Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc A5G pof.netopí
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
JohnyA je teď offline  JohnyA
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 12:09   Citovat  

Zaslal: 17.2.2014 , 7:53

Ahoj
Poradí někdo? Přestala topit mrška Loni topila jak divá a letos nic... nebo spíš trochu vlaží.. pokud auto stojí tak se to ohřeje slušně a jde i docela horkej vzduch ale za jízdy je to bída... jen trochu vlažnej vánek.
Teplota motoru ok ... ohřeje se ve stejném čase jako obvykle... Termostat jsem dal novej,komplet odvzdušněno a stejně netopí zima je sice letos milosrdná ale mám rád když je všecno v caiku.
Poradí někdo kde ještě hledat chybu?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 20.2.2014 , 9:10   Citovat  

ještě neco málo k tématu zde.
https://www.honda-club.cz/forum/viewtopic.php?p=968387#968387
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 10:48   Citovat  

H+ up
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 23:46   Citovat  

Je smutný jak se tu snažíš dopátrat výsledku a že ti nikdo neporadí, ikdyž už jsi zaločil druhý téma, ale tohle totiž vubec nedává logiku, všechno se nějakým způsobem vylučuje, takhle se přesně chová špatněj termostat, ale s tím rozdílem, že by ti to nedrželo normální teplotu motoru, a kdyby bylo přicpaný topení nebo ometená vodní pumpa, tak by ti to na volnoběh netopilo a začlo by to topit až s vetšíma otáčkama nebo za jízdy. Řekl bych že to musí být někde v klapce topení Studený/teplý vzduch. Zkoušel jsi za jízdy, když to netopí přepnout vniřní okruh? a ted mě napadlo funguje ti ten mecanizmus ovladání co je uprostřed mezi středníma výdechama na palubce? Má dvě polohy u jedný je bílá šipka a u druhý je modrá šipka, musí být na bílý šipce když chceš teplo Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 25.2.2014 , 9:00   Citovat  

reznicek9 dik za solidaritu je to dobrý
Taky už jsem si říkal že než to tu nějak dořeším budu mít okna dokořán a nebo pouštět klimu pořádnej výtlem
Přepnout za jízdy na vnitřní okruh jsem samo zkoušel a když fest mrzlo byla to jediná šance jak to po 60Km alespoň trochu ohřát. Na vnitřní to topí trochu líp ale jen proto že to dohřejvá už trochu zahřátej a zadejchanej vzduch z kabiny.
Co jde o středový výdech pochopitelně že jeho funkci po 15 letech s A5G už trochu znám pořádnej výtlem
Mno je to přesně jak píšeš... rozum to nebere.... Musel bych to asi vykuchat všechno až na holej plech a zase poskladat dohromady a třeba by se něco našlo kde je příčina.
Doufal jsem že se někdo s něčím podobným setkal třeba i u jiného modelu (je to stejně všechno na jedno brdo)
a dá nějakej konstruktivní tip .... ale nic Bueee
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2014 , 9:02   Citovat  

naštěstí mi auto topí i klimuje takže nemohu pomoci. A i kdyby s tim problém byl, dal bych to někomu ať se na to podívá. sám bych se v tom nehrabal
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.2.2014 , 9:14   Citovat  

83427 mno bohužel nejsem ministr ani poslanec a auto mám jen jedno a je každý den v permanenci a nemůžu si dovolit ho na týden šoupnout někam do servisu,tak nezbývá než o sobotě a neděli si trochu umazat ručičky sám.A to ještě jen v případě že mám jistotu že bude v pondělí auto ready k používání.
mno i když si moc nepomohl tak alespoň za UP dík .
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.2.2014 , 9:03   Citovat  

UP H+ hups
   Návrat  
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2014 , 12:46   Citovat  

i presto zes ho vymenil si myslim, ze je to termostatem...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.2.2014 , 14:12   Citovat  

MattiK napsal:
i presto zes ho vymenil si myslim, ze je to termostatem...

Dík za názor, myslíš že jsem až takový smolař a koupil jsem novej termostat kterej je špatnej jako ten starej? Velmi šťastný
No jo ale jak už jsem psal tady i v druhém vlákně nedává to smysl .. pokud by to byl termostat nemělo by to vliv jen na topení ne ....
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.2.2014 , 12:23   Citovat  

Najde se alespoň někdo kdo někdy měnil radiátor popřípadě nějak řešil tu škatulu plnou klapek a hejbátek HaHaaa abych měl alespoň představu jak velkej je to porod se tam k něčemu dostat popř. pořešit. to mi hlava nebere
Ďík Honda
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2014 , 21:33   Citovat  

JohnyA napsal:
Najde se alespoň někdo kdo někdy měnil radiátor popřípadě nějak řešil tu škatulu plnou klapek a hejbátek HaHaaa abych měl alespoň představu jak velkej je to porod se tam k něčemu dostat popř. pořešit. to mi hlava nebere
Ďík Honda

Radiátor jsem neměnil, ale každý rok vyndavám komplet trakt topení (kvůli dodělávanýmu pylovýmu filtru) a neni to nic nemožnýho a celkem to jde, Je to honda takže se toho neboj Velmi šťastný si najdi servisní manuál a koukni co všechno tam je Úsměv jinak nechceš zkusit vyměnit ten termostat? Je to tam.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 8:33   Citovat  

reznicek9 napsal:
Radiátor jsem neměnil, ale každý rok vyndavám komplet trakt topení (kvůli dodělávanýmu pylovýmu filtru) a neni to nic nemožnýho a celkem to jde, Je to honda takže se toho neboj Velmi šťastný si najdi servisní manuál a koukni co všechno tam je Úsměv jinak nechceš zkusit vyměnit ten termostat? Je to tam.

Jako že bych zase za 600 koupil novej a znova ho vyměnil ??? Tak to koukám!
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 9:12   Citovat  

To je takový problém ten termostat vyzkoušet v hrnci s teplou vodou? Budeš mít jistotu alespoň v něčem je to dobrý
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 9:22   Citovat  

Neznam všechny hondy do detajlu ale třeba CRX a civici mají dvouokruhovy termostat tedy jeden okruh na chladic a druhy na topeni. Když se motor ohreje na 40stupnu otevre se okruh do topeni při cca 90 pak otevira do chladice. Muzes mit spatnej okruh do topeni ale při novem termostatu bych tomu moc neveri. Spis bude problém v ovladani ci zaneseni topeni. Jako první zahrej motor pust topeni a zkontroluj jestli mas obe hadice do topeni horky pokud ne zontroluj jestli se ti otevira ventil (CRX ho ma v motoru pod filtrem paliva) pokud je otevreny mas ucpane topeni pokud jsou hadice teply tak zkontroluj jestli se ti dostatecne prepina klapka teply/studeny vzduch. Jednoduchou vylucovaci metodou prijdes cim to je. Jo a na ucpany topeni pomaha odpojit obe hadice od motoru nasadit na jeden konec tlakovou hadici a pustit ale pozor aby tam nebyl velky tlak a neprasklo topeni
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 10:39   Citovat  

skritek napsal:
Neznam všechny hondy do detajlu ale třeba CRX a civici mají dvouokruhovy termostat tedy jeden okruh na chladic a druhy na topeni ...

... a kde ??? to mi hlava nebere
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 11:08   Citovat  

mno pokud jsem dobře informován tak Acco 97 má jen jeden termostat.
Odzkoušet termostat v horké vodě mě samosebou napadlo a taky jsem to udělal,ale né u nově koupeného. Netuším jak moc se má otevřít ,na horkou vodu reagoval i ten starý. Navíc jak jsem již psal pokud by to mělo mít vliv na topení jestli to správně chápu musel by termostat zůstat seklej v otevřené poloze a pouštět vodu rovnou do velkého okruhu.
I ten původní před výměnou byl po demontáži zavřenej.
Asi to dopadne tak že budu vážně muset kuchnout celej ten klapkovej forichtung a při té příležitosti mrknout i na radiátor. Obávám se jen že to k tomu všemu bude komplikovat ještě výparník klimatizace páč bude nejspíš součástí toho celého Ble
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 12:26   Citovat  

u nových levných no-name termostatů mám zkušenost, že se často stávalo, že zůstávali pootevřené a auto se pořád pomalu ohřívalo a ne na tu správnou teplotu.

Když nastartuješ studené auto, tak bys měl po chvíli cítit, že jedna hadice se pomalu ohřívá a druhá ne, pokud se budou ohřívat obě stejně rychle, je termostat otevřený, tzn. špatný
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 12:42   Citovat  

Možností proč ti to netopí může být více.Setkal jsem se s tím,že byla rozpadlá vodní pumpa,termostat,přicpané topné těleso a v neposlední řadě i těsnění pod hlavou ale to by jsi poznal jednoduše.
Pokud se ti to na místě zahřeje a ty vyjedeš a po pár kolimetrech to přestane topit tak tohle dělá termostat.
Nech to zahřát na místě až to začne topit a šáhni opatrně na hadice co vedou do topení.Pokud nejsou obě stejně zahřáté tak máš nejspíš přycpané topné těleso.To samé bych zkusil i po tom co to projedeš.Mělo by to jít poznat už po 5km.
Špatný termostat poznáš když to necháš zahřívat na místě a průběžně budeš kontrolovat hadice do chladiče.Jedna by měla být studená a druhá vlažná dokud se nedostane teplota k 80C kdy se termostat otevře a pustí do chladiče.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 12:43   Citovat  

mno tak termostat je WAHLER což není sice špička ale myslím že ani nějaký noname šmejd.
Jak píšeš asi budu ohmatávat hadice Velmi šťastný Prubnu každej nápad než se vrhnu do nějaké větší akce.....
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 13:06   Citovat  

jestli jsi dal 600 ta Wahlera ? ... to už jsi možná mohl koupit orig. který býval cca od 700,- Kč
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 13:59   Citovat  

Rom. napsal:
jestli jsi dal 600 ta Wahlera ? ... to už jsi možná mohl koupit orig. který býval cca od 700,- Kč

mno já nwm ... nechci se dohadovat,ale řekl bych že zas tak špatnej termostat to není a byla by velká náhoda že by nefachal. navíc ještě tak že by se po instalaci otevřel a zustal otevřenej Velmi šťastný Prubnu to ještě jednou odvzdušnit jestli tam nezůstala nějaká bubla a pak pujdu po hadicích mno a pokud to nikam nepovede asi o WK mrknu na to klapkové ustrojí a radiátor Smutný
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 14:06   Citovat  

Wahler je dle mě kvalitní (beru to mezi druhovýrobci né origem).Neměl jsem s ním ani na servise problém,že by nefungoval.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 14:40   Citovat  

Prelude napsal:
Wahler je dle mě kvalitní (beru to mezi druhovýrobci né origem).Neměl jsem s ním ani na servise problém,že by nefungoval.

Taky si myslím přátele ono v dnešní době je to všelijak.... člověk si řekne nebudu na tom šetřit koupí něco o 3-4 stovky dražší a pak na něj z krabičky vypadne wahler jen si ho nějakej vykuk přebaluje a prodává dráž. kouř
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 17:58  Naposledy upravil skritek dne 3.3.2014 , 18:19, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Rom. napsal:
... a kde ??? to mi hlava nebere
nevis kde ma CRX termostat? a ten termostat je dvouokruhovy když ho vyndáš tak poznáš Úsměv Úsměv

sice ne moc dobře viditelne ale nahore mas první okruh a ten plisek dole s pruzinkou otevita prave zmivovany 2 okruh pro topeni

termostat.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
termostat.jpg, 119.53 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.3.2014 , 18:11   Citovat  

JohnyA napsal:
mno pokud jsem dobře informován tak Acco 97 má jen jeden termostat.
Odzkoušet termostat v horké vodě mě samosebou napadlo a taky jsem to udělal,ale né u nově koupeného. Netuším jak moc se má otevřít ,na horkou vodu reagoval i ten starý. Navíc jak jsem již psal pokud by to mělo mít vliv na topení jestli to správně chápu musel by termostat zůstat seklej v otevřené poloze a pouštět vodu rovnou do velkého okruhu.
I ten původní před výměnou byl po demontáži zavřenej.
Asi to dopadne tak že budu vážně muset kuchnout celej ten klapkovej forichtung a při té příležitosti mrknout i na radiátor. Obávám se jen že to k tomu všemu bude komplikovat ještě výparník klimatizace páč bude nejspíš součástí toho celého Ble

Koukal jsem a Acco ma tez 2okruhovy termostat

jinak co mas udelat jsem ti napsal az to zdiagnostikujes podle mého navodu dej vedet muzu ti poradit vic

HLAVNE zbitecne nic nerozebírej!!! teda klidne rozebirej ale je to blbost něco hned rozebrat
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 10:02   Citovat  

to skritek
ok pujdem na to od lesa pěkně "step by step" já taky pořád doufám že to bude nějaká šikovně maskovaná prkotina a nebude třeba větších zásahů. přátele
H+
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 21:46   Citovat  

skritek napsal:
nevis kde ma CRX termostat? a ten termostat je dvouokruhovy když ho vyndáš tak poznáš Úsměv Úsměv

sice ne moc dobře viditelne ale nahore mas první okruh a ten plisek dole s pruzinkou otevita prave zmivovany 2 okruh pro topeni

skřítku promiň ... ale to je taková blbost Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 21:54   Citovat  

Rom. napsal:
skřítku promiň ... ale to je taková blbost Velmi šťastný

proc blbost? to je fakt ale když nevěříš nemusíš
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 22:23   Citovat  

skritek napsal:
proc blbost? to je fakt ale když nevěříš nemusíš

protože máš dva okruhy (malej a velkej) chlazení, a termostat ti jen otvírá k malému okruhu na který je napojené topení ten velký okruh kde je chladič
a opravdu nemusím všemu věřit
přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc A5G pof.netopí
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina