Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 32 z 97
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 23:03   Citovat  

Koudy: když tak koukám na ten blok. Kdy si ho prosím tě stříkal tou stříbrnou barvou? Před tím než si ho dával do obrobny, nebo až potom? Asi bude lepší když to stříknu až to bude obrobený, protože se to při obrábění zase zašpiní.

sablos: Kaslovi zkusím tenhle týden zavolat a domluvit se s ním na tom kdy by to šlo. S dlouhou čekací dobou tak nějak počítám.

Takhle vypadá dovyčištěný blok, který sem nestihnul dodělat o víkendu.

blok 01.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
blok 01.jpg, 156.67 kB

blok 02.jpg

blok 02.jpg, 156.61 kB

blok 03.jpg

blok 03.jpg, 145.63 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 23:41   Citovat  

Když jsem dělal Go tak blok se čistil až po tom co přišel z brusírny, vypadal asi takto

26012011779.jpg

26012011779.jpg, 468.29 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 21:00   Citovat  

Už nějakou dobu laboruju nad tím jak zpevnit open deck blok a konečně sem přišel na levnou a dostatečně účinou variantu jak to udělat bez převložkování a nebo instalace blockguards, který většinou negativně ovlivní chlazení hlavy a horní části bloku.

Metoda se jmenuje "block posting" a je docela dost stará. Používala se už na nascarových autech z 60. let a ve zkratce spočívá v tom, že se do bloku vyvrtají z každý strany díry, do kterých se našroubují hliníkový piny, který se dotáhnou až na vložky a tím je rozepřou vuči stěnám bloku a sníží se tak vibrace vložek v jejich uložení a riziko prasknutí vložky. Není to sice tak účinný jako třeba Dartony, ale je to otestovaný na motorech přeplňovaných 20psi, takže na těch mých 8psi, by to mělo být dostačující.

Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 21:19   Citovat  

ty jo..za chvíli tě začnu podezřívat,že tvůj den má 48 hodin Velmi šťastný
dáváš si to slušně a nebojíš se toho..jen tak dál...doufám,že se na HD uvidíme a pokecáme OK
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 21:27   Citovat  

čaues ten blok posting ještě nemám hotovej, tak rychlej zas nejsem Úsměv Musím ještě sehnat kulatinu z vhodnýho hliníku 356-T6. Nevěděl by si náhodou o něčem? Jo kdyby měl den 48 hodin to by bylo bájo. HD ti na beton slíbit nemůžu. Rád bych přijel alespoň v sobotu na chvilku, ale nevím jak to stihnu. Mám toho tu až nad hlavu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 21:32   Citovat  

LJay napsal:
čaues ten blok posting ještě nemám hotovej, tak rychlej zas nejsem Úsměv Musím ještě sehnat kulatinu z vhodnýho hliníku 356-T6. Nevěděl by si náhodou o něčem? Jo kdyby měl den 48 hodin to by bylo bájo. HD ti na beton slíbit nemůžu. Rád bych přijel alespoň v sobotu na chvilku, ale nevím jak to stihnu. Mám toho tu až nad hlavu.

356-T6 je celý označení??
zkusim se optat Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 21:34   Citovat  

Jj mělo by být. Díky moc. Jak si na tom vůbec ty s projektem?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 21:59   Citovat  

hozený na boku o zeď a vyvařuju spodek..ještě kousek uložení zadní nápravy a hnedka to osázim už připravenýma ramenama,řízenim,podvozkem atd. a posadim to na kola Úsměv
   Návrat  
Váša je teď offline  Váša
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 22:06   Citovat  

shanel jsem trubky na vyrobu přirub a tato firma tudy odkaz mi dodala přesně co jsem potřeboval.dobre jednani,dodali do druheho dne.kdyztak mrkni jestli maji co potřebuješ.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 22:36   Citovat  

Rasta: ty na tom taky jednou necháš ruce jako já Úsměv tak hlavně ať to pokračuje ke zdárnýmu konci a doufám, že příští rok už ty naše plechovky budeme moc otestovat Úsměv

vasa: Díky za odkaz. Tuhle firmu znám, ale zatím sem tam nic neobjednával. Zkusím jim zítra napsat a uvidím co odpoví.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 22:46   Citovat  

nejpozději po novym roce chci rušit svýho modráka a srdce transplantovat do plechovky Velmi šťastný
ale testovat se bude muset asi nejspíš na letišti..přeci jen to je bezpapírák
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 22:55   Citovat  

Ty jo tak to abych trochu máknul, aby si to měl vůči čemu na tom letišti porovnávat Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 23:10   Citovat  

snad budu mít aspoň váhovou výhodu (cca 800kg) Hihi
taky záleží na financích a času Smutný
snad nám to vyjde brzy

EDIT:až dám fotky dohromady a postavim to na kola..začnu to sázet do showroomu
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 6:04   Citovat  

já nevím , mě se to moc nelíbí , opora vložky je jen bodová a je celkem nízko.riziko prasknutí vložky se naopak zvyšuje , právě kvuli tomu že to je opřený pouze v bodu,o ten se to opře a vedle to rupne.zkus si najít jak vti-mu tehdá prdla ta vložka,bylo vidět jak to uhlo do vývrtu v BG, o pevnou část bg vedle se to opřelo a vložka rupla nadvakrát,jednou ven do díry a podruhý dovnitř na tý hraně.
já použil myšlenku litýho BG ,ale za použití jinýho materiálu než tady tudy odkaz a navrtávanej trošku jinak jak jsou klasicky navrtávaný BG právě kvuli lepšímu chlazení vrchní části vložky.

12042011222mala.jpg

12042011222mala.jpg, 154.93 kB
   Návrat  
Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 11:03   Citovat  

Někde sem četl, že do 300PS není převložkování potřeba co je na tom pravdy?
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 12:55   Citovat  

Monty: hehe, to je geniální Úsměv
V čem je u litého BG výhoda? víc děr, které si udělám dle libosti, že to drží v bloku a vložky sou dokonale obepnuty i ve spojích vložek?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 13:50   Citovat  

Streetkid napsal:
Monty: hehe, to je geniální Úsměv
V čem je u litého BG výhoda? víc děr, které si udělám dle libosti, že to drží v bloku a vložky sou dokonale obepnuty i ve spojích vložek?

no výhody bych shrnul asi takhle:
cena (balení loctitu hysol stojí cca 1500,odolnost do 190st,pevnost v tlaku 90N/mm2),perfektní vyplnění prostoru ,0- lový pnutí v bloku a vložce oproti svařování,možnost si otvory rozmístit dle sebe (já mám malý těsně u vložky cca po 5 mm aby se dobře chladila vložka a větší pak u bloku pro dostatečnej průtok vody,samozřejmě mitvem -ale to vyplývá z logiky věci)
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 15:39   Citovat  

monty: podle toho co sem četl, tak se ten posting dělá nízko záměrně tak aby rozepřel vložku vůči bloku v místě kde píst mění směr pohybu, protože zde vznikají největší vibrace a tohle by je mělo tlumit.

Tohle litý BG znám. Říkal mi o něm Libor. Jen mi doporučoval použít JBWeld. Já se jen trochu bál, abych tím nesnížil chlazení vršku motoru (stejně tak jako montáži frézovanýho BG). Nějaký problémy s přehříváním si potom nezaznamenal? Jak vysokou máš tu vrstvu lepidla? Co špony z toho lepidla při odvrtávání, šly dostat ven z motoru?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 17:21   Citovat  

vasa napsal:
shanel jsem trubky na vyrobu přirub a tato firma tudy odkaz mi dodala přesně co jsem potřeboval.dobre jednani,dodali do druheho dne.kdyztak mrkni jestli maji co potřebuješ.

to LJay: přesně to mi doporučoval známej je to dobrý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 6:33   Citovat  

LJay napsal:
monty: podle toho co sem četl, tak se ten posting dělá nízko záměrně tak aby rozepřel vložku vůči bloku v místě kde píst mění směr pohybu, protože zde vznikají největší vibrace a tohle by je mělo tlumit.

Tohle litý BG znám. Říkal mi o něm Libor. Jen mi doporučoval použít JBWeld. Já se jen trochu bál, abych tím nesnížil chlazení vršku motoru (stejně tak jako montáži frézovanýho BG). Nějaký problémy s přehříváním si potom nezaznamenal? Jak vysokou máš tu vrstvu lepidla? Co špony z toho lepidla při odvrtávání, šly dostat ven z motoru?

no podle mě jde spíš o namáhání v horní uvrati a těsně za ní -v části která je vystavena max tlaku , spodek drží zalitej v bloku,ale jasně něco tam ty šrouby vytvoří i tak.
s Loctitem mám zkušenosti,takže jsem nechtěl experimentovat s neznámou firmou.nebyl problém použít i pevnější a teplotně odolnější směs , ale chtěl jsem se držet +- u vlastností hliníku.ono to v podstatě není ani není "litý" je to polotekutej tmel,byl trochu problém to tam pěkně dostat .výška vrstvy je cca 8mm.se šponama není problém , navrtával jsem ještě "plnej" blok , takže se většina vynesla vrtákem nahoru ,co se nevyneslo vyfoukalo a vypláchlo se ven při vysypávání soli.ono je to vevnitř celkem hladký a když sundáš pumpu a vytočíš odvodňovací šroub a valíš do toho vzduch tak to líta ven jak fik.přehřívání moc nemůžu posoudit,skrz prostor na turbo atd je tam danej hliníkovej chladič- proti serii poloviční,takže sahara spíná častěji, ale při jízdě je to v pořádku teplota kolísá mezi 88-91 st ,podle zatížení,horší je to pak po zastavení ,nebo při popojíždění- to rychle leze na 92 a spíná sahara (hodnoty z ecu , na budíku to moc poznat nejde)-tohle ale přičítám velikosti chladiče a celkový nahňahňanosti věcí v tom motoru -oblouk svodů je 2cm od chladiče , turbo hned vedle ,výfuk , ic , wg všechno moc blízko sebe,není moc místo na proudění vzduchu .co mi vadí víc je vyšší teplota oleje ale není kam nacpat olejovej chladič.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 14:02   Citovat  

Večer sem ještě pročítal zahraniční fora a origo nezpevněny D16 vložky by měly vydržet výkon kolem 430whp. Blok pak něco kolem 600whp. Takže pokud seženu správný hliník pro výrobu těch čepů, tak udělám jen posting a dál to řešit nebudu.

Sice s tebou Monty souhlasím v tom, že rozepření vložky jen v pár bodech není uplně ideální, ale posty se vůči vložce dotahují jen na necelý 3Nm, takže by tam zas takový pnutí být nemělo a jelikož budou ze stejnýho materiálu jako blok, tak by měly s teplem expandovat stejně jako uložení vložky v bloku, takže by to snad ani po zahřátí nemělo dělat nějakou paseku a celkově by to mohlo celkem solidně snížit vibrace vložky v uložení.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 19:55   Citovat  

monty napsal:
já nevím , mě se to moc nelíbí , opora vložky je jen bodová a je celkem nízko.riziko prasknutí vložky se naopak zvyšuje , právě kvuli tomu že to je opřený pouze v bodu,o ten se to opře a vedle to rupne.zkus si najít jak vti-mu tehdá prdla ta vložka,bylo vidět jak to uhlo do vývrtu v BG, o pevnou část bg vedle se to opřelo a vložka rupla nadvakrát,jednou ven do díry a podruhý dovnitř na tý hraně.
já použil myšlenku litýho BG ,ale za použití jinýho materiálu než tady tudy odkaz a navrtávanej trošku jinak jak jsou klasicky navrtávaný BG právě kvuli lepšímu chlazení vrchní části vložky.
to mas v prelude?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 23:04   Citovat  

Ještě bych měl jeden dotaz. Zkoušeli jste někdo upravovat vršky pístů?

Pár lidí na D-series.org mi radilo, že sražením ostrých hran, který zůstávají po CNC obrábění vršku pístu se dá snížit náchylnost k detonování. Tady je odkaz na článek od ENDYN, kde je to popsaný tudy odkaz

Logiku to má, ale nevím jestli sem to schopný udělat ručně tak přesně,abych nějak enormě nerozhodil vyvážení pístu a ten už pak nešel dovážit zpátky.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 23:12   Citovat  

LJay napsal:
Ještě bych měl jeden dotaz. Zkoušeli jste někdo upravovat vršky pístů?

Pár lidí na D-series.org mi radilo, že sražením ostrých hran, který zůstávají po CNC obrábění vršku pístu se dá snížit náchylnost k detonování. Tady je odkaz na článek od ENDYN, kde je to popsaný tudy odkaz

Logiku to má, ale nevím jestli sem to schopný udělat ručně tak přesně,abych nějak enormě nerozhodil vyvážení pístu a ten už pak nešel dovážit zpátky.

jo dělal sem to na atmu..koupil sem atmo motor s tlaky 14,5-15bar a pořád to detonovalo, stáhl se předstih a nic, tak sem musel přejít na 100oktan, až tam to bylo v klidu. Když jsem sundal hlavu tak hle, druhovýrobní písty měly vybrání pro ventil ostré jak břitva. Od té doby všechno zahlazuju a je to stará pravda, že hrana, kde je málo materiálu, se ráda rozpálí. Stejně tak ostrý kout v hlavě, ale u Z6ky to je možná tak jen výběh závitu svíčky Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 23:15   Citovat  

Čím ty hrany srážíš, nebo jak vůbec postupuješ? Dáváš ty písty pak znovu převážit?
   Návrat  
Koudy je teď offline  Koudy
PříspěvekZaslal: 23.7.2011 , 10:35   Citovat  

Barvil sem po složení motoru.

Stačí smirk 1000 a vejš, ubereš nula nula nic, jen zahladíš hrany. Písty mají rozdíly několik gramů už od výroby a vyvážený jsou jen ty super kvalitní. Ani CP nejsou uplně vyvážený, ale zato mají super opracování, tam ostrou hranu nenajdeš. Zkus si je pověsit na tužku, jestli budou vyset rovně Velmi šťastný .
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.7.2011 , 11:53   Citovat  

Streetkid napsal:
jo dělal sem to na atmu..koupil sem atmo motor s tlaky 14,5-15bar a pořád to detonovalo, stáhl se předstih a nic, tak sem musel přejít na 100oktan, až tam to bylo v klidu. Když jsem sundal hlavu tak hle, druhovýrobní písty měly vybrání pro ventil ostré jak břitva. Od té doby všechno zahlazuju a je to stará pravda, že hrana, kde je málo materiálu, se ráda rozpálí. Stejně tak ostrý kout v hlavě, ale u Z6ky to je možná tak jen výběh závitu svíčky Úsměv

no, priste uz bych si dal rict a taky bych zaoblil hrany na tech mych pistech. Mam skoro nulovej predstih aby mi nesterkal motor. To by me hodne zajimalo, jak moc by to pomohlo u meho motoru. Ostrych hran tam bylo vic nez dost to mi hlava nebere
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.7.2011 , 21:01   Citovat  

Sice sem se musel chvilku přemlouvat, protože se mi moc nechtělo hrabat do novejch pístů, který stály docela dost peněz, ale nakonec sem se pustil do úpravy vršků pístů. Zaoblil sem všechny hrany a celý to pak zabrousil do lehkýho matu, tak snad to pomůže trochu zoptimalizovat spalovací proces. Na ENDYNs sem četl, že touhle úpravou se jim podařilo získat na 340 koňovym motoru dalších 28koní, ale hlavně se tím trochu sníží sklony k detonování a to se mi při docela velký kompresi hodí.

Na druhým obrázku je vidět porovnání upravenýho pístu (vlevo) oproti originálnímu (vravo)

písty 07.jpg

písty 07.jpg, 95.27 kB

písty 08.jpg

písty 08.jpg, 118.86 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.7.2011 , 21:56   Citovat  

presne tak sem si to predstavoval, pekna prace OK trochu me stve ze sem to taky neudelal. Holt ja sem se nepremluvil hrabat do drahych pistu Velmi šťastný
Ted uz bych to ale udelal a nebal bych se toho ze si tomu uskodil. Urcite si ho nerozvazil. Vzdyt si uvedom kolik se tam usadi karbonu pri provozu a taky to nema zadny vliv...
ale cemu se divim a nejde mi to do hlavy, proc tyhle pisty uz nemaji oble hrany udelane?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.7.2011 , 21:58   Citovat  

LJay: to je vono, takto to stačí a vyvážení u zarovnání hran neřešit, jestli je to gram váhy, co přeměníš na alu prášek tak je to moc. Těch 28 koní ti kujoni beztak získali tím, že mohli přiostřit předstih.
LJayi, když vidím jak inženýrsky precizně ladíš každý detail, nebuď troškař a s těma dílama a jak to děláš, pojď přes 300 koní, ty díly co tam máš na to mají hravě je to dobrý Je to tam.

Fast: udělají odlitek (výkovek), pak do toho najede CNC fréza, udělá díru na čep a pod úhlem vybrání na ventily a je to raz dva vyrobené. Nevím jak by strojově ty hrany zaoblovali..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina