Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 247, 248, 249 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 248 z 486
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 14:16   Citovat  

markos napsal:
HID do H1kovej paraboly určenej pre žiarovku je slabý odvar toho, čo je naozajstný HID systém. Tento obrázok to krásne vystihuje. Uplne zcestný hotspot, ktorý ešte zakrýva "tieň" tvaru výbojky, pretože výbojka má uplne inú konštrukciu ako žiarovka.JE to v anglickej verzii, preto je to zrkadlovo otočené, inak je to v EU verzii rovnaké.

To, čo je v tom červenom štvorci, žial perete priamo šoférovi oproti do ksichtu äa v nemalej intenzite) PRoste nie je parabola ako parabola...

Druhý obrázok je správna parabola (Mini H1) s tou istou výbojkou

Len ma*or si kúpi 10000 K, 8000K je takisto nepoužiteľných, najvyššia použiteľná teplota je okolo 6000 K, potom to je už je tuningová blbovina, stretávam dosť HniDárov s 8000K a podobne, a keĎ vidím ako im to svieti 4 m pred auto, že moje LED parkovačky sú lepšie, tak sa vždy len smejem, čo za blázna si toto namontuje do auta. 4300K je proste topka, možno nevyzerá najlepšie, ale to svetlo je pre oko najlepšie (aspon pre mna teda...)

je to dobrý dobře jsi to napsal..... přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:31   Citovat  

jakubM napsal:
máte někdo nějaký trik/postup na výměnu zadních pružin u Tourera? to se musí komplet rozebrat?

nevíte někdo?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:37   Citovat  

jakubM napsal:
nevíte někdo?

Podle příručky podložit heverem, povolit dva šrouby a vyndat pružinu.Instalace přesně opačně...Máš to tady i s momentama Úsměv
Utahovat až když se ti auto začne na heveru zvedat.Aby jsi to měl utažené cca v pracovní poloze.

Výstřižek.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Výstřižek.JPG, 44.23 kB
   Návrat  
Roman Juřík je teď offline  Roman Juřík
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 20:44   Citovat  

Zdravím všechny, vypadá to, že dnes jsem definitivně vyřešil problém s vibracemi do volantu, které jsem hodně dlouho řešil a vyměnil i kvůli tomu hodně věcí na přední nápravě. Některé jsem musel vyměnit, protože díky vibracím určitý díl odešel...Dnes jsem si pohrál se seřízením řízení a přenastavoval jsem to 4x až nakonec to vypadá, že se povedlo a "zatím" nic nevibruje ani netřepe a zdá se vše v pořádku, tak doufám, že to tak zůstane a už se s tím nebudu muset trápit.
Tak snad to pomůže i ostatním co se trápí s vibracemi a zítra sem hodím ještě plánek, jak se řízení seřizuje.
   Návrat  
luikas je teď offline  luikas
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 9:41   Citovat  

Ahoj,

vcera jsem si vsimnul, ze motor na volnoboh zni trochu jinak nez ovykle. Pokusil jsem se udelat nahravku, ale neni to na ni moc slyset. Drive zahraty motor zvuk spise jen tak sevelil. Ted je o poznani hlucnejsi a zni kdyz to trochu prezenu spise jak neco mezi pumpou a sicim strojem... Ma smysl se tim zabyvat? Oleje je dost.

tudy odkaz

Opticky jsem nikde nic nenasel, akorat u hadicky oznacene na obrazku malinko unika nejaka tekutina. Co je to za hadicku?

Jinak krome tohohle me trapi vyrazne vibrace pri zapnuti klimy/topeni. Pri jizde si jich nevsimnu, ale pokud stojim, doprovazi je pokles volnobeznych otacek nekam k 600. Jakmile topeni/klimu vypnu, je klid. Co by to mohlo byt?

Diky Mrk

IMG_20160307_222415.jpg

IMG_20160307_222415.jpg, 433.13 kB

IMG_20160307_222422.jpg

IMG_20160307_222422.jpg, 699.81 kB
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 10:03   Citovat  

luikas napsal:
Ahoj,

vcera jsem si vsimnul, ze motor na volnoboh zni trochu jinak nez ovykle. Pokusil jsem se udelat nahravku, ale neni to na ni moc slyset. Drive zahraty motor zvuk spise jen tak sevelil. Ted je o poznani hlucnejsi a zni kdyz to trochu prezenu spise jak neco mezi pumpou a sicim strojem... Ma smysl se tim zabyvat? Oleje je dost.

Diky Mrk

Máš seřízené ventily?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 10:09   Citovat  

priznam se ze netusim, tyhle veci nechavam na automechanikovi a ten mel auto v rukou cca pred mesicem... Jde to nejak laicky poznat?
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 10:58  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 8.3.2016 , 15:35, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

luikas napsal:
Ahoj,

tudy odkaz

Opticky jsem nikde nic nenasel, akorat u hadicky oznacene na obrazku malinko unika nejaka tekutina. Co je to za hadicku?

Jinak krome tohohle me trapi vyrazne vibrace pri zapnuti klimy/topeni. Pri jizde si jich nevsimnu, ale pokud stojim, doprovazi je pokles volnobeznych otacek nekam k 600. Jakmile topeni/klimu vypnu, je klid. Co by to mohlo byt?

Diky Mrk

co jsi pamatuji ,to stou klimou ,je to bezny jev pokud to nejde nekam do extremu ,dela to taky kdyz zatocis n amiste z volantem ,ja to mam na LPG poreseny tak ,ze idyz zapojim do toho servo a kde co ,otacky se mi jeste zvednou Úsměv

Z te hadicky nema co unikat ,krome vzduchu.. a z te druhe chladici kapalina myslim ..

A nech si seridit ventily ,popripade zkontrolovat ,tesneni sani,a vseho co ktomu patri ..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 13:55   Citovat  

luikas napsal:
Ahoj,

tudy odkaz

Diky Mrk

To, že ti klesnou otáčky, je normální, je to dáno velkým odběrem kompresoru. Příliš velké vibrace a případné klepání je důsledkem špatně seřízeného volnoběhu, případně časováním ventilů. Tohle odhalí diagnostika.
Co jsem koukal na ty fotky, tak mě docela zneklidnily, máš v motoru pěkný bordel, resp. v motorovém prostoru. Z té hadice by nemělo nic unikat, při detailnějším průzkumu fotografie jsem si všiml, že obepínací kroužek hadice (manžeta), máš sesunutý dole, tím pádem hadice u trubky netěsní. Mazej s tím zpět za mechanikem nebo do servisu. Pokud je ta manžeta špatná, tak ji nahraď nějakou GEMI-sponkou/manžetou. Případně to zvládneš sám skleštěma.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 14:25   Citovat  

diky za odpovedi Mrk te manzety jsem si nevsimnul, to bych snad mohl zvladnout i sam Mrk co tou hadici vede?

jinak auto ma najeto pres 350k a pochybuju ze za tu dobu nekdo nejak poradne motor cistil...

Takze klepani zpusobi motor - kdyz sepne topeni, ma moc velky odber a tim padem alternator motor vic zatizi - a ten kvuli spatne serizenemu volnobehu neudrzi otacky, ktere spadnou nekam k 600, kde vyvolaji vibrace? To se mi uplne nezda... Zkousel jsem trochu pridat plyn, aby otacky vylezly nekam k 1000 a vibrace byly prakticky stejne... zkusim priste lip poslouchat, jestli se posunuly frekvencne nahoru, ale myslim si, ze ne (dela to i pri studenem motoru, kdy si motor drzi kolem 1400 otacek a vibrace maji podle me stejnou frekvenci)

Navic proc by se spoustel kompresor, kdyz chci topit? Ten je jen na klimu, ne? Jinak je mozne, ze klima je takova poloprazdna. Zkusim vysledovat, jestli to nedela treba sahara.

Jinak muzu s autem normalne jezdit? Klepajici topeni asi nevadi, jde mi spis o ten divny zvuk volnobehu...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 15:31   Citovat  

luikas napsal:
diky za odpovedi Mrk te manzety jsem si nevsimnul, to bych snad mohl zvladnout i sam Mrk co tou hadici vede?

jinak auto ma najeto pres 350k a pochybuju ze za tu dobu nekdo nejak poradne motor cistil...

Takze klepani zpusobi motor - kdyz sepne topeni, ma moc velky odber a tim padem alternator motor vic zatizi - a ten kvuli spatne serizenemu volnobehu neudrzi otacky, ktere spadnou nekam k 600, kde vyvolaji vibrace? To se mi uplne nezda... Zkousel jsem trochu pridat plyn, aby otacky vylezly nekam k 1000 a vibrace byly prakticky stejne... zkusim priste lip poslouchat, jestli se posunuly frekvencne nahoru, ale myslim si, ze ne (dela to i pri studenem motoru, kdy si motor drzi kolem 1400 otacek a vibrace maji podle me stejnou frekvenci)

Navic proc by se spoustel kompresor, kdyz chci topit? Ten je jen na klimu, ne? Jinak je mozne, ze klima je takova poloprazdna. Zkusim vysledovat, jestli to nedela treba sahara.

Jinak muzu s autem normalne jezdit? Klepajici topeni asi nevadi, jde mi spis o ten divny zvuk volnobehu...

no ja bych neriskoval nic a moc natom nejezdil a mazal hnedka za nekym kdo to udela poradne ...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 21:51   Citovat  

luikas napsal:

Pokud máš zapnutou automatickou klimu, tak se ti kompresor klimatizace spíná dle nastavené teploty. Pokud navíc zapneš odmlžení předního skla, jede ti klimatizace naplno.
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 22:26   Citovat  

luikas napsal:

uniká ti chladící kapalina je to na chlazení škrtící klapky,řešit pokud to nechceš uvařit.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 13:36   Citovat  

Diky kluci, jsem domluvenej na zitra se svym automechanikem, ze se na to podiva Mrk jeste to musi cca 100 km vydrzet Úsměv teplotu budu hlidat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 14:02   Citovat  

luikas napsal:
Diky kluci, jsem domluvenej na zitra se svym automechanikem, ze se na to podiva Mrk jeste to musi cca 100 km vydrzet Úsměv teplotu budu hlidat.

Myslím, že stav teploty škrtící klapky se ti nezobrazí na palubce, ale pokud dojde k přehřátí, vyhlásí ti to nejspáš chybu na motoru, případně ECU.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 14:11   Citovat  

Kdyby si vzal kombinačky a tu sponu dal na místo, kde má být, tak by ho taky neubylo a nemusel by nic sledovat...
   Návrat  
Kynio je teď offline  Kynio
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 20:56   Citovat  

Mám 2.4ku a za studena pp startu zní motor taky zajímavě. Spíš kňučí nebo hučí. Nevím jak to nazvat. Spíš mi to připomíná zavzdušněnou servo pumpu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 21:03   Citovat  

Kynio napsal:
Mám 2.4ku a za studena pp startu zní motor taky zajímavě. Spíš kňučí nebo hučí. Nevím jak to nazvat. Spíš mi to připomíná zavzdušněnou servo pumpu Úsměv

zeby naky lozisko Úsměv
   Návrat  
Honďas14 je teď offline  Honďas14
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 0:30   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
zeby naky lozisko Úsměv

taky jsem šel prvně přes ložiska, až jsem došel na spálený diodový můstek alternátoru. Ten se cely zrepasoval a je to ok.
   Návrat  
Petr_cze je teď offline  Petr_cze
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 10:43   Citovat  

Nechal jsem polepit zadní skla zatmavovací folií Llumar (20% propustnost), jenže teď jsem si uvědomil, že Acco7 v sedanu má zadní třetí brzdové světlo na platě a tudíž svítí za folií a ta ubírá na svítivosti.
Teď mám obavu, že neprojdu na STK a jak se na to budou tvářit cajti. Nedá se sehnat silnější brzdová žárovka, abych zvýšil svítivost? Nebo jak jinak se to dá řešit? Nemá někdo zkušenost? Klidně SZ.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 11:11   Citovat  

Petr_cze napsal:
Nechal jsem polepit zadní skla zatmavovací folií Llumar (20% propustnost), jenže teď jsem si uvědomil, že Acco7 v sedanu má zadní třetí brzdové světlo na platě a tudíž svítí za folií a ta ubírá na svítivosti.
Teď mám obavu, že neprojdu na STK a jak se na to budou tvářit cajti. Nedá se sehnat silnější brzdová žárovka, abych zvýšil svítivost? Nebo jak jinak se to dá řešit? Nemá někdo zkušenost? Klidně SZ.

pochybuji ,ze zarovkou neco docilis ,pravda je ,ze toto nekdo nedomyslel na tak novem aute .. ja bych bud orezal folii v tom miste jako na foto ,nebo sehnal spoiler z brzdovym svetlem Velmi šťastný

36777_frontview_R5I_PakWheels(com).jpg

36777_frontview_R5I_PakWheels(com).jpg, 44.39 kB

$_12.JPG

$_12.JPG, 21.41 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 11:12   Citovat  

Petr_cze napsal:

Křídlo s brzdovým.

56ab98ec33e0d7f9944f0100.jpg

56ab98ec33e0d7f9944f0100.jpg, 44.48 kB
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 16:14   Citovat  

Petr_cze napsal:

Vyrizni folii podle brzdoveho svetla, neni nic jednodussiho ani levnejsiho. Popravde se divim, ze ti to nevyrizl hned uz ten, kdo ti tam ty folie daval, normalne se to tak dela.
   Návrat  
Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 16:20   Citovat  

Ja bych na technickou vyndal zarovku aspon po to dobu nez si to orezes...kdyz to nebude svitit tak nikdo nepozna ze tam nejaky 3. brzdovy je...a v noci to videt bude..
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 17:05   Citovat  

Robbie napsal:
Ja bych na technickou vyndal zarovku aspon po to dobu nez si to orezes...kdyz to nebude svitit tak nikdo nepozna ze tam nejaky 3. brzdovy je...a v noci to videt bude..

Velmi šťastný OK
   Návrat  
Willy Fog je teď offline  Willy Fog
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 18:20   Citovat  

Mám to taky zatmavený a křídlo bez,STK bez problémů.

TONDA5_resize.jpg

TONDA5_resize.jpg, 441.92 kB
   Návrat  
Trebor je teď offline  Trebor
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 20:16   Citovat  

Ahoj, už nějaký den jsem občas pozoroval, že při řazení mi někde něco cvakne. Dneska cestou z práce jsem to trochu víc zkoumal a ozývá se to, když zařadím čtyřku. Přijde mi, že šalpáka je taková kvrdlavější a to zejména ve směru, když zatáhnu směrem na čtyřku právě - jako by se trochu zalomila - jako by se tam možná něco uvolnilo. Pokud naopak řadím dopředu směrem na trojku, tak tam k tomu nedochází. Neřešil to už někdo, abych se tu nesnažil vymýšlet kolo? A pokud ano, jak a kde co případně dotáhnout? Jak se dostat pod manžetu k nějakému šroubku?
Díky za případné tipy.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 22:37   Citovat  

S prstami chytíš plast ako je tá manžeta a potiahneš smerom hore. Odtiaľ sa vlastne začína rozoberanie smerom k palubovke ak chceš napr. dať dole rádio a podobne. Ide to dosť ľahko...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 22:41   Citovat  

Robbie napsal:

Pokud se nepletu, tak třetí brzdový je povinné a rozhodně před začátkem výroby A7g (tuším kolem roku 1997).
   Návrat  
Trebor je teď offline  Trebor
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.3.2016 , 18:45   Citovat  

Trebor napsal:
Ahoj, už nějaký den jsem občas pozoroval, že při řazení mi někde něco cvakne. Dneska cestou z práce jsem to trochu víc zkoumal a ozývá se to, když zařadím čtyřku. Přijde mi, že šalpáka je taková kvrdlavější a to zejména ve směru, když zatáhnu směrem na čtyřku právě - jako by se trochu zalomila - jako by se tam možná něco uvolnilo. Pokud naopak řadím dopředu směrem na trojku, tak tam k tomu nedochází. Neřešil to už někdo, abych se tu nesnažil vymýšlet kolo? A pokud ano, jak a kde co případně dotáhnout? Jak se dostat pod manžetu k nějakému šroubku?
Díky za případné tipy.

To markos a i ostatní: ok. Ale me jde i o to, jestli se s tim uz nekdo takto nesetkal a co pripadne kde presne pritahnout
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 247, 248, 249 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina