Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Značky pneu a jejich výrobci
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 7
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 23.2.2014 , 18:40   Citovat  

Petr 78 napsal:
A to je přesně ono. Není čína jako čina. Číňani vesměs vyrábějí šmejdy, ale občas se najde světlá vyjímka.
A taky jak píše posero. Musíš srovnávat srovnatelné. Existujou gumy od premiových výrobců, co stojej skoro dvakrat tolik ale fungujou stejně nebo dokonce hůře než Nankang.

Myslím že Nankang nebude na mokru lepší než ostatní čínské pneu. tudy odkaz tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2014 , 22:55   Citovat  

Bully napsal:
Neni to i tim, jak se komu dari dostat pneu na limit? S tvym najezdem, vydrzi pneu, brzdovych desticek a kotoucu, s tvou rekneme az puntickarskou opatrnosti a peci o vuz asi vyuzijes vlastnosti plastu jinak nez lidi, co oproti tobe jezdi vylozene hard core. Pak muze stacit klidne i Nankang, naprosto bezproblemove OK Mne taky staci na auto jako A7G Tourer a jeho styl pouzivani Semperit SpeedLife nebo GY Efficient Grip, a to opravdu s rezervou. UHP by byly pro tenhle ucel naopak spatnym nakupem.

Ano, přesně tak. Naprostý souhlas. je to dobrý
Protože nejezdím na hraně, tak i Nankangy jsou pro mě bezpečné pneu. Možná se svým stylem jízdy se neodstanu ani na jejich limit.
Určitě o těch gumách netvrdím, že jsou srovnatelné se značkami jako je Continental.
Když je ale srovnám třeba s Barum Bravuris, tak jsou Nankangy znatelně lepší. Ve všech ohledech. A to není teorie, ale zkušenost na dvou autech (C6G anglán a Oktávka 1G)

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 23.2.2014 , 23:01   Citovat  

hopit napsal:
Myslím že Nankang nebude na mokru lepší než ostatní čínské pneu. tudy odkaz tudy odkaz

Jo, tyhlety německé důvěryhodné testy...... HaHaaa

odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 0:18   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo, tyhlety německé důvěryhodné testy...... HaHaaa

odkaz

Je spousta testů kde Nankang i ostatní číny jsou bezkonkurečně nejhorší na mokru. Já proti nim nic nemám , za cenu protektoru je nová pneu OK Osobně jsem jich několik na autě měl , ale na mokru nedržela žádná. Jen jsem překvapen , že zrovna ty nasadíš to nejhorší, co se dá koupit. Často řešíš kvalitu brzdových destiček a kotoučů, ale pneu neřešíš vůbec Úsměv

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 7:19   Citovat  

A proč taky, vždyť pneu jen sprostředkovává kontakt s vozovkou. Mrk

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
2
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 7:53   Citovat  

Petr 78 napsal:
Protože nejezdím na hraně, tak i Nankangy jsou pro mě bezpečné pneu. Možná se svým stylem jízdy se neodstanu ani na jejich limit.
Určitě o těch gumách netvrdím, že jsou srovnatelné se značkami jako je Continental.
Když je ale srovnám třeba s Barum Bravuris, tak jsou Nankangy znatelně lepší. Ve všech ohledech. A to není teorie, ale zkušenost na dvou autech (C6G anglán a Oktávka 1G)

No přeju Ti, aby Tě na limit těch pneu nedostal někdo jiný. Úsměv

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 8:33   Citovat  

je to smutný když navzdory špatným jízdním vlastnostem na mokru (a na suchu to taky neni až takovej zázrak) obchody jako nejlevnějšípneu.cz ke každým nakangům přidají do názvu velmi doporučujeme. Např.
kód:
Nankang Noble Sport NS-20 RF - VELMI DOPORUČUJEME

jen kvůli tomu, že na čínských sr**** jsou větší marže a víc se to díky nízký ceně prodává.

Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 12:31   Citovat  

Cinskou gumu na auto nikdy.A muzou bejt na to testy jaky chtej a tak dale.Abych pak riskoval nekde ze se mi odlepi kousek dezenu a nebo se mi udela boule atd.Tak si radsi priplatim par 100korun a mam kvalitnejsi pneu

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 15:00   Citovat  

Petr 78 napsal:

Teda to se tě zase povedlo. Velmi šťastný Ne že by Barumky byli nějaký super gumy, ale aspoň jsem s nima na vodě neměl pocit, že se mě pokouší někdo zabít. Narozdíl od Nankangu.

5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 18:42   Citovat  

No jo samej zkušenej uživatel pneu Nankang..... Tak to valím bulvy
Doporučuju si ty gumy nejdřív vyzkoušet pokud o nich chcete psát něco jiného než to trapné klišé od lidí, co ty gumy nikdy ani nevyzkoušeli.
Neznám totiž žádného uživatele těchto pneu, který by s nima byl nespokojený.
A já jsem asi taky nepoučitelný hlupák, když jsem si je koupil na třetí auto. Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 18:43   Citovat  

Hondza napsal:
Teda to se tě zase povedlo. Velmi šťastný Ne že by Barumky byli nějaký super gumy, ale aspoň jsem s nima na vodě neměl pocit, že se mě pokouší někdo zabít. Narozdíl od Nankangu.

Ty jsi taky porovnával Barum Bravuris a Nankang NS-2 ve stejném rozměru na stejném autě?

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 21:20   Citovat  

Jestli jsou tak skvělý, tak si pro ně klidně přijeď. Leží mě tu dvě 17". Já je po týdnu sundal, protože jsem fakt nemínil spáchat sebevraždu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 22:14   Citovat  

Hondza napsal:
Jestli jsou tak skvělý, tak si pro ně klidně přijeď. Leží mě tu dvě 17". Já je po týdnu sundal, protože jsem fakt nemínil spáchat sebevraždu.

OK, beru to jako tvojí zkušenost a respektuju jí. Navzdory tomu, že mám jinou.
Na jakém autě jsi je jezdil? Na Accordovi? Jezdil jsi na tom samém autě i Barum Bravuris?
A jakej že mají rozměr? A jsou to NS-2?

Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 8:38   Citovat  

Tak já mám dotaz,

jaký je rozdíl mezi Bravuris 2 a 3? navíc 3-ka je ještě levnější (215/45/17)

Do teď sem měl na autě "jedničky" a na mou jízdu nevidím důvod měnit značku.Tak jen nevím které koupit to mi hlava nebere

LK8G je teď offline  LK8G
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 21:13   Citovat  

trojka je novinka pro rok 2014, tak že s ní nikdo žádný zkušenosti nemá , měla by mít větší km výdrž (aspoň to tvrdí)
Hurikan napsal:
Tak já mám dotaz,

jaký je rozdíl mezi Bravuris 2 a 3? navíc 3-ka je ještě levnější (215/45/17)

Do teď sem měl na autě "jedničky" a na mou jízdu nevidím důvod měnit značku.Tak jen nevím které koupit to mi hlava nebere

lubo87 je teď offline  lubo87
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2014 , 19:19   Citovat  

stale tu nieje nikto so skusenostou s pneu barum bravuris 3 ? chcel by som ju v rozmere 195/50 r15..kazdy nazor sa mi zide,recenziji je malo a podplatenim testom neverim Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2014 , 21:30   Citovat  

lubo87 napsal:
stale tu nieje nikto so skusenostou s pneu barum bravuris 3 ? chcel by som ju v rozmere 195/50 r15..kazdy nazor sa mi zide,recenziji je malo a podplatenim testom neverim Velmi šťastný

Tak to budeš muset risknout a otestovat je sám.
Já osobně bych do toho ale nešel. Raději bych vsadil na jistotu prověřených a vyzkoušených pneu.
Ne vždycky se vyplatí mít za každou cenu horkou novinku.

lubo87 je teď offline  lubo87
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2014 , 17:33   Citovat  

dikes chalani,vidim ze viete tolko co ja a preto som sa rozhodol pre hankoook kinergy eco k425..ktore maju tiez vo viacerych kategoriach dobre hodnotenie

renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2014 , 8:12   Citovat  

lubo87 napsal:
dikes chalani,vidim ze viete tolko co ja a preto som sa rozhodol pre hankoook kinergy eco k425..ktore maju tiez vo viacerych kategoriach dobre hodnotenie

Tak tyto jsem si objednal včera v 205/55 r16 a opravdu na cestě drží , vyzkoušeno.

5 háček
-2
PříspěvekZaslal: 20.4.2014 , 22:14   Citovat  

Podělím se o zkušenosti s pneu Nankang Noble Sport NS-20 v rozměru 205/50 R17.
Pneu nehučí, nevibrujou a hezky drží stopu jak za sucha, tak za mokra.
Zkusil jsem na mokré silnici prudce zastavit z 90 km/h a ani se neseplo ABS, jak by se očekávalo od "nebezpečných čínských pneu".
Buď mi nefunguje ABS nebo ty gumy nekloužou ani na mokru.
Ale na zimních pneu Firestone se mi podařilo aktivovat ABS i na suché silnici....

Abych ale ty pneu jenom nechválil, tak musím prozradit i jednu špatnou zkušenost.
A to sice zvýšení spotřeby benzínu o asi 0,75L/100km.
Nevím jestli na to má větší vliv velký valivý odpor nebo vyšší hmotnost pneu (jsou se zvýšenou nosností a zesílenou bočnicí).

Možná je to hloupost řešit 0,75L a měl bych to akceptovat výměnou za lepší trakci i na mokru.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
3
PříspěvekZaslal: 20.4.2014 , 22:27   Citovat  

Petr78
jestli se ti nesepnulo ABS, pak ti bud nefunguje, nebo malo slapes na brzdovy pedal. Ja ho dokazu bezpecne sepnout i na suchu a s mnohem sirsimi pneu a hlavne se semislicky Velmi šťastný
Aby ti pneu nehucely ti preju, at to vydrzi dlouho, nekvalitni pneu prave hucet zacinaji treba druhou sezonu. Obecne se prave nekvalitni plaste projevi po nejake dobe, oproti tem, co si svoje dobre vlastnosti dokazou udrzet po celou dobu zivotnosti pneumatiky, klidne peknych par let. Ze nehuci ted je normalni a aby vibrovaly, muselo by jit opravdu o slusny shit. Spis me prekvapuje ta zvysena spotreba, pokud to teda vubec dokaze tak odhadnout. Levne cinske pneu jsou prave povestne spis vyssim km najezdem kvuli tvrde smesi behounu, coz znamena nizky valivy odpor a tim i tu teoreticky nizsi spotrebu (ale i horsi jizdni vlastnosti predevsim za mokra). Ono prave trosku objektivne ohodnotit gumu neni tak jednoduche, ale vynaset rychle soudy ano. At jsou pro nebo proti.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2014 , 22:35   Citovat  

Bully: napsal jsem jenom svojí osobní zkušenost a myslím, že není třeba nad tím teoretizovat.
Jinak ABS mi funguje a na brzdu umím šlápnout dostatečně silně, to mám vyzkoušené třeba na těch zimních pneu na suchu Mrk
Zvýšenou spotřebu paliva neodhaduju. Tu mám změřenou a i palubní počítač to ukazuje (ikdyž nepřesně o půl litru méně).

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 20.4.2014 , 22:55   Citovat  

Petr 78 napsal:
Podělím se o zkušenosti s pneu Nankang Noble Sport NS-20 v rozměru 205/50 R17.
Pneu nehučí, nevibrujou a hezky drží stopu jak za sucha, tak za mokra.
Zkusil jsem na mokré silnici prudce zastavit z 90 km/h a ani se neseplo ABS, jak by se očekávalo od "nebezpečných čínských pneu".
Buď mi nefunguje ABS nebo ty gumy nekloužou ani na mokru.
Ale na zimních pneu Firestone se mi podařilo aktivovat ABS i na suché silnici....

To myslíš vážně? To máš asi hodně kvalitní destičky Velmi šťastný Na suché silnici musí brzdy zablokovat každou pneu.

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 9:08   Citovat  

hopit napsal:
To myslíš vážně? To máš asi hodně kvalitní destičky Velmi šťastný Na suché silnici musí brzdy zablokovat každou pneu.

Mám jenom originál Nissin, tak to fakt moc nebrzdí a blokuje to jenom zimáky na suchu.....

A opět děkuju za mínusové body neznámým "hrdinům".
Člověk se tady podělí o praktickou zkušenost v dobré víře, že to třeba někomu pomůže a dočká se takového "poděkování".
Tohle fórum fakt upadá a ztrácím smysl sem přispívat.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 10:23   Citovat  

Petr 78 napsal:
Mám jenom originál Nissin, tak to fakt moc nebrzdí a blokuje to jenom zimáky na suchu.....

Člověk se tady podělí o praktickou zkušenost v dobré víře, že to třeba někomu pomůže a dočká se takového "poděkování".

Komu pomůže informace, že originál destičky nedokáží zablokovat čínskou gumu na mokru? Já mám na autě pro tebe podřadné modré EBC , ale ABS spíná při každém silnějším brždění .

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 10:27   Citovat  

Petr 78 napsal:

No flame, ale mozna ze prave v techhle pripadech ty minusy maji svuj smysl.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 11:01   Citovat  

Mám na autech sériový brzdy, klasiku od ATE, pneu zimní x letní od Nokianu, přes Pirelli, Michelin až po Kumho KU36 (šíře 205) na CRX a kola zablokuji všude úplně v pohodě zmatenej takže všechny ty pneu jsou asi špatný? mám je zahodit?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 11:15   Citovat  

hopit napsal:
Komu pomůže informace, že originál destičky nedokáží zablokovat čínskou gumu na mokru? Já mám na autě pro tebe podřadné modré EBC , ale ABS spíná při každém silnějším brždění .

A co když tady vůbec nejde o brzdy, ale o pneu?
Nechci se tu pouštět do teoretických úvah jak které destičky brzdí. To do tohoto vlákna nepatří.
Jenom jsem se podělil o zkušenost, že pneu Nankang nejsou na mokru tak nebezpečné jak se o nich (neprávem) píše.

A chápu, že někdo nedokáže překousnout fakt, že i ten "čínský šmejd" navzdory pomluvám funguje. Proto se už nebudu snažit ty pneu obhajovat. Nemá to smysl. Uživatelé vědí svoje a teoretici pomlouvají.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 11:19   Citovat  

Bully napsal:
No flame, ale mozna ze prave v techhle pripadech ty minusy maji svuj smysl.

Jo, to teda mají smysl, když nevím za co jsem je dostal a dotyčný se nezmůže na napsání svého názoru, jak by bylo v diskuzi dobrým zvykem.
V diskuzi by měl mít každý právo vyslovit svůj názor a taky by měl mít povinnost respektovat názory ostatních.
Nebo se pletu?

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 11:23  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 21.4.2014 , 11:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
A co když tady vůbec nejde o brzdy, ale o pneu?
Nechci se tu pouštět do teoretických úvah jak které destičky brzdí. To do tohoto vlákna nepatří.
Jenom jsem se podělil o zkušenost, že pneu Nankang nejsou na mokru tak nebezpečné jak se o nich (neprávem) píše.

A chápu, že někdo nedokáže překousnout fakt, že i ten "čínský šmejd" navzdory pomluvám funguje. Proto se už nebudu snažit ty pneu obhajovat. Nemá to smysl. Uživatelé vědí svoje a teoretici pomlouvají.

Tady nejde o to jestli Číňan funguje či ne, tady jde spíš o to jak jsi je obhájil, je možný že Nankang může fungovat dobře, ale že by byl lepší než například zahřáté KU36 či semislick jak píše Bully?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Značky pneu a jejich výrobci
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina