Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 285, 286, 287 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 286 z 333
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2016 , 10:37   Citovat  

dj-enter napsal:
zdravim, pise sa o tom ze lambda funguje len original, ziadna druhovyroba. Chcem sa opytat ze kedy a ako sa vam prejavilo ze lambda nefunguje - problem nastal ihned po vymene alebo az po urcitom case ? Ide o to ze som pouzil druhovyrobu od Bosch, spravil som vela kratkych a par dlhsich trati (zatial spolu nejakych 200 km) a ziaden problem som nezaznamenal. Motor ide a ecu ziadnu chybu nehlasi. Úsměv Teda mam to brat ze je to v poriadku, alebo sa problem este len ukaze ?

Nejspíš ukáže, v Čechách se říká "Do roka a do dne." Někde tu najdeš, že ta boschácká vydržela půl roku... ale třeba budeš mít štěstí.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-enter je teď offline  dj-enter
PříspěvekZaslal: 4.8.2016 , 11:34   Citovat  

piskot napsal:
Nejspíš ukáže, v Čechách se říká "Do roka a do dne." Někde tu najdeš, že ta boschácká vydržela půl roku... ale třeba budeš mít štěstí.

dik za odpoved, len nechapem ako ze vydrzi pol roka, potom sa proste pokazi ? Velmi šťastný

este jedna vec, som zabudol spomenut ze idu o prvu lambdu pred katom
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.8.2016 , 12:13   Citovat  

Protože degraduje a pak je mimo parametry a ECU to vyhodí jako chybu...
   Návrat  
dj-enter je teď offline  dj-enter
PříspěvekZaslal: 10.8.2016 , 13:16   Citovat  

Stepa napsal:
Protože degraduje a pak je mimo parametry a ECU to vyhodí jako chybu...

okey, dik za info Úsměv
   Návrat  
sunnx je teď offline  sunnx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.8.2016 , 16:13   Citovat  

Taky jim většinou odcházej vyhřívací rezistory. Mě boschka vydržela na druhe pozici za katem asi 3 měsíce a zase chyba. Tak hodně štěstí
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2016 , 14:49   Citovat  

fakt nikdo v posledni dobe nemenil sondy na A6G ,kdyz uz na A7G funguji jine se mi nechce verit ,ze na A6G fungujou jen OEM ..
   Návrat  
milaaanek je teď offline  milaaanek
PříspěvekZaslal: 19.8.2016 , 20:22   Citovat  

Ahoj lidi nevíte někdo kde sehnat stahovačku na moje (ridicovo) HaHaaa okno? Sháněl jsem už snad všude a co mají v Kelly a Elitu tam nepasuje.. Nebo jestli se dá nějak opravit. Díky za odpovědi. Jinak je to 2000 sedan VTEC
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2016 , 10:02   Citovat  

Chtelo by to rozebrat a mrknout, kde je problem. A treba by sis to i dokazal opravit sam.
Majorhonda tady z fora nema? Ma spoustu Accordu. Divil bych se, ze by nemel.
   Návrat  
Plašan je teď offline  Plašan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.8.2016 , 14:57   Citovat  

Rozebírat nemá smysl, rovnou kup nějakou jinou ze šroťáku. Já jsem se to u sebe pokoušel opravit, ale prostě ten mechanizmus je udělanej z plastu a je už vyšoupanej (mimochodem je od Bosche KO) spousta práce a nic moc nevyřešíš.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2016 , 21:28   Citovat  

Poradte ,tohle jsem jeste fakt neresil na honde , puvodne hlasilo chybu lambdy volnobeh skace nizko ,vymemena nova Denso ,
ale volnobeh porad nizkej 400-500ot ,jinak motor jede dobre .. EGR prej byl vycistenej a klapka taky .. zeby naka netesnost jinde ? IACV skusime vycistit ale volnobeh neskace nedela bordel jen je nizkej ..
   Návrat  
Phoxinus je teď offline  Phoxinus
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.8.2016 , 21:48   Citovat  

Poridil jsem si noveho mazla ... Snad jsem ucinil spravne Se stydím

WP_20160822_004.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
WP_20160822_004.jpg, 1.63 MB

WP_20160822_003.jpg

WP_20160822_003.jpg, 1.7 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2016 , 23:09   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
Poradte ,tohle jsem jeste fakt neresil na honde , puvodne hlasilo chybu lambdy volnobeh skace nizko ,vymemena nova Denso ,
ale volnobeh porad nizkej 400-500ot ,jinak motor jede dobre .. EGR prej byl vycistenej a klapka taky .. zeby naka netesnost jinde ? IACV skusime vycistit ale volnobeh neskace nedela bordel jen je nizkej ..

Lambda sonda na pytel...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2016 , 23:49   Citovat  

piskot napsal:
Lambda sonda na pytel...

asi tezko kdyz je nova Denso ,co je vlastne OEM ..

to phoxinus : peknej poface my sehnaly predface ,ale zase SE Úsměv

14137710_1753219654926892_1750945604_n.jpg

14137710_1753219654926892_1750945604_n.jpg, 117.87 kB

13989664_10201928830017961_1502186896_n.jpg

13989664_10201928830017961_1502186896_n.jpg, 78.81 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2016 , 9:18   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
asi tezko kdyz je nova Denso ,co je vlastne OEM ..

to phoxinus : peknej poface my sehnaly predface ,ale zase SE Úsměv

Hezký, interiér jak když vyjede z fabriky.Úsměv

"...co je vlastne OEM ..." - to už tu několikrát bylo, že její objednací číslo (?) je stejné s tím, co je na origo sondě. Přesto, zdá se, nefunguje tak, jak origo. Co s tou lambda sondou u Hondy dělají (nějaká tajná kalibrace na motor F20B6 třeba, jiné proudy na vyhřívání, atp.), to nikdo neví. Proto jen nahrazení origo sondy touhle Denso sondou v reálu nefunguje.
To, že máš nízký volnoběh, bez kolísání, by signalizovalo příliš bohatou směs->blbý výstup z lambda sondy.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2016 , 12:35   Citovat  

piskot napsal:
Hezký, interiér jak když vyjede z fabriky.Úsměv

"...co je vlastne OEM ..." - to už tu několikrát bylo, že její objednací číslo (?) je stejné s tím, co je na origo sondě. Přesto, zdá se, nefunguje tak, jak origo. Co s tou lambda sondou u Hondy dělají (nějaká tajná kalibrace na motor F20B6 třeba, jiné proudy na vyhřívání, atp.), to nikdo neví. Proto jen nahrazení origo sondy touhle Denso sondou v reálu nefunguje.
To, že máš nízký volnoběh, bez kolísání, by signalizovalo příliš bohatou směs->blbý výstup z lambda sondy.

vidis a pritom ma najeto 270000km Velmi šťastný
no OEM je OEM ,to znamena ,ze kuopis u Hondy stejnou jen v baleni Honda s cenovou prirazkou vid obrazek Velmi šťastný
no logiku to ma ,ale bejt tam bohata smes ,nebude spis vysi volnobeh popripade ,naka hlasena chyba ?
Mne to prijde jako naky duseni ,nechce se nam rozebirat ,klapku ,sani ,svody , IACV a kde co ,ale asi budeme muset pomenit vsude tesneni jestli nekde neunika neco ..
jeste me napadl katalizator jestli neni uz tak KO ze dusi motor ,ale to by asi zase svitil chyba ,ale uz zadnou nehlasi .

36531-PPA-3051_zps20b8543e.jpg

36531-PPA-3051_zps20b8543e.jpg, 67.01 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2016 , 14:00   Citovat  

Ty jsi tam dal lambda sondu, která má natočeno 270 tis. km?

Právě při volnoběhu a tuším až někam k 3000 ot./min. (bez záruky) jede ECU podle lambda sondy.
Pokud tedy bude bohatá směs, bude ECU "škrtit" vstřikování a otáčky pak budou někde dole.
Docela by mě zajímalo, jak ti motor zareaguje, pokud při těch volnoběžných 400-500 ot./min. zapneš všechnu elektriku, co auto má.A taky jak je na tom dobíjení.
Co se týče OEM dílů, pořád to nevylučuje, že hondí servisy něco s těmi lambda sondami dělají, aby na těch motorech fungovaly. I když připouštím, že je to čirá spekulace.
Za mě jednoduše když se lambda sonda "přihlásila", že už to není ono, špatné vyhřívání->kolísání otáček na volnoběh u nezahřátého motoru, ani jsem moc nepřemýšlel a nechal ji vyměnit v Honda servisu. Mimochodem, s takhle špatnou lambda sondou jsem v pohodě prošel na emisích, tzn. pořád fungovala jak měla, jen ten volnoběh kolísal, což bylo k vzteku... Úsměv

Edit : Koukal jsem do Honda ESM, pokud to nebude tou OEM Denso sondou, tak tě čeká hodně zkoumání, kde je co špatně zvlášť, když ti ECU nevyhazuje chyby... Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2016 , 14:33   Citovat  

piskot napsal:
Ty jsi tam dal lambda sondu, která má natočeno 270 tis. km?

Právě při volnoběhu a tuším až někam k 3000 ot./min. (bez záruky) jede ECU podle lambda sondy.
Pokud tedy bude bohatá směs, bude ECU "škrtit" vstřikování a otáčky pak budou někde dole.
Docela by mě zajímalo, jak ti motor zareaguje, pokud při těch volnoběžných 400-500 ot./min. zapneš všechnu elektriku, co auto má.A taky jak je na tom dobíjení.
Co se týče OEM dílů, pořád to nevylučuje, že hondí servisy něco s těmi lambda sondami dělají, aby na těch motorech fungovaly. I když připouštím, že je to čirá spekulace.
Za mě jednoduše když se lambda sonda "přihlásila", že už to není ono, špatné vyhřívání->kolísání otáček na volnoběh u nezahřátého motoru, ani jsem moc nepřemýšlel a nechal ji vyměnit v Honda servisu. Mimochodem, s takhle špatnou lambda sondou jsem v pohodě prošel na emisích, tzn. pořád fungovala jak měla, jen ten volnoběh kolísal, což bylo k vzteku... Úsměv

nee pořádnej výtlem koupila se nova Úsměv motor prej jede v otackach dobre ...a problem nastava po zahrati ne za studena ..
Nejhorsi je ,ze ja nejsem doma a posouvam info od Brasky pres net ,byt tam ,tak mam uz vse rozebranny a poskladany Velmi šťastný
klapku vycistil a jeste ho nahanim na ten IACV Velmi šťastný

takze aktualni stav , po nastartovani motor ma 1000ot ,po pridani plynu padnou na 500ot a nasledne se znovu zvednou na 1000ot .. takze nevim, rekl jsem mu vycistit IACV pak uvidime

kdyby to nekdo hledal nekdy ,cisteni IAC ventilu tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2016 , 21:36  Naposledy upravil piskot dne 24.8.2016 , 21:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

DOHCVTEC napsal:

takze aktualni stav , po nastartovani motor ma 1000ot ,po pridani plynu padnou na 500ot a nasledne se znovu zvednou na 1000ot ..

Tohle přesně je symptom blbé lambdy. Mě třeba při dojíždění ke křižovatce po vyřazení spadly otáčky i na nulu (asi setrvačnost rafiky:-)) a vzpamatovaly se zpátky někam k 700 ot./min.
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2016 , 21:37   Citovat  

milaaanek napsal:
Ahoj lidi nevíte někdo kde sehnat stahovačku na moje (ridicovo) HaHaaa okno? Sháněl jsem už snad všude a co mají v Kelly a Elitu tam nepasuje.. Nebo jestli se dá nějak opravit. Díky za odpovědi. Jinak je to 2000 sedan VTEC

ja bych ji mohl nebo spíse mel mit, nejakou jsem sice už prodal. Ale možná že zrovna tuhle mám. to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2016 , 22:09   Citovat  

piskot napsal:
Tohle přesně je symptom blbé lambdy. Mě třeba při dojíždění ke křižovatce po vyřazení spadly otáčky i na nulu (asi setrvačnost rafiky:-)) a vzpamatovaly se zpátky někam k 700 ot./min.

nemyslim ,si ,ze by fungovala jen HONDA DENSO a jina DENSO ne .. na A7G jsem tam taky daval DENSO a ne z HONDY ..

braska dneska vymenil svicky a vystrikal IACV a ted se stav vratil zpet ,sice se volnobeh drzi ,ale porad nizko ,ale co je videt i natom viddeu ,je ze nestaci ho jen vystrikat cistidlem ,ale ten zapecenej ventil usazeninama taky rozhybat .. tak to asi rozeberu jeste ja cely az se vratim domu ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2016 , 22:37   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
nemyslim ,si ,ze by fungovala jen HONDA DENSO a jina DENSO ne .. na A7G jsem tam taky daval DENSO a ne z HONDY ..

Promiň, argumentovat A7G je trochu mimo mísu.
Ale to, že jiná, než originální lambda u F20B6 motoru nefunguje, tu najdeš "nářků" dost.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2016 , 22:55   Citovat  

piskot napsal:
Promiň, argumentovat A7G je trochu mimo mísu.
Ale to, že jiná, než originální lambda u F20B6 motoru nefunguje, tu najdeš "nářků" dost.

proto jsem psal DENSO od hondy a ne od hondy a nenajdes vtomhle tema nebo nekde nikde jinde ve svete slovo otom ,ze denso nefunguje ,nebo ,ze funguje jen denso kupovane v honde , dle mne je nesmysl ,ze ji jeste v honde nejk doladuji ..
co jem procetl par temat kde se resi volnobeh a pproblem bude nekde v sani ,odvzdusneni chladiciho systemu , IACV ,klapce ,nastaveni volnobehu a az pak mozna v motoru ...
   Návrat  
tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.8.2016 , 12:31   Citovat  

Ahojte, da sa zohnat predny naboj na A6G ? Moje trable s hadzanim pri brzdeni su vinou krivej dosadacej plochy naboja.
Da sa to zrovnat? Su tam stifty alebo rovno novy.
Divim sa, ze na to prisli garazovy servisaci a velke servisy mi chceli menit kotuce,kolesa a uz povymienali komplet prednu napravu, okrem napravnice.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2016 , 13:06   Citovat  

tukkan napsal:
Ahojte, da sa zohnat predny naboj na A6G ? Moje trable s hadzanim pri brzdeni su vinou krivej dosadacej plochy naboja.
Da sa to zrovnat? Su tam stifty alebo rovno novy.
Divim sa, ze na to prisli garazovy servisaci a velke servisy mi chceli menit kotuce,kolesa a uz povymienali komplet prednu napravu, okrem napravnice.
Jedine cele lozisko s nabojem.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.8.2016 , 13:29   Citovat  

Vies mi poslat odkaz, alebo cenu?
Ja som nenasiel nic, a nemam ani predstavu kolko to stoji.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2016 , 13:53   Citovat  

tukkan napsal:
Vies mi poslat odkaz, alebo cenu?
Ja som nenasiel nic, a nemam ani predstavu kolko to stoji.
Pardon, spletl jsem se.Naboj s loziskem je na zadek a na predek je naboj asi nesehnatelny.Ale nasel jsem toto ale nevim, jestli pasuje.V popisu je Accord 98-2002, ale i jine modely.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.8.2016 , 14:55   Citovat  

Mozno v Honde. O tom naboji z odkazu pochybujem, lebo to pasuje na x modelov a ja potrebujem 4 srob.
   Návrat  
Hybatel je teď offline  Hybatel
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.8.2016 , 19:11   Citovat  

Kendik napsal:
Pardon, spletl jsem se.Naboj s loziskem je na zadek a na predek je naboj asi nesehnatelny.Ale nasel jsem toto ale nevim, jestli pasuje.V popisu je Accord 98-2002, ale i jine modely.

hele mám strach že to co jsi našel je na japonského accorda který je úplně jiný, tomu by nasvědčovalo i to že díl je použitelný na preludy které se taky stavěly pouze v japonsku a ne v anglii jako evropské accordy Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.8.2016 , 8:46   Citovat  

Je mozne, ze tie naboje su iba originaly v Honde.
Chalani v servise sa mi pohrali s nastavenim dosadacich ploch kotuca a naboja, podla ich slov je tam teraz odchylka (hadzavost) do 0,05mm. Taktiez som sa dozvedel, ze na Accordoch su naboje nachylne na opotrebovanie a ze sa odporuca spolu s kotucom vymenit aj naboj. Toto som citoval slova toho mechanika. Ale kolko servisov navstivis, tolko nazorov sa dozvies.
Brzdy zatial zabieham a som zvedavy kolko km to vydrzi.
Podla toho co som hladal na forach a internete, ma velmi vela aut problem s hadzavostou po vymene prednych kotucov.
No a ja toto riesim od leta 2015 naštvanej A to som chodil do servisu, ktory sa venuje iba japonskym autam, o nabojoch ani slovko.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2016 , 9:15   Citovat  

tukkan napsal:

Podla toho co som hladal na forach a internete, ma velmi vela aut problem s hadzavostou po vymene prednych kotucov.

Je fajn, že do toho kvalifikátoru "...velmi vela aut..." nespadám...Úsměv Vyměnil jsem si kotouče v podstatě na koleně u baráku, jen dodržel to, že jsem pořádně očistil dosedací plochu na náboji, a v pohodě, nic nehází.
Maně mě napadá, proč asi Honda doporučuje stočit kotouče přímo na autě...? Tak to valím bulvy
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 285, 286, 287 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina