Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Seřizování vůle ventilů,předstihu a volnoběhu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
ka8ooi je teď offline  ka8ooi
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 20:31   Citovat  

FastCivic napsal:
tak to tu mas dvakrat no pořádnej výtlem tolik práce do pr....kýnka HaHaaa

monty napsal:
taky jsme si říkal , no co už ,mazat to nebudem

to vypovídá o tom, jaký jsu lidi s Honda v srdci hodný a ochotný
jako chlapí, fakt vám děkuju, ted je už snad vše jasný a hlavně jsem se zase dozvěděl o MNOHO víc než jsem věděl.. OK OK OK

Roverman napsal:
Jak někdo může opravovat a seřizovat motor když neví kde je rozdělovač a kde je klika? Jsou to ale lidi odvážný.
Já teda vím kde je všechno ale vždy u toho mám nějakýho mistra, tak odvážnej nejsem nebo spíš šikovnej.

No jelikož si uvědomuju potenciál internetu, vím že se vyhledat dá opravdu všechno a chci se toho co nejvíc dozvědět, abych až budou finance mohl provádět se svým autíkem stejný věci jako mistři odsud..Úsměv
A co nepochopim,nebo nedohledám, tak se na to zeptám..
Vcelku mě nic jinýho nezbude, protože nechci být v servisu natažen a žádnýho mistra, kterej by mě k tomu vůbec pustil nemám -> moje skušenost je taková, že dyš mistr vidí jaká jsem lama, tak mě k tomu radči nepustí.. pořádnej výtlem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 20:32   Citovat  

ka8ooi napsal:
tohle mě neni jasný ve FAQu se píše: ,,Ventily se štelují v pořádí válců 1 - 3 - 4 - 2, první válec je ten nejblíže rozvodům" , myslel jsem že v tomhle mám jasno, ale tvoje rada se s touhle neshoduje, nebo jo?? Cooo???

no nebudu te plest, zalezi totiz jakou metodou si ty valce nastavujes. pokud je v manualu popsano, kde ma byt znacka UP a ktery valec se serizuje, udelej to tak.
Ja sleduju ventily, kdyz se vyfukove zaviraji a zacnou se otevirat saci, v takove poloze nechas motor a serizujes pritilehly valec...

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 20:35   Citovat  

ka8ooi napsal:
tohle mě neni jasný ve FAQu se píše: ,,Ventily se štelují v pořádí válců 1 - 3 - 4 - 2, první válec je ten nejblíže rozvodům" , myslel jsem že v tomhle mám jasno, ale tvoje rada se s touhle neshoduje, nebo jo?? Cooo???
ale shoduje , pokud totiž budeš seřizovat 1 válec (natočenej podle kliky a vačky ) tak zjistíš že se melou ventily u 4 válce , to se stříháním ventilů u protilehlýho válce je taková pomůcka.když tu kliku otočíš na seřizování 4 válce tak zase budou stříhat ventily na prvním atd stejně tak u 2a3.

ka8ooi je teď offline  ka8ooi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 20:36   Citovat  

FastCivic napsal:
no nebudu te plest, zalezi totiz jakou metodou si ty valce nastavujes. pokud je v manualu popsano, kde ma byt znacka UP a ktery valec se serizuje, udelej to tak.
Ja sleduju ventily, kdyz se vyfukove zaviraji a zacnou se otevirat saci, v takove poloze nechas motor a serizujes pritilehly valec...

tak uvidime, pochopil jsem víc tu metodu ve FAQu, tak jdu do ní.. škoda že až zítra, pod pouličním osvětlením bych toho asi moc neudělal a navíc je tam šíílená zima..

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 21:11   Citovat  

monty napsal:
no můžu říct že tak neproskvrněnou duši jsem ještě nepotkal,nejradši bych ti řekl rtfm .
tak začnem pozice kliky ,řemenice na klice a značky na ní , stoupneš si před auto podíváš se vpravo mezi podběh a motor uvidíš tam řemeny na altík a servo atd , všechny z těhdle agregátů vedou na řemenici ta je přišroubovaná na klice ,když se podíváš do podběhu uvidíš tam buď zašpuntovanou nebo otevřenou díru ta vede k šroubu co řemenici zajišťuje ,na něj nasadíš ráčnu -samozřejmě s prodloužením a ořechem -buď 17 nebo 19 .otáčením otáčíš s řemenicí a pokud se podíváš na hranu řemenice vedle řemenů(u toho plastovýho krytu) v určitý pozici tam najdeš zářezy , když budeš točit ve směru otáčení motoru tj proti směruhod. ručiček tak budou nejdřív 3 čárky asi 3-5mm od sebe a prostřední označená červeně (asi bude smyto , spíš náznak červený),to je předstihová a pak cca za 2 cm bude jedna samostatná , to je značka horní uvrati.
kousek nad řemenicí na tom plastovým krytu je takovej nálitek taková stříška , když postavíš značku HU na řemenici (a tudíž i kliku )tak aby na ni ten nálitek ukazoval (kryly se ) tak máš vačkový kolo (to nahoře na hlavě s UP) postavený pro seřízení 1 nebo 4 válce -právě podle toho kam ti ukazuje Up , zjistíš jednoduše pokdu vezmeš za vahadla tak seřizuješ ten válec který má všechny vahadla uvolněný -tj s up nahoře 1 válec s up dole 4 válec . pak už logicky vyplívá že když otočíš kliku značkou dolů tak vačka bude mít up dopředu a nebo dozadu tj seřizuješ ventily 2 a 3 válce. ventilová měrka (o správné síle , pozor většinou jiná pro sací a jiná pro výfuk)musí jít mezi dřík ventilu a dosedací plochu šroubku(ano polde fotek ,tam kde končí ventil , když povolíš šroubek a prstem si vahadlo zvedneš a opřeš o vačku tak tam ti vznikne mezera) zasunout s lehkým odporem ale bez nějakýho násilí , v praxi prostě tak že šroubek povolíš , šroubovákem nastavíš šroubek tak aby šla měrka s malinkým odporem posouvat dovnitř i ven bez toho aby se měrka nějak lámala ale aby bylo znát že drhne a v tý pozici dotáhneš zajišťovací matici , nesmí se to pohnout.takhle udělá š i druhej a s další měrkou i další dva ventily toho válce , pak pootočíš vačkou a........
pokud tam teď nedostaneš měrku je to chyba
předstih , co je řemenice už víš ,značky taky , takže kliku postavíš na značku pro předstih (ty tři ,prostřední červená) a v rozdělovači najdeš tdc magnet viz obrázek v Faq , nemusí být jako druhý může být až dole-ten musí svým rohem ukazovat na zobáček na snímači pokdu chbí nějakej mm tak povolíš rozdělovač a pootočením nastavíš tak aby ukazoval na něj.(většinou bývá rozdělovač malinko natočen dozadu , proti točení motoru).ideální je to seřídit strobem ale jako základ je tohle dostačující a bezpečný.
aha jkoukám ještě rozdělovač ,zapalovací kabely ke svíčkaám poznáš asi , tak po nich běž a olá svíčka , tak na druhou stranu olé víko rozdělovače. pořádnej výtlem
OK OK pořádnej výtlem pořádnej výtlem Hůůůstej popis!!!To by pochopila i moje drahááá!!!Dávám JEDNA!!!! je to dobrý je to dobrý

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2015 , 1:36   Citovat  

Zdravím, je tady někdo v okolí Zlína/olomouce, uh. hradiště, vsetína a tak kdo by mi seřídil na D15Z8 ventilové vůle? Nebo je to práce pro běžného garážového mechanika co vaří výfuky a opravuje tédéíčka? Úsměv mám na LPG najeto přes 25 tis. a nerad bych něco zanedbal.. Mrk děkuju

Petr_Urban je teď offline  Petr_Urban
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 20:02   Citovat  

NoDicz napsal:
Zdravím, je tady někdo v okolí Zlína/olomouce, uh. hradiště, vsetína a tak kdo by mi seřídil na D15Z8 ventilové vůle? Nebo je to práce pro běžného garážového mechanika co vaří výfuky a opravuje tédéíčka? Úsměv mám na LPG najeto přes 25 tis. a nerad bych něco zanedbal.. Mrk děkuju

Sice opožděně, ale seřídím vůle ventilů. Bystřice pod Hostýnem. Pokud již teď teče olej někde kolem víka ventilů nebo šroubků, sehnat si k úkonu seřízení i potřebná těsnění nebo dát dopředu vědět pro zajištění takových věcí.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Zdenda9 je teď offline  Zdenda9
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 21:34   Citovat  

Zdravím! Chystám se na seřizování vůlí ventilů - jak to ale děláte prakticky..? Odkud otáčíte klikovou hřídelí? Seshora tam tu ráčnu nějak dostanete? Není tam skoro žádné místo... Mám C6G. Děkuji Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 21:56   Citovat  

Já otáčím motorem tak, že zařadím pětku, vyheveruju levé přední kolo do vzduchu a pomocí toho kola otáčím motorem.
Podle mně nejjednosušší a nejbezpečnější varianta.
Nehrozí třeba nebezpečí, že si povolíš šroub řemenice na klikové hřídeli.
Pro lehčí otáčení motorem je lepší vymontovat svíčky.
Ale není to nezbytně nutné - dá se to i s namontovanýma svíčkama.

0
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 22:03   Citovat  

Tak to je skvělý nápad Úsměv Děkuju moc za tip!

0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 12:50   Citovat  

Ještě bych se chtěl prosím zeptat na jednu věc. Těsněním pod víkem ventilů mi trochu prosakuje olej, tak bych ho rovnou při seřizování vůle vyměnil. Není mi ale jasné - mám si koupit samotné těsnění, nebo rovnou sadu ( kromě obvodového ještě 4 malé a 4 větší krhová těsnění)? Přikládám obrázek.
K čemu ta kruhová těsnění jsou? Děkuji.

389220.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
389220.jpg, 34.86 kB

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 13:26   Citovat  

Zdenda9 napsal:
Ještě bych se chtěl prosím zeptat na jednu věc. Těsněním pod víkem ventilů mi trochu prosakuje olej, tak bych ho rovnou při seřizování vůle vyměnil. Není mi ale jasné - mám si koupit samotné těsnění, nebo rovnou sadu ( kromě obvodového ještě 4 malé a 4 větší krhová těsnění)? Přikládám obrázek.

Kup sadu, je to nejlepší a stoprocentní
jinak:
To velké - těsnění obvodu víka HaHaaa
Ty menší - těsnění kolem šachty na svíčky
Ty nejmenší - těsnění kolem svorníků na přišroubování víka

Jinak ty růžky na těsnění u těch "oblouků", kde je uložená vačková hřídel lehce podmazat silikonem, na straně která doléhá na hlavu motoru.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 17:17   Citovat  

Zdenda9 napsal:
Hele vnutim se sem, když budeš chtít mám ty těsnění v sadě kterou jsem nevyužil, kupoval jsem ji když jsem dělal GO na D15B, takže jestli chceš mám je k dispozici.

WP_20160411_17_14_37_Raw.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
WP_20160411_17_14_37_Raw.jpg, 1.37 MB

0
PříspěvekZaslal: 12.4.2016 , 0:18   Citovat  

Děkuju moc RIZ3K9 za vysvětlení a doporučení. Vezmu celou sadu.

A děkuju také sablos za nabídku. Pro jistotu to ale vezmu v jedné sadě (spolu s obvodovým) pro můj motor - mám D14A8.

Ještě se zkusím asi poohlídnout po nějakém tom momentovém klíči, abych to nestrhnul při utahování víka Tak to valím bulvy
Ten utahovací moment 10Nm mi nahání hrůzu Úsměv

JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2016 , 12:54   Citovat  

Obecně: dají se někde koupit spárové měrky s krokem po 0,01 či 0,02mm?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Seřizování vůle ventilů,předstihu a volnoběhu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina