Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor D16Z5 (A8,A9) silné a slabé stránky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 12:51   Citovat  

cocks napsal:
teda..to se klaním..zřejmě unikát Velmi šťastný

to uz mam davno za sebou, D16Z5
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 13:40   Citovat  

cocks napsal:
no k této tezi jsem došel jednoduše... znám dost lidí s cérama..dejme tomu 20.. z toho má tak 15 Déčko motor a z toho se tak 10ti lidem vysypal... proto je můj názopr na Déčka takovej.. ten motor dá ve stropu prostě 200 000 a zdechne..většinou spíš dřív.
Proto se mi nechce věřit té wheelové foukanici...pokud má ten motor jiný střeva tak prosim..ale jinak je to motor k ničemu..alespoň pro mě...za tu dobu, co mam Béčko tak jsem si k němu vybudoval takovou důvěru, že mi přijde naprosto nezničitelnej. Kdežto alespoň jednou za čtvrt roku ne-li dříve se ke mě zase dostane info že další Déčko zdechlo na klice...vždyť Tomáš z Rovenska už tam má třetí Déčko a taky klepe na klice...švára měnil 2x šály a stejně to zas odešlo...teď nedávno soused v jedničkovym céru tak oddělal Déško 92kW nebo kolik..taky klika..prostě shit..a názory že tomu někdo dával atd pro mě nejsou relevantní, u Béček to taky nikdo neřeší, dstávaj v těch Vtíčkách céres everyday a furt držej, o spotřebě oleje ani nemluvě, většina cér s Déčkama jsou olejničky až hanba, kdežto u Béček se to nevidí...

Tak asi tak no..ale tím tu nechci rozjíždět žádný flame, jedná se čistě o můj subjektivní názor na tyhle motory za tu dobu cca 4-5ti let, co se kolem Hond motám, ostatní tu s nimi mají praktické zkušenosti takže je možná pravda jinde ale mě tenhle motor prostě za žádnou cenu nesmí do baráku Úsměv

Aha, takže jen zkušenost s DOHC motory.

Wheel ale jediné DOHC foukal Accord Type R tedy H22A7 a tam (snad pišta potvrdí) je lepší základ na rozumný tlak turba při naladění a dalších úpravách než u DOHC D series.

Nevím, proč z jakého důvodu (nestudoval jsem, jen též slyšel tezi), že D series SOHC je lepší na BOOST. Snad pišta bude tak ochotný a vysvětlí nám, je-li to blud či ne a i své poznatky přidá Wheelman.

Stále si ale pane kolego nevysvětlil, proč kontrukčne jsou "Déčkové" motory špatné. Myslíš všeobecně či jen DOHC? Já mám třeba zkušenost s D16Z6 SOHC a mám už druhý blok, první dělal PK a protože to byl šrot a krumpl do idiotovi Liboru Kuťákovi, tak byl zázrak, že z něho udělal motor žeroucí jen 0,2-0,3l na 1000km. Bohužel přidřel se mou vinou Bueee -> tudíž ne konstručkní vada. Ale už mám nový blok se 46tkm a uvidíme, po jaké době půjde kakat. Asi bych byl také happy mít DOHC, ale nějak se mi nechce do pro mne špatné převodovky (moc točí na malé rychlosti atd., ale zas B16 není "cesták a ekonom se zábavou", tam jde o něco jiného, tak proto bych raději volil SOHC na BOOST, specielně převodovka S20 a D16Z6 motor je ideální.

Snad sem napíše i Bordel s 8PSI, nebot on s tím motorem bude mít bezmála najeto 7.000km dle mého odhadu (možná méně) a ne zrovinka hlemýždím tempem. A Wheel postavil nízkokompresní D16Z6 a na 18PSI a funguje.

Chápu, že B16 je držák, ale proč? Tolik lidí ho nemá, u D16 lidi mají pocit, že mají nějaký nástroj "výkonu" v ruce a ždímají to, dle mého, tudíž dříve odcházejí no.

Ono to není na každodenních REDlineových 7600RPM apod. Mrk

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 11:01   Citovat  

M@jku třeba zrovna ty by si to mohl vědět. Jáký má D16Z6 v serii těsnění pod hlavou? Je celokovový, nebo grafitový. Ptám se kvuli tomu, že D16Z5 má grafit a zatím sem se na žádným foru nedočetl, jestli to při přepňování nepodfoukne. Třeba na d-series.org uvádí spousta lidí, že používají oem těsnění a nemají žádný problém, ale nikde sem zatím nevyzjistil z jakýho matroše je oem těsnění na SOHC motorech.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 12:06   Citovat  

ja mam na swapu kovový těsnění, to první po malém utažení fouklo na 1. válci a to druhý po správném dotažení od Idaha drží.

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 13:02   Citovat  

Z6 má z výroby origo kovové třívrstvé, Y8 (ESi z C6G) má tenší kovové dvouvrstvé..když zarovnáš před složením kromě hlavy i blok tak se nemáš čeho bát ani při rozumném boostu

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 14:47   Citovat  

Streetkid napsal:
když zarovnáš před složením kromě hlavy i blok tak se nemáš čeho bát ani při rozumném boostu

Myslíš teda, že to vydrží i s tím grafitovým těsněním?

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 15:01   Citovat  

dej kovové nebo kované, ale grafitové je vysoké a měkčí a může fouknout..už na zvýšenou kompresi je doporučeno jen kovové. Ale pokud vím, tak dvojvačka Z5 má jinak řešený jeden šteft a díru od olej. kanálku než jednovačka, takže zaměnitelné to neni. Potom to bude chtít asi napsat Zitecovi o kované, ale grafitového bych se bál. Poptej se zdejších turbáků, ti toho mají vyčteno o turboprojektech víc

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 15:34   Citovat  

Právě že toho grafitu se taky trochu bojím,ale nevim jestli seženu kovaný na dvouvačku. Teoreticky by to mělo být shodný s americkým motorem D16A1, ale třeba na těsnění od Cometic pro tenhle motor sem četl nějaký špatný hodnocení. Psali něco o tom, že nesedí přesně, nebo tak něco. Už je to dýl co sem to četl. Budu to muset znovu najít a pročist.

vladik je teď offline  vladik
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 9:42   Citovat  

Cau tesnenie kovove sa da zohnat cez ziteca , ale mne sa podarilo dostat spravne tesnenie az na treti pokus. Prve bolo od cometic to sedelo vyrezmi presne ale nebolo prelisovane , bolo ako rovny plech a netesnilo.
Druhe bolo dh racing , to mi poslali len jednu vrstvu a tretie bolo tusim od hks a to uz sedelo-len bolo trosku drahsie

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 9:50   Citovat  

vladik napsal:
Cau tesnenie kovove sa da zohnat cez ziteca , ale mne sa podarilo dostat spravne tesnenie az na treti pokus. Prve bolo od cometic to sedelo vyrezmi presne ale nebolo prelisovane , bolo ako rovny plech a netesnilo.
Druhe bolo dh racing , to mi poslali len jednu vrstvu a tretie bolo tusim od hks a to uz sedelo-len bolo trosku drahsie

Na kolik tak vyšlo to těsnění od HKS? Nechával si před instalací srovnávat hlavu a blok?

0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 15:59   Citovat  

tesnenie stalo 5000czk . Hlavu som daval zrovnavat a blok som nedaval ale myslim ze by to neuskodilo. Keby som to robil este raz tak ho dam urcite zarovnat

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 16:13   Citovat  

nevýhoda: torqueless

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 17:38   Citovat  

vladik napsal:
tesnenie stalo 5000czk . Hlavu som daval zrovnavat a blok som nedaval ale myslim ze by to neuskodilo. Keby som to robil este raz tak ho dam urcite zarovnat

No panejo to je solidní ranec za těsnění Tak to koukám! Ještě přemýšlím nad možností, že tam nechám ten grafit a hlavu přitáhnu pomocí arpů, aby se to těsnění trochu víc stáhlo.

0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 18:05   Citovat  

no s arp steftami som mal tiez dost problem nez som ich zohnal. Na d16 sohc su mensie zavity v bloku , nakoniec sa museli dat vyrobit na zakazku. Ja myslim ze ked das original tesnenie od honda zo steftami tak to nieco vydrzi. Ale honda tesnenie nieje tiez zrovna lacne.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 18:30   Citovat  

vladik napsal:
no s arp steftami som mal tiez dost problem nez som ich zohnal. Na d16 sohc su mensie zavity v bloku , nakoniec sa museli dat vyrobit na zakazku. Ja myslim ze ked das original tesnenie od honda zo steftami tak to nieco vydrzi. Ale honda tesnenie nieje tiez zrovna lacne.

U koho si nechával vyrábět ty štefy? Není náhodou origo těsnění pod hlavu pro D16Z5 taky grafitový?

0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 18:42   Citovat  

no stefty mam od arp, normalne ich v tom rozmere vtedy nerobili ked som ich kupoval, mozno ich uz teraz robia normalne. Original tesnenie je grafitove , len tie aftermarketove nie vzdy stoja za vela , tak preto by som siel radsej do original honda. Ono rozoberat motor kazdy druhy tyzden kvoli tesneniu nieje ziadna slast. Ja som tym presiel , radsej raz investovat do poriadneho tesnenia a mas svety pokoj.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 20:01   Citovat  

Oni ti ty štefy vyrobili na zakázku? To taky muselo stát pěknej ranec. Koukal jsem do jejich katalogu a nevypadá to, že by tam měli něco na DOHC nonVTEC. Mají tam sice štefy na D16Z, ale to bude všechno na SOHC a ty mají jinak dlouhý prostřední šrouby.

Těsnění pod hlavou mi měnil p. Kuhnel, když přetěsŇoval motor. Mám pocit, že používá jen origo honda díly, takže by to mohlo být cajk. Jěště mu zkusím napsat a prověřit jakou značku těsnění použil.

Stejně to těsnění ale budu muset dávat nový, když budu vyměňovat ty štefy, nebo se tam může nechat to starý a jen přehodit šrouby a znovu to dotáhnout?

Dalo by se někde něco přečíst o tvým projektu? Rád bych se podíval co máš za stroj.

Kdyby se to někomu hodilo, tak tady přikládám katalog firmy ARP ve formátu PDF.

ARPCatalog.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  ARPCatalog.pdf
 Velikost:  4.99 MB
 Staženo:  591 krát

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 20:53   Citovat  

ohledně šteftů jsem se bavil s Idahem, na swap potřebuju pevnější štefty nebo ARPčka, v praze ve Fabory(m@jk tam často jezdí nakupovat šroubky atd atd) dělají štefty na zakázku, takže budu využívat jejich služeb, a co řikal idaho že sada 10ks vyjde zhruba na 1000kč oproti asi 3000 za ARP ve stejné kvalitě.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 21:04   Citovat  

Tak pokud jsou ty štefy stejně kvalitní jako ARP, tak se to fakt vyplatí, protože 3000,- za deste šroubů mi příjde jak děsná rána. Idaho ty šrouby normálně používá a nejsou s nima nějaký problémy?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 21:06   Citovat  

LJay napsal:
Tak pokud jsou ty štefy stejně kvalitní jako ARP, tak se to fakt vyplatí, protože 3000,- za deste šroubů mi příjde jak děsná rána. Idaho ty šrouby normálně používá a nejsou s nima nějaký problémy?
ano montoval je nějakemu zakazníkovi na supru a prý vpohodě.tak mi je taky doporučil, prej si u nich můžeš vybrat jakou pevnost chceš.

0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 21:07   Citovat  

tak tesnenie samozrejme vymenit musis ked das hlavu dole, to by uz s tym starym tesnenim netesnilo. Tie arp stefty boli drahsie tusim o nejych 500korun nez normalne stoja.
O mojom motore na nete nic nemam a uz ho nemam ani v aute , lebo som urobil swap na b18c a ten motor som predal nejakemu chalanovi co jazdy kopce.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 22:37   Citovat  

Tak pokud ty štefy od ARP stály jen o těch 500,- víc, tak se to ještě dá, ale i tak je to dost peněz za 10 šroubů. Jak s nima vůbec dohadoval výrobu těch šroubů? Stačilo jim poslat požadovaný rozměry?

To je škoda, že o tom setupu nemáš nikde nic napsáno. Hned bych si to přečetl.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 6:51   Citovat  

LJay napsal:
Tak pokud ty štefy od ARP stály jen o těch 500,- víc, tak se to ještě dá, ale i tak je to dost peněz za 10 šroubů. Jak s nima vůbec dohadoval výrobu těch šroubů? Stačilo jim poslat požadovaný rozměry?

To je škoda, že o tom setupu nemáš nikde nic napsáno. Hned bych si to přečetl.
ud rozměry nebo dodat šroub podle kterého to udělají.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 20:35   Citovat  

Dneska jsem oměřoval originální hlavový šrouby z D16Z5 a tohle jsou jejich rozměry. Kdyby měl někdo z Vás doma štefy od ARP na D16. Mohl by mi je prosím oměřit podle rozměrů na tom obrázku, abych věděl jestli jsou stejný.

sroub hlavy.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
sroub hlavy.png, 53.74 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 10:51  Naposledy upravil LJay dne 21.5.2012 , 12:26, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Pišta byl tak hodnej, že mi přeměřil ARPy z D16Z6 a výsledek je takovej, že jim chybí 2,5mm délky Smutný

sroub hlavy porovnani.png

sroub hlavy porovnani.png, 171.21 kB

sroub_hlavy_porovnani_s.jpg

sroub_hlavy_porovnani_s.jpg, 88.98 kB

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 11:35   Citovat  

LJay napsal:
Pišta byl tak hodnej, že mi přeměřil ARPy z D16Z6 a výsledek je takovej, že jim chybí 5mm délky Smutný

este jedna vec - ja som meral matku aj s podlozkou, preto 13mm, ty si na srobe podla mna podlozku nepocital do hrubky hlavy srobu.
ono zase tie ARP troska trcia skrz tie matky, takze si myslim, ze by to nemal byt problem pouzit.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 12:13   Citovat  

vti [906team] napsal:
este jedna vec - ja som meral matku aj s podlozkou, preto 13mm, ty si na srobe podla mna podlozku nepocital do hrubky hlavy srobu.
ono zase tie ARP troska trcia skrz tie matky, takze si myslim, ze by to nemal byt problem pouzit.

dýlka šroubu(steftu) se volí tak že z matice má koukat ještě min 1-1,5 závitu,pokud to vyjde není problém.
ty apr jsou válcovaný nebo řezaný závity ?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 13:03   Citovat  

vti [906team]: máš pravdu. Já blb to předtím měřil bez podložky. Podložku už sem přeměřil a má 2,5mm (obrázek jsem už upravil, aby v něm byly započítaný i podložky). Každopádně tam chybí ještě 2,5mm aby to bylo zároveň s matkou a tak 4mm, aby to přečuhovalo o závit a půl jak píše Monty. Jakým způsobem se vůbec dotahujou ty ARPy do závitů v bloku? Šroubuje se to dokud si šroub nesedne na dno závitu?

monty: podle videa co mají na stránkách dělají závity řezáním. Takže by možná stačilo vědět třídu pevnosti toho štefu a dalo by se to vyrobit.

Odkaz

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 23:50   Citovat  

Štefy od ARPu už jsou nějakou dobu doma. Poměřoval sem je a vypadá to, že se dají bez problému použít.
Takže pokud někdo budete shánět ARP štefy do hlavy motorů D DOHC, tak můžete bez obav použít štefy pro motor D16Z6.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2011 , 10:00   Citovat  

Měl bych další dotaz ohledně štefů. Sháním teď Main Studs (štefy na uchycení kliky, ale ARP na Déčkový motory nic nedělá. Dělají jen na B16/18. Nevíte jestli by se daly použít tyhle?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor D16Z5 (A8,A9) silné a slabé stránky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina