Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 119, 120, 121 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 120 z 137
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.12.2020 , 20:34   Citovat  

Hele, lidi, blíží se zima, a tak nějak jsem si vzpomněl, že se tu probírala baterka a její životnost.
Ta naše kroutí už pátý rok, bez pocitově ztráty kytičky.
Dá se nějak rozumně zjistit, v jaké je baterka kondici? Jasně, různé testery, atp...
Máte něco na diagnostiku baterky vyzkoušené?
Nabíječku ne-e, doteď jsme ji nepotřebovali.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.12.2020 , 21:23   Citovat  

piskot:
Na test akumulátor si skoč do jakéhokoli slušného servisu, musí se udělat tzv. zátěžový test. Pokud jsi "hračička", pořiď si zařízení domů. Něco na tento způsob, třeba...

tudy odkaz

Nebo si hoď do googlu zátěžový tester Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 1:38   Citovat  

Jopeeeno napsal:
piskot:
Na test akumulátor si skoč do jakéhokoli slušného servisu, musí se udělat tzv. zátěžový test. Pokud jsi "hračička", pořiď si zařízení domů. Něco na tento způsob, třeba...

tudy odkaz

Nebo si hoď do googlu zátěžový tester Úsměv

Dík za reakci.

Takovejhle tester už jsem v něčích rukou někdy viděl. Ale je to dilema, servis - než tam dojedu, baterka se zmátoří, tester doma - jednou za x let vytáhnout, oprášit, zase zpátky na půdu...
Už to slyším "...co vlastně chceš..." Úsměv

Ápropos, při domácím měření, musím odpojit kable od baterky?
   Návrat  
Honzek2 je teď offline  Honzek2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 14:27   Citovat  

Kolik máte průměrnou spotřebu ve městě ? U mě je to 10 l a to opravdu nejezdím jako závodník. Ano rychlejší rozjezdy a jezdím cca o 10 km/h rychleji než je povoleno, ale jinak se o mém stylu nedá říct že bych to honil Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 17:22   Citovat  

[quote="piskot"]Dík za reakci.

Takovejhle tester už jsem v něčích rukou někdy viděl. Ale je to dilema, servis - než tam dojedu, baterka se zmátoří, tester doma - jednou za x let vytáhnout, oprášit, zase zpátky na půdu...

Ápropos, při domácím měření, musím odpojit kable od ...

Viz návod postovaného zářízení

20201205_161944.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20201205_161944.jpg, 389.36 kB

20201205_162001.jpg

20201205_162001.jpg, 491.23 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 19:23   Citovat  

Honzek2 napsal:
Kolik máte průměrnou spotřebu ve městě ? U mě je to 10 l a to opravdu nejezdím jako závodník. Ano rychlejší rozjezdy a jezdím cca o 10 km/h rychleji než je povoleno, ale jinak se o mém stylu nedá říct že bych to honil Úsměv

Na můj vkus hodně, to jsme si mohli nechat Accorda na denní ježdění, ten měl cca. 8 l.
Tourer nám ukazuje opravdu hodně dlouhodobý průměr 7,2 l, 90 % jízdy do města, tam pojíždění, a zpět.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 20:41   Citovat  

[quote="Jopeeeno"]
piskot napsal:
Dík za reakci.

Ápropos, při domácím měření, musím odpojit kable od ...

Viz návod postovaného zářízení

Tak na stránky Compassu jsem nekoukal, to je pravda. Dík za ten sken. Co jsem koukal na ty dm3, už je to asi hodně dlouho prodávaná "krabička", fakt si s ní poradí i ty současné EFB baterie?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 20:50   Citovat  

piskot:
Je to starší kousek, ano.
Ale EFB aku je přece také klasický zaplavený akumulátor, jen "vytuněný" o schopnost snážet dlouhodobě přebíjení, vybíjení. Takže bych tu z logiky věci neviděl problém..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 21:25   Citovat  

Jopeeeno napsal:
piskot:
Je to starší kousek, ano.
Ale EFB aku je přece také klasický zaplavený akumulátor, jen "vytuněný" o schopnost snážet dlouhodobě přebíjení, vybíjení. Takže bych tu z logiky věci neviděl problém..

A sakra, nějak jsem měl zafixováno, že EFB má tuhý elektrolyt... Díky za nakopnutí si o tom něco přečíst. OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 22:16   Citovat  

piskot napsal:
Na můj vkus hodně, to jsme si mohli nechat Accorda na denní ježdění, ten měl cca. 8 l.
Tourer nám ukazuje opravdu hodně dlouhodobý průměr 7,2 l, 90 % jízdy do města, tam pojíždění, a zpět.

Čím to může být ? Já jsem taky očekával spotřebu o dost nižší ... Podle toho co jsem všude četl. Moje teď už bývalé auto bmw 320i žralo ve městě 11 litrů a to mělo v háji vanos. Nesetkal se s tím někdo ? Možná to třeba jenom špatně ukazuje .... Teď mám vynulováno a natankoval jsem natural 98. Tak uvidím kolik ujedu na nádrž a spočítám si to.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 23:04   Citovat  

Honzek2 napsal:
Čím to může být ? Já jsem taky očekával spotřebu o dost nižší ... Podle toho co jsem všude četl. Moje teď už bývalé auto bmw 320i žralo ve městě 11 litrů a to mělo v háji vanos. Nesetkal se s tím někdo ? Možná to třeba jenom špatně ukazuje .... Teď mám vynulováno a natankoval jsem natural 98. Tak uvidím kolik ujedu na nádrž a spočítám si to.

Hele, neporadím. Obligátní řešení je navštívit Honda servis a doufat, že něco řekne diagnostika.

To mě vede k otázce, lze u C9G také nechat jednoduše vyblikat chybu, jak to bylo např. u A6G?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 23:12   Citovat  

piskot napsal:
Hele, neporadím. Obligátní řešení je navštívit Honda servis a doufat, že něco řekne diagnostika.

To mě vede k otázce, lze u C9G také nechat jednoduše vyblikat chybu, jak to bylo např. u A6G?
Hele tak mi tak napadá že mi to jen špatně ukazuje... protože když si nenavolím průměrnou spotřebu na 100km, ale dám si tam kolik najedu na nádrž tak tam mám po natankování cca 635 l .... Zítra kouknu do auta a ověřím si jestli si to pamatuju dobře a nebo jsem mimo ....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 23:30  Naposledy upravil Honzek2 dne 6.12.2020 , 0:59, celkově upraveno 7 krát. Citovat  

piskot napsal:

Tak jsem to nevydržel a šel jsem se kouknout do auta... viz fota...Z fotek je vidět že jsem ujel 25,5 km a mám ještě ujet 614 což by znamenalo že kdybych jezdil jako doposud, tak bych najel na jednu nádrž 639,5 km. Na internetu jsem našel vzoreček (spotřeba paliva = (spotřebované palivo/ujetá vzdálenost)*100) Takže u mě 50/639,5=0,07818608287724784988272087568413*100=7,8 cca... Což by znamenalo že mi to prostě špatně ukazuje průměrnou spotřebu na 100

IMG_20201205_222349_HDR.jpg

IMG_20201205_222349_HDR.jpg, 128.01 kB

IMG_20201205_222448_HDR.jpg

IMG_20201205_222448_HDR.jpg, 137.11 kB
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 23:41   Citovat  

piskot napsal:

Už asi 20let nejde...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 2:21   Citovat  

Honzek2 napsal:
Tak jsem to nevydržel a šel jsem se kouknout do auta... viz fota...Z fotek je vidět že jsem ujel 25,5 km a mám ještě ujet 614 což by znamenalo že kdybych jezdil jako doposud, tak bych najel na jednu nádrž 639,5 km. Na internetu jsem našel vzoreček (spotřeba paliva = (spotřebované palivo/ujetá vzdálenost)*100) Takže u mě 50/639,5=0,07818608287724784988272087568413*100=7,8 cca... Což by znamenalo že mi to prostě špatně ukazuje průměrnou spotřebu na 100

Trocha matematiky nikoho nezabije. Ale že jsi to hledal na netu...? No comment..Úsměv Velmi šťastný

Hele, Honda je známá tím, že palubák poměrně aktivně mění hodnoty průměrné spotřeby, hlavně ze začátku měření. Dej svým stylem jízdy alespoň 4x tolik, bude to mít větší vypovídací hodnotu.
My třeba benzín i vyrábíme. Natankuju v Plzni a u baráku, cca. 30 km, mi to někdy ukazuje víc km dojezdu, než před tankováním. Fakt, nekecám....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 2:51   Citovat  

piskot napsal:
Trocha matematiky nikoho nezabije. Ale že jsi to hledal na netu...? No comment..Úsměv Velmi šťastný

Hele, Honda je známá tím, že palubák poměrně aktivně mění hodnoty průměrné spotřeby, hlavně ze začátku měření. Dej svým stylem jízdy alespoň 4x tolik, bude to mít větší vypovídací hodnotu.
My třeba benzín i vyrábíme. Natankuju v Plzni a u baráku, cca. 30 km, mi to někdy ukazuje víc km dojezdu, než před tankováním. Fakt, nekecám....
Počítal jsem to sám... ale potom co jsem vypil celé víno jsem si nebyl jistej jestli to počítám správně Úsměv Velmi šťastný Abych se neztrapnil tak jsem si to raději našel Velmi šťastný No dobrá ... Takže mám zrušit aby se mi nulovaly najeté km po natankování a naject o x kilometrů víc a pak soudit ? Úsměv
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 11:08   Citovat  

Piškot: ty něco piš o matematice. Když natankuješ, tak se dojezd vypočítá z předchozí průměrné spotřeby. Říkal jsi, že průměr máte kolem 7.2. Dojez tedy ukáže 45l/7.2l/100km=625km. Po 30km plynulé jízdy budeš mít spotřebu dejme tomu 6l. Dojezd to tedy bude ukazovat 45-(30km*6l/100km)/6l/100km=720km. Fakt nekecám. HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 12:26   Citovat  

Fakt? Mně se u obou aut objevuje dojezd přes (nereálných) 700km... to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 13:13   Citovat  

anunaki napsal:
Piškot: ty něco piš o matematice. Když natankuješ, tak se dojezd vypočítá z předchozí průměrné spotřeby. Říkal jsi, že průměr máte kolem 7.2. Dojez tedy ukáže 45l/7.2l/100km=625km. Po 30km plynulé jízdy budeš mít spotřebu dejme tomu 6l. Dojezd to tedy bude ukazovat 45-(30km*6l/100km)/6l/100km=720km. Fakt nekecám. HaHaaa
takže nejlepší bude si to spočítat podle ujetých km na plnou nádrž. Opravdu je ten palubní počítač tak nepřesný? Jaké spotřeby máte vy? I třeba v porovnání s palubním počítačem? Třeba jestli ujedete 700 km podle palubního pc ale reálně podle dotankovani a výpočtu 680. Zajimalo by mi to. Zatím to vypadá že ten pc hodně špatně počítá a to zjistím až vyjedu nádrž, ale je mi divné že by tam něco bylo špatně. Auto bylo cca před 2 měsíci v autorizovaném servisu.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 13:51   Citovat  

Palubák počítá s nádrží 50l, já na těch 5 litrů rezervy nejezdím. V průměru ujedu 675km na dočerpaných 44 litrů benzínu do prvního cvaknutí pistole, což odpovídá průměrné dlouhodobé spotřebě 6.5l/100km.

Honzek2: Mně to počítá Fuelio. Zapisuju tam i údaj průměrné spotřeby dle PP. Z letošních deseti dotankovaní do plné:
3x byl údaj dle PP shodný s dotankovaním
4x byla spotřeba dle PP vyšší o cca. 0.1l/100km
3x byla spotřeba dle PP nižší o cca. 0.1l/100km
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 13:51   Citovat  

Honzek2 napsal:
takže nejlepší bude si to spočítat podle ujetých km na plnou nádrž. Opravdu je ten palubní počítač tak nepřesný? Jaké spotřeby máte vy? I třeba v porovnání s palubním počítačem? Třeba jestli ujedete 700 km podle palubního pc ale reálně podle dotankovani a výpočtu 680. Zajimalo by mi to. Zatím to vypadá že ten pc hodně špatně počítá a to zjistím až vyjedu nádrž, ale je mi divné že by tam něco bylo špatně. Auto bylo cca před 2 měsíci v autorizovaném servisu.

Osobně jsem se teda přes 10 l/100 km nedostal nikdy. Jen jedno období, kdy jsem pouze poskakoval po městě velmi krátké trasy (do 3 min max., nestačilo se to ani zahřát), jsem se přehoupl přes 9 litrů. Ale to bylo navíc hodně z kopce do kopce, průměrnou rychlostí sotva 30 kmh.
Palubní počítač mi spotřebu ukazuje velmi přesně, odchylka udávané spotřeby většinou nepřesáhne +/- jednu deci oproti výpočtu z dotankování.
Mimochodem, počítat něco z udávaného dojezdu nepovažuji za nejlepší nápad… na palubním počítači je to podle mě suverénně nejnejistější hodnota, měnící se nějakým algoritmem podle aktuálního jízdního stylu/spotřeby. Konec konců, občas mi tam svítí dojez 0, pořád jezdím, a 50 l pak zdaleka nenatankuju do plné (spíš jen tak 45 l).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 15:58   Citovat  

anunaki napsal:
Palubák počítá s nádrží 50l, já na těch 5 litrů rezervy nejezdím. V průměru ujedu 675km na dočerpaných 44 litrů benzínu do prvního cvaknutí pistole, což odpovídá průměrné dlouhodobé spotřebě 6.5l/100km.

Honzek2: Mně to počítá Fuelio. Zapisuju tam i údaj průměrné spotřeby dle PP. Z letošních deseti dotankovaní do plné:
3x byl údaj dle PP shodný s dotankovaním
4x byla spotřeba dle PP vyšší o cca. 0.1l/100km
3x byla spotřeba dle PP nižší o cca. 0.1l/100km

Díky za tip... Hned jsem si Fuelio stáhnul do mobilu a vyzkouším... každopádně je pravda že jezdím hodně krátké trasy,ale opravdu to vůbec neodpovídá realitě ... Vždyť palubní pc mi ukazuje průměrnou 11,5 l/100km ,ale dojezd se ukazuje cca 640km a to je cca 7,8 L/100km to je opravdu obrovská odchylka.... Jinak jezdím každý den 4,1 km do práce a to samé nazpět... čekal bych větší spotřebu než má většina lidí právě kvůli opravdu krátkým trasám a 7,8 je pro mě luxus Velmi šťastný ale divím se proč mi to tedy ukazuje takové kraviny... Kord když tvrdíte jak je palubní počítač přesný...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 16:22   Citovat  

anunaki napsal:

No vidíš, jak ti ty počty jdou. OK Ještě do toho zkus kvantovku zapojit... Velmi šťastný
Jiná matematika ukazuje, že když mám 50 l nádrž, spotřebu 7,2 l, tak by měl palubák ukazovat dojezd 694 km. Tohle zvládlo i logaritmický pravítko. Fakt, nekecám... HaHaaa A na vlastní bulvy jsem viděl na iMidu i 702 km.
OK pifko

To Hellborn: Proč nereálných? Jenom proto, že nevyjedeš nádrž do sucha? Nebo že ten palubák kecá?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 16:33   Citovat  

michal.t napsal:
Osobně jsem se teda přes 10 l/100 km nedostal nikdy. Jen jedno období, kdy jsem pouze poskakoval po městě velmi krátké trasy (do 3 min max., nestačilo se to ani zahřát), jsem se přehoupl přes 9 litrů. Ale to bylo navíc hodně z kopce do kopce, průměrnou rychlostí sotva 30 kmh.
Palubní počítač mi spotřebu ukazuje velmi přesně, odchylka udávané spotřeby většinou nepřesáhne +/- jednu deci oproti výpočtu z dotankování.
Mimochodem, počítat něco z udávaného dojezdu nepovažuji za nejlepší nápad… na palubním počítači je to podle mě suverénně nejnejistější hodnota, měnící se nějakým algoritmem podle aktuálního jízdního stylu/spotřeby. Konec konců, občas mi tam svítí dojez 0, pořád jezdím, a 50 l pak zdaleka nenatankuju do plné (spíš jen tak 45 l).

OK Taky si myslím, že palubák ukazuje přesně.

Za mě mi takovéhle dojíždění nádrže připadá jako risk vůči čerpadlu. Cucne si vzduch a je vymalováno.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 18:46   Citovat  

piskot napsal:
OK Taky si myslím, že palubák ukazuje přesně.

Za mě mi takovéhle dojíždění nádrže připadá jako risk vůči čerpadlu. Cucne si vzduch a je vymalováno.

Tak u mě moc přesně neukazuje Velmi šťastný
   Návrat  
Ex je teď offline  Ex
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 21:15   Citovat  

Prumernou spotrebu ukazuje +- presne po dotankovani to sedi nebo se lisi o 0,1. Ujeto 700km dojezd 0km, prumerna spotreba dle PP 6,2l, dotankoval jsem 43,5l coz odpovida tech 6,2l/100. Nuluji po dotankovani. 2x cesta do prace po 3km, ujeto 12km a prumer 10,0l/100km a dojezd 670km. vyrazim na delsi cestu a po dalsich 20km mi uz ukazuje dojezd 820km Tak to koukám! . Holt ten ukazatel dojezdu je trosku veselejsi cože cože ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 21:46   Citovat  

Ex napsal:
Prumernou spotrebu ukazuje +- presne po dotankovani to sedi nebo se lisi o 0,1. Ujeto 700km dojezd 0km, prumerna spotreba dle PP 6,2l, dotankoval jsem 43,5l coz odpovida tech 6,2l/100. Nuluji po dotankovani. 2x cesta do prace po 3km, ujeto 12km a prumer 10,0l/100km a dojezd 670km. vyrazim na delsi cestu a po dalsich 20km mi uz ukazuje dojezd 820km Tak to koukám! . Holt ten ukazatel dojezdu je trosku veselejsi cože cože ?

Tak to vypadá že je to to co jsem si myslel .... že to prostě neukazuje přesně Velmi šťastný Jak říkám uvidím podle ujeté vzdálenosti na nádrž ... V tom snad palubní počítač nelže Velmi šťastný
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2020 , 9:40   Citovat  

Je vám jasné, že ten ukazatel aktuálního dojezdu vychází z průměrné spotřeby (plus možná nějaký algoritmus typu vážený průměr, atp.)? Takže veselejšího není nic a tak by to mělo ukazovat. Když jedeš déle a ohřeješ to, případně jedeš konstantní rychlostí, tak spotřeba padá a aktuální dojezd se prodlužuje.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.12.2020 , 17:35   Citovat  

Stepa napsal:
Je vám jasné, že ten ukazatel aktuálního dojezdu vychází z průměrné spotřeby (plus možná nějaký algoritmus typu vážený průměr, atp.)? Takže veselejšího není nic a tak by to mělo ukazovat. Když jedeš déle a ohřeješ to, případně jedeš konstantní rychlostí, tak spotřeba padá a aktuální dojezd se prodlužuje.
Pokuď je to tak že stěžejní je průměrná spotřeba, tak to je to velká bída... Úsměv 3 litr bmw žere ve městě okolo 12-13 při klidné jízdě a to je to řada e46 vyráběná kolem roku 2000... a já se teď opravdu snažím jezdit klidně... to znamená do 2 tisíc otáček a přesto mám průměrnou 11,6 l/100. Všude jsem četl jenom chválu na hondu co se týče spotřeby a rozhodně nikdo nikde nenapsal 11,6 město... Kdybych to nonstop honil ve 4500 otáčkách tak by se to dalo pochopit.. ale takhle ne...Nehledě na to že výrobce uvádí 7,6 město... Chápu že většinou to je o něco víc ... ale tohle není o trochu ale o parník...Nechce se mi věřit že by s autem něco bylo, když bylo před 2 měsíci v autorizovaném servisu...Navíc než jsem to vynuloval, tak tam na tom počítadle bylo asi 6 tisíc km a průměrná 7,1/100 Takže možná bude lepší to vůbec nenulovat ať má člověk reálnou představu o dlouhodobé spotřebě ... nejdřív zkusím normálně nádrž vyjet. Což mým tempem bude trvat Úsměv pak si to vypočítám a uvidí se...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2020 , 18:21   Citovat  

Do 2000ot. s benzínem, jo? To se té spotřebě nedivím, když to takhle podtáčíš...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 119, 120, 121 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina