Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 158
Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 21:11   Citovat  

já už se radši nevyjadřuji.... jezdím na lpg také víc jak 10 let. Co se týká Hondy, tak 3 roky v C5G 1.5 66kw, nyní již 4 roky v C6G 1.5 vtec 84kw. že tenhle motor mám alou spotřebu ? ano, má. ale proč nejezdit za ještě menší peníz. letos v létě jsem byl v chorvatsku a po spočítání mi vyšla spotřeba 7,5l lpg takže náklady na pohodu.... a motor s emisema ? žádný problémy, vynikající hodnoty... byl jsem i na rozvodech u Kuhnela, který je známý svou pečlivostí na kompletní kontroly aut a motorů a ani on neměl žádných výtek, vše jako nové. ale na tacho 200tisíc, z toho 88 tis na lpg Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 10:38   Citovat  

Co se týká těch podzemních garaží pro auta s LPG, sme snad jediná země, která má toto omezení.Ale přitom je dokázáno, že v případě požáru běžnýho benzínovýho auta jsou následky mnohem horší.

To omezení je u nás asi správně, poač jsme národem bastlířů.A je stále dost expertů, co můžou mít LPG nabastleno takzvaně po svým a to pak dopadá, jak v tom videu.

Jezdím na LPG a mám nálepku LPG, mám profesionálně instalováno, nebojím se jet do garáží a nákupních center.

Viz video (níže vysvětlivky, překlad) :

1. auto - červený : pohon benzin, po 3,5 minutách nastane exploze

2. auto - modrý : pohon LPG - profesionálně přestavěno, po 12 minutách hoření upouští bezpečnostní ventil přebytečný plyn, žádný výbuch, omezené nebezpečí

3. auto - stříbrné : pohon LPG - přestavba zbastlena, po 14 minutách exploze

Odkaz

Petr 78 napsal:
A co třeba dvoje emise, omezená životnost nádrže a ještě nějakých součástek?
Životnost výfuku při provozu na plyn je taky drasticky menší. Někteří prodejci dokonce nedávají na výfuk záruku pokud auto jezdí na plyn.
A pokud jezdíš do podzemních garáží s autem na plyn..... Tak to valím bulvy
Pokud najezdím ročně kolem 15 000 km tak se mi plyn nevyplatí. Než projezdím v benzínu pořizovací cenu plynu a náklady za provoz tak už to auto dávno nemám.

Každá mince má dvě strany a při provozu na plyn nebo naftu je celková úspora jenom zdánlivá. Ale každý vidí jenom nižší spotřebu paliva a další věci ho nezajímají.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 13:56   Citovat  

Petr 78 napsal:
A co třeba dvoje emise, omezená životnost nádrže a ještě nějakých součástek?
Životnost výfuku při provozu na plyn je taky drasticky menší. Někteří prodejci dokonce nedávají na výfuk záruku pokud auto jezdí na plyn.
A pokud jezdíš do podzemních garáží s autem na plyn..... Tak to valím bulvy
Pokud najezdím ročně kolem 15 000 km tak se mi plyn nevyplatí. Než projezdím v benzínu pořizovací cenu plynu a náklady za provoz tak už to auto dávno nemám.

Každá mince má dvě strany a při provozu na plyn nebo naftu je celková úspora jenom zdánlivá. Ale každý vidí jenom nižší spotřebu paliva a další věci ho nezajímají.

k tý životnosti:nádrž 10let-což není málo,trysky co mam ja asi 100tis.km(cena novych 1500kč za všechny) a filtry ktery stojej par korun.výfuk bych neresil.
Zakaz vjezdu do podzemnich garazi chtej rušit.
A i kdyz najedu 15000 ročně,tak se mi to za rok a něco vrátí.Moje spotřeba na benzín je 10-11 litru/100km což je 330-360kč na 100km a na plyn to dam za 150-170kč.takže spokojenost.a mam to montovany od člověka který to dělá už 20let.Má už třetího japonce a se všema jezdí na plyn.Takže kdyby to ničilo motory,tak si to asi nemontuje Úsměv

FastAndFurious je teď offline  FastAndFurious
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 14:48   Citovat  

David.306 napsal:
k tý životnosti:nádrž 10let-což není málo,trysky co mam ja asi 100tis.km(cena novych 1500kč za všechny) a filtry ktery stojej par korun.výfuk bych neresil.
Zakaz vjezdu do podzemnich garazi chtej rušit.
A i kdyz najedu 15000 ročně,tak se mi to za rok a něco vrátí.Moje spotřeba na benzín je 10-11 litru/100km což je 330-360kč na 100km a na plyn to dam za 150-170kč.takže spokojenost.a mam to montovany od člověka který to dělá už 20let.Má už třetího japonce a se všema jezdí na plyn.Takže kdyby to ničilo motory,tak si to asi nemontuje Úsměv

Ono i kdyby to ten motor po nějakých xxxxxx tisíc km "zničilo", tak za tu dobu jsi ušetřil tolik peněz že ti to zaplatí kolikrát celý auto i víc, takže tě to nemusí vůbec mrzet Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 16:17   Citovat  

FastAndFurious napsal:
Ono i kdyby to ten motor po nějakých xxxxxx tisíc km "zničilo", tak za tu dobu jsi ušetřil tolik peněz že ti to zaplatí kolikrát celý auto i víc, takže tě to nemusí vůbec mrzet Úsměv

hh asi tak Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 17:15   Citovat  

Jsou to přeci triviální počty, pokud normální člověk najede v průměru nějakých 15tis km a víc, tak za rok, dva to má zpátky. A pak už jen počítáš "zisk". S běžným autem co žere 7l, jezdíš za polovinu, čili 1kč/1km. S benzínem bys platil dvojnásobek. Takže jednoduše řečeno kolik km s tím LPG najedeš, tolik jsi ušetřil, v řeči peněz (příklad) 100tis km = 100tis kč ušetřeno ! A pokud někdo jezdí hodně a za pár let nalítá s autem třeba 200tis km, tak má 200tis kč doma ! A to už je sakra pálka.

Uvědomte si jednu věc, většina lidí jezdí v autech (a HC není vyjímka) kde cena nepřesáhne 100tis kč. Čili za tu dobu co to auto máte, tak do benzínu dáte o mnoho víc než je celá cena auta.

Jinými slovy vemu fiktivní příklad mladíka s Cérem, který ho koupil za 40tis a jezdí a jezdí, roky utíkají, 2 4 6 let .. a najednou zjistíš (zjednodušeně řečeno) že máš auto za 40 ale na benzín tě přišlo třeba už 200 ... kdyby jsi na začátku do toho dal LPG, tak za těch x let už máš "zdarma" třeba ITR ....

A takových věcí je víc, pokud je dotyčný např. kuřák a přičte k té částce peníze co prokouří, jsou to ohromné sumy, které se dají ušetřit, ve finále za to pak jdou koupit nová auta nebo luxusně vybavit byt ... pak si každý stěžuje že nemá peníze, ale ono stačí jen myslet trošku někdy v životě Mrk

schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 17:21   Citovat  

FastAndFurious napsal:
Jsou to přeci triviální počty, pokud normální člověk najede v průměru nějakých 15tis km a víc, tak za rok, dva to má zpátky. A pak už jen počítáš "zisk". S běžným autem co žere 7l, jezdíš za polovinu, čili 1kč/1km. S benzínem bys platil dvojnásobek. Takže jednoduše řečeno kolik km s tím LPG najedeš, tolik jsi ušetřil, v řeči peněz (příklad) 100tis km = 100tis kč ušetřeno ! A pokud někdo jezdí hodně a za pár let nalítá s autem třeba 200tis km, tak má 200tis kč doma ! A to už je sakra pálka.

Uvědomte si jednu věc, většina lidí jezdí v autech (a HC není vyjímka) kde cena nepřesáhne 100tis kč. Čili za tu dobu co to auto máte, tak do benzínu dáte o mnoho víc než je celá cena auta.

Jinými slovy vemu fiktivní příklad mladíka s Cérem, který ho koupil za 40tis a jezdí a jezdí, roky utíkají, 2 4 6 let .. a najednou zjistíš (zjednodušeně řečeno) že máš auto za 40 ale na benzín tě přišlo třeba už 200 ... kdyby jsi na začátku do toho dal LPG, tak za těch x let už máš "zdarma" třeba ITR ....

A takových věcí je víc, pokud je dotyčný např. kuřák a přičte k té částce peníze co prokouří, jsou to ohromné sumy, které se dají ušetřit, ve finále za to pak jdou koupit nová auta nebo luxusně vybavit byt ... pak si každý stěžuje že nemá peníze, ale ono stačí jen myslet trošku někdy v životě Mrk

OK OK OK Úsměv

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 17:27   Citovat  

FastAndFurious napsal:

druhá věc lidi jako já, co jezdí s benzínem za 1,5kč/km. s LPG bych jezdil cca za korunu a než by mi to na to vydělalo, při ceně instalace 30tis kč, musel bych najet cca 60tis km. s mým nájezdem by to bylo za cca 2 a půl roku a až pak by to vydělávalo... nehledě na miň místa v kufru a to by nebylo možný... takže pro LPG palec nahoru, pro cenu instalace a nepraktičnost palec dolů... nehledě na to že kdo ví jak dlouho to auto budu ještě mít, popř kterej mravenec to do mě napálí...

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 17:35   Citovat  

gear napsal:
druhá věc lidi jako já, co jezdí s benzínem za 1,5kč/km. s LPG bych jezdil cca za korunu a než by mi to na to vydělalo, při ceně instalace 30tis kč, musel bych najet cca 60tis km. s mým nájezdem by to bylo za cca 2 a půl roku a až pak by to vydělávalo... nehledě na miň místa v kufru a to by nebylo možný... takže pro LPG palec nahoru, pro cenu instalace a nepraktičnost palec dolů... nehledě na to že kdo ví jak dlouho to auto budu ještě mít, popř kterej mravenec to do mě napálí...

Tak jasný je to o tom jaké máš auto, jak často jezdíš atd. Ale obecně většina lidí jezdí kolem těch 8/100 což je takový průměr bych řekl. A i kdyby za 7 nebo dokonce za 6, opravdu mi to při dnešních cenách benzínu nepřijde jako nějaká výhra, pokud nějaký ty km ročně najedeš. Ale to si musí asi každý vyzkoušet, je opravdu rozdíl někam jet a dát za benzín třeba 500 a nebo 200 .. za to máš pak večer třeba nákup v obchodě, nebo za pul roku novou televizi. Nehledě na ten úžasný dojezd (2 nádrže v autě) když jedeš někam dál Mr. Green

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 17:45   Citovat  

Pěkné video:

tudy odkaz

a tady je i Honda:

tudy odkaz

Oboje na téma LPG Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 18:10   Citovat  

FastAndFurious napsal:
Tak jasný je to o tom jaké máš auto, jak často jezdíš atd. Ale obecně většina lidí jezdí kolem těch 8/100 což je takový průměr bych řekl. A i kdyby za 7 nebo dokonce za 6, opravdu mi to při dnešních cenách benzínu nepřijde jako nějaká výhra, pokud nějaký ty km ročně najedeš. Ale to si musí asi každý vyzkoušet, je opravdu rozdíl někam jet a dát za benzín třeba 500 a nebo 200 .. za to máš pak večer třeba nákup v obchodě, nebo za pul roku novou televizi. Nehledě na ten úžasný dojezd (2 nádrže v autě) když jedeš někam dál Mr. Green

to jo dojezd je super.60L benzinu a 65L plynu(mam tu nejvetsi nadrz).a pri moji spotrebe 10L/100km benzinu se mi lpg kor vyplati

FandaH je teď offline  FandaH
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:03   Citovat  

Mam něco přes rok LPG a najeto na něm asi 20000km a celkem spokojenost až na tu fy. co my to montovala.
Mam český sekvenční vstřikování MAGIC3 nadrž v rezervě 40L. Cena byla 26000Kč (letos to montujou už jen za 23000Kč)
Areodeck D14Z4 a ptůměrná spotřeba je v letě 9,2L (17 kola + klima) a v zimě 8L (14 kola plechy).
Výkon je schodný z benzínem, přepínání plně automatické a ani to pocitově nepoznáte na co jedete.
Spotřeba oproti benzínu je 1 litr větší, takže slinty o tom že vstřikování LPG si bere stejně jak benzín je blábol. Vždycky to bere trochu víc.
Největší negativum vidím v tom že se musí reduktor ohřát na 30°C. A to v mým případě znamená jízdu na benzín 2-4km.
Ale pro letošek sem reduktor zaizoloval tak se snad bude zahřívat dřív.
Tak kdo jezdí krátké vzdálenosti a má hliníkový sání tak doporučuju klasický systémy a né sekvenci.
No a taky častější výměna zapalovacích svíček zhruba po 15000Km.

V každým případě je to paráda když tankujete za 400 a máte plnou. Velmi šťastný

Obraz0461.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Obraz0461.jpg, 309.41 kB

Obraz0463.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Obraz0463.jpg, 474.77 kB

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:13   Citovat  

FandaH napsal:
Mam něco přes rok LPG a najeto na něm asi 20000km a celkem spokojenost až na tu fy. co my to montovala.
Mam český sekvenční vstřikování MAGIC3 nadrž v rezervě 40L. Cena byla 26000Kč (letos to montujou už jen za 23000Kč)
Areodeck D14Z4 a ptůměrná spotřeba je v letě 9,2L (17 kola + klima) a v zimě 8L (14 kola plechy).
Výkon je schodný z benzínem, přepínání plně automatické a ani to pocitově nepoznáte na co jedete.
Spotřeba oproti benzínu je 1 litr větší, takže slinty o tom že vstřikování LPG si bere stejně jak benzín je blábol. Vždycky to bere trochu víc.
Největší negativum vidím v tom že se musí reduktor ohřát na 30°C. A to v mým případě znamená jízdu na benzín 2-4km.
Tak kdo jezdí krátké vzdálenosti a má hliníkový sání tak doporučuju klasický systémy a né sekvenci.

po 15ti tis km menit svicky, kdys me jedna svicka stoji cca 600 x 6 je 3600 to dam za benal a jeste usetrim Úsměv

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:25   Citovat  

Brnďa napsal:
po 15ti tis km menit svicky, kdys me jedna svicka stoji cca 600 x 6 je 3600 to dam za benal a jeste usetrim Úsměv

Opět další blábol aby si lidi LPG nepořizoval. Každej slušnej plynař ti řekne že to je útok na peněženky spotřebitelů. když máš zapalování v TOP stavu tak svíčky seriový a výměna max o 5 tis. dřív. Můžu potvrdit v rodině a v okolí mám minimálně 6 LPG aut. Měnit dřív scíčky tak možná u podtlaku nebo elektronickým podltlaku a sekvence určitě ne.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:27   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Opět další blábol aby si lidi LPG nepořizoval. Každej slušnej plynař ti řekne že to je útok na peněženky spotřebitelů. když máš zapalování v TOP stavu tak svíčky seriový a výměna max o 5 tis. dřív. Můžu potvrdit v rodině a v okolí mám minimálně 6 LPG aut. Měnit dřív scíčky tak možná u podtlaku nebo elektronickým podltlaku a sekvence určitě ne.
tak kdys to pise ze po 15ti tisicich menit svice? a zrovnsa pochybuju ze vydrzi 115 tisic kdys ja mam menit po 120 ti tisich

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:30   Citovat  

FandaH napsal:

Kde to je montovaný? já jen že tenhle reduktor se MUSÍ VŽDY montovat jedině NA VÝŠKU Velmi šťastný a umístění vstřikovačů je lepší navrtat zespoda manifoldu.(asi se jim to nechtělo celý sundávat. a ta elektoinstalace je taky docela chaotická. Hlavně nikde nevidím dilatační smyčku na CU trubce ta je dost podstatná. Jinak teplota se dá softwarově ještě snížit,ale 30 stupňu je optimum. Zaizolování asi nepomůže je to daný teplotou vody v reduktoru.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:32   Citovat  

Brnďa napsal:
tak kdys to pise ze po 15ti tisicich menit svice? a zrovnsa pochybuju ze vydrzi 115 tisic kdys ja mam menit po 120 ti tisich

Já je mám měnit po 80 a jsou tam 95 a jsou v pohodě nevynechávají.. a na LPG to jezdí taky.. Hold osobní skušenost a ne typ jedna paní povídala. ale seriový svíčky když je vyměníš podle intervalu výrobce tě nezruinujou.

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:33   Citovat  

Brnďa napsal:

Tak mne stojí jedna svíčka NGK ZFR5F-11 152Kč u kelly. Tak pokud používáš nějaký iridiový nebo platinový tak ty prý vadrží mnohem víc. NGK LPG6 výrobce se chlubí z životností 100000km, ale ta stojí právě těch 600Kč. Nemám je odzkoušené tak jsem do nich nešel. Jestli je má někdo vyzkoušené tak prosím napište co vydrží. Úsměv Honda

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:37   Citovat  

FandaH napsal:
Tak mne stojí jedna svíčka NGK ZFR5F-11 152Kč u kelly. Tak pokud používáš nějaký iridiový nebo platinový tak ty prý vadrží mnohem víc. NGK LPG6 výrobce se chlubí z životností 100000km, ale ta stojí právě těch 600Kč. Nemám je odzkoušené tak jsem do nich nešel. Jestli je má někdo vyzkoušené tak prosím napište co vydrží. Úsměv Honda

Vyzkoušeno mám a ne na jdnou autě a je to to co jsem psal vejš.. jezdi naprosto v klidu na svíčkách doporučených výrobcem motoru a měj je podle intervalu nebo o chlup dřív. Odcházení svíček se projevuje u nedokonalých a styrých systémech. Na různých LPG autech budu mít dohromady najeto přez 350 tis km tak nějaká zkušenost asi bude.. pořádnej výtlem jinak strejc vlastí firmu přestavující auta na LPG tak o tom asi taky neco vím. Je to tam.

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:43   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Kde to je montovaný? já jen že tenhle reduktor se MUSÍ VŽDY montovat jedině NA VÝŠKU Velmi šťastný a umístění vstřikovačů je lepší navrtat zespoda manifoldu.(asi se jim to nechtělo celý sundávat. a ta elektoinstalace je taky docela chaotická. Hlavně nikde nevidím dilatační smyčku na CU trubce ta je dost podstatná. Jinak teplota se dá softwarově ještě snížit,ale 30 stupňu je optimum. Zaizolování asi nepomůže je to daný teplotou vody v reduktoru.

Tak dík za info to sem nevěděl. Montovali my to v robousích T-centrum. No jo jsou to kutilové. Velmi šťastný příště bych už to dal udělat jinam.
No nevim mne to už začínalo lehce vynechávat tak sem ty svíce vymněnil a je to zas dobrý. A lidi v mým okolí co jezděj na LPG tak se taknějak shodli že tak max 20 tis km.
To vým že jde o teplotu vody, ale pokud jedu tak se ten reduktor ochlazuje okolním vzduchem ne? Dal sem si na něj externí čidlo teploměru a vidím jak ta teplota na něm kolísá když jedu pomalinku v koloně a když jedu rychleji tak to klesne skoro o 10°C.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:51   Citovat  

FandaH napsal:
Tak dík za info to sem nevěděl. Montovali my to v robousích T-centrum. No jo jsou to kutilové. Velmi šťastný příště bych už to dal udělat jinam.
No nevim mne to už začínalo lehce vynechávat tak sem ty svíce vymněnil a je to zas dobrý. A lidi v mým okolí co jezděj na LPG tak se taknějak shodli že tak max 20 tis km.
To vým že jde o teplotu vody, ale pokud jedu tak se ten reduktor ochlazuje okolním vzduchem ne? Dal sem si na něj externí čidlo teploměru a vidím jak ta teplota na něm kolísá když jedu pomalinku v koloně a když jedu rychleji tak to klesne skoro o 10°C.

Tak je něco špatně.. je ohříván kapalinou z chlazení a při odpařování LPG ti to tolik neochladí.. já mám diagnistický soft na nastavování a v reduktoru i ve filtru jsou NTC čidla teploty který "vstřebává" ř.j. plynu. někde bych našel i graf v závislosti podtlaku/tlaku/teploty lpg. Kolísání je v řádech 3 max 5 stupňů To klesání je daný že reduktor nestačí dohřívat asi voda,ale z jakýho důvodu ti neřeknu. máš ho umístěný za motorem a tam proudění jeminimální. Nehledě na to když jednotka zjistí změnu teploty reduktoru nebo plynnýho lpg tak dopočítá okamžitě změnu dýlky vstřiku.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:54   Citovat  

Svíčky jsou dost ožehavé téma a nerad bych tady to téma změnil na svíčky,ale používal jsem NGK.Teď jsem si koupil Bosh a naprostá spokojenost.Můj názor je,že než si koupit svíčku za 600,tak to si koupím raději 6 svíček po 100kč a můžu vesele měnit co 15000km a za 600 najezdím v klidu a v podstatě pořád s novýma svíčkama asi 90000km.Jinak montáž není zase tak důležitá,jako nastavení systému.Po 22 000km jsem to dal nastavit v HL propanu v Ostravě a nevěřil jsem vlastním očím,to teď jezdí jak ďas.Výkon stoupl ohromně,spotřeba klesla a přestalo mi blbnout starty na benzín-tak 3x do měsíce starty na podruhé.Důležité je dobře nastavit systém.

sosed je teď offline  sosed
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:57   Citovat  

LPG jsem měl 3 a půl roku v daewoo. Systém do sání. Za tu dobu (60 000km) investice cca 3000,- (svíčky, membrány, prasklý plastový kolínko u reduktoru a zkorodovanej drátek u přepínače). Letos v srpnu jsem si pořídil Accorda 2,4 VTEC. Po pár dnech šel mazlík na plyn. Po pročtení diskuzí, jiných blábolů a s přihlédnutím na fakt že dávají celoživotní záruku jsem si to nechal udělat u pana Čadka v Brně (http://www.autolpg.cz/). Po republice je tuším cca 5 dílen, kde jsou na to opravdu machři a ví co dělají. A že se na tom dá zku**** celkem dost. Pokud někoho zajímají detajly, p. Čadek vám o tom řekne od A po Z.
Od vyjetí z dílny jsem se tam vracet nemusel. Najeto zatím 8 000km bez problému. Přepíná se to automaticky po zahřátí (teď když byla ráno nula tak to trvalo cca kilometr). Při jízdě to nepoznáte, výkon stejný. Vyšlo mě to na 25 500,-Kč (500 byl příplatek za vyústění plnícího ventilu pod víko benzinové nádrže). Nádrž toroid (místo rezervy) tuším 60 litrů. Natankuju max 54 litrů. Já na plyn nedám dopustit. V ČR plničky na každým rohu, ve zbytku Evropy ucházející. Otec chce letos brát CRV a jako tehdejší odpůrce plynu ho tam chce taky Velmi šťastný Ono jezdit za polovinu a neplatit silniční daň není špatný Úsměv Kdybyste měli zájem, hodím sem nějaký fota.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:57   Citovat  

schweiger napsal:
Svíčky jsou dost ožehavé téma a nerad bych tady to téma změnil na svíčky,ale používal jsem NGK.Teď jsem si koupil Bosh a naprostá spokojenost.Můj názor je,že než si koupit svíčku za 600,tak to si koupím raději 6 svíček po 100kč a můžu vesele měnit co 15000km a za 600 najezdím v klidu a v podstatě pořád s novýma svíčkama asi 90000km.Jinak montáž není zase tak důležitá,jako nastavení systému.Po 22 000km jsem to dal nastavit v HL propanu v Ostravě a nevěřil jsem vlastním očím,to teď jezdí jak ďas.Výkon stoupl ohromně,spotřeba klesla a přestalo mi blbnout starty na benzín-tak 3x do měsíce starty na podruhé.Důležité je dobře nastavit systém.
si tam davej co chces, ale ja uz mam odzkouseny na predchozim legendovi ze tam proste funguji pouze ngk ktery tam patri, na ostatni to proste nejede to auto

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 22:02   Citovat  

Brnďa napsal:
si tam davej co chces, ale ja uz mam odzkouseny na predchozim legendovi ze tam proste funguji pouze ngk ktery tam patri, na ostatni to proste nejede to auto

nechtěl jsem řešit značku svíček,ale ty za 600/ks (asi iridiové) versus třeba NGK za 160.-

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 22:05   Citovat  

schweiger napsal:

No právě to si taky myslím. OK
No o nastavení to je především, mne to tam kalibrovali a nastavovali už 3 krát a pořád s tim nejsem spokojenej. Už přemýšlím o tom že si koupim kabel a nastavim si to sám, soft je volně ke stažení na stránkách HL propanu.
Ale zatim pořád zkoušim je aby my to doladili, dělaj to zadarmo v rámci záruky. Jenže už pomalu přestávám v ně věřít že to dokážou. Ble
Do Ostravy to mám bohužel dost daleko.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 22:10   Citovat  

FandaH napsal:
No o nastavení to je především, mne to tam kalibrovali a nastavovali už 3 krát a pořád s tim nejsem spokojenej. Už přemýšlím o tom že si koupim kabel a nastavim si to sám, soft je volně ke stažení na stránkách HL propanu.
Ale zatim pořád zkoušim je aby my to doladili, dělaj to zadarmo v rámci záruky. Jenže už pomalu přestávám v ně věřít že to dokážou. Ble

Ty víš co vše a jak se tam nastavuje? já jen že to není taková sranda.. stačí maličko větší dýlka vstřiku,nebo naklonění křivky a můžeš po pár tis km zamávat výfukovejm ventilům.. mám jich tady na výstavu z několika aut.. HaHaaa

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 22:13   Citovat  

FandaH napsal:

No ten,co mi to montoval,tak tomu bych nedal už ani vyměnit kolo.Po montáži jsem přijel domů a jen tak ze zvyku jsem si chtěl zkontrolovat olej a ejhle,víčko od oleje mi zůstalo v ruce a ejhle,po kontrole jsem zjistil,že je lepené a to jsem před montáží dolíval olej a bylo OK,tak jsem tam na druhý den jel a po mé otázce na technika,mi ten montér řekl,že to samo vyletělo.Tak jsem mu řekl,že kdybych to nezjistil a víčko mi cestou uletělo,tak tu opravu motoru bych mu pak naučtoval.Po zjištění že víčko stojí 600 jsem zfialověl ještě více.Jinak HL propan má ještě jednu pobočku mimo Ostravu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 22:17   Citovat  

Také bych se moc do toho nepouštěl,ale hodně jsem na diskuzích četl,že si to spousta LPGčkářů dělají sami.Jinak mám také MAGIC 3 a spokojenost.V tom HL propanu je ta výhoda,že jsou sami výropci toho MAGIC,tak to uměj perfektně nastavit.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 1:09   Citovat  

ja mam tohle:
Sekvenční vstřikování LPG -STAG 300 plus a premium

Je systém sekvenčního vstřikování ,který naše firma nejvíce používá pro přestavby vozidel na LPG. Jedná se o výběr komponentů od značkových výrobců LPG zařízení.Například reduktor LANDIRENZO ,vstřikovače Valtek, řídící jednotka STAG atd.Tento výběr byl záměrně zvolen proto,že každý výrobce má své dobré a své nepodařené(poruchové) komponenty.Zařízení je určeno pro vozy s nejmodernějšími motory. Zvládá motory i s turbem a do výkonu ,až 300kW.Systém je schválen pro hromadnou přestavbu do drtivé většiny vozů.

Z našich zkušeností můžeme potvrdit , že tento systém má minimální poruchovost.Je snadno opravitelný , náhradní díly jsou dobře dostupné a za přijatelnou cenu.

tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď