Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Strana 13 z 42
Rowen je teď offline  Rowen
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.2.2016 , 10:58   Citovat  

byla ale série jednoho modelovýho roku, kde to utíkalo na třetím válci

Souhlasím, že pokud je chyba v procesu výroby nebo kontrole, tak se takovéhle věci stanou - zrovna vodítka jsou jednou z docela expponovaných záležitostí. Tam stačí malá odchylka a olej teče mezi hlavou a vodítkem do kanálu. Zjistit se to dá jednoduše Je to tam. teda pokud odstrojení hlavy se tak dá říkat... vymeješ kanály nějakým detergentem, pak dáš hlavu na rovnou a čistou desku naleješ nahoru olej, ale tak, aby nepřetékal přes vodítka a pak šup do trouby - péct maximálně na 120 Velmi šťastný po hodině zkontrolovat, zda není průsak do kanálů... I dort je hotový pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.2.2016 , 11:17   Citovat  

Jak jste na tom s pazvuky (vrzání apod.) v interiéru, devítkáři? Se stydím
   Návrat  
Aviaczek je teď offline  Aviaczek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.2.2016 , 11:29   Citovat  

Bohužel, musím říct že mi cosi vrže v palubce. Zítra jedu na garančku, tak se na to mrknou. Jinak je to ok, mimo mrazy kdy je vše skřehlé než se auto prohřeje Úsměv
   Návrat  
Pajaa je teď offline  Pajaa
PříspěvekZaslal: 24.2.2016 , 11:45   Citovat  

Aviaczek napsal:
Bohužel, musím říct že mi cosi vrže v palubce. Zítra jedu na garančku, tak se na to mrknou. Jinak je to ok, mimo mrazy kdy je vše skřehlé než se auto prohřeje Úsměv

Pokud máš vyšší výbavu jak je u zpětného zrcátka kryt senzorů tak mě u CR-V povrzává právě ten. Co jsem tak koukal na Civic tak ten tvar vypadal stejně jako má CR-V. Dealer mi řekl, že Honda o tom ví a při garančce to opravují. Taky jsem hledal kde co v palubce než přítulka šáhla na tento plast a bylo ticho Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
tardi je teď offline  tardi
PříspěvekZaslal: 24.2.2016 , 13:23   Citovat  

Hellborn napsal:
Jak jste na tom s pazvuky (vrzání apod.) v interiéru, devítkáři? Se stydím

zatím nic Úsměv
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2016 , 13:29   Citovat  

tardi napsal:
zatím nic Úsměv

Taky nic. Rok C9G krátká, dva za sebou Toureři taky ticho.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.2.2016 , 23:19   Citovat  

Pajaa napsal:
Pokud máš vyšší výbavu jak je u zpětného zrcátka kryt senzorů tak mě u CR-V povrzává právě ten. Co jsem tak koukal na Civic tak ten tvar vypadal stejně jako má CR-V. Dealer mi řekl, že Honda o tom ví a při garančce to opravují. Taky jsem hledal kde co v palubce než přítulka šáhla na tento plast a bylo ticho Velmi šťastný

To už jsem si stihl všimnout, že je nějaký volný, ale ten to nedělá. Zkoušel jsem ten kryt přidržet a pořád stejné, ale každopádně si to taky nechám opravit.

Jinak ty moje "pazvuky" jdou slyšet i v některých případech, kdy brzdím motorem.. Je to zvuk jakoby něco rezonovalo mezi palubkou a čelním sklem.

Nejsem sám komu povrzává palubka "Doktor" se taky zmiňoval, že s tím byl na reklamaci. Zvuky se mu hned vrátily zpět, ale nevím jak to potom dořešil.
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.2.2016 , 23:30   Citovat  

Ja jsem bez pazvuku, ale mam ho par mesicu ...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2016 , 16:34   Citovat  

Tak u mě už taky klid, opraveno. je to dobrý Prý byla uvolněná palubní deska, zřejmě někde u okna.
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2016 , 18:10   Citovat  

Aviaczek napsal:
Tak u mě už taky klid, opraveno. je to dobrý Prý byla uvolněná palubní deska, zřejmě někde u okna.

tak tak, svedli to na kabel ke kterymu lezli přes kastlik, pak mi to ale párkrát ještě udelalo presne jak pises /brzdeni motorem prip. nerovnost/, mas vic informaci nez "uvolnena palubka"? musim to tam ještě hodit OK resp v jakm autorizaku Ti to delali?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2016 , 18:58   Citovat  

Doktor napsal:
tak tak, svedli to na kabel ke kterymu lezli přes kastlik, pak mi to ale párkrát ještě udelalo presne jak pises /brzdeni motorem prip. nerovnost/, mas vic informaci nez "uvolnena palubka"? musim to tam ještě hodit OK resp v jakm autorizaku Ti to delali?

Víc mi k tomu bohužel neřekli. Ten co mi to předával zřejmě víc informací od technika neměl. Byl Jsem v Honda FOMI ve Frýdku-Místku
   Návrat  
Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2016 , 21:39   Citovat  

Zdar chlapci, stal jsem se šťastným majitelem Civica 1.4 Comfort a jak jsem až doma prolízal příručku, došlo mi,že nemám kod k rádiu, je tam potřeba nějaký kod, nebo civic 1.4 Comfort 2015 kod k radiu už nemá? Úsměv

Děkuji
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.2.2016 , 21:57   Citovat  

Pincek napsal:
Zdar chlapci, stal jsem se šťastným majitelem Civica 1.4 Comfort a jak jsem až doma prolízal příručku, došlo mi,že nemám kod k rádiu, je tam potřeba nějaký kod, nebo civic 1.4 Comfort 2015 kod k radiu už nemá? Úsměv

Děkuji

Kódy se používaly, když šly rádia vyndat,ne?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2016 , 22:03   Citovat  

No vyndat jde všechno Smutný na Jazzu 2010 je rádio taky jakže nevyměnitelné a kod tam byl. Tady v dokladech a ani v servisce napsanej nikde není, tak nevím jestli to řešit raději hned, nebo ten kod tam prostě není už... v návodu k použití se o něm ale píše, tak si spíš myslím, že mě ho zapomenuli dát...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2016 , 11:48   Citovat  

Pincek napsal:
No vyndat jde všechno Smutný na Jazzu 2010 je rádio taky jakže nevyměnitelné a kod tam byl. Tady v dokladech a ani v servisce napsanej nikde není, tak nevím jestli to řešit raději hned, nebo ten kod tam prostě není už... v návodu k použití se o něm ale píše, tak si spíš myslím, že mě ho zapomenuli dát...

Bez kódu se nehneš. Kdo "...mě ho zapomněli dát..." ti ho nedal?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.2.2016 , 13:47   Citovat  

Setkal se někdo s chybou 22 - posilovač řízení?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2016 , 21:28   Citovat  

piskot napsal:
Bez kódu se nehneš. Kdo "...mě ho zapomněli dát..." ti ho nedal?

No nedal mě ho prodejce, ale v týdnu si půjdu pro technicak, tak se o nej ozvu. Stejně tak mě chybí ten plastový klíč na výměnu žárovky, nevím jestli je na něco dobrej, ale byt by u auta měl Velmi šťastný

Jinak auto dobrý, jen mě motor přijde hlucnejsi, a lehce v některých otáčkách a zatížení lehce rezonuje, typicky při rozjezdu a pak kolem 2500, tak snad si to ještě sedne, plus motor je krásné cistej, ale lehce mastnej, jestli je to pomazaný ty plasty nějakou emulzí? Velmi šťastný
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 11:10   Citovat  

Pincek napsal:

Děkuji

Kod by jsi měl dostat nebo by měl být vylepen v servisce.Ale není potřeba v rádiu je nahrané VIN vozu a pokud se schoduje kod zadávat nemusíš Úsměv
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 11:13   Citovat  

Hellborn napsal:
Setkal se u 1.8 někdo se zvýšenou spotřebou oleje? Podle info jednoho servisu pár takových aut bylo... Byly měněny kroužky...

Měnily se převážně komplet písty z kroužky.Bylo to většinou u první serie C9G
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 11:35   Citovat  

Pincek napsal:
No nedal mě ho prodejce, ale v týdnu si půjdu pro technicak, tak se o nej ozvu. Stejně tak mě chybí ten plastový klíč na výměnu žárovky, nevím jestli je na něco dobrej, ale byt by u auta měl Velmi šťastný

Jinak auto dobrý, jen mě motor přijde hlucnejsi, a lehce v některých otáčkách a zatížení lehce rezonuje, typicky při rozjezdu a pak kolem 2500, tak snad si to ještě sedne, plus motor je krásné cistej, ale lehce mastnej, jestli je to pomazaný ty plasty nějakou emulzí? Velmi šťastný

Prodejce? To jsi auto kupoval nové?
Nedalo mi to, šel jsem se kouknout do "papírů". K autu jsme dostali kožené desky, kde je manuál, atp., a hned na prví straně těch desek jsou kapsičky, a v jedné z nich je ten kód k rádiu. Je divné, že tě na to prodejce neupozornil...
Než si půjdeš pro techničák, zavolej tam...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 21:55   Citovat  

piskot napsal:
Prodejce? To jsi auto kupoval nové?
Nedalo mi to, šel jsem se kouknout do "papírů". K autu jsme dostali kožené desky, kde je manuál, atp., a hned na prví straně těch desek jsou kapsičky, a v jedné z nich je ten kód k rádiu. Je divné, že tě na to prodejce neupozornil...
Než si půjdeš pro techničák, zavolej tam...

Jj nove v Hondě v Olomouci Úsměv když jsme kupovali Jazze, taky jsme to měli v servisce... Tady asi zapomenuli...
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 22:18   Citovat  

Ve kterém roce/měsíci proběhl facelift zadní části Civicu 9. generace a v čem konkrétně se faceliftovaná verze liší? Vypozoroval jsem, že první kousky z r. 2012 se mi zezadu jaksi hodně nelíbí, zatímco novější jsou i zezadu docela fešné - nedokážu však popsat, v čem je rozdíl, musel bych vidět obě auta stát vedle sebe. Facelift předku ve 2014 jsem tak nějak pochytil. Ještě by mě zajímalo, do kdy se dělaly s motorem 2,2 iDTEC. Díky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 22:19   Citovat  

Ivoss napsal:
Ve kterém roce/měsíci proběhl facelift zadní části Civicu 9. generace a v čem konkrétně se faceliftovaná verze liší? Vypozoroval jsem, že první kousky z r. 2012 se mi zezadu jaksi hodně nelíbí, zatímco novější jsou i zezadu docela fešné - nedokážu však popsat, v čem je rozdíl, musel bych vidět obě auta stát vedle sebe. Facelift předku ve 2014 jsem tak nějak pochytil. Ještě by mě zajímalo, do kdy se dělaly s motorem 2,2 iDTEC. Díky.

Trefil jsi to - 2014.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 11:15   Citovat  

Jenom taková otázečka, nikde na foru jsem nenašel jak nový motor co nejsprávněji zajet (Motor 1.4 Civic 9g).

Tedka mám najeto nějakých 500 km. Před každou jízdou vypínám startstop systém (někdy zapomenu) snažím se nejezdit nad 3500 ot a taky ne pod 2000 (pod 2000 se někdy dostanu,ale ne dlouhodobě), plyn nedávám na plno, ale tak 2/3, nebo 3/4 a tempomat se snažím měnit rychlost když už ho pouziju.

Zatím se mi zdá motor trošku vlažnější nez u předváděčky a taky bych řekl že od cca 2500 ot je slyšet, předtím mě přišlo že to bylo výše. Při rozjezdech na 1 je cítit kolem 1250 až 1400 ot takova slabá rezonance, co ve vyšších otáčkách zmizi. Je možný, že to přejde s více najetýma kilometrama, nebo bych se na to měl ptát prodejce?

Chci aby mi auto sloužilo co nejlépe a já mu to chci zase vrátit, proto se ptám na dalo by se říci blbosti Úsměv jestli tady na foru už takové vlákno je, prosím nasměrujte mě, já ho nenašel.... Díky Jirka
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 11:41   Citovat  

Pincek napsal:
Jenom taková otázečka, nikde na foru jsem nenašel jak nový motor co nejsprávněji zajet (Motor 1.4 Civic 9g).

Tedka mám najeto nějakých 500 km. Před každou jízdou vypínám startstop systém (někdy zapomenu) snažím se nejezdit nad 3500 ot a taky ne pod 2000 (pod 2000 se někdy dostanu,ale ne dlouhodobě), plyn nedávám na plno, ale tak 2/3, nebo 3/4 a tempomat se snažím měnit rychlost když už ho pouziju.

Zatím se mi zdá motor trošku vlažnější nez u předváděčky a taky bych řekl že od cca 2500 ot je slyšet, předtím mě přišlo že to bylo výše. Při rozjezdech na 1 je cítit kolem 1250 až 1400 ot takova slabá rezonance, co ve vyšších otáčkách zmizi. Je možný, že to přejde s více najetýma kilometrama, nebo bych se na to měl ptát prodejce?

Chci aby mi auto sloužilo co nejlépe a já mu to chci zase vrátit, proto se ptám na dalo by se říci blbosti Úsměv jestli tady na foru už takové vlákno je, prosím nasměrujte mě, já ho nenašel.... Díky Jirka

Čéče, někde se dočteš, že zajíždění motorů je v dnešní době přežitek, jinde zase, že ho máš zajíždět v podstatě tak, jak popisuješ...
Každopádně 500 km je hodně málo na nějaké soudy o hlučnosti a celkově o chování motoru. Pokud hluk nebude na hluchátka, vytrvej až do servisní kontroly.
Pokud chceš jo o motor pečovat, nech si vyměnit olej i dřív, než o servisní prohlídce, tedy pokud už budeš atakovat 10 tis. ujetých km.
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 11:58   Citovat  

Rekl bych ... ja nejezdil pod 2000 otacek, neslapal na plny plyn po cca 500km, pak jsem to obcas vytahl do vyssich otacek, ale ne pod plnym plynem. Od 1000km uz to neresim.

No, doporuceni jsou ruzna. Pokud by ten motor byl plne zajety, tak po cca 5-10 tis. km nezmeni spotrebu a chovani Mrk Na tom konci se shodnou prakticky vsichni majitele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 12:15   Citovat  

Tak počkám a uvidím jak se to vyvine. Jinak spokojenost až na loketní opěrku,která je skoro na nic, protože nejde posouvat dopředu :/ Spetřebu mám podle palubáku 6.1 a to je tam hodně stání se zapnutím motorem Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 13:44   Citovat  

Šetření auta při zajíždění je už dávný přežitek. Tím nechci říct točit to do omezovače, ale jezdit s autem od počátku tak jak ho hodláte využívat Úsměv Byl jsem před týdnem na dřívější výměnu oleje, už při necelých 10k a bylo mi řečeno, že oni nikomu nedoporučují motor šetřit, právě naopak. Jak se s autem bude jezdit z počátku tak bude jezdit i potom.

Mimochodem mi bylo řečeno, že to mám dobře zajeté, jelikož auto působí svižněji než jiné 1.8 s kterými se setkávají. Konec konců nikomu nic nenutím a je na každém jak se svým autem bude zacházet, resp. podle toho co mu kdo nakuká Mrk

Jinak tu hlučnost a rezonanci bych přičetl tomu, že ta 1.4 je na to auto prostě slabá. Prošel jsem si tím na vlastní kůži, měl jsem jí v 9g 3 roky. S 1.4 je to auto vhodné tak pro dva lidi, když jsem to v létě naložil 4mi lidmi se zavazadly a zapnutou klimou, tak to byla obrovská tragédie.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 14:35   Citovat  

Aviaczek napsal:
Jak se s autem bude jezdit z počátku tak bude jezdit i potom.

Mimochodem mi bylo řečeno, že to mám dobře zajeté, jelikož auto působí svižněji než jiné 1.8 s kterými se setkávají.

- chudák budoucí další majitel, který si koupí auto od závodníka...Úsměv BTW: Tomuhle nesmyslu snad nevěříš ani ty...
- nechtěli ti prodat nějakou příplatkovou výbavu, že ti mazali med kolem pusy...Úsměv BTW: prý se současná ECU dokáží naučit, jak se s autem jezdí

Když to tak čtu, tak jsme tím, že jsme auto vzali týden po koupi na dovču, kde maximem bylo dálničních cca. 3300 ot./min., udělali motoru "dobře"...Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 15:05   Citovat  

piskot napsal:
- chudák budoucí další majitel, který si koupí auto od závodníka...Úsměv BTW: Tomuhle nesmyslu snad nevěříš ani ty...
- nechtěli ti prodat nějakou příplatkovou výbavu, že ti mazali med kolem pusy...Úsměv BTW: prý se současná ECU dokáží naučit, jak se s autem jezdí

Když to tak čtu, tak jsme tím, že jsme auto vzali týden po koupi na dovču, kde maximem bylo dálničních cca. 3300 ot./min., udělali motoru "dobře"...Úsměv

Ale některé Jazzy měly prý problém, když z důchodce ride přešly na dálniční... Mému se to taky moc nelíbilo,ale rozjezdil se...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina