Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 6G Anglánech
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 90, 91, 92  Další 
Zaslat odpověď

Strana 41 z 92
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.12.2013 , 21:04   Citovat  

to se tady porad resi to topeni? stav se za mnou, to neni mozny naštvanej
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
CrazyManer je teď offline  CrazyManer
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2013 , 18:04   Citovat  

prostudoval jsem manuál, prohledal jsem google, i fórum, ale nenašel jsem ... obrátim se na vás zkušenější, kde se nachází ta věcička co má na starost rozsvítit mi v interiéru když otevřu dveře? Prohlíd jsem dveře a nevidim nic ...

Pravý zadní - rozsvítí se (ale nefunguje centrál, cvaká ale nezamkne Velmi šťastný )
Levý zadní - problikává
Řidič - Tma
Spolujezdec - Většinou tma, občas si dá říct a svítí
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2013 , 18:18   Citovat  

CrazyManer napsal:
prostudoval jsem manuál, prohledal jsem google, i fórum, ale nenašel jsem ... obrátim se na vás zkušenější, kde se nachází ta věcička co má na starost rozsvítit mi v interiéru když otevřu dveře? Prohlíd jsem dveře a nevidim nic ...

Pravý zadní - rozsvítí se (ale nefunguje centrál, cvaká ale nezamkne Velmi šťastný )
Levý zadní - problikává
Řidič - Tma
Spolujezdec - Většinou tma, občas si dá říct a svítí

myslíš spínač, který rozsvicí?
Je to takový elko v rámu karoserie.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2013 , 18:24   Citovat  

Díkes, poradil bys ještě jak se k tomu dostanu a jak to funguje? Nápad je tu!
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2013 , 21:35  Naposledy upravil Petr 78 dne 11.12.2013 , 21:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

CrazyManer napsal:
Díkes, poradil bys ještě jak se k tomu dostanu a jak to funguje? Nápad je tu!

Dostaneš se k tomu snadno - není to nijak schované.
Když otevřeš dveře, tak to uvidíš u předních dveří na B sloupku a u zadních na C sloupku.
Vymonutješ to tak, že vytočíš jeden šroubek na křížový šroubovák a celý ten "bazmek" vytáhneš ven i s připojeným drátem.
Funguje to tak, že při zavřených dveřích je v tom spínači rozeplý kontakt a při otevření dvěří se ten kontakt sepne a rozsvítí stropní světlo.
To světlo musí mít svůj přepínač v poloze "AUTO" (další polohy jsou "rozsvíceno" a "zhasnuto"

Tobě ty spínače nefungujou? Stropní světýlko se samo nerozsvicí?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2013 , 21:45   Citovat  

Svetlo mam na auto, popisuju v prispevku vejs ktery dvere jak fungujou, takze je to takovej ten plast s jednim sroubkem, tak to nechapu, drat jsem kontroloval, zkusim to asi striknout zejtra kontaktolem, nic vic s tim asi nezmuzu, prave jsem si nainstaloval do kufru a do stropniho svitidla bily 21ledkovy zarovky, do kufru ji doporucuju, konecne vidim co v nem mam Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2013 , 22:05   Citovat  

CrazyManer napsal:
Svetlo mam na auto, popisuju v prispevku vejs ktery dvere jak fungujou, takze je to takovej ten plast s jednim sroubkem, tak to nechapu, drat jsem kontroloval, zkusim to asi striknout zejtra kontaktolem, nic vic s tim asi nezmuzu, prave jsem si nainstaloval do kufru a do stropniho svitidla bily 21ledkovy zarovky, do kufru ji doporucuju, konecne vidim co v nem mam Velmi šťastný

Jo, může být zaoxidovaný kontakt nebo ulomený drátek.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2013 , 22:17   Citovat  

Tak jsem to mel rozebrany ten spinac a tam neni snad nic co se muze po.... , prendal jsem jeden funkcni na vsechny dvere a draty jsou ok, da se to nekde koupit ten spinac? Nikde jsem to nenasel, predem dik
   Návrat  
Mat_01 je teď offline  Mat_01
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 14:22   Citovat  

Zdravím, před nedávnem jsem koupil civica 6g 1.6 16V a byl děravý výfuk(prostřední i zadní díl). Tak jsem ho objednal nový a v servise mi ho vyměnily. Přitom jsem nechal vyměnit v motoru olej Helix 5W40 a svíčky NGK - typ,co je napsán na stítku u motoru. V servise to vyměnily a teď se mi zdá, že auto už tak nejede, jde pomaleji do otáček a zvýšila se mi i spotřeba. Prosím někoho o radu, na co se zaměřit. Předtím to jezdilo úplně lehce. Jestli třeba kabely od svíček?Díky

06012014672.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
06012014672.jpg, 1.66 MB

06012014673.jpg

06012014673.jpg, 1.69 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 18:31   Citovat  

Mat_01 napsal:
Zdravím, před nedávnem jsem koupil civica 6g 1.6 16V a byl děravý výfuk(prostřední i zadní díl). Tak jsem ho objednal nový a v servise mi ho vyměnily. Přitom jsem nechal vyměnit v motoru olej Helix 5W40 a svíčky NGK - typ,co je napsán na stítku u motoru. V servise to vyměnily a teď se mi zdá, že auto už tak nejede, jde pomaleji do otáček a zvýšila se mi i spotřeba. Prosím někoho o radu, na co se zaměřit. Předtím to jezdilo úplně lehce. Jestli třeba kabely od svíček?Díky

Dělali ti po výměně svíček reset ECU?
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 19:21   Citovat  

mělo by to byt uplne opacne, nevim zda pomuze reset ECU, ale za to nic nedas. Vypoj baterku a otoc klickem, pak zpet zapoj a mělo by se nastavit zakladni nastaveni, pak pripadne za onim servisem. Takhle by auto ze servisu odjizdet nemelo Ble
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 20:19   Citovat  

VlastaFR napsal:
mělo by to byt uplne opacne, nevim zda pomuze reset ECU, ale za to nic nedas. Vypoj baterku a otoc klickem, pak zpet zapoj a mělo by se nastavit zakladni nastaveni, pak pripadne za onim servisem. Takhle by auto ze servisu odjizdet nemelo Ble

Počkej počkej, odpojit baterku, otočit klíčkem (do jaké polohy?), nechat ho tak a zapojit baterku?
Nějaká divočina ne?
Takto se přeci reset ECU nedělá. Ble

Buď se u ohřátého motoru prostě odpojí baterka na min. 1 minutu, aby se vybily kondenzátory v ECU a vymazala se paměť nebo se vytáhne pojistka pro ECU na stejnou dobu.
A pak se nechá motor běžet asi pět minut na volnoběh bez zaplých spotřebičů (ventilátor, radio, vyhřívání zadního okna,...)

Zapojovat baterku se zaplým zapalováním je dobrý způsob jak něco odpálit. KO
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 21:20   Citovat  

asi sem se moc rychle vyjadril

- odpojit baterku a otocit klickem aby se vybili "ony kondenzátory" a pak vklidu zapojit + jak pravis bez spotrebicu teda Úsměv

cekat 5min je asi mozna nekde uvedeno, ale ze skusenosti je to nastavene během par vterin, pak uz nic stejne nepoznáš
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 21:49   Citovat  

VlastaFR napsal:
asi sem se moc rychle vyjadril

- odpojit baterku a otocit klickem aby se vybili "ony kondenzátory" a pak vklidu zapojit + jak pravis bez spotrebicu teda Úsměv

cekat 5min je asi mozna nekde uvedeno, ale ze skusenosti je to nastavene během par vterin, pak uz nic stejne nepoznáš

Ba ne hele. Když jsem jednou dělal reset ECU u C5G (D15B2), tak bylo krásně poznat jak si motor "srovnává" data z čidel. Chvíli trvalo než se uklidnily otáčky volnoběhu. Pár vteřin rozhodně nestačí.
Ona se teda ECU srovná i během jízdy, ale než se srovná tak ta jízda nemusí být úplně pohodlná (třeba cukání motoru apod.)
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2014 , 14:21   Citovat  

A není to jen tím, že teď má prostě nově těsnící vyfukový systém a před tím ho měl děravý tudíž lepší odvod spalin? A nebo nekoupil jsi výfuk který není na tvé auto a je třeba na nižší obsah? Svíčky by přeci na výkon motoru neměly mít vliv, tedy pokud nebyly totálně zakarbonované nebo nebyly pro daný typ motoru. Jenže po výměně za nové by se měl v tomhle případě výkon zlepšit. Další věc je, dali ti tam opravdu ty dobré svíčky (NGK)? to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2014 , 20:41   Citovat  

optimas napsal:
A není to jen tím, že teď má prostě nově těsnící vyfukový systém a před tím ho měl děravý tudíž lepší odvod spalin? A nebo nekoupil jsi výfuk který není na tvé auto a je třeba na nižší obsah? Svíčky by přeci na výkon motoru neměly mít vliv, tedy pokud nebyly totálně zakarbonované nebo nebyly pro daný typ motoru. Jenže po výměně za nové by se měl v tomhle případě výkon zlepšit. Další věc je, dali ti tam opravdu ty dobré svíčky (NGK)? to mi hlava nebere

Děravý výfuk ti výkon rozhodně nepřidá. Spíš naopak.
Něco jiného by bylo, kdyby byl starý výfuk vevnitř tak vyrezlý, že by tam už nebyly přepážky. Pak by to možná jelo s novým výfukem o trošku hůř, ale hlavně o hodně tišeji.
Na 1,6 je stejný průměr výfukového potrubí jako na 1,4 takže tady k záměně dojít nemohlo. Až VTI má širší výfuk.
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2014 , 10:24   Citovat  

Zkoušel někdo dát fake advany 15" na mb6? Projdou přes brzdy?
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2014 , 12:27   Citovat  

njn napsal:
Zkoušel někdo dát fake advany 15" na mb6? Projdou přes brzdy?

15" pujdou vpohode, dal sem pres brzdy i obycejny 15 naprosto vpohode, byl bych se spis u limcaku
   Návrat  
stanlyk je teď offline  stanlyk
PříspěvekZaslal: 9.1.2014 , 13:23   Citovat  

Zdarec, mám dotaz.
Před cca 2 měsíci sem byl na diagnostice kvůli kolísání volnoběžných otáček - motor D15Z8 ECO. Přenastavili mi ECU na původní hodnoty (prý 0, ale nerozumím tomu). Od té doby ale sleduju zvýšenou spotřebu (+0,5 - 1 lit./100km) a při stálé rychlosti 90km/h při ECO kontrolce mi občas přijde, jako by motor pocukával. Nejde o žádné závratné kolísání výkonu, ale myslím, že to před diagnostikou nedělalo. to mi hlava nebere
Máte někdo podobnou zkušenost?..díky :hehe:
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2014 , 14:54   Citovat  

Becky napsal:
15" pujdou vpohode, dal sem pres brzdy i obycejny 15 naprosto vpohode, byl bych se spis u limcaku
Doufám, ať mi pak neleží doma Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 10:39   Citovat  

Zdaaar chlapy, prisel mi naboj s loziskem na zadek, je vymena slozita? Nejaky tipy a varovani? Dikes
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 10:55   Citovat  

Petr 78 napsal:
Děravý výfuk ti výkon rozhodně nepřidá. Spíš naopak.
Něco jiného by bylo, kdyby byl starý výfuk vevnitř tak vyrezlý, že by tam už nebyly přepážky. Pak by to možná jelo s novým výfukem o trošku hůř, ale hlavně o hodně tišeji.
Na 1,6 je stejný průměr výfukového potrubí jako na 1,4 takže tady k záměně dojít nemohlo. Až VTI má širší výfuk.

blba shoda nahod a umrela lambda? Úsměv

o kolik vzrostla spotreba?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 16:38   Citovat  

CrazyManer napsal:
Zdaaar chlapy, prisel mi naboj s loziskem na zadek, je vymena slozita? Nejaky tipy a varovani? Dikes

vymena je jednoducha, ale nemusi jit sundat stare lozisko, max. bruska to vyresi, ale opatrne at nezbrousis co nemas
   Návrat  
David vti je teď offline  David vti
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 19:12   Citovat  

CrazyManer napsal:

Ložisko je pohoda... Po sundání kola schodíš brzdič a kotouč,tam může být menší problém s dvouma šroubkama,co drží kotouč na ložisku-bývají lehce přirezlé,tak pokud nemáš rázový povolovák,můžeš na ně pobouchat přez nějakou kulatinu kladivem a když nic,tak odvrtat a pak nezbývá než projet nový závit. Pod pokličkou ložiska povolíš matici a můžeš zkusit sundat ložisko. Mělo by jít dobře,ale někdy zůstane na trnu vnitřní kroužek,který mi šel vždy dolů,když jsem nabrousil majzlík,dal ho na vrchní,zadní díl kroužku,kde je přilepený k osazení trnu a lehce na něj pobouchával kladivem. Potom buď sleze,nebo stahovák... Honda
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 17:30   Citovat  

Jj ty 2 šroubky to je opravdu mazec jak to vymysleli. Já si tam dal nerez imbus a mám klid. na povolení stačí dobrý a velký křížový šroubovák a nejlépe takový co se po jeho konci dá klepnout kladivem. To jde pak samo, ale pokud jsi je němel nikdy dole a nemáš na to kvalitní šroubovák tak to raději ani nedělej a nejdříve sežeň pořádný křížák. Já nejdřív povoluju tu středovou matku co drží ten náboj. Sundám kolo vyloupnu tu pokličku kolo nasadím a spustím auto na zem a povolím matku. Někdy se opravdu stane, že zůstane na hřídeli ta vnitřní klec ložiska. Takže buď flexu a optrně ho odbrousit. Většinou když se nahřeje tak sám spadne dolů. A někdy ty náboje krásně sundáš rukou. A když se ti podaří povolit ty 2 křížaky tak je lepší je vyměnit za něco jiného a z nerezu a máznout to měděnou pastou kdybys to potřeboval někdy příště povolit kvůli výměně kotoučů.
   Návrat  
Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 1:09   Citovat  

Zdravíčko, nevíte, kde koupit (sehnat) tlačítka do palubní desky? Třeba to jak je na něj zatím záslepka (vedle zapnuti klimatizace, či vnitří regulace) nebo záslepky "za volantem" ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 8:27   Citovat  

Sethox napsal:
Zdravíčko, nevíte, kde koupit (sehnat) tlačítka do palubní desky? Třeba to jak je na něj zatím záslepka (vedle zapnuti klimatizace, či vnitří regulace) nebo záslepky "za volantem" ?

Tak pod volantem bývájí na jedné straně mlhovky a na druhé regulace podsvícení budíků. Obojí mám asi doma,ale k čemu ti to bude,lestli třeba mlhovky nemáš... Ty dva spodní,mezi klimou a regulací vzduchu,jsem snad nikdy neviďel jako využité. Cooo???
   Návrat  
derno je teď offline  derno
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 11:49   Citovat  

Zdar,
nemáte někdo nápad jak vyměnit toto ? jsou ty ty tři kolečka co regulují teplotu foukaného vzduchu..

2014-01-14 16.33.22.jpg

2014-01-14 16.33.22.jpg, 981.06 kB
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 12:01   Citovat  

ten panel bych možná někde vyhrabal celý. co na něm chceš měnit?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 12:15   Citovat  

derno napsal:
Zdar,
nemáte někdo nápad jak vyměnit toto ? jsou ty ty tři kolečka co regulují teplotu foukaného vzduchu..

Tak už ti to dorazilo. Musíš odmontovat celý středový tunel,tzn. buď loketku,nebo tu obyč. část co je místo ní,pak vyndat rádio,otvorem pro rádio zezadu vycvakneš čudlíky pro výstaržky a výhřev okna,protože pod nimi jsou šroubky,které drží celej ten středovej tunel,co potřebuješ sundat. Ostatní šroubky asi už uvidíš. Samozřejmě vytočit hlavici řadičky a mělo by to jít. Pak je dobrý sundat si popelník se zapalovačem na 4šroubkách,no a pak už povolíš poslední 4šr. přímo na tomto panelu ovladačů. Na lanka je dobrý si posvítit,jsou jednoduše zaháklá k táhlům,ale drží v takových kovových klipech. Na ty je dobrý si vzít šroubovák a lehce si je roztáhnout,aby šlo lanko lehce ven... Je to trochu šuk Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 6G Anglánech
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 90, 91, 92  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina