Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 5G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Strana 21 z 26
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2015 , 22:58   Citovat  

k tomu vytlumení a hudbě...já jsem dal na přední dveře vibraflex, původní plastové redukce na reproduktory jsem vyměnil za MDF dělané na míru, celé jsem to vyplepil, a samozřejmě vyhodil původní repra a koupil komponenty...a ted se chystám na dotlumení tapecírunku molitanem a ke dveřím ho přichytím šroubama, protože na tech originál plastových štuplíkách nedrží pořádně a umí to zarezonovat, ale hlavně natáhnu silnější audio kabely dopředu i dozadu, protože ty nitky dost omezujou možnosti reproduktorů...a ještě...nesouhlasím s tím, že je acco od výroby dobře vytlumené, proto jsem měl vytahaný celý interiér a položil na celou podlahu pod koberec 3cm molitan...jízda je o něčem uplně jiném, neslyším skoro žádný hluk od podběhů, od podvozku a ode dveří, po vylepení vibraflexu je hudební projev taky jinde, ale to je zásluha i jiných reproduktorů a celkové úpravy, už při otevírání a zavírání mají dveře pevnější neplechový projev a zvenku slyším hluk jen přes těsnění, prakticky slyším jen ten můj uřvaný ulter, před kterým mám rezonátor a vymlácený středák HaHaaa ale na dílně už čeká nový origo komplet výfuk, takže za nějaký ten den už bude tichučko...jen ten koncák tam asi hodím, snad to bude decentní, jak mi bylo slibováno Úsměv ...co se týká kol, tak mám 17X9 a gumy 235/40, jízdní vlastnosti...no, je pravda že to jsou velké kola, a protože nemám možnost srovnání, tak nemůžu říct jaký by byl rozdíl oproti 16...s 15" to srovnám za pár dnů, ale profil 55 je uplně jinde...ted je to tvrdé tak akorát, na velkých nerovnostech to občas uskočí, ale to bude taky zásluha pružin H/R nižších o 3cm a trochu tvrdších, ale jízda je celkem příjemná a v zatáčkách jistá...jen budu muset koupit plastové rozšíření blatníků, protože trochu lezou a není to uplně ono...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
canga je teď offline  canga
PříspěvekZaslal: 5.1.2016 , 13:05   Citovat  

Zdarec Honda
nedávno jsem se stal majitelem Acca 2.2i VTEC 1997 . Koupeno za 10tis a až na horší vzhled jsem s ním max spokojený (tedy vzhledem k ceně). minulej týden jsem si do něj instaloval Indikátor činnosti Lambda & modifikátor signálu Lambda-ECM & kontrolku spínání VTEC. kontrolku jsem napojil přímo z ECM konektor A (26pin) svorka 15 dle serv.manualu.
celkem mě zarazilo že VTEC ventil mi spíná už od 2100rpm v závislosti na sešlápnutým plynu(podtlaku sání) a to i při studeným motoru a rychlosti menši jak 30kmh. Na jednu stranu je to sice fajn,ale nějak tuším že výrobce měl jinej záměr...
Otázka tedy je : pokud nemám chybu v napojení , jak uvést funkci VTEC ventilu do původního stavu, popřípadě kde hledat "tunning" předchozích majitelů. pokud teda nejde "jen" o úpravu v řj.... ( předpokládám že výrobce neumožní nastaveni jednotky vedoucí ke zničení motoru )
předem diky za názory a rady
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mc.Master150 je teď offline  Mc.Master150
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.1.2016 , 1:10   Citovat  

nastaveni toho vtecu se dela pres RJ..jinak pri 2100 je hodne malo otacek..nedusi se lehce kdyz sepne nebo neubere spi vykon ?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.1.2016 , 10:43   Citovat  

no pokud plyn jen vážně lechtám ,tak se spíná až při 4tis, ale treba při větším zatížení auta je to lechtání aby nesepnul VTEC dost problém.... jinak že by se auto kvůli tomu dusilo nebo ztrácelo výkon jsem nezaznamenal, ale na druhou stranu nemám to s čím srovnat. můj dojem je ,že to od nízkých otáček jede asi líp než origo, ale to huntování motoru mě dost se.. , přece jen už má 300tis za sebou(ne-li víc)....
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2016 , 11:19   Citovat  

f22z2 je SOHC VTEC, VTEC je jen na straně výfukových ventilů a řekl bych že vychází z F22B, je to vpodstatě 2.2 ekonom a vtec je tam pro posílení točivého momentu v nízkých otáčkách, ne pro posílení výkonu ve vysokých, pochybuju, že tu jednotku někdo předělával, hranice sepnutí u F22B je třeba 2500 , jestli jsi čekal to pověstné "kopnutí" jak u vti a spol, tak to fakt nečekej Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.1.2016 , 12:55   Citovat  

při váze auta a jeho určení ani žádný kopance neočekávám, spíš mi jde o spínání VTEC na studeným motoru (otáčky se dají pochopit). nebýt kontrolky tak ani netuším. dnes ráno venkovní teplota -8 a VTEC si vesele spíná přikaždým větším kopci už po sto metrech od vyjetí.... to mi připadne divný,proč by u jinných agregátů výrobce podmínil sepnuti ohřátým olejem a určitou rychlostí,když u F22Z2 je to bez omezení ? vím že je motor naladěnej na jinej styl jízdy než u sportovnějších aut, ale podmínky spínání s by s tím snad neměli co dělat, jde snad o životnost motoru... nebo ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2016 , 23:22   Citovat  

a proč myslíš že spínání VTECu ovlivnuje životnost motoru? to mi hlava nebere to snad ovlivnuje řidič, ne?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 1:09   Citovat  

mam taky f22z2 ale ze by bylo naky posileni od spoda se mi nezda..cejtim ze to zacne tahat od tech 3800rpm od spoda je to spis lenivy
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 13:48   Citovat  

Jonaasek napsal:
a proč myslíš že spínání VTECu ovlivnuje životnost motoru? to mi hlava nebere to snad ovlivnuje řidič, ne?

to máš sice pravdu, ale pokud spínání při teplým motoru výrobce nemyslel jako ochranu motoru,tak se rad nechám poučit co tím teda myslel.....
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 13:59   Citovat  

Mc.Master150 napsal:
mam taky f22z2 ale ze by bylo naky posileni od spoda se mi nezda..cejtim ze to zacne tahat od tech 3800rpm od spoda je to spis lenivy

těžko říct jak to má táhnout normálně,když jsem v jiné Hondě nikdy nejel. ta moje se mi moc líná nezdá,je fakt že od cca4500rpm je zrychleni lepší, ale to asi bude lepším krouťákem a potažmo palivovou mapou.... asi by to chtělo projet se v origo nastavené ECM,taky by mě ten rozdíl zajímal.... nejsi třeba někde z Vysočiny ,nebo JM ?
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 19:16   Citovat  

Něco mi neustále vrže od levýho předního kola, vrže to dost hlasitě při jízdě a to nemusím přejíždět vyloženě hrboly a vrže to aji když stojím na místě a otáčím volantem. Dělalo mi to už před měsícem, měnili jsme oba rejdový čepy+ geometrii a vrzat to přestalo, teď asi tejden se to pomale začalo vracet a už to vrže zase úplně stejně.
Nevíte po čem bych měl jít?
Accord 5g 97 sedan 1.8
   Návrat  
kane012 je teď offline  kane012
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 21:00   Citovat  

Tomik napsal:
Něco mi neustále vrže od levýho předního kola, vrže to dost hlasitě při jízdě a to nemusím přejíždět vyloženě hrboly a vrže to aji když stojím na místě a otáčím volantem. Dělalo mi to už před měsícem, měnili jsme oba rejdový čepy+ geometrii a vrzat to přestalo, teď asi tejden se to pomale začalo vracet a už to vrže zase úplně stejně.
Nevíte po čem bych měl jít?
Accord 5g 97 sedan 1.8

Mě tohle dělaly spodní čepy.
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 21:18   Citovat  

kane012 napsal:
Mě tohle dělaly spodní čepy.

A ten čep se dá sehnat samotnej a vyměnit? Není to nějaký celý rameno?
   Návrat  
kane012 je teď offline  kane012
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 23:37   Citovat  

Tomik napsal:
A ten čep se dá sehnat samotnej a vyměnit? Není to nějaký celý rameno?

Měnily se jen čepy. Myslím že jsou v těhlici a ne v rameni,už si to nepamatuji.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.1.2016 , 13:31   Citovat  

Čepy jsou lisovaný v těhlici a dají se koupit zvlášt.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2016 , 14:08   Citovat  

custe..nevite nekdo kolik ma bejt oleje v predodovce u f22z2 ? dikec
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2016 , 23:28   Citovat  

1,9l 10W30 nebo 10W40 Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2016 , 23:44   Citovat  

canga napsal:
při váze auta a jeho určení ani žádný kopance neočekávám, spíš mi jde o spínání VTEC na studeným motoru (otáčky se dají pochopit). nebýt kontrolky tak ani netuším. dnes ráno venkovní teplota -8 a VTEC si vesele spíná přikaždým větším kopci už po sto metrech od vyjetí.... to mi připadne divný,proč by u jinných agregátů výrobce podmínil sepnuti ohřátým olejem a určitou rychlostí,když u F22Z2 je to bez omezení ? vím že je motor naladěnej na jinej styl jízdy než u sportovnějších aut, ale podmínky spínání s by s tím snad neměli co dělat, jde snad o životnost motoru... nebo ?

Tady sis odpověděl i sám, je to motor na jiný styl jízdy, VTi spínají vysoko a všechny ventily, protože to je pro posílení výkonu ve vysokých otáčkách, takže ventily střihají rychleji, než v nízkých u F22Z2, možná jde o o viskozitu oleje, kdy studený je hustší možná by to mohlo u nezahřátého oleje dělat krpu, kdežto v nízkých (u F22Z2) by to vadit tak nemuselo....ale to jen nahlas uvažuju a podmínky spínání jsou i tím pádem uplně jiné, protože tady je ten důvod vyšší zátah v nízkých a tím pádem by měl být nižší spotřeba...je to prostě jiný účel... není to na trhání asfaltu, ale na snížení spotřeby...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2016 , 7:38   Citovat  

Jonaasek napsal:
1,9l 10W30 nebo 10W40 Mrk

Motoráky už nelít! vždyt tu máme zazračný Honda MTF3 je to dobrý
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2016 , 8:07   Citovat  

přesně tak. je to docela dost znát
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2016 , 22:16   Citovat  

on se tam drive nalejval motorak jo ?Velmi šťastný to sem nevedel..jinak dik za radu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2016 , 6:43   Citovat  

ne, celkově spoustal lidí má tendenci dávat různě po autě jiný náplně, než jsou předepsaný výrobcem. Bez ohledu na značku a typ auta. prostě češi...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2016 , 20:53   Citovat  

83427 napsal:
ne, celkově spoustal lidí má tendenci dávat různě po autě jiný náplně, než jsou předepsaný výrobcem. Bez ohledu na značku a typ auta. prostě češi...

tím myslíš mne?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2016 , 20:57   Citovat  

Než ze mě uděláte blbce, tak si pročtěte manuál...když na autě cokoliv dělám, tak přesně podle něj...a nejspíš ano, dříve se tam motorák naléval...

převodovka.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
převodovka.jpg, 208.96 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 8:22   Citovat  

já mam v manuálu k A5G napsáno, že v nouzi (krátkodobě, přechodně,...) do převodovky dát motorák 10W-40 můžu. ale jezdit s tim normálně celoročně je na prd. hlavně v zimě. ten olej je prostě moc tuhej. kvalty tam jsou hůř... těch pár ušetřenejch stovek prostě za to nestojí Tak to valím bulvy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 9:26   Citovat  

Mě přijde,, že jste se do toho zamotali, nebo to nechápu já, ale nevadí ...

Do Honda manuálních převodovek se dříve dával motorový olej (to je 10w-40, 10w-30 apod.) - tudíž se nesmí nalít klasický převodový olej 75w90 apod.

Postupem času Honda vymyslela svůj "převodovkový" olej, nyní Honda MTF3, který má specifikace motorového a je milionkrát lepší (za tím si stojím, příkladně A5g 340tkm , CRX dokázal na 15t km "opravit" škrtající synchrony, c7g řadím jedním prstem atd ...)než klasický motorový... muže se použít do starých modelů tak i nových modelů ...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 10:49   Citovat  

Tak já jsem toho mého accorda kupoval asi 6 let zpět a mel na budíku něco přes 300000 já jsem najel 70 +- a měnil jsem ho jednou... A dával jsem motorák, jak mám psané v originál manuálu... A necítím že by se mi řadilo nějak hůř...řadí to krásně lehce... Ani v zimě jsem nezaznamenal problém...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 11:38   Citovat  

Jonaasek napsal:
Tak já jsem toho mého accorda kupoval asi 6 let zpět a mel na budíku něco přes 300000 já jsem najel 70 +- a měnil jsem ho jednou... A dával jsem motorák, jak mám psané v originál manuálu... A necítím že by se mi řadilo nějak hůř...řadí to krásně lehce... Ani v zimě jsem nezaznamenal problém...

Nikdo neříká, že tam motorak nefunguje, převodovka u A5g není nijak zvlášť namáhavá, ale u tocivejsich motorů je to znát dost, MTF má dobrý vliv na výdrž synchronu. Každopádně nalití MTF poznáš hned a není to placebo efekt. Úsměv

Jinak k tomu předchozímu, blbce z tebe neděláme, pouze radíme lepší možnost v závislosti na vývoji Mrk

A jinak ten rozpor v servisních priruckach je v tom, že ty mas servisní manuál bez dodatků do 1996 a ten druhý od 83427 je na facelift 1996-1998, mám pravdu? A někdy v těch letech se začalo MTF používat Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 16:07   Citovat  

To jo, ale převodovka je přece pořád stejná, ne? Náš podzim budu měnit zas, tak zkusím to MTFko
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 16:15   Citovat  

Jonaasek napsal:
To jo, ale převodovka je přece pořád stejná, ne? Náš podzim budu měnit zas, tak zkusím to MTFko

To je, ale zřejmě zjistili, že se dá udělat lepší olej, tak ho do novějších začali doporučovat...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 5G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina