Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 372, 373, 374 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 373 z 486
TheLastUnicorn je teď offline  TheLastUnicorn
PříspěvekZaslal: 17.8.2017 , 12:24   Citovat  

Proč jsem accord kupoval...
Bylo už načase vyměnit rzí sežranej mergl (i když technicky byl OK) a taky se mi hodí kombík, protože občas vozím objemnější věci a se sedanem jsem musel furt táhnout přívěs. Na slušný Mercedes W211 poface nebo W204 nebyl rozpočet a já jsem navíc člověk, který má rád ne úplně tuctový věci a nevadí mi vyzkoušet něco novýho. A7G mi padnul oka už dávněji - líbil se mi vždycky, v rodině je jedna CRV-čka, měl jsem v ruce nějakou tu C8G...a reference na akordici byly velmi slušný. Řekl jsem si, proč ne. Nebudu se tajit, že s autama ve volném case i dělám, umím si dost věcí sehnat levněji, takže jsem se toho zas tolik nebál. Původně jsem chtěl benzín, no na potvoru jsem nic zajímavého nesehnal. Benzínový pofacelifty byly všechny dost drahý, navíc většina z nich byla i přes malý nájezd značně odjetá - bylo vidět, že se jednalo o auta ježděna převážně ve městě. Tak jsem nakonec koupil naftu. Úsměv
Nedá se říct, že bych nejdřív kupoval a pak četl. Snažil jsem se vyčíst alespoň základní věci, na který si dát pozor. Ale celý jsem to samozřejmě pročítal až po koupi. Se stydím Ale zas vím, že jsem kupoval 11-ti letý auto za zlomek ceny novýho a tak to i beru. Přesto si myslím, že je můj kus na svůj věk v solidní kondici.
Ta koroze lemů - to vím. A vím i to, jak je ten plech tenký a když to napadne, jak rychle ho rez prožere durch. . Sice jsem je ošetřil, ale to imho nevydrží dlouho. Přinejhorším je dám vyrobit klempíři - ten, co znám si je vyrábí běžně. A ten podvozek budu dělat teď v září.
Na ty zapadlý vlákna se podívám, dík za radu. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2017 , 14:00   Citovat  

njn napsal:
A teď co ty kola 17x8 et38, někdo fotku?

Viděl jsi Acco na originálních Honda kolech 6,5Jx16 ET55?? To auto vypadá jako tramvaj Velmi šťastný Hledal jsem nějaká pěkná kola 17 nebo 18 palců, takže jsem zjišťoval jak to bude přibližne vypadat. Je to jen orientační výpočet i když přesněj, protože nejlepe se to zhodnotit, když to uvidíš v reálu,ale kdo má tolik kol, aby mohl zkoušet HaHaaa .
Výpočet: šíře disku v palcích 6,5 x 25,4 (jeden palec) = 165,1 / 2 = 82,55 - ET 55 = 27,55.
Tzn. že vnější okraj disku bude vzdálen od dosedací plochy kotouče/náboje právě 27,55 mm
Takže : 8 x 25,4 = 203,2 / 2 = 101,6 - ET 38 = 63,6 - origo alu 27,55 = 36,05. Takže Tí to alu kolo bude vylézat skoro o 4 cenťáky od origo Honda alu.
   Návrat  
R4YNE8 je teď offline  R4YNE8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2017 , 15:04   Citovat  

Cena náhradních dílů, ale i dostupnost je dost mizerná. Nejhorší je, že by si člověk rád připlatil za nějaké věci, ale nejsou vůbec dostupné. A kdo má pofacelift (jako já), má ještě daleko větší problém se sháněním. Třeba Type S, Euro R maska stojí i 8000 Kč (bazarová). To i na Lexus LS vyjde levněji. Velmi šťastný Velmi šťastný

Jinak je sice Accord střední třída, ale reálně v Executive spadá spíše ke kategorii např. Volva tzv. poloprémie a od toho se odvíjí ceny v servise, náhradních dílů. Zase to má tu výhodu, že to auto je takovej exot a na každém rohu ho neuvidíš. Lidé se rádi otáčí a hodně řidičů se často lepí na zadek. VTEC

Nejvíce se zasměji, když chodím shánět nějaké základní věci jako příchytky a šrouby a z obchodů mi řeknou, že proč si kupuju podobný auto, že na "Hóóndůůů" nic nemají. Že si mám koupit normální značku. To se mi stalo opravdu několikrát. to mi hlava nebere
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.8.2017 , 16:54   Citovat  

Jo, Accord je velikostně už na pomezí střední a vyšší střední. Přesně jako to Volvo S70/V70. Hm..koupit si normální značku. Jenomže to v Česko-Slovensku vlastně znamená, že si mám koupit koncern VW. Děkuji, nechci. Nejsou to vůbec špatný auta (jako služebák mám trojkovou octu), ale pro mně je to hrozně průměrný. Ničím to nevyniká, ničím mne to nedokáže nadchnout tak, abych řekl "wau!". Když přijdete na autosalon a řeknete "Já bych prosil 5m auta", tak vám prostě prodají Superb. Avšak nemyslím si, že je akordice nějaká hrozná exotika. Je to normální rodinný auto, pro normální lidi, kteří akorát chtějí od auta něco trošku víc, než obyčejný přemisťovadlo z bodu A do bodu B. Pro lidi, kteří mají rádi volant a rádi řídí. To ale není důvod koukat na majitele, jako kdyby vlastnili Lunochod... HaHaaa
Na Japonce je celkem dobrej Intercars. Ve všeobecnosti nemají nijak extra nízký ceny (především, co se germánských povozů týče), ale na aziaty se tam toho dá koupit celkem dost...a vzhledem k tomu, že tam mám 30-50% slevu, tak je to i cenově přijatelný. No ta karosařina na poface je s dostupností hrůza celkově. Když jsem dva roky zpátky sejmul e-klassou jelena v rychlosti 90km/h, měl jsem všechny potřebný věci do týdne a i s lakovačkou stála oprava 20 000 Kč. U A7G přemýšlím, zda nezačít platit havárko. Velmi šťastný
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2017 , 10:08   Citovat  

Job!k napsal:
Ano je tam original. Teď jsem to rozebral vše je jak má být po smontování nejde nastartovat poté znovu rozebráno vše jak by mělo být, ale stále nejde nastartovat.
Dá se to nějak odvzdušnit?

Jak to vlastně dopadlo? čeká mě to také vyměnit, tak abych neudělal něco špatně?
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.8.2017 , 19:19   Citovat  

K24 turbo? Tak to koukám!

IMG_4558.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_4558.JPG, 1.62 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2017 , 20:11   Citovat  

Jak vieš ? Úsměv Možno len diesel s iným intercoolerom Velmi šťastný
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.8.2017 , 20:58   Citovat  

markos napsal:
Jak vieš ? Úsměv Možno len diesel s iným intercoolerom Velmi šťastný

Dvojité koncovky výfuku a "VTEC" na zadní sklo, tak že rozhodně K24 s turbem Velmi šťastný Cool
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2017 , 21:12   Citovat  

sandu_cz napsal:
Dvojité koncovky výfuku a "VTEC" na zadní sklo, tak že rozhodně K24 s turbem Velmi šťastný Cool

no si jen mozna udelal mezichladic nebo je to nafta z vyfukama a vratama z Kacka , ja mam taky vrtata z poface Velmi šťastnýa taky jsem prodaval dvojity nerezovy laufy pro modrej naftak Velmi šťastný

jinak neresil uz nekdo ,nefungujici automaticky dojezd ridicoveho okna ? Najednou nejde musim drzet tlacitko to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2017 , 21:30   Citovat  

sandu_cz napsal:

Hightower má tiež dva výfuky a nemá K24 turbo /nafta/ (myslím že uvažoval aj inom intercooleri).

DOHC - skús to premazať, mne to občas blbne, že to musím stiahnuť v manuále a nie v tej druhej auto polohe.
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.8.2017 , 21:38   Citovat  

To me se stava, ze kdyz stahnu ridicovo okno az dolu, nejde vytahnout nahoru Velmi šťastný A porad nevim, cim to je. zmatenej
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.8.2017 , 23:57   Citovat  

Hoši, hoši (Kendik, DOHC) co takhle zkusit přečíst článek Jak na to - automatické stahování okna ? Mrk

Ve zkratce, jak píše markos ... stačí promazat.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2017 , 1:09   Citovat  

Mara008 napsal:
Hoši, hoši (Kendik, DOHC) co takhle zkusit přečíst článek Jak na to - automatické stahování okna ? Mrk

Ve zkratce, jak píše markos ... stačí promazat.

diky moc vubec me nenapadlo ,ze tohle nekdo resil ,asi proto ze vse hledam ze zvyku jako vsichni jen v tomhle tematu ktery jsem uz prosel 100x Velmi šťastný .. navod jak na zenskou woe prvni poloha druha poloha pořádnej výtlem takze staci tam strcit ruku jo aby seplo pojistku a pak to pujde HaHaaa no minule se mi povedlo do zadniho pricvaknout neteri ruku ,nevim proc ji tam strkala kdyz jsem rekl ze zaviram ,kazdopadne ji to normalne na tvrdo vtahlo prsty pod tesneni a zavrelo nadoraz ,takze v zadu nezkouset pac prijdete o prsty na stesti je ma malinkaty a schovaly se mezi tesneni a sklo zmatenej
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2017 , 7:57   Citovat  

kde seženu CD s mapama do navigace?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.8.2017 , 8:37   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
diky moc vubec me nenapadlo ,ze tohle nekdo resil ,asi proto ze vse hledam ze zvyku jako vsichni jen v tomhle tematu ktery jsem uz prosel 100x Velmi šťastný .. navod jak na zenskou woe prvni poloha druha poloha pořádnej výtlem takze staci tam strcit ruku jo aby seplo pojistku a pak to pujde HaHaaa no minule se mi povedlo do zadniho pricvaknout neteri ruku ,nevim proc ji tam strkala kdyz jsem rekl ze zaviram ,kazdopadne ji to normalne na tvrdo vtahlo prsty pod tesneni a zavrelo nadoraz ,takze v zadu nezkouset pac prijdete o prsty na stesti je ma malinkaty a schovaly se mezi tesneni a sklo zmatenej

pořádnej výtlem

Tímto jsem právě testoval, jestli má okno tuto ochranu (je-li překážka tudy okno sjede dolů) . A má ji jen automaticky stahované okno (tzn. okno řidiče). Ostatní okna ti přiskřípnou cokoliv, ale aspoň nedělají problémy se zavíráním Velmi šťastný .

Tím, že je Honda tak citlivá a vedení okna už není co bývalo (suché, zanesené nečistotami), vyhodnotí to takto.
Takže otevřít okno, stříknout silikonovým olejem vedení a mělo by být po problému.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2017 , 11:05   Citovat  

Mara008 napsal:
pořádnej výtlem

Tímto jsem právě testoval, jestli má okno tuto ochranu (je-li překážka tudy okno sjede dolů) . A má ji jen automaticky stahované okno (tzn. okno řidiče). Ostatní okna ti přiskřípnou cokoliv, ale aspoň nedělají problémy se zavíráním Velmi šťastný .

Tím, že je Honda tak citlivá a vedení okna už není co bývalo (suché, zanesené nečistotami), vyhodnotí to takto.
Takže otevřít okno, stříknout silikonovým olejem vedení a mělo by být po problému.
Zkusim i tu kalibraci. Nemyslim, ze u me je to tim, ze by potrebovalo promazat, ale muzu zkusit. Musi se sundat tapec?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.8.2017 , 11:28   Citovat  

Kendik napsal:
Zkusim i tu kalibraci. Nemyslim, ze u me je to tim, ze by potrebovalo promazat, ale muzu zkusit. Musi se sundat tapec?

Já jsem nesundával ... Stačilo jen při otevřeným okně stříknout celý rám (prostě všechny gumy a vodítka) + třebas to párkrát projet a dostane se to, kde je potřeba.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2017 , 12:22   Citovat  

Obecně čímkoliv stříkat pojezdy okna je koledování si o problémy v budoucnu, protože se tam bude chytat bordel a ucpávat se to. Lepší je aplikovat tam grafit, nebo to vyčistit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2017 , 8:31   Citovat  

Stepa napsal:
Obecně čímkoliv stříkat pojezdy okna je koledování si o problémy v budoucnu, protože se tam bude chytat bordel a ucpávat se to. Lepší je aplikovat tam grafit, nebo to vyčistit.
Take se mi do toho moc nechtelo strikat sil. olej.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2017 , 8:33   Citovat  

Mam dotaz: Jak sundat stahovaci roletku v toureru? Nedari se mi to a nerad bych neco ulomil. Dekuji
   Návrat  
petrp je teď offline  petrp
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2017 , 8:57   Citovat  

Pokud myslíš v kufru.
Tak zmačknout konec dovnitř a pak jde nahoru vytáhnout a vyndat Mrk
Dá se pak schovat dolů do kufru...

s-l225.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
s-l225.jpg, 66.77 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2017 , 9:21   Citovat  

petrp napsal:
Pokud myslíš v kufru.
Tak zmačknout konec dovnitř a pak jde nahoru vytáhnout a vyndat Mrk
Dá se pak schovat dolů do kufru...
To jsem take zkousel a neslo. Mozna je to zatuhle za tech 13 let. Diky je to dobrý
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.8.2017 , 11:37   Citovat  

Kendik napsal:
To jsem take zkousel a neslo. Mozna je to zatuhle za tech 13 let. Diky je to dobrý

Ještě je tu jedna možnost a to, že to tam je vložené obráceně. Okraje mají totiž logický zámek a není tedy jedno, jak je tam roleta vložena, nejde zajistit v poloze. Nemyslím si, že by bylo možné aby ty okraje s pružinou zatuhly.
   Návrat  
MAIKY 35 je teď offline  MAIKY 35
PříspěvekZaslal: 23.8.2017 , 21:49   Citovat  

Nabirak napsal:
Má tady někdo Accorda 2.2 CTDi 103kw? pořádnej výtlem
A byl by ten někdo tak ochotný, že zkusí zmeřit zrychlení na 4. rychlostní stupeň z ustálených 2000 ot/min do 4000 ot/min? Díky moc kluci, pořád řeším to snížení výkonu, ale v servisu mě řekli, že to má standardní výkon, tak potřebuju nějaký referenční údaj.

4ka v nafte je dosť pomalá, ak na ňu tlačíš už od 2000ot. No a pri 4000 ot. si už zasa nad predpisovou rýchlosťou aj na diaľnici Úsměv. Kým sa to tam dole pri plnom a 2000 ot. "pozbiera" tak to trvá, vtedy pre obiehanie určite 3ka. 4ka ukáže svoju silu až vtedy, ak na ňu zatlačíš niekde od 2500 -2700 ot., tam to ide hore do 4000 ot. podstatne "rýchlejšie" - záleží samozrejme aj od šírky pneu. R 16 205 minimálne sekunda k dobru oproti R18 225. Aké máš referenčné hodnoty a na akých pneu ? Skúsim to tak nahrubo zmerať a dám vedieť..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2017 , 6:56   Citovat  

Urob si video tachometra a porovnaj s YouTube alebo tuto s chalanmi. 4 ka pri 2000 je este mŕtvola, ožíva troska vyššie
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.8.2017 , 12:02   Citovat  

Ja bych to měřil od 2250 do 4000 RPM, kdybych už do toho šel...ale jen v případě, že mi zadavatel proplatí případnou pokutu. Na Slovensku měří na každém rohu. HaHaaa
To auto má relativně dlouhý kvalty a zázraky od 140PS v 1670kg těžkém autě nečekám, ale líný to rozhodně není. Oproti služební OIII 1.6TDI v kombíku a automatu je to raketa. Úsměv
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2017 , 14:23   Citovat  

to mi chceš povedať že to auto nevytočíš nikdy lebo sa bojíš že ťa namerajú a dostaneš pokutu? Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Nabirak je teď offline  Nabirak
PříspěvekZaslal: 24.8.2017 , 16:50   Citovat  

MAIKY 35 napsal:
4ka v nafte je dosť pomalá, ak na ňu tlačíš už od 2000ot. No a pri 4000 ot. si už zasa nad predpisovou rýchlosťou aj na diaľnici Úsměv. Kým sa to tam dole pri plnom a 2000 ot. "pozbiera" tak to trvá, vtedy pre obiehanie určite 3ka. 4ka ukáže svoju silu až vtedy, ak na ňu zatlačíš niekde od 2500 -2700 ot., tam to ide hore do 4000 ot. podstatne "rýchlejšie" - záleží samozrejme aj od šírky pneu. R 16 205 minimálne sekunda k dobru oproti R18 225. Aké máš referenčné hodnoty a na akých pneu ? Skúsim to tak nahrubo zmerať a dám vedieť..

Merim to prave od ustalenych 2000 aby se projevila i reakce turba. A vytocit 4. na 4000 prece taky neni problem, na to ti staci 1000m Velmi šťastný
Jinak co jsem nameril, tak v prumeru tam i zpet to mam za 14,2s. Pneu mam 225/45 R17, sedan.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.8.2017 , 6:26   Citovat  

rudy5: Ja som niečo také niekde napísal? Nejak si nepamätám. HaHaaa Ja som naopak zvyknutý z automatov bežne vytáčať auto k maximu. Ale robím to vtedy, keď to naozaj potrebujem.

Nabirak: Zkusit to na dálnici můžu. Já mám klasiku tramvaj: 205/55 R16, ale nemyslím, že to udělá na výsledku víc, než cca vteřinu.
   Návrat  
Nabirak je teď offline  Nabirak
PříspěvekZaslal: 25.8.2017 , 12:00   Citovat  

TheLastUnicorn napsal:

Nabirak: Zkusit to na dálnici můžu. Já mám klasiku tramvaj: 205/55 R16, ale nemyslím, že to udělá na výsledku víc, než cca vteřinu.

Cím víc měření budu mít, tím lepší. Opravdu ti stačí je 1000m dlouhá rovinka.
BTW myslím, že jsme se už setkali na foru Repromania, řešili jsme spolu stavbu dvoupasma přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 372, 373, 374 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina