Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Servisný interval výmeny oleja
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
-1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 0:43   Citovat  

Kmóďa: nějak nepobírám smysl tvého výpočtu a jenom odkážu na fotku mojí servisky. Tam máš jasně napsáno co si výrobce motoru představuje pod pojmem krátká trasa. O tom myslím není třeba diskutovat. Máš to černé na bílém Mrk

Idaho: ano, konečně jsme se dozvěděli jak to skutečně je. Kdyby tuhle informaci upřesnil turkpet hned na začátku, tak jsme si mohli ušetřit mnoho písmenek.
V tomhle případě mu nezbývá než prostě měnit po 10 000km a jeho dotaz byl vlastně o ničem, když to bylo v servisce jasné.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
-1
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 0:52   Citovat  

Petr 78 napsal:

Idaho: ano, konečně jsme se dozvěděli jak to skutečně je. Kdyby tuhle informaci upřesnil turkpet hned na začátku, tak jsme si mohli ušetřit mnoho písmenek.
V tomhle případě mu nezbývá než prostě měnit po 10 000km a jeho dotaz byl vlastně o ničem, když to bylo v servisce jasné.

On to psal jen vy jste mu to nevěřili Úsměv "..... V manuále u i-DTEC je uvedené 10tis.km..." Úsměv

Kolega tuhle diskuzi právě komentoval slovy : "..mě takhle vytrolit spoluvězen tak se probudí s žiletkou v rektu..."
Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
2
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 0:53   Citovat  

téma o úpadku fóra

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 1:23   Citovat  

Petr 78 napsal:
Kmóďa: nějak nepobírám smysl tvého výpočtu a jenom odkážu na fotku mojí servisky. Tam máš jasně napsáno co si výrobce motoru představuje pod pojmem krátká trasa. O tom myslím není třeba diskutovat. Máš to černé na bílém Mrk

Ty mi jako tady chceš cpát, že krátké trasy jsou do 8 km a když jezdím do práce 10 km tak už to není kratká trasa a nemusím zkracovat interval výměny? Takže to že odjezdim do práce a zpět měsíčně 400 km na 40krát vždy po deseti km se studenými starty je stejné jak kdybych je najezdil v kuse...

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 1:26   Citovat  

Wankela na vás a měnit po třech tisících holomci!!!! Hihi

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 1:53   Citovat  

Idaho napsal:
On to psal jen vy jste mu to nevěřili Úsměv "..... V manuále u i-DTEC je uvedené 10tis.km..." Úsměv

Kolega tuhle diskuzi právě komentoval slovy : "..mě takhle vytrolit spoluvězen tak se probudí s žiletkou v rektu..."
Velmi šťastný

To já mám v manuálu taky (ztížené podmínky, auta mimo EU).
Jak jsem mohl tušit, že se omylem nepodíval na tyto údaje místo na normální podmínky?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 1:55   Citovat  

Kmóďa napsal:
Ty mi jako tady chceš cpát, že krátké trasy jsou do 8 km a když jezdím do práce 10 km tak už to není kratká trasa a nemusím zkracovat interval výměny? Takže to že odjezdim do práce a zpět měsíčně 400 km na 40krát vždy po deseti km se studenými starty je stejné jak kdybych je najezdil v kuse...

Já nikomu nic necpu.
Cpe nám to výrobce motoru Mrk

resize_of_img_20150117_205355_187.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
resize_of_img_20150117_205355_187.jpg, 132.05 kB

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 2:34   Citovat  

To tam napsali pro trouby,kteří nevědí co jsou krátké trasy. Bohužel zbytečně,protože jsou troubové,kteří to potom berou tak že 7,9 km je krátká trasa a 8,1 km už dlouhá a je vše OK...

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 7:55   Citovat  

Chlapi do práce to mam 7km a 7zpet,olej menim po cca 8k km dělal neco spatne??nebo zadru motor??nemam radši měnit po 20k km??? Velmi šťastný

marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 8:49   Citovat  

sablos napsal:
Chlapi do práce to mam 7km a 7zpet,olej menim po cca 8k km dělal neco spatne??nebo zadru motor??nemam radši měnit po 20k km??? Velmi šťastný

v zatackach delej vetsi oblouky at se dostanes aspon na 8,1km v jednom smeru, pak to bude OK

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 10:35   Citovat  

marek.82 napsal:
v zatackach delej vetsi oblouky at se dostanes aspon na 8,1km v jednom smeru, pak to bude OK
dobře zkusím to,ale pod 8,1 nesmím jinak motor kaput??

+Hard-Core+ je teď offline  +Hard-Core+
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 13:00   Citovat  

V manuálu má 10tis normálně, 5tis ztížené podmínky. Jestli najede 25tis za rok, tak ať to vymění 3x za rok po 8tis a jestli je to pro něj drahý, měl si koupit jiný auto....

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 13:34   Citovat  

+Hard-Core+ napsal:
V manuálu má 10tis normálně, 5tis ztížené podmínky. Jestli najede 25tis za rok, tak ať to vymění 3x za rok po 8tis a jestli je to pro něj drahý, měl si koupit jiný auto....
co to meles ja z vas nechapu rok neznamena od ledna do prosince ale rok od poslední vymeny takze neznamaena ze za 8 mesicu najede 10t vymeni olej a pak po 4 mesicich musí znova proboha. Proste vymeni olej po 10t a pak zase po 10 a pak zase po 10 a porad dokola

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 13:38   Citovat  

83427 napsal:
myslim že podobných věcí se tu řešilo za ty roky spousta. v zásadě z hlediska oleje a mazání neni mezi benzínovym naftovym motorem rozdíl. záleží samozřejmě jakej vztah k autu máš. pokud to měníš co rok tak bych měnil podle manuálu po patnácti. pokud bych chtěl aby mi auto vydrželo a motor šlapal jak hodinky, měnil bych klasicky po deseti. On je taky rozdíl za jak dlouho člověk těch deset najede. mě to vychází cca na rok a ten olej už je fakt mizernej. takže v mym případě to nechávat na 15 tisíc neni zrovna moc chytrý.
¨mezi benzinovym a naftovým motorem je obrovsky rozdil co se tyce oleje v nafte vznika mnohem vic bordela a mnohem vic se olej degraduje

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 13:44   Citovat  

marek.82 napsal:

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

marek82 a sablos to zabil Velmi šťastný

To je zas dikuze, prostě dejte za pravdu Petrovi78, a bude klid. Jemu nikdo nic nevysvětlí, jede podle toho co se dočte v příručce a manuálech (což není urážka, pouze konstatování) a víc bych to neřešil Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 14:04   Citovat  

skritek napsal:
co to meles ja z vas nechapu rok neznamena od ledna do prosince ale rok od poslední vymeny takze neznamaena ze za 8 mesicu najede 10t vymeni olej a pak po 4 mesicich musí znova proboha. Proste vymeni olej po 10t a pak zase po 10 a pak zase po 10 a porad dokola

OK Konečně někdo rozumný. Ano vždyť přece nemusí měnit olej v dubnu a v říjnu. Prostě ho vymění v dubnu,pak to vyjde po 10 tisíc km třeba na září,po dalších 10 tisících na únor,pak na červenec atd...

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 14:20   Citovat  

Taky je dobré olej vyměnit před předpokládanou silnou zátěží.. já měnil olej celkem nedávno, asi 2000km dozadu, ale před HONDAyem dám určitě nový, jelikož předpokládám silnou zátěž na okruhu, aneb nový olej dobře maže šuk

+Hard-Core+ je teď offline  +Hard-Core+
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 15:05   Citovat  

skritek napsal:

A kde jsem napsal, že od ledna do prosince ? To je snad jasný, že až ujede ty kilometry... Jen jsem reagoval na to, že ujede cca 25 za rok a tak nějak mu jde o to jestli by nešlo za výměny ušetřit (a 8tis - kompromis mezi normal a ztíženejma podmínkama - pak to cca vyjde 3 výměny do roka) ... Pro mě za mě, mě to je jedno, najedu 6 tis a měnim a je mi jedno jestli to je za rok nebo za 14 dní Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 15:12   Citovat  

Tak jsem se dočetl, že motory i-DTEC nemají pevný servisní interval výměny oleje, ale že si to palubní počítač hlídá sám.
To je chytrá funkce, která pokud funguje spolehlivě, tak zamezí nejasnostem.
Poslední generaci Hond ještě nemám nastudovanou, takže jsem to nevěděl. Člověk se učí celý život.

Takže se omlouvám všem, které jsem uvedl v omyl. Nebylo to úmyslně, sám jsem žil v omylu.

Tím pádem je zodpovězená otázka turkpeta - měnit olej, když si o to auto řekne.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 15:24   Citovat  

+Hard-Core+ napsal:
A kde jsem napsal, že od ledna do prosince ? To je snad jasný, že až ujede ty kilometry... Jen jsem reagoval na to, že ujede cca 25 za rok a tak nějak mu jde o to jestli by nešlo za výměny ušetřit (a 8tis - kompromis mezi normal a ztíženejma podmínkama - pak to cca vyjde 3 výměny do roka) ... Pro mě za mě, mě to je jedno, najedu 6 tis a měnim a je mi jedno jestli to je za rok nebo za 14 dní Mrk
presne tim ze jsi napsal ze když najede 25 za rok tak at to rozdeli po 8 tisicich z cehoz to pocitas na 12 mesicu (tva slova- pak to cca vyjde 3 výměny do roka) celkem je jedno jestli od ledna do prosince nebo od cervna do kvetna proste pocitas a ne jen ty ze olej se musí menit do roka takze když budu mit najezd 16 t rocne tak budu menit 2x do roka po 8 tisicich ale je to kravina proste od ledna do prosince najezdim 16 ale olej vymenim v lednu pak v listopadu a pak třeba v breznu a vždy po 10co na tom furt nechapete pokud najezdi rocne 25 tisíc tak at meni po 10 a neresi.

marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 15:28   Citovat  

reznicek9 napsal:
pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

co k tomu chces napsat jineho Velmi šťastný je to podobne jako diskuze o tom jestli dat olejovy filtr purflux ktery maze po nastartovani nebo dat superextra filtr ktery zacne mazat jenom kdyz se priblizis klickem ke spinacce , stejne 95% zdejsich clenu co pouzivaji auta na bezny provoz zadny rozdil v provozu auta nepozna

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 16:23   Citovat  

Petr 78 napsal:
....měnit olej, když si o to auto řekne.

Tak, auto má laboratoř a průběžně si zjišťuje kvalitu oleje Velmi šťastný
Ta řídící jednotka jen počítá starty (možná zohlední i venkovní teplotu) a ujeté kilometry podle programu, který do ní někdo zadal. Ale počet jízd pod zatížením, dobu běhu na volnoběh a třeba kvalitu samotného oleje - to už si "nespočítá". Ona statistika je jen přesný součet nepřesných čísel....
Budu možná v očích některých z Vás blázen, ale já v Accordu 2.0 z roku 2005 dávám olej 5w40 koncem listopadu a po asi 4 tkm ho v březnu vyměním za 10w40, na který ujedu zas do listopadu asi 8 tkm.... Mě těch 6 stovek za rok navíc za to stojí....

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 16:44   Citovat  

dj-bobr napsal:
Taky je dobré olej vyměnit před předpokládanou silnou zátěží.. já měnil olej celkem nedávno, asi 2000km dozadu, ale před HONDAyem dám určitě nový, jelikož předpokládám silnou zátěž na okruhu, aneb nový olej dobře maže šuk

Jedinej koho si pamatuju kdo menil pred kazdym jezdenim na okruhu olej byl Eso(kdo vi kde je mu konec).Nikoho dalsiho neznam.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 16:48   Citovat  

JARYN: tak jasný, že palubní počítač nepozná jak je na tom olej po chemické stránce. Ale právě díky statistice startů a délky jízd dokáže odhadnout jak na tom olej je. Přecijenom přesněji než řidič, který nemá přehled o počtu studených startů a jiných věcech co mají vliv na životnost oleje.
Neříkám, že to je 100% funkce, ale je to zase posun k lepší péči o motor.
Tvůj režim výměny oleje je luxus pro motor.
Motor nemá šanci na vytvoření usazenin. Vlastně ho neustále proplachuješ Úsměv
Po tobě bych auto chtěl je to dobrý

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 18:47   Citovat  

skritek napsal:
ja třeba menim olej když si na to vzpomenu Velmi šťastný Velmi šťastný

Po tobě bych auto chtěl je to dobrý

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 18:48   Citovat  

....Tím pádem je zodpovězená otázka turkpeta - měnit olej, když si o to auto řekne.

a práve by ma zaujímalo, po koľkých km si palubný PC žiada výmenu oleja u tých majiteľov áut, ktorý maju na kryte motora nápis i-DTEC přátele

A ešte:
Nikde nedokážem nájsť čo znamená kódové hlásenie víz foto
Všade som našiel len A alebo B plus kód 1 až 6, ale len čistú 7-mičku nikde

image.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
image.jpg, 844.18 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 21:08   Citovat  

Petr 78 napsal:
JARYN: tak jasný, že palubní počítač nepozná jak je na tom olej po chemické stránce.

Byl jsem poučen že pozná. palubní počítač měří vodivost oleje, a podle stoupající vodivosti ( množství železných spon a hoblin ) pozná že je čas na výměnu.. tenhle system mi ale přijde jako neduveryhodný, jelikož neřeší prevenci.

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 21:29   Citovat  

Koncerny detekují kvalitu oleje podle (co si tak letmo pamatuju) vodivosti oleje (hlavně kvůli zkondenzované vodě), tlaku oleje, doby od výměny, počtu studených startů, počtu teplých startů, teplot při studených startech, celkového počtu otáček motoru od výměny..

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 21:30   Citovat  

Idaho napsal:
....množství železných spon a hoblin....

Sakryš a já měl za to, že v motoru je olejový filtr to mi hlava nebere Mr. Green
A že by řídící jednotka uměla to co třeba automatický titrátor k potenciometrickému stanovení nárustu kyselosti TAN a poklesu alkality TBN Cooo??? Asi neee.... Ale to je jedno, já tu to, co jsem k intervalu výměn motorového oleje měl zde napsal a ať si každý mění olej jak sám chce....

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 21:47   Citovat  

JARYN napsal:
Sakryš a já měl za to, že v motoru je olejový filtr to mi hlava nebere Mr. Green
A že by řídící jednotka uměla to co třeba automatický titrátor k potenciometrickému stanovení nárustu kyselosti TAN a poklesu alkality TBN Cooo??? Asi neee.... Ale to je jedno, já tu to, co jsem k intervalu výměn motorového oleje měl zde napsal a ať si každý mění olej jak sám chce....

Filtr veme jen hrubé kusy, mikroskopické částečky nemá šanci zachytit..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Servisný interval výmeny oleja
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
-1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina