Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 25 z 109
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.10.2016 , 12:03   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
Nevíte kolik se to 2.4 vejde oleje? Teď ho budu měnit

A kde mám koupit olejový filtr ? resp. jakou značku....

A7g lehce přes 4l, filtr purlufx (Cardo) nebo Hamp (silenec na kaito.cz).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2016 , 12:04   Citovat  

Kúpim použité projektory z A8G. buď halogén alebo xenón.

Ďakujem
   Návrat  
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.10.2016 , 16:48   Citovat  

lamilan napsal:
Zdravím všechny,
omlouvám se pokud se to tu už řešilo. Mám Acco8g 2.2idtec. Zítra se chystám do servisu kvuli filtru pevných částic zatim na diagnostiku. Rozsvitila se kontrolka zaneseny filtr a auto je v nouzovém režimu. Ještě nevim jestli to bude na výměnu nebo se jim to podaří nějak rozchodit. Máte někdo uz nějaké zkušenosti. Čistit nebo měnit popř kde? Současné ceny, na co dát pozor apod. Budu rád za každou informaci.

Ja som si prešiel problémami s DPF pred 2rokmi, po 80 tis neustále núdzový režim, tak som to zkusil legalnou cestou: v H servise demontovali, zaslali do Prahy (www.dpf-tech.cz).cena včetně práce cca 15tis a po roku ( cca 25 tisku) znovu problémy,auto prakticky nepoužiteľné,co 14 dní furt núdzový režim, v H servise všetko ostatné o.k..platiť za opracovanie som nechcel ( leda ta opravu a to mi nedokázali zaručiť,že sa mi bude DPF upchavat znovu.)..podotýkám,že krátké trasy nejazdim( na to má iné auto) lidl som len olej C3 ( nízký obsah sulfatoveho popela,fosforu a síry,) po tom,čo núdzový režim naskočil pri prebiehani kamionu( za mnou nalepeny další osobák) a nebyť na 4-prudovke ,tak už dnes toto nepíšem...nešlo predbehnúť, nešlo sa zaradiť...DPF som poslal tam kam patrí wc a jazdím už bez problémov. Nový skutočne 42bez DPH, pripočítať k tomu čidla před a za filtrom( sú zapečené,takže sa nedajú prehodiť na nový filter...cena sa tak šplhá cez 60 tis,možno viac.
   Návrat  
Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.10.2016 , 18:07   Citovat  

lamilan napsal:
Zdravím všechny,
omlouvám se pokud se to tu už řešilo. Mám Acco8g 2.2idtec. Zítra se chystám do servisu kvuli filtru pevných částic zatim na diagnostiku. Rozsvitila se kontrolka zaneseny filtr a auto je v nouzovém režimu. Ještě nevim jestli to bude na výměnu nebo se jim to podaří nějak rozchodit. Máte někdo uz nějaké zkušenosti. Čistit nebo měnit popř kde? Současné ceny, na co dát pozor apod. Budu rád za každou informaci.

Já se tenkrát o to zajímal tak nějak spíš preventivně (než jsem se tady dozvěděl, že u mého 7G je to trochu jinak) a líbilo se mi řešení jednoho uživatele tady na fóru, který to řešil tzv emulátorem. Zjednodušeně se dá říct, že jde o součástku, která přesně napodobuje DPF i s veškerými ději, které se mají odehrávat. Generuje potřebné kódy, které se v současné době kontrolují na STK, takže narozdíl od alternativy kdy je DPF pryč a upravená řídící jednotka máš klid.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2016 , 10:17   Citovat  

němáte někdo zkušenost s nějakou upevňovací síťkou do Accord 8G - sedan? Našel jsem například tuhle: tudy odkaz

Ale zrovna ten sedan má ty strany tak blbé tvarované, že se bojím, že to nikam nepřichytím. Pak se mi dost líbí tohle (hlavně to na straně): tudy odkaz

ale to je na fabku a nevím, jestli bude pasovat.

Řešil někdo?

Díky za info.
   Návrat  
Peter_spx je teď offline  Peter_spx
PříspěvekZaslal: 15.10.2016 , 10:26   Citovat  

Cuvaci senzor... riesil to tu niekto. Pri zaradeni spiatocky mi niekedy pipa zadny senzor bez toho ,aby tam bola prekazka.
Je vadny senzor,alebo co by este mohlo byt?
Robi to len niekedy. Mam taky dojem ,ze hlavne ked prsi,alebo je hmla.
dik za rady..
   Návrat  
Rastiq je teď offline  Rastiq
PříspěvekZaslal: 16.10.2016 , 18:37   Citovat  

Na SVK fore som sa za 2tyzdne nedozvedel. Rozhodol som sa pre 2.4 v-tec
Otazku som mal naco si obzvlast dat pozor pri kupe a hlavne po kolkych km by sa mali menit rozvody.
Dakujeeem
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2016 , 20:32   Citovat  

Rozvody nevím, ale myslím že dřív jak ve 100K to nebude.
Jinak na co si dát pozor, to fakt netuším, když ten motor bude mít dobrá nájezd km tak se není čeho bát. Sám zrovna prodávám A8G 2.4 a to auto je bez problémů.....

taky mám dotaz, dnes jsem měnil zadní destičky - za řidičem furt jako nové ale za spolujezdcem už byly KO.
Takže to asi přibržďuje, čím to může být? pístek se hýbe jako nový... vše je ok.
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 8:28   Citovat  

Kluci na A8G nelze hrát hudbu z telefonu přes bluetooth? Handsfree přs BT a celkově párování telefonu funguje perfektně, tak mě trochu zaráží, že by tam ta funkce nebyla?
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 9:39   Citovat  

Peter_spx napsal:
Cuvaci senzor... riesil to tu niekto. Pri zaradeni spiatocky mi niekedy pipa zadny senzor bez toho ,aby tam bola prekazka.
Je vadny senzor,alebo co by este mohlo byt?
Robi to len niekedy. Mam taky dojem ,ze hlavne ked prsi,alebo je hmla.
dik za rady..

Jak vypada lak na tom stredovem kolecku toho senzoru? Neni to zoxidovany a "vybublany"? Pokud to neni zcela rovne, tak je to zdroj problemu - staci ten lak sundat dolu a bude to normalne fungovat...
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 9:48   Citovat  

ono staci když je to zaliskany, nebo když třeba prsi a styka po tom voda.
   Návrat  
Peter_spx je teď offline  Peter_spx
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 17:53   Citovat  

SaKaL napsal:
Jak vypada lak na tom stredovem kolecku toho senzoru? Neni to zoxidovany a "vybublany"? Pokud to neni zcela rovne, tak je to zdroj problemu - staci ten lak sundat dolu a bude to normalne fungovat...

Senz. som x krat cistil, farba na nich je pekna,rovna. Teraz je na chvilu pokoj,ale prepokladam,ze sa to zase o nejaky cas objavi. Pokial dojdem na pricinu dam vediet.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 18:28   Citovat  

Je to sice pekne na prd... Ale teoreticky auto ti rika na displeji kterej senzor to dela. Jestli ciste zadni nebo rohovej. Zkus je vymenit jestli se falesne hlaseni presune ze senzorem. Ale asi se kvuli tomu musi sundat naraznik Smutný nejsem si jistej jestli se tam dostanes zespodu. Pak alespon budes vedet jetli je to dratama, kontaktem, senzorem atp. Mozna blbost, ale mohlo by te to navest OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 18:42   Citovat  

neměl taky už někdo tento problém se zadníma brzdama?

já už nevím co mám dělat, pravý zadní kolo furt brzdí, dneska jsem pod tím ležel celej den, vzduch tam není, všechno je jako nový...nic není zatuhlý

sotva vyjedu z města tak smrdí brzdy... na druhým kole jsou furt desky jako nový, tady to žere už třetí
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 18:57   Citovat  

Zatuhli neni co? Kontroloval si ten hlavni pistek? Nemyslim ted vodici cepy, ale ten ktery tlaci na desku a vytvari brzdnou silu??? Ono se to taky muze chovat jinak za tepla a jinak za studena. Vytahnout ocistit, prejet lapovacim papirem a vymenit jestli tam neni nejake gumove tesneni. Ted si presne nepamatuju Smutný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 21:05   Citovat  

nic není zatuhlé, vodící čepy i pístek jdou jako po másle, ani tečka rzi ( neměl jsem ten pístek úplně venku)

jak ho vyndám? normálně ho vyšlapu pedálem ven dokud nevypadne? nezdá se mi, že by byl zatuhlý vyšlapal jsem ho asi o 2cm ven a vypadal skvěle, zpátky jsem ho zamáčknul sikovkama až na doraz úplně v pohodě...

ještě mě napadlo jestli třeba není špatný obložení na ručku - že by bylo seklý a furt brzdilo a vzniklým třením a následným oteplením by pak ubývaly destičky....ale to je asi blbost co ?
   Návrat  
PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 12:59   Citovat  

Skontroluj, či si nevymenil pri skladaní plávajúce čapy opačne. Nie sú rovnaké. Hore by mal byť ten drážkovaný č.11
Prípadne či prachovka na pieste nie je niekde deravá alebo aj prachovky na čapoch. Ja som mal jednu na čape deravú a ten sa nechcel vracať. Kúpil som opravnú sadu za 3€ a už je to ok.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 13:19   Citovat  

Ja bych sel po te casti číslo 10 a 9. Vythnout trmen, vytlacit pistek ven. Poradne uvnitř vyčistit, i tu gumku co tam je. Vylapovat jak povrch pistku tak vnitrek trmenu. Dat zpatky. Rucka by na to mi vliv nemela. Teda za predpokladu vodici cepy jsou ok, ale to si rikal ze jsou!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 13:23   Citovat  

Všechno jsem rozebral, pístek, třmen, vodící čepy, všechno se leskne jako psí kulky..... už fakt nevím Smutný když to dám na hever tak s kolem rukama neotočím jak to ten pístek drží, ale když vymontuju třmen a dám ho do svěráku tak pístkem můžu pohybovat jako po másle... ...sotva ujedu 10km tak brzdy smrdí jako blázen Smutný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 13:27   Citovat  

foto

IMG_20161018_095826.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20161018_095826.jpg, 874.04 kB

IMG_20161018_095843.jpg

IMG_20161018_095843.jpg, 1012 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 13:35   Citovat  

Servisný manuál:
Odstraňování poruch brzdového systému podle příznaků - rychlé opotřebení brzdových destiček, vibrace vozidla (po dlouhé jízdě), nebo vysoký a tvrdý brzdový pedál

1. Jeďte s vozidlem tak dlouho, dokud neucítíte odpor (váznutí) brzd nebo že je pedál vysoko a tvrdý. To může vyžadovat 20 nebo více sešlápnutí brzdového pedálu během prodloužené zkušební jízdy.

2. Při běžícím motoru zvedněte vozidlo na zvedák a rukou otáčejte všemi čtyřmi koly.
Dochází u některého kola k váznutí brzd?
ANO - Přejděte na Krok 3 .
NE - Hledejte jiné příčiny opotřebení destiček, vysokého pedálu nebo vibrací vozidla.

3. Vypněte zapalování do polohy LOCK (0), několikrát sešlápněte brzdový pedál, aby zeslábl podtlak v posilovači brzd, a otáčením koly znovu zkontrolujte, jestli brzdy neváznou.

ANO - Přejděte na Krok 4 .
NE - Vyměňte posilovač brzd.

4. Aniž byste odpojovali brzdové trubky, odšroubujte a oddělte hlavní válec od posilovače a otáčením kol zkontrolujte, jestli brzdy neváznou.

ANO - Přejděte na Krok 5 .
NE - Zkontrolujte nastavení polohového spínače brzdového pedálu a mrtvý chod pedálu.

5. Povolte hydraulické trubky u hlavního válce a potom otáčejte koly za účelem kontroly váznutí brzd.

ANO - Přejděte na Krok 6 .
NE - Zkontrolujte nádržku u hlavního válce, zda není brzdová kapalina znečištěná. Pokud je znečištěná, vypusťte veškerou kapalinu z celého brzdového systému. Pokud je kapalina v pořádku, vyměňte hlavní válec.

6. U každého brzdového třmenu povolte odvzdušňovací šroub a otáčením kola zkontrolujte, jestli brzdy neváznou.

ANO - Zkontrolujte nádržku u hlavního válce, zda není brzdová kapalina znečištěná. Pokud je znečištěná, vypusťte veškerou kapalinu z celého brzdového systému. Pokud je brzdová kapalina v pořádku, rozeberte a opravte brzdové třmeny u těch kol, kde dochází k váznutí.
NE - Zkontrolujte a v případě potřeby vyměňte všechny poškozené brzdové trubičky. Pokud jsou trubičky v pořádku, vyměňte modulátor-řídicí jednotku VSA.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 15:55   Citovat  

podle toho návodu bych měl zrepasovat třmeny....nemůže to dělat stará brzdovka? je origo....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 16:56   Citovat  

Čaute, zháňam parabolu halogénu alebo xenónu od A8G. Kludne poškodená. Prípadne celé svetlo, ideálne poškodené.

Ak tak SS
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 19:41   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
podle toho návodu bych měl zrepasovat třmeny....nemůže to dělat stará brzdovka? je origo....

Brzdovku by som vymenil určite ak je origo. Mala by sa meniť každé 3 roky. A možno by som pre istotu pomenil aj tie gumy.

Ja som kúpil Opravnú sadu brzdového strmeňa FRENKIT 238044.

Origo sada na repas:

2c1fc62s-960.jpg

2c1fc62s-960.jpg, 221.64 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 21:51   Citovat  

Chalani, mám prosbu vedeli by ste mi prosím Vás niekto premerať priemer vstupnej diery svetlometu, kde je projektor (keď sa otvorí tá krytky), zaujíma ma otvor v tom plaste.

Veľké ĎAKUJEM
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2016 , 6:52   Citovat  

PaloSV napsal:
Brzdovku by som vymenil určite ak je origo. Mala by sa meniť každé 3 roky. A možno by som pre istotu pomenil aj tie gumy.

Ja som kúpil Opravnú sadu brzdového strmeňa FRENKIT 238044.

Origo sada na repas:

radši koupím tu origo sadu, ty už jsi taky musel repasovat brzdič? taky se nevracel? proč jsou tam 3 druhy vazelíny?

mě ten brzdič přijde jako novej, tam není nic čeho bych se mohl chytnout Smutný dokonce ten pístek zamáčknu rukou, večer jsem tam ze zoufalosti hodil starý desky aby mi to nesežralo ty nový....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.10.2016 , 7:21   Citovat  

Nemal som žiadny problém s brzdami, tak som nič nerepasoval, len som išiel prečistiť a premazať všetko. Ale pri tom som zistil, že jeden vodiaci čap sa nechce vracať tak ako ostatné. Keď som natiahol prachovku, tak som našiel dieru. Ak by som menil aj tesnenia na pieste, kúpil by som oem sadu, ale na tú jednu prachovku mi stačila aj náhrada za pár korún. Po výmene už išiel pekne.
Jedna vazelína bude na piest, druhá na vodiace čapy a tretia na vonkajšie časti - plechy, dosky...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2016 , 8:32   Citovat  

zajedu do Hondy ať se s tím poperou, a pak to doufám co nejdřív prodám...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2016 , 8:57   Citovat  

Ještě se mi stala jedna věc... S neoriginalnima deskama se mi stalo to, ze nebyly uple presne dle rozmeru originalu. Tzn ze deska byla trosku delší a nechtěla se vrazet. Nesmi tam litat navolno, to je jasny. Jinak to bude klepat. Na druhou stranu nesmí byt moc natesno, jinak se ti nevrati. Diky tomu se mi prehrival kotouc! Musel jsem tu plosku trosku opracovat pilnikem, ale bacha na to at to neudelas moc! Mozna postaci pohrat si s napruzenim tech plisku. Musí jit proste lehce hýbat s nima ale aby tam kvedlaly.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2016 , 13:16   Citovat  

Tak jsem to dal ke kamarádovi do servisu a asi to bude u mě ten samý problém.... desky jsou trochu menší než originál a na jedné desce chybí takový ten trojitý plíšek co zajede do pístku.

Proto se tam ta destička prý kroutí, tak uvidíme, moc tomu nevěřím ale snad to bude ok. Takže jdu koupit třetí destičky.....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina