Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
cukání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Kroulas je teď offline  Kroulas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2014 , 10:51   Citovat  

Zdravim, koupil jsem si civica a dal do něj nový motor, no nastaly hned nějaké menší problémy. Při mírném přidávání otáček začalo auto škubat. Stává se to ale jen v nízkých otáčkách, když přidám plyn víc tak už vše ok (cca do 2 tis otáček). A ještě do toho mi svítí kontrolka poruchy motoru. Nevíte někdo co by to mohlo mít za důvod? Je možný že je tam špatný benzín po předchozím majiteli, který bral benal na né moc dobré benzině? Máte někdo nějaké vysvětlení? Děkuji za všechny rady Úsměv H+ přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2014 , 11:26   Citovat  

evidentne mas neco spatne kdyz sviti kontrolka = vyblikach chybu

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2014 , 11:50   Citovat  

asi tak jak pise Martin :hehe:

kody pak tady tudy odkaz

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 12:51   Citovat  

vyblikat.. a já si vsadím na to že to bude něco s poměrem paliva a vzduchu... čili bud bohata či chudá směs... a nebo něco blbě se vzduchem. je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 18:23   Citovat  

Nevíte prosím o nějakém podrobném návodu na to vyblikání? Nejsem v autech zas takovej machr jako vy Velmi šťastný přátele

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 18:25   Citovat  

Téma FAQ v sekci Motory a spol.

Sindy.JDM je teď offline  Sindy.JDM
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2014 , 10:23   Citovat  

Ahoj, mám asi stejný problém, ale kontrolka motoru se mi ještě nikdy nerozsvítila. Děje se to pouze do cca 2000 otáček. Při rozjezdu po úplném puštění spojky lehce cukne a hned na to jde vše v klidu, pak se přeřadí, otáčky spadnou cca na 1800 otáček zase cukne a takhle to jde pořád dál a dál. Dělá to až když je motor alespoň trochu zahřátý (D16Z6). Je možné aby to byl palivový filtr? Svíce jsou na autě cca dva měsíce nové.

0
PříspěvekZaslal: 16.3.2014 , 22:35   Citovat  

Děje se to čím dál častěji a když to cuká tak to jede pouze na tři válce, ale vždy jen chvilku a hned zase jede v pohodě dál, stále žádná kontrolka nesvítí....

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 8:00   Citovat  

Sindy.JDM napsal:
Děje se to čím dál častěji a když to cuká tak to jede pouze na tři válce, ale vždy jen chvilku a hned zase jede v pohodě dál, stále žádná kontrolka nesvítí....

rozdělovač otevřít vyčistit zavřít, kabely zčeknout zda nejsou fakt staré či potrhané, změřit tlak paliva na liště... je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 18.3.2014 , 16:42   Citovat  

Tak rozdělovač vyčištěn, kabely jsou vizuálně OK, zkusím ještě sehnat někoho jestli by je neměl na zkoušku, ale problém stále přetrvává... Za studena se to neděje pouze u trochu ohřátého motoru a pak už pořád.

0
PříspěvekZaslal: 21.3.2014 , 8:21   Citovat  

Mohl by to dělat palivový filtr?

džany je teď offline  džany
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2014 , 10:35   Citovat  

A to cukání se projevuje když je motor v tahu nebo to udělá i s vyřazenou rychlostí na prošlápnutí plynového pedálu?

CrazyManer je teď offline  CrazyManer
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2014 , 11:27   Citovat  

mám u d16y3 to samý, stáva se mi to hlavně na 1,2 a 3ku ... pustim rychle spojku a auto sebou zacuká, když jí člověk pak začně pouštět pomalu tak je to pryč ale taky bych to rád vyřešil je to dobrý

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2014 , 11:29   Citovat  

Možná silentbloky motoru - zkontroluj je (všechny), jestli nejsou popraskané nebo dokonce utržené.

0
PříspěvekZaslal: 21.3.2014 , 12:17   Citovat  

džany napsal:
A to cukání se projevuje když je motor v tahu nebo to udělá i s vyřazenou rychlostí na prošlápnutí plynového pedálu?

Ano když je v tahu do 2200 otáček to dělá čím je motor víc prohřátej, za studena to neudělá nic a na volnoběh jde vše bez problému, ale když třeba stojím na červenej tak se zničeho zhoupnou otáčky cca o 200 a hned zase zpátky a po chvíli se to někdy opakuje někdy ne...

džany je teď offline  džany
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2014 , 12:47   Citovat  

Tak to mám jinak, mě to na volnoběch a v otáčkách bez zátěže funguje bez problémů. Cukání nastává když je motor v tahu.

0
PříspěvekZaslal: 21.3.2014 , 13:03   Citovat  

mě to právě občas kuckne i na volnoběh, ale prošlápnutí plynu na prázdno jde bez problémů, proto sem se ptal jestli by to mohl být ten palivový filtr, rozdělovač už sem vyčistil a svíčky jsou tam 3 měsíce cca

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2014 , 13:40   Citovat  

Něco podobného mi teď dělá můj F20A4, ale v celém rozsahu otáček a cuká dokud nepustim a znovu nesešlápnu plyn a nebo nedám plnej plyn, potom přestane cukat, mám proto podezření na lambdu (při plným plynu se jí ECU neřídí, je tak?), mohla by to být ona? Zvuk to během toho cukání má jakoby jel na 3 válce. Jinak se to cukání objevilo už minulý rok, ale nějak to samo přestalo a v pondělí jsem letěl do Benešova trochu ostřeji a od té doby se cukání objevuje znovu akorát mnohem více než posledně. Volnoběh ale normální a s vyřazenou rychlostí se motor protočí bez slyšitelných problémů. Poradí někdo?

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2014 , 18:54   Citovat  

Nikdo nic? Nějaký nápad na co mrknout? Měl by třeba někdo na půjčení zaručeně fční lambdu na vyzkoušení?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2014 , 19:04   Citovat  

Zdravim, dnes jsem čistil iac ventil a závadu mi to nevyřešilo. Když koupím funkční iacv je jistě ze mi to ten problém vyřeší nebo je i jiná možnost kde může být chyba? (Vyblikal jsem si chybu č. 14, což je iacv) Díky za rady!Úsměv

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2014 , 20:40   Citovat  

Sindy.JDM napsal:
mě to právě občas kuckne i na volnoběh, ale prošlápnutí plynu na prázdno jde bez problémů, proto sem se ptal jestli by to mohl být ten palivový filtr, rozdělovač už sem vyčistil a svíčky jsou tam 3 měsíce cca

Mě tohle dělali kabely na D16A8, zkusil jsem dát jen na zkoušku Tesly a po cca měsíci mi to takhle začlo cukat, dal jsem japan NGK pohoda Velmi šťastný

Kopy je teď offline  Kopy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 18:24   Citovat  

Ahoj. Kroulas tu nedávno řešil cukání u motoru D15B7. Došlo u nás k výměně aut a tak problém cukání přebírám jáÚsměv Dnes mi přišel náhradní IACVentil. Vyčistil jsem ho, namontovala beze změny. Dál jsem měl podezření na čidlo polohy plynu(alespoň myslim že je to tohle) je to čidlo který je ovládaný pohybem klapky. Kdyžtak mě prosím opravte. Prvně jsem zkusil jedno který Kroulas dostal k novýmu motoru. Mělo naprasklý plast ale vypadalo to že na funkci by to mít vliv nemuselo. Před výměnou se to chovalo tak že jsem plynule přidával plyn a jakmile motor dosáhnul 1500ot začal stagnovat nejbližší připodobnění je jako když je motor v omezovači a jakmile jsem překonal určitou hranici přidání plynu motor šel do otáček jakoby nic. Při tom prasklym čidle se to chovalo tak: Začalo to u 2000ot ale už se to nechytlo. Dělalo to zkrátka už v celym rozsahu plynu. Pak mě napadlo že mam za barákem ještě vrak P4G a viděl jsem že čidla rozměrem odpovídají. Zkusil jsem namontovat to z preluda a ohromně se to zlepšilo. Začne to opět u 1500ot ale ta prodleva než se to zase chytne je skoro neznatelná. Ve výsledku to znamená plynulejší jízdu. A tak se dostávám k hlavní otázce. Dokážete mi prosím poradit jestli se tyto čidla liší u C5GCoupe a P4G? Na tom origo čidle bohužel není číslo čitelný. Na tom čidle z P4G je č.:JT3L 21127. Podle chování s různými čidly soudím že problém bude v něm. Tak jestli je možný že ten napatrnej problém může být odlišností čidel z různých vozů? Děkuju všem předem za rady i těm kterí dočetli až do konce je to dobrý

1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 25.5.2014 , 13:05   Citovat  

Tak jsem nakonec cukání vyřešil. Všimnul jsem si že čidlo polohy plynu má oválný uchycovací díry(origo je přichycený šroubama co mají rozlisovanou čico hlavu takže se musí odbrousit a nahradit normálníma)Při nastartovanym motoru stačí čidlo dorazit k jedný straně děr a cuká to, když se dorazí na druhou stranu cukání přestane. Sice to nevyřešilo svítící kontrolku která teť začala nově hlásit dvě chyby. Jednak chybu č. 14 IACV a nově 41 Primary oxygen sensor heater. Aspoň to neškube takže se dá jezdit normálně. Ale rád bych veřešil i tu kontrolku. Chápu tu chybu dobře jako vyhřívání lambda sondy? Poraďte prosim Velmi šťastný

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2014 , 21:38   Citovat  

Kopy napsal:
Tak jsem nakonec cukání vyřešil. Všimnul jsem si že čidlo polohy plynu má oválný uchycovací díry(origo je přichycený šroubama co mají rozlisovanou čico hlavu takže se musí odbrousit a nahradit normálníma)Při nastartovanym motoru stačí čidlo dorazit k jedný straně děr a cuká to, když se dorazí na druhou stranu cukání přestane. Sice to nevyřešilo svítící kontrolku která teť začala nově hlásit dvě chyby. Jednak chybu č. 14 IACV a nově 41 Primary oxygen sensor heater. Aspoň to neškube takže se dá jezdit normálně. Ale rád bych veřešil i tu kontrolku. Chápu tu chybu dobře jako vyhřívání lambda sondy? Poraďte prosim Velmi šťastný

Jen jestli to cukání nezpůsobovala špatná lambda sonda a ty sis zbytečně rozhodil nastavení čidla pro polohu škrtící klapky....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2014 , 20:23   Citovat  

Myslim že ne. Ještě cca 14 dnů po tom čachrování s čidlem to hlásilo jen tu 14. Až včera to poprvé vyhodilo i tu 41. Proř myslíš že by to mělo být špatně nastavený když to cukání zmizelo? Každopádně značí tahle chyba čistě jen vadu lambdy nebo může jít opravdu jen o to vyhřívání?

M@!KL je teď offline  M@!KL
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2014 , 22:15   Citovat  

Myslíte si, že je možný, že by tu chybu 41- vyhřívání lambdy mohlo způsobit, že jsme na D15B7 zkusili dát jiný čidlo polohy škrtící klapky z preludy 2.0 ??? každopádně spotřeba kámošovi nějak rapidně nestoupla...

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 26.5.2014 , 22:46   Citovat  

Nečetl jsem to celé, ale 41 - výhřev lambdy nemusí znamenat jen chybu vyhřívané lambdy jako takové, ale klidně i nějakou závadu ve vedení od ECU do lambdy, popřípadě ukostření lambdy vůči kastli - poslední poznatky z mých her s kostrami jsou, že lambda je ukostřena přes svody do hlavy a následně na ventilové víko (kostra směrem k servu) a dolů do bloku (kostra u převodovky) - zkontroluj..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2014 , 20:28   Citovat  

Paráda děkuju za radu. Projdu to! Když o tom mluvíš tak mě napadá že jsem někde okolo motoru zahlídnul svazek drátu kterej byl obmotaný modrou izolepou. Zkusim zkouknout jestli tam není nějakej načlej drát popř. tu kostru Úsměv Ještě jednou díky za radu je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2014 , 20:41   Citovat  

Tři základní rady pro autoelektriku:

- kostra, která vypadá hezky, může hezky jen vypadat - hezky za kabel zatahej, když ti zůstane v ruce, stejně se musel opravit
- lak není vodič elektřiny a když někdo přišroubuje kostru šroubem na lakovanou část, proud vede pouze ten šroub a ne celá styková plocha kabelové koncovky/oka do kastle..
- jakákoliv izolačka v autoelektrice je podezřelá, zpravidla se pod ní skrývá nějakej zbastlenec, který po prvním dešti začne blbnout

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 13:10   Citovat  

Ahoj. Tak dnes jsem šel po tý izolačce a opravdu tam byly kabely přerušený a napojený jen obmotáním. Tak jsem přiholil kabely nově protože to viselo jen na pár vlasech a spoje pocínoval a samozřejmně zvlášt odizoloval. Bohužel žádný rozdíl se nekonal. Tak jsem čidla zkoušel jestli do nich jde šťáva a zjistil jsem že jde jen do jednoho. Do druhého nejde vůbec.Do toho horního kam vede červený a žlutá drát šťáva v pohodě jde. Do toho kam vede zelenej a červeno žlutej už ne. Je to jakoby zezadu a trochu zespod manifoldu. Šťáva by tam předpokládám jít měla nebo ne? Děkuju za rady předem je to dobrý

Problém.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Problém.JPG, 116.86 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
cukání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: