Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Sportovní pružiny - názor či zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 20:35   Citovat  

Johny napsal:
Neukamenujte mě, ale jen taková úvaha: Co když by se použily "normální" snížený pružiny (např. InterAlloy apod.) a nasadí se na ten šroubovací nesmysl. Třeba kdyby někdo chtěl v létě snížit, v zimě zvýšit a nechce se mu/nemůže investovat do štelováku nebo chce zachovat nějakej komfort cestování. Už nad tímhle přemýšlím od doby, kdy sem tenhle "podvozek" Velmi šťastný viděl poprvé...

Zajímavá myšlenka. Otázka je, jestli by se tam vůbec ty pružiny vešly. A pak jak by to fungovalo.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 20:36   Citovat  

Petr 78 napsal:
Zajímavá myšlenka. Otázka je, jestli by se tam vůbec ty pružiny vešly. A pak jak by to fungovalo.

další otázka je, co by na to řekli tlumiče

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 20:47   Citovat  

RASTA napsal:
další otázka je, co by na to řekli tlumiče

To záleží o kolik by bylo sníženo. Kdyby to bylo do těch 40 mm, tak by to měly zvládat i seriové tlumiče.

Johny je teď offline  Johny
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 20:56   Citovat  

Tak seriový tlumiče by 40 měly a dost často to i zvládají. Pružiny by se tam taky vejít měly v pohodě. Právě mě to zajímá a láká z toho důvodu, že na Acco sem nenašel pružiny který by měly snížení vzadu miň než 40 a chtěl bych to trochu přizvednout (dalo by se tím i kompenzovat i hodně naložený auto) a nechce se mi podkládat pružiny nebo něco vkládat mezi ně nebo do nich... Se stydím

EDIT: Ještě k tomu snížení. Níž než 40mm by to nešlo - nepustila by to pružina, která je pevně kratší o 40mm, takže by se tím dalo jen případně zvyšovat. Takže seriový tlumiče by to 100% zvládaly.

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 22:32   Citovat  

jezdil jsem jedno léto na civicu 5g kombinaci seriové tlumiče/Eibach pružiny (nebo jak se to píše)

dobré akorát na krásu, protože tvrdá pružina a měkčí tlumič do zatáček bylo silně o rozbití auta a zničení zdraví. Při cestě na Ještěd (trasa spanilky) jsem v každé zatáčce šel na dorazy tlumičů. Na menších nerovnostech auto odskakovalo

za mě KO a spíš se podívat po lepším podvozku přátele

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 22:42   Citovat  

Lukas28 napsal:
jezdil jsem jedno léto na civicu 5g kombinaci seriové tlumiče/Eibach pružiny (nebo jak se to píše)

dobré akorát na krásu, protože tvrdá pružina a měkčí tlumič do zatáček bylo silně o rozbití auta a zničení zdraví. Při cestě na Ještěd (trasa spanilky) jsem v každé zatáčce šel na dorazy tlumičů. Na menších nerovnostech auto odskakovalo

za mě KO a spíš se podívat po lepším podvozku přátele

Kdo vi co jsi tam vubec mel, protoze klasicky Eibach Pro-Kit (koupeny konkretne na urcity typ, rocnik a motorizaci vozu) snizuje obecne auto jenom do tech cca 30 mm, zato casto paradoxne ze zacatku zdvihu udela auto pohodlnejsim nebo se minimalne silne blizi komfortem chovani vozu s komplet OEM podvozkem, pruziny tuhnou az ke konci zdvihu. Na doraz nejde o nic vic nebo min v porovnani se serii.
Nejenom obecna zkusenost, moje osobni je takova uz na 2 Hondach. Jestli budu necemu verit tak Eibach na rozdil od vseho ostatniho to vyhraje urcite.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 23:13   Citovat  

Bully napsal:
Kdo vi co jsi tam vubec mel, protoze klasicky Eibach Pro-Kit (koupeny konkretne na urcity typ, rocnik a motorizaci vozu) snizuje obecne auto jenom do tech cca 30 mm, zato casto paradoxne ze zacatku zdvihu udela auto pohodlnejsim nebo se minimalne silne blizi komfortem chovani vozu s komplet OEM podvozkem, pruziny tuhnou az ke konci zdvihu. Na doraz nejde o nic vic nebo min v porovnani se serii.
Nejenom obecna zkusenost, moje osobni je takova uz na 2 Hondach. Jestli budu necemu verit tak Eibach na rozdil od vseho ostatniho to vyhraje urcite.

bylo to na nic napsané : Eibach zelené

osobně nikdy více origo tlumiče/snížené pružiny KO

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 23:18   Citovat  

Lukas28 napsal:

Se vsi uctou- priste si kup to co na auto patri a ne "Eibach zelené", teprve potom muze mit tvoje zkusenost nejaky prinos.

Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 6:42   Citovat  

infinity napsal:
Je to tim, ze tohle se nevyrabi primarne pro evropsky trh, proto nikdo zadne priblbe homologace a atesty neresi...kdyz jsem videl konstrukci nektereych "nemeckych" podvozku co maji TUV, tak s klidem muzu rict, ze TUV dostanes snad cokoli, co si o to pozada a zaplati.

Přesně tak TUV pro mě není záruka ničeho........nedávno jsem o tom vedl debatu s bratránkem co dělá na výstupní kontrolena lince Audi - montujou Q7 a říkal že vše má pečetě nejlepší kvality ale když vidí co jsou schopni pustit z linky tak on majitelem Q7 nikdy nebude.... takže jaká kvalita

Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 6:45   Citovat  

ji a jinak využiju topicu a potřeboval bych radu.

už delší dobu hledám nějaké tlumiče na Legenda - klidně i s pružinama.Ale chtěl bych aby se zachovala výška a bylo to o trochu tvrdší než origo podvozek....bohužel nevím kde mám hledat (nic jsem nenašel) a hlavěn nevím podle čeho mám poznat jak moc tvrdý peklo to bude protože si nechci vymlátit zuby Smutný

mohly by tam jít tlumiče z Accorda nebo tak něčeho?na Legenda nejsou nikde ani origo...možná tak přední je to KA7 1994 sedan.....

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 6:50   Citovat  

Lukas28 napsal:

Já měl nový Eibach Pro-kit na EK3 a i s horšími tlumiči to šlo na doraz jen na větších hrbolech... Šly dolů kvůli svodů,které jsem měl víc pod motor a na větších dírách škrtaly o zem.

walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 9:14   Citovat  

Petr 78 napsal:

Myslím, že by to vypadalo jako takový offroadek Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 10:01   Citovat  

Bully napsal:
Se vsi uctou- priste si kup to co na auto patri a ne "Eibach zelené", teprve potom muze mit tvoje zkusenost nejaky prinos.
dal jsem je na EG3, ktera je lehci jak ostatni modely 5.g. Zkusil jsem je, nevyhovovaly mi a memu stylu jizdy tak jsem je prodal a presel na podvozky (kw spec1). To zelene byla barva. Je to 3roky zpet takze si nepamatuji uplny nazev. Tobe mohly vyhovovat, me ne přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 20:33   Citovat  

Lukas28 napsal:
dal jsem je na EG3, ktera je lehci jak ostatni modely 5.g. Zkusil jsem je, nevyhovovaly mi a memu stylu jizdy tak jsem je prodal a presel na podvozky (kw spec1). To zelene byla barva. Je to 3roky zpet takze si nepamatuji uplny nazev. Tobe mohly vyhovovat, me ne přátele

Já jsem ještě zelené Eibach neviděl. Já měl za to, že se dělají jenom černé a červené (podle verze).
Byla ta barva světlá nebo tmavá?
Jinak světle zelené bývají pružiny Weitec.

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2014 , 20:18   Citovat  

potřeboval bych na A5G jen ZADNÍ pružiny. ideálně něco tak -35mm (nemůžu se rozhodnout mezi -30 a -40) a aby to zachovalo jistej komfort. Tlumiče jsou koni, vepředu jsou nějaký pružiny nti a ty jsou super. chová se to líp než série a přitom je to níž. Tak něco adekvátního bych potřeboval na zadek. po nasazení na auto se totiž zjistilo, že ty zadní pružiny na koni tlumičích jsou jen přebarvená série a auto je vzadu strašně vysoko pořádnej výtlem

Problém je v tom, že ať googlim jak googlim, všude vidim prodávaný sportovní pružiny na celý auto KO

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2014 , 21:21   Citovat  

83427 napsal:
potřeboval bych na A5G jen ZADNÍ pružiny. ideálně něco tak -35mm (nemůžu se rozhodnout mezi -30 a -40) a aby to zachovalo jistej komfort. Tlumiče jsou koni, vepředu jsou nějaký pružiny nti a ty jsou super. chová se to líp než série a přitom je to níž. Tak něco adekvátního bych potřeboval na zadek. po nasazení na auto se totiž zjistilo, že ty zadní pružiny na koni tlumičích jsou jen přebarvená série a auto je vzadu strašně vysoko pořádnej výtlem

Problém je v tom, že ať googlim jak googlim, všude vidim prodávaný sportovní pružiny na celý auto KO

Kup si sadu na cele auto a budes mit aspon jistotu, ze se bude auto chovat, jak ma. Prave z tohoto duvodu se taky nakonec pruziny prodavaji v sade na cele auto.

varuj je teď offline  varuj
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2014 , 21:42   Citovat  

83427 napsal:

Ako pise Bully, kup si celu sadu na auto. Urobil by som to uz len z toho dovodu, aby boli zachovane rovnake parametre na oboch napravach... je to dobrý

5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 11.3.2014 , 21:45   Citovat  

Přesně jak píše Bully.
Raději nekombinovat, aby se pak podvozek nechoval divně a nepředvídatelně.
Dáš třeba na zadek výrazně tvrdší pružiny než na předek a bude ti na nerovnostech zadek uskakovat a chytat přetáčivý smyk.
Hezky pořiď kompletní sadu pružin třeba od Eibachu, Weitecu nebo InterAlloy (Autostyle) a užívej si hezké jízdní vlastnoti a sexy vzhled auta Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2014 , 8:35   Citovat  

do háje, nechce se mi vyhodit dalších 6 tisíc kvůli dvoum pružinám. s předkem jsem spokojenej. výškově i charakteristikou to nemá chybu

njn je teď offline  njn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2014 , 8:48   Citovat  

Tak si sežeň jen na ten zadek a udělej si na to svůj názor sám! Buď se budeš mlátit do hlavy až budeš stát u vybouraného auta (nejhorší možný scénář), že si neposlechl ostatní, nebo prostě ti to vyhovovat bude. Není nic jednodužšího papa

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2014 , 8:50   Citovat  

no bude to asi s jakýmakoliv nižšíma pružinama lepší, než to Radek má teď, bych řekl..

posero je teď offline  posero
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 12.3.2014 , 8:52   Citovat  

Petr 78 napsal:
Přesně jak píše Bully.
Raději nekombinovat, aby se pak podvozek nechoval divně a nepředvídatelně.
Dáš třeba na zadek výrazně tvrdší pružiny než na předek a bude ti na nerovnostech zadek uskakovat a chytat přetáčivý smyk.
Hezky pořiď kompletní sadu pružin třeba od Eibachu, Weitecu nebo InterAlloy (Autostyle) a užívej si hezké jízdní vlastnoti a sexy vzhled auta Mrk

jdu blejt velebnosti

TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
1
PříspěvekZaslal: 12.3.2014 , 9:01   Citovat  

posero napsal:
jdu blejt velebnosti
Velmi šťastný jj pobavil

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2014 , 21:09   Citovat  

našel jsem nějakou firmu (www.perovnausti.cz) v ústí co vyrábí a upravuje pružiny. zkusim je zkontaktovat a pokud mě neodmítnou, pošlu jim ten pár co byl na autě doteď aby ho upravili nebo podle něj vytvořili kratší a lehce silnější verzi Úsměv

Sulkina je teď offline  Sulkina
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2014 , 23:36   Citovat  

chtěl jsem se zeptat o kolik je tak ideální snížení na civica 6G hatch, když bych chtěl použít patnáctipalcová kola díky za názory popřípadě foto snížení..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2014 , 5:20   Citovat  

Sulkina napsal:
chtěl jsem se zeptat o kolik je tak ideální snížení na civica 6G hatch, když bych chtěl použít patnáctipalcová kola díky za názory popřípadě foto snížení..

Pokud chceš zachovat plnou funkčnost a použitelnost auta, tak je idealní snížení do 4cm. V případě použití seriových tlumičů je to maximalní snížení, aby ještě slušně fungovaly. Průměr disků v tom nehraje roli. Důležitější je zachovat vnější obvod pneu a nepřehnat to s šířkou a ET disku.

Miky.T. je teď offline  Miky.T.
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2014 , 20:44   Citovat  

Mám na coupe 6g prozatím snížené pružiny Tein , snížení př.23mm ,zad.15mm se staršími obyč tlumiči a nemůžu si ztěžovat. Předek je akorát tvrdý, zadek je trochu měkčí než předek ,ale auto se chová i na limitu předvídavě a není to žádný kostitřas a to natom mám 17alu ! Pro někoho kdo plánuje 15 alu případně i 16 a chce deňě jezdit tak ideální volba.

tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2017 , 13:02   Citovat  

Oživím pružinové téma. Moje C4g potřebuje nový podvozek. Chci to mít nejlépe v sérii. Tlumiče mám, ale nevím co dát za pružiny. Co byste mi doporučili za pružiny pro sériový podvozek? Nebo je to jedno?

kubajz123 je teď offline  kubajz123
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2018 , 19:01  Naposledy upravil kubajz123 dne 24.3.2020 , 23:21, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

H+

stepan je teď offline  stepan
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2018 , 13:26   Citovat  

Čau, potřeboval bych poradit jaký pružiny na CRX Del Sol, jdou tam přímo z civic 5g? Nebude nějaký problém nebo háček někde? Poslali byste potažmo nějaké vaše myšlenky? Nechci nic extra sníženého série by byla asi optimální, díky čau. Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Sportovní pružiny - názor či zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina