Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Passat B5.5
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 5
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 13:00   Citovat  

mad_zed napsal:
No comment..nebo snad jo.Provoz auta se nepočítá jen na spotřebu PHM,ale i na vačky,tlumiče,ložiska,turba a dvouhmotové setrvačníky a spotřebu ne zrovna levného oleje...jinak diesel je k dětem opravdu ideální volba KO

Diesel k dětem ideální volba ? No je mi jasný na co narážíš ,naftaové auto možná smrdí ,ale benzínové vyprodukuje více škodlivých látek. Hihi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 13:06   Citovat  

Jinak jen přihodím názor, šel bych do Oktávky/Golfa 66Kw-81Kw rotačka, myslím že je to auto co má prostě jezdit a když je udržovaný tak ty náklady nejsou velký. Teď jsem si koupil po 7-mi benzínových autech Toledo tdi 66kw , mám ho chvilku, každý den jezdím do školy a vozím sebou lidi, jezdí za 5L nafty kterou kupuji do 30Kč ,auto samo o sobě neni nic moc ,ale co se motoru týče tak se mi to moc líbí a myslím že do 90tis seženeš pěknýho golfa/oktávku jen hledat a klidně jich objezdit 20 protože každý druhý auto v čr je past.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 13:13   Citovat  

Kamarád zrovna prodává černou OI TDI 81kW combi za 95 tisíc, hodlá si koupit Audi A6 Avant 2.5TDi quattro (magor), jinak by jí neprodával, je to mazel. Jediný co mně se nelíbí jsou pseudokarbon polepy a rychlý pruhy, ale to se dá sloupnout že Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 17:18   Citovat  

DanTe napsal:
Kamarád zrovna prodává černou OI TDI 81kW combi za 95 tisíc, hodlá si koupit Audi A6 Avant 2.5TDi quattro (magor), jinak by jí neprodával, je to mazel. Jediný co mně se nelíbí jsou pseudokarbon polepy a rychlý pruhy, ale to se dá sloupnout že Úsměv

at se podívá, kolik vyjdou rozvody pořádnej výtlem
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 17:44   Citovat  

pospa napsal:
Diesel k dětem ideální volba ? No je mi jasný na co narážíš ,naftaové auto možná smrdí ,ale benzínové vyprodukuje více škodlivých látek. Hihi
To snad ne! Velmi šťastný
   Návrat  
Aidiantes je teď offline  Aidiantes
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 18:45   Citovat  

Lukas28 napsal:
at se podívá, kolik vyjdou rozvody pořádnej výtlem

Pokud máš na mysli Octavii, tak na 81kW jsem měnil v prosinci rozvody s pumpou a celkem materiál kolem 2300 Kč. Pokud narážíš na 2,5 TDi, zase o tolik dramaticky dražší to nebude. To, že je to Audina, vážně neznamená drahé náhradní díly. Na Hondu nedám dopustit, ale obrácená xenofobie je zbytečná.

Btw. K tomu Golfovi ještě, co tu padlo. Přemýšlel jsem místo Passata Golfa IV, ale většina z nich je v kombíku (což bys asi řešil) v tak žalostně nízké výbavě - švihadla vepředu, to vážně u rodinnýho auta v této relaci za 50-60 tisíc nechci.
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 19:19   Citovat  

Aidiantes napsal:
Pokud máš na mysli Octavii, tak na 81kW jsem měnil v prosinci rozvody s pumpou a celkem materiál kolem 2300 Kč. Pokud narážíš na 2,5 TDi, zase o tolik dramaticky dražší to nebude. To, že je to Audina, vážně neznamená drahé náhradní díly. Na Hondu nedám dopustit, ale obrácená xenofobie je zbytečná.

Btw. K tomu Golfovi ještě, co tu padlo. Přemýšlel jsem místo Passata Golfa IV, ale většina z nich je v kombíku (což bys asi řešil) v tak žalostně nízké výbavě - švihadla vepředu, to vážně u rodinnýho auta v této relaci za 50-60 tisíc nechci.

materiál (lepší značka) vycházel cca 10tis plus práce na audi 2,5tdi. OKta je nemá tak drahé, na ní bych nereagoval.
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 20:14   Citovat  

[quote="pospa" benzínové vyprodukuje více škodlivých látek. Hihi[/quote]

To má být pokus o vtip?
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 21:11   Citovat  

pospa napsal:

Oxid uhličitý a dusík, který je přirozený plyn v atmosféře, považuješ za škodlivou látku?
Nic jiného kromě vodní páry totiž z benzínového motoru s katalyzátorem nevychází.

Zato z naftového motoru lítají (mimo jiná svinstva) karcinogení saze a ten smrad je to nejmenší zlo co nafťák produkuje.
A bohužel čoudí (při plném plynu) i hodně nové a "moderní" naftové motory.

Řidiči nafťáků jsou u mně bezohlední sobci, kteří myslí jenom na úsporu svých peněz, ale zamořujou vzduch, který dýchají ostatní.
Prosím o respektování.
Je to můj názor a chápu, že tu je plno lidí, kteří mají jiný názor. přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 21:14   Citovat  

Petr 78 napsal:
Oxid uhličitý a dusík, který je přirozený plyn v atmosféře, považuješ za škodlivou látku?
Nic jiného kromě vodní páry totiž z benzínového motoru s katalyzátorem nevychází.

Zato z naftového motoru lítají (mimo jiná svinstva) karcinogení saze a ten smrad je to nejmenší zlo co nafťák produkuje.

Řidiči nafťáků jsou u mně bezohlední sobci, kteří myslí jenom na úsporu svých peněz, ale zamořujou vzduch, který dýchají ostatní.
Prosím o respektování.
Mam naprosto stejny nazor je to dobrý
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 21:15   Citovat  

Na tradicni flame o strasne skodlivosti dieselu proti vozum na parni pohon (bez uhli? Velmi šťastný ) je tu urcite uz nekolik topicu. Kdo chce jit trochu do hloubky, muze si neco precist o exhalacich i z benzinovych vozu kdekoli na netu přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 21:21   Citovat  

Bully napsal:
Na tradicni flame o strasne skodlivosti dieselu proti vozum na parni pohon (bez uhli? Velmi šťastný ) je tu urcite uz nekolik topicu. Kdo chce jit trochu do hloubky, muze si neco precist o exhalacich i z benzinovych vozu kdekoli na netu přátele

Ano, například tady: odkaz Mrk
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 21:30   Citovat  

Petr 78 napsal:

Prosím o respektování.

Možná je realita trochu jiná. tudy odkaz
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 21:38   Citovat  

Petr78:
Bud si delas legraci, nebo jsi vazne naivni. Katalyzator ovlivnuje mnozstvi skodlivin, neznamena to, ze je nejakym zazrakem vsechny eliminuje a posila dal jenom CO2, N a vodni paru. Precti si, prosim te, co to jsou vyfukove plyny přátele
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 21:48   Citovat  

On je jenom teoretik a čtenář HaHaaa Chybí praxe a zkušenosti.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 22:55   Citovat  

hopit napsal:
Vsechno je to hlavne o penezich. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 23:01   Citovat  

Bully napsal:
Petr78:
Bud si delas legraci, nebo jsi vazne naivni. Katalyzator ovlivnuje mnozstvi skodlivin, neznamena to, ze je nejakym zazrakem vsechny eliminuje a posila dal jenom CO2, N a vodni paru. Precti si, prosim te, co to jsou vyfukove plyny přátele

Dobře, nebudeme tady dělat přesné rozbory výfukovýcb plynů, ale to že všeobecně většina jezdícíh nafťáků produkuje větší svinstvo než benzíňáky, se schodneme, ne? přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 23:04   Citovat  

Jofrey napsal:
On je jenom teoretik a čtenář HaHaaa Chybí praxe a zkušenosti.

Jakou ty máš praxi ohledně výfukových plynů? Čicháš je nebo chytáš do pytlíku a děláš chemické rozbory? HaHaaa

O tom jaké mám zkušenosti a praxi víš kulový stejně jako já o tvých, tak to prosím nekomentuj. Děkuji přátele
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 23:07  Naposledy upravil hopit dne 15.1.2014 , 23:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kendik napsal:
Vsechno je to hlavne o penezich. Úsměv

Něco na tom asi bude , nedávno jsem měl tu čest s přímovstřikovým 1,6 turbo benzínem od BMW+PSA a za to co teklo z výfuku by se nemusel stydět ani 20 let starý diesel to snad ne
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 23:08   Citovat  

Samozřejmě je to kus od kusu ,staré auto/nové a je to velmi podobné.. Nebudu se tu hádat, učili nás to ve škole nejsem suprovej student, ale tenkrát mě to překvapilo proto jsem se znovu ptal učitele. Zkuste pohledat na internetu produkce složek výfukových plynů. Někteří lidi jsou tu moc zaslepení a mají hold pravdu ,nafta patři do kamen a né do aut kdo to kdy viděl že ? A ještě si dám na profil antidiesel.eu
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 23:19   Citovat  

hopit napsal:

"Nefiltrované benzinové motory jsou mnohonásobně špinavější než filtrované diesely,"

Jo, ale kolik "filtrovaných" dieselů třeba v ČR jezdí?
Určitě mnohem méně než těch "nefiltrovaných" a tam už je čistota výfukových plynů oproti benzínovému motoru úplně jinde.
Už jenom množství nasátého a vyfouknutého vzduchu (a v něm škodlivin) je (díky většímu obsahu a turbu) o hodně větší než u atmosférického benzíňáku.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 23:30   Citovat  

Petr 78 napsal:
"Nefiltrované benzinové motory jsou mnohonásobně špinavější než filtrované diesely,"

Jo, ale kolik "filtrovaných" dieselů třeba v ČR jezdí?
Určitě mnohem méně než těch "nefiltrovaných" a tam už je čistota výfukových plynů oproti benzínovému motoru úplně jinde.
Už jenom množství nasátého a vyfouknutého vzduchu (a v něm škodlivin) je (díky většímu obsahu a turbu) o hodně větší než u atmosférického benzíňáku.

Už jsem psal, že by jste si měli něco přečíst na více webech a udělat si z toho průměr. to mi hlava nebere
Co se týče třeba Oxidu uhelnatého ,tak ten vzniká důsledkem spalování s nedostatkem kyslíku. Vznětový motor není v tomto směru tak škodlivý jelikož jak víme pracuje s přebytkem vzduchu tudíž toho vyprodukuje cca desetinu co zážehový Úsměv
Tím jsem vlastně chtěl říct, že to co píšeš je blbost.
   Návrat  
Block43 je teď offline  Block43
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 0:20   Citovat  

Tak jsem bohužel stihnul jen jednu octavii a bohužel jsme se nedohodli pan zapoměl jaksi upozornit že k řazení potřebuju trpělivost a štěstí abych tam tu trojku vubec zařadil a o nějaky slevě na opravu nechtěl ani slyšet, ale zřejmě už si kupce našla inzerat už není k nalezení... Takže hledáni pokračuje i když se teď objevila možnost civica 8g 1.8 za pěknej peníz i když 210 nahrouceno ale je to Honda brouk v hlavě H+
   Návrat  
Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 2:12   Citovat  

pospa napsal:
Už jsem psal, že by jste si měli něco přečíst na více webech a udělat si z toho průměr. to mi hlava nebere
Co se týče třeba Oxidu uhelnatého ,tak ten vzniká důsledkem spalování s nedostatkem kyslíku. Vznětový motor není v tomto směru tak škodlivý jelikož jak víme pracuje s přebytkem vzduchu tudíž toho vyprodukuje cca desetinu co zážehový Úsměv
Tím jsem vlastně chtěl říct, že to co píšeš je blbost.

To sice ano, v porovnání oxidu uhelnatého opravdu nafta vyprodukuje mín. Tady je problém ale s těma sazema (mikro) které se usazují a nevykašleš je a je z toho rakovina. Mám vzdělání v aplikované chemii, prosím, nehádej se se mnou a veř, že nafta je svinstvo. Mrk
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 8:17   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jakou ty máš praxi ohledně výfukových plynů? Čicháš je nebo chytáš do pytlíku a děláš chemické rozbory? HaHaaa

O tom jaké mám zkušenosti a praxi víš kulový stejně jako já o tvých, tak to prosím nekomentuj. Děkuji přátele

Ne ne Petře, nečuchám, ani si je nechytám do zásoby. I když by to mohlo být zajímavé zpestření HaHaaa Ale X let jsem měřil na analyzátoru auta na emisní stanici v servisu. Než začneš teoretizovat, získej zkušenosti, to co píšeš jsou opravdu nesmysly. Nesrovnávej nesrovnatelné v katalycké redukci, ve škodlivosti exhalací plynů a částic jedněch, nebo druhých motorů.
   Návrat  
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 16:27   Citovat  

Mám známeho, ktorý má audi a4 b6 1.9 tdi. Je to majiteľ servisu a to auto mu maximálne vyhovuje, dovezie ho kam potrebuje, svižne, pohodlne a so super spotrebou, na tom aute mení iba spotrebné veci. Rovnako i ja mám audi a6 1.9tdi, ktoré som kúpil na jeho odporúčanie a zatiaľ s ním nemám žiadne problémy, hoc ho mám iba dva mesiace, oproti accordu cg9 je to auto ako z inej ligy. Accord bol perfektný, no nutnosť denného dochádzania do práce, z väčšej časti po diaľnici a cestovania 1-2x mesačne po 800km ma donútilo kúpiť niečo väčšie ako accord s dieselovým motorom.
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 16:38   Citovat  

handsome napsal:
Mám známeho, ktorý má audi a4 b6 1.9 tdi. Je to majiteľ servisu a to auto mu maximálne vyhovuje, dovezie ho kam potrebuje, svižne, pohodlne a so super spotrebou, na tom aute mení iba spotrebné veci. Rovnako i ja mám audi a6 1.9tdi, ktoré som kúpil na jeho odporúčanie a zatiaľ s ním nemám žiadne problémy, hoc ho mám iba dva mesiace, oproti accordu cg9 je to auto ako z inej ligy. Accord bol perfektný, no nutnosť denného dochádzania do práce, z väčšej časti po diaľnici a cestovania 1-2x mesačne po 800km ma donútilo kúpiť niečo väčšie ako accord s dieselovým motorom.

To je jasné, že to je jiná liga, srovnáváš auta jiných tříd - Accord je střední třída a A6 je vyšší střední Se stydím Jinak na použití co píšeš, určitě není nafta podmínka.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 19:42   Citovat  

Provozování osobního "auta"na naftu je totální bezohlednost.To může jen člověk který nemá rád nikoho,nejspíš ani sebe.Už se to tu kdysi rozebíralo...nemá cenu rozebírat znovu.Je to stejné jako pálit odpadky v krbu...kdo to dělá?Zas jen bezohlední sobci.
Že jsou saze u nafty to nejmenší svinstvo ví každý,co je horší je myslet si,že to zachrání DPF a chcanky tzv.blue svinstvo.I tak je diesel mnohem víc škodlivější než benzín.Oboje má jiné splodiny,mezi které nejde dát znamínko =.Ty u diesela jsou bohužel mnohem škodlivější a karcinogení.Přidejte si ten smarad,co z toho letí a je Vám jasné kdo volbu tohoto pohonu obhajuje a jsme zase u věty číslo 1 Úsměv .
Mrzí mě,že mám z cestování čímdál menší radost,protože jet za nafťákem se dá jen s vnitřní cirkulací a v tomto počasí se auto hodně mlží.Člověk je jak v plynové komoře to snad ne
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 20:22   Citovat  

Tak jsme se dozvedeli, ze soucasne moderni turbodiesely jsou bezne 40x min skodlive nez soucasne turbobenziny (co se karcinogenu tyka). Coz je ponekud v rozporu s benziny, co pousti z vyfuku "pouze vodni paru, CO2 a N" a tim, ze na rozdil od nich "diesel zabiji". Ona je ta pravda jednou tam, pak zase uplne jinde. Posuzujte auta podle konkretniho typu a prestante byt zabednenymi fanatiky přátele

Pokud bude misto prispevku k tematu dal pokracovat tahle nesmyslna diskuze o nicem, zamknu tema.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 20:35   Citovat  

Konkrétně tvou reakci jsem čekal. HaHaaa .
Téma se jmenuje pasat B5...OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Passat B5.5
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina