Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Yamato.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 15:18   Citovat  

Dutch napsal:
yamato beru jako "lehce nižší" kvalitu než 555 ale již několik let yamato beru a montuju je na Hondy a na svoje a nikdy, podotýkám nikdy jsem neměl problém... nějaký broušení či jina velikost nepřipadal v úvahu, vždy vše 100% sedělo a to jsem toho nenamontoval málo. Dokonce jsem kupoval všechny čepy, dlouhé tyče řízení atd od Yamato na Nissana Terano II a to auto jezdí v terénu neustále (je to auto JZDáka Velmi šťastný ) a po roce vše OK, takže zkušenosti některých uživatelů tady nechápu nesouhlas
pisu jen realitu, nebudu prece zhazovat neco, kdyz by to bxlo ok!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 15:20   Citovat  

jinak od Yamato doporučuju zadní velký silentblok do podélného ramene, je totiž skoro plyný, pouze v plné gumě jsou pokud si dobře pamatuju nahoře 2 dirky cca 8mm a dole taky je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 15:21   Citovat  

TRUcKER napsal:
pisu jen realitu, nebudu prece zhazovat neco, kdyz by to bxlo ok!
já ti to nevyčítám Velmi šťastný já ti píšu taky realitu, ale je divný, že ty koupíš párkrát Yamato a vše špatně a já to montuju dnes a denně (a myslím že i Idaho, protože je doporučuje) a nikdy nic ... přátele
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 18:41   Citovat  

Mam Yamato hlavni velky silent podelneho ramene na 1.4 englanovi a po 2 letech mi uz zacina praskat guma, davam mu tak max rok jeste. Kunhel co mi to menil rikal, ze zrovna tenhle silent je prej lepsi OEM, ze veskera druhovyroba pry mekka a nevydrzi. Nevim, zatim s tim jezdim, pokud nekdo chce OEM, je treba pouzit valecnou lest a kupovat na Concerto, jinak se vam budou snazit prodat cele podelne zadni rameno.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 18:55   Citovat  

DrSlimm napsal:
Mam Yamato hlavni velky silent podelneho ramene na 1.4 englanovi a po 2 letech mi uz zacina praskat guma, davam mu tak max rok jeste. Kunhel co mi to menil rikal, ze zrovna tenhle silent je prej lepsi OEM, ze veskera druhovyroba pry mekka a nevydrzi. Nevim, zatim s tim jezdim, pokud nekdo chce OEM, je treba pouzit valecnou lest a kupovat na Concerto, jinak se vam budou snazit prodat cele podelne zadni rameno.
ano samozřejmě OEM siláče, gufera a prostě gumy nenahradíš to je pravda je to dobrý
   Návrat  
Jarin je teď offline  Jarin
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 18:57   Citovat  

no jako mě Trucker varoval před Yamato ,ale když ta cena je fakt lákavá a chlapík v Intercarsu je taky vychvaloval až do nebes ....no dopadlo to tak jak psal Trucker (tímto ti veřejně děkuju za pevne nervy a za dobře odvedenou práci ) ... zatím jsem spokojený protože nikde nic nevrže a neklepe ...tak uvidíme jak dlouho tento stav bude trvat ...při nejhorším jim je zajdu omlatit o hlavu a doplatím si na 555 Velmi šťastný
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.10.2014 , 16:09   Citovat  

Dovolím si oprášit téma. Šel jsem polecit brzdy a co nevidím. Yamato 17mesicu staré. Najeto tak 12tis. Ble .Vaše zkušenosti?

IMG_20141004_124608_20141009062142078.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20141004_124608_20141009062142078.jpg, 128.26 kB
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2014 , 11:34   Citovat  

Já mám třeba Yamato horní čepy už 3 roky a gumy jak nové žádná prasklina. Asi kluci přešli na lepší výrobu Velmi šťastný
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2014 , 11:46   Citovat  

Blíží se rok od doby, co jsem měnil horní čepy na C5g za Yamato, prachovky nenesou ani náznak prasklinek.. (čepy domazány molybdenovým mazivem)
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.10.2014 , 12:08   Citovat  

mad_zed napsal:
Dovolím si oprášit téma. Šel jsem polecit brzdy a co nevidím. Yamato 17mesicu staré. Najeto tak 12tis. Ble .Vaše zkušenosti?

Ahoj panie,
velmi prosté, záleží od toho, čím v zimě solí, co to tehdy bylo za výrobu.

Ty jezdiš na Valašsku, takže se tomu ani nedivím.

přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2014 , 17:38   Citovat  

Toto auto valachy moc neé .Spíš Uhersko Brodsko UH a Slavičínsko Velmi šťastný Mám od nich horní ramena na civicu i accordu, ale manžety zatím drží pěkně. Vypadá to,že ty čepy řízení se moc nepovedly Smutný .Vyměnil jsem behem brzd ještě dolní čep a dal sem tam yamato,tak uvidíme.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.10.2014 , 14:28   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj panie,
velmi prosté, záleží od toho, čím v zimě solí, co to tehdy bylo za výrobu.

Ty jezdiš na Valašsku, takže se tomu ani nedivím.

přátele

Promiň, ale tohle určitě není normální stav. To je důkaz špatné kvality.
Kvalitní manžeta ti nemůže po roce a půl takhle spuchřet ikdyby celou tu dobu jezdilo auto v soli.
Není to náhodou nějaká levná kopie Yamato?
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.10.2014 , 14:45   Citovat  

Petr 78 napsal:
Kvalitní manžeta ti nemůže po roce a půl takhle spuchřet ikdyby celou tu dobu jezdilo auto v soli.

Yamato občas takové problémy myjí, je to o kvalite jim dodávaných manžet Smutný někdy vydrží nekdy ne, ale vžd yje lepší tu manžetu po instalaci čepu ošetřit ochranou na gumové díly, nebo aposn napustit silikonovým olejíckem. S tou solí to bude také pravda, loni s enám třeba stalo že auto co knám jezdilo x let a před zimou melo ramena a kastli uplne v pořádku najednou behem jediné zimy vykvetlo a doslova prohnila přední ramena ( originál toyota ) a pak se od človek apracujího ve vedení městkých služeb dovme že praha nakoupila levnější posypovou sul než normálně používá a ona je silnější a tak ušetřej nejen na cene ale i na množství sypané, protože to rozežíralo i trávou podél silnice kde nebyly chodníky Smutný Takže to s tou použitou solí bude taky trosku záležet. Každopádne ač je Yamato pomerne kvalitní čep prachovky občas zadrhnou ale to s emezi námi stává i u 555 nebo nekterých originálních čepu ( viz orig rachovky na 7gen ).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2014 , 17:05   Citovat  

OK Honzo sundam a pošlu ti je na reklamačku pořádnej výtlem .Ne to samozřejmě nemyslím vážně Velmi šťastný .Občas se to stát může, ale třeba čepy řízení moog,co jsem montoval jsou po 6letech OK a to auto jezdí podobné trasy.
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.10.2014 , 9:25   Citovat  

mad_zed napsal:
OK Honzo sundam a pošlu ti je na reklamačku pořádnej výtlem .Ne to samozřejmě nemyslím vážně Velmi šťastný .Občas se to stát může, ale třeba čepy řízení moog,co jsem montoval jsou po 6letech OK a to auto jezdí podobné trasy.

Jj porste obcas tam ty manžety pokulhávaj, proto vždy lidem říkám, chcete jistotu? kupte si 555..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.10.2014 , 9:53   Citovat  

Petr 78 napsal:

Bohužel,
to je naprosto normální jev.

Jak píše Honza, proto jsem to psal, neboť on mne o tom při návštěvě u něho informoval. Bavili jsme se o tom. Také i mne jednu zimu pěkně prachovky vzali za své, a to jak Yamato, tak 555. Pak už ne ... holt je to druhovýroba - měla by aspon ty 2 roky vydržet ... Velmi šťastný
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.10.2014 , 18:20   Citovat  

Takže se opět potvrdilo, že jediná jistota jsou originální díly.
Druhovýroba je sázka do loterie bez ohledu na značku.
   Návrat  
GoomIce je teď offline  GoomIce
PříspěvekZaslal: 11.2.2016 , 9:25   Citovat  

Tak pridam svoji trosku do mlyna, original dolni cep zacal v breznu 2014 povrzavat, 555 nebyl skladem tak se dal Yamato.

Necele dva roky a cca 25tkm:Foto

Pred par tydny v podzemnich garazich - vysoka vlhkost zacal cep povrzavat (respektive se objevilo vrzani pri propruzovani a toceni volantem), s mrazem prestal, auto slo na kontrolu napravy, se zamerenim na tento cep, nebyla na nem naprosto zadna vule, manzela nezpuchrela, plna maziva, stim ze zadna vule nikde nebyla se teda nic nemenilo, zvuk prestal, ale postupne se hur vracel volant do stredove polohy.

Vysledek vyse, po inspekci zjisten na cepu vryp/ryha. 555 je skladem tak se bude menit za 555..snad to moc neodnesl zbytek auta...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2016 , 9:59   Citovat  

Borci, umí se obstarat prachovky na čepy řízení (myslím že yamato, mimochodem) jinak než koupit nejlevnější nové čepy a kanibalizovat z nich prachovky?
Po dvou letech jsou prachovky úplně v wc (teda ono to tam takhle je už pár měsíců, jen jsem to lehce zanedbal)
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2016 , 10:04   Citovat  

Prachovky se sehnat dají, měnil jsem je na C7G. Dej si do googlu "prachovka čepu řízení". Jestli se dají sehnat přímo origo od těch co tam máš, nevím...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2016 , 10:07   Citovat  

A jo, teď mi docvaklo, že já vlastně nemusím asi shánět yamaťácké prachovky, ale stačí jakékoliv rozměrově sedící. Tož sorry a díky Úsměv
   Návrat  
nEcroCZ je teď offline  nEcroCZ
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2016 , 11:26   Citovat  

ja mam prachovky z yamato a 555 kdyz sem daval nove cepy a misto prachovek ty bazmeky od Energy Suspension ale skudlim si je protoze vim ze se budou hodit Velmi šťastný
   Návrat  
jura0.9 je teď offline  jura0.9
PříspěvekZaslal: 10.5.2016 , 3:51   Citovat  

Čaute,tak jsem koupil spodní kulové čepy na civic 5g Yamato.Proměřil jsem je a výsledek je takový že ten přesný průměr který se lisuje je 40.25mm (staré čepy mají 40.00mm) + osazení-největší průměr 46.60mm-nevleze se do vybrání v těhlici (staré čepy mají 43.70mm) Tak to valím bulvy
teď nevím jestli mám čepy zkoušet lisovat rozdil 0.25mm je docela hodně Velmi šťastný co myslíte ??
osazení se asi dá doladit flexou
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 10.5.2016 , 9:30   Citovat  

jura0.9 napsal:
Čaute,tak jsem koupil spodní kulové čepy na civic 5g Yamato.Proměřil jsem je a výsledek je takový že ten přesný průměr který se lisuje je 40.25mm (staré čepy mají 40.00mm) + osazení-největší průměr 46.60mm-nevleze se do vybrání v těhlici (staré čepy mají 43.70mm) Tak to valím bulvy
teď nevím jestli mám čepy zkoušet lisovat rozdil 0.25mm je docela hodně Velmi šťastný co myslíte ??
osazení se asi dá doladit flexou

AHoj,
určitě ne, reklamovat a vrátit a požadovat správný rozměr!!! Nic neupravuj a využij práva spotřebitele, spodní čep musí sedět!!!

IMHO: všechno má sedět!

přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2016 , 21:22   Citovat  

Tohle tema me akorat padlo do oka.
V nedeli jsem se jel projet v CD7 se synovcem jako spolujezdec a obcas se mi zdalo,ze v pravo neco tuka,brzdy nejak divne vibruji.Doma jsem chytl PP kolo zahybu s nim a ejhle.Cep v hornim ramenu ma vuli jako krava.Tentokrat je tam krasna prachovka a nepopraskana,ale cep totalne KO.Bez upozorneni,bez vrzani ze dne na den.
Najeto tak 10tis a ani ne rok stare Smutný .S touhle znackou jsem skoncil.Co se tyce cepu kvalita hrozna KO
   Návrat  
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2016 , 21:36   Citovat  

daval jsem na c5g komplet yamato kromě spodnich čepu a prachovky na čepech řizeni za chvíli KO, bacha na to... doufam že čep nebude stejnej kvality
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2016 , 21:46   Citovat  

Cepy rizeni praskaji prachovky.To potvrzuju.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 10.5.2016 , 23:06   Citovat  

Chlapci a Děvčata,
Před lety mi to vysvětloval Idaho, že některé série se povedly a některé ne, záleželo i třeba na kvalitě posypového materiálu v zimě, jeden rok totiž byly zničené i prachovky od 555.

Třeba já na C5G v roce 2012 či 2013 měnil s kolegou Hometunerem měnili horní čepy Yamato, základem bylo, že se sundaly prachovky a naplnily se mazivem, to samé udělal i Wheelman se spodními čepy od 555 sedly přesně a drží do teď. Na jaře 2014 se měnily silentbloky horních ramen a do teď v pohodě a potvrdila to i plná/kompletní technická prohlídka vozu.

Ročně najedu 25.000km,střední Evropa zejména.

Toť má zkušenost.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2016 , 23:22   Citovat  

Povídejte mi o prachovkách čepů řízení Yamato, po dvou letech obě úplně v wc KO čepy jako takové jsou dobré, ale prachovky to nedaly - už loni začaly popraskávat..
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.5.2016 , 8:12   Citovat  

dj-bobr napsal:
Povídejte mi o prachovkách čepů řízení Yamato, po dvou letech obě úplně v wc KO čepy jako takové jsou dobré, ale prachovky to nedaly - už loni začaly popraskávat..
si je měl naimpregnovat pucnbusszerant Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Yamato.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina