Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Má smysl K&N filtr místo originálního?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 20:32  Naposledy upravil Petr 78 dne 16.9.2014 , 21:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

83427 napsal:
nejde o to, že by filtr "přidal" ale ber ho v takových případech jako "omezující" prvek průchodu celého sacího traktu. Pokdud zaleštíš kanály v hlavě, slícuješ se zaleštěnym manifoldem, dáš větší klapku, dáš kvalitní CAI (a ne nějaký homemade) pak právě průchodnost papírovýho filtru neodkryje potenciál všech předchozích úprav

Takže podle tebe, když dám vzduchový filtr úplně pryč, tak mi hned naskočí 8 koní?
Sorry, ale to fakt ne.
To je špatná teorie.

Edit: aby to nebylo pochopeno zle. Souhlasím s tím, že vzduchový filtr představuje v sání překážku, která ubírá nějaký výkon. Ale nechce se mi věřit, že by to bylo 8 koní.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 20:42   Citovat  

nejsem fyzik, ale nechápu pojem náporové sání .....

s rychlostí jízdy se tlak vzduchu nemění, nemění se tedy ani množství, které motor nasaje .....

jak tedy odůvodňujete že to lépe pojede?????

s rostoucí rychlostí se bude vzduch maximálně víc vířit ale že by ho to nasálo víc, to pochybuju....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 22:20   Citovat  

zaprvé jsem o 8mi koních nic nenapsal. zadruhý jsi evidentně nepochopil co jsem napsal. napsal jsem totiž, že filtr jako takovej nic nepřidává ale spíš nebrzdí další úpravy. zatřetí co je skutečně fakt a je odměřeno na brzdě, když vyřežeš vnitřek ATRkovýho manifoldu a zaleštíš vnitřek, přidá to 10k. a pokud před takovej manifold dáš papírovej filtr, nevěřim tomu, že ten efekt bude stejnej

@newer: z fyzikálního hlediska vidim výhodu náporového sání v tom, že že jsi schopnej airbox zásobovat čerstvym ("chladnym") vzduchem a motor už si pak tahá jen z airboxu. dráha a tedy i odpor pro nasátí samotného vzduchu je kratší a nižší. fakt dvě, motorky točej dvojnásobný až trojnásobný otáčky co auta, tam se to projeví spíš. jak již bylo napsáno, tento efekt funguje jen při rychlostech nad 250km/h

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 22:46   Citovat  

83427 napsal:
zaprvé jsem o 8mi koních nic nenapsal. zadruhý jsi evidentně nepochopil co jsem napsal. napsal jsem totiž, že filtr jako takovej nic nepřidává ale spíš nebrzdí další úpravy. zatřetí co je skutečně fakt a je odměřeno na brzdě, když vyřežeš vnitřek ATRkovýho manifoldu a zaleštíš vnitřek, přidá to 10k. a pokud před takovej manifold dáš papírovej filtr, nevěřim tomu, že ten efekt bude stejnej

@newer: z fyzikálního hlediska vidim výhodu náporového sání v tom, že že jsi schopnej airbox zásobovat čerstvym ("chladnym") vzduchem a motor už si pak tahá jen z airboxu. dráha a tedy i odpor pro nasátí samotného vzduchu je kratší a nižší. fakt dvě, motorky točej dvojnásobný až trojnásobný otáčky co auta, tam se to projeví spíš. jak již bylo napsáno, tento efekt funguje jen při rychlostech nad 250km/h

?! draha a odpor vzduchu je nizsi?

vzduch klade nizsi odpor pri pruchodu trubkou pokud je teply....

s tou teplotou nasateho vzduchu je to zajimava myslenka, pokud by se vzduch v airboxu kumuloval ... pak se ohreje tak jako tak.... zajimal by me rozdil teplot nasateho vzduchu naporoveho sani a obycejneho sani....

a o 250km/h jsem už četl taky ale nikde jsem nečetl proč 250 něco změní... a pokud tak proč právě 250.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 23:32   Citovat  

Spis jde o to, ze si 83427 mozna plete pojem "prime sani" s "naporovym sanim". Prime sani je (melo by byt) proste privod vzduchu z mist, kde je nizsi teplota a bez nasledneho ohrevu v airboxu (CAI- Cold Air Intake). Samotny privod vzduchu z narazniku neni zadne naporove sani, to ma de facto i muj Acco v dieselu uz z vyroby.
Tzv. naporove sani v pravem slova smyslu (RAM Air) pocita s hypotetickym natlacenim vzduchu v dusledku rychlosti vozu, jenomze sila potrebna k vetsimu nez zanedbatelnemu zvyseni tlaku atmosferickeho vzduchu vznika prave az okolo tech 300 km/h. Pouziva se treba v letectvi, je asi jasne proc prave tam.

Bavlnena vlozka v airboxu nepomuze samozrejme nicemu, ale pokud je kvalitni a dobre udrzovana, tak ani neublizi. CAI muze i samotne vykon za urcitych okolnosti zvysit, ale v radu nekolika malo %, coz se muze rovnat i bezne odchylce pri mereni nebo naslednem vypoctu. U nijak extra vykonnych motoru to nepozna nikdo ani pocitem, krome revu z motoroveho prostoru Úsměv , na ostatni motory je kvalitni sani, co ma aspon tenhle vyznam, radove za stovky €. Trubky z oddeleni pro instalatery + univerzalni filtracni hribek situaci spis zhorsi. Ladeni motoru od sani po koncovku vyfuku a vliv prave sani je uz jina vec, to necham na povolanych.

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2014 , 7:49   Citovat  

nepletu, jen vycházim z toho, co vyrobili inženýři na sériových silničních motorkách. Teda alespoň kawasaki se pyšní tím, že náporové sání má a zmínek je o tom všude dost, jak funguje netušim, snažil jsem se jen logicky odvodit z toho, co vim. tak a teď se třeba pos.... tudy odkaz Tak to valím bulvy

kód:
Rychlejší přísun čerstvého vzduchu měl novému motoru zajistit nový otvor náporového sání, umístěný doprostřed masky a vedený skrz hlavu řízení.

a vůbec, na wiki je napsaný jak přesně to funguje tudy odkaz

dobřenic je teď offline  dobřenic
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2014 , 8:53   Citovat  

Petr 78 napsal:
Máš graf z brzdy?
Promiň, že jsem skeptik, ale nechce se mi tomu moc věřit, že by jenom filtr přidal tolik.

Petr 78: Péťo zrovna ty by jsi mohl vědět, že pro mě grafy z brzdy nejsou problem, od Dimitara jich můžu pár donést Úsměv je mi jasný že podle těch mnoha informací na profilu si nepoznal kdo jsem Úsměv pokud znáš Zuzku a Radka s civicama Vti z Kladna tak víš o koho jde a rozdíl na mém motoru byl opravdu o tolik koní, sám jsem tomu nevěřil, ale brzda nelže.

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2014 , 11:07   Citovat  

Bully napsal:
Spis jde o to, ze si 83427 mozna plete pojem "prime sani" s "naporovym sanim". Prime sani je (melo by byt) proste privod vzduchu z mist, kde je nizsi teplota a bez nasledneho ohrevu v airboxu (CAI- Cold Air Intake). Samotny privod vzduchu z narazniku neni zadne naporove sani, to ma de facto i muj Acco v dieselu uz z vyroby.
Tzv. naporove sani v pravem slova smyslu (RAM Air) pocita s hypotetickym natlacenim vzduchu v dusledku rychlosti vozu, jenomze sila potrebna k vetsimu nez zanedbatelnemu zvyseni tlaku atmosferickeho vzduchu vznika prave az okolo tech 300 km/h. Pouziva se treba v letectvi, je asi jasne proc prave tam.

Bavlnena vlozka v airboxu nepomuze samozrejme nicemu, ale pokud je kvalitni a dobre udrzovana, tak ani neublizi. CAI muze i samotne vykon za urcitych okolnosti zvysit, ale v radu nekolika malo %, coz se muze rovnat i bezne odchylce pri mereni nebo naslednem vypoctu. U nijak extra vykonnych motoru to nepozna nikdo ani pocitem, krome revu z motoroveho prostoru Úsměv , na ostatni motory je kvalitni sani, co ma aspon tenhle vyznam, radove za stovky €. Trubky z oddeleni pro instalatery + univerzalni filtracni hribek situaci spis zhorsi. Ladeni motoru od sani po koncovku vyfuku a vliv prave sani je uz jina vec, to necham na povolanych.

mam trubky z instalaterstvi a uni filtr Hihi .cai injen jsem vyhodil Mrk.

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2014 , 11:25   Citovat  

J Kawa Ninja to náporový sání má, vede to skr masku od světla k motoru, když jsme ty hadice zapoměli zapojit Velmi šťastný tak motorka jela normálně do nějakých 120-130 km/h víc se tomu "nechtělo" po zapojení hadic (po několika hodinách hlavy v dlaních Velmi šťastný ) 120 a nááááá nekonečno všechno v pořádku Velmi šťastný Zajímavá zkušenost, přitom ty hadice spíš hadičky nebyli ani nijak tlustý.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2014 , 11:43   Citovat  

zyx napsal:
mam trubky z instalaterstvi a uni filtr Hihi .cai injen jsem vyhodil Mrk.

Zyxi,
dělás si srandu, nebo fakt? Velmi šťastný

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2014 , 12:04   Citovat  

M@jk napsal:
Zyxi,
dělás si srandu, nebo fakt? Velmi šťastný

To měl i ReNo, kdysi...

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2014 , 12:17   Citovat  

Hellborn napsal:
To měl i ReNo, kdysi...

Má to i smysl, protože plast oproti hliníku tolik neohřeje nasávaný vzduch ... bez izolace, pokud odizoluješ celé sání, pak to má smysl ...

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2014 , 22:38   Citovat  

dobřenic napsal:
Petr 78: Péťo zrovna ty by jsi mohl vědět, že pro mě grafy z brzdy nejsou problem, od Dimitara jich můžu pár donést Úsměv je mi jasný že podle těch mnoha informací na profilu si nepoznal kdo jsem Úsměv pokud znáš Zuzku a Radka s civicama Vti z Kladna tak víš o koho jde a rozdíl na mém motoru byl opravdu o tolik koní, sám jsem tomu nevěřil, ale brzda nelže.

Tak sem prosím hoď nějaké grafy Mrk
Ideálně kdybys měl graf se seriovým sáním a se sportovním.
Moc by mě zajímal průběh křivky výkonu.
Konečně by se tu objevila nějaká fakta a data.

Sokolik.. je teď offline  Sokolik..
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2014 , 10:45   Citovat  

přijed si, leží mě doma v regálu s origo airboxem Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Má smysl K&N filtr místo originálního?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka