Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Záhada - C5g (ne)jede podivně
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 6
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 21:44   Citovat  

si pamatuju, když jsem měl modrou Vartu, musel jsem jí ořezat pilkou takový ty spodní plastový zoubky, abych ji natěsno narval do C5g..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 22:30   Citovat  

Jsou to STA460C, Oni všechny ecu obd1 používají shodné součástky. Poslat bych to mohl,jesti se ti potvrdí,že je to jednotkou. Doufám,že kraťas sebou nevzal i další součástky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 23:18   Citovat  

OK, díky. Neměl by toho vzít víc, v příloze dávám pdf, které jsem k tomu našel.. zítra proměřím detailně. Ironií jest, že ten STA460C se sice odpájel z desky, ale pořád se chová jako dva tranzistory a to dokonce jako dobré tranzistory, takže se mu klidně taky nemuselo nic stát to mi hlava nebere a taky je tu pořád ta varianta, že bych ho nahradil dvěma tranzistory úplně zvlášť.
Cesty na plošňáku přežily, vodiče od ECU ke vstřikům taky.. ještě proměřím ty menší tranzistory vpravo nahoře.

Honda-OBD1-Injector-Driver-Testing-1.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  Honda-OBD1-Injector-Driver-Testing-1.pdf
 Velikost:  197.35 kB
 Staženo:  11085 krát

Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 6:23   Citovat  

dj-bobr napsal:
ok, bylo by to fajn - dovezl bys ji do Prahy?

(široká .. vleze mi do C5g?)

Asi takhle - viz foto mého C5G 2007

03 - 23. 02. - PRAHA - Zbraslav dílna.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
03 - 23. 02. - PRAHA - Zbraslav dílna.jpg, 1.45 MB
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 7:23   Citovat  

dj-bobr napsal:
OK, díky. Neměl by toho vzít víc, v příloze dávám pdf, které jsem k tomu našel.. zítra proměřím detailně. Ironií jest, že ten STA460C se sice odpájel z desky, ale pořád se chová jako dva tranzistory a to dokonce jako dobré tranzistory, takže se mu klidně taky nemuselo nic stát to mi hlava nebere a taky je tu pořád ta varianta, že bych ho nahradil dvěma tranzistory úplně zvlášť.
Cesty na plošňáku přežily, vodiče od ECU ke vstřikům taky.. ještě proměřím ty menší tranzistory vpravo nahoře.

Ono je klidně možné,že odpájený tranzistor mohl volným pohyben po tištáku zkratovat další obvody,které se vstřikem nesouvisí.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 16:11   Citovat  

Možný to je .. i když ten tranzistor jezdil tou dlouhou plochou stranu po plošňáku nožičkama do strany nahoru, takže snad žádná škoda (ani nikde nic spálenýho), budu holt doufat (a pokusím se od Minora půjčit tu P28)

Jinak jsem dnes nahodil čerstvou baterii a zkusil startovat, něco to dělá, asi se to pokouší chytnout to mi hlava nebere

tudy odkaz
   Návrat  
panNedra je teď offline  panNedra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 17:19   Citovat  

mám jednotku z Accorda 5G jestli Ti pomůže zatím jsem jí neotevřel Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 17:41   Citovat  

panNedra: na půjčení, na prodej, na díly, ..? Úsměv (ale leda že bys ji byl schopen někdy přivézt do Prahy, nevím kdo by měl cestu okolo tebe..)
jaké má označení?
   Návrat  
panNedra je teď offline  panNedra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 17:44   Citovat  

no chtěl jsem si jí nechat ale rád pomůžu kdybys něco potřeboval Mrk beztak jednotku immo už nemám Velmi šťastný označení zjistím
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 22:12   Citovat  

dj-bobr napsal:
panNedra: na půjčení, na prodej, na díly, ..? Úsměv (ale leda že bys ji byl schopen někdy přivézt do Prahy, nevím kdo by měl cestu okolo tebe..)
jaké má označení?

Ole kemo,
můžeme s Ondrou poladit a přivézt Ti ji nějak.

M.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 2:36   Citovat  

Průběžný update:

Tranzistory TIP142, kterými jsem chtěl nahradit onen odpájený modul budiče vstřiků, mi vyprodali.. jako náhradu vidím BDV65C (120V/12A/125W, beta>1000, měl by tudíž vyhovovat). Zítra dva v GESu koupím a zároveň vezmu i kabely a kabelová oka na výrobu nových koster.

Jinak co se baterie týče: jsem blb. Bodejť by baterka baterkovala, když v ní chybělo mrtě vody.. dolil jsem destilku a nabíjím, najednou ze zdroje 13.8V začala požírat 3A, uvidíme zítra..

chybivoda.jpg

chybivoda.jpg, 7.41 kB
   Návrat  
isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 11:15   Citovat  

Ahoj, čím víc čtu tvůj problém, tím víc mi to připomíná jednu zapeklitou záhadu, kterou jsem řešil asi před pěti lety teď už u bývalé Honda concerto s motorem D15B2. Házelo mi to jiskru jako blázen, benzín tekl proudem a ten zvuk který jsi sem postnul byl stejný a přiznaky jakbysmet. Zkusil jsi proměřit modul zapalování? Mě to právě dělalo touto součástkou, házelo to jiskru ale né takovou aby motor běžel. Taky to hulilo, dusilo se to až to zdochlo a už né a né naskočit. Vyřešil jsem to novým modulem,palcem a víčkem rozdělovače. Toť moje zkušenost. Snad to dáš do kupy do Hondaye. Držím pěsti, ahoj je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 18:20   Citovat  

Modul? těžko říct..

Každopádně jsem koupil tranzistory (ty BDV65C), připájel na desku ECU (fotku dodám večer - je to sice prasárna, ale účel plní a perfektně funguje), hodil do auta, nastartoval.. a jede to, dokonce na 4 válce .. ale hustej bílej čoud z vejfuku. Popojel jsem 200m kousíček, ještě totálnější čoud z vejfuku, mlha jak v zimě, neprůhledno kouř fuj. Dojel jsem zpátky domů a chcípnul to radši.. oleje přibejvá, vody lehce ubejvá, z oleje cejtit palivo, takže asi fakt těsnění pod hlavou (doufám, že hlava není prasklá..)

video na tudy odkaz , ať máte přectavu, jak hulí lokomotiva značky Honda Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 18:48   Citovat  

A ty slíbené fotky té prasečinky v ECU, která ale krásně funguje Úsměv

pro Fishe: myslím, že je na čase, abych tě zkusil překecat k poslání jednoho kusu STA460C Velmi šťastný klidně mi to pošli prosím na dobírku, ať se vykompenzuje už jedno dlužné poštovné.. adresa pořád stejná.

tranzistory_v_ecu1.jpg

tranzistory_v_ecu1.jpg, 68.46 kB

tranzistory_v_ecu2.jpg

tranzistory_v_ecu2.jpg, 74.76 kB
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 19:36   Citovat  

Hele aby ses necejtil sám, tak tady přihodim video mé bývalky, někde na přelomu roku 2008-2009 s taky prasklym těsněním pod hlavou a motorem D15B2.

Odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 20:57   Citovat  

hm .. to je úplně to samý .. prostě těsnění. zejtra asi sundáme palici a uvidíme. jak poznáme prasklou hlavu? (ehm, i tak se pokouším nemyslet na nejhorší)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2014 , 1:42   Citovat  

Mimochodem, v ECU jsem si všiml dvou kondenzátorů, které se začínaly pomalounku loučit - 220uF/35V a 100uF/35V, na fotkách té mé prasárny jsou celkem jasně vidět, že jsem je vyměnil. Na zahraničních fórech se o tom docela dost psalo, že to umí házet chyby a obecně způsobovat špatnou funkci ECU..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2014 , 0:46   Citovat  

Dáme malej update. Samozřejmě jakmile jsme začali pracovat, začalo mohutně pršet - jak už to tak bývá zvykem .. Míra má asi nějakou dešťovou auru nebo co, každopádně už to je fakt trapný, stane se to příště a hledám si jiného mechanika pořádnej výtlem

Byly mi nasazeny parohy (svody), sundali jsme palici, voda byla mastná, těsnění pod hlavou nijak extra zřetelně prostřelené - jen na jednom místě bylo cosi znát. Rýhy na stěnách válců nikde - uf, aspoň že tak. Míra mi dokonce pochválil, jak jezdím na ten etanol, že je vnitřek motoru krásně čistej Velmi šťastný
Ventily jsou tam všechny (Velmi šťastný), podpáleně nevypadají..
Pro nepřízeň počasí jsme položili hlavu jen tak zpátky, nahoru víko a pokračování v sobotu (dnes).

Nemáte někdo nějakou fintu, jak se dostat snadno k napínáku rozvodového řemene? (ve smyslu - aby k němu šla strčit gola)

parohy.jpg

parohy.jpg, 43.22 kB

motor1.jpg

motor1.jpg, 86.88 kB

motor2.jpg

motor2.jpg, 46.88 kB
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2014 , 6:37   Citovat  

Na povolení a utažení napinací kladky rozvodu se dostaneš,ale musíš mít malinkou ráčnu,tedy 1/4" a do ní 14ku oříšek,což nemají všechny,většinou končí u 13ky...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.5.2014 , 6:42   Citovat  

Kmóďa napsal:
Na povolení a utažení napinací kladky rozvodu se dostaneš,ale musíš mít malinkou ráčnu,tedy 1/4" a do ní 14ku oříšek,což nemají všechny,většinou končí u 13ky...
já se tam dostal i s 1/2" a malym ořechem, chce to sice nasadit prvni ořech a na něj ráčnu ale jde to.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2014 , 15:09   Citovat  

Nejčernější představy se potvrdily, po výměně těsnění pod hlavou se nezměnilo vůbec nic, furt jede na tři válce a bílej čoud z vejfuku.. já se na to už wc naštvanej

takže se obávám, že nejlevnější další varianta je sehnat funkční motor D15B2 a swapnout ho..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2014 , 2:21   Citovat  

Update:

Koupil jsem od Fishe ECU P30 na díly, vyměnil jsem ty mé dva prasácky připájené tranzistory za originální funkční budič vstřikovačů, vyčistil a umyl plošňák, zakrytoval .. namontoval do auta, nastartoval, na 4 válce, pohoda .. ovšem záhul z výfuku jako předtím. Aspoň jsem to přeparkoval před barák, ale ulici jsem stihnul zahulit tak, že lidi vybíhali z obchodů, jestli tam hoří nějaké auto Se stydím

nápad: co by se dělo, kdyby uchcá_val jeden zaseklej vstřikovač? Mám na mysli trvalý průtok, tudíž extrémně bohatá směs ve válci..

Jinak z Moravy mi teď putuje funkční D15B2, zítra večer nebo o víkendu ji potřebuju převézt z Jahodnice na Albertov, chce se někomu podpořit polozoufalého hondaře? Lucy
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.5.2014 , 8:22   Citovat  

Dneska ti to můžu převézt v šatlovi, o víkendu jsem ale pryč.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2014 , 11:03   Citovat  

dj-bobr napsal:
Update:

Koupil jsem od Fishe ECU P30 na díly, vyměnil jsem ty mé dva prasácky připájené tranzistory za originální funkční budič vstřikovačů, vyčistil a umyl plošňák, zakrytoval .. namontoval do auta, nastartoval, na 4 válce, pohoda .. ovšem záhul z výfuku jako předtím. Aspoň jsem to přeparkoval před barák, ale ulici jsem stihnul zahulit tak, že lidi vybíhali z obchodů, jestli tam hoří nějaké auto Se stydím

nápad: co by se dělo, kdyby uchcá_val jeden zaseklej vstřikovač? Mám na mysli trvalý průtok, tudíž extrémně bohatá směs ve válci..

Jinak z Moravy mi teď putuje funkční D15B2, zítra večer nebo o víkendu ji potřebuju převézt z Jahodnice na Albertov, chce se někomu podpořit polozoufalého hondaře? Lucy

Čoudilo by to jako krá*a a šlo by to na 3 válce, pač se zháší jiskra a nedokáže to zapálit, ted to řešim u jedný B-čkový Corsy, vyndej svíčky a zastartuj, pokud ti pujde z válce vodotrysk teda spíš benzínotrysk jak z hadice tak je to jasný, pak ještě rozlišit jestli je zaseknutej mechanicky, nebo jestli je někde problém v kabeláži nebo jde blbě puls z ECU.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2014 , 14:50   Citovat  

No jo - hele, to docela sedí. Čoudí to jako kráva, ale teď to bylo schopný jet už na všechny 4..

bez těch svíček zkusím ještě zastartovat, proměřím stejnosměrný odpor vstřikovačů, proměřím vedení od vstřiků do ECU, .. teoreticky by mohlo být zajímavé při běžícím motoru odpojovat jednotlivé vstřiky, jestli to pomůže

Minor: díky moc za ochotu, jakmile budu vědět že je motor na místě, ozvu se a domluvíme je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.5.2014 , 15:47   Citovat  

dj-bobr napsal:
No jo - hele, to docela sedí. Čoudí to jako kráva, ale teď to bylo schopný jet už na všechny 4..

bez těch svíček zkusím ještě zastartovat, proměřím stejnosměrný odpor vstřikovačů, proměřím vedení od vstřiků do ECU, .. teoreticky by mohlo být zajímavé při běžícím motoru odpojovat jednotlivé vstřiky, jestli to pomůže

Minor: díky moc za ochotu, jakmile budu vědět že je motor na místě, ozvu se a domluvíme je to dobrý
hlavně si neodpal zapalovací modul.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2014 , 16:04   Citovat  

Odpojovat chci vstřiky, ne kabely ke svíčkám Úsměv to by se modulu nic stát nemělo..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.5.2014 , 16:09   Citovat  

dj-bobr napsal:
Odpojovat chci vstřiky, ne kabely ke svíčkám Úsměv to by se modulu nic stát nemělo..
prevence
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2014 , 16:45   Citovat  

Za co vůbec držej (OBD-1) vstřiky v sacím manifoldu, že bych je vyndal a otestoval doma? Sundavat celé sání mi přijde jako zbytečné..

+ máte někdo 240cc vstřik na půjčení? (pokud ten, co přiveze Minor, nebude pasovat..)
   Návrat  
mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2014 , 18:10   Citovat  

Sundej lištu, ta je myslim na dvou nebo třech šroubech a vstřiky pak jdou vytáhnout je to dobrý
Ještě mě napadlo, že bych ti je mohl v práci vyčistit v ultrazvokový čističce, ale jen ve vodě, žádný čistič nemám...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Záhada - C5g (ne)jede podivně
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina