Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase zadních třmenů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 23
majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 17:09   Citovat  

ono se to krásně radí, ale já při posledním hrabání se v třmenech odepsal jednu prachovku a přitom taky někdo řekl: udělej tak a tak, ale není to zas tak ízy... Smutný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 17:25   Citovat  

no ja se priznam ze rozebrat jde vsechno ale horsi je to pak dat zpatky Velmi šťastný
jeste sem na ty brzdice od Zemiho nesahnul takze sem je ani nemeril Se stydím

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 17:53   Citovat  

mno a já jsem si zase bral brzdiče od wayna a taky jsem je doteď jen uložil v garáži... Velmi šťastný
třeba budu v zimě mít čas něco dělat, když už mám wintercar a rovnou to budu muset vzít i s čumákem, protože se mi zasekává pravý přední...

Ing.Dziwy je teď offline  Ing.Dziwy
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 18:33   Citovat  

Ja som torobil tiez na zadnom,kupoval som novy piestik a aj sadu gumiciek na repas.Pri tej sade bola v malej tube vazelina a tou som natrel gumicky aj piestik a po prvikrat sa mi to nezdalo OK tak som to rozobral a este raz poskladal,ale uz som to nemazal a stikol som tu gumicku,tak som doistoty mal este jednu sadu a tak znova vazelina a piestik rovno dnu a islo to zlahka. VTEC

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2010 , 1:27   Citovat  

ok, diky za rady, zitra to rozebereu a uvidim, mel jsem v planu se na to vrhnout uz dnes ale nejak nebyl cas... Smutný doufam, ze to bude jen nekde skripnuty, protoze jestli je vyrezlej i ten trmen, tak je to pekne v haji...

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2010 , 8:31   Citovat  

Sice nechápu jak by mohl být vyrezlej třmen ,protože pístek chodí po gumičce a vevnitř je to plné kapaliny a pod tu gumičku se voda 100% nedostane jelikož pístek ji tlačí na stěny tak může být jenom max. orezlej jenom ten kousek co je pod prachovkou pokud se tam dostala voda a navíc by jsi to víděl i na pístku že je zrezlý. Navíc přední jdou nasazovat uplně skvěle oba jsem měl za 10 minut hotové ,ale byli jsme na to 2. U tebe to bude určo ta skřípla nebo přetočená gumka

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2010 , 13:45   Citovat  

optimas napsal:
Sice nechápu jak by mohl být vyrezlej třmen ,protože pístek chodí po gumičce a vevnitř je to plné kapaliny a pod tu gumičku se voda 100% nedostane jelikož pístek ji tlačí na stěny tak může být jenom max. orezlej jenom ten kousek co je pod prachovkou pokud se tam dostala voda a navíc by jsi to víděl i na pístku že je zrezlý. Navíc přední jdou nasazovat uplně skvěle oba jsem měl za 10 minut hotové ,ale byli jsme na to 2. U tebe to bude určo ta skřípla nebo přetočená gumka

joo tak to bych byl moc rad, kdybys mel pravdu, prave to jdu rozebrat, takze za chvili se ukaze... Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 16:39   Citovat  

čau Mote, jaks teda dopadl.. já jsem vzdal čištění třmeů.. s flexou se nedostanu kam potřebuju, s kartáčem taky ne.. očistit to prostě neumim, asi jsem na to totálně levej a když jsem si vzal nějakej tenčí kartáč, abych se dotal do blbě přístupnejch míst, tak jsem ho zlomil... jak jste kdo čistil třmeny? já už zvažuju, že to opískuju...

Dik je teď offline  Dik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 16:56   Citovat  

Já to čistil taky kartáčem s pomocí flexi, úplně všude sem se taky nedostal. Ale když to natřeš barvou na rez tak by to zas tak vadit nemuselo ne? Se stydím

1.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1.JPG, 290.02 kB

2.JPG

2.JPG, 542.16 kB

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 17:01   Citovat  

Kdyz uz je mermomoci musis cistit,prosim.Pokud je ale chces nechat opiskovat,sloz je (dej stare pistky a neposkozene manzety,sroub s patricnym zavitem) a po laku sundej a dej novy pistek,manzetu a odvzdusnovak.Ja kdyz cistim trmeny,tak mekcim dratenym kotoucem a kartacem a co dolu nesleze,to necham byt.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 17:42   Citovat  

no tak s tím, že co nejde necháš bejt... uvidím, třeba to nakonec tak dopadne... ještě ani nejsem rozhodlej co na to budu dávat za barvu (nemyslím barvu, ale typ) jestli koupit ve sprej na třmeny, jestli dát nějakou termo něco, mám tu co jsem s ní natíral vejfuk....
každopádně dneska jsem nafotil přední třmeny, kdy s tím pístekm si nejsem jistej co s ním dělat, někdo řekl to, jinej to... a pak je tám krásnej kotouč, kterej jsem nechal zreznout, ale jde mi spíš o tu hranu - přijde mi jako nanesená z destiček, přitom šla krásně jemně zklepnout kladívkem - je to na škodu nebo ne? kotouč má ještě dobrej rozměr, ale nevím, jestli ho tam dát nebo ne... když by se očistil, tak je jak jemně jetej a jen kvůli tomu že není očištěnej a vypadá blbě se mi fakt nechce kupovat novej kotouč...
mno a taky je tam vidět šroub, kterej nějakej jantar nacpal místo toho co tam měl bejt a doje*al tím ten třmen ve kterym byl (jak jsme se o tom wayne bavili)... taky přidávám pístky ze starýho třmene... další důvod proč mi zlobily brzdy (takže nejen šroub)

IMG_0250.JPG

IMG_0250.JPG, 2.25 MB

IMG_0251.JPG

IMG_0251.JPG, 2.22 MB

IMG_0254.JPG

IMG_0254.JPG, 3.89 MB

IMG_0253.JPG

IMG_0253.JPG, 2.32 MB

IMG_0252.JPG

IMG_0252.JPG, 2.86 MB

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 18:57   Citovat  

Pístky rozhodně nové je to dobrý ty přední jsou za hubičku i s gumičkama, v kelly např. Ty kotouče pořádně očisti a nechej je stočit a budou jako nové (samozřejmně nové by slušely mnohem více a byla by jistota)
Add barva: já to natíral Alkytonem a drží to, na třmenech není vysoká teplota, schválně až někam přijedeš si na ně šáhni maj tak do 40stupnňů.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 19:20   Citovat  

co tím myslíš, za hubičku?
navíc je právě otázkou, jestli takhle přes foto jde poznat, co s tím je.. podle mne jsou to třeba minidrápanečky, který by šly začistit, ale vím vo tom kulový... a dávat jen za pístek přes 800 se mi úpřímně nechce, to bych to tu asi neřešil, ale rovnou ponakupoval nový věci... vím že se říká, že člověk není tak bohatej, aby si mohl kupovat levný věci, ale zase mi přijde zbytečnost vyhazovat něco, co s minimální úpravou/opravou dokáže bezproblémově fungovat...

vikingcz je teď offline  vikingcz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 20:09   Citovat  

Pridam cerstvou zkusenost,treba pomuze.
Po vymene desticek a kotoucu komplet na zadni naprave se mi na jedne strane nevracel pistek(po par kilometrech to bylo horke jak hrom).
Rozdelal jsem komplet,vcetne vnitrku pistku,a tech vecicek na rucni brzdu uvnitr trmenu. Vsechno vycistil,dal nove gumicky,a pistek(trosku orezly) jsem zabrousil smirkem(nejdriv nahrubo,pak jemnym).Po zabrouseni pistek stale vypadal trosku rezavy,ale na omak byl hladky.
Zatim najeto jen par set km,ale vpohode-vraci se,a netece(klep klep na drevo Velmi šťastný )

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 20:28   Citovat  

prej se klepe na něco nehořlavýho, ale díky... stejně pokud by ten pístek byl v pytli, tak bych musel tak jako tak koupit novej, takže jen doufám, že se mi povede rozebrat zy zadní třmeny, protože s tím mívám docela problémy, respektivě posledně co jsem je měl rozebraný, tak se mi je nepovedlo rozebrat úplně... Smutný

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 20:57   Citovat  

Někde jsem tady četl ,že do předních třmenů pasují pístky s Favorita a je to za hudlana je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 21:03   Citovat  

cože? pístky? tak to se jdu podívat hned do kelly...
vím že jsou z nějakýho škůdce odvzdušňováky...

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 21:07   Citovat  

No přední pístky 410kč/kus i s gumičkama.Možná pasujou i ty z Favorita to já netuším.Ty první pístky co jsou na fotkách by ještě mohly být v pořádku.Ale co jsem vytáhnul svoje tak měly právě taky ty místa zhruba v 2/3 pístku tak divně vydřené.Radši jsem koupil nové.A budu mít klid že prostě jsou nové.Oproti ceně zadních origo Honda je tohle za "hubičku" Úsměv Navíc v Kelly se dají přes některé lidi sehnat slevy atp..takže cena je pak zajímavější.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 21:17   Citovat  

Mourl napsal:
No přední pístky 410kč/kus i s gumičkama.Možná pasujou i ty z Favorita to já netuším.Ty první pístky co jsou na fotkách by ještě mohly být v pořádku.Ale co jsem vytáhnul svoje tak měly právě taky ty místa zhruba v 2/3 pístku tak divně vydřené.Radši jsem koupil nové.A budu mít klid že prostě jsou nové.Oproti ceně zadních origo Honda je tohle za "hubičku" Úsměv Navíc v Kelly se dají přes některé lidi sehnat slevy atp..takže cena je pak zajímavější.
slevu máš i na honda-clubáckou kartičku, ale nevím jak velkou.. jak velký tu lidi maj slevy.. docela by mne to zajímalo a nikdy mi nikdo nedovede říct...

jinak jako koukal jsem na to co mi poradil wayne, že civic má stejnej průmer jak céro, akorát tam prej bejvaj jiný vejšky toho pístku... máte někdo rozdělaný, třeba sterej pístek, jestli by sjte dokázali změřit Mrk

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 21:27   Citovat  

majkl_l napsal:
slevu máš i na honda-clubáckou kartičku, ale nevím jak velkou.. jak velký tu lidi maj slevy.. docela by mne to zajímalo a nikdy mi nikdo nedovede říct...

jinak jako koukal jsem na to co mi poradil wayne, že civic má stejnej průmer jak céro, akorát tam prej bejvaj jiný vejšky toho pístku... máte někdo rozdělaný, třeba sterej pístek, jestli by sjte dokázali změřit Mrk

příklad ZDE

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 21:32   Citovat  

slevy v kelly máte na kartičky Úsměv je tam myslím 20% pokud to budou jakýkoliv díly na škodovku počítejte se slevou 10%

jinak pístky z fakana sou super nápad ale nejsou moc skladem takže je to takový nevim no

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 21:35   Citovat  

teď nevím co jsem tam měl najít na tý stránce.. našel jsem akorát dole ten příklad, jestli myslíš tohle: tudy odkaz
jinak já v kelly beru na jeden servis, kterej nevim, jak velký má slevy, ale protože na něj se bere prej dost často, tak předpokládám, že maj dostatečný obraty na to, aby měli dostatečný slevy.. jestli máte někdo nějakou poslední fakturu, tak mi zkuste zjistit, jaká je na ní psaná sleva.. přiznávám se, že na clubáckou kartičku jsem nakoupil v kelly jen jednou jedinkrát... Smutný

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 21:49   Citovat  

posero napsal:
slevy v kelly máte na kartičky Úsměv je tam myslím 20% pokud to budou jakýkoliv díly na škodovku počítejte se slevou 10%

jinak pístky z fakana sou super nápad ale nejsou moc skladem takže je to takový nevim no

Jak je možný že jsem na SKF ložisko na Koktu dostal na svojí registraci 27% slevu?? HaHaaa HaHaaa Na jiný díly mám někdy 20%,25% na něco o dost víc sry za offtopic dneska jsem na autobaterii Varta 54Ah ušetřil díky svojí slevě 843 kč.. pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 22:12   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Jak je možný že jsem na SKF ložisko na Koktu dostal na svojí registraci 27% slevu?? HaHaaa HaHaaa Na jiný díly mám někdy 20%,25% na něco o dost víc sry za offtopic dneska jsem na autobaterii Varta 54Ah ušetřil díky svojí slevě 843 kč.. pořádnej výtlem

slevy jsou nastavený dle sortimentu, o dost víc budeš mít třeba na nemrzky všeho druhu, na bosal by taky mohlo bejt víc .....

ty nižší slevy na škoda sortiment, jsou především na všechno co má obj kód začínající XS, pak plechařina, výfuky ..... ale to nemá cenu rozebírat.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 22:20   Citovat  

a je možný, aby na sortiment X měl odběratel A větší slevu a odběratel B menší a u sortimentu Y obráceně?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 22:25   Citovat  

majkl_l napsal:
a je možný, aby na sortiment X měl odběratel A větší slevu a odběratel B menší a u sortimentu Y obráceně?

ano je to naprosto běžný, podle tohojak to má kdo nastavený, co odebírá, jestli je to karosář atd atd...

ale když se to vezme suma sumárum pokud nejde o drahý díly třeba na 20t nebo neberete denně tak je to vesměs jedno protože ty slevy jsou podobný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 22:30   Citovat  

a má smysl řešit na koho se berou třeba takový věci jako jsou právě věci kolem brzd? jestli na nějakej servis, na H-C kartičku nebo přes tebe?
ono když je pak rozdíl třeba jestli je to 1,% nebo 25% tak když děláš komplet repas třmenů brzd jako teď já, tak ono se to třeba docela už projeví na výsledný částce...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 22:40   Citovat  

majkl_l napsal:
a má smysl řešit na koho se berou třeba takový věci jako jsou právě věci kolem brzd? jestli na nějakej servis, na H-C kartičku nebo přes tebe?
ono když je pak rozdíl třeba jestli je to 1,% nebo 25% tak když děláš komplet repas třmenů brzd jako teď já, tak ono se to třeba docela už projeví na výsledný částce...

vem si je na HC slevu nikde jinde o moc víc neušetříš

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 23:10   Citovat  

majkl_l napsal:
no tak s tím, že co nejde necháš bejt... uvidím, třeba to nakonec tak dopadne... ještě ani nejsem rozhodlej co na to budu dávat za barvu (nemyslím barvu, ale typ) jestli koupit ve sprej na třmeny, jestli dát nějakou termo něco, mám tu co jsem s ní natíral vejfuk....
každopádně dneska jsem nafotil přední třmeny, kdy s tím pístekm si nejsem jistej co s ním dělat, někdo řekl to, jinej to... a pak je tám krásnej kotouč, kterej jsem nechal zreznout, ale jde mi spíš o tu hranu - přijde mi jako nanesená z destiček, přitom šla krásně jemně zklepnout kladívkem - je to na škodu nebo ne? kotouč má ještě dobrej rozměr, ale nevím, jestli ho tam dát nebo ne... když by se očistil, tak je jak jemně jetej a jen kvůli tomu že není očištěnej a vypadá blbě se mi fakt nechce kupovat novej kotouč...
mno a taky je tam vidět šroub, kterej nějakej jantar nacpal místo toho co tam měl bejt a doje*al tím ten třmen ve kterym byl (jak jsme se o tom wayne bavili)... taky přidávám pístky ze starýho třmene... další důvod proč mi zlobily brzdy (takže nejen šroub)
ja nevim, ty kotouce nvypadaj nejak zdrave, zmer je po opraskani rzi zda uz nejsou pod minimem.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 23:15   Citovat  

nechal jsem je jouda na dešti pod autem, ale stačilo jim to... mno měli dost... když jsem je sundaval...
případně mám ještě jedny z civica, jen maj hranu, ale už mám někoho, kdo mi dá k dispozici pískovačku a má i soustruh, takže to vypadá že nebude problém je stáhnout...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase zadních třmenů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina