Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 133, 134, 135 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 134 z 158
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2017 , 19:46   Citovat  

Mara008 napsal:
Nebo už vstřiky nestíhají krmit.

Ty slabší ne. právě to řeším s plynařem a je ochotný mi vstřiky vyměnit za ty, které to budou stíhat krmit až do omezovače. Ve foru o reflashi psal markos, že točit tolik otáček na LPG není vhodné. tak mě zajímá důvod - jestli to mám nechat být, nebo je nechat vyměnit? Momentálně jezdím od 6500 na benzín, přechod je absolutně neznatelný, žádné cukání, jak tu někdo psal...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2017 , 20:39   Citovat  

Jde o to, jestli to udrží konstantní průtok např. na pětku až k 7 tisícům tak, aby napětí lambdy nepadalo dolů,
aby drželo hodnotu, např. stále 0,85V. Pokud to dává, není třeba žádné přepínání do benzínu. Pokud budu ale jezdit stylem stále 4-7tisíc ot., chce to častěji kontrolovat vůle ventilů, třeba každou druhou výměnu oleje.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2017 , 20:44   Citovat  

Jiřik napsal:
Jde o to, jestli to udrží konstantní průtok např. na pětku až k 7 tisícům tak, aby napětí lambdy nepadalo dolů,
aby drželo hodnotu, např. stále 0,85V. Pokud to dává, není třeba žádné přepínání do benzínu. Pokud budu ale jezdit stylem stále 4-7tisíc ot., chce to častěji kontrolovat vůle ventilů, třeba každou druhou výměnu oleje.

S tím počítám, že seřizovat bych měl po 30.000 km. Takže je to opatření, pokud bych měl horší lambdu? Proměřoval jsem korekce během jízdy přes diagnostiku a vypadá to ok.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2017 , 20:55   Citovat  

Střelec napsal:
Ty slabší ne. právě to řeším s plynařem a je ochotný mi vstřiky vyměnit za ty, které to budou stíhat krmit až do omezovače. Ve foru o reflashi psal markos, že točit tolik otáček na LPG není vhodné. tak mě zajímá důvod - jestli to mám nechat být, nebo je nechat vyměnit? Momentálně jezdím od 6500 na benzín, přechod je absolutně neznatelný, žádné cukání, jak tu někdo psal...

nech to vymenit za kazdou cenu ! a ver tomu je dobry vedet ze to tahne po omezovac na LPG ikdyz to neuzivas casto .
u mne to je to vec k nezaplaceni u prejizdeni na kratkem useku a vim ,ze me to nezacne prepinat a trhat prave v moment kde je dobra kazda vterina ,jako tohle mne neskutocne vytacelo kdyz jsem jel v levem pruhu potreboval koukat na silnici a ne na otrackomner a auto zacalo prepinat na LPG a nevim co ,ted mam privstrik od 5500-7600ot vlastne jsem plynare nechal nastavit na 7800ot pro jistotu ,pac nevim v kolika presne konci ten na benzin po reflashi .. samozrejme to nejde pres nakych 7600ot a ti povim ,ze je to parada predjizdet s timhle nastavenim kdyz to potrebuji ..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2017 , 22:00   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
nech to vymenit za kazdou cenu ! a ver tomu je dobry vedet ze to tahne po omezovac na LPG ikdyz to neuzivas casto .
u mne to je to vec k nezaplaceni u prejizdeni na kratkem useku a vim ,ze me to nezacne prepinat a trhat prave v moment kde je dobra kazda vterina ,jako tohle mne neskutocne vytacelo kdyz jsem jel v levem pruhu potreboval koukat na silnici a ne na otrackomner a auto zacalo prepinat na LPG a nevim co ,ted mam privstrik od 5500-7600ot vlastne jsem plynare nechal nastavit na 7800ot pro jistotu ,pac nevim v kolika presne konci ten na benzin po reflashi .. samozrejme to nejde pres nakych 7600ot a ti povim ,ze je to parada predjizdet s timhle nastavenim kdyz to potrebuji ..

Jenže mě to netrhá, není to znát Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2017 , 22:12   Citovat  

Střelec napsal:
Jenže mě to netrhá, není to znát Úsměv

nakej probelm zrejme mas kdyz to resis nebo ne , melo by to jet az po omezovac bez zavahani
a tobe to ocividne nejéde.. takze vymenit vstrikovace nevim co mas dal rozmyslet to mi hlava nebere

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2017 , 6:17   Citovat  

Střelec napsal:

Vstřiky všeobecně podle mě mají velkou kapacitu. Limitní bývají často ty trysky na liště po vstřikách a reduktor. Nevím co máš za systém samozřejmě. Ale já se s tím natrápil taky dost a nakonec mi pomohla výměna trysek za větší (cca 200,-kč). Někde sem i viděl nějakou přepočtovou tabulku na jaký výkon jaká tryska.
Ale profík je tady Jiřík, já ti píšu jenom svou zkušenost Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2017 , 12:08   Citovat  

Střelec napsal:
S tím počítám, že seřizovat bych měl po 30.000 km. Takže je to opatření, pokud bych měl horší lambdu? Proměřoval jsem korekce během jízdy přes diagnostiku a vypadá to ok.

korekce jsou dobrá věc, ale v režimu plného plynu už je tzv. "open loop" a tam to nefunguje. Je třeba odečíst složení směsi podle napětí lambdy č. 1 samozřejmě (bank 1 sensor 1)
takže nad 0,80V to je dobré, kdyby to klesalo pod 0,60V, chtělo by přidat. Píšu napětí lambdy, ne hodnotu lambda.
V jaké kondici lambda je, lze vysledovat na volnoběh. Když osciluje její napětí tak v max. 5 vteřinové smyčce, je ok. Když je výrazně pomalá, je třeba ji vyměnit.
Tohle s tou lambdou je kontrolní řešení. Když se správně zapisují mapy v LPG jednotce, toto se kontroluje a seřizuje běžně podle map, které musí být najety přirozeně v požadovaném režimu (rozhodně ne na neutrál někde u garáže Ble

renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2017 , 18:21  Naposledy upravil renda4 dne 7.5.2017 , 10:57, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Tak jsem se konečně rozhoupal na seřízení LPG byla hodně bohatá směs , dnes HAVÍŘOV - KROMĚŘÍŽ a s5 7,24lLPG/100km a tím končím blbnutí s lehkou nohou bo mě to nebaví , jen jsem byl zvědavý tudy odkaz palubní průměrná spotřeba 6,3l Magic4

mildo je teď offline  mildo
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2017 , 18:58   Citovat  

Ahoj aky mas system Lpg?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2017 , 12:02   Citovat  

Tak mám konečně nové vstřikovače a odladěno dle reflash mapy. Jezdí to až k omezovačí na LPG a konečně i výkon na LPG odpovídá reflashi. Nejspíše se i o něco snížila spotřeba. Přezul jsem na letní 18" a při rychlé jízdě po dálnici (160-180) mám změřeno 13l LPG, při svižnější (+-150) se dostanu na 12l. Okrsky by tím pádem měly být na úrovni 10-11l, což je přijatelné. Teď už jen jezdit OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2017 , 12:32   Citovat  

Střelec napsal:
Tak mám konečně nové vstřikovače a odladěno dle reflash mapy. Jezdí to až k omezovačí na LPG a konečně i výkon na LPG odpovídá reflashi. Nejspíše se i o něco snížila spotřeba. Přezul jsem na letní 18" a při rychlé jízdě po dálnici (160-180) mám změřeno 13l LPG, při svižnější (+-150) se dostanu na 12l. Okrsky by tím pádem měly být na úrovni 10-11l, což je přijatelné. Teď už jen jezdit OK

tak vidis ,ze to jde ,ja jezdim dalnice a mesto presne za 11l LPG cca 140km/h GPS ,okresky bych jezdil tak za 10l ..
jeste si dovyknout mackat pedal na vice nez 1/3 a pujde tito taky tak Úsměv

mildo je teď offline  mildo
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2017 , 16:58   Citovat  

to ja jezdim tak kolem 9,3 na Lpg a to nejezdim jako snek Se stydím

padam je teď offline  padam
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2017 , 19:55   Citovat  

Přečetl jsem si pár desítek stránek a chtěl bych si potvrdit, že nevybírám něco mimo mísu.

Auto: Honda Legend (KB1) - 3.5L V6
Uvažovaný systém: Magic G4 Plus, vstřikovače Hana single (modré), reduktor Magic 3 Power, bez přimazávání, nádrž toroid (650x220 nebo 650x250).
Je něco, co mi uniklo a na co bych si měl dát pozor? Novinka, technologie co má smysl, atd.?

Předem díky za rady a komentáře.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2017 , 20:56   Citovat  

padam napsal:
Přečetl jsem si pár desítek stránek a chtěl bych si potvrdit, že nevybírám něco mimo mísu.

Auto: Honda Legend (KB1) - 3.5L V6
Uvažovaný systém: Magic G4 Plus, vstřikovače Hana single (modré), reduktor Magic 3 Power, bez přimazávání, nádrž toroid (650x220 nebo 650x250).
Je něco, co mi uniklo a na co bych si měl dát pozor? Novinka, technologie co má smysl, atd.?

Předem díky za rady a komentáře.

hlavne se vyhni experimentalnim a hybridnim kombinacim dilu ,radeji zauzivanej typ nez neco uplne nového ,
pak nato servismani jen nadavaj Velmi šťastný mam taky magic G4 a po cca ctyr letech a cca 50000km bez problemu ,
ale dobrej plynar kterej mi to servisoval mi rekl ze BRC je lepsi system ,vcem to presne nevim , mozna vstrikovace ,ale ja je nemam jednorazovy ,mozna BRC se daj lipe cistit nebo rozebirat a reduktor mozna taky ,tezko rict ,
moc jsem se ho neptal proc kdyz jsem s magic spokojenej ..

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2017 , 21:09   Citovat  

Padam za mne do téměř stejného motoru LandiRenzo ... ve středu zjistím přesné onačení OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2017 , 22:00   Citovat  

Mám tady plynaře co dělá právě Magic, dělal předtim všechno ostatní, ale už to jen servisuje a jinak jede Magic. Rodiče mají v Civicu BRC a momentálně 90tis. km bez jakékoliv závady. Ukazoval mi ale pár věcí, co má udělané BRC tak, aby byly drahé na servis.

Jinak servismani maj nadávaní v popisu práce. HaHaaa
Když viděl motor, tak jen říkal jak to bude těžší protože je tam málo místa kolem sání a když se bude sundavat sání, tak jsou potřeba dvě originál těsnění od Hondy, uvidíme jak je má Honda naceněné.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2017 , 22:58   Citovat  

[quote="padam"]Mám tady plynaře co dělá právě Magic, dělal předtim všechno ostatní, ale už to jen servisuje a jinak jede Magic. Rodiče mají v Civicu BRC a momentálně 90tis. km bez jakékoliv závady. Ukazoval mi ale pár věcí, co má udělané BRC tak, aby byly drahé na servis.

Jinak servismani maj nadávaní v popisu práce. HaHaaa
quote]

to jo aby se mely naco vymluvit kdyby se neco podelalo pořádnej výtlem stim BRC jsi me tedy potesil Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 9:24   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
hlavne se vyhni experimentalnim a hybridnim kombinacim dilu ,radeji zauzivanej typ nez neco uplne nového ,
pak nato servismani jen nadavaj Velmi šťastný mam taky magic G4 a po cca ctyr letech a cca 50000km bez problemu ,
ale dobrej plynar kterej mi to servisoval mi rekl ze BRC je lepsi system ,vcem to presne nevim , mozna vstrikovace ,ale ja je nemam jednorazovy ,mozna BRC se daj lipe cistit nebo rozebirat a reduktor mozna taky ,tezko rict ,
moc jsem se ho neptal proc kdyz jsem s magic spokojenej ..

BRC mají dobré vstřikovače právě taky proto, že rozebírat NEJDOU. Takže vstřiky, reduktory má BRC výborné, jednotka je nic moc. Proto jsou "hybridní" přestavby, kdy se zkombinují kvalitní vstřiky s polskými jednotkami
to nejlepší a nejosvědčenější řešení.
Honda Legend 3.5 má uvnitř sání opravdu málo místa, pravděpodobně se tam vstřiky "Hana Blue" nevejdou, musely by být venku. Proto bych dal u tohoto motoru přednost malým singlům "Magic FX", každou řadu krmenou jedním vývodem z reduktoru a opatřenou jedním odstředivým, nebo aspoň Bulprenovým filtrem, aby byly vstřiky chráněny.
Sání musí při montáži ven a nechat zkontrolovat svíčky.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 9:57   Citovat  

Jiřik: Super, díky za rady. OK
Jo, jo, místa tam moc není, viděl jsem na polských stránkách jednu přestavbu kde byly venku, na českých jsem našel jednu přestavbu kde nejsou vidět, takže buď je to vyfocené tak aby nebyly na fotce a nebo jsou někde vevnitř.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 10:08   Citovat  

padam napsal:
Jo, jo, místa tam moc není, viděl jsem na polských stránkách jednu přestavbu kde byly venku, na českých jsem našel jednu přestavbu kde nejsou vidět, takže buď je to vyfocené tak aby nebyly na fotce a nebo jsou někde vevnitř.

tady jsem použil ty FX dovnitř. Opravdu je to přestavěné na LPG Velmi šťastný

t1465496068_dscf2991.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
t1465496068_dscf2991.jpg, 5.22 kB

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 10:09   Citovat  

padam napsal:

Fotografie1051.jpg

Fotografie1051.jpg, 286.43 kB

Fotografie1052.jpg

Fotografie1052.jpg, 282.87 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 11:01   Citovat  

Jiřik napsal:
tady jsem použil ty FX dovnitř. Opravdu je to přestavěné na LPG Velmi šťastný

Tak to je luxus! OK

hopit: Díky za fotky, ty jsem ještě neviděl.

_Marty_ je teď offline  _Marty_
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 11:13   Citovat  

To KBcko na fotce jirika je moje, za celou dobu provozu nemam zadny problem. Spotreba moji daily jizdou je cca 13 az 15l plynu.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2017 , 6:03   Citovat  

_Marty_ napsal:
To KBcko na fotce jirika je moje, za celou dobu provozu nemam zadny problem. Spotreba moji daily jizdou je cca 13 az 15l plynu.

To je pekny.A jezdis si jak kral Úsměv.Ja s KA7 cca tech 13l/100km,ale nijak spotrebu ani styl jizdy neresim Úsměv
KB by se mi libilo taky Úsměv

Lumak je teď offline  Lumak
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2017 , 22:27   Citovat  

Zdravím, mám jen otázečku. Vyplatí se přestavba mého acc na lpg ? Ve městě máme lpg čerpačku za nějakých 13.50 kč a vyšlo mě to, že kdybych najezdil ročně 15000, tak skoro do roka mám zpátky peníze za přestavbu. Je to opravdu tak nebo se mám připravit na výdaje kolem toho? A nedělá to neplechu u tak starého auta ? Díky za odpověď Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2017 , 22:36   Citovat  

Lumak napsal:
Zdravím, mám jen otázečku. Vyplatí se přestavba mého acc na lpg ? Ve městě máme lpg čerpačku za nějakých 13.50 kč a vyšlo mě to, že kdybych najezdil ročně 15000, tak skoro do roka mám zpátky peníze za přestavbu. Je to opravdu tak nebo se mám připravit na výdaje kolem toho? A nedělá to neplechu u tak starého auta ? Díky za odpověď Úsměv

15.000 km / rok není nijak velký nájezd, ale do toho roka by se to vrátit mohlo. Já jsem s tímhle tvým dvoulitrem jezdil kolem 9.5l benzínu, takže počítej cca 11-12l LPG a v zimě ještě cca 0,5l benzínu na starty a zahřátí. Výdaje kolem toho zahrnují výměnu filtru po ujetí cca 15tis km (otázka cca 1500,- ? ) a zkrácenou životnost svíček - lepší měnit po cca 20.000 km. Už ani revize dnes nejsou povinné. O motor bych se nebál. OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2017 , 23:43   Citovat  

Lumak napsal:

LPG se vyplati vzdy .. pravidelne nastavovat ventily poprípade sledovat zmeny v chovani motoru a neni treba se niceho bat ..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2017 , 12:59   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
LPG se vyplati vzdy .. pravidelne nastavovat ventily poprípade sledovat zmeny v chovani motoru a neni treba se niceho bat ..

jj, na ty jsem zapomněl. Každých 30.000 km.

JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2017 , 14:44   Citovat  

Také sledovat spotřebu paliva, pokud by podezřele klesla, nechat nastavit jednotku.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 133, 134, 135 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina