Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 195, 196, 197 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 196 z 486
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2015 , 13:31   Citovat  

Tak ony jsou tam ty kotouče rok, takže nepočítám s tím, že by to bylo nějak brutálně zarezlé či co..musím koupit nové, prohodit je a poslat na reklamaci a rád bych to provedl sám, nemám na servisy čas..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2015 , 15:47   Citovat  

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť kde nájdem v poistkovom boxe spínaných 12V v prípade otvorenia akýchkoľvek dverí? Uvažujem nad inštaláciou podsvietenia nôh v prípade otvorenia dverí - chcem aby sa rozsvietili všetky v prípade otvorenia ktorýchkoľvek dverí.

Dík
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 17.8.2015 , 16:16   Citovat  

Squixx napsal:
Tak ony jsou tam ty kotouče rok, takže nepočítám s tím, že by to bylo nějak brutálně zarezlé či co..musím koupit nové, prohodit je a poslat na reklamaci a rád bych to provedl sám, nemám na servisy čas..

s tym by som neratal, po roku sla poistna sruba dole po 20 min trapenia, najprv hlava potom zvysok.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
Nový příspěvekZaslal: 17.8.2015 , 19:01   Citovat  

jakubM napsal:
Co si pamatuju, tak tu pak mel někdo problém s odvzdušněním těch brzd

Můžeš mi říct, k čemu potřebuje odvzdušňováky, když mění kotouče?
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 17.8.2015 , 21:11   Citovat  

Jen tak pro zajímavost, co jsem našel a kdyby to náhodou někdo potřeboval
Koukněte tu: tudy odkaz
Není u toho dice uvedeno, že je to i na Hondu ale velice bych se divil tomu, kdyby ne.... Každopádně, pokud nebude funkční moje oprava, koupím tady to....
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 17.8.2015 , 23:00   Citovat  

von-pivoj napsal:
Není u toho dice uvedeno, že je to i na Hondu ale velice bych se divil tomu, kdyby ne.... Každopádně, pokud nebude funkční moje oprava, koupím tady to....

A co vrakoviště? Já koupil v pěkném stavu za 500,- tohle přeci jen vyjde přes 3 tisíce...
   Návrat  
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 7:00   Citovat  

von-pivoj napsal:

Před časem jsem na to taky přišel, stejné potenciometry používá i Toyota a většina Landroverů, liší se to většinou jen plechem na kterém je to přišroubené. Použité jsem se ale bál koupit, a nové stojí podobně jako na hondu.
Ten odkaz vypadá zajímavě OK Úsměv
Já jezdím bez nivelace a bez problémů.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 11:54   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Ahojte, kamos chce koupit 7G v kombiku s dvoulitrem benzínovým. Je to dobra volba motoru? Na co si dát majzla? Cokoliv co mi můzete napsat ke koupit A7G v kombiku budu rád. Díky

Ahoj. Dobré a ještě relativně přehledné vlákno k motorům v A7G je zde:

tudy odkaz OK
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 12:58   Citovat  

Kmóďa napsal:
A co vrakoviště? Já koupil v pěkném stavu za 500,- tohle přeci jen vyjde přes 3 tisíce...

Uvidím, pro jistotu jsem ještě kontaktoval pár vrakovišť a uvidím, co mi příjde za nabídky. Nemá zde někdo kontakt na solidní vrakáč?
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 18:15   Citovat  

resil uz nekdo vlnovec na K24 ,potrebuji rozmery, vi nekdo delku a prumer ? dik za odpovedi .
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 19:24   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
resil uz nekdo vlnovec na K24 ,potrebuji rozmery, vi nekdo delku a prumer ? dik za odpovedi .

Nedávno jsem dával na K20 ... průměr 60mm a délka myslím 140mm.
Máš s ním nějaký problém? Protože já si myslím, že jsem to dělal zbytečně ... bylo načaté venkovní opletení a naprasknutý svar na těch miskách na koncích, nicméně si myslím, že na tom byl ještě dobře. Jak jsem ho kuchal, tak je snad tří (nebo kolika) vrstvý ... je tam to vnější opletení, pak ta plechová harmonika (vypadalo to, že snad ze 2 vrstev plechu), pak další opletení a nakonec ještě takové plechové kroužky, co zapadají do sebe.

Vypadal nějak takto:
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 22:05   Citovat  

Kolik vám K24 žere oleje? Dnes jsme dolévali 2l a skoro litr ještě chybí. Výměna proběhla před 5000 km Tak to koukám! Kolik se ho tam vůbec celkem vejde? Jsem byl překvapenej, že se nerozsvítila žádná kontrolka. U žárovky to neřeším, i když mě to taky překvapilo, ale olej je docela provar Smutný
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 22:23   Citovat  

Střelec napsal:
Kolik vám K24 žere oleje? Dnes jsme dolévali 2l a skoro litr ještě chybí. Výměna proběhla před 5000 km Tak to koukám! Kolik se ho tam vůbec celkem vejde? Jsem byl překvapenej, že se nerozsvítila žádná kontrolka. U žárovky to neřeším, i když mě to taky překvapilo, ale olej je docela provar Smutný

pozerám že si kúpil akési fajné auto , ved stále čosi na ňom riešiš mal si si trošku radšej priplatiť a kúpiť to čo tu predáva jeden člen tu čiernu typ-S riadna história o auto starané.
   Návrat  
lestat771 je teď offline  lestat771
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 22:25   Citovat  

Accord i-ctdi na voľnobehu po naštartovaní hodí do núdzového režimu.. ak sa hneď po štarte rozbehnem auto ide OK iba so svietiacou kontrolkou motora, ak zastavím, trochu je na voľnobehu a opäť v nudzaku.. nie vždy ho tam prepne.. stretol sa už niekto s týmto? na pc neznáme chyby
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 23:04   Citovat  

von-pivoj napsal:
Není u toho sice uvedeno, že je to i na Hondu ale velice bych se divil tomu, kdyby ne.... Každopádně, pokud nebude funkční moje oprava, koupím tady to....

To je dobrý!!! Dá se ještě pohledat ebay, našel jsem i s poštou a clem za 2400kč což je neuvěřitelná cena.I kdyby se muselo koupit nové ramínko (cca 750kč).Tak komplet vyjde na cca 3200kč, to je půlka co nové čidlo v Honda
Díky že jsi to našel!!!
BTW zabýval se někdo hlouběji těmi čidly? jestli se nějak musí nastavovat jednotka? nebo jestli je nutné mít obě čidla funkční? nebo přední třeba jenom nahradit odpory na polovinu hodnoty a nechat nivelovat jenom zadní???
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 23:09   Citovat  

Mara008 napsal:
Nedávno jsem dával na K20 ... průměr 60mm a délka myslím 140mm.
Máš s ním nějaký problém? Protože já si myslím, že jsem to dělal zbytečně ... bylo načaté venkovní opletení a naprasknutý svar na těch miskách na koncích, nicméně si myslím, že na tom byl ještě dobře. Jak jsem ho kuchal, tak je snad tří (nebo kolika) vrstvý ... je tam to vnější opletení, pak ta plechová harmonika (vypadalo to, že snad ze 2 vrstev plechu), pak další opletení a nakonec ještě takové plechové kroužky, co zapadají do sebe.

Vypadal nějak takto:

no mam podezreni ze mi tam od nekud prdi je docela potrhanej ,ale ja to neresim ,KAT pujde pryc takze pod jednym tam dam novej ..

to strelec : mne prakticky nezere olej vubec za celej interval..trochu zalezi jak jezdis ,ale poravde ja nejezdim jak stara baba ani nahodou, spis zalezi v jakem stavu je tesneni vany ,gufera a nakonec krouzky ,poradne koukni motor jesli ti neunika od nekud pres naky tesneni a nech jsi zmerit tlaky.. jinak do 2.4 se vejde 5,3l oleje ,pri vymene cca 4,2-4,4l oleje zalezi jakyho ..
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 23:21   Citovat  

Střelec napsal:

Mi teď na K20 po dálkové trase cca 2000 km (většinou dálnice tzn. nad 4000 ot./min) ubyly na rysce cca 2 mm oleje, což je si myslím fajn Mrk . Když si vzpomenu, jak to mizelo před očima ... ale to bylo únikem pod ventilovým víkem Se stydím .
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 23:37   Citovat  

Mourl napsal:
To je dobrý!!! Dá se ještě pohledat ebay, našel jsem i s poštou a clem za 2400kč což je neuvěřitelná cena.I kdyby se muselo koupit nové ramínko (cca 750kč).Tak komplet vyjde na cca 3200kč, to je půlka co nové čidlo v Honda
Díky že jsi to našel!!!
BTW zabýval se někdo hlouběji těmi čidly? jestli se nějak musí nastavovat jednotka? nebo jestli je nutné mít obě čidla funkční? nebo přední třeba jenom nahradit odpory na polovinu hodnoty a nechat nivelovat jenom zadní???

Oprava proběhla s menšími komplikacemi, v průběhu týdne zde vytvořím "esej" i s fotodokumentací a popisem. Snad se mi to podaří namontovat ještě tento týden a vyzkoušet funkčnost. Jen doufám, že nebudu muset nějak složitě resetovat jednotku. Bylo by mi divné, kdyby kvůli každé prkotině se muselo auto připojovat na PC to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.8.2015 , 23:53   Citovat  

Střelec napsal:

Nevím, v jakém stavu jsi to koupil a jak s tím jezdíš ale ta spotřeba je opravdu enormní. Nemáš tam náhodou schovaný koncernový motor TSI/TSFI? To by mě vůbec nepřekvapilo. Já jsem od poslední výměny, cca před 6 měsíci (tady nějakých 10tis km) dolil snad jen deci a to jsem snad i přehnal. Dávám Q8 Formula 5W40 a při předchozím Castrol GT 5W40 mi to žralo cca 2.5l oleje na 15tis km.
V tvém případě je něco hodně špatně. Buď máš zhuntovaný motor (t.j. vyhrkané pístní kroužky, vyhřáté simerinky, unavené pruž. ventilů a bordel na dosed. plochách ventilů, těch věcí je v motoru kupa..... zmatenej ) a nebo s tím jezdíš jak Fittipaldi, případně kombinace obou předchozích. Dokonce ani na prastaré Mazdě 323f BA (1.5i), které dávám pěkně za krk, nemám takovou spotřebu oleje jako ty. Tam jsem se spotřebou cca necelý litr na 5tis km. A to jej točím pěkně do červených.
Ale můj příspěvek ber jen jako dodatečnou poznámku se skoro nulovou informativní hodnotou, jsem přece loudal který jezdí jak nějaký děda se starou na nákupy do lídlu meetallll a poslouchá s otevřeným oknem Evu s Vaškem na PremiumSound soustavě Je to tam.
Dělám si prd*l pořádnej výtlem , zajeď do nějakého servisu, neříkám do Honda , a nech si změřit v prvé řadě tlaky ve valcích a pak nech prohlédnout motor. Zkušený mechanik, který si nehraje na vševědoucího a má korektní přístup, na to příjde a poradí ti. Takhle od klávesnice s levým malíčkem v nose se lehce radí kouř
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2015 , 0:00   Citovat  

lestat771 napsal:
Accord i-ctdi na voľnobehu po naštartovaní hodí do núdzového režimu.. ak sa hneď po štarte rozbehnem auto ide OK iba so svietiacou kontrolkou motora, ak zastavím, trochu je na voľnobehu a opäť v nudzaku.. nie vždy ho tam prepne.. stretol sa už niekto s týmto? na pc neznáme chyby

Je to sice "ropák" o kterém toho moc nevím, ale známému dělalo podobné věci na Mazdě 6, porucha filtru pevných částic a potom lambda sondy. Supr oprava, i při nákupu repasů a OEM komponentů vysolil kolem 30, ale těch nervů kolem toho.... sopťa sopťa
Nech si to napíchnout na diagnostiku, to je nejrychlejší způsob, sice to něco stojí ale budeš vědět mnohem víc jak sbírání puzzle z informací, které nemusí vézt k odhalení tvého problému. Až budeš vědět příčinu problému, pak ji lze jednodušeji a levněji (bez servisu Honda ) dořešit.
   Návrat  
GoomIce je teď offline  GoomIce
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2015 , 8:40   Citovat  

rudy5 napsal:
AK to je v tahu moze to být na 90%poloos a tudis este AK ste ju prevarali nikdy to tak neurobis není to vyvážené.a vonkajsie klby pozriet.inak prevarat poloos by som robil na aute kde jazdim iba do lesa a nie na aute s kterým idem aj 200.

Nevim no, sundani toho zavazi poloosy a kontrola tycky poloosy pred vymenou vnitrnich homokinetaku mi byla preventivne doporucena primo v Honde Ostrava (zavazi na poloose udajne nema zadny vliv na jizdu, jenom na zivotnost poloos snad vsech Hond).
Po odstraneni zavazi a vrstvy rzi pod nim byl zjisten ubytek materialu na tycce tak o 50%. Proto se preventivne posilala na prevareni ("pridani materialu") do poloos protivin (taky na doporuceni Hondy Ostrava - nedelalo se to na kolene), kde udajne ze stovek, ne-li tisicu, podobnych osetreni meli jenom jednu reklamaci na poloosu pouzivanou na amaterske rally.

Predpokladam ze pokud by nebyla dobre vyvazena, problem by byl hned po nasazeni na auto, ne po 4 mesicich pouzivani..

Take jsem zkousel i koupit nove poloosy z ebaye za par kacek (made in china, jeste pred vymenou vnitrnich homokinetaku), ktere jsou tu take nekolikrat doporucovany. Ty na sobe take vetsinou nemaji vyvazovazi zavazi a take zpusobuji vibrace v rychlosti 30-40kmh v tahu, dle TSX for je to ale zpusobeno tim, ze jsou mirne delsi nez genuine Honda poloosy (jsou univerzalni pro AT i MT, AT ma ovsem tusim jinou tu na strane ridice).

Cele reseni vibraci u me se da shrnout takto:
Vibrace 100-130kmh pri udrzovani rychlosti=>vyvazeni, rovnani disku, podvozek do OK stavu, nove poloosy z ebay=>vibrace 30-40kmh v tahu+100-130kmh pri udrzovani rychlosti=>nekolikanasobne vyvazeni, zpet na stare poloosy + nove vnitrni klouby + zavareni prave poloosy=>vibrace 100-130kmh=>4 mesice pote se k tomu zase pridaly vibrace v tahu 30-40kmh

Zatim to je cerna dira na penize akorat s nulovym vysledkem naštvanej
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2015 , 9:10   Citovat  

GoomIce napsal:
Nevim no, sundani toho zavazi poloosy a kontrola tycky poloosy pred vymenou vnitrnich homokinetaku mi byla preventivne doporucena primo v Honde Ostrava (zavazi na poloose udajne nema zadny vliv na jizdu, jenom na zivotnost poloos snad vsech Hond).
Po odstraneni zavazi a vrstvy rzi pod nim byl zjisten ubytek materialu na tycce tak o 50%. Proto se preventivne posilala na prevareni ("pridani materialu") do poloos protivin (taky na doporuceni Hondy Ostrava - nedelalo se to na kolene), kde udajne ze stovek, ne-li tisicu, podobnych osetreni meli jenom jednu reklamaci na poloosu pouzivanou na amaterske rally.

Predpokladam ze pokud by nebyla dobre vyvazena, problem by byl hned po nasazeni na auto, ne po 4 mesicich pouzivani..

Take jsem zkousel i koupit nove poloosy z ebaye za par kacek (made in china, jeste pred vymenou vnitrnich homokinetaku), ktere jsou tu take nekolikrat doporucovany. Ty na sobe take vetsinou nemaji vyvazovazi zavazi a take zpusobuji vibrace v rychlosti 30-40kmh v tahu, dle TSX for je to ale zpusobeno tim, ze jsou mirne delsi nez genuine Honda poloosy (jsou univerzalni pro AT i MT, AT ma ovsem tusim jinou tu na strane ridice).

Cele reseni vibraci u me se da shrnout takto:
Vibrace 100-130kmh pri udrzovani rychlosti=>vyvazeni, rovnani disku, podvozek do OK stavu, nove poloosy z ebay=>vibrace 30-40kmh v tahu+100-130kmh pri udrzovani rychlosti=>nekolikanasobne vyvazeni, zpet na stare poloosy + nove vnitrni klouby + zavareni prave poloosy=>vibrace 100-130kmh=>4 mesice pote se k tomu zase pridaly vibrace v tahu 30-40kmh

Zatim to je cerna dira na penize akorat s nulovym vysledkem naštvanej

Já som mal kedysi tento problém na inom aute robila mi to bublina na zimnom kolese Letné isli dobře vonkajsie klby zase by ti v zatáčkách rapkali vnutorne mas nové ,no neviem stále sa mi zda že niektora poloos není ako MS být alebo možná aj ten vonkajsi klb,poloosa si pocitam utiahol dobře ,tobti ani v autorizaku nevedia urobit?
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2015 , 10:39   Citovat  

rudy5 napsal:
pozerám že si kúpil akési fajné auto , ved stále čosi na ňom riešiš mal si si trošku radšej priplatiť a kúpiť to čo tu predáva jeden člen tu čiernu typ-S riadna história o auto starané.

A je to Tourer? Určitě sedan, viď? Pro mě bohužel nepoužitelné... Nemyslím si, že bych řešil něco zásadního. Za spotřebu benzínu a oleje si nejspíše můžu částečně sám stylem jízdy (mám to chvilku, takže to rád často točím) a servis potřebuje každé auto. Tlumiče s pružinama jsem si také zavinil sám, nic jim nebylo, než jsem vezl půl tuny betonu betonu v kufru Úsměv A u 2.4 v Toureru a v manuálu a s polokůží opravdu není moc z čeho vybírat, např. teď se v ČR neprodává žádná. A v Německu je jich pár a často automat, nebo stav otazník. Tohle prostě není koncern a člověk musí ze svých představ o TOP stavu slevit a smířit se s tím, že nějaký servis to potřebovat bude, jinak by nikdy nekoupil. A to jsem za ní myslím nedával málo, mohl jsem koupit nějakou vylítaninu s dvoulitrem za polovic. Momentálně jsem tam i s nutným servisem za 170tis, kolik bych podle tebe měl připlácet? Úsměv Vybíral jsem několik měsíců a už mě to přestávalo bavit. Chtěl jsem Executive v jiný, než stříbrný barvě a nakonec jsem rád i za tohle. Svezení je to slušný Honda
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2015 , 12:43   Citovat  

Střelec napsal:
A je to Tourer? Určitě sedan, viď? Pro mě bohužel nepoužitelné... Nemyslím si, že bych řešil něco zásadního. Za spotřebu benzínu a oleje si nejspíše můžu částečně sám stylem jízdy (mám to chvilku, takže to rád často točím) a servis potřebuje každé auto. Tlumiče s pružinama jsem si také zavinil sám, nic jim nebylo, než jsem vezl půl tuny betonu betonu v kufru Úsměv A u 2.4 v Toureru a v manuálu a s polokůží opravdu není moc z čeho vybírat, např. teď se v ČR neprodává žádná. A v Německu je jich pár a často automat, nebo stav otazník. Tohle prostě není koncern a člověk musí ze svých představ o TOP stavu slevit a smířit se s tím, že nějaký servis to potřebovat bude, jinak by nikdy nekoupil. A to jsem za ní myslím nedával málo, mohl jsem koupit nějakou vylítaninu s dvoulitrem za polovic. Momentálně jsem tam i s nutným servisem za 170tis, kolik bych podle tebe měl připlácet? Úsměv Vybíral jsem několik měsíců a už mě to přestávalo bavit. Chtěl jsem Executive v jiný, než stříbrný barvě a nakonec jsem rád i za tohle. Svezení je to slušný Honda

Hele mě acco taky žere olej, ale překvapivě to nehulí Velmi šťastný dokud to nehulí, tak to neřeším a dolejvám... spotřeba byla cca. 1l na 1500-2000km... teď jsem přešel z 5W-40 na 10W-40 a za 3tis km mi ubylo asi 0,4l (ale je pravda, že v tom je dlouhá cesta na dovolenou a zpět)..
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2015 , 13:02   Citovat  

Zdravím všechny Hondaře a přeji všem aby se jim závady vyhýbaly. Nicméně, každý se občas setká s nějakou tou závadou, pochybuji, že je mezi námi majitel vozu, který řeší maximálně rozlité kafe v interiéru nebo pokálenou kapotu a čelní sklo od těch teroristických opeřenců. Přeci jen máme vozy, které včera nebo v nedávné době nesjely z výrobních linek. U mého vozu jsem si nedávno všiml, že mi přední světlomety svítí cca 3 metry do země, tudíž cestování v noci a za provozu, kdy nelze použít dálkové světlo, se stalo docela adrenalinovým svezením. Proto jsem, mnozí to zde již zaznamenali, nejprve hledal potřebné informace. Hledání nebylo zrovna 2x jednoduché, přesto dost potřehů jsem našel v tomto vlákně a tak jsem začal tušit, kde zakopaný pes je.
Vozy vybavené xenonovými výbojkami mají v základě automatickou regulaci sklonu aby se zamezilo oslňování protijedoucích řidičů. Škoda jen, že toto si neuvědomují mnozí tuneři a tuzeři (to jsou ti hloupí a arogantní tuneři) a na vozy, jejichž světlomety nejsou konstruovány pro tyto výbojky, je přesto montují a myslí si jak jsou moc « COOL », hlavně že to svítí jak kráva a oni vidí skoro skrz zeď. To že protijedoucí řidič je v tu chvíli zcela oslepen a mihnou se mu v hlavě 2 věci:
1. co je to za blbce!!
2. mám jít za světlem na konci tunelu?!
To tito borci neřeší. Kdo to ale řeší jsou potom pojišťovny a nerudní policisté. Už jsou pryč doby, kdy u policie (myslím státní) dělal kdejaký traktorista se základním vděláním ale s tatínkem s konexema, a tak tyto úpravi lehce poznají. Hlavně pak čeští Simíři na dálnicích. To jen taková malá odbočka od mého problému abych se vykecal.
Zpět k problému. Takže automatická regulace sklonu xenonových světel je ovládaná řídící jednotkou (tu jsem ještě nenašel), která mne prozatím nezajímá. Tato vyhodnocovací jednotka reguluje sklon na základě zatížení vozu. Zatížení vozu se bere od zatížení přední a zadní nápravy, z toho tedy plyne že jsou na voze minimálně 2 čidla zatížení náprav (je rozdíl mít kufr zatížený 250kg a nebo mít prázdný kufr ale mět ve voze spolucestující se součtem hmotnosti 250kg, případně kombinace obou předchozích). Čidlo je tvořeno tělem, otočnou hřídelí s palcem a krytem s odporovou dráhou a nějakýma serepetičkama, které není radno postrácet. Hřídel, která je spojena s nápravou/tlumičem je otočná v rozsahu cca 250*-270*. Na hřídeli je upevněn izolovaný nosič/palec na kterém jsou 2 jazýčky (defacto je to klema), které přiléhají k odporové dráze na krytu snímače. Snímač pracuje na principu kvazipotenciometrického vyhodnocování, tzn na výstupu jsou 2 hodnoty odporu nižší+vyšší. Odporová dráha by měla mít rozsah odporu mezi 1.5kOHM až 4.5kOHM. Odporové dráhy jsou spojeny přes kontaktní pružiny se zalitými plochami v těle snímače. Tyto zalité kontaktní plochy pružin jsou spojeny s výstupními kontakty v konektoru. Hodnoty odporů tedy měřte mezi krajním a středovým pinem (střed. Pin je defacto COM).
První čidlo je na levé přední nápravě, je připevněno k podběhu kola a přes kloubové táhlo je spojeno s úchytem na tlumiči. Po demontáži tohoto snímače a jeho rozebrání a vyčištění jsem uznal že je v naprostém pořádku. Pružinky OK, palec s kontakty taky OK. Odporová dráha OK. Hodnoty odporů OK. Takže vyčistit, namazat a namontovat. Na odporovou dráhu nedávejte mazací tuky, jsou v drtivé většině nevodivé. Odporovou dráhu očištěte kontaktním sprejem případně WD, to samé použijte na kontakty pružinek a samotné pružinky. Klouby táhla a hřídel jsem promazal mazacím tukem. Tuk jsem pomocí injekční stříkačky a jehly (průměr 1.2mm) vpravil pod prachovku.
Po zpětné montáži jsem se vrhnul na zadní čidlo. To se nachází na levé zadní nápravě. Je úplně stejné jako to přední, jen je jiné táhlo a konzole upevnění k podběhu. Tady už jsem tušil problém, Konektor nešel skoro sundat, po úspěšné demontáži (sakra, to jsem se zapotil) jsem snímač změřil. Naměřil jsem h*vno, resp nekonečný odpor mezi jednotlivými piny (1 - 2, 2 – 3), proto jsem jej rozdělal. Hřídel byla zatuhnutá (netěsnící gufero), 2 kontaktní pružiny byly zaoxidované a stlačeny tak, že se krytu s odporovou dráhou nedotýkaly, kontakty na palci hřídele byly taktéž zaoxidované, navíc se při manipulaci se snímačem obě ulomily. Sakra den/BAD DAY. Příčina ? Bádal jsem až jsem dobádal. Na zadní straně, kde vyčnívá ona hřídelka, je gufero. To netěsnilo, nevím, kdo a proč a ani kdy (jestli je to tak originál) bylo gufero nasazeno obráceně, t.j.Vnitřní strana s pružinou O-kroužku byla na vnější straně čidla. Pružina se vlivem působení agres.prostředí unavila a netěsnila kolem otočné hřídele. Proto jsem ji demontoval, cca 3 hodiny kroucení mi zabralo, než jsem rozhýbal zatuhlou hřídel, opět jsem použil WD, ale lze s úspěchem použit petrolej nebo naftu (zatéká do velmi tenkých spárů a praskli a je vodě-odpudivá). Po rozhýbání jsem tam kápl trochu převodového oleje co mi zůstal. Ulomené kontakty se mi podařilo najít a doma pomocí mikropájky napájet zpět, bohužel při pájení (vlivem teploty pájení) mi povolilo upevnění tohoto kontaktu na izolátoru palce, a pájené kontakty nevykazovaly takovou pevnost v ohybu jak bych si představoval. Proto jsem spodek kontaktu (každý kontakt) vyztužil napájením velmi tenkých měděných vlasců. Tím se samořejmně ještě více zhoršilo upevnění kontaktu na palci, proto jsem palec důkladně očistil/odmastil technickým benzínem a kontakt jsem k palci přilepil tavnou pistolí, resp.přilepil lepidlem z tavné pistole. Pokud někdo příjde o tyto kontakty, lze použít s trochou umu i kontakty z malých stejnosměrných motorů (bývají v dětských hračkách atd..) já mám v rezervě kontakty z motorku ze zastřihovače chlupů.......
Co se týče pružinek, očistil jsem je, zbavil oxidace a trochu natáhl, po vložení do nálitku v pouzdře snímače jsem je měřil, zda je kontakt vodivý. Ten, kdo přijde o tyto pružinky má možnost vytvořit si nové z tenkého měděného drátu (průřez vodiče 0.5 qmm/ resp. mm2, silnější ne), který navine na šroubovák patřičného průměru. Až bude mít odpovídající délku zastřihne vytvořenou pružinu a musíte dosedací plochy zbrousit tak aby na nich nebyl ostrý hrot (vznikne po střihu drátu) nebo hrana, hrozilo by poškození dosedací plochy odporové dráhy a vše by bylo v kýbli. Nepoužívejte pružinky z propisek atd.jsou vyrobeny z uhlíkaté oceli a materiál sám má poměrně velký odpor, takže výsledek by stál za P-R-D.
Zpět k hřídeli, takže hřídel je opět otočná, ze strany gufera jsem ji namazal mazacím tukem (nedávejte ho tam moc, nepůjde nasadit gufero) a nasadil gufero (jen pro zajímavost má rozměr 21-10-6(5) a stojí cca 19kč) to je na výšku trochu menší jak originál. Vzhledem k tomu, že jsem měl zarezlé šrouby krytu(s odporovými drahami) tak jsem 2 utrhl a musel je odvrtat. Pak jsem použil druhé, ale ještě před zašroubování jsem díry vyplnil mazacím tukem aby byl závit chráněn před vlivy vlhkosti. Takže čidlo opraveno !!! Je to tam.
Pro domácí kutili, co se do něčeho podobného budou pouštět, tak doporučuji při zpětné montáži (hlavně dílů na podvozek) pořádně očistit závity od nečistoty a promazat nějakým spec. mazacím tukem (speciálním mám na mysli takové, které dlouhodobě nevysychají a jsou odolné vůči kyselinám a vyšším teplotám) např MOS (měděná mazací pasta). V budoucnu vám to ušetří mnoho práce a nervů.
Táhlo jsem promazal podle předchozího postupu, pod prachovky kloubů jsem natlačil mazací tuk.
Pro úplnost přidávám sérii fotek.
A pro zajímavost, stejné čidlo je použito u Lexusu RX300, Toyotě Prius, Mazdě 6 a na vozidlech Land-Rover. Na E-bay lze nové sehnat za cca 60dolarů, výrobce Dorman 924-755.

140820151712.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
140820151712.jpg, 795.82 kB

140820151718.jpg

140820151718.jpg, 968.3 kB

140820151722.jpg

140820151722.jpg, 951.82 kB

140820151724.jpg

140820151724.jpg, 757.45 kB

180820151737.jpg

180820151737.jpg, 815.99 kB

180820151738.jpg

180820151738.jpg, 979.73 kB

140820151720.jpg

140820151720.jpg, 993.97 kB

180820151739.jpg

180820151739.jpg, 837.94 kB
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2015 , 13:15   Citovat  

Střelec napsal:

Až se nabažíš jízdou, tak dojde ke zklidnění a snížení spotřeby oleje/benzínu. Já volil tourera taky kvůli kufru. Ten prostor je enormní a tak jak někteří říkají, že kombi je pro zemědělce a bramboráky co potřebují stále něco převážet, já mohu oponovat, že je "lepší to mít a nepotřebovat, než nemít a potřebovat". Převážet 2-kočár s dvojčatama není pro každé auto. meetallll
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2015 , 19:22   Citovat  

lestat771 napsal:

KOD chyby?
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2015 , 19:34   Citovat  

von-pivoj: pěkná práce OK
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2015 , 19:51   Citovat  

Střelec napsal:

no ten chalan tu predáva práve sedan ale v čiernej je fakt pekný chce za neho 195tis a je k nemu vraj original podvozok uplne nový lebo teraz tam ma športový a ten tam vymenil hned po kupe jeho nick je myslím mmprelude tak ak chceš pozri len tak
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2015 , 20:24   Citovat  

Střelec napsal:

ze to vubec dal resis, kazdy jety auto potrebuje hned nakej servis jedno min jedno vice ,jen ten kdo na to kasle koupy a jezdi bez toho aby dal auto do stavu jaky je treba aby auto neco vydrzelo ,ja udelal po koupy servis za 500e aby bylo v poradku pro mne a mel jsem jistotu ze nic jsem nezanedbal ,takze upne vsechny naplne vcetne klimy a filtry ,svicy,komplet brzdy ,nakej silent a cep a pod. a vim ze se ktomu tak brzy nemusim vracet ... a cekaji me jeste tlumice ,to je proste spotrebni material .. a ten olej jak jsem psal zkouknot jestli nemas unik a kdyz ne tak zmerit tlaky a spotrebu poradne zmer a odsleduj presne..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 195, 196, 197 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina