Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15 - Veškeré úpravy motorů řady D15
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 22, 23, 24  Další 
Zaslat odpověď

Strana 17 z 24
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2013 , 23:19   Citovat  

lukas: jj, uz jsem mu psal, posilal mi vic fotek
neberu je kvuli tomu povrchu, je to stejne vyblita nerez jako ty činske hajtry KO
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dukes69 je teď offline  dukes69
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2013 , 23:10   Citovat  

zdravim vsechny hondaky.. mel bych na vas takovou otazecku, nekterym z vas uz jsem ji pokladal i jednotlive a videl jsem ze trosku dal se tu neco obdobnyho resilo tak me kdyztak nezabijejte..Úsměv
Mam civica coupecko 96ku s d16y7, hlavu budu davat y8 a sani mam prozatim nachystany d15b7 tudy odkaz Bylo mi tu receno ze by vse melo byt do jiste miry v cajku a melo by to pasovat. Co jsem ale nasel tyto prispeveky tudy odkaz , tudy odkaz tak to vypada ze tam nejake ty drobne rozdily budou. Ma otazka zni neb mam trosku dilema prtze ted muzu sehnat primo y8 sani, je to zbytecnost brat zda okrem toho ze tj vykonostne treba krapet lepsi by toto co mam melo slapat taky, bo radsi vzit y8 aby bylo vse rdy, treba naka hadicka ci neco..? Úsměv na obrazku jsem videl ze tam treba do te y8ky nak amatersky neco vrtal, dufam ze me takovy veci cekat nebudou..Úsměv stejnak budu muset sehnat nakonec vstriky prtze..
D16Y7 1996-1997 Honda Civic CX,DX,LX SOHC 16V I4 180
D16Y8 1996-1997 Honda Civic EX SOHC 16V I4 VTEC 240
D16Z6 1992-1995 Honda Civic EX,Si SOHC 16V I4 VTEC 235
tak neim jestli uz to teda nevzit rovnou cely to y8 sani.. kujuu za radu..Úsměv

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 18:43   Citovat  

zdravím všechny úpravce
našel jsem zde jednu zajímavou tabulku naměřených hodnot průtoku seriových vstřikovačů mezi D16A9 a D16A6 tady jsou:
vstřiky 240ccm hodnoty průtoku u D16A9 při sériovém tlaku 2,6 BAR / hodnoty při tlaku 4 BAR
1. 120ml/min. / 1. 150ml/min
2. 120ml/min. / 2. 150ml/min
3. 110ml/min. / 3. 125ml/min
4. 115ml/min. / 4. 130ml/min

vstřiky 240ccm hodnoty průtoku u D16A6 při sériovém tlaku 2,6 BAR / hodnoty při tlaku 4 BAR
1. 75ml/min. / 1. 87ml/min.
2. 65ml/min. / 2. 73ml/min.
3. 60ml/min. / 3. 70ml/min.
4. 70ml/min. / 4. 80ml/min.
veškeré údaje jsem si půjčil zde tudy odkaz

a otázka zní když vyměním vstřiky za D16A9 tak by směs měla být bohatší oproti těm D16A6 a možná by se dal zvednout výkon je tak?

HondaCrxed9 je teď offline  HondaCrxed9
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 18:50   Citovat  

A jak poznáš že tam máš originál vstřiky a ne třeba už dávaný z jinýho modelu? Úsměv Oni se vzhledově nijak nelešej. Ble

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 18:53   Citovat  

Jinak taky si stavim jeden Dčkovej SWAP:
D13b2: Leštěná klika a písty, zvětšené výfukové kanály, kovové těsnění pod hlavou, snížená hlava, výkonnější oil čerpadlo 5,1 baru, odlehčený setrvačník, 4karbec z Fireblade, Oil vana CRx s větším objemem, + ještě dodělat svody, cathback, atd. + pokud to bude dobře chodit mám v plánu ještě hlavu d16a6 se stavitelným kolem a samozřejmě si nechat postavit převodovku krátkou od známího mistra převodovek Streedkida Mrk Velmi šťastný

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 20:43   Citovat  

a co vyměnit kliku a ojky za 1,5tkové, písty z D13B2 a tím si zvednou objem a na to hlavu z vtecovou D16z6? jestli teda chceš zůstat u D15B2 bloku

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 20:51   Citovat  

Písty d13b2 nejdou na jinou kliku, protože mají jinak uloženej čep.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 21:26   Citovat  

HondaCrxed9 napsal:
A jak poznáš že tam máš originál vstřiky a ne třeba už dávaný z jinýho modelu? Úsměv Oni se vzhledově nijak nelešej. Ble

vím co jsem kupoval na swap na 4 bod pro D13B2 celý manifold byl z D16A6 včetně vstřiku

HondaCrxed9 napsal:

Jinak taky si stavim jeden Dčkovej SWAP:
D13b2: Leštěná klika a písty, zvětšené výfukové kanály, kovové těsnění pod hlavou, snížená hlava, výkonnější oil čerpadlo 5,1 baru, odlehčený setrvačník, 4karbec z Fireblade, Oil vana CRx s větším objemem, + ještě dodělat svody, cathback, atd. + pokud to bude dobře chodit mám v plánu ještě hlavu d16a6 se stavitelným kolem a samozřejmě si nechat postavit převodovku krátkou od známího mistra převodovek Streedkida Mrk Velmi šťastný

no ja bych na to rovnou hodil D16Z6 hlavu je to rozdil a s tou 4 klapkou to poleti jak vasovi na C6G 1,4 Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 22:59   Citovat  

jo, ale kdo jak poznáš že ty vstřiky už ěkdy někdo neměnil??? nikdo ti nezaručí že jsou origo d16a6, když nevíš kolik to mělo majitelu motor atd.

víš nechci Z6 hlavu, jednak to má moc lidí, druhak to prostě žere olej (nechci rejpat, ale ještě sem neviděl d14 s z6 hlavou co by nežrala olej - oprav mě jestli o nějaký víš , většinou i ty d16z6 sami o sobě žerou olej, ale to záleží na stavu motor) jo a je to 4karbec, takže by tam byl problém kdy mí spínat VTEC a naladit předstih, když budu jezdit bez ECU a za třetí chci zkusit něco novýho, co tady někteří členové zavrhují Mrk - ,,karbec je zastaralej a na hondu se nehodí a nepojede to jako 4 klapka´´

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 23:49   Citovat  

HondaCrxed9 napsal:
jo, ale kdo jak poznáš že ty vstřiky už ěkdy někdo neměnil??? nikdo ti nezaručí že jsou origo d16a6, když nevíš kolik to mělo majitelu motor atd.

víš nechci Z6 hlavu, jednak to má moc lidí, druhak to prostě žere olej (nechci rejpat, ale ještě sem neviděl d14 s z6 hlavou co by nežrala olej - oprav mě jestli o nějaký víš , většinou i ty d16z6 sami o sobě žerou olej, ale to záleží na stavu motor) jo a je to 4karbec, takže by tam byl problém kdy mí spínat VTEC a naladit předstih, když budu jezdit bez ECU a za třetí chci zkusit něco novýho, co tady někteří členové zavrhují Mrk - ,,karbec je zastaralej a na hondu se nehodí a nepojede to jako 4 klapka´´

ty vstriky bych musel jedine vytahnout a nechat nekde zmerit co to stoji takova sranda

pokud stavis neco ojedineleho tak proc ne ja jenom psal jak bych to udelal ja
co se tyce spotreby oleje tak kdyz uz delas takovou upravu nesmis zapomenou vymenit aspon krouzky a pak to olej zrat nebude ale zrat znamena dolivat olej nad limit udavane vyrobcem a taky se k tomu musis umet chovat a ne tomu dat plny knedlik hned ze startu Velmi šťastný
sem pak zvedav na vyslede az to postavis

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 23:54   Citovat  

jojo , v pohodě, já sem taky zvědavej, jak to pojede Mrk
Jinak, normální cena pouze vyčištění 1 vstřiku se pohybuje od 200Kč víš.

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 23:55   Citovat  

HondaCrxed9 napsal:
jojo , v pohodě, já sem taky zvědavej, jak to pojede Mrk
Jinak, normální cena pouze vyčištění 1 vstřiku se pohybuje od 200Kč víš.

trošku pálka, na to že ti je vyčistí ultrazvukovou čističkou v optice Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 0:02   Citovat  

Lukas28 napsal:
trošku pálka, na to že ti je vyčistí ultrazvukovou čističkou v optice Úsměv

Cože? Dělají to přímo v Cleaneru injector systém(docela drahej přístoroj) , sám sem na to koukal a jen ta náplň která se znečistí tím čistěním a musej dát novou a jenom ta náplň stojí nekřesťanský peníze, a to se tam musí lejt tak 2-3 dcl. Taky znám lidi, co mi nabízeli to vyčistit zadarmo ultrazvukoví pračce, ale jako bez tý náplně to nemá skoro smysl a učinek a nevim, zda by se třeba nezničily.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 0:06   Citovat  

jestli si dobre pamatuju tak tady u nas v Bosch car servisu platil Fastcivic 1000,- za vycisteni ultrazvukem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 0:07   Citovat  

A jenom když si vemeš, tak oni s tím mají taky práci: jen 3x10minut, se to čistí v čističce, pak umusej sehnat redukce na tvůj vstřik aby ho mohli dát na palivovou lištu a dát spětnej proplach, baych se t vymilo, pak zjistit, jakej ty vstřiky mají mít tlak, dát je na 10 minutovej systém, ab zjistili, jestli dou všechny rovnoměrně, pak jak dávají při volnoběhu, provozních otáčkách a max, otáčkách, potom, jestě postupný náběh otáček, pak změření kolik dávaj v plným zatížení a a porovnání s ostatnímiatd, to máš tak 10 procesů co musí udělat(práce 4 vstřiků tak na hodku a pul min., a myslim, že 200Kč/kus za vyčištění + tak 50Kč myslim za zbytek procesu,je ta nejlevnější cena, co se dá sehnat.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 0:32   Citovat  

Hondik napsal:
zdravím všechny úpravce
našel jsem zde jednu zajímavou tabulku naměřených hodnot průtoku seriových vstřikovačů mezi D16A9 a D16A6 tady jsou:
vstřiky 240ccm hodnoty průtoku u D16A9 při sériovém tlaku 2,6 BAR / hodnoty při tlaku 4 BAR
1. 120ml/min. / 1. 150ml/min
2. 120ml/min. / 2. 150ml/min
3. 110ml/min. / 3. 125ml/min
4. 115ml/min. / 4. 130ml/min

vstřiky 240ccm hodnoty průtoku u D16A6 při sériovém tlaku 2,6 BAR / hodnoty při tlaku 4 BAR
1. 75ml/min. / 1. 87ml/min.
2. 65ml/min. / 2. 73ml/min.
3. 60ml/min. / 3. 70ml/min.
4. 70ml/min. / 4. 80ml/min.
veškeré údaje jsem si půjčil zde tudy odkaz

a otázka zní když vyměním vstřiky za D16A9 tak by směs měla být bohatší oproti těm D16A6 a možná by se dal zvednout výkon je tak?

V tomhle ti neporadít, ale když sme tyto d16a9 235 ccmvstřiky zkoušely na d15z6 Economa 180ccm , tak se pocitově zvedl kroutící moment, ale na brzdě enbo tak sme to neměli, takže šlo jen o to, že se zdálo, že to táhne líp, na vyšší kvalt.

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 14:50   Citovat  

HondaCrxed9 napsal:

Docela jsem zvědav jak to pojede.Karbce z mašiny jsem viděl v akci a jede to jak větr když se podaří je dobře naladit. OK
Jinak něco podobného mam rozestavěno taky,jenom není moc času.
Co se tyče spotřeby oleje u Z6 hlavy je o malinko větší než u obyč hlavy ale jestli si myslíš že docíliš u takové stavby nulové spotřeby oleje tak jsi na omylu.
Podle tveho setupu a použití komponent nebudeš mít omezovač,tudíž ti bude motor točit až až,tak počítej že při otačkách nad 7 tis. ti bude stejně žrat olej,protože se bude přepalovat,takže by bylo lepší poohlídnout se po 10W60,ktery tyto extremy zvládá.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 15:21   Citovat  

Doufám že nezačne, měl jsem d14a1 na d16a6 sání atd. točil neustále 8000 a nikdy neubila ani kapka, a najeto měl přes 200000 Úsměv a já s ním najezdil asi 15tis. km. Jezdil sem na 5w50 od Castrolu (jinak všude od d13b2 po d16a9 sem lil 15w40 a taky to většinou nežralo olej) a pokud se tenhle motor podaří vyladit na moje předtsavi, tak udělám klidně GO hlavy a i bloku s novýma pístama a naučit to jezdit na ten 5w50 jak sem jezdil a nebo jak píšeš 10w60 (ale o něm nevim nezkoušel sem ho nikdy) a budu doufatk že nezačne žrát olej Mrk

Dominic.Torretto je teď offline  Dominic.Torretto
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 22:55   Citovat  

mam otazku ohladom zapojenia 4 bodu na D15B2ked sa to zapaja tak rozdelovac sa len prehodi z D16A6 a odpali to ? nebolo treba nastavovat rozdelovac na prvy valec alebo riesit nieco podobne ? ked som to prehodil tak rozdelovac z D15B2 ma palec na inej pozicii ako D16A6

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 23:11   Citovat  

Palec na jiný pozici? nevím o tom, lae nemusí se nic nastavovat, stačí ho správně dát na vačku (neotočit o 180supňu) azapojit a bude fungovat na 4 bodu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 23:16   Citovat  

to je všechno pěkné ale musí se nastavit na časování shodné s klikou takže nejlépe vzit stroboskop a seřídit to přesně na rysky Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 23:26   Citovat  

Hondik napsal:
to je všechno pěkné ale musí se nastavit na časování shodné s klikou takže nejlépe vzit stroboskop a seřídit to přesně na rysky Úsměv

ale to se bavíme o předstihu ne? že ho musíš nastavit stroboskopem, ale ne o tom že by se nastavoval palec na jinou pozici... Přeci jen záleží, v kterým místě se přestal motor točit, tak tam je, ale mi si s ním mužem pootočit, a dát ho tam kde má bejt, a pak už jen naladit předstih a je to...nebo se pletu?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 23:37   Citovat  

HondaCrxed9 napsal:
ale to se bavíme o předstihu ne? že ho musíš nastavit stroboskopem, ale ne o tom že by se nastavoval palec na jinou pozici... Přeci jen záleží, v kterým místě se přestal motor točit, tak tam je, ale mi si s ním mužem pootočit, a dát ho tam kde má bejt, a pak už jen naladit předstih a je to...nebo se pletu?

nevím jak bys to chtěl otočit když v té vačce jsou ty díry jinak velké to bys musel rozdělat ten trn a otočit ho opačně (už jsem to dlouho nedělal) Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 23:45   Citovat  

cože? vubec nevim o čem se bavíš Velmi šťastný stačí pootočit rozdělovačem aby sednul na šrouby a ten ,,výstupek´´ do vačky . toď vše, a vše bude fungovat.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 23:54   Citovat  

HondaCrxed9 napsal:
cože? vubec nevim o čem se bavíš Velmi šťastný stačí pootočit rozdělovačem aby sednul na šrouby a ten ,,výstupek´´ do vačky . toď vše, a vše bude fungovat.

no však ano ale pak musiš nastavit předstih aby to jelo jak má to snad víš ne?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 0:04   Citovat  

jo, dit to em celou dobu píšu Úsměv ( nic proti stroboskpu, ale kamrád si to nechával naladit stroboskopem předstih +-16/750ot./min. a to auto vuebc nejelo jak má, a když se to udelal jen od oka,tak to auto jelo upplně líp (Bud udělali mechanici chybu, nebo nevím) Velmi šťastný Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 0:16   Citovat  

já ti přesné stupně neřeknu mám jenom lampu která bliká bez displeje a tu nastavuju podle rysek na řemenici Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 1:55   Citovat  

ked som prehpdil rozdelovac kus za kus jednoducho som ho dal na na vacku do zarezou ako ma byt inac sa tam ani dat neda tak proste povodne na starom rozdelovaci z D15B2 bol palec dole a ked som zobral rozdelovac z D16A6 a namontoval ho takysto na drazky vo vacke ako to ma byt tak palec na rozdelovaci bol vodorovne ... tak z toho som blby kvoli tomu mi to nechce nastartovat ... nestretli ste sa stym nikto este ? staci to len nastavit na prvy valec a pojde to ?

0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 10:53   Citovat  

a chcel by som sa este opytat Úsměv mam civic 5g povodne tam bol motor D15B2 no uz je tam D15B7 v podstate to iste ...chcem sa opytat skusenejsich ake su najlepsie upravy na tento motor Úsměv oplati sa do tooho vrazat da sa stym nieco uhrat ? na vti este nemam tak si musim vystacit s tymto Úsměv momentalne tam mam otvorene nerezove sanie,zvody 4-2-1 D16Z6 otvoreny vyfuk D cat s koncovym tlmicom,inac vsetko seria mam komplet swap na 4 bod len mam ten problem s rozdelovacom Bueee .... ake hodnoty by sa dali dostat z tohto motora ? lebo uz teraz to ide celkom pekne a keby popripade bol niekto kto uz 4 bod zapajal a vedel by to zapojit alebo aspon poradit diiik Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 22.1.2014 , 23:59   Citovat  

prosim je tu niekto co pri prerabani D15B2 na 4 bod pouzil ECU PM7 ?? ide to v pohode ?

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15 - Veškeré úpravy motorů řady D15
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 22, 23, 24  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina