Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím leštíte svoje miláčky: exterier, interier, motor, kola
Fórum: Exteriér
3
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 50, 51, 52  Další 
Zaslat odpověď

Strana 33 z 52
Conty je teď offline  Conty
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2014 , 20:40   Citovat  

nexus_cz napsal:
Super, alespoň uvidím toho tvého krasavce i za denního světla. Úsměv

To abych Honda po zimě pořádně umyl Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2014 , 20:51   Citovat  

Kmóďa napsal:
Samozřejmě, funguje to tak že ubereš lak pod úroveň škrábanců a tak zmizí. Hologramy a škrábanečky od mytí jsou jemné a zmizí rychle jen finishovací pastou což ubere strašně málo....

Mě to nevysvětluj Velmi šťastný, napsal jsem mu to raději polopatě, aby si udělal představu, co tím může udělat, když to bude dlouho "šudlat" je to dobrý

Probos je teď offline  Probos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 12:55   Citovat  

Ahoj,

mám dotaz. Chtěl bych se vrhnout na mírnou renovaci laku - leštění, nějaká lepší kosmetika apod. Zajímá mě, jestli si můžu pro začátek zkusit koupit jen nějakou levnější leštičku z OBI ? Vůbec nevím, jestli stojí za to nebo ne ale snad by to nemělo být tak hrozné, ne?

Dále bych se chtěl zeptat, jakou doporučíte kosmetiku? Potřebuji něco na mytí a nějaký vosk, který tam dám na rozleštění. nevím co vše budu potřebovat.

A poslední věc: Mám okna v hodně špatném stavu, nevím, čím je pořádně umýt. Jsou hodně mastná a ta mastnota pořád nějak nejde dolů. Nějaké doporučení?

Předem díky za info.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 13:06   Citovat  

Pokud máš čas, bude pro tebe nejlepší přečíst si tohle tudy odkaz vlákno, tam je vše probíráno jedno po druhém. Jinak už jsem zde doporučoval sobotní So Fresh So Clean Workshop, kde tohle všechno bude zodpovězeno. Dokonce nás tam bude snad 4-5 Hondařů. Úsměv

tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 13:14   Citovat  

Díky za vlákno. 81 stran asi nepřečtu ale zkusím se mrknout. Kosmetiku bych snad dokázal vybrat i sám třeba od chemicalguys ale spíš mi vrtá ta leštička. Osobně se mi nechce cpát 3k a víc do leštičky pokud bych dosáhl i podobných výsledků od leštičky z OBI za podstatně méně.

Na sraz bych se bohužel nedostl, je to pro mě hodně z ruky ale díky.

Lak bych chtěl hlavně oživit. Přece jen mám káru z 96 roku Úsměv

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 13:23  Naposledy upravil Hlavator dne 2.4.2014 , 13:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Probos napsal:
ale spíš mi vrtá ta leštička. Osobně se mi nechce cpát 3k a víc do leštičky pokud bych dosáhl i podobných výsledků od leštičky z OBI za podstatně méně.

osobni zkusenost s lestickou za 500kc z Makra - zn. Biloxxi - vydrzela pul auta

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 13:23   Citovat  

Osobně jsem neznalec leštiček, nemám jí kde zapojit, vše dělám ručně, ale vím, že kluci měli teď na detailingshopu Spin Doctora od DJ v nějaký výhodný akci a určitě se ta investice vyplatí, jelikož nějaký rozsahy nastavení, ergonomie a váha hraje určitě ve prosěch leštiček k tomu určených. Navíc spoustu peněz tě budou stát unašeče, kotouče a pasty, takže ta investice do leštičky už to nevytrhne. Alespoň já bych teda vybral nějakou lepší. Ale samozřejmě je to na tobě. Úsměv

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 13:35   Citovat  

Z osobní zkušenosti se na levné leštičky, obzvlášť na ty volantové z obchoďáků vykašli. Volantovou jsem zahodil asi po 1 minutě práce...Teď mám excentrickou odkaz a je to o něčem jiném je to dobrý A pokud nemáš žádné zkušenosti s leštěním, tak jdi určitě taky do excentru se kterou nehrozí poškození laku jako s rotační

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 13:41   Citovat  

Díky. Asi to fakt nemá cenu ale do leštičky se mi zase 5k vrážet nechce když spočítám kolik musím dát ještě do kosmetiky a kotoučů. To tak si ji od někoho půjčit na víkend za symbolickou cenu + vlastní kotouče. Nebo budu musešt našetřit.

Náhodou nějaké kvalitní přípravky na vyčištění skel co jsou zároveň na odmaštění neznáte ?

Předem díky.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 13:47   Citovat  

Třeba IPA Úsměv
tudy odkaz

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 16:48   Citovat  

V Obi mívají takové ty volantové,to vůbec nekupuj,nebo klasické rotační co vypadají jak flexa. S rotační musíš umět,chce to cvik abys udělal pěkný finish. Lepší by pro tebe byla excentrická jak dal na ní odkaz rotker,trvá to s ní déle ale nespálíš s ní lak a udeláš super finish bez hologramů. Taky ji mám. Kdyžtak je k mání jetá za 2500,- tady tudy odkaz

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 16:54   Citovat  

Za tech 2500,- do ni jdi je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 9:00   Citovat  

jj, dobrá cena. Už jsem poslal SZ Úsměv

Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2014 , 21:37   Citovat  

Dnešní péče...

Šampón - Optimum No Rinse
Vosk - Optimum Opti-Seal
Detailer - Optimum Instant Detailer
Pneu a plasty - G6 Hyper Coat (Chemical Guys)

Leštění oken - CarPro CeriGlass

IMG_3086.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_3086.JPG, 801.6 kB

IMG_3087.jpg

IMG_3087.jpg, 371.32 kB

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2014 , 21:39   Citovat  

Optimalni vysledek je to dobrý Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2014 , 21:44   Citovat  

Kendik napsal:
Optimalni vysledek je to dobrý Úsměv

Jj, spokojenost maximální, naživo to je fakt bomba (ani nevypadá na to, že za pár týdnů slaví 10. narozeniny), zítra ráno dám ještě jednu vrstvu Opti-Sealu a detaileru…

Mám strach vyjet z garáže Velmi šťastný nechci to mít hned špinavé Velmi šťastný Smutný strávil jsem tím půl dne ..

Ale stejně zítra odpoledne musím vyjet Bueee

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 6:54   Citovat  

Zdendad napsal:
Jj, spokojenost maximální, naživo to je fakt bomba (ani nevypadá na to, že za pár týdnů slaví 10. narozeniny), zítra ráno dám ještě jednu vrstvu Opti-Sealu a detaileru…

Mám strach vyjet z garáže Velmi šťastný nechci to mít hned špinavé Velmi šťastný Smutný strávil jsem tím půl dne ..

Ale stejně zítra odpoledne musím vyjet Bueee
Je pro mne potesujici, ze nejsem jediny kdo je takhle postizeny Velmi šťastný přátele pořádnej výtlem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 7:52   Citovat  

V pátek jsem sundával syntetický Collinite 476s a chystal se na léto s přírodním carnaubským voskem Poorboys World Natty's Wax White. Postup prací byl:

- ValetPro Citrus Pre Wash
- Oplach wap
- Umytí PH neutrálním Poorboys Slick & Suds Shampoo
- Oplach wap
- ValetPro Dragons Breath - odstraňovač polétavé rzi
- Oplach wap
- Dodo Juice Supernatural Clay + Dodo Juice Born Slippy Lubrikace
- Umytí PH neutrálním Poorboys Slick & Suds Shampoo + oplach wap
- Sušení
- ValetPro Classic Paint Cleanser - Abrazivní čistič laku
- Poorboys World Natty's Wax White - 2 vrstvy s hodinovým odstupem
- Ošetření skel sealantem ("tekutými stěrači" od Želvy, co mi zbyly z dob minulých) Úsměv
- Ošetření pneumatik ValetPro Classic Tyre Dressing
- Ošetření venkovních plastů a gum Poorboys World Trim Restorer

Dneska test beadingu prvním deštěm. pořádnej výtlem

Zbytek už jen odkazy:

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Při mytí mě přijel navštívit a své Ufo vyluxovat 2bep, papa. Když přijížděl tak vedle stojící chlapec prohlásil ke své matce "Ten má pěkný kola..". HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 10:52   Citovat  

Nexus:Dukladne peclive osetreni a dobry vyber sortimentu Úsměv Pekna prace.Jak dlouho jsi to cele delal?A ty kola jsou vazne pekna je to dobrý Krasne vodni perlicky.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 11:01   Citovat  

Díky. Úsměv Kola jsem bral pouze narychlo ValetPro Classic Paint Cleanserem a pak jedna vrstva syntetického vosu Collinite 476s, co používám na zimní období, plánuju se jim příště pověnovat víc.
V pátek jsem přijížděl na OMV někdy před 12. hodinou a odjížděl asi v 19h, takže cca 7 hodin ruční práce. papa

Samozřejmě se snažím mycí box blokovat co nejméně, takže v něm se pouze oplachuje a myje šamponem, vše ostatní venku. Víc klidu (4 boxy) i místa má tedy člověk na Radlické, ale tam je OMV od prosince mimo provoz, jelikož jim zkolabovala technika tlakového mytí a čeká se, na kompletní rekonstrukci techniky.. už 4 měsíce. Bucharovu okupují taxikáři, kteří tam zaberou dost místa a navíc fronta na kartáče se tam občas také lomí všemožně.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 11:48   Citovat  

nexus_cz napsal:
Díky. Úsměv Kola jsem bral pouze narychlo ValetPro Classic Paint Cleanserem a pak jedna vrstva syntetického vosu Collinite 476s, co používám na zimní období, plánuju se jim příště pověnovat víc.
V pátek jsem přijížděl na OMV někdy před 12. hodinou a odjížděl asi v 19h, takže cca 7 hodin ruční práce. papa

Samozřejmě se snažím mycí box blokovat co nejméně, takže v něm se pouze oplachuje a myje šamponem, vše ostatní venku. Víc klidu (4 boxy) i místa má tedy člověk na Radlické, ale tam je OMV od prosince mimo provoz, jelikož jim zkolabovala technika tlakového mytí a čeká se, na kompletní rekonstrukci techniky.. už 4 měsíce. Bucharovu okupují taxikáři, kteří tam zaberou dost místa a navíc fronta na kartáče se tam občas také lomí všemožně.
To jsi tedy udelal nejak rychle Úsměv No asi uz to mas v rukou Velmi šťastný
No bud rad, ze mas vubec kde.Tady u nas neni nic.Jedna OMV, kde strika wapka za 10kc na minutu.Clovek za tu dobu ani neobejde auto. Smutný KO

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 12:12   Citovat  

nexus_cz napsal:

Není to trošku v rozporu s provozním řádem mycího boxu? HaHaaa (použití vlastních přípravků v mycím boxu)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 13:42  Naposledy upravil nexus_cz dne 14.4.2014 , 4:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kendik: Tady je to taky 10,-/1 minuta, takže desetikorun několik padne. K tomu si vozím v kanystru asi 12 litrů vody vlastní na namíchání se šamponem. Jednou jsem zkoušel napustit kbelík wapkou a nejde to, za minutu jsem měl asi 2,5 litu. Časově je to jak kdy, záleží jak je auto zaneseno, clayem může člověk strávit i několik hodin.Úsměv Největší problém je ten, že i když člověk zvolí "oplach čistou vodou" prvních asi 10-15 vteřin mu lítá voda s tím jejich agresivním "šamponem", což pokud máš na autě přírodní vosk, znamená jeho smrt.. vždycky těch prvních vteřin z každé desetikoruny nebo dvacky mířím na kola a podběhy, kde to nevadí, ale otrava to je. Dalším problém je občas tlak, chybějící gumové koncovky na pistolích, což nahrává poškození karoserie atd, to už sem ale nepatří. Upřímně jsem jako obyvatel paneláku rád, že mám kde umývat a není to zase tak daleko.

Zdendad: Upřímně nevím, na většině WAPek to problém skutečně je, já s obsluhou naštěstí nikdy neměl problém. Myslím, že jde o to být oboustranně slušný. Většina přípravků co používám je PH neutrálních, takřka neškodlivých. Ten jejich šampon a "vosk" co stříká WAPka nadělá přírodě víc škody než vše co používám dohromady. Navíc v boxu opravdu nezdržuju a peněz tam prohážu až až. Pokud tě ale ten řád zajímá, můžu se po něm příště podívat, ale nejsem si zcela jist, že visí venku a dovnitř k pokladnám nechodím, peníze mám vždy předem rozměněné. Co vím jistě je to, že kbelík a houbu půjčují.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 18:24   Citovat  

nexus_cz napsal:
Kendik: Tady je to taky 10,-/1 minuta, takže desetikorun několik padne. K tomu si vozím v kanystru asi 12 litrů vody vlastní na namíchání se šamponem. Jednou jsem skoučel napustit kbelík wapkou a nejde to, za minutu jsem měl asi 2,5 litu. Časově je to jak kdy, záleží jak je auto zaneseno, clayem může člověk strávit i několik hodin.Úsměv Největší problém je ten, že i když člověk zvolí "oplach čistou vodou" prvních asi 10-15 vteřin mu lítá voda s tím jejich agresivním "šamponem", což pokud máš na autě přírodní vosk, znamená jeho smrt.. vždycky těch prvních vteřin z každé desetikoruny nebo dvacky mířím na kola a podběhy, kde to nevadí, ale otrava to je. Dalším problém je občas tlak, chybějící gumové koncovky na pistolích, což nahrává poškození karoserie atd, to už sem ale nepatří. Upřímně jsem jako obyvatel paneláku rád, že mám kde umývat a není to zase tak daleko.

Koukam, ze je to vsude stejne Velmi šťastný

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 18:16   Citovat  

Konečně jsem se dostal k tomu pravýmu detailingu Preludy. Takže oplach, mytí šamponem raceglaze aquabath, sušení CHG miracle dryer, iron-x, oplach, clay 3M + DJ born slippy, oplach, opět sušení, DJ lime prime a na konec DJ supernatural vosk první vrsta, zítra přijde druhá, práce cca 6 hodin, ale bavilo mě to, jen toho i po tý sobotě, kdy jsem kompletně a sám odstrojil C6G na lak, mám fakt plný kecky zzzzzzz Jinak cca před 14i dny proběhl detailing kol, iron-x, oplach, clay 3M + DJ born slippy, oplach, sušení a nakonec dvě vrstvy poorboys wheel sealant Úsměv Takže dneska jsem je jen opláchl aquabathem a jsou zase jako nový.

PS ty fleky na LZ boku jsou vodní kapičky, nemohl jsem odolat nevyzkoušet beading Velmi šťastný

DSC_0293[1].JPG

DSC_0293[1].JPG, 3.34 MB

DSC_0292[1].JPG

DSC_0292[1].JPG, 3.46 MB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 18:27   Citovat  

Clay 3M to je ten co se tu objednával hromadně,ten made in China? Jak se ti s tím dělá? Nepřijde ti dost tvrdý?

Conty je teď offline  Conty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 18:37   Citovat  

Kmóďa napsal:
Clay 3M to je ten co se tu objednával hromadně,ten made in China? Jak se ti s tím dělá? Nepřijde ti dost tvrdý?

3M co se tu objednával jsem zkoušel a podle mě je hodně tvrdej, takže jsem objednal DD Supernatural. Ten 3M podle mě na naše laky ne úplně vhodný...Jsem zvědavej na zkušenost DanTeho.

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 18:38   Citovat  

Naopak je hodně měkký, připadá mi spíš jako soft, dost málo bere, mám ještě od CHG a ten je medium a je lepší. Ale v podstatě jsem ho potřeboval jen na hrany nárazníků u kol, jinak to bylo zbytečný, byl totálně čistý, holt od lakování meju auto jen ručně a jen kvalitní kosmetikou a to že vyjede asi tak 10x ročně taky napomáhá Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 19:19   Citovat  

DanTe napsal:
Konečně jsem se dostal k tomu pravýmu detailingu Preludy. Takže oplach, mytí šamponem raceglaze aquabath, sušení CHG miracle dryer, iron-x, oplach, clay 3M + DJ born slippy, oplach, opět sušení, DJ lime prime a na konec DJ supernatural vosk první vrsta, zítra přijde druhá, práce cca 6 hodin, ale bavilo mě to, jen toho i po tý sobotě, kdy jsem kompletně a sám odstrojil C6G na lak, mám fakt plný kecky zzzzzzz Jinak cca před 14i dny proběhl detailing kol, iron-x, oplach, clay 3M + DJ born slippy, oplach, sušení a nakonec dvě vrstvy poorboys wheel sealant Úsměv Takže dneska jsem je jen opláchl aquabathem a jsou zase jako nový.

PS ty fleky na LZ boku jsou vodní kapičky, nemohl jsem odolat nevyzkoušet beading Velmi šťastný
Moc pekne je to dobrý Hologramy jsou?Na fotkach to neni poznat.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 19:43   Citovat  

DanTe napsal:
Naopak je hodně měkký, připadá mi spíš jako soft, dost málo bere, mám ještě od CHG a ten je medium a je lepší. Ale v podstatě jsem ho potřeboval jen na hrany nárazníků u kol, jinak to bylo zbytečný, byl totálně čistý, holt od lakování meju auto jen ručně a jen kvalitní kosmetikou a to že vyjede asi tak 10x ročně taky napomáhá Velmi šťastný

Nevím co používáš od Chemical Guys,ale tenhle 3M určitě není soft,mám soft od ValetPro i Dodo Juice a ten je proti tomuto krásně měkký,tohle vypadá na medium a jestli ten od Chemiků je ještě tvrdší tak to potěš koště...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím leštíte svoje miláčky: exterier, interier, motor, kola
Fórum: Exteriér
3
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 50, 51, 52  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina