Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 29, 30, 31  Další 
Zaslat odpověď

Strana 18 z 31
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2019 , 21:29  Naposledy upravil piskot dne 11.12.2019 , 21:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Fuj, kde jsi ty obrázky vzal...? Smutný
Právě že naživo vypadá BR-V hodně dobře.
Měl jsem před sebou srovnané CR-V, BR-V a CXG, bohužel jsem měl mobil v officu a než jsem se vrátil z oběda, BR-V odjelo. To by byla fotka jak víno, všechna auta v bílé, perfektní možnost srovnání proporcí. A fakt na živo BR-V to auto nemá z Fitu a Vezelu vůbec nic.
offtopic
Mimochodem, nechápu tak trochu schizofrenii Hondy, kdy jedou vedle sebe na jedné silnici Jazz a Fit, HR-V a Vezel...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2019 , 21:40   Citovat  

Pan gůgl, zadal jsem BR-V 2020 a "vylezlo" mi toto. Můj šálek to není, na druhou stranu to bude relativně prostorné, se slušnou přepravní kapacitou a výhledem z auta.
Vím, že "cestuješ", takže se s takovými podivnostmi setkáš asi často a můžeš v tom za tu dobu najít i pěkné partie. Mě se to fakt moc nelíbí. "Zlaté" HR-V Sport Úsměv
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2019 , 22:04   Citovat  

Gůgl... Tady je to lepší tudy odkaz

Díky tomu cestování vidím, jak Honda na Evropu se.re. wc
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2019 , 22:30   Citovat  

V bílé vyniknou ty designové kudrlinky, ale disproporce se (podle mě) nějak nevytrácí. Jak jsem psal, interiér z Jazzu (Fitu) 3G, vůči tomu mám velké výhrady. Předek by ale vcelku šel.
Na Evropu kakají proto, že si tu Honda sama (v minulosti) zařízla větev.
   Návrat  
marian111 je teď offline  marian111
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 21:09   Citovat  

Takto bude vyzerat nova honda HRV sport. Je na YouTube. All New Honda HRV 2020, od Imagino, 27.11.2019. Zadok mi pripomina toyotu RAV4.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hornet je teď offline  hornet
PříspěvekZaslal: 14.12.2019 , 15:31   Citovat  

Na jaře jedu na servis s 9g do Příbrami a doufám,že tam budou mít k vidĕní Hr-v sport.Na videích je ta kombinace červené v interiéru divná.Snad to bude v reálu lepší.Za mě je velká škoda,že už se nedělá Fr-v.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2019 , 15:57   Citovat  

hornet:
Já mám obavu, že na jaře bude Sport za hodně "těžké" peníze a k vidění nebude na všech salonech (což už není ani teď).
Interiér je v reálu hezčí, než na fotkách. Také jsem měl z toho obavy, ale je to v pohodě (samozřejmě vnímáno pouze mýma očima). Být za 600.000, vzal bych ho možná na milost Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.12.2019 , 16:45   Citovat  

U Šmuclera mají ještě dvě.Tam bych se jel max. podívat.Byl jsem ještě u kámoše ve VW salonu a prolezl Sportsvana.Za cenu,kterou mi řekl je to hodně zajímavý.Žena ale řekla,já chci Hondu.Už takle jsem zradil a vyměmil motorku H,ale zůstal u japonce.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2019 , 19:36   Citovat  

Tak to je fajn. Otázkou zůstáva, zda je po prodeji (těch dvou kusů HR-V Sport) ještě budou objednávat. Obavy proč, jsem popisoval na vlákně Civiku 10G Ble

VW se stále potácí s problémy některých motorizací. Jediná, která připadá do úvahu je 1.5 TSI a tam je ACT, z kterého má obavy. K věci, na ten motor je dost stížností s plynulostí a už jsem zachytil zase problém s rozvody. Navíc je s instalací GPF mdlý. To nechci.

Honda nemá v třídě, kterou mám rád (střední cenduro), žádnou použitelnou motorku. Taky jsem šel jinam (o tom už jsem ale psal ve vlákně "emise"). Jako motorkáře mě neudrželi, snad to tak nedopadne i na poli automobilů.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.12.2019 , 20:46   Citovat  

Jedinĕ ještĕ H-rv 1,5 iVTEC aspoň v eleganci.VW sportsvan 1,5tsi 96kw maraton ed. pod půl meg. není špatný,ale jak píšeš je to zdechlý a cuká jim to.Motorku jsem vyměnil cb1000r za z1000 a paráda.

20190228_163935.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20190228_163935.jpg, 4.47 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2019 , 21:12   Citovat  

Skoro 4 roky s Háervéčkem 1.5 jsme prožili ve spokojenosti. Jasně, trošku hlučnější ventilátor, opravený na záruku, odrovnaný akumulátor po třech letech, mohou být někým považovány za problém, ale to je nic. Akumulátor (v Hondě je nejobyčejnější EFB Varta s nízkým startovacím proudem), v dnešních autech s inteligentním dobíjením, je peklo pro každé současné auto. Tak jsem si pořídil nabíječku na AGM a EFB akumulátory a jednou za +- 4 týdny dobiju.

Pěkná stáj Mr. Green OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.12.2019 , 21:54   Citovat  

To jsou drobnosti.Taky 9g dobíjím Optimate a drží skoro 5let.
   Návrat  
marian111 je teď offline  marian111
PříspěvekZaslal: 18.12.2019 , 11:39   Citovat  

to Hornet: Sportsvana som mal, kupeny novy 02/2016, ale s 1.4 110kw vo vybave highline. Pred 3 mesiacmi sme ho predali s 75000 km. Auto slapalo s tymto motorom velmi svizne, vnutorny priestor je obrovsky ako sa na van patri. Pačil sa mojej manzelke, preto som ho kupil. Predal som ho preto, lebo je to strasne tvrde auto na nase cesty. S podvozka to strasne buchalo, ked sa preslo po nerovnosti. Naproti tomu auris to bola ina kava. Nic nebolo pocut od podvozka.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2019 , 17:04   Citovat  

I auto potřebuje mít své Vánoce, tak jsem háervu dnes nadělil předčasného Ježíška (do zásobičky) Úsměv Jinak, tenhle motorový olej vřele doporučuji (výborný poměr cena-výkon). Určeno pro všechna moderní "benzínová" auta bez GPF!

20191219_155831.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20191219_155831.jpg, 2.26 MB
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2019 , 7:41   Citovat  

Jopeeeno: hezký dáreček, to máš z dufy? Co říkáš na ten trident?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2019 , 8:22   Citovat  

anunaki:
Nee, tentokrát z Pemy, u Dufy jsem ověřoval dostupnost a nestihli by to do Vánoc.
MO Trident není vůbec špatný. Motor má "kulatoučký" zvuk a čistící schopnosti oleje jsou také výborné.
De facto jsou oba dle mého jedny z nejlepších olejů v současnosti (poměr cena-výkon-vlastnosti).
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2019 , 19:40   Citovat  

Jopeeeno: Ten Trident mám taky na příští rok v hledáčku, tady je analýza na Polu a vypadá to na slušný olej:

tudy odkaz

Expert nejsem, nevadí, že to je "pouze" polosyntetika?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2019 , 20:20   Citovat  

Hm, fajně   OK
Pusť to z hlavy, vůbec to nevadí, jeho základový olej a aditivace je víc, než slušná. Budeš spokojený.

Ještě k té syntetice, polosyntetice. Dovolím si citovat, našeho "guru":

Jestliže někdo o motorových olejích neví téměř vůbec nic, potom určitě ví alespoň to základní - že existují motorové oleje minerální, polosyntetické a syntetické. Ti, kteří jsou pevnější v kramflecích, to ještě trochu vylepší a používají termíny jako "plná syntetika" nebo "obyčejný minerál". Důležité je,že si všichni rozumějí a domluví se k všeobecné spokojenosti. Ono se ale ani nejde nedomluvit. A si dáte do motoru jakýkoliv olej, motor bude buďto jenom spokojený nebo hodně spokojený. Je to jako v případě Járy Cimrmana - v motorových olejích se totiž těžko šlápne vedle.

Motorové oleje jsou dnes pouze dobré nebo ještě lepší, samozřejmě pokud vyloučíme levné oleje pro staré a ještě starší motory. A je úplně jedno, jestli jsou takové nebo makové. Já si dovoluji při plném vědomí tvrdit, že v maloobchodním prodeji neexistuje ani jeden plně syntetický motorový olej. Každý olej má menší či větší podíl minerální složky, i když je na etiketě napsáno "syntetický" nebo "plně syntetický". Některý výrobce na etiketě alespoň uvede např. "vyrobeno syntetickou technologií","vyrobeno HC technologií", "vyrobeno HT syntézou" či nějak podobně, jiný stále trvá na plně syntetickém oleji. Vím spolehlivě minimálně o jednom případu oleje SAE 5W-40 známého výrobce, ve kterém není ani stopa syntetického oleje, přesto se na etiketě skví text "plně syntetický".

Ještě větší zmatek v pojmech syntetický a minerální vznikl zejména v posledních pěti letech, kdy po nešťastném rozhodnutí amerického úřadu pro reklamu začaly být jako syntetické označovány i kvalitní minerální oleje. Technologie výroby minerálních olejů už opravdu došly tak daleko, že vlastnosti kvalitních minerálních a syntetických olejů se téměř vyrovnaly. Jedná se tak o neustálý boj obchodníků, kteří by "syntetický olej " říkali nejraději téměř každému oleji, protože zákazníci na to dobře slyší, a chemiků, kteří vyvíjejí technologie a vyrábějí oleje.

Fenomén syntetických, polosyntetických a minerálních motorových olejů se projevuje i v tom, že těmito termíny jsou často určovány jak viskozitní vlastnosti, tak i kvalita olejů. Přitom to spolu ale vůbec nesouvisí. Z minerálních olejů lze namíchat olej s jakoukoliv viskozitou, ale ta přece nic neříká o kvalitě oleje.Výkonové vlastnosti, tzn.kvalita olejů, jsou dány především použitou aditivací. Ta je rozhodující pro konečnou kvalitu motorového oleje. Samozřejmě, že také záleží na kvalitě základových olejů, ať už syntetických nebo minerálních, kterých máme několik typů s různou kvalitou. Ale to už bychom zabíhali příliš do podrobností.

Kvalita oleje je zřejmá především ze specifikací uvedených na etiketě obalu. Vezměme si jako příklad oleje SAE 15W-40, 10W/40, 5W-40 a 0W-40. Všechny mohou mít výkonovou specifikaci ACEA A3/B3, příp.i B4. Z toho je zřejmé, že výkon, kvalita a životnost, např. olejů SAE 15W-40 a 5W-40 či 0W-40, může být naprosto stejná. Rozhodně tedy neplatí, že čím je údaj xW nižší, tím je vyšší kvalita a životnost oleje a olej vydrží v motoru déle. To je naprostý nesmysl. Oleje SAE 0W-40 či 5W/40 mají lepší viskozitní vlastnosti, rychleji se v motoru dopravují na všechna mazaná místa, ale kvalitou a životností jsou stejné jako oleje SAE 10W-40 či 15W-40, tj.úspěšně prošly stejnými motorovými testy, kde všechny dosáhly vyhovujících výsledků.

Rozdělování olejů na minerální, polosyntetické a syntetické je přežitek ze 70. a 80. let minulého století. Tehdy to mělo i svůj praktický význam. V dnešní době to již nic neříká a tyto termíny by se neměly už vůbec používat. Ostatně i respektované instituce API, SAE a ACEA je také na začátku 90. let minulého století vyřadily ze svého slovníku. Povede se to i nám?

Příště vám poodhalíme mýtus číslo čtyři na téma: Motorové oleje a doporučení výrobce

Ing. Jaroslav Černý, CSc.
Ústav technologie ropy a petrochemie,VŠCHT Praha 
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.12.2019 , 20:38   Citovat  

Díky za článek. Ještě uvidím, uvažuji ještě o 5W-40 (např. Ravenol VST 5W-40, Valvolne Maxlife 5W-40,...), ta byla na léto a dálnice ještě vhodnější.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.12.2019 , 20:59   Citovat  

Není zač, Tome.
Pozor ale na ten Valvoline Max life. Prioritně je to olej určený pro motory, které už mají vysoký kilometrový průběh za sebou.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.12.2019 , 21:49   Citovat  

Dost jsem se tím probíral na diskuzích a není důvod čekat na magický proběh 100 tisíc km. Proč taky?
Tady je o tom celkem zajímavý článek

Bohužel lidé tenhle olej často zkouší až když mají nějaký problém (úsady, vyšší spotřeba oleje apod.) a to je zbytečně pozdě. Prevence je základ. Zázraky se nedějí a neumí je ani tenhle olej.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.12.2019 , 22:02   Citovat  

PR článek, ale budiž. Kluci z OF jej nicméně doporučují na vyšší průběh, také s odůvodněním na ztvrdlá gufera. V x50 se tuším nedělá, takže pokud "dotěsňuje i tak... Nezkoumal jsem to, nejsem cílovka.

No, být Tebou neřeším to také. Když budeš měnit olej tak často, jak měníš, nehrozí žádná rizika, včetně zmíněných úsad a opotřebení. Aditiva, detergenty a další složky budou fungovat (čerstvý, ne vyčerpaný olej), jak mají a Tvůj motor bude "chrochtat blahem". Můj názor, pane Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.12.2019 , 23:02   Citovat  

Asi jo. Olejů 5W-40 je nesprasených eko celá řada. Zamlouvá se mi ten Ravenol. Anebo klasiku Synpower 5W-40 za pár stovek. Díval jsem se na ten Nanodrive od Millersu, ale je to ekonomický nesmysl. Za cenu jedné výměny Nanodrive oleje mám skoro tři výměny obyč.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.12.2019 , 23:15   Citovat  

Přesně. Jo a jedna taková zprávička z testu od kluků. MO s Nanodrive kupodivu (pro mě nepochopitelně) zvýšil u pár motorů spotřebu paliva to mi hlava nebere
Pokud chceš Ravenol s echt recepturou, vem tzn. USVO. Je to jejich top receptura. Na druhou stranu, s našimi nájezdy a jízdami, je fajn jakýkoli Ravenol s Clean synto Úsměv
Ale i tak, stále platí jedno pravidlo, radši v autě obyčejný olej po dobu 10.000 km, než top olej a 20.000 km.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2019 , 16:05   Citovat  

Honda HR-V FL Modulo X (za mě, jsem rád, že tu máme Dynamic, tohle mě totiž moc neoslovilo). Panáček sice rád povídá za jízdy nesrozumitelnou řečí, ale ve videu je naštěstí i dost statických i jízdních záběrů auta.
tudy odkaz
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.12.2019 , 12:22   Citovat  

Ahoj panove, kdybyste nekdo chtel prolezt/projet HRV Sport MY2020, tak neni problem se nekde v Brne / blizkem okoli srazit. Klidne poslete SZ.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2019 , 14:17   Citovat  

porew:
Vítej v Honda clubu OK
Aktivních uživatelů Hondy HR-V 2G tady moc není, sotva na prstech jedné ruky (holt nenemáme zatím potřebu řešit drobné problémy, které trápí jiné novodobé Hondy, a nebo je ventilovat) Velmi šťastný
Teď važně, ať Ti auto slouží k naprosté spokojenosti Honda
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.12.2019 , 14:58   Citovat  

Jopeeeno napsal:
porew:
Vítej v Honda clubu OK
Aktivních uživatelů Hondy HR-V 2G tady moc není, sotva na prstech jedné ruky (holt nenemáme zatím potřebu řešit drobné problémy, které trápí jiné novodobé Hondy, a nebo je ventilovat) Velmi šťastný
Teď važně, ať Ti auto slouží k naprosté spokojenosti Honda

Diky Úsměv Narazil jsem na tenhle thread nahodou, kdyz jsem hledal info o olejich a vidim tu, ze nekteri o HRV Sport premysli - za me "BERTE DOKUD JSOU". I zena je nadmiru spokojena. Jinak blizi se mi prvni 2tis km, tak koukam, co bych tam nalil misto toho originalniho caje Úsměv Zas nechci uplne experimentovat, tak zkusim nejakej 5w30.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2019 , 16:01   Citovat  

Věřím, že jste doma spokojeni, taky jsem nad Sportem uvažoval a dlouze.

Co se týče olejů, tak máš tři možnosti ( i dle příručky).
Konzultoval jsem to nedávno i s "našim" dealerem (jednatelem firmy), kde mi řekl doslova "5W30 je zlatá střední cesta". Koresponduje to i s poznatky, které jsem za ta léta nasbíral.

-SAE 0W20 ACEA A5/up s C3 - eko olej, náplň z výroby. Jsou servisy, kde trvají jen a pouze na této náplni. Chápu, jejich volba. Ale popsal jsem tu "stohy papíru", proč zrovna tato specifikace není NEJLEPŠÍ volbou pro mazání motoru za všech okolností (nízká HTHS viskozita atp.). Na většinové "couračky" po ucpaném městě, budiž,

-SAE 5W30 ACEA C3 - ano, už i tento olej je částečně postižen ekologií (C3 - snížené mj. popeloviny k vůli použití filtru pevných částic), ale stále to jsou oleje s nesníženou HTHS viskositou ("silný", resp. netrhající se olejový olejový film, při vysoké zátěži),

-neřešit to a ponechat plně v dikci autorizovaného servisu.

Co si vybereš je samozřejmě na Tobě. Jsou dva "tábory". Jedni razí cestu, že 0W20 je přece dobrý olej, však výrobci motorů vědí, co tam správně aplikovat. Jenže tohle je jen ústupek výrobců vůči perfektnímu mazání motoru, směrem k ekologii. Použitím takovýchto olejů se snaží srazit množství emisí a paliva. Skoro na všech baleních je v popiscích "palivo šetřící...". Kdyby nebylo Bruselu, Zelených a podobných seskupení, věř, že tyto oleje nikdy nevzniknou (stejně jako EGR, DPF a GPF). Výrobci se prostě za každou cenu snaží snižovat emise desetinku, k desetince, což MOŽNÁ na papíru naplní kýžený efekt.
Druzí řeší olej, který je pro motor ten nejvodnější. Touhle cestou se znažím jít i já. Vyslechl jsem si od "ekologisticky smýšlejících" jedinců spousty jedovatých slov, ale kašlu na ně. Pokud se totiž zamyslím nad tím, jakou úlohu v motoru má olej, jaké požadavky na něj jsou a jaké hodnoty se v rámci jednotlivých norem (ACEA,SAE, API) sledují a měly by být standardem, budu vždy volit cestu tribologicky doloženou.

Pokud bych volil olej do současného "turbobenzínu" s GPF, měl bych jasno. Tenhle olej je dle mého dost dobrý:
tudy odkaz
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2020 , 10:48   Citovat  

mini test nova tiskarna epson tak test produkt OK

imgTest.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  imgTest.pdf
 Velikost:  680.34 kB