Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
filtr pevných částic DPF
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 5
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 19:57   Citovat  

pokud nepřejdete k řešení problému smažu to!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 20:05   Citovat  

johnny87 napsal:
ahoj...mam civic 2,2 diesel a tiez mi uz paru krat svietila kontrolka dpf...v manuale pisu ze ustalenou jazdou vyssou ako 60 km/h by sa v priebehu 15-20 minut mal regenerovat sam...filter pokial viem tak je v honde bezudrzbovy cize vzdy ked sa tam nahromadi vela sadze tak zasvieti kontrolka a vypali sa sam...pokial to budes ignorovat a vypnes motor bez toho aby sa vypalil paru krat tak elektronika odpoji turbo a potom uz musis zajst do servisu a vycistit to manualne...mne sa vypaluje aj bez toho aby zasvietila a zistim to hlavne podla zvysenej spotreby a vyssieho hluku...pisem len to co mi povedal predchadzajuci majitel a co som sa docital na forach resp v manuali

No nechci nic říkat, ale Civic co máš, tak nemá filtr pevných částic.......pokud ovšem nemáš nějaký dovoz....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2012 , 17:29   Citovat  

R3S napsal:
Ahoj, no byla by tu možnost, pokud má ten filtr zanesení do 85% tak by se dalo ten filt vymontovat , vyprat vapkou , jednou nebo dvakrát a udělat statickou regeneraci, potom nastavit manuálně uzavřenej EGR a pořádně projet , ideálně plnej tlak turba .. a podržet , táhlé kopce a tak , poto se dá dostat eventuelně k zasenení 40% .. vycházím z předpokladu , že máš hadice k diferčnímu snímači OK..!!

Přesnej postup jak jsem to dělal s DPF v Mazdě při nemožnosti statického vyčištění u starších M5 a M6 na dílně pomocí MMDS. Vyndat, vyrvat vapkou, nebo vařící párou pod tlakem, vysušit na plný koule horkovzduškou, namontovat a znovu staticky zregenerovat. Ale musí být snímače OK, ale nesetkal jsem se ještě u Japonce, aby byly KO. Dělal jsem to u aut, které měly cca 300.000 km a do dnešního dne jezdí bez problémů s originálním DPF.

Máš za mě palec OK

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2012 , 18:41   Citovat  

A co zkusit tohle odkaz

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2012 , 18:56   Citovat  

optimas napsal:
A co zkusit tohle odkaz

Jestli není levnější koupit pět litrů benzínu.. účinek stejný, ale kapsa plnější.
Není nad všelijaký vodičky do olejů, paliv, nyní i do DPF.. škoda, že nejsou vodičky do hlav některých řidičů KO

Havlicec je teď offline  Havlicec
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2012 , 11:30   Citovat  

Boracco napsal:
Hele a vypalovali ti ho v Hondě přes diagnostiku?

Ahoj, navštívil jsem servis v ČR, následně v Německu, a od obou jsem obdržel stejnou odpověď: filtr nelze zregenerovat! Jedinou dobrou zprávou je, že v Německu stojí nový filtr cca. 2.000,- EUR a ne 130 tis. Kč.
Našel jsem ale firmu v Praze, která čistí tyto filtry, cena je cca. 8.000,- Kč a dávají na to 3 roky záruku. Za 6.500,- Kč lze vykuhat filtr, upravit řídící jednotku, ale pak můžeš mít problémy na technické. Rozhodl jsem se pro čištění filtru tudy odkaz

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2012 , 11:52   Citovat  

Havlicec napsal:
Ahoj, navštívil jsem servis v ČR, následně v Německu, a od obou jsem obdržel stejnou odpověď: filtr nelze zregenerovat! Jedinou dobrou zprávou je, že v Německu stojí nový filtr cca. 2.000,- EUR a ne 130 tis. Kč.
Našel jsem ale firmu v Praze, která čistí tyto filtry, cena je cca. 8.000,- Kč a dávají na to 3 roky záruku. Za 6.500,- Kč lze vykuhat filtr, upravit řídící jednotku, ale pak můžeš mít problémy na technické. Rozhodl jsem se pro čištění filtru tudy odkaz

nemůžeš... Úsměv

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2012 , 16:28   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Jestli není levnější koupit pět litrů benzínu.. účinek stejný, ale kapsa plnější.
Není nad všelijaký vodičky do olejů, paliv, nyní i do DPF.. škoda, že nejsou vodičky do hlav některých řidičů KO

Promiň, že jsem si sem dovolil dát tenhle odkaz. Jen doufám, že ta poslední věta není narážka na mě

Ch.Mary je teď offline  Ch.Mary
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2012 , 23:46   Citovat  

Ahoj kluci, náhodou jsem narazil na zajímavý článek, který by problém s PDF vyřešil.

Dávám odkaz: tudy tudy odkaz

Omlouvám se, ale jinak jsem sem ten odkaz nedostal. Třeba by to mohlo fungovat.

Tohle je odkaz přímo na tu firmu: tudy tudy odkaz

kouř

Aááá, koukám, že něco podobného je o něco výše. Ale i tak, proč nevědět o další firmě.

marhel je teď offline  marhel
1
PříspěvekZaslal: 5.11.2012 , 19:04   Citovat  

Mě jsem již několik aut s DPF, takže můžu porovnávat, a bohužel musím říct, že nastavení podmínek regenerace je u Hondy přinejmenším nešťastné. Docela nedávno jsem u svého Accordu 2.2 i-DTEC řešil problém. Jezdím střídavě krátké i delší cesty, přesto se mi bez předchozího upozornění na nutnost regenerace (klasická ikona filtru) rozsvítil rovnou druhý stupeň upozornění- ikona filtru s vykřičníkem. Motor skočil do nouzového režimu (omezený výkon), v němž i řídící jednotka zcela nelogicky deaktivuje schopnost regenerace během jízdy. Prostě i kdybyste v tomto stavu jeli tisíc kilometrů po dálnici, filtr se zregeneruje už jen přes diagnostiku v servisu.
Takže servis. Víc než těch pět stovek za půlhodinovou regeneraci, při které auto už skoro podpálí samo sebe, mě štve utracený čas a nejitota, že systém bez předchozího upozornění umí zaútočit rovnou nouzákem. Takto když se to stane při předjíždění, máte o adrenalin dokonale postaráno ... Tak debilní a nevypočitatelný systém jak má Honda, jsem zatím nezažil- vždy předcházelo upozornění blikající nebo svítící kontrolkou, které nějakou dobu dávalo šanci najít vhodný úsek k pokusu o regeneraci.
Ačkoliv je moje auto teprve tříleté, velice zvažuju vykuchání DPF. Systém přepisující SW je v tomto případě nanic, řešením jsou podle mě pouze emulátory, které filtr (ve skutečnosti už vykuchaný) pomocí imitace signálů pro sensory diferenčních tlaků a čidla teploty věrohodně napodobují. Zkušenost firem s novým motorem DTEC je zatím takřka nulová (starší CTDI už lze takto řešit), proto bych se nerad stal pokusným králíkem. Otázka proto zní: Je tu někdo, kdo na DTEC už toto absolvoval?

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2012 , 9:42   Citovat  

marhel napsal:
Mě jsem již několik aut s DPF, takže můžu porovnávat, a bohužel musím říct, že nastavení podmínek regenerace je u Hondy přinejmenším nešťastné. Docela nedávno jsem u svého Accordu 2.2 i-DTEC řešil problém. Jezdím střídavě krátké i delší cesty, přesto se mi bez předchozího upozornění na nutnost regenerace (klasická ikona filtru) rozsvítil rovnou druhý stupeň upozornění- ikona filtru s vykřičníkem. Motor skočil do nouzového režimu (omezený výkon), v němž i řídící jednotka zcela nelogicky deaktivuje schopnost regenerace během jízdy. Prostě i kdybyste v tomto stavu jeli tisíc kilometrů po dálnici, filtr se zregeneruje už jen přes diagnostiku v servisu.
Takže servis. Víc než těch pět stovek za půlhodinovou regeneraci, při které auto už skoro podpálí samo sebe, mě štve utracený čas a nejitota, že systém bez předchozího upozornění umí zaútočit rovnou nouzákem. Takto když se to stane při předjíždění, máte o adrenalin dokonale postaráno ... Tak debilní a nevypočitatelný systém jak má Honda, jsem zatím nezažil- vždy předcházelo upozornění blikající nebo svítící kontrolkou, které nějakou dobu dávalo šanci najít vhodný úsek k pokusu o regeneraci.
Ačkoliv je moje auto teprve tříleté, velice zvažuju vykuchání DPF. Systém přepisující SW je v tomto případě nanic, řešením jsou podle mě pouze emulátory, které filtr (ve skutečnosti už vykuchaný) pomocí imitace signálů pro sensory diferenčních tlaků a čidla teploty věrohodně napodobují. Zkušenost firem s novým motorem DTEC je zatím takřka nulová (starší CTDI už lze takto řešit), proto bych se nerad stal pokusným králíkem. Otázka proto zní: Je tu někdo, kdo na DTEC už toto absolvoval?

kdy naposledy ti delali v servisu aktalizaci softwaru ECM? tenhle problem by se tim mohl odstranit...
nikomu s i-dtecem se tohle jeste u nas nestalo... vzdycky kdyz lidi prijeli tak jim svitl symbol bez vykricniku a slo to normalne zregenerovat... naopak spis se tohle delo u i-ctdi...

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2012 , 10:38   Citovat  

MattiK napsal:
kdy naposledy ti delali v servisu aktalizaci softwaru ECM? tenhle problem by se tim mohl odstranit...
nikomu s i-dtecem se tohle jeste u nas nestalo... vzdycky kdyz lidi prijeli tak jim svitl symbol bez vykricniku a slo to normalne zregenerovat... naopak spis se tohle delo u i-ctdi...

Aktualizace proběhla v dubnu, byla na to dokonce nějaká svolávací akce. Pamatuju se, že spolu s úpravou SW jsem tehdy dostal i zdarma výměnu oleje

0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 11:38  Naposledy upravil marhel dne 21.11.2012 , 12:15, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Takže po sérii tragikomických návštěv dvou značkových servisů (nebudu jmenovat), kdy na autě záhadně neschopném spustit jízdní regeneraci nebyla diagnostikována žádná závada (symptomy zcela zřetelně ukazují na na špatnou funkci senzoru diferenčních tlaků, nicméně pokud není zcela kaput a tak se s nimi můžete hádat do aleluja), rozhodl jsem se po dlouhém zvažování potenciálních kladů a záporů věc řešit radikální cestou- hodit celý systém DPF do hajzlu wc

Včera u FapOFF na zkoušku nasazen emulátor signálů pro čidla dif. tlaků a teplotní čidlo, budu deset dnů testovat a pokud bude vše OK i po kilometrové regeneraci (ŘJ ji po čase spouští preventivně- bez ohledu na hodnoty vypočítaného zanesení), už se filtr jen fyzicky vybourá. Takže asi tak

Kleeman je teď offline  Kleeman
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 11:51   Citovat  

Podělím se o mou zkušenost, třeba pomůže. Filtr sme měli na ochcávě II a jelikož s tím jezdila máti furt po městě, tak se zanesl. Opravoval jsem jí to tak, že sem si pujčil auto, zahřál ho a jel to projet někam na dálnici, ale musíš to fakt vytáček a šlapat tomu po krku, pak se "vypálí" a porucha zmizí. Jinak kamoš (mimochodem má servis a víc co dělá) má A6 2,7 tdi. Taky se mu dpf zaneslo, tak si ho vyblokoval a včera vykuchal, jeli jsme to projet a řeknu vám... Citelná změna. Táhne líp, sice se trooošku změnil zvuk, ale nic hroznýho a nekouří Mrk Takže tak

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 12:15   Citovat  

citace:
nekouří
to je zajimavý, že každej majitel naftáku tvrdí, že zrovna jemu to vubec nekouří , ale stačí za ním jet chvíli do kopce nebo ho pohlídat při rozjezdu a hle kouří ...
zajímavý že když někdo kuchne kat u benzínu tak je ohen na střeše ,na emisích potíže a tohohle kuchání dpf si nikdo nevšímá , emise na dýzlu se radši ani neměří,aby se náhodou neodpálil motor.........to je ekologie... Smutný

0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 12:33   Citovat  

Chudinky kytičky Smutný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 12:45   Citovat  

Kleeman napsal:
Chudinky kytičky Smutný
no dýcháme a jíme to všichni . a proč teda já musím mít kat ?
tudy odkaz

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 21:09   Citovat  

monty napsal:
citace:
nekouří
to je zajimavý, že každej majitel naftáku tvrdí, že zrovna jemu to vubec nekouří , ale stačí za ním jet chvíli do kopce nebo ho pohlídat při rozjezdu a hle kouří ...
zajímavý že když někdo kuchne kat u benzínu tak je ohen na střeše ,na emisích potíže a tohohle kuchání dpf si nikdo nevšímá , emise na dýzlu se radši ani neměří,aby se náhodou neodpálil motor.........to je ekologie... Smutný

V CR se na STK nemeri emise u dieselu???

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 21:21   Citovat  

Bully napsal:

Pokud se nepletu, tak kouřivost ne, protože to by 90% těchto technických zázraků nemohlo jezdit...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 21:41   Citovat  

Bully napsal:
no samozřejmě by se měřit měli, ale z vícero zdroju to probíhá tak,že to radši udělaj jen na oko,na půl plynu -při zkoušce kdy se vytočí do max to pár motorů nevydrželo a majitelé chtěli náhradu a samozřejmě se nikomu platit motor s nalítaným 1mega a jak to bývá na tachu se 150t nechtělo.
tudy odkaz
tudy odkaz
citace:
poškození motoru při zkoušce:
Ano, stát se to může. A kdože uhradí u dnešních motorů nemalou škodu?
"Každá Stanice technické kontroly by měla být pojištěna, protože se v takových případech jedná o drahé opravy. Z této pojistky se pak případné poškození motoru hradí. Samozřejmě, musí se prokázat, že ke škodě došlo měřením, a ne například nedodržením předepsané údržby."

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 21:52   Citovat  

Monty:
pak je tedy zase chyba v systemu a ne v dieselech. Hlavne ze se vsichni raduji jak se da na STK vsechno obejit, to neni jenom o DPF KO Neni tedy proc nadavat a kdyz uz, tak muzete jenom sami sobe.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 21:58   Citovat  

monty napsal:

Nejvtipnější na tom je, jak ti eko-táhne to vocpoda-chrochtáci mají noční můry z vyběhnutých ojnic apod. pořádnej výtlem Aby se ty krutopřísně vočipované mašiny s mega Nm nerozpadly jen při zahlédnutí loga STK/emisí pořádnej výtlem

Jinak u nás na STK se vždycky bavím jak se z toho odtahu ve zdi vyvalí kouř jak z nákladní lokomotivy Velmi šťastný A to dělají max. dvě měření do přeběhu.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 22:02   Citovat  

pokud někdo vědomě jen v zájmu toho aby ho to nic nestálo vykuchá dpf tak ho mám pochválit ?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 23:38   Citovat  

Dopis napsal:
Nejvtipnější na tom je, jak ti eko-táhne to vocpoda-chrochtáci mají noční můry z vyběhnutých ojnic apod. pořádnej výtlem Aby se ty krutopřísně vočipované mašiny s mega Nm nerozpadly jen při zahlédnutí loga STK/emisí pořádnej výtlem

Jinak u nás na STK se vždycky bavím jak se z toho odtahu ve zdi vyvalí kouř jak z nákladní lokomotivy Velmi šťastný A to dělají max. dvě měření do přeběhu.

Bavi jak jsou vsichni na jednu stranu spokojeni jak snadno projdou STK i kdyz by projit nemeli vubec (i tady na foru to budou desitky % a to je rec az na vyjimky "jenom" o benzinu) a pak se vasnive zapoji do protidieselove diskuze.
Pokud kdokoli udrzuje svoje auto jak ma, pak se nemusi bat ani STK co bude opravdovou kontrolou technickeho stavu vozidla, nejenom fraskou o ignoranci nebo korupci.

-1
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 14:55   Citovat  

Vždycky mě fascinuje, jak se v některých tématech strašni rádi angažují ti, kteří o něm nemají (ani neví) co říct. Místo zkušeností majitelů naftových hond to opět skončilo u „jak ti eko-táhne to vocpoda-chrochtáci mají noční můry z vyběhnutých ojnic„ KO

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 8:16   Citovat  

Takže jen na okraj pro ty, které by zajímalo pokračování s tím emulátorem: filtr jsem koncem listopadu nechal kuchnout, zatím odjel skoro 3000 km. Průměrná spotřeba (i teď v zimě) už slezla o 0,4 litru, změnu zvuku ani výkonové charakteristiky neregistruji.

Příjemná drobnost: Honda u Accordu iDTEC uvádí toleranci kouřivosti 0,57. Nechal jsem to nedávno u známého na emisích orientačně odměřit a s potěšením zjišťuji, že se do ní i bez filtru vlezu skoro třikrát ...

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 9:55   Citovat  

Po cca roku ďalší príspevok na téma filtru pevných častic.
Brácha má Accorda 8g I-DTEC- nabehal zatiaľ 90tis km , v ňom filter, ktorý opakovaně robí problémy, opakovaně to riešili jak v Honde servise kde to softwearovo vypálili, tak to nechal vyčistit vo firmáích, ktéré sa tomu venuju...V orig.servise Honda doporučili SKUSIŤ vymenit senzor diferenč.tlakov za 480 EUR(diagnostikou to vraj nie su schopní poznať), tak ich poslel niekam, že za toľko peňazí SKUŠAŤ nebude....autom jazdí z prímestskej časti do centra Bratislavy z toho cca 15 min po 4 průdovom obchvate a aj tak to na vypálenie sazí zjavne nestačí...
Aké máte skusenosti u 8g a filtru pevných častic...Museli všetci, ktorí boli z filtru na prášky nakoniec nechať ho vyhodiť z auta von, alebo našli aj iné riešenie.
Ide mi o to, že mám možnosť prechodu z benzínu Acc7g na naftovu Acc 8g a nerád by som z filtru zcvokol.
Ja jazdim denne do práce 35km z toho max.10-15min suvisle po 4 prudovke do práce po rudnej ulici z OV Poruba do Havířova, tak neviem, či je diesel pre mňa vhodný.
Dík za vaše zkusenosti.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 10:15   Citovat  

Ano tedka jsi uhodil hřebíček na hlavičku.. 90% problémů s DPF neboli FAP je tím že lidé kteří tyto vozy užívají nesplnují podmínky pro dosažení regenerace filtru. Proto já už od začátku tlačím na naše prodejce aby se zákazníkem konzultovali jak a kolik toho najezdí , je jasné že když budeš auto používat denně do práce cca 20 km tak pro tebe nemá takovéhle auto žádnou výhodu. Vzhledem k tomu že nebudou probíhat regenerace bude se motor plnit naftou(dle systému u Euro 4 ano , u Euro 5 ne)čímž můžeš poškodit jak samotný motor tak spostu dalších věcí.nehledě na to že se filtr bude ucpávata a budeš ho měnit třeba i na 40tkm.

Podmínky pro spuštění regenerace jsou :
1/vozidlo v pohybu
2/provozní teplota motoru ( ford uvádí 92stupnů)
3/ustálená rychlost kolem 80 km/h

občas se dá i bez diagnostiky filtr tzv protáhnout a to tak že prostě najedeš na silnici , auto ohřeješ a pak třeba 10 km jedeš na 3tis otáček. dle provozu jak to jde , potom mírně ucpání klesne třeba o 3-5%

Stává se že vozidlo už regeneraci nepovolí a filtr je třeba vyměnit. myslím že je to ucpání nad 75%

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 10:25   Citovat  

Vzhľadom k tomu,koľko sa predá dieslov na trhu v ČR a tým, že snáď od r. 2009 je filter u dieslov poviný, tak
pravdepodobně existuje veľká skupina zákazníkov, pre ktorých je diesel nevhodný.
Kde je ale ta hranica?
Ja dochádzam 35km, v práci občas niekto utrúsi: jejda, ty musíš denně toľko dochádzať!!
A čo potom miestny, ktorý prechádzaju len z jedneho konca cez mesto na druhý?

-2
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 11:29   Citovat  

Měl jsem ho na Superbu II.... Tata ho měl na Galaxy 2.2TDCI... Mě blikl ve 100tisících a tatovi na galaxce v 65 tisících km. A babo raď! Oba dva jezdíme docela dost, neříkám nějak extrémně, ale 25-30tisíc km to bude, což zas není úplně nejmíň, takže prostoru pro regeneraci měly filtry dost. Prostě to tam nemá co dělat, kuchnuli jsme to dopryč, jede to líp a míň to žere a kouřivost? Nic co bych extra poznal...

Obsah fóra Honda-club.cz   
filtr pevných částic DPF
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina