Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Záhada - C5g (ne)jede podivně
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 6
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.5.2014 , 12:05   Citovat  

To myslíte přesnou strojní vodováhu? Nebo jakou vodováhou chcete měřit v setinách mm?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2014 , 18:23   Citovat  

Zítra to vypadá blbě, co se týká počasí to snad ne Chtělo by to něco jako party stan...
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 16.5.2014 , 19:00   Citovat  

Ola,
já mám rodinný deštník pro 4 osoby v autě, rád poskytnu!!!
M.
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2014 , 20:31   Citovat  

Nemám rád déšť naštvanej teďkonc jsem dojel koloběžně ze Strašnic absorbujíce rozmary nejmokřejší možné počasí a přesně mě po cestě napadlo, že by to chtělo fárty stan..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.5.2014 , 20:37   Citovat  

dj-bobr napsal:
Nemám rád déšť naštvanej teďkonc jsem dojel koloběžně ze Strašnic absorbujíce rozmary nejmokřejší možné počasí a přesně mě po cestě napadlo, že by to chtělo fárty stan..

Jak říkám: bud absorbuješ s nima, proti nim a nebo proti někomu ... Velmi šťastný
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 16.5.2014 , 22:20   Citovat  

já si na měření pořídil nůž do hoblovačky ... šíře asi 700mm, přesný, ale taky trošku zbytečně ostrý naštvanej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 16:40   Citovat  

Pokroky:

Dopoledne přijel mirage21 a dali jsme se do práce. Výměna těsnění pod víkem ventilů včetně čtyř kulatých těsnících o-kroužků u svíček byla jednoduchá, tato těsnění byla už v havarijním stavu (jeden z o-kroužků zůstal přilepený na motoru a musel se doslova odloupnout šroubovákem).

Těsnění osazeno originální Honda 12030-P01-020, což je sada obsahující jednak to "velké" těsnění po obvodu víka, čtyři o-kroužky ke svíčkám a čtyři podložky nahoru pod šrouby víka. Sedlo to jak kiss me na hrnec.

Dali jsme jiné svíčky (Denso, kompatibilní)
Nastartovalo na dva válce a hned zdechlo.

Vyčištěn rozdělovač (na palci troška zelené měděné koroze, obroušeno šmirglem)
Posunut předstih do konzervativnějšího nastavení (více do retardu, tak víceméně do půlky rozsahu)
Zkontrolovány rozvody (nejsou posunuté, řemen je OK)

A furt nechce naskočit..

Řekl jsem si, že hodím ECU do nouzáku vynětím čipu s mapou, aby ignoroval většinu čidel (limp home mode), odpojím konektory od ECU, a .. v ECU něco chrastí, no do pr..

Ano, vidíte správně. První modul budiče vstřikovačů se teplem z přetížení odpájel z desky. Dlužno dodat, že po proměření se jeví naprosto funkční. (nemáte někdo jakoukoliv OBD-1 jednotku na půjčení?) Tak jsem milý modul připájel zpátky na desku a šel zjistit do auta příčinu. Paráda, zpuchřela izolačka na vedení od ECU do vstřiků, takže se dva dráty mezi sebou vyšlusovaly.
Ok, každý modul ovládá dva vstřiky, čímž se vysvětluje, proč to jelo na dva válce..

Jenže po přinesení do auta to stejně nestartuje. Otočím klíčkem, kontrolky, poloha startu.. a prd, jen to cvakne. Občas se startér pokusí pootočit motorem, ale jenom o kousíček. Baterie jako problém vyloučena, zkoušeli jsme i startovat přes kabely z M@jkova nastartovaného auta pod plynem, i mou baterii úplně odpojit a startovat jen přes kabely, ale nic.
Palivové relé propájeno, proměřeno (vyzkratované není, větev "starter-switch" pin 6 je OK)
Při pokusu o roztažení na laně žádný efekt, ani trochu snaha chytnout. 40km/h na pětku vůbec nic, na čtyřku vůbec nic, velmi opatrně na trojku .. překvapivě nic.

Protočení motorem rukou přes golu v pohodě, takže na krev zadřený to taky není. Samozřejmě okolo horní úvratě to klade odpor, ale to je normální.

Zoufalá výměna startéru za jiný - beze změny.

Přivedení "+" od baterie startovacím kabelem přímo na šroub startéru, přivedení "-" od baterie na tělo startéru (kostru), bez efektu. Startér vedle auta točí bezvadně.

Poslední drobnost, co jsem vyzkoušel - spojit pin 6 na hlavním relé (starter switch) s pinem 1 (+12V baterie) drátkem (přes 10A pojistku) - startér cuknul, pojistka se rozsvítila a prdla..

Samozřejmě celou dobu bylo extra hnusně, takže po těchto všech pokusech bylo rozhodnuto o ukončení dnešní akce, napsání všech podrobností na fórum .. a teď brainstormujte Úsměv prosím, pokud by někoho něco napadlo, nestyďte se Úsměv

EDIT: startér netočí ani po vyndání ECU a palivového relé, spínačku jsem taky už zkoušel přemostit drátem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 16:59   Citovat  

Teď jsem si vzpomněl, že při jednom z posledních pokusů o start lítal tachometr 0 - 140km/h náhodně. Která kostra tohle dělává?
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 17:00   Citovat  

Můžu ti půjčit P28.
Jsem ti říkal, abys prověřil vstřiky, jestli opravdu jedou.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 17:05   Citovat  

Vstřiky jsem právě prověřoval, ale způsobem, který by odhalil závadu vstřikovače a ne kabeláže k němu, no to mi hlava nebere

Zatím to tipuju na nějakou kostru. Když bych potřeboval vyzkoušet tu jinou ECU, dal bych ti vědět, díky! přátele

EDIT: k tomu lítání tachometru jsem našel tohle - takže až bude hezky, prověřím to..
   Návrat  
Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 18:39   Citovat  

dj-bobr napsal:
Teď jsem si vzpomněl, že při jednom z posledních pokusů o start lítal tachometr 0 - 140km/h náhodně. Která kostra tohle dělává?
/ Todle dela kostra u prevodovky.Aspon me to delala otocim klickem a splasi se otackomer a rychlomer a cvaka u pojistek.Kostra u prevodovky byla povolena
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 18:44   Citovat  

Tomas Civic napsal:
/ Todle dela kostra u prevodovky.Aspon me to delala otocim klickem a splasi se otackomer a rychlomer a cvaka u pojistek.Kostra u prevodovky byla povolena

Ola,
já mu to říkal - jako dj-bobrovi stále. Má ji totiž totálně ropadlou. Takže bych začal tam.
přátele

A o kafi ani slovo, teda dji ... Velmi šťastný je to dobrý
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 19:49   Citovat  

poradne si ocisti kostry, jak na prevodovce, termostatu, baterie minul pol - kastle
muzes to zmerit ohm metrem a muze to ukazovat hodnoty k nule, ale pri startovani tam prochazi docela velkej proud, takze mu never a vsechno poradne ocisti je to dobrý
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 21:17   Citovat  

ty ture, já vyklízel sklep a tuty kostry jsem vyházel.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 23:37   Citovat  

Zejtra omrknu a eventuelně zrepasuju komplet všechny kostry. Přívod od mínusu baterky ke kastli už jsem včera očistil, očko ošmirgloval..

Ohm metrem těžko něco změřím relevantního, když vezmu ten můj, do zkratu ukazuje 1.3 ohmu, ty přívodní kablíky musej bejt z pocínovanýho lisovanýho bambusu pořádnej výtlem

citace:
sumy psal: Vzpomněl jsem si na kamarádovu Vitaru. Tomu shnila hlavní kostra, ale tak vtipným způsobem, že malý proudy vedla, ale v zátěži konec. Tedy všechno fungovalo, jen nestartovala, přez kabely ji nahodil, ale jak rozsvítil, nebo sepla sahara - konec. Tedy to že tam ten tlustej kábl je ještě nic neznamená, pořádně za něj vem a třeba se ti rozsype v ruce, stejně tak jako tomu mýmu kamarádovi
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 0:53   Citovat  

Teď se hrabu v ECU a kanibalizuju starou dvoubodovou ECU kvůli STA413A (4 NPN tranzistory s ochrannýma diodama, v ECU použito jako výkonový budič vstřikovačů).. a napadá mě .. nemám náhodou nízkoodporové (low impedance) vstřikovače a ECU očekává vysokoodporové? .. zítra změřím odpor vstřiků a jestli tam budou jednotlivé ohmy, tak možná tuším ..

za chvíli přistanou fotky a potrava pro vyhledávače, držte palce, du pájet po třech čajích s rumem Je to tam.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 1:11   Citovat  

dj-bobr napsal:
Teď se hrabu v ECU a kanibalizuju starou dvoubodovou ECU kvůli STA413A (4 NPN tranzistory s ochrannýma diodama, v ECU použito jako výkonový budič vstřikovačů).. a napadá mě .. nemám náhodou nízkoodporové (low impedance) vstřikovače a ECU očekává vysokoodporové? .. zítra změřím odpor vstřiků a jestli tam budou jednotlivé ohmy, tak možná tuším ..

za chvíli přistanou fotky a potrava pro vyhledávače, držte palce, du pájet po třech čajích s rumem Je to tam.
držim palce kémo OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 2:23   Citovat  

Tak trošku fail. Ten obvod, co se teplem odpájel, nebyl STA413A (4 NPN tranzistory), ale STA460C (2 NPN tranzistory), takže vypájený STA413A z jednotky dvoubodu nemůžu použít.. sháním tudíž vadnou ECU ze čtyřbodu, kterou bych kanibalizoval na díly. Na druhou stranu, ten STA460C se jeví podle měření jako dobrý, tak jsem ho zatím připájel zpátky, viz obrázek, ještě očistím desku a uvidíme.
V pondělí skočím do GESu a nahradím dvěma diskrétními tranzistory (inspirace zde).
Vše (i vševědoucí PGMFI, že tu byl zakopaný pes s jízdou na dva válce.

Potrava pro google: DIY STA413A STA460C ECU repair NPN transistors

EDIT: náhradu vidím v maloobchodně dostupných tranzistorech na TIP142, parametry kromě hFE, které je lehce menší (no, přinejhorším udělám 3-stage Darlington..), sedí s rezervou, klidně krizitujte.. na zenerky z kolektoru do báze se možná vykašlu, nepíšou hodnotu :/ Zkusím sem do vlákna nahnat Fishe, rád bych znal jeho názor, on je znalý v oboru Úsměv
Skrytý: 
STA460C:
Vceo=60V (typ)
hFE=1500 (typ)
Ic=6A (max)
Pt=18W (Tc=25°C)

TIP142:
Vceo=100V (max)
hFE=1000 (při 5A)
Ic=10A (max)
Pt=125W (Tc=25°C, ale to myslí asi s chladičem..)

sta413a.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
sta413a.jpg, 76.78 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 3:22   Citovat  

S tím startérem je to divný, pastorek se vysune, ale s motorem neotočí. Chvílema to ale vypadá, že má snahu, o několik mikrometrů se totiž pootočil rozvoďák. S tou kostrou se mi to nezdá, zkoušeli jsme jak plus, tak mínus přímo na starter a pokaždé stejné příznaky. Do chvíle ale než přijel Majk a připojili se startovací kabely na jeho auto, tak se normálně startér točil. U prvního startu po připojení start kabelů na baterce u plusu přeskočil oblouk v kleštích a od tý chvíle už startér jen cvakal. Haa a teď babo raď, baterka je zřejmě KO, může to být tím? Proč ale nereaguje na připojení start kabelů? Nemohli jsme vyzkoušet jinou, mám navíc jen širokou. A další otázka je, co jsme mohli připojením kabelů odpálit?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 3:27   Citovat  

A jo, oblouk v kleštích.. já seděl v autě a točil klíčkem, takže to jsem neviděl. Babo raď, no. Nabíjím baterku, ECU jsem provizorně opravil, tak až se vzbudím (řádově okolo poledne), zkontroluju všechny kostry opticky i měřákem, hodím čerstvě do plna natlačenou baterku a zkusím nastartovat. Nic to nemění na tom, že baterka je v řiti, samozřejmě..

ten oblouk byl přímo na místě styku kleští s kontaktem baterky, nebo někde jinde? to mi hlava nebere

(fakt nám něco nemohlo spadnout do rozvodů? na druhou stranu, když jsi mě roztahoval a já tam házel kvalty, to by bylo schopný zablokovat kola, což se nestalo)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 3:51   Citovat  

No nejspíš v místě styku kleští a kontaktu na baterce. Neumim si představit, co by nám tam muselo spadnout, aby to zablokovalo motor. Navíc motor jsme přeci zkoušeli protočit ručně a to šlo...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 3:55   Citovat  

No to je fakt, motor šel protočit ručně přes golu..

Očistím ještě kontakty baterie a styk přívodních kabelů ke kontaktům..

du spát, su ožralej zzzzzzz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 19:48   Citovat  

Pokroky:

Proměřeny kostry (všechny pod 0.1ohm), dotaženy příslušné šrouby, očištěné kontakty baterie, očištěny přívodní kabely ke kontaktům baterie, proměřeno pípákem (prozváněč - ohmmetr s pískáním při spojení) od mínusu baterie ke všemu kovovému (startér, blok, víko ventilů, převodovka) - vše do 0.1ohm

Na radu Minora jsem vyšrouboval svíčky ven, odpojil rozdělovač a protočil motorem.. startérem.. jo, jelo to, celkem normálně, kupodivu. Z děr po svíčkách vyšplíchlo ven palivo až ke stěračům Velmi šťastný což je divné, jelikož ECU nebyla v autě to mi hlava nebere na druhou stranu ve válcích muselo z předchozích pokusů být paliva fakt hodně..

Přehozeny kabely od svíček s M@jkem, vyzkoušeny že ty moje jsou dobré.

Vráceny mé původní svíčky NGK (předepsané), zapojeny kabely ke svíčkám, zapojen rozdělovač, připojena ECU, připojena baterie, startovací kabely od M@jkova nastartovaného auta dodaly šťávu, .. startér točí, točí, točí, motor nechytá .. samozřejmě jak je moje baterka v řiti, tak startér netočí moc dlouho (a startovací kabely se pěkně ohřály), ale nějaké náznaky chytit už to trochu mělo, tipuju že to bylo přechlastaný..

každopádně motor není tvrdě kouslej/zadřenej, startér je funkční, musím vyzkoušet ještě jinou ECU zaručeně dobrou (možná P28 od Minora), v pondělí dám úplně nové svíčky, začnu pomalu šetřit na novou baterii, ..

napadá ještě někoho něco, co vyzkoušet? Úsměv

nezlobil bych se, pokud by někdo měl nějakou baterii 40-45Ah plně funkční, kterou by mi byl schopen cca na 1 měsíc půjčit Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 19:59   Citovat  

jedna široká baterka se mi váli v práci, zkusim jí nabít a případně bych ti ji mohl půjčit jestli bude aspoň trochu ok.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 20:05   Citovat  

ok, bylo by to fajn - dovezl bys ji do Prahy?

(široká .. vleze mi do C5g?)
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 20:10   Citovat  

Ahoj, po delší době koukám do tématu a už to má zase rozebraný Úsměv
S tím zkratem je to fakt smůla....
Jestli potřebuješ náhradní součástky do ecu,tak mam doma. Konkrétně QM1 i QM2 mam z P30
Když by bylo nejhůř,můžu ti prodat jinou ecu....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 20:16   Citovat  

Fish: Nojo, holt tohle auto je furt nějak v pohybu Velmi šťastný prosím tě, ty tvoje QM1/QM2 jsou STA460C nebo STA413A? Ten zaživa vypájený je STA460C (2 NPN darlingtony), chtěl jsem ho kuchnout ze staré dvoubodové ECU, ale tam je jen STA413A (4 NPN darlingtony).. kdyžtak byl bys ochoten mi ten STA460C poslat?

(ještě uvidíme, jestli se to rozfunguje s tou P28.. já mám holt štěstí na takovýhle komplexní závady)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 20:20   Citovat  

update: naměřená kapacita baterie 2.8Ah Nápad je tu! tak super, ta je tam co punk Velmi šťastný asi ji otevřu a zkontroluju (eventuelně doleju) vodu, mrknu na sulfataci desek a vyděsím se Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 20:20   Citovat  

dj-bobr napsal:
ok, bylo by to fajn - dovezl bys ji do Prahy?

(široká .. vleze mi do C5g?)
no když sem jí nacpal do svýho C5g tak nejspiš ano, že seš to ty tak ano.
   Návrat  
Koubelec je teď offline  Koubelec
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 21:34   Citovat  

sablos napsal:
no když sem jí nacpal do svýho C5g tak nejspiš ano, že seš to ty tak ano.

Taky vozim "bohužel" velkou, jde tam napasovat tak akorát, že se ani nehne Velmi šťastný gl
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Záhada - C5g (ne)jede podivně
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina