak vidím, tak sloučím obě témata a bude klid, a to jak PHM: Spotřeba - řešení spotřeby při určitých stylech jízdy atd. a PHM: kde tankujete a proč ... kvalita atd. ... nějak to asi bude jednodušší, nebo to přesunu, co s Váma už ... Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 23:11   Citovat  

M@jk napsal:
Ola,

Je pravda, že obě témata spolu úzce souvisí.
Víme všichni, že kvalita paliva má na spotřebu velký vliv.
Ale aby z toho pak nebyl guláš.
Úplně za každou cenu bych ty dvě témata neslučoval.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 23:16   Citovat  

Petr 78 napsal:
A jak mi teda vysvětlíš tu poslední větu v mém odkazu ze stránek Čepro a.s.?
"Kompensace negativních efektů přítomnosti etanolu na některé vlastnosti paliva"

Já tomu rozumím tak, že v jejich Optimalu 95 E biosložka (etanol) je, ale díky přidaným aditivům se její negativní působení eliminuje.
Rozumím tomu snad špatně?

Co jsem se na jejich stránkách zatím dočetl, tak bez biosložeky je jenom Optimal Diesel.
Optimal 95E je jenom aditivovaná 95. Kdyby v ní biosložka nebyla tak si myslím, že by se tím chlubili a netajili to.
Napadlo mě, že napíšu dotaz přímo do Čepro a.s. a třeba mi i odepíšou. Úsměv
Proto jsem se take ptal, kdeze by se dal benzin bez bioslozky natankovat.Take je mi to divne, ze by tam nebyla.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 23:21   Citovat  

Kendik napsal:
Proto jsem se take ptal, kdeze by se dal benzin bez bioslozky natankovat.Take je mi to divne, ze by tam nebyla.

Napsal jsem do Čepra dotaz, tak snad odpoví a rozseknou to.
Ale troufám si skromě tipovat, že i v Optimalu bude těch 5% etanolu.

Každopádně až už tam etanol bude nebo ne, tak ty aditiva ho "vyruší" a benzín se bude chovat jako bez etanolu.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.12.2013 , 1:08   Citovat  

Petr 78 napsal:
Napsal jsem do Čepra dotaz, tak snad odpoví a rozseknou to.
Ale troufám si skromě tipovat, že i v Optimalu bude těch 5% etanolu.

Každopádně až už tam etanol bude nebo ne, tak ty aditiva ho "vyruší" a benzín se bude chovat jako bez etanolu.

No,
hodně laicky řečeno. Úsměv

U nás máme asi na 3 benzínkách N98 docela levný 36,50-37-38 v porovnání s N95, který stojí od 34,50-39Kč. Tak proč nevzít raději N98. Vzhledem k tomu, že i na víčku nádrže je u C5G EG5 napsáno "Bezolovnatý 95 OKTANŮ MINIMÁLNĚ.

přátele Je to tam.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: spotřeba
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 87, 88, 89 ... 100, 101, 102  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina