Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 102, 103, 104 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 103 z 158
adamek115 je teď offline  adamek115
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 18:01   Citovat  

Čau, byl jsem u mechanika aby mě nastavil vule ventilu a zdělil mě ze se díval do knížky a nastavení je 0,15 a 0,25.
Poté jsem volal do Honda servis kde mě zdělil že přesné nastavené vule pro hondu civic 6g není ale on by dal 0,20 a 0,25. Tak kde je pravda!!!!! naštvanej
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mc.Master150 je teď offline  Mc.Master150
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 18:18   Citovat  

tohle nic moc s lpg spolecnyho nema Velmi šťastný najdi servisni manual tam by to melo bejt

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 18:29   Citovat  

adamek115 napsal:
Čau, byl jsem u mechanika aby mě nastavil vule ventilu a zdělil mě ze se díval do knížky a nastavení je 0,15 a 0,25.
Poté jsem volal do Honda servis kde mě zdělil že přesné nastavené vule pro hondu civic 6g není ale on by dal 0,20 a 0,25. Tak kde je pravda!!!!! naštvanej

Dle mých zdrojů (D14A7): Sání 0.18 - 0.22 mm
Výfuk 0.23 - 0.27 mm

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 21:12   Citovat  

Jiřik napsal:
Popisované neduhy jsou nastavením. Jinak výdajnost lišty Přesně nevím (musel by se změřit průtok),
ale můžu Ti zhruba napsat na kolik kW stačí, když změříš průměr trysek v nejužším místě a zdvih pístků
(strčíš do trysky vstřiku tenkej vrtáček, zatlačíš na něj a změříš ten posun)
kdyby byla malá výdajnost, můžu Ti poslat novou lištu Valtek nebo EG Rail (mám jich tu plnou bednu)
musel bys ale změřit impedanci těch cívek co tam máš (kolik mají Ohmů). Pak by se to muselo samozřejmě zas zkalibrovat.

...uvidime cez vikend...jedu domu tak bych se na to mrknul jak po strance technicke tak i po strance softwarove Velmi šťastný...
...jinak chcem asi vnitrni prumer trysky co? Úsměv...se pak domluvime cez ss at to tu zbytecne nezamoruji Velmi šťastný...

VIVAT TARTARINI!!!

AFY

PS objednal jsem dalsi filtriky 4sady ta cca 30€ - cena vymeny jedneho filtru Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 18:21   Citovat  

...tak a jsem tu zas Velmi šťastný...ohledne nastaveni atd jsem dosel k zaveru ze pokud jezdim na klidanko tak ridici jednotka auti koriguje "bohatou" zmes LPG ktorou nastavi LPG zarizeni automaticky a kdyz na to slapnu je to moc ochuzene pac si to ridici jednotka zkoriguje v celem spektru a nechce to jet Velmi šťastný...fixne hodnoty nepomohli taky Velmi šťastný...ale kdyz jezdim hezky cez 4500 tudis "VTEC" LPG tak se kontrolka neozyva Velmi šťastný...

...ale to jsem nechtel...kluci nevite jaky program na tuhle jednotku? Úsměv...

AFY

dscf9224---kopie.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
dscf9224---kopie.jpg, 154.96 kB

dscf9223---kopie.jpg

dscf9223---kopie.jpg, 203.52 kB

Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 18:51   Citovat  

To je Elpigas, mám na to kabel i CD s programem. Máš zájem? Velmi šťastný

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 20:13   Citovat  

chalejkum napsal:
...tak a jsem tu zas Velmi šťastný...ohledne nastaveni atd jsem dosel k zaveru ze pokud jezdim na klidanko tak ridici jednotka auti koriguje "bohatou" zmes LPG ktorou nastavi LPG zarizeni automaticky a kdyz na to slapnu je to moc ochuzene pac si to ridici jednotka zkoriguje v celem spektru a nechce to jet Velmi šťastný...fixne hodnoty nepomohli taky Velmi šťastný...ale kdyz jezdim hezky cez 4500 tudis "VTEC" LPG tak se kontrolka neozyva Velmi šťastný...

...ale to jsem nechtel...kluci nevite jaky program na tuhle jednotku? Úsměv...

AFY

mám taky Úsměv

Jiřik : a můžu stavit? Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 21:52   Citovat  

Stav se, i když podotýkám, že na Elpigas nejsem žádný odborník. Ono tam toho totiž ani moc nastavovat nejde. Udělá se autokalibrace a podle výsledných časů už je vidět, jestli to bude fachat, nebo budou problémy.
Pak se dolaďuje taková 3D tabulka a volnoběh. Lovato je možná o chloupek lepší, ale je to všechno takové napevno. Nahraješ typ motoru a má to být v uvozovkách v pořádku. Prostě pravěk. Dneska jsem se pokoušel seřídit starší Landi Renzo a tam pro změnu kromě autokalibrace nejde vůbec, ale vůbec nic. Vyndal jsem starej Q-box Stag z jednoho auta s volantem vpravo, tak mu ho do tý dvojkový Oktávky nabastlím. Zlatý Poláci Ble

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 21:57   Citovat  

Chalani ahojte, ako casto sa vam rozsvieti check engine pri LPG ?
Mne to robi cca 2-3x mesacne, vzdy to vymazem cez OBD bluetooth-android "diagnostiku".
Vzdy ta ista chyba P0170 nizky tlak na rampe, P0172 bohata zmes, a na volnobeh to chce skapat.
Mam to brat ako dan za LPG alebo je to problem ?
Dik

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 21:58   Citovat  

Chce to doladit volnoběh. Co máš za jednotku?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 22:04   Citovat  

Solaris V3, konecne po 3r nastaveny, ze necitim rozdiel medzi B a LPG.
Inak volnobeh obcas robi problem aj na benzin. Skusal som vymenit aj krokovy motor na sanie, na odporucanie servisu, ale sa volnobeh sa iba zhorsil. Po vymene za povodny je to ok, ale predsa obsas zavaha a chce skapat.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 7:50   Citovat  

U Solarisu se dá volnoběh vyladit velmi přesně (až na setiny milisekund). Zkontroloval bych taky jestli mají trysky do sání stejný úhel, hadičky stejně dlouhé, nebo jestli některá z nich není víc ohnutá než ostatní (od plynových vstřikovačů). Je taky možné, že ti ukapává benzínový vstřik a při chodu na plyn je to pak bohaté.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 12:05   Citovat  

vdaka za rady. len ci to bude nastavenim lpg volnobehu, pretoze to robi aj na benzin. samozrejme po rozsvieteni check engine je to vyrazne.
auto ma 196000km z toho 50000km na lpg, je mozne , ze benz. vstreky mozu mat nejaku vadu.

KingsKiller je teď offline  KingsKiller
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2015 , 18:56   Citovat  

Mám system lovtec a na hadici sani je dost horznym zpusobem naroubovana zpetna klapka. Je to tam k necemu ?

20150503_183336.jpg

20150503_183336.jpg, 1.16 MB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2015 , 17:41   Citovat  

Jiřik napsal:
To je Elpigas, mám na to kabel i CD s programem. Máš zájem? Velmi šťastný

...staci napsat jaky program Velmi šťastný s ostatnim si poradim Velmi šťastný...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2015 , 22:21   Citovat  

chalejkum napsal:
...staci napsat jaky program Velmi šťastný s ostatnim si poradim Velmi šťastný...

Tvé odpovědi nerozumím....
je to prostě značka Elpigas, to je i název softu.Něco málo tam vyladit jde, ale například proti Stagu ISA2 nic moc. Potřebuješ na to zvláštní interface s přímým spojením. Sehnat soft problém nebude, spíš funkční driver.
tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2015 , 20:29   Citovat  

jiriku...a ja ze to mi pises vyrobce :/...no pokud k tomu nebude potreba nejaky hardware klic jako k tartarini tak ostatne mam Úsměv...i kdyz nez se k tomu dostanu to driv poslu kolegacka tech 390km za tebou Mrk...
...ale nejdriv poresim tu moji patalii :/...

AFY

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2015 , 21:28   Citovat  

KingsKiller napsal:
Mám system lovtec a na hadici sani je dost horznym zpusobem naroubovana zpetna klapka. Je to tam k necemu ?

tyhle zpětné klapky se dávaly do "nassávaných" systémů LPG. Starší typy motorů s tím někdy fungují překvapivě dobře. Principielní nedostatek je nedostatečná přesnost v řízení bohatosti směsi, většinou to nemá plný výkon, protože je to chudé a naopak volnoběh je bohatý. Doporučuji přestavět na sekvenční systém (investice kolem 8 tisíc)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2015 , 21:34   Citovat  

chalejkum napsal:
jiriku...a ja ze to mi pises vyrobce :/...no pokud k tomu nebude potreba nejaky hardware klic jako k tartarini tak ostatne mam Úsměv...i kdyz nez se k tomu dostanu to driv poslu kolegacka tech 390km za tebou Mrk...
...ale nejdriv poresim tu moji patalii :/...
Díky za důvěru, nicméně jak už jsem psal, tak ani tahle jednotka toho zas tak moc neumí. Vyladit to v omezené míře lze,ale má to například omezený výběr vstřikovačů a pouze jedny vlastní čidla (když něco odejde, tak jen "Stella Polare".
Nechceš poslat interface a CD a zkusit to sám? Velmi šťastný
Je to kus cesty, možná by to bylo výhodnější (pošlu Ti to za 1000,-)

AFY

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2015 , 22:56   Citovat  

jiriku...nene nic neposilej pokud ten muj interface co mam na tartarini nebude fungovat taky dobre...upo mi staci to moje rozhasene strevo Velmi šťastný...

...ale dik za info mozno az budu mit vsechno v cajku a budu se hodne nudit tak se zacnu stourat v te stelle i kdyz je to sestivalec - program i s nejaky usb ovladacem jsem nasel na disku Úsměv...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2015 , 15:52   Citovat  

OK, střevo má přednost Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2015 , 19:09   Citovat  

...tak uvital bych par rad jelikoz ty moje lpg streva nechteji fungovat...
...tlak plynu mi to ukazuje misto 1,1 jenom 0,49-0,5...a jelikoz jsem zjistil ze tryska do senzoru tlaku na obrazku oznacene jako 1 se vykla a netesni (nekdo mi strhnul zavit v plastovem vylisku) chystam se cez vikend udelat akci lepeni...pouzit konopi a lepidlo...myslite ze to bude ok? pripadne jine napady?...
...a kdyz sundam vrchni dekl ze splynovaca a potreboval bych jezdit - samozrejme ze bez provozu na lpg nemnel by byt zadny problem nebo?...

...jeste nevite kde se nachazi na splynovaci "odkalovaci vypust" nebo neco takoveho? pripadne co je za odpousteci ventil ta 2jka? Velmi šťastný...

...predem dekuji Úsměv...

AFY

13_03 a3 – kopie.jpg

13_03 a3 – kopie.jpg, 58.43 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2015 , 22:20   Citovat  

Tak nízký tlak by mohl znamenat že neotevírá jeden z elektroventilů. Zkus přivést 12V na obě cívky a zjisti, jestli cvakají. To s těsností podtlaku nebude mít nic společného. Tam je jen důležité, aby to nepodsávalo do sání falešný vzduch. Ten šroub č. 2 by mohl být buď přetlakový (některé reduktory ho mají) nebo zmíněný odkalovací (to se musí odšroubovat celé ven)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2015 , 18:07   Citovat  

...tak jsem rozdelal reduktor ale prvne jsem si ho odfotil abych zjistil co tam mam nainstalovane...
...bordylek byl vevnitr pekny vid foto...tak jsem to ocistil pak jsem na trysku namontoval trochu konopi a drzi pevno...
...po seskladani jsem jeste procistil vstrikovaci listu - misty bylo na pistkoch olej ale zeby byli zalepeny to ne...jenom na vnejsim plasti vstrikovace jsem po vycisteni nasel ryhy - muze to spusobovat nejaky problem? Úsměv...

...ale i kdyz uz system neodpaji vstrikovace tak tlak je nizky - stale na 0,5...a to vypisuje hned po otoceni klice do polohy dva bez nastartovani motora...kdy a kde system meri ten tlak plynu???...

...diagnostika hlasi zadni ventil funkcni plus pri aktivace je hlasite slyset jak se sepne...predni po protoceni motora sepne taky chvili se auti dusi - nizky tlak dlouhe casy vstriku a pak to zdechne...
...zkousel jsem vyndat filtr kvapalne faze nastartovat a nechat sepnou lpg jestli to aspon toho plynu ufoukne...ale nic...jenom to sycelo chvili a ani to plynem nesmrdelo...
...tak mne napada nemam natankovane v nadrzi nejaky bordel? da se to zjistit i jinak nez odcerpani cele nadrze? :/...pripadne mam to prubnout a jit dotankovat do plna? Velmi šťastný...

...jinak zjistil jsem ze reduktor je podle tech spec do 90kw a 1bar...auti ma 108kw...myslite ze i kdyz vyrobce stanovi parametre tak montery vedi lip co taky reduktor zvladne?...

...jeste dotaz... jakym zpusobem se da zjistit ze predni nebo zadni elektroventil uplne neotvira?...

...doufam ze se najde nekdo kdo to docte az do konce Tak to valím bulvy ...vazne premyslim ze se tim lpg zacnu seriozne zabivat Velmi šťastný...

DSCF1267.JPG

DSCF1267.JPG, 138.54 kB

DSCF1269.JPG

DSCF1269.JPG, 145.24 kB

DSCF1277.JPG

DSCF1277.JPG, 147.87 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2015 , 20:29   Citovat  

chalejkum napsal:
...tak jsem rozdelal reduktor ale prvne jsem si ho odfotil abych zjistil co tam mam nainstalovane...
...bordylek byl vevnitr pekny vid foto...tak jsem to ocistil pak jsem na trysku namontoval trochu konopi a drzi pevno...
...po seskladani jsem jeste procistil vstrikovaci listu - misty bylo na pistkoch olej ale zeby byli zalepeny to ne...jenom na vnejsim plasti vstrikovace jsem po vycisteni nasel ryhy - muze to spusobovat nejaky problem? Úsměv...

...ale i kdyz uz system neodpaji vstrikovace tak tlak je nizky - stale na 0,5...a to vypisuje hned po otoceni klice do polohy dva bez nastartovani motora...kdy a kde system meri ten tlak plynu???...

...diagnostika hlasi zadni ventil funkcni plus pri aktivace je hlasite slyset jak se sepne...predni po protoceni motora sepne taky chvili se auti dusi - nizky tlak dlouhe casy vstriku a pak to zdechne...
...zkousel jsem vyndat filtr kvapalne faze nastartovat a nechat sepnou lpg jestli to aspon toho plynu ufoukne...ale nic...jenom to sycelo chvili a ani to plynem nesmrdelo...
...tak mne napada nemam natankovane v nadrzi nejaky bordel? da se to zjistit i jinak nez odcerpani cele nadrze? :/...pripadne mam to prubnout a jit dotankovat do plna? Velmi šťastný...

...jinak zjistil jsem ze reduktor je podle tech spec do 90kw a 1bar...auti ma 108kw...myslite ze i kdyz vyrobce stanovi parametre tak montery vedi lip co taky reduktor zvladne?...

...jeste dotaz... jakym zpusobem se da zjistit ze predni nebo zadni elektroventil uplne neotvira?...

...doufam ze se najde nekdo kdo to docte az do konce Tak to valím bulvy ...vazne premyslim ze se tim lpg zacnu seriozne zabivat Velmi šťastný...

Ty ses rozepsal Úsměv
"fouknout" z odšroubované trubky to musí. Když ne, bude závada nejspíš v multiventilu. Vůbec bych netankoval, právě naopak. Před jeho demontáží je dobré, když je banda prázdná. Jo, nedělej to s cigárem v puse Velmi šťastný
Multiventil má svojí správnou montážní polohu, často se taky stává že je pootočená nebo vypadlá ta hadička se sítkem uvnitř. Než ho budeš vyndavat zkontroluj, jestli nemáš ten ruční ventil (mosazný šroubek zboku) zašroubovaný.
Pokud by to nebylo tím, zbývá poslední možnost- skříplá trubka nádrž-reduktor, ale to není pravděpodobné, protože by musela být skříplá dokonale, aby tam nešlo nic.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2015 , 18:23   Citovat  

Tak lidi konečně se mi podařilo dotáhnout vstřik kapalné fáze, Peugeot proti benzínu ožil, jak po pokropení živou vodou Velmi šťastný
vstřiky jsou Vialle, zbytek (čerpadlo, regulátor, jednotka...) můj výběr.
Tady je o tom víc:
tudy odkaz
pro Honďácké čtyřválce by to mohla být zajímavá alternativa (je místo na ty velké vstřiky)

jinak včera jsem úspěšně napojil a zkalibroval BMW 740i se systémem Tartarini, takže už z Italů napojuji většinu značek. Také tam nic moc nastavit nejde, je to něco jako Lovato.

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2015 , 10:13   Citovat  

Jiřik napsal:
Tak lidi konečně se mi podařilo dotáhnout vstřik kapalné fáze, Peugeot proti benzínu ožil, jak po pokropení živou vodou Velmi šťastný
vstřiky jsou Vialle, zbytek (čerpadlo, regulátor, jednotka...) můj výběr.
Tady je o tom víc:
tudy odkaz
pro Honďácké čtyřválce by to mohla být zajímavá alternativa (je místo na ty velké vstřiky)

jinak včera jsem úspěšně napojil a zkalibroval BMW 740i se systémem Tartarini, takže už z Italů napojuji většinu značek. Také tam nic moc nastavit nejde, je to něco jako Lovato.

Za předpokladu že už mám LPG namontované, jde udělat s doplatkem přestavbu na používání kapalného LPG? Úsměv možná je to blbost jen mě to zajimá

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2015 , 10:49   Citovat  

Jasně, všechno jde Úsměv
MUsely by se natáhnout hadice, dát vstřiky, téčko a regulátor tlaku. V případě že je jednotka plně laditelná (Stag, Solaris, G4, Nevo atd..), použít by šla i původní jednotka.
Zatím je to ale ve fázi testování, takže s přestavbami na Liquid zatím počkám až s Pažoutem najedeme tak 10 tisíc. Taky to bude samosebou dražší než běžná přestavba i když jsem pokud možno používal levnější díly, výsledná cena pro zákazníka (cena kompletu) se pod 30 za čtyřválec dostane těžko.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2015 , 16:56   Citovat  

jirik...a jde prestavet i tartarini? Velmi šťastný...

...jinak jsem zjistil ze v nadrzi nebyl plyn Tak to valím bulvy coz mi nesedi ale budiz a kdyby jsem pri tom rozdelavani neco zas "neopravil" tak bych snad uz zas jezdil na lpg :/...

...schanim jadro civky nebo jak se to vola na multiventil od tomasetto AT02 - tohle plus budik na nadrz taky ten malicky vid priloha...

...jeste technicky dotaz...po otevreni nadrz je potrebne nejake odvzdusneni nebo tak? Úsměv...

AFY

TARTARINI.jpg

TARTARINI.jpg, 11.2 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 7:54   Citovat  

chalejkum napsal:
jirik...a jde prestavet i tartarini? Velmi šťastný...

...jinak jsem zjistil ze v nadrzi nebyl plyn Tak to valím bulvy coz mi nesedi ale budiz a kdyby jsem pri tom rozdelavani neco zas "neopravil" tak bych snad uz zas jezdil na lpg :/...

...schanim jadro civky nebo jak se to vola na multiventil od tomasetto AT02 - tohle plus budik na nadrz taky ten malicky vid priloha...

...jeste technicky dotaz...po otevreni nadrz je potrebne nejake odvzdusneni nebo tak? Úsměv...

AFY

Ne, Tartarini přestavět nejde. Použít lze jen "chytré" jednotky, které se dají pořádně nastavit.
Cívky mají tady:
tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 102, 103, 104 ... 156, 157, 158  Další